Regisztráció  Belépés
2018. február 18. vasárnap | 7. hét | 49. nap | 02:38 | Bernadett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Garry Douglas: Hegylakó - XII. Fejezet
elmenekült, elillant valamerre, a hangába rejtőzött talán. Aligha mutatkozik majd itt a nap folyamán, ezek közt az emberek közt, akik mindenképp hallani óhajtották a lángok moraját, érezni akarták a megpörkölt hús bűzét, hallani óhajtották a démon sikolyát, a démonét, akit neki való ellenszerrel fogadtak maguk között.
Ekkor bukkant fel Dugal mellett Angus. Megragadta a nekihevült klánbéli csuklóját, nem engedte, hogy megüsse Connert. A józanság szikrája még az őrület közepette is ott parázslott a klán főnökének tudatában. Odébb penderítette Dugalt.
- Hisz ez a rokonod, ember!
Dugal eltaszította az öreget, egy falubeli meg élt az alkalommal, és a megbéklyózott emberre rontott, az arcába öklelt. Azután újra, s ezúttal eltörte az orrát.
- Jézus Isten... - hörögte Conner.
Angus eléje ugrott, eltaszította kínzóját. Csalódott kiáltások harsantak, a tömeg fenyegetni kezdte a deres szakállú főnököt, ő azonban kitartott, szembenézett vélük. Noha nem akármilyen harcos volt, a
eposz, 2017. július 02. vasárnap, 16:53
Ukrán válság - Letette a hivatali esküt Ukrajna új elnöke
Ezt követően az alkotmánybíróság elnöke átnyújtotta neki az elnöki jelképeket, a címeres pecsétet és a buzogányt.

Porosenko az eskütétel utáni beszédében büntetlenséget ígért azoknak a kelet-ukrajnai szakadároknak, akik leteszik a fegyvert, és nem öltek sem katonákat, sem civileket. Kijelentette: ellenőrzött folyosót nyitnak Oroszország felé, hogy a külföldi zsoldosok elhagyhassák Ukrajnát. Leszögezte viszont, hogy "terroristákkal" nem tárgyal.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna egységes állam, "nem lesz semmiféle föderalizáció az országban".

Az új elnök kijelentette, hogy Oroszország törvénytelenül annektálta a Krímet, amely mindig is Ukrajna része volt és az is marad. "Ezt közöltem az orosz vezetéssel is" - tette hozzá, arra utalva, hogy előző nap beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a normandiai partraszállás évfordulóján rendezett franciaországi ünnepségen.

Petro Porosenko kilátásba helyezte Ukrajna európai uniós integrációjának felgyorsítását is. Ígéretet tett arra, hogy késlekedés
velemenyezd, 2014. június 07. szombat, 11:52
Apák és fiúk (esetleg leányok): posztszovjet nepotizmus
névsorában sem bukkannak fel. Vlagyimir Putyin dollármilliárdjai hozzá hű útitársak (cselgáncs klub, KGB) pénzügyi csatornáin keresztül áramlanak. Az elnök dinasztiát sem hoz létre. A gazdaságon belül kiépített hatalmi monopólium azáltal lesz egyre erősebb, hogy Putyin titkosszolgálati harcostársai vagy maguk ülnek a konszernek kulcspozícióiban, vagy pedig saját gyermekeiket ültetik oda.

A névsor meglehetően hosszú. Szergej Ivanov, az azonos nevű egykori KGB-tisztnek és a Kreml-apparátus jelenlegi főnökének 32 éves fia már 24 éves kora óta a harmadik legnagyobb orosz bank, a Gazprombank alelnöke volt, mielőtt 2011-ben a második legnagyobb biztosítótársaság, a Sogaz élére került. A társaság második embere 2007 óta nem más, mint Putyin unokafivérének a fia.A gáziparból részesedni roppant vonzó dolog. Igaz ez a legnagyobb orosz nyugdíjpénztár, a Gazfond esetében is. Ennek elnöke Jurij Samalov - Putyin dácsaszomszédjának, Nyikolaj Samalovnak a fia. A papa szervezte meg Putyin Szocsi közelében
velemenyezd, 2012. augusztus 16. csütörtök, 12:02
Disney hercegnők a való életben (4. rész)
mesebeli indiánlány között, de kalandjai így is nagyon izgalmasak.

