Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 15:25 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tojás krém
ahogy én készítem

Recept:
5 db tojást
6 dkg puha vaj
2 mk só
fél mk fehérbors
2 tk mustár
2 tk krémes joghurt
1 mk ecetes torma
1 kisebb hagyma apró kockákra vágva
3 ek snidling.

A tojást a forrástól kezdve 15 perc alatt keményre főztem. A vizet leöntöttem róla, és hideg vízzel öntöttem fel. Hagytam, hogy a tojás jól lehűljön, majd megpucoltam, apróra vágtam (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a mustárt, a vajat, a joghurtot és a tormát, a hagyma kockákat és ollóval belevagdostam a snidlinget, majd az egészet alaposan összekevertem.
Fóliával befedtem, majd 5 óra hosszan hűtőben tartottam.
reifregina, 2018. április 04. szerda, 13:15
Tallóztam
milyen jól áll? Kár, hogy 30 évvel ezelőtt nem volt divat.
Abba, hogy az ifjúi szépség mulandó, még csak beletörődik az ember. De a neheze még hátravan. Eleinte fel sem tűnik, mikor a gyerekképű vízvezeték-szerelő vagy csomagküldő azzal búcsúzik a borravaló után: jó egészséget mamika. Még csak a mamikán bosszankodunk, s nem halljuk meg a lényeget, amit ezek a fiatalok már valahonnan tudnak, a jó egészséget.
Persze voltunk mi már betegek eddig is. Kórházban is feküdtünk ilyen-olyan panaszokkal, kisebb műtéteken is átestünk - aztán meggyógyultunk. Hát ez az. Most más következik.
Az alábbi példa csak egy a lehetséges történések közül. Gyakori, de nem szükségszerű. Ám nagyon illik rá a híres zenebohóc mondása: van mááásik.
Egy éjszaka iszonyú fejfájásra ébredünk. Fájdalomcsillapító, már megint a fronthatás, gondoljuk. Sok hasonló éjszaka után rémülten tapasztaljuk, hogy a lépcsőn lefelé menet szédülünk. Hát ez meg micsoda? Vérnyomás? Ha forgatjuk a fejünket, recseg-ropog valami a tarkónk
horvathnemagdi, 2018. február 12. hétfő, 15:48
Húsvéti sonkás rizskrokett és gombóc turbolyás joghurttal:
Hozzávalók: 3 db nagyobb az ünnepi levesben főtt krumpli, 1 nagy szál szintén a levesben főtt sárga répa, 2 dl főtt rizs, 1 kis fej hagyma kevés olajon megpárolva, 1 kávéskanál majoránna, só, bors, 10 dkg főtt sonka apróra vágva vagy darálva, 2 db tojás nyersen, zsemlemorzsa, 2 evőkanál liszt, 2 dl joghurt só egy marék friss turbolya, díszítésnak 3 db főtt tojás, 1 kisebb lila hagyma
A joghurtot kikeverjük pici sóval és hozzáadjuk az apróra vágott vagy tépkedett turbolyát. Hűtőbe tesszük.
A krumplit és a répát lereszeljük nagy lyukú reszelelőn egy tálba. Hozzáadjuk a párolt hagymát, a sonka kockákat, rizst fűszereket, sót, tojást. A lisztet és annyi zsemlemorzsát, hogy kézzel formálható masszát kapjunk. Majd egy tálba teszünk zsemlemorzsát és vizes kézzel megformáljuk a kroketteket, a gombócokat és megforgatjuk a morzsában. Majd egy közepes magasabb falú lábasba teszünk 2 ujjnyi olajat és felforrósítjuk. A forró olajba tesszük a kroketteket és szépen őrizve forgatva szép pirosra sütjük. Ha szépek
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:37
Mákosguba muffin
2 ek kristálycukor
vaníliaaroma vagy vaníliás cukor, esetleg vanília őrlemény
3 dl tej
baracklekvár (el is hagyható)

Tetejére:

4 tojás fehérje
1 ek kristálycukor

Elkészítése:

A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.

A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukorral, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.

Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha szeretnénk, ekkor tehetünk rá kevés lekvárt is. Nagyon jó ízt ad neki, de ez a lépés akár el is maradhat.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:28
Kőrösi csepleszes májas - Sűlt májpástétom
megtisztítjuk. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk, és mangalica zsírban megpirítjuk. Nem baj, hogy zsírosabb a szokásosnál, a keverékbe jól jön a többlet zsír. A fokhagyma gerezdeket vízben puhára főzzük. A megfőtt fokhagymákat kivesszük a főzővízből, és a pirított vöröshagymával együtt hűlni hagyjuk.
A szikkadt kenyérszeleteket ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A lapockát és a májat szintén ujjnyi szélesen felcsíkozzuk.
Az összes előkészített alapanyagot húsdarálón ledaráljuk. A daráló kisebb lyukú vágólapját használjuk. Célszerű az alapanyagokat váltakozva darálni, mert a máj és a hagymák levet eresztenek, és ezt a szikkadt kenyérrel és a hússal ki lehet nyomni.
A darálékba beleütjük a tojásokat, és kézzel a masszát összegyúrjuk. Közben óvatosan adagoljuk bele a fűszereket, hogy ne csomósodjanak össze. (A só mennyiségét nem adtam meg, mert ízlés szerint kell adagolni.) Lehet bele őrölt csípős paprikát is tenni. (Nekem ezzel jobban ízlik, de az unokák miatt mostanában nem
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:05
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen, cukorral megszórva tálaljuk.
Sült sajtgolyó

Hozzávalók:

15 dkg sajt (nálam Gouda)
2 db tojás
kevés só
13 dkg liszt
olaj a sütéshez

Az olajat kisebb serpenyőbe öntjük, és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk minden egyebet és összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőle és a bő olajban kisütjük.
Töltött gomba

Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma
80 dkg tölteni való közepes méretű csiperke
25 dkg krémfehér sajt
2 dl natúr joghurt
20 dkg füstölt tarja
1 tojás
10 dkg
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Tonhalas rakott makaróni
hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 doboz olajos tonhal (180 g/doboz)
150 g pizza-mozzarella sajt egyben
diónyi vaj/margarin
2 ek. olaj
1 ek. paradicsompüré
2 doboz darabolt paradicsom (400 g/doboz)
1 kk. pizzafűszer-keverék
1 kk. kristálycukor
só, bors
1/2 dl tejszín
150 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
400 g makaróni

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük (az olajat megtartjuk). A sajtot nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű, mélyebb sütőedényt. Felteszünk forrni 4 liter vizet.

2. Mély serpenyőben/wokban felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot levével együtt, a fűszerkeveréket, a cukrot, ízlés szerint sót és borsot. Mérsékelt tűzön, fedetlenül 10-12 percig főzzük-sűrítjük, végül hozzáöntjük
taszat, 2017. december 31. vasárnap, 16:24
Csirketócsni
receptje

Tudom, a tócsni burgonyás étel, de.....mivel ennek az elkészítése hasonló hozzá, így találó az elnevezés :)......úgy gondoltam, miért ne lehetne csirkemellből hasonlóképpen készíteni egy különleges, gyors, egyszerű, ám annál finomabb, nem száraz, omlós, ízletes, zamatos ételt.....s lám, lehet :)......de még mennyire, hogy lehet......ráadásul, igen sokoldalú.....kihűlve franciasalátával, majonézes...

hozzávalók / 2 adag

0.5 db csirkemell filé (egy nagyobb mellfilé fele, ha kisebb, akkor egy egész)
2 db tojás
3 teáskanál csirke fűszersó (ízlés szerint bármilyennel lehet - ez sült csirke)
2 púpozott ek finomliszt
5 dkg trappista sajt (4 evőkanálnyi, reszelt, kis lyukú reszelőn)
3 dkg füstölt sajt (1 bő evőkanálnyi, kis lyukú reszelőn reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
2 ek görög joghurt (lehet más natúr joghurt is)
3 ek petrezselyem (apróra vadgalt)
2 gerezd
nanoka72, 2017. december 17. vasárnap, 07:42
A kellemes fűszerezésű, krémes állagú almavaj Angliában hódí
elnevezés téves, hisz ennek a csodás édességnek a vajhoz nincs semmi köze, sokkal inkább az almaszószra és a lekvárra emlékeztet. Nevét selymes, kenhető állagáról kapta. Mindegy, hogy milyen almából készíted, sőt, akár többfélét is használhatsz. Gasztroajándéknak bármilyen alkalomra kitűnő.

Hozzávalók:

5 db alma
3 bögre cukor
3 teáskanál fahéj
1 db citrom
0.5 teáskanál szegfűszeg
1 csipet só

Elkészítés:
Az almát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A hibás részeket és a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzd puhára 20-25 perc alatt. Ezt követően pürésítsd botmixerrel, és passzírozd át kis lyukú szűrőn.

Keverd a selymes léhez a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét és a sót, majd kis lángon főzd 50 percig. Közben kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor már selymes, sűrű, habos, szedd alaposan elmosott, felforrósított üvegekbe. Ha nagyobb
suzymama, 2017. október 25. szerda, 16:57
Csipkebogyólekvár
Hozzávalók
4 kg csipkebogyó,
1 kg kristálycukor,
üvegenként 1 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés
A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk.
Egy nagy fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Lassú tűznél, lángelosztóval forrástól számítva egy órán keresztül főzzük. Gyakran megkavarjuk, mert könnyen leragad.
A megfőtt csipkebogyókat egy finom lyukú szűrűn át egy fakanál segítségével átpasszírozzuk. Mivel a csipkebogyó belsejében található apró szőröktől szeretnénk megszabadulni, ezért passzírozzuk át még egyszer egy kisebb lyukú szűrőn.
Előkészítjük az üvegeket és a pépet feltesszük főni. Amikor felforr a pép, akkor adjuk hozzá a cukrot. A cukor felolvadását követően még 20 perig főzzük. A kész lekvárt üvegekbe töltjük, tetejükre késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
suzymama, 2017. október 11. szerda, 13:45
1/22
Képek, videók
HÁROM VIRÁGOS TOJÁS,PNG.p
rochlitzne
2018. május 09. szerda, 12:39
tojásos nokedli 1
taltos1
2018. május 02. szerda, 23:49
husvéti forgó tojás gid.g
gosztmagdi
2018. április 16. hétfő, 10:58
Majonézes-hagymás tojássa
irmus
2018. április 04. szerda, 08:38
Sonka és főtt tojás
irmus
2018. április 04. szerda, 08:17
Tojásfa.jpg
irmus
2018. április 03. kedd, 09:33
piros_tojas-2.jpg
taszat
2018. április 02. hétfő, 20:01
Tojások kosàrban
eva6
2018. március 31. szombat, 19:45
Tojások
eva6
2018. március 31. szombat, 19:43
színes kosaras tojások.pn
yaskane
2018. március 31. szombat, 18:31
Erdő mélye hűs forrást re
irmus
2016. március 30. szerda, 18:37
4 1 Miután leöntöttük
jozsef_olah_9843
2015. június 14. vasárnap, 09:48
apritógép.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:07
aprító
dnemethk
2012. március 26. hétfő, 20:44
zöldség aprító-fedél
gaga50
2010. július 10. szombat, 19:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.