Regisztráció  Belépés
2018. április 27. péntek | 17. hét | 117. nap | 04:58 | Zita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Titanic - katasztrófájának rejtélyei
ne
is szóljunk, hogy dupla feneke volt.

3. A Vármúzeum kiállításán látható kép a felhasított hajóról. Érdekes
módon, a lemez szélek kifelé hajlanak. Ezt inkább tehette robbanás
belülről, és semmiképpen nem jéghegy.

4. Azoknak a túlélőknek a beszámolói, akik robbanásról számoltak be, nem
kaptak helyet a sajtóban, de szívós kutatással fellelhetőek.

Az egyszerű emberek nem is értenék, hogy miért kellett volna a Titanicot
(akár jéghegy által, akár robbantásokkal) elsüllyeszteni, mert nem ismerik
a történelmet.
Logikus elme azonnal látja, hogy a világ egyik sötét korszakának kezdete, a
FED megalapítása miért történhetett meg 1913 - ban, a Titanic
elsüllyesztését követő évben.

(FED=Federal Reserve System, az USA jegybankja, magánbankok szövetsége)

Nagyon sokan azok közül a befolyásos amerikai urak közül, akik a korábbi
években a törvényhozásban eredményesen keresztbe tettek a jegybank
törvénynek,
lizawolf, 2018. április 17. kedd, 10:15
Csomagba rejtett újabb bomba robbant Texasban
A házi készítésű robbanószerkezethez hasonló két csomagbomba hétfőn Austinban, az állam fővárosában robbant. A korábbi robbantások is Austin környékén történtek.

Texasban mintegy ötszáz nyomozó, köztük a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) mintegy száz munkatársa vizsgálódik, köztük az az Egyesült Államokban ismert detektív, aki részt vett 1996-ban az Unabomber néven ismertté vált Ted Kaczinsky ügyének felgöngyölítésében. Az életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Kaczinsky 1978 és 1995 között robbantott házilag készített bombákat, az Egyesült Államok több szövetségi tagállamában. A mostani texasi robbantássorozatot a Fox televízió az Unabomber-ügyhöz hasonlította.

Kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Schertz rendőrfőnöke, Manny Casas elmondta: a közepes nagyságú dobozban elhelyezett csomagbomba keddre virradóra robbant fel egy postahivatal mellett, egy nőt kezeltek könnyebb sérülésekkel. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

Az AP hírügynökség információi szerint a
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:55
Teréz körúti robbantás - Megkezdődött a büntetőper, a vádlott mindent visszavont
készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A két rendőr életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás menthette meg.

Az elkövető nem sokkal később emailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált emailben pedig már újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve egymillió eurót követelt volna.

A fiatalembert a cselekmény után néhány héttel, 2016 októberében elfogták, azóta előzetes letartóztatásban van. A nyomozás során néhány hónapig nem tett érdemi vallomást, 2017 februárjától azonban több ízben hosszan, részletesen beszélt az ügyészek előtt saját magáról és vádbeli cselekményéről is. A nyomozás során a fiatalember még többször is azt mondta az ügyészeknek, e vallomásait kényszer, fenyegetés, befolyásolás nélkül tette és
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 13:11
Teréz körúti robbantás - Terrorcselekmény előkészületével gyanúsították meg P. Lászlót
Keresztes Imre közleményében azt írta: a gyanúsított egymillió eurót kívánt a Belügyminisztériumtól további robbantások elkövetésével fenyegetve megszerezni.

A gyanú szerint P. László a Teréz körúti robbantást követően e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta a két rendőrjárőr megölésének szándékával működésbe hozott robbanószerkezet összetételét, elkészítésének lépéseit, és jelezte, hogy egy későbbi időpontban konkrét követelésekkel fog előállni.

A főügyészség szerint a gyanúsított szándéka az volt, hogy rákényszerítse Magyarország Belügyminisztériumát: fizessenek ki a részére egymillió euró készpénzt. Azzal fenyegetett, hogy a rendelkezésére álló nagy mennyiségű robbanóanyaggal emberi életek kioltását eredményező robbantások fognak történi, ha nem teljesítik a követelését - ismertette a főügyész. Keresztes Imre megjegyezte: ezért a bűncselekményért 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A két rendőrt megsebesítő robbantással összefüggésben rögzítette: a
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 15:03
Fidesz: Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa
A kormánypárti politikus kifejtette: Magyarországon nem voltak terrorcselekmények, robbantások az utcákon, a "lányok, asszonyaink" biztonságban vannak, és a szociális biztonságot, a kulturális örökséget, a keresztény hagyományokat nem fenyegeti párhuzamos társadalom kialakulásának veszélye.

Németh Szilárd jó hírnek nevezte nem csak a magyaroknak, hanem egész Európanak, hogy csütörtökön 532 tiszthelyettest avattak, akik határvadász feladatokat látnak majd el.

