Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:21 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós citromos csoda, liszt nélkül
Hozzávalók a piskótához:

60 g kristálycukor,
6 tojásfehérje,
160 g porcukor,
160 g dió.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
160 g cukor,
6 tojássárgája,
4 evőkanál keményítő,
1 citrom,
250 ml 35%-os habtejszín.

Hozzávalók a bevonathoz:

60 g étcsokoládé,
40 ml tejszín,
1 evőkanál konyak (kihagyható).

Elkészítés:

A diót ledaráljuk és a porcukorral elkeverjük. Kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, hozzáadjuk a diót, lassan összekeverjük. Egy 20 - 22 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt teszünk és beleöntjük az elkészített masszát. Eligazítjuk, hogy egyenletes legyen, kb. 1 cm vastagságú. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. A megsült tortalapot keresztben kettévágjuk így két tortalapunk lesz. A lehullott piskótadarabokat, díszítésre használjuk.

Krém: összekeverjük a tojássárgáját a
bkisseva, 2017. október 13. péntek, 18:28
Fantasztikus szelet recept
pirított dió
1 meggybefőtt lecsepegtetve
160 g finomliszt

Krém:
6 tojássárgája
200 g kristálycukor
300 ml tej
1 cs vaníliás pudingpor
3 cs vaníliás cukor
250 g vaj vagy margarin

Csokimáz:
160 g ét vagy tejcsoki
20 g vaj
50 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)

Díszítés (opcionális):
kb 50 g fehércsoki
1 ek étolaj

Elkészítése:

Barna lap:

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és vizet és óvatosan összeforgatjuk. Végül a kakaóporral elkevert lisztet forgatjuk bele óvatosan.

Előmelegített sütőben 180 fokon, 26*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben vagy sütikeretben megsütjük kb 15-20 perc alatt. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és teljesen kihűtjük a lapot. Ne ijedjünk meg, vékony lesz!

Fehér lap:

A diót nagyobb darabokra vágjuk és megpirítjuk egy száraz serpenyőben.

A
suzymama, 2017. október 08. vasárnap, 17:47
Mónika-szelet
cukor
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió
csipet só

A krémhez:

5 dl tej
5 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg lágy vaj
5 dkg darált dió

A tetejére:

5 dkg csokoládé
5 dkg vaj
3 evőkanál darált dió

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojássárgákhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint a vizet, és jó habosra, kifehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót, simára keverjük, majd fellazítjuk 2-3 evőkanál tojáshabbal, majd a többi tojáshabbal is finoman, de alaposan összeforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, 175 fokos sütőbe toljuk, ahol 15-18 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a tészta.

A krémhez a tejet
bkisseva, 2017. október 04. szerda, 14:48
Kókuszhabos kifli
margarin
5 deka porcukor
3 tojás sárgája
1 deci tej
3 deka élesztő
A töltelékhez
sárgabarack lekvár
3 tojás fehérje
25 deka porcukor
1csg kókuszreszelék
A tészta készítése
Az élesztőt a tejben feloldom.
A többi hozzávalót egy tálba teszem összekeverem és hozzáadom a feloldott élesztőt, az egészet összegyúrom szép simára kidolgozom .Amíg elkészítem a tölteléket addig hidegre teszem a tésztát .
A topjások habját gőz felett a porcukorral jó kemény habbá verem
A tésztát kiveszem a hűtőből és 3 egyforma részre osztom
A tésztákat egyenként kis téglalapra kinyújtom kb 25x30 as nagyságura.
A tésztát sárgabaracklekvárral lekenem erre a hab egyharmadát teszem amit egyformán elkentem majd jól megszórom a kókuszreszelékkel., utána az egészet feltekerem mint a roládot.
Egy közepes pogácsaszaggatóval a feltekert rudból holdacskákat szaggatok amit sütőpapiros sütőlapra teszek .180 fokon előmelegitett sütőben 10 12 perc alatt megsül
A
bkisseva, 2017. október 04. szerda, 10:46
2 csokis süti recept amit nagymamától örököltünk
gyermekeinket.

Csokis-diós kocka
Hozzávalók a tésztához (6 adag)
18 dkg porcukor
8 tojás
2 kk. cukrozatlan kakaópor
18 dkg dió (darált)
1 ek. zsemlemorzsa
1 csomag sütőporHozzávalók a mázhoz

15 dkg vaj
1 ek. tej
15 dkg cukor
3 ek. cukrozatlan kakaópor
Első lépésként leválasztjuk a tojások sárgáját, kikeverjük porcukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Ezután egy tálban összekeverjük a darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk. kakaót és a sütőport, és alaposan összegyúrjuk a tojás sárgájával, majd végül ebbe a tésztába beleforgatjuk a fehérje habját is.

Előveszünk egy tepsit, sütőpapírt teszünk bele, majd ráhelyezzük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percen át sütjük. Ha kész, kivesszük, és kifