Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 10:34 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ENSZ: az emberkereskedelem áldozatainak csaknem harmada gyerek
A fekete-afrikai, közép-amerikai és karibi térségben ez az arány 62-64 százalék közötti - hangsúlyozza a jelentés.

"Az emberkereskedelem egy nagyon is valóságos fenyegetés több millió gyermek számára a világon. Főleg azok érintettek, akik arra kényszerültek, hogy megfelelő védelem nélkül elhagyják otthonukat és közösségüket" - mondta Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója. "Ezeknek a gyerekeknek arra van szükségük, hogy a kormányok sürgősen cselekedjenek és megvédjék őket" - tette hozzá.

Az UNICEF és az ICAT szerint a gyermekáldozatok valós száma nagyobb lehet a jelenlegi adatoknál. A gyermekeket ritkán azonosítják, többségük ugyanis a kereskedőktől vagy a megbélyegzéstől, illetve a segítségnyújtás elutasításától való félelmében, ismeretek hiányában, vagy a hatóságokkal szembeni bizalmatlanság okán nem mer segítséget kérni.

Az Európai Bizottság emberkereskedelemről szóló 2016-os jelentése szerint 2013-2014-benaz uniós tagállamok közül Romániában, Bulgáriában, Hollandiában,
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 10:52
Végre péntek....
és Hontra. Így össze is kell kicsit szednem magamat, mert lesz rohanás rendesen. Mennek az új dalaim is. Remélem mindenhol szeretni fogják <3
Rengeteget utazunk, és a nyár miatt igyekszünk minden lehetőséget megélni. Tegnap Budán voltunk, majd Vácra tartottunk, de Gödön megálltunk a halazónál. Annyira szeretünk oda járni! Duna csárda meg büfé...nem tudom mi a pontos neve, címe, de ott lehet a Dunában is kicsit ejtőzni, a parton napozni, sétálni, és finom fagyizó is van , na meg játszótér a gyerekeknek! Teljesen jó program, a gyerekekkel tavaly is sokat jártunk oda.
Vácon is intéztük a dolgainkat, majd go haza. De jó volt hazaérni. Azt tudom, hogy tegnap is nagyon meleg esténk volt :-) d nem tudtam már ezzel foglalkozni, csak az alvás foglalkoztatott. hiszen én kelek mindig nagyon korán, hát én is fáradok el leghamarabb :-D
Fantasztikus a mai este! A színek, a fények....jaj de szeretem.....
Jó ez a nyár, ez a hét, ez a nap, ez az este <3
Csodás estét nektek is!
dundulino, 2018. július 27. péntek, 20:18
A hypertonia kezelése: ajánlások és a valódi világ
maguknak a jelentős anyagi haszonnal járó túlmunkára szánt időt sportolásra cserélni.

A nyugati típusú civilizációban élőket kisgyermekkoruktól kezdve kellene egészséges életmódra nevelni. Ez szép szóval is megy, de annak a hatékonysága kisebb, mint a törvény szigora: ha a dohány- és alkoholtermékek csak speciális elárusítóhelyeken kaphatók, ha az iskolai és közétkeztetés sószegény, zsírszegény és gyümölcsben gazdag, ha mindennap van tornaóra az iskolákban stb. Tetszeni fog ez azoknak a gyerekeknek, akik otthon sózott szalonnát esznek, szüleik a szobában egymásra fújják a cigarettafüstöt és reggeltől estig tévé vagy számítógép előtt ülnek?

A válasz egyértelmű.

Az életmód-változtatás magas-normális vérnyomás esetén a hypertonia prevenciójára, enyhe hypertoniában a gyógyszeres kezelés késleltetésére, olykor megelőzésére, az alkalmazott gyógyszerek számának és dózisának csökkentésére, a terápiarezisztencia áttörésére alkalmas.

