Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:52 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lelkes Miklós
mert vonzotta a szabadság, - és ma már mindenütt megtalálható magas szárról kíváncsian szétnéző sárga virága. Ha magyarságnak ennyi szabadságszerető embervirága volna... Ám ne álmodozzunk, arra már Petőfi is ráfizetett, nem csak életében, hanem lehet, hogy halálával kétszer is, amellett semmibe sem vett szép eszméivel megszámlálhatatlanul sokszor..

Nem tudom, hogy az átlagosnál kevesebb, vagy több virágot ismerek, de e téren igen elégedetlen vagyok önmagammal. Persze, ha imádtam volna a kertészkedést, akkor többet ismernék. Imádni hajlandó is lettem volna, de ágakat nyesni, ásni, gyomot irtani, füvet nyírni, vagyis az imádáson kívül más kertészeti tevékenységet is kifejteni? Nem, sőt, talán még az imádást sem, mert nézni sem szeretem a kertekben buzgón kertészkedőket, bár annyit elismerek: a kertészkedésnek, ha már valahol, akkor inkább a kertben van a helye. E kertészkedéshez való viszonyom így volt, így van, - ha a történelmi, társadalmi kérdéseknél tárgyilagos vagyok, akkor saját kert
nagyuska, 2017. július 27. csütörtök, 08:34
Tíz szuper tipp - agyunk fiatalsága érdekében
10 szuper tipp, mely segít megőrizni agyunk fiatalságát

Annak kihangsúlyozása, hogy mennyire fontos testünket jó karban tartani egészségünk megóvása érdekében, teljesen felesleges lenne, hiszen ha másképp nem, elméleti szinten mindenki tisztában van vele. Az már kevésbé köztudott, hogy szinte ugyanilyen fontos lenne az is, hogy elménket is “fitten" tartsuk.

A rutinok szerinti életvitel bizonyos szempontból elég kielégítő tud lenni, de nem az agyunk számára. Szakemberek szerint ugyanis nem jó, ha egy adott rutin szerint éljük mindennapjainkat, mivel ez gátat szab agyunk természetes kreativitásának. Elsősorban a megszokássá vált, berögzült mozdulatokon kell változtatni, persze nem végleg, hanem időnként el kell térnünk ezektől.

A jó hír az, hogy néhány igen egyszerű gyakorlattal elérhetjük, hogy agyunkat fiatalon tartsuk. Ezek többek között olyan, a napi rutinunktól eltérő feladatok, melyek egy kicsit nagyobb munkára serkentik agyunkat. A teljesség igénye
lovaszmarika, 2017. július 21. péntek, 15:02
Kertészkedés
Súlyos bajt okozhat a kertészkedés

A komposzttal vagy palánta- és virágföldekkel való érintkezést követően azonnali kézmosás javasolt a Legionella longbeachae fertőzés megelőzése érdekében.
Ossza meg a Facebook-on!

A tavakban, patakokban és egyéb édesvizekben élő Legionella pneumophila baktérium tüdőgyulladásszerű tünetekkel leírható legionárius betegséget okoz. Míg az emberek döntő része nem mutat manifeszt tüdőgyulladásos tüneteket a baktériummal való találkozást követően, addig a populáció bizonyos csoportjai különösen érzékenyek és fogékonyak erre a fertőzésre. Elsősorban az időskorúak, a dohányzók és a krónikus tüdőbetegek azok, akik kitettek a legionárius betegségnek - írja a pharmaonline.hu.
Kertészkedés
A kertészkedés során nem véd a Legionellától a kesztyű, de a kézmosás hatásos

A Legionella-baktériumokkal szennyezett apró vízcseppek inhalációja, például zuhanyozás vagy a légkondicionáló működése során súlyos megbetegedéseket válthat ki. Kevésbé
horvathnemagdi, 2017. július 08. szombat, 19:51
csiga riasztó
A legjobb csigariasztó - ne hagyd, hogy megdézsmálják a kertedet!

