Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 22:25 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Én-Fény-Isten
világában, örömében megpróbálta utánozni a fejlődés hatalmas irányítóit, akik a szellemi szférákat, csillagvilágokat átzengő értelmes hangokkal teremtenek és rendeznek. S megszületett az isteni beszéd, az isteni zÉNgés mintájára az emberi ÉNek. Látta az ember, hogy az összes ÉN, mind-en, ami őt a földi világban körülveszi, az ,,isteni énekből" (szférák harmóniája) származik: ist-ÉN-ektől és énekből.

A Bibliában is találunk erre utalást. Például a János evangélium első mondataiban: ,,Kezdetben volt az Ige és az Ige Istennél volt és Isten volt az Ige. Minden általa lett[...]", Az értelmesen dallamos, zengő isteni szó rendezte és formálta a születőben lévő anyagi világot, az élettelen és élő formákat.

Amit látunk magunk körül, annak eredete istÉNi és tÉNynek hívjuk. Ami a földi világban megjelent, az istÉNi alkotás eredménye. Az alkotás mindig a jelen, az eredmény mindig a múlt. A magyarban a múlt idő jele a ,,-t" vagy ,,-tt". Minden
eposz, 2018. október 16. kedd, 21:51
Schvalm Rózsa: Ajándék, drága kincs
Schvalm Rózsa:
Ajándék, drága kincs

Az idő, végtelennek tűnő folyam,
benne csupán röpke szakasz az élet.
Megállíthatatlanul tovarohan,
a kezdet magába rejti a véget.

Ajándék, drága kincs minden pillanat,
mit Isten adott, kár eltékozolni.
Annyi szépséget ígér a virradat,
tudni kell a kinccsel jól gazdálkodni.

Bölcs szívet Te adj énnekem, ó, Uram!
Ne semmibe hulljon az igyekezet.
Akaratoddal irányítsd az utam,
formálj, taníts, hogy jó, s hű szolgád legyek!

S ha majd fölöttem nyugodni tér a Nap,
bízva hajtsam fejemet nyugovóra!
Ha rám borítja leplét az alkonyat,
hiszem velem leszel, ha üt az óra.

Te, aki az időnek is Ura vagy,
általad a vég, a végtelenbe fut.
Irgalmadnak mélységes mély kútja van,
ki édes vízét szomjazza, Mennybe jut.
vorosrozsa66, 2018. október 11. csütörtök, 17:34
Átadták a pécsi német iskolaközpont új létesítményeit
Az MNOÖ tulajdonában és fenntartásában működő két óvodát, általános és középiskolát, kollégiumot és pedagógiai intézetet magában foglaló intézmény bővítése egy évvel ezelőtt kezdődött.

A három új tanteremben kényelmes padokat, interaktív táblákat és projektorokat helyeztek el, a konyhát modern gépekkel szerelték fel, új bútorokkal rendezték be a 160 embert befogadó étkezőt.

Minderre azért volt szükség, mert az intézmény tanulóinak száma a kezdeti duplájára, több mint ezerre nőtt.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 07:05
Kiss J. László: Folytatódik Angela Merkel hatalmának lassú eróziója
nem lesz annyira természetes a kancellár és a frakcióvezető között, amilyen Merkel és Volker Kauder között volt, aki mindig biztosította a parlamenti többséget a kancellár számára. A szakértő szerint Brinkhaus irányítása alatt a frakció szerepének növekedése várható, Merkelnek pedig jobban oda kell figyelnie a frakció véleményére.

A történtek ismét bizonyították, hogy Angela Merkel tekintélye sérült, a kancellár hatalma gyengül. Hogy mindez - mint több elemző fogalmazott - a kancellár számára a vég kezdetét jelenti-e, azzal kapcsolatban a szakértő annak a nézetnek adott hangot: Angela Merkel kitölti jelenlegi, 2021-ig tartó hivatali ciklusát, de kormányának cselekvőképessége - ha az általa vezetett koalíció nem képes gyökeres politikai változtatásra - aligha lesz meggyőző.

