Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:48 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csipkebogyólekvár
Hozzávalók
4 kg csipkebogyó,
1 kg kristálycukor,
üvegenként 1 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés
A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk.
Egy nagy fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Lassú tűznél, lángelosztóval forrástól számítva egy órán keresztül főzzük. Gyakran megkavarjuk, mert könnyen leragad.
A megfőtt csipkebogyókat egy finom lyukú szűrűn át egy fakanál segítségével átpasszírozzuk. Mivel a csipkebogyó belsejében található apró szőröktől szeretnénk megszabadulni, ezért passzírozzuk át még egyszer egy kisebb lyukú szűrőn.
Előkészítjük az üvegeket és a pépet feltesszük főni. Amikor felforr a pép, akkor adjuk hozzá a cukrot. A cukor felolvadását követően még 20 perig főzzük. A kész lekvárt üvegekbe töltjük, tetejükre késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
suzymama, 2017. október 11. szerda, 13:45
Karcsúsító zöldségtócsni
végez érte


Hogyan kell eltávolítani a fülzsírt? A legjobb és legveszélyesebb módszerek


BMI KALKULÁTOR
magasság (cm)
testsúly (kg)
nem nő férfiSZÁMOL
Ha krumpli nélkül, sütőben sütöd a tócsnit, bátran megeheted fogyókúra alatt is. Tele van vitamindús zöldségekkel, és a hagyományos krumplilepénynél jóval alacsonyabb a szénhidráttartalma. Kínáld a ropogós fogást fokhagymás-joghurtos vagy gombás öntettel!
Hozzávalók 4 személyre:

1 db kisebb cukkini1 db fehérrépa1 db sárgarépa10 dkg sajt10 dkg zabpehely2 db tojás2 gerezd fokhagyma1 teáskanál sóbors0.5 csokor petrezselyem
Recept idők előkészítési idő: 15 perc elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le egy tálba nagyobb lyukú reszelőn. Keverd össze az apróra vágott zabpehellyel, a sóval, a borssal, rakd hozzá a tojásokat, az aprított petrezselymet és a reszelt sajtot. Jól dolgozd össze a masszát.

Egy tepsit
tinka1951, 2017. október 03. kedd, 07:57
8 káprázatos tészta recept
sajtos bögrés tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
1 bögre reszelt sajt,
0,5 kiskanál só,
2/3 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál cukor,
2 bögre liszt.

Elkészítés:

A hozzávalókat öntsük egy tálba és gyúrjuk össze a tésztát. Ha a nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot, akkor egy kitűnő tésztát kapunk, amit megtölthetünk virslivel. Ha a kis lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot, akkor pedig perecet vagy kisebb süteményeket készíthetünk belőle.

2. Kelesztés nélküli tejfölös tészta

Hozzávalók:

1 bögre tejföl,
2 bögre liszt,
2 teáskanál cukor,
1 teáskanál só,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 tojás,
100 ml tej,
50 g olvasztott margarin.

Elkészítés:

Biztosan minden házban megtalálhatóak ennek a tésztának az elkészítéséhez szükséges alapanyagok, ez a tészta sós és édes sütemények elkészítéséhez
nanoka72, 2017. június 12. hétfő, 17:28
Reszelt túrós szelet málnával
kanálkakaó
1 ev. kanálejföl
1 dbtojás
Töltelék:
1 kgtúró
4 dbtojás
100 gvaj
csipet só
1 és 1/3 bögrekristálycukor
2 ev. kanálvaníliacukor
1 csomagvaníliapuding
Továbbá szükségünk lesz:
350 gmálna
porcukor hintéshez

Elkészítés menete
A lisztet, sütőport, cukrot, tojást, vajat, kakaót és a tejfölt addig dolgozzuk, míg egyenletes tésztát nem kapunk, majd egy cipót formázunk belőle. A cipót két részre osztjuk 1:2 arányban. A kisebb cipót háztartási fóliába csomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 190 fokra előmelegítjük.
A nagyobb cipót tepsi nagyságúra gyúrunk, és óvatosan beletesszük a tepsibe. Egy villával alaposan megbökdössük. Amíg a töltelék elkészül, a tésztát betesszük a sütőbe.
Elkészítjük a tölteléket: a tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és vaníliacukorral
bkisseva, 2017. május 07. vasárnap, 21:37
Habkönnyű almás pite
mandarinlé
0,5 db citrom leve
1 teáskanál vanília aroma
2 db tojásfehérje
1 csipet só

Elkészítés

Mérjük ki a tészta hozzávalóit.

Egy tálban dolgozzuk össze a hozzávalókat a tejföl kivételével. A tejfölt kanalanként tegyük hozzá, mert lehet, kevesebb, lehet, több kell bele, hogy szépen össze tudjuk állítani.

Ha szép sima a tésztánk, osszuk el 3/4 - 1/4 részre. Fóliába csomagolva mindkettőt, a nagyobb részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tegyük be.

Elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, egy tálba reszeljük és meglocsoljuk a citromlével.

Egy lábasban a margarint és a cukrot felolvasztjuk, belekeverjük a lereszelt almát és elkezdjük dinsztelni. A pudingot csomómentesre keverjük a mandarin levével.

A dinsztelődő alma már levet engedett belekeverjük a mandarinos pudingot, hozzá adjuk a vanília aromát és besűrítjük. Ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk
horvathnemagdi, 2017. március 29. szerda, 14:44
Zsírfaló csodafegyver (receptekkel)
A ta­vasz új di­é­tás nagy­ágyúja az egy­szerű ma­gyar zel­ler!

Hi­he­tet­le­nül egész­sé­ges gu­mó­já­ban alig van szén­hid­rát, vi­szont ren­ge­teg élet­erőt adó vi­ta­mint és táp­anya­got tar­tal­maz. Jöj­je­nek a leg­jobb zel­le­res re­cep­tek, me­lyek­kel hipp-hopp meg­sza­ba­dul­hatsz a fö­lös­le­ges ki­lók­tól!

Érdemes feltankolnod a fürdőruha szezon előtt a leghatásosabb karcsúsító zöldségből, ez pedig nem más, mint a zeller! A cukkini és a karfiol harcostársa a fogyókúrában: megújuláshoz, méregtelenítéshez a legjobb ötlet!

MINIMÁLIS KALÓRIÁT TARTALMAZ, REMEKÜL NYUGTATJA AZ IDEGEKET, RÁADÁSUL MÉG AZ ÉTVÁGYAT IS CSÖKKENTI!

Magas rosttartalma felgyorsítja az anyagcseréd, vízhajtó hatása pedig segít kitisztítani a szervezetedben lerakodott salakanyagokat.

Leghatékonyabban veszi fel a harcot a narancsbőrrel szemben!

10 DKG GUMÓS ZELLER 16, EGY ZELLERSZÁR MINDÖSSZE 6 KALÓRIÁT TARTALMAZ!

Nyersen is érdemes rendszeresen zellert
suzymama, 2017. március 23. csütörtök, 12:54
Pudingos-málnás reszelt sütemény
friss (vagy fagyasztott) - 500 g

1. Felkészülés a tésztát. Azt szitál lisztet sütőport, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot.
Lépésről lépésre recept fotó: torta málna és a puding réteg

2. Add hozzá a vaj, reszelt egy durva reszelő.
Lépésről lépésre recept fotó: torta málna és a puding réteg

3. Gyorsan összegyúrjuk a tésztát.
Lépésről lépésre recept fotó: torta málna és a puding réteg

4. A tésztát ossza 2 rész - másrészről kell valamivel kisebb, mint a második. Mindkét rész kerülnek egy zsákba, és tegye őket a fagyasztóba kb 1 óra.
Lépésről lépésre recept fotó: torta málna és a puding réteg