Hogy minél több bosszúságtól kíméld meg magad a kertészkedés során, jó ha tisztában vagy néhány egyszerű praktikával, melyek segítségével megőrizheted növényeid épségét. Mikor a csigák ellepik a kertedet, akkor ember legyen a talpán, aki meg tudja védeni a növényei levelét a hivatlan vendégek elől.
A bosszúság forrása

Minden napodat kint töltöd a jó idő beköszöntével a kertedben. Szépen ápolod növényeidet, alig várod, hogy új hajtást hozzanak, majd hogy virágba boruljanak, de megérkeznek a nemkívánatos kártevők, akik dugába döntik a gyönyörű kertedről való elképzeléseidet, hiszen gondosan belakmároznak azok leveleiből és friss hajtásaiból, mely végső soron a növények halálához vezet.

Ebben a cikkben egy olyan csigariasztót mutatunk be nektek, melynek használatával megóvhatod növényeidet az éhes kártevők támadásától, s ezáltal
faciendum, 2017. június 23. péntek, 21:30
Szódabikarbóna és az ecet
TESTÁPOLÁS, ECET ÉS SZÓDABIKARBÓNA

1.- Rovarcsípés kezelése ( darázscsípés kivételével! )
Szódabikarbónát kevés vízzel keverve pasztát készítünk és a csípésre kenjük.

2. - Darázscsípés kezelése
Mivel a darázsméreg, darázscsípés lúgos kémhatású, ezért ecetes bedörzsölést alkalmazunk a darázsméreg semlegesítésére. Utána hagymát teszünk a csípésre.

3. - Viszketés megszüntetése
Nagyobb felületet érintő szúnyogcsípés, csaláncsípés, örökzöldek okozta (kertészkedésnél) bőrirritáció és viszketés kezelésére a szódabikarbónás fürdővíz kiváló enyhítő hatású. Kb. félpohárnyi kell egy kád vízbe. Ha a kád nem megoldható, akkor borogatással is helyettesíthető.

4. - Gyomorégés megszüntetése
Egy teáskanálnyi szódabikarbóna egy pohár langyos vízben feloldva hatékonyan semlegesíti a felesleges gyomorsavat.

5. - Fogínygyulladás enyhítése
Fogínygyulladás és szájsebek kezelése fenti arányú oldatos öblögetéssel napi 3-4
pacsakute, 2016. szeptember 18. vasárnap, 18:54
Színterápia
mindenképpen ezt a színt részesítse előnyben. Meditáció során összpontosítson erre a színre és egyen minél több kék szőlőt vagy áfonyát.

Ha valaki autoimmun betegségben szenved, mindenképpen kerülje el a zöld színt. Ellenben ez a szín erősíti a szívet, a tüdőt, és jó hatással van a légzési panaszokra. A zöld szín a szorongó, félénk emberek színe, mivelhogy nyugalmat és harmóniát kölcsönöz az ilyen embereknek. Akinek a zöld a színe, jól teszi, ha minél többet kirándul a természetben és ezen túl a kertészkedés lesz a hobbija. Vegyen minél több cserepes virágot és fogyasszon minél több zöld leveles zöldséget és zöld színű gyümölcsöt.

