Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 21:03 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsvéti sonkás rizskrokett és gombóc turbolyás joghurttal:
Hozzávalók: 3 db nagyobb az ünnepi levesben főtt krumpli, 1 nagy szál szintén a levesben főtt sárga répa, 2 dl főtt rizs, 1 kis fej hagyma kevés olajon megpárolva, 1 kávéskanál majoránna, só, bors, 10 dkg főtt sonka apróra vágva vagy darálva, 2 db tojás nyersen, zsemlemorzsa, 2 evőkanál liszt, 2 dl joghurt só egy marék friss turbolya, díszítésnak 3 db főtt tojás, 1 kisebb lila hagyma
A joghurtot kikeverjük pici sóval és hozzáadjuk az apróra vágott vagy tépkedett turbolyát. Hűtőbe tesszük.
A krumplit és a répát lereszeljük nagy lyukú reszelelőn egy tálba. Hozzáadjuk a párolt hagymát, a sonka kockákat, rizst fűszereket, sót, tojást. A lisztet és annyi zsemlemorzsát, hogy kézzel formálható masszát kapjunk. Majd egy tálba teszünk zsemlemorzsát és vizes kézzel megformáljuk a kroketteket, a gombócokat és megforgatjuk a morzsában. Majd egy közepes magasabb falú lábasba teszünk 2 ujjnyi olajat és felforrósítjuk. A forró olajba tesszük a kroketteket és szépen őrizve forgatva szép pirosra sütjük. Ha szépek
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:37
Helyzetgyakorlatok kezdő öregeknek
milyen jól áll? Kár, hogy 30 évvel ezelőtt nem volt divat.
Abba, hogy az ifjúi szépség mulandó, még csak beletörődik az ember. De a neheze még hátravan. Eleinte fel sem tűnik, mikor a gyerekképű vízvezeték-szerelő vagy csomagküldő azzal búcsúzik a borravaló után: jó egészséget mamika. Még csak a mamikán bosszankodunk, s nem halljuk meg a lényeget, amit ezek a fiatalok már valahonnan tudnak, a jó egészséget.
Persze voltunk mi már betegek eddig is. Kórházban is feküdtünk ilyen-olyan panaszokkal, kisebb műtéteken is átestünk - aztán meggyógyultunk. Hát ez az. Most más következik.
Az alábbi példa csak egy a lehetséges történések közül. Gyakori, de nem szükségszerű. Ám nagyon illik rá a híres zenebohóc mondása: van mááásik.
Egy éjszaka iszonyú fejfájásra ébredünk. Fájdalomcsillapító, már megint a fronthatás, gondoljuk. Sok hasonló éjszaka után rémülten tapasztaljuk, hogy a lépcsőn lefelé menet szédülünk. Hát ez meg micsoda? Vérnyomás? Ha forgatjuk a fejünket, recseg-ropog valami a tarkónk
suzymama, 2018. január 11. csütörtök, 14:56
Mákosguba muffin
2 ek kristálycukor
vaníliaaroma vagy vaníliás cukor, esetleg vanília őrlemény
3 dl tej
baracklekvár (el is hagyható)

Tetejére:

4 tojás fehérje
1 ek kristálycukor

Elkészítése:

A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.

A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukorral, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.

Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha szeretnénk, ekkor tehetünk rá kevés lekvárt is. Nagyon jó ízt ad neki, de ez a lépés akár el is maradhat.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:28
Kőrösi csepleszes májas - Sűlt májpástétom
megtisztítjuk. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk, és mangalica zsírban megpirítjuk. Nem baj, hogy zsírosabb a szokásosnál, a keverékbe jól jön a többlet zsír. A fokhagyma gerezdeket vízben puhára főzzük. A megfőtt fokhagymákat kivesszük a főzővízből, és a pirított vöröshagymával együtt hűlni hagyjuk.
A szikkadt kenyérszeleteket ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A lapockát és a májat szintén ujjnyi szélesen felcsíkozzuk.
Az összes előkészített alapanyagot húsdarálón ledaráljuk. A daráló kisebb lyukú vágólapját használjuk. Célszerű az alapanyagokat váltakozva darálni, mert a máj és a hagymák levet eresztenek, és ezt a szikkadt kenyérrel és a hússal ki lehet nyomni.
A darálékba beleütjük a tojásokat, és kézzel a masszát összegyúrjuk. Közben óvatosan adagoljuk bele a fűszereket, hogy ne csomósodjanak össze. (A só mennyiségét nem adtam meg, mert ízlés szerint kell adagolni.) Lehet bele őrölt csípős paprikát is tenni. (Nekem ezzel jobban ízlik, de az unokák miatt mostanában nem
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:05
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen, cukorral megszórva tálaljuk.
Sült sajtgolyó