Evidenciaszintje összesítve és minden
yaskane, 2018. július 05. csütörtök, 12:33
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
volt, nagyon
szeretett volna legalább egy cseppet. De sehol sem lehetett kapni, addigra már a
cukrászdákat és a hűtőpultokat ellepte a penész - meg a patkányok. És a
finomságukat nyalogató kisgyerekek mindig nevetve elszaladtak előle, ügyesen
irányt változtatva, és egyetlen arcot sem sikerült felismernie. És Artyom már
nem tudta, mit is próbál tenni valójában: megkóstolni a fagylaltot, vagy
belenézni a gyermekek arcába, megtudni, van-e arcuk egyáltalán ezeknek a
gyerekeknek... És hirtelen félelem fogta el.
Az épületek könnyed vonalai kezdtek sűrűsödni, sötétedni, és bizonyos idő
múltán már fenyegetően tornyosultak föléje, aztán mind szorosabbra záródtak.
Artyom egyre csak hajkurászta a gyerekeket, és egyre inkább úgy kezdte érezni,
hogy a gyerekek nem csengő hangon és örömtelien nevetnek, hanem gonoszul és
előre élvezkedve, és akkor ő összeszedte minden erejét, és végül csak elkapta
az egyik kisfiú karját. Az kiszakította magát és karmolt,
eposz, 2018. június 18. hétfő, 12:16
Pozitív idézetek 7
"A milliomossá válás folyamata nem azonos minden esetben. Vannak viszont olyan személyiségjegyek, amelyek valamennyi önerőből milliomossá vált személynél megtalálhatók, mint például a bőséges optimizmus, az önbizalom és a jó kapcsolatépítő képesség. Természetesen kisebb eltérések is megfigyelhetők, de minden kétséget kizáróan létezik egy sablon, amit érdemes követni." (Annalena Lobb)

Én egy Ember vagyok.

Tele vágyakkal és célokkal,

Tele hibákkal és kudarcokkal.

A mérlegre csak az kerül, miből volt több.

Gondolatban mindig két mappát nyitok:

Egyet "Siker" egyet "Pofára esés" címmel.

És amíg az előbbi vastagabb, történjen bármi, mosolygok! (Rákász Gergely)

A sikert nem hajszolni kell, hanem vonzani, azáltal, hogy vonzó személyiségekké fejlesztjük magunkat. (Jim Rohn)

A siker érdekében állandóan sikerességet kell sugároznod. (Amerikai szépség c. film)

Ha sikeres akarsz lenni, ne támaszkodj másokra
irmus, 2018. május 28. hétfő, 16:17
Kefires lángos
Hozzávalók:

1 kg liszt,
2 zacskó 7g-os Dr. Oetker instant élesztő,
3 dkg só,
6 dl kefir,
3 tojás,

1-1,5 liter olaj a kisütéshez.
Sajt, tejföl, fokhagyma a tetejére.

A lisztet átszitáljuk egy tálba, majd belekeverjük az instant élesztőt és a sót. Beletesszük a 3 egész tojást és a 6 dl kefirt. Az egészet jól eldolgozzuk, így kicsit ragadós, puha tésztát kapunk.

A tésztát kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Ha szobahőmérsékletűek voltak az hozzávalók, akkor kb. 1 óra az optimális kelesztési idő. Ha hidegek a hozzávalók, akkor kb. 2-2,5 óra, míg duplájára kel a tészta.

A megkelt tésztából egy darabot kiveszünk, 6-8 cm átmérőjű rudat formázunk belőle és kb. 2 cm széles szeleteket vágunk. Egy-egy szeletet lisztes kézzel lángos formára igazítunk. Egy deszkán előkészítjük az egy-egy sütéshez kellő mennyiséget. Én kisebb méretű lángosokat szoktam készíteni, hogy a gyerekeknek is megfelelő méretű legyen.