A sárga a gyomorfájós emberek egyik legnagyobb ellensége, de a hiperaktív embereket is még inkább felpörgeti, míg az agresszív személyeket még durvább és még meggondolatlanabb cselekedetekre sarkallja. A sárga szín megtámogatja az emésztési folyamatokat. Feszültségoldásra, idegcsillapításra és izomlazításra is nagyon alkalmas. Öltözzön minél több alkalommal
pacsakute, 2016. szeptember 02. péntek, 13:49
Néhány jó tanács
1. Ne foglalkozz a lényegtelen számokkal. Olyanokkal, mint az életkor, a testsúly és a magasság.
2. Folyamatosan tanulj. Tudj meg többet a számítógépekről, a járművekről, a kertészkedésről, bármiről. Sose hagyd ellustulni az agyad. "Egy tétlen agy az ördög munkaterepe." És az ördög neve Alzheimer.
3. Élvezd az egyszerű dolgokat.
4. Nevess gyakran, hosszan és hangosan. Nevess, amíg a lélegzeted is eláll.
5. Megesik, hogy megkönnyezel. Megvisel, elszomorít és odébbáll. Az egyetlen ember, aki egész életünk során velünk van, mi magunk vagyunk. ÉLJ, amíg élsz.
6. Tartsd becsben az egészséged: ha jó, akkor őrizd meg. Ha gyengélkedik, akkor javíts rajta. Ha már túl van azon az állapoton, amin magad segíthetnél, akkor fordulj segítségért.
7. Ne tégy kirándulást a bűnbe. Utazz el a környékre, a szomszédos megyébe vagy külföldre, de sose járj arra, ahol a bűn lakozik.
8. Mondd el minden alkalommal azoknak, akiket szeretsz, hogy szereted őket.
lenke1964, 2016. július 01. péntek, 18:37
Egészség!!
Akkor, ha a Raynaud-betegség önmagában fordul elő, úgy a kezelés legalapvetőbb lépése a kezek hidegtől, nedvességtől való óvása, melegen tartása, az érösszehúzódást kiváltó gyógyszerek, valamint a dohányzás elhagyása, kézmelegítő, kesztyű alkalmazása. Mivel a Raynaud-betegségben és szindrómában a kéz és az ujjak sebei, vágásai a szokásosnál nehezebben gyógyulnak és könnyen befertőződnek, ezért az olyan tevékenységek végzése során is ajánlott védőkesztyű viselése, amelyeknél könnyen megsérülhet a kéz (kertészkedés, mosogatás, szeletelés). A kéz száraz bőrét a lehető leggyakrabban krémezzük be zsíros, bőrtápláló krémekkel!

Ha a tünetek nem enyhülnek megfelelően, úgy nitroglicerin-tartalmú krémekkel, kis dózisú nifedipin vagy diltiazem hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek alkalmazásával megkísérelhető a panaszok enyhítése. Abban az esetben, ha a Raynaud-szindróma súlyos érelzáródással járó formája van jelen, vagy ha a fájdalom a fent említett terápiára nem csökken, akkor a műtéti megoldás is szóba jön.
piroska0101, 2016. június 17. péntek, 18:24
A Hold
Nyilast (fordulópont).

Ez az érés és a szüret ideje. A Föld életében a befogadás fázisa. A fejlődés a talaj alatt fokozódik, így ekkor legpraktikusabb például metszeni.

A holdfázisok és az egészség

Huszonnyolc napos pályája során a Hold végigvándorol az összes állatövi jegyen. Mindegyikben egy-két napig időzik. A holderők és az állatövi jegyekből kiinduló asztrológiai hatások kombinációjából különleges impulzusok keletkeznek, melyek elsősorban az emberi szervezet, de a kertészkedés és a földművelés szempontjából is igen jelentősek.

A testrégiók: Minden egyes jegyhez tartozik néhány testtájék vagy szerv. Amikor a Hold éppen abban a jegyben jár, a hozzárendelt testrégiókat egyrészt rendkívül megviseli a nagy megterhelés, másrészt viszont különösen fogékonyan reagálnak a tehermentesítésre, az ápolásra és a kezelésre. A sebészeti beavatkozásokat ilyenkor ajánlott elkerülni.

növekvő Holdnál A Hold növekedése idején az érintett szervek, illetve
jupiter21, 2016. május 09. hétfő, 10:18
A bonszai.
A bonszai (lapos tálban nevelt fa, bon=edény, tál, szai=növény) mesterségesen, művészien alakított, formára metszett, esetleg hajlított fa. Nevezik tálas kertészkedésnek is, mivel a legismertebb formája a kis méretű, tálkákban nevelt és alakított fák tartása. Általánosan elterjedt tévhit, hogy a bonszai egy növényfaj.

Lilaakác bonszai.


Ezzel szemben elvileg bármilyen fás szárú kétszikű növényből lehet bonszait nevelni, természetesen ennek azért korlátot szabnak az illető faj morfológiai jellemzői, például a túl nagy levélméret, az ágelágazások hiánya, vagy a túl nagy távolság a rügyek között stb.