A "Merkel-rendszer" gyengülését mutatja a szakértő szerint az is, hogy a közelmúltban Chemnitzben egy német állampolgár meggyilkolása nyomán kitört bevándorlásellenes tüntetések, illetve az Alkotmányvédelmi Hivatal leváltott
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 18:08
H.Kohut Katalin: A szabatos magyar nyelv
az egykori római egyháznak, mint állandó Babilonnak, a magyar nyelvet Bibliába szerkesztették azzal, hogy a Biblia jelenti a magyar népnek a romlását, ami igaz is, mert valamennyi magyar nyelvi ellenség beírásra került művészek, holt tengeri tekercsekből alkotott népek és vallások tanaival az élet könyvének nevezett, szinte a világmindenséget magában foglaló, kitárt karú Bibliába, mely szerint már az egész mindenség magyar nyelvi tökéletesség ellenes apokalipszissé vált, soha senki nem vizsgálta ennek kezdetét, eredetét, annak ellenére, hogy a gönci, vizsolyi, Jehova és más bibliák, adventista vallások, valamennyi reformátusokhoz kapcsolódó vallása a lutheri kezdetnek már a régen történelmi egyházzá vált római egyház ellenére is munkálkodott, egykori sátán bibliájaként. Gelencsér Zsigmond előszavával lepleztek a debreceniek a nyolcvanas években, kiadták a debreceni Bibliát, azzal a szándékkal, hogy végleg leleplezik és törvényt ülnek majd az állandó apokalipszis végrehajtói, a világ-könyvtár szereplői és
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:45
H.Kohut Katalin: Érzelmi tökély
H.Kohut Katalin: Érzelmi tökély


Az ember alapvetően individualista, vagyis olyan lény, aki szellemi és érzelmi értéket képvisel egy-egy társadalomban. Önmaga képes kialakítani bármilyen művészeti ágat, vagy másféle tudományos elméletet, vagyis alkalmas arra, hogy tanítson, erkölcsi példát mutasson, felfedezéseket tegyen. Az individualista embert sokan gondolják öntetszelgőnek, aki jól elvan magában, vagyis nincsen szüksége társra, holott egészen mást mutat életük azon nagyságoknak, akik eddig is sokat tettek országukért, a világért.

Nézzünk egy énekes művészt, aki tiszta szívből űzi hivatását, vagyis megállapíthatjuk róla, hogy a szívében benne vannak az emberiességi törvények, nem véletlen az, hogy bárkiről meg lehet állapítani, milyen tudatossági szinten él, amikor meghalljuk kedvenc énekeit. Kodály Zoltán mottója az, hogy mondd meg mit dalolsz, megmondom ki vagy, ez minden időben és mindenkire vonatkozik. A tömegek igényeit hagyjuk azokra, akik az értéktelenségbe hajlamosok
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:04
Kattila: Tavaszi történet
jutott az egykori elpörölés, mely szerint apámat pörölték el így orosz versek maradványa szerint, egyik szövege volt, hogy csend mennydörgése az éj, te nékem mint a fahéj, vagy kamilla vagy. Beszélgetni kezdtem vele, megnyílott, de nehezen, elmondta, hogy elpörölték mindenkitől. Ekkor már biztos voltam abban, hogy ő az, aki apánk helyett lett az áldozat, én téged elpöröllek égtől és földtől, nem menekszel Rab Zsuzsa fordításai alapján és a slágerekben megírtak szerint, szív küldi szívnek Szomorú vasárnap kezdete óta ismétlik a régi saját elpörölését az Istennek, aki lettem apánk helyett azóta.
Ránéztem fenyőzöld bedagadt szemeire, azt mondtam neki, hogy szeretlek. Erre azt felelte:
- Engem lehet szeretni, azt hiszi? Én szépen és csinosan sem hittem el, hogy valaki valaha is szerethet engem, mert megtiltották azt lezárt határokon belül, hogy szeressenek és tiszteljenek. Mindenki meghal, aki szeret engem.
- Én nem fogok, abban biztos vagyok! - feleltem neki értetlenül.
Vénusz ekkor
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:51
H.Kohut Katalin: Ikebana
Kíváncsian bekopogtam, egy idős űr nyitott ajtót. Beinvitált a forróság elöl menedéket adva, megkínált hűs forrásvízből készült limonádéval.