Úgy értékelt: az elmúlt két évben Magyarország eminensen teljesítette a nemzetközi szerződésekből fakadó kötelezettségeit, amelyek hozzájárultak a magyar és az európai határok védelméhez. Ugyanakkor Európát továbbra is célpontnak tekintik az illegális bevándorlók - folytatta -, hozzátéve: bőven van utánpótlás, és az útvonalakat nem a nemzetközi erők, hanem bűnözők ellenőrzik.

A fideszes politikus felidézte a 2015-től hozott kormányzati intézkedéseket, és kitért az alaptörvény módosítására, amelyet az ellenzék nem támogatott, és
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 13:02
Évértékelő - A puccskísérlet éveként vonul be 2016 a török történelembe
választott elöljáróit is. Eközben folytatódtak a fegyveres összecsapások a biztonsági erők és a PKK között a főként kurdok lakta Délkelet-Törökországban, ahol a felkelők a városokból a régió hegyvidéki területeire szorultak vissza.

Válaszul kurd szélsőségesek számos pokolgépes merényletet követtek el az év során, többnyire délkeleten, de sokszor az ország két legnagyobb városában, Isztambulban és Ankarában. A helyzetet az Iszlám Állam (IÁ) öngyilkos terroristái csak súlyosbították. A véresebb robbantásokban összesen legalább 250 ember meghalt, több mint 800-an megsebesültek. A külföldi turisták száma júniusban 40,86 százalékkal esett vissza a tavalyi értékhez képest.

Mindez rányomta bélyegét Ankara és Brüsszel viszonyára is, amelyet az Anadolu állami hírügynökség visszatekintésében "viharosnak" minősített. A két fél márciusban még nagy reményeket fűzött a menekültügyi paktumhoz, és hamarosan töredékére is csökkent a Törökországból érkező migránsok száma, de több pont végrehajtása idővel mindkét
velemenyezd, 2017. január 02. hétfő, 07:30
Az elődök áldozata, az utódok tisztelete
Áthelyezése után 2016. október 25-én avatta újra a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. azt az 1956-os emlékhelyet, melyet még korábbi mosonmagyaróvári telephelyükön két évtizede alakítottak ki Ferenci Lajos és Gyécsek István néhai erdészeti dolgozók részére, akik az ipartelepi határőrlaktanyánál eldördült 1956. október 26-ai sortüzek, kézigránát robbantások áldozatai lettek.

Erdészekhez méltón, a Máriakálnoki-híd utáni Lőtér közelében található, gondosan kiválasztott és előkészített Duna-ág melletti helyszínre állították a felújított kopjafát és feliratot. Megemlékező beszédet Orbán Tibor vezérigazgató mondott.

Az elődök áldozatát ma is az utódok tisztelete övezi.
azenujsagom, 2016. október 26. szerda, 03:07
Németh Szilárd: a kommunizmus kísértete járja be Pesterzsébetet
a kérdésre, mi a véleménye a Népszabadság kiadásának felfüggesztéséről, kijelentette: "épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul". Utalt rá, hogy a lap elődje a Szabad Nép volt, így is viselkedik. Hozzátette, "nem fog krokodilkönnyeket hullatni" a lapért.

A politikust - aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke - azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy a Magyar Idők szombaton arról írt: a Teréz körúti robbantás elkövetője esetleg összefüggésbe hozható korábbi robbantásokkal is. Németh Szilárd közölte: erre is rákérdeznek hétfőn a testület ülésén.

Arra a kérdésre, tervezik-e, hogy az iskolák visszakerüljenek az önkormányzatokhoz, határozott nemmel válaszolt.

Németh Szilárd, arra a kérdésre, hogy lesznek-e olyan vidéki települések, amelyektől megvonják az uniós forrásokat, mert nem mentek el elegen szavazni a népszavazáson, kifejtette: bízik benne, hogy az unió nem fogja ezeket a forrásokat megvonni, és jelezte, azon lesznek, hogy egyetlen vállalkozástól,
velemenyezd, 2016. október 08. szombat, 12:52
Kvótareferendum - Pintér: a terroristák közül sokan migránsok
Pintér Sándor azt mondta: a belga irányítással végzett titkosszolgálati vizsgálatok bizonyították, hogy a brüsszeli és a párizsi robbantások elkövetői közül többen Magyarországon keresztül érkeztek az Európai Unióba.

A Németországban késsel-bárddal bűncselekményt elkövető fiatal is Magyarországon lett regisztrálva, majd a fóti gyermekvárosból jutott ki Németországba - tette hozzá.

A belügyminiszter kiemelte: míg 2014-ben 44 ezren, 2015-ben 391 ezren érkeztek Magyarországon keresztül az Európai Unióba. Az pedig, hogy tavaly 104 országból jöttek a migránsok, a politikus szerint azt mutatja: nem arról van szó, hogy egy-egy országban háború dúlt, és az elől menekült a lakosság, hanem arról, hogy az Európai Unió és annak szociális ellátórendszere vonzó lett számukra.