Ez a bonszai, közel 400 éves, túlélte Hirosima bombázását és még mindig virágzik.

Másik tévhit, hogy a bonszai szobanövény. Ez csak a trópusi-szubtrópusi
schuro, 2016. április 16. szombat, 21:08
Korunk paradoxonjai
helyrehozza a sérelmeket, ha mélyen a bensődből jön. Fogd meg a kezét és őrizd meg ezt a pillanatot arra az időre, amikor ő többé már nem lesz itt. Szánj időt arra, hogy szeress, szánj időt arra, hogy beszélgess és szánj időt arra, hogy átadhasd a fejedben lévő értékes gondolatokat.

Néhány jó tanács:

1. Ne foglalkozz a lényegtelen számokkal. Olyanokkal, mint az életkor, a testsúly és a magasság.

2. Folyamatosan tanulj. Tudj meg többet a számítógépekről, a járművekről, a kertészkedésről, bármiről. Sose hagyd ellustulni az agyad. "Egy tétlen agy az ördög munkaterepe." És az ördög neve Alzheimer.

3. Élvezd az egyszerű dolgokat.

4. Nevess gyakran, hosszan és hangosan. Nevess, amíg a lélegzeted is eláll.

5. Megesik, hogy megkönnyezel. Megvisel, elszomorít és odébbáll. Az egyetlen ember, aki egész életünk során velünk van, mi magunk vagyunk. ÉLJ, amíg élsz.

6. Tartsd becsben az egészséged: ha jó, akkor őrizd meg. Ha gyengélkedik, akkor
yaskane, 2015. december 02. szerda, 10:04
Ez a foglalkozás illik hozzád a számmisztika szerint
kreatívak, és vezetői képességekkel rendelkeznek.

A hozzájuk illő foglalkozások: bankár, jogász, vállalkozó, mérnök, politikus

Akik valamelyik hónap 9-én, 18-án, 27-én születtek: igazságszeretők, nagylelkűek, nemeslelkűek, maximalizmusra törekvők.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek a művészetekkel vagy az irodalommal kapcsolatos foglalkozásokban, ilyen például a színművészet, a tanári vagy az előadói pálya, a vallási tevékenység, a festészet, a nagyüzemi kertészkedés, a belsőépítészet, de sikeres lehet számukra az olajüzlet, a biztosítási szakma, a reklám világa vagy az utazások.

Akik valamelyik hónap 11-én, az első mesterszám hatása alatt születtek: különleges tulajdonságokkal bírnak, nagyívű elképzelések vannak, ha ezeket nem sikerül megvalósítaniuk, nemcsak boldogtalanok lesznek, de idegrendszeri problémáik is lehetnek.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek előadóművészként, táncosként, aukcióvezetőként, cégalapítóként, vagy
suzymama, 2015. november 30. hétfő, 18:16
1/10
Képek, videók
Lelkes Miklós.jpg
sarkadykati
2011. december 03. szombat, 12:51
Lelkes Miklós: Hol lenne
mester126mari
2009. november 25. szerda, 07:49
Egy átlagos nap otthon
sanci81
2016. május 28. szombat, 18:38
átlagosan
raulg
2008. január 29. kedd, 10:34
átlagos elmeállapot...
bazsi986
2007. február 15. csütörtök, 18:52
Egy átlagos délután:)
fulopadrienn
2006. július 25. kedd, 17:12
átlagos
jagi3
2006. június 22. csütörtök, 23:16
átlagos
kicsidino
2006. június 18. vasárnap, 00:53
szentháromság imádása0611
maroka
2017. június 11. vasárnap, 14:57
Gyermek Jézus imádása
sacimama
2015. december 25. péntek, 18:24
Krisztus imádása
sacimama
2014. február 03. hétfő, 19:16
Pásztorok imádása.jpg
farkas1945
2011. január 22. szombat, 17:47
A pásztorok imádása6..JPG
margoboszi
2010. március 14. vasárnap, 15:43
Kisleghi_pasztorok_ima das
margoboszi
2009. december 24. csütörtök, 15:32
A pásztorok imádása6.
cipello
2009. december 18. péntek, 22:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.