A házikó berendezése barokk kori lehetett. Csodálatos faragott, bársony huzatú bútorok között letisztult stílusú festmények, óriás arcképek voltak láthatóak. Az egyiken egy fiatal leány állt komoran, mintha valami rosszra készülne. Festménye alatt egy barna bőrkészítésű ikebanában egy préselt margaréta hervadozott. Házigazdámra néztem kérdően, s ő mesélni kezdett.

- Ő Elvira - mutatott jobb mutatóujjával a képre -, az unokám. Hajasbabának szólította mindenki, olyan volt, mint egy földre szállott angyal. Egész nap énekelt csodálatos hangocskájával, állandóan mókázott, jókedvre derített mindenkit. Mikor eljött meglátogatni engem ide, megérkezés után mindig pukedlizett egyet, majd eldalolta a nekem írott köszöntőjét. Különösen nyáron szerette a hegyet, minden fának, bokornak, virágnak szerzett külön dalocskát, ezeket előadva élt boldogan a természet
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:42
H.Kohut Katalin: Vénusz legyőzése
szívében, hogy még a legnagyobb bűnözőt is emberré nemesítette szavaival, közelségével, példamutatásával. A szépek csodálata és a harmónia képviselője volt egymagában. Mikor torzat látott, elszomorodott és ijedten nézte az ismeretlen látványt, ugyanúgy érthetetlenül szemlélte a rossz tulajdonságokat.

A világ ura maga volt a gonosz megtestesítője minden elképzelhető csúfságával a másik világnak, csak nézte Vénuszt, hangjára gyűlölettel reagált, s eldöntötte, hogy örökké magáévá teszi. Hozzá is kezdett, minden akadályt folyamatosan elé tornyosítva a betegségekkel összetörései folytán Vénusznak, majd a szépsége elvételével, hogy ne gyönyörködjön többé magában. S mikor már szembenézett a láthatatlan világ minden csapásával, elektromos szemű hatalmas árnyakkal, kígyók fejedelmeivel, feketemágusokkal, melyek folyamatosan bombázták testrészeit, szinte az egész mindenség egyszerre kiáltott fel az érthetetlen történelmi korszakok egymás utáni gyorsan történő ismétlése közben, látván előre sorsát, hogy most
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:25
ooOoo
elemeket, illetve filmzenei témákat felhasználva, az akusztikus jazz valamint a modern elektronika kiaknázatlan tárházából merítve, könnyen emészthető, dallamos, változatos zenét vonultat fel. Nem pörget, hanem elgondolkoztat: értéke maga a harmónia. Hotelek, kaszinók és barátságos hangulatú bárok klasszikus szereplője. Legtöbbször más zenei műfajok nagy klasszikusainak feldolgozásait hallhatjuk vissza.

Gyökerei az ötvenes-hatvanas évekre nyúlnak vissza, de a modern lounge a kilencvenes években kezdett hódítani olyan együttesek és zenészek által, mint Love Jones, The Coctails és Combustible Edison. Abban is különbözik a chillout zenétől, hogy a témája sokkal határozottabb, ezért könnyebb összefűzni hosszabb (akár több órás) blokkokba, amelyeket aztán szállodai hallokban, bárokban jól lehet játszani. Mivel témaorientált, válfajait szokták ezek alapján is emlegetni. Például a beach lounge jól érzékelteti a strand hangulatát, vagy a dream on lounge az álom-álmodozás feelingjét. Az sem ritka, ha
eposz, 2018. szeptember 25. kedd, 11:25
Születésnapok jelentése
sok minden érdekli őket, és pontosan emiatt hajlamosak arra, hogy egy csomó dologba belekezdjenek, amit azonban nem fejeznek be. Könnyen esnek szerelembe, de csak akkor kötik le magukat, ha nagyon komolynak és tartósnak ígérkezik a kapcsolat.