1607-ben angol telepesek érkeztek a mai Virginia területére, ahol később megalapították Jamestown városát. Köztük volt a Disney által magas, szőke, kék szemű és fess kalandorként ábrázolt John Smith is, aki a valóságban azonban teljesen máshogy festett.

Viszonylag alacsony volt, sötét hajú és szakállas, ám közönséges külső jegyei nem akadályozták meg abban, hogy barátságot kössön a helyi póheten törzsszövetség főnökének, Weroance-nek (másik neve Wahunsunacock) kedvenc lányával, Matoakával.

A mesében csak Powhatanként ismert vezetőnek vagy 100 felesége és egy tucat gyereke volt, de legjobban talán a kis Matoakát szerette, akinek a Pocahontas becenevet adta - ez az ő nyelvükön állítólag valami olyasmit jelent, hogy "kis pajkos", ugyanis a leányzó nagyon kacér, csinos teremtésnek született.

Bár a rajzfilmben Johnt és Matoakát is fiatal felnőttekként ábrázolják, a lány valójában egy meztelenül futkosó,
horvathnemagdi, 2012. május 27. vasárnap, 10:15
Tévhit az indiánokról 2.
ezt nem tudták megérteni, még a köztiszteletben álló harcosokat is főnöknek tartották tévesen. Emiatt egy csoportvezető, vagy tiszteletben álló indián harcos főnökké kinevezésével az európaikaknak megkönnyítette a törzssel való tárgyalást. Csakhogy elfeledkeztek arról, hogy az ily módon megkötött szerződések csupán a főnökre és családjára nézve voltak kötelezőek, nem a törzs egészére.

Bár I. Jakab király 1608-ban koronát küldött Powhatannak, "Virginia királyának", a virginiai algankinok főnökének, aki hadjáratokkal mintegy 30 kis törzset hajtott uralma alá, és lányát Pocahontast (valódi nevén Matoaka) hercegnőnek szólították, ezek mind európai kifejezések voltak, hogy leírják valahogy a társadalomszervezetüket. A póheteneknél nem volt nemesség, ugyanakkor a vezetőknek adót fizettek. A főnökök anyai ágon örökölték tisztségüket. A werowance (helyi főnök) és női megfelelője a weronsqua helyét legidősebb fia vehette át. Ha nem volt fiú, akkor a legidősebb lányra szállt a hatalom. Így a törzsek
orsi1, 2007. június 07. csütörtök, 15:30
Képek, videók
Michael és Kirk Douglas.j
agica2004
2015. február 23. hétfő, 19:40
Limnanthes douglasii.jpg
durcimarcika
2014. október 01. szerda, 22:25
Douglas-SciAm-Apr1957. jpg
onallovelemeny
2014. január 09. csütörtök, 23:42
DouglasA245633936946lS mal
wiwat
2013. március 11. hétfő, 14:14
Michael Douglas és neje C
farkas1945
2013. február 27. szerda, 11:25
Michael Douglas.jpg
06mohild
2012. október 10. szerda, 05:57
Douglas Wheelock űrhajós
irmus
2011. október 16. vasárnap, 18:28
douglas mókus3.gif
szicu
2011. augusztus 27. szombat, 16:30
douglas mókus2.gif
szicu
2011. augusztus 27. szombat, 16:30
douglas mókus1.gif
szicu
2011. augusztus 27. szombat, 16:30
douglas mókus.gif
szicu
2011. augusztus 27. szombat, 16:29
Rejtőzős.jpg
kimif1
2009. szeptember 25. péntek, 19:30
Rejtozo liliom !!
gwendolin9
2009. július 15. szerda, 12:02
rejtőző sárga.jpg
sarkoziferencne
2008. július 19. szombat, 18:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.