A megformált
bkisseva, 2018. május 03. csütörtök, 12:57
Az istenfélelem szabályai
tartani, de nem kell hazudni.) A "Ne kívánd!" megtiltja, hogy a gyermekek megirigyeljék testvéreik tulajdonait, eredményeit vagy a figyelmet, amit kapnak. (Erről jut eszembe: a szülők úgy
segíthetik gyermekeiket a többiek sikerének örülni, ha egyenlő mértékben osztják a dicséreteket.)
A szülők átgondolhatják, hogy a testvéri viszonyokat is szabályozhatják. Például: a nagyobb gyerekeknek 1) tilos fizikai erőt bevetni, ha valamit meg akarnak szerezni kisebb testvéreiktől, vagy 2) tilos különböző észbeli fortélyokat bevetve becsapni a kisebbeket. És fordítva, a kisebbeknek nem szabad szociális (vagy inkább antiszociális?) ügyeskedésekkel a többieket provokálni.
Nagyon fontos jó szabályokat felállítani, a szülőket mégis inkább a szabályok betartatása nyugtalanítja. Hogyan lépjen föl egy szülő igazságosan, ha az egyik gyermek vétett az igazság alapelve ellen? Hogyan fegyelmezzenek a
kalmanpiroska, 2018. április 16. hétfő, 18:13
Propolisz - Isten ajándéka
szerint azonban reménytelennek tûnő esetekben is sokszor meglepő javulást eredményeznek.

Fogyasztani tilos:

Pajzsmirigy túltengésben szenvedőknek és propoliszra allergiásoknak.

Hogyan használjuk - néhány fontosabb esetben - a propolisz tinktúrát?!

(30 csepp = 1 mokkáskanál )

Általános javallat felnőtteknek: napi 3x1 vagy 2x1,5 mokkáskanál Reggel, délben evés előtt, este lefekvés előtt pár órával kell bevenni. Gyerekeknek - 1 éves kortól - pl. mokkacukorral - legalább naponta annyi csepp ahány kilogramm a gyermek testsúlya.

- Légúti fertőzés esetén, mandulagyulladás, torokfájás, meghûlés stb. : 30 csepp egy dl. teában feloldva. Naponta többször gargalizálunk vele majd lenyeljük, vagy mokkacukorra csepegtetjük és azt kell megenni.

- Lázas megbetegedéseknél: Napi 3x30 csepp

- Fogfájás, ínygyulladás: tinktúrás vattával ecseteljük az ínyt vagy a fogat. Lehet propolisz tinktúra
yaskane, 2018. április 16. hétfő, 08:56
Április
tákolmányukat otthagyják, és beköltöznek ebbe a gyönyörűségbe.
Velük - természetesen - a jólét stb.
A gólyák megérkeztek, és ,,egyelőre" a régi fészekbe szálltak meg. Másnap messzelátóval figyeltem őket. Látszólag pihentek, de közben sűrűn átpislogtak az új fészekcsodára. Aha!...
Délelőtt már átszálltak, és innét nézték a régi fészküket, mely gyenge dolog volt a miénkéhez képest, ezt a vak is láthatta.
Délután arra mentem haza, hogy feleségem előadást tartott a gyerekeknek a gólyákról, melyeket ,,édesapátok átparancsolt". ...Derék asszony! Növeli a tekintélyemet...
És ma reggel beütött a mennykő!
A gólyák elkezdték bontani a fészket. Nem ám a régit. Fenét! Az újat. A fészekremeket. Az enyémet... Szálanként húzogatják ki az alkalmas ágakat, és viszik a szomszédba, régi fészküket kijavítani. Mintha a hajam huzigálták volna. Néztem egy darabig ezt a barbárságot, aztán elkezdtem hessegetni őket. Mégiscsak aljasság! Ha nekik nem kell,
lenke1964, 2018. április 02. hétfő, 11:33
Hogy vagy Anyu, miért ilyen nehéz megkérdezni?
csak megsértődik. És azt fogja mondani: ,,Mi van? Már teljesen megfeledkeztetek rólam?"