13. A tizenharmadikai emberek jó szervezők, és hajlamosak az irányításra, dirigálásra. Általában nem térnek le arról az útról, amit kijelöltek maguknak, és bármi áron elérik céljukat. A partnerkapcsolatban megbízhatóak és nagyon tudnak szeretni, habár kezdetben meglehetősen visszafogottak.

14. Aki tizennegyedikén jött a világra, az tele van ötletekkel, tervekkel és álmokkal. Haladó szellemű, minden újdonság érdekli. Határtalan szabadságvágy jellemzi, kedveli a kalandokat, és szívesen vág neki új, ismeretlen területek felfedezésének. Ezen tulajdonságai miatt nem mindig bizonyul ideális partnernek, hiszen sokáig nem tud megülni a fenekén.

15. A tizenötödikén születettek számára mindennél fontosabbak a családtagok és a barátok. Általában
vorosrozsa66, 2018. szeptember 22. szombat, 17:55
2018. szeptember 1., szombati Napiszöveg
a gyötrelmen túl ott látja a célt."
A keresztényeket a szeretet ösztönzi
kitartásra (1Kor intusz 13:4A szeretet türelmes és kedves. A szeretet nem féltékeny, nem dicsekszik, nem fuvalkodik fel,,
7NW Mindent elvisel, mindent elhisz, mindent remél, mindent kitartóan tűr).
A Jehova iránti szeretetünk arra indít,
hogy bármit kibírjunk, amit ő
megenged (Lukács 22:41, 42NWŐ maga pedig eltávolodott tőlük
mintegy kőhajításnyira, térdre ereszkedett, és imádkozni kezdett,42ezt mondva:
,,Atyám, ha úgy akarod, távolítsd el tőlem ezt a poharat! De ne az én akaratom
legyen meg, hanem a tiéd.").
A testvéreink iránti szeretetünk segít,
hogy elviseljük a hibáikat (1Péter 4:8NWMindenekelőtt mélységesen szeressétek egymást,
mert a szeretet bűnök tömegét fedezi el).
És mivel szeretjük a házastársunkat,
kiálljuk a nyomorúságot, amely még
a boldog házasságokban is előfordul,
és igyekszünk erősíteni a
charlotteani, 2018. szeptember 17. hétfő, 15:59
1/459
Képek, videók
isten_feny_imadat.jpg
paka68
2016. január 30. szombat, 16:56
Isteni fény 2.
emmaya
2007. február 16. péntek, 08:22
Isteni fény
emmaya
2007. február 16. péntek, 08:22
Isteni fény.JPG
djbacardi
2006. december 12. kedd, 12:43
Európa fejlődése-francia
menusgabor
2018. július 16. hétfő, 18:19
Spirituális fejlődés.jpg
pacsakute
2016. július 31. vasárnap, 23:21
Lelki fejlődés
sacimama
2015. szeptember 06. vasárnap, 01:10
fejlődés.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 12:55
Fejlődés.jpg
pacsakute
2014. január 16. csütörtök, 21:15
Fejlődés....jpg
pacsakute
2013. július 09. kedd, 14:10
kert fejlődésben.jpg
eva_gyulai
2013. május 13. hétfő, 00:49
Változás fejlődés
sacimama
2013. május 02. csütörtök, 01:47
Szférák.gif
pacsakute
2017. február 03. péntek, 22:35
Szférák zenéjére.jpg
rozsaschvalm
2015. november 03. kedd, 18:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.