Pintér Sándor elmondta, hogy olyan betegségek is megjelentek azoknál az embereknél, akiket a határoknál egészségügyi vizsgálat alá vettek, amelyek Magyarországon már régen nincsenek. Többfajta bőrbetegséget és ragályos betegséget
velemenyezd, 2016. szeptember 22. csütörtök, 19:52
A DK üdvözölte, hogy 13 évre ítélték Budaházy Györgyöt
A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

Vadai Ágnes az MTI-hez eljuttatott közleményében az ítéletre reagálva úgy fogalmaz: ez az első alkalom, hogy ítélet született egy szélsőjobboldali terrorista ellen, aki robbantásokkal próbálta megfélemlíteni a korábbi, baloldali kormány tagjait. A politikus kijelenti, hogy a magyar jobboldal a keddi ítélettel "megkapta rég megérdemelt bizonyítványát, még ha a 2006-tól kezdődően erőszakos bűncselekményeket politikai alapon elkövető terrorcsoport ítéletére 10 évet kellett is várni".

A DK szerint az ügy rávilágít arra, hogy Magyarországon nem a háború elől menekülők, hanem az Orbán Viktor és Vona Gábor szárnyai alatt felnőtt erőszakos csoportok jelenthetnek terrorveszélyt - jelenti ki a független képviselő.
velemenyezd, 2016. augusztus 30. kedd, 13:43
Brüsszeli robbantások - Részlegesen megnyitották a brüsszeli nemzetközi repülőtér indulási csarnokát
Vasárnap délután három, hétfőtől pedig már huszonöt légitársaság utasai használhatják az indulási csarnokot.

A vállalat tájékoztatása szerint a robbantások következtében jelentősen megrongálódott csarnok teljes újranyitása júniusban várható.

A Zaventem repülőteret április elején részleges újranyitották, és jelenleg korábbi kapacitása 80 százalékával üzemel.

A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban legalább harminckét ember életét vesztette.

Zaventem Európa egyik legnagyobb repülőtere: évente 23,5 millió utast szolgál ki, valamint 489 ezer tonna teherszállítmány halad át rajta. Hetvenhét különböző légitársasággal 226 úti cél érhető el az Európai Unió és a NATO székhelyének is otthont adó belga főváros nemzetközi repülőteréről.
velemenyezd, 2016. május 01. vasárnap, 12:31
Brüsszeli robbantások - Médiaértesülés szerint éveken át a Zaventem repülőtéren dolgozott az egyik öngyilkos me
később viszont Szíriába utazott, hogy csatlakozzon a harcokhoz.

A VTM szerint Laachraoui ennek következtében jól ismerhette a repülőtéren foganatosított biztonsági intézkedéseket.

Korábbi hírek szerint Najim Laachraoui 2009 és 2010 nyarán egy-egy hónapon át az Európai Parlament brüsszeli épületében látott el takarítói feladatokat egy külső cég alkalmazottjaként diákszerződéssel.

A flamand televíziócsatorna értesülései szerint a Zaventem repülőtér alagsorában nem sokkal a brüsszeli robbantások után felfedeztek egy rejtett imaszobát, ahol a "légikikötő radikális alkalmazottai találkoztak és imádkoztak titokban". A helyiséget ezt követően bezárták.

A La Libre Belgique című újság korábban azt közölte, hogy akár ötven, az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezettel szimpatizáló és szélsőséges nézeteket valló alkalmazott is dolgozhat a brüsszeli nemzetközi repülőtéren.

A belga szövetségi ügyészség azt közölte, hogy nem rendelkeznek információkkal a VTM hírében foglaltakról, így sem
velemenyezd, 2016. április 20. szerda, 23:14
1/5
Képek, videók
Concorde katasztrófája.BM
agica2004
2011. március 17. csütörtök, 14:23
Moakley Federal Courthous
szicu
2013. április 15. hétfő, 21:00
Palacio_Federal_Colima .pn
andomanyi
2012. április 06. péntek, 18:31
hajóról fotózva0610_4.jpg
maroka
2017. június 11. vasárnap, 16:34
hajóról fotózva0610_3.jpg
maroka
2017. június 11. vasárnap, 16:33
hajóról fotózva0610_2.jpg
maroka
2017. június 11. vasárnap, 16:33
hajóról fotózva0610.jpg
maroka
2017. június 11. vasárnap, 16:33
a hajorol a varos
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 13:23
a hajorol latva a varos f
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 13:21
hotelmarina1_a hajóról.jp
maroka
2015. július 29. szerda, 10:19
Tihany a hajóról1_3.jpg
maroka
2015. július 29. szerda, 10:17
Tihany a hajóról1_2.jpg
maroka
2015. július 29. szerda, 10:15
Tihany a hajóról.jpg
maroka
2015. július 29. szerda, 10:15
naplemente a hajóról16.jp
maroka
2015. július 29. szerda, 10:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.