Hozzávalók:

15 dkg sajt (nálam Gouda)
2 db tojás
kevés só
13 dkg liszt
olaj a sütéshez

Az olajat kisebb serpenyőbe öntjük, és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk minden egyebet és összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőle és a bő olajban kisütjük.
Töltött gomba

Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma
80 dkg tölteni való közepes méretű csiperke
25 dkg krémfehér sajt
2 dl natúr joghurt
20 dkg füstölt tarja
1 tojás
10 dkg
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Tonhalas rakott makaróni
hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 doboz olajos tonhal (180 g/doboz)
150 g pizza-mozzarella sajt egyben
diónyi vaj/margarin
2 ek. olaj
1 ek. paradicsompüré
2 doboz darabolt paradicsom (400 g/doboz)
1 kk. pizzafűszer-keverék
1 kk. kristálycukor
só, bors
1/2 dl tejszín
150 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
400 g makaróni

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük (az olajat megtartjuk). A sajtot nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű, mélyebb sütőedényt. Felteszünk forrni 4 liter vizet.

2. Mély serpenyőben/wokban felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot levével együtt, a fűszerkeveréket, a cukrot, ízlés szerint sót és borsot. Mérsékelt tűzön, fedetlenül 10-12 percig főzzük-sűrítjük, végül hozzáöntjük
taszat, 2017. december 31. vasárnap, 16:24
Csirketócsni
receptje

Tudom, a tócsni burgonyás étel, de.....mivel ennek az elkészítése hasonló hozzá, így találó az elnevezés :)......úgy gondoltam, miért ne lehetne csirkemellből hasonlóképpen készíteni egy különleges, gyors, egyszerű, ám annál finomabb, nem száraz, omlós, ízletes, zamatos ételt.....s lám, lehet :)......de még mennyire, hogy lehet......ráadásul, igen sokoldalú.....kihűlve franciasalátával, majonézes...

hozzávalók / 2 adag

0.5 db csirkemell filé (egy nagyobb mellfilé fele, ha kisebb, akkor egy egész)
2 db tojás
3 teáskanál csirke fűszersó (ízlés szerint bármilyennel lehet - ez sült csirke)
2 púpozott ek finomliszt
5 dkg trappista sajt (4 evőkanálnyi, reszelt, kis lyukú reszelőn)
3 dkg füstölt sajt (1 bő evőkanálnyi, kis lyukú reszelőn reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
2 ek görög joghurt (lehet más natúr joghurt is)
3 ek petrezselyem (apróra vadgalt)
2 gerezd
nanoka72, 2017. december 17. vasárnap, 07:42
A kellemes fűszerezésű, krémes állagú almavaj Angliában hódí
elnevezés téves, hisz ennek a csodás édességnek a vajhoz nincs semmi köze, sokkal inkább az almaszószra és a lekvárra emlékeztet. Nevét selymes, kenhető állagáról kapta. Mindegy, hogy milyen almából készíted, sőt, akár többfélét is használhatsz. Gasztroajándéknak bármilyen alkalomra kitűnő.

Hozzávalók:

5 db alma
3 bögre cukor
3 teáskanál fahéj
1 db citrom
0.5 teáskanál szegfűszeg
1 csipet só

Elkészítés:
Az almát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A hibás részeket és a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzd puhára 20-25 perc alatt. Ezt követően pürésítsd botmixerrel, és passzírozd át kis lyukú szűrőn.

Keverd a selymes léhez a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét és a sót, majd kis lángon főzd 50 percig. Közben kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor már selymes, sűrű, habos, szedd alaposan elmosott, felforrósított üvegekbe. Ha nagyobb
suzymama, 2017. október 25. szerda, 16:57
Csipkebogyólekvár
Hozzávalók
4 kg csipkebogyó,
1 kg kristálycukor,
üvegenként 1 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés
A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk.
Egy nagy fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Lassú tűznél, lángelosztóval forrástól számítva egy órán keresztül főzzük. Gyakran megkavarjuk, mert könnyen leragad.
A megfőtt csipkebogyókat egy finom lyukú szűrűn át egy fakanál segítségével átpasszírozzuk. Mivel a csipkebogyó belsejében található apró szőröktől szeretnénk megszabadulni, ezért passzírozzuk át még egyszer egy kisebb lyukú szűrőn.
Előkészítjük az üvegeket és a pépet feltesszük főni. Amikor felforr a pép, akkor adjuk hozzá a cukrot. A cukor felolvadását követően még 20 perig főzzük. A kész lekvárt üvegekbe töltjük, tetejükre késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
suzymama, 2017. október 11. szerda, 13:45
Karcsúsító zöldségtócsni 250 kalória alatt:....
szeretnél

Süsd a zöldségtócsnit sütőben, és nem fog úszni az olajban!