5. A téglalap alakú (mérete a forma 30 * 22 cm) zsír vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Lépésről lépésre recept fotó: torta málna és a puding réteg

6. A legtöbb vizsgálat dörzsölni alakja egy nagy reszel.
Lépésről lépésre recept fotó: torta málna és a puding réteg

7. Finoman nyomja a kezem a
bkisseva, 2017. március 10. péntek, 11:41
Madárberkenye, a téli C-vitamin-bomba
Alacsony az energiatartalma, de nagy mennyiségben nem javasolt fogyasztani, mivel puffadást okoz, egyéves kor alatt pedig egyáltalán nem szabad fogyasztani belőle semennyit sem. Pektintartalma miatt érdemes kipróbálni hasmenésre és székrekedésre egyaránt.

A berkenyéből készülhet lekvár és szörp is. A szörp készítéséhez szedjen le a fürtökről körülbelül 5 kilogrammnyi bogyót, majd alaposan mossa meg azokat. Egy nagyobb edényben főzze a bogyókat puhára, majd passzírozza le azokat egy kisebb lyukú szitán. A lepasszírozott bogyókhoz adjon körülbelül 2,5 kilogramm cukrot és ízlés szerinti mennyiségben étkezési citromsavat, majd ezekkel együtt is főzze körülbelül 20-30 percig. Az elkészült szörpöt töltse üvegekbe, majd tegye azokat száraz dunsztba.

A berkenyelekvárhoz tisztítson meg 4 kilogrammnyi bogyót, majd tegye azokat egy nagyobb edénybe. Egy másik edényben készítsen szirupot egy liter vízből, fél liter vörösborból, 2,5 cukorból és egy citrom kifacsart levéből.
pacsakute, 2017. február 10. péntek, 18:36
Almás receptek
dióval vagy darabolt mandulával panírozhatjuk. Rumos diófagyival ellenállhatatlan.

Darált kekszes finomság:

előkészület: 60 perc
hozzávalók 5 főre:
• 50 dkg darált keksz
• 25 dkg Rama
• kevés rum
• 15 dkg porcukor
• 3 ek baracklekvár
• piros és zöld ételszinezék

elkészítés:
1. A színezők kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk.
2. Három részre vesszük szét. Nagyobb darab az alma belseje, egy kisebb rész a piros színű külsejének, és még kisebb darab a leveleknek és a kacsnak. TIPP: Ez már adja magát, lehet látni, hogy hová, miből mennyi kell.
3. Majd a legkisebb darabba zöld színezőt teszünk, a nagyobba pirosat.
4. Amelyikbe nincs színező, abból gombócokat gyúrunk.
5. A pirosat kilapogatjuk, a gombócokat belehempergetjük és szépen eligazgatjuk.
6. A zöldből leveleket, kacsot készítünk, és az almára helyezzük.

