Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 21. kedd | 34. hét | 233. nap | 00:39 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismét pályára léphet a 11-szer újraélesztett labdarúgó
Január végén majdnem meghalt, júniusban viszont már csapattársaival együtt edzhetett a dabasi fiatal.
Hat hónappal az után, hogy a 17 esztendős Duhaj Ádám egy felkészülési mérkőzés vége előtt összeesett, és az élete egy hajszálon múlott, a dabasi focista hétfőn délután újra a csapattársaival együtt edzhetett.
A játékos január 25-én lett rosszul, szívrohama után 11 alkalommal élesztették újra, a klinikai halál állapotából viszont véglegesen a városmajori klinikán hozták vissza. A tüzetes orvosi vizsgálat megállapította, hogy egy ritka, veleszületett szívbetegség okozta a bajt.
Június utolsó előtti napján azonban már ismét csapattársaival edzhetett a fiatal játékos. Ráadásul még egy jó hírt is kapott a pályán Dr. Merkely Béla professzortól, a Semmelweis Egyetem rektorától, a városmajori klinika igazgatójától.
Az orvosi stáb nemcsak azért volt a pálya mellett, hogy tanúi legyenek a nagy visszatérésnek, de különböző vizsgálatokat is végeztek az edzés közben Ádámon.
"Mostantól már abban is
maroka, 2018. július 31. kedd, 17:14
Koponyasérültek diagnosztikájához szükséges új eszköz kifejlesztésében vesznek részt magyar kutatók
Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma által életre hívott, 22 intézmény - köztük a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) munkatársai - által végzett kutatás eredményeiről a Lancet Neurology nevű orvosi szaklapban számoltak be a szerzők július végén.

Büki András, a PTE idegsebészeti klinikájának igazgatója, a cikk egyik szerzője kedden az MTI-nek nyilatkozva áttörésként értékelte a kutatás eredményét.

Az idegsebész professzor annak előzményeiről kifejtette: egy év alatt világszerte több mint 50 millió ember szenved koponyasérülést, amelyet jelenleg elsősorban képalkotó eszközökkel diagnosztizálnak. A kutatás eredményeként két biomarkert (GFAP és UCH-L1 elnevezésű fehérjéket) azonosítottak, amelyek kimutatása a vérből és az agyvízből már a korai szakaszban utal a páciens sérülésének súlyosságára.

A 2000 betegen elvégzett vizsgálatok szerint ezeknek a biomarkereknek az együttes vizsgálatával, elsősorban az enyhe és közepesen súlyos koponyasérültek esetében 35
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 09:51
200 éve született Semmelweis Ignác (julius 1.)
Hátborzongatóóóó! :( Mindig és mindig...így elbánni egy óriási emberrel!

Nyáry Krisztián
Július 1., 9:01
,,Ebben a mészárlásban Önnek is része van, tanár úr!"
200 éve született Semmelweis Ignác

A 47 éves orvosprofesszor felesége és gyereke társaságában 1865. július 31-én látogatta meg bőrgyógyász barátja bécsi klinikáját. A Pesttől Bécsig tartó kocsiút kifárasztotta, ezért a klinikán örömmel fogadta el a felkínált vendégszobát, hogy kicsit kipihenje magát. Amikor ébredése után meg akarta keresni a családját, ápolók állták útját az ajtóban. Közölték vele, hogy egy elmegyógyintézetben van, ahová mint őrültet utalták be. Megpróbált ellenállni és kitörni a szobából, de hatan jöttek ellene. Megverték, kényszerzubbonyt húztak rá, és egy sötétzárkába lökték. Amikor nagy soká levették róla a kényszerzubbonyt,
lilagondolatok, 2018. július 05. csütörtök, 07:30
Először sikerült teljesen daganatmentessé tenni egy előrehaladott mellrákban szenvedő nőt
ki az új terápiára, hogy számos kemoterápiás kezeléssel sem sikerült megakadályozni, hogy a jobb mellében kifejlődött tumor növekedjen és tovább terjedjen a májára és más szerveire.

Orvosai szerint, akik a marylandi amerikai Országos Rákkutató Intézetben (NCI) kezelték a pácienst, a nő állapotában "figyelemreméltó" változás következett be: a terápia olyan hatásosan söpörte el a ráksejteket, hogy már két éve teljesen daganatmentes.

Laszlo Radvanyi, az Ontariói Rákkutató Intézet tudományos igazgatója - aki nem vett részt a páciens kezelésében - úgy vélte, hogy az "példátlan eredményre vezetett egy ilyen előrehaladott stádiumú rák esetében".