Fokozatosan kialakul a ,,nyugdíjas háromszög" típusú elfoglaltság: gyógyszertár - orvos - TV. Neked, a családodnak és a gyerekeidnek is egy új világot kell keresni, mert az ő világába már nem fértek bele.

A legfontosabb, hogy a nagymamának nem legyen kétsége afelől, hogy szeretik őt és így is szükség van rá, függetlenül attól, hogy segít, vagy nem segít a gyerekeknek, vagy az unokáknak. A kisebb gyermekeinkkel gyakrabban látogattuk meg a nagymamát és együtt sétáltunk vele a friss levegőn. Majd közösen megebédeltünk egy közeli étteremben. Vagy koncert jegyeket veszek az ,,Az illatos fehér akácfa virága" című előadásra, amire közösen megyünk édesanyámmal.

Ha a nagymama segíteni szeretne a családnak, csak nincs elég ereje, mindig lehet olyan elfoglaltságot találni neki, ami fellelkesíti. ,,Légy szíves süss nekünk pitét, a tiéd finomabb, mint
tinka1951, 2018. április 02. hétfő, 00:15
nyuszi hozza
A húsvéti nyúl leginkább a gyerekek számára kedves, hiszen a legtöbb helyen a "nyuszi hozza" a húsvéti ajándékokat. Az angol és német nyelvterületeken gyakran rendeznek különféle tojáskereső versenyeket a kisebbek számára, ez a hagyomány ráadásul hazánkban is egyre népszerűbbé válik. A színes húsvéti tojásokat a szabadban, madárfészekhez hasonló kis kosárkákban rejtik el, amelyeket a gyerekeknek kell megtalálniuk valamilyen ajándékért cserébe.
eckerkata, 2018. március 29. csütörtök, 19:34
Soltész: Európa szegényebb lesz, ha egyetlen kisebbség is elvész
sok hagyományából áll".

Tárnok Balázs, a Rákóczi Szövetség jogi szakértője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy mintegy 50 ezer aláírás hiányzik a szükséges egymillióhoz. A polgári kezdeményezés érvényességének egyik feltétele már teljesült: 7 európai uniós tagállamban (Magyarország mellett Szlovákia, Románia, Spanyolország, Dánia, Lettország és Horvátország) megvan a szükséges minimum aláírás.

Soltész Miklós a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában táborozó, Nagybecskerek környéki vajdasági gyerekeknek elmondta: Magyarország az Alaptörvénynek megfelelően mindent megtesz a 13 őshonos nemzetiség megmaradásáért, nyelvük, kultúrájuk fennmaradásáért. A feladat nem könnyű, mert sokan így is feladják nemzetiségüket - tette hozzá.

Az államtitkár megemlítette, hogy a határon túli magyarok megmaradásáért is mindent elkövetnek, így azt is szorgalmazzák, hogy a vajdasági magyarok magyarként nevelkedjenek, miközben Szerbia megbecsült állampolgárai maradnak.

Tárnok Balázs közölte: Magyarországon mintegy 420
velemenyezd, 2018. március 24. szombat, 10:31
1/58
Képek, videók
Bombázások áldozatainak e
szjozsefm
2009. szeptember 20. vasárnap, 17:37
A Concorde áldozatainak e
repulestorci
2007. szeptember 26. szerda, 13:41
Henrietta.png
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:34
henrietta név.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:36
Március 16. Henrietta
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:14
henrietta névv.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta névg.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta neve.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta.jpg
agica2004
2016. augusztus 31. szerda, 16:39
Henrietta, akire ...
furaila
2015. november 18. szerda, 10:01
HENRIETTA.gif
1951anna
2015. június 23. kedd, 07:35
HENRIETTA NÉV.jpg
zsokica45
2015. március 23. hétfő, 10:14
henrietta névm.jpg
zsokica45
2015. március 16. hétfő, 17:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.