Kekszes-almás sütés
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 07:49
Kőrösi csepleszes májas
megtisztítjuk. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk, és mangalica zsírban megpirítjuk. Nem baj, hogy zsírosabb a szokásosnál, a keverékbe jól jön a többlet zsír. A fokhagyma gerezdeket vízben puhára főzzük. A megfőtt fokhagymákat kivesszük a főzővízből, és a pirított vöröshagymával együtt hűlni hagyjuk.
A szikkadt kenyérszeleteket ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A lapockát és a májat szintén ujjnyi szélesen felcsíkozzuk.
Az összes előkészített alapanyagot húsdarálón ledaráljuk. A daráló kisebb lyukú vágólapját használjuk. Célszerű az alapanyagokat váltakozva darálni, mert a máj és a hagymák levet eresztenek, és ezt a szikkadt kenyérrel és a hússal ki lehet nyomni.
A darálékba beleütjük a tojásokat, és kézzel a masszát összegyúrjuk. Közben óvatosan adagoljuk bele a fűszereket, hogy ne csomósodjanak össze. (A só mennyiségét nem adtam meg, mert ízlés szerint kell adagolni.) Lehet bele őrölt csípős paprikát is tenni. (Nekem ezzel jobban ízlik, de az unokák miatt mostanában nem
bkisseva, 2017. január 06. péntek, 17:43
Készítsünk házilag ételízesítőt.
Ijesztő, ha az üzletekben kapható ételízesítők összetételét elolvassuk: alig tartalmaznak zöldséget.
Egészségesebb hát, ha házilag készítjük el ezt.
Augusztus végi-szeptember elejei eltevésnél - amikor a hozzávalók olcsón beszerezhetők - érdemes bespájzolni az őszi-téli hónapokra ezt a remek ételízesítőt, melyben az ízfokozót a természet adja.
Elkészítése nagyon egyszerű!
Az alapanyagokat - minél kisebb lyukú - húsdarálón megtisztításuk után ,,letekerjük", vagy az apróra vágott darabokat turmixgépben törjük össze. Ízlés szerint sózzuk, egy jó órán át állni hagyjuk, majd tetszés szerinti nagyságú befőttes üvegekbe töltjük.
A lezáráskor egy réteg celofánra késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, erre jön a következő celofán - így a kettő között marad a tartósító -, majd a fedőt jó erősen rácsavarjuk.

Ételízesítőnket ezt követően bárhol tárolhatjuk, egy éven keresztül garantáltan felhasználható.

No és a hozzávalók (egy
lenke1964, 2016. november 20. vasárnap, 16:03
Puffadsz? Szorulásod van?
Puffadsz? Szorulásod van? Nem működik az emésztésed? Ezt az almagyógymódot ajánlom!

Ha fáj a hasad, puffadsz, bélfertőzésed van vagy a gázok bántanak, nincs szükséged másra, csak egy kis elszántságra és néhány szem almára! Egy szép nagy leves almát alapos mosás után pucolj meg, majd reszeld lea kisebb lyukú reszelővel pépesre. Ezután várj, amíg megbarnul és kiereszti valamennyire a levét. Ha ez megtörtént, mindig éhgyomorra edd meg, hogy szépen, jótékony bevonatot képezzen egész bélrendszeredben, ezt naponta többször, az étkezések között is ismételd meg.. Meglátod azonnal milyen meg nyutató lesz irritált beleidre. Váljék egészségünkre! Mi a zamatos, édeskésen savanykás jonagold vagy idared fajtákat részesítjük előnyben.

És, hogy miért olyan jó ez a kúra? Néhány dolog amit az almáról tudni érdemes: Nagyon magas pektintartalommal rendelkezik, ez egy különleges szénhidrát, amelyet az emberi szervezetben lévő enzimek nem tudnak lebontani, viszont az emésztőrendszerben élő baktériumok
horvathnemagdi, 2016. november 16. szerda, 09:38
1/21
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
Rózsák, csipkebogyók.jpg
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 19:10
csipkebogyók.jpg
zsokanita
2009. március 12. csütörtök, 22:30
csipkebogyók.jpg
bulac57
2007. február 20. kedd, 22:36
Cica fazékban
1951anna
2013. július 09. kedd, 05:42
Minden a fazékba Ancsitól
csalogany13
2011. január 25. kedd, 12:06
Mi van a fazékban ?
etelvarizoltanne
2008. október 28. kedd, 20:17
Fazékban
manka13
2007. július 19. csütörtök, 15:14
Cica a fazékban.jpg
nenje76
2006. szeptember 21. csütörtök, 17:27
Címkék
szikkadt kenyérrel, csipkebogyó belsejében, liter vízből, nagy fazékba, tojások fehérjéjét, durva reszelő, leg­jobb zel­le­res, aprított petrezselymet, cukrot felolvasztjuk, csipet sóval, kettő között, órán keresztül, nagyobba pirosat, szervezetedben lerakodott, lepasszírozott bogyókhoz, fokhagyma gerezdeket,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.