A drámai siker nyomán feltámadt a remény, hogy a terápia más előrehaladott állapotú mellrákos páciensek és egyéb nehezen kezelhető daganatok, mint a petefészekrák és a prosztatarák esetében is működhet. A kutatók most teljes körű klinikai vizsgálatra készülnek annak megállapítására, hogy mennyire hatásos a kezelés.

A szakértők azonban óva intettek a
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 19:20
Március 15. - Kitüntetések - Magyar Érdemrend középkeresztje
DR. ANTUS SÁNDOR Széchenyi-díjas vegyészmérnök, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézete Szerves Kémia Tanszékének professor emeritusa részére a szerves kémia területén végzett, nemzetközileg is nagyra becsült tudományos tevékenysége, kiemelkedő oktatói, oktatásszervezői és szakmai közéleti munkája elismeréseként;

KÁEL CSABA Nádasdy Kálmán-díjas rendező, érdemes művész, a Művészetek Palotája vezérigazgatója részére a 2017. évi budapesti FINA vizes világbajnokság ünnepélyes megnyitójának megrendezése során, valamint a magyar kultúra nemzetközi népszerűsítése érdekében végzett magas színvonalú munkája elismeréseként;DR. LÁNG GYÖRGY, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Országos Onkológiai Intézete bázisán működő Mellkassebészeti Klinika megbízott igazgatója, egyetemi tanár részére a hazai mellkassebészet és tüdőtranszplantáció terén végzett kimagasló tevékenysége, több évtizedes egyetemi
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 18:12
A Nagytemplom a szabadságharcban is történelmi jelentőségű
közösség tudat, a hazaszeretet erősítésére - állította a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének docense.

- Orosz Csaba -

Kitüntetést kaptak a nemzeti ünnep alkalmából
Az idén is szerepeltek megyénkbeli kötődésűek az elismert kiválóságok közt

Állami kitüntetések

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, polgári tagozat

Dr. Csernátony Zoltán, az MTA doktora, a Debreceni Egyetem Klinikai Központja (DE KK) Ortopédiai Klinikájának igazgatója, egyetemi tanár
A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, polgári tagozat

Dr. Orosi Piroska, a DE KK Kórházhigiénés Osztályának osztályvezető higiénikus főorvosa, egyetemi docens
A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata

Győri Zsófia, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolájának vezetője
Szendiné dr. Orvos Erzsébet, a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának igazgatója,
tinka1951, 2018. március 15. csütörtök, 10:59
Március 15. - Balog Zoltán állami kitüntetéseket adott át (1. rész)
Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 15-e alkalmából, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést adott át:

DR. ALMÁSI MIHÁLY baptista lelkipásztor, a Baptista Teológiai Akadémia Teológiatudományi Intézetének igazgatója, professor emeritus,

DR. BARNA GÁBOR, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Társadalomtudományi Intézete Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékének egyetemi tanára,

DR. BODNÁR ANDRÁS nyugalmazott osztályvezető sebész-főorvos, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottságának vezetője,

DR. CSERNÁTONY ZOLTÁN, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Klinikai Központja Ortopédiai Klinikájának igazgatója, egyetemi tanár,

CSIZMADIA
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 16:52
Szebb és jobb korrupt mentes Magyarországot!
2014. 07. 01.1 Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.

A beteg egészségi állapota alapján az azonnali ellátás szükségességéről, indokoltságáról a jogszabályi szempontok figyelembevételével a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató esetében a beutaló alapján nyújtott ellátás igénybevételekor a háziorvos, illetve a kezelőorvos, beutaló nélkül igénybe vehető ellátás esetén az adott szakrendelés orvosa dönt -Aznapi ,,sürgős" ellátásról csak a beutaló orvos és/vagy a rendelő szakorvosa dönthet!


NYÍLT LEVÉL A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG MINISZTERELNÖKÉNEK, ORBÁN VIKTOR ÚRNAK

BUDAPEST

TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR!

Tekintettel arra, hogy többször kaptunk Öntől értékes tartalmú leveleket, bátorkodom én is - figyelemfelkeltés céljából -, egy sajnálatos tapasztalatomról tájékoztatni Önt, mivel megítélésem szerint több ezer vagy több tízezer embert is érint (érinthet) ez a kérdés.

Sokak előtt ismert, hogy Ön
kirscha, 2018. március 01. csütörtök, 18:41
Debreceni kardiológiai napok: csökkent az infarktusok száma
Édes István kardiológus professzor kiemelte: míg az 1990-es években évente 15 ezren haltak meg szívinfarktusban, jelenleg 5-6 ezren halnak meg évente ebben a betegségben.

Csanádi Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem (DE) kardiológiai és szívsebészeti klinikájának igazgatója szerint a szív-katéteres laboratóriumok országos hálózatának kialakítása nagyban hozzájárult az eredményekhez, de további javulást jelentene, ha a betegek gyorsabban hívnának mentőt és fordulnának szakemberhez.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar emberek az infarktus tüneteit tapasztalva nem hívnak azonnal mentőt, sokat várnak, hogy "majd történik valami", pedig a szívizom gyógyítása szempontjából az idő fontos tényező - magyarázta a professzor.

A debreceni kardiológiai klinikán egyébként évi 600-700 akut infarktus-ellátás történik, az ambulanciájukon közel 40 ezer beteg fordul meg évente - fűzte hozzá Csanádi Zoltán.

A most 23. alkalommal megrendezett debreceni kardiológiai napokon mintegy 800 szakorvos
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 14:42
Toredekek lanykori emlekeinbol--A klinika[utolso]
épület és van van ahol a hepatitiszesek feküdtek .Nem voltunk közös épületben.
Pénteki napra esett a bemutatkozásom s a az első munkanapom a következő hét hétfőjére.
Hétfői napon kora reggel mar talpon voltam izgatottan , hirtelen nem is tudtam,hogy elegánsan öltözzek-e vagy csak lezserül ,így minden családtagom nekem drukkolt míg végre , Apukám megnyugtatott .
-Drága gyermek mehetsz farmerrel is ,mert ott úgyis átöltözöl teljesen.Es úgy is volt .
Annyit elárult a klinika igazgatója hogy a munkanapom hat órából áll ,a fizetésem elég nagy mind kezdő és plusz fizetés, azaz fizetésem +20 százalék a fertőző körülmények miatt.

Ez egy kicsit tetszett nekem,hogy nem kellett siessek reggel csak 8 órára mentem.
A lakásunkhoz aránylag közel volt a Klinika ,úgy hogy biciklivel mentem, az utóbbi időben nagyon
rászoktam a biciklizésre .
A klinika igazgatója .dr doc. K .Zsolt,kedvesen fogadott ,nagyon szép ember volt és elegáns
kézmozdulattal intett
babumargareta, 2018. február 06. kedd, 21:03
Egy 105 éves japán orvos
Egy 105 éves japán orvos szerint ideje felhagyni a diétával és a sok alvással. A hosszú élet titka...

Kategória: Bidista tippek

A keletet mindig is a világ bölcsességének kútfejének tartották. Ami engem illet, én mindig is nagy tisztelettel voltam Japán iránt, az ott élő emberek, de Dr. Shigeaki Hinohara még így is lenyűgöztek. 105 éves koráig élt és élete utolsó napjáig egy klinikán dolgozott. Ilyen rendkívül bölcs embert régen nem láttam, és sajnos, valószínűleg a közeljövőben nem is fogok.

Hinohara doktor tanácsait, azaz, hogy hogyan élhetünk hosszú ideig, a következő szavakkal lehetne a legkönnyebben jellemezni: könnyedség, egyszerűség és példátlan kegyelmesség. Olvasd most el te is ennek a valóban rendkívüli doktornak a hosszú életre vonatkozó tanácsait és csodálkozz és tanulj!
A hosszú élet titka

1. Légy vidám!

Az öröm érzése sokkal több haszonnal jár a szervezet számára, mint az evés vagy az alvás! Erről Hinohara doktor így ír: ,,Az
horvathnemagdi, 2018. január 26. péntek, 20:28
1/37
Képek, videók
újraélesztés.jpg
erzsob
2013. január 06. vasárnap, 09:10
poénos ujraélesztés.jpg
barkaszjudit
2007. december 09. vasárnap, 08:46
Én ujraélesztek egy babát
eorsike
2006. július 20. csütörtök, 09:58
duhaj.gif
tinka1951
2011. május 17. kedd, 08:04
Óvatos Duhaj.hu.jpg
rambobby
2007. május 16. szerda, 07:31
Duhajjal
sunke
2006. szeptember 25. hétfő, 18:11
Duhaj+én
sunke
2006. szeptember 25. hétfő, 18:07
Merkel 2015-09..jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:04
Merkel asszony.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:03
merkel...jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:02
Merkel.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:01
Merkel-.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:01
Merkel-matrica.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:00
O.V. - Merkel.jpg
agica2004
2017. július 09. vasárnap, 19:22
orban-vs-merkel.png
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:18
Címkék
terápia olyan, Merkely Béla, Semmelweis IgnácA, kicsit tetszett, elismert kiválóságok, tüzetes orvosi, Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének, Balog Zoltán, hajszálon múlott, betegek gyorsabban, városmajori klinika, öröm érzése, emberi erőforrások, Szegedi Tudományegyetem, Áder János, Technológiai Kar Kémiai Intézete Szerves Kémia Tanszékének,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.