Ha krumpli nélkül, sütőben sütöd a tócsnit, bátran megeheted fogyókúra alatt is. Tele van vitamindús zöldségekkel, és a hagyományos krumplilepénynél jóval alacsonyabb a szénhidráttartalma. Kínáld a ropogós fogást fokhagymás-joghurtos vagy gombás öntettel!
Hozzávalók 4 személyre:

1 db kisebb cukkini1 db fehérrépa1 db sárgarépa10 dkg sajt10 dkg zabpehely2 db tojás2 gerezd fokhagyma1 teáskanál sóbors0.5 csokor petrezselyem
Recept idők előkészítési idő: 15 perc elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le egy tálba nagyobb lyukú reszelőn. Keverd össze az apróra vágott zabpehellyel, a sóval, a borssal, rakd hozzá a tojásokat, az aprított petrezselymet és a reszelt sajtot. Jól dolgozd össze a masszát.

Egy tepsit
tinka1951, 2017. október 03. kedd, 07:57
8 káprázatos tészta recept
sajtos bögrés tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
1 bögre reszelt sajt,
0,5 kiskanál só,
2/3 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál cukor,
2 bögre liszt.

Elkészítés:

A hozzávalókat öntsük egy tálba és gyúrjuk össze a tésztát. Ha a nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot, akkor egy kitűnő tésztát kapunk, amit megtölthetünk virslivel. Ha a kis lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot, akkor pedig perecet vagy kisebb süteményeket készíthetünk belőle.

2. Kelesztés nélküli tejfölös tészta

Hozzávalók:

1 bögre tejföl,
2 bögre liszt,
2 teáskanál cukor,
1 teáskanál só,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 tojás,
100 ml tej,
50 g olvasztott
nanoka72, 2017. június 12. hétfő, 17:28
Reszelt túrós szelet málnával
kanálkakaó
1 ev. kanálejföl
1 dbtojás
Töltelék:
1 kgtúró
4 dbtojás
100 gvaj
csipet só
1 és 1/3 bögrekristálycukor
2 ev. kanálvaníliacukor
1 csomagvaníliapuding
Továbbá szükségünk lesz:
350 gmálna
porcukor hintéshez

Elkészítés menete
A lisztet, sütőport, cukrot, tojást, vajat, kakaót és a tejfölt addig dolgozzuk, míg egyenletes tésztát nem kapunk, majd egy cipót formázunk belőle. A cipót két részre osztjuk 1:2 arányban. A kisebb cipót háztartási fóliába csomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 190 fokra előmelegítjük.
A nagyobb cipót tepsi nagyságúra gyúrunk, és óvatosan beletesszük a tepsibe. Egy villával alaposan megbökdössük. Amíg a töltelék elkészül, a tésztát betesszük a sütőbe.
Elkészítjük a tölteléket: a tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és vaníliacukorral
bkisseva, 2017. május 07. vasárnap, 21:37
1/22
Képek, videók
vasihús, rizskrokett, jog
limara
2007. augusztus 26. vasárnap, 12:43
csirke combok a levesben!
eri70
2008. január 07. hétfő, 13:57
cseresznye_marek_lead. jpg
lenke1964
2015. június 14. vasárnap, 15:06
Parus_ater_2_(Marek_Sz cze
lilagondolatok
2014. november 17. hétfő, 00:04
Maréknyi virág.jpg
dnemethk
2014. március 04. kedd, 22:35
304764_maréknyi cica.jpg
nanoka72
2013. július 30. kedd, 22:55
marék föld...
margo511
2011. március 28. hétfő, 21:35
marék.jpg
zsokaolah
2011. január 26. szerda, 09:06
Jerzy Marek - Summertime.
szalai0913
2010. október 27. szerda, 17:58
Egy marék csend...bmp
feherakac
2010. október 10. vasárnap, 17:15
Marek_by_Nigrita.jpg
darkkarol
2009. december 15. kedd, 23:58
Egy marék cica.jpg
molnarjulia
2009. október 03. szombat, 21:45
egy marék cica 2.
szelgyongyi
2009. szeptember 01. kedd, 04:26
Címkék
répát lereszeljük, töltelék elkészül, párolt hagymát, lépés akár, kisebb cipót, olajat kisebb, villával alaposan, cukor felolvadását, sóval együtt, borravaló után, marék friss, mamikán bosszankodunk, tésztához dolgozzuk, fokhagymát meghámozzuk, csipet sóval, elkészítése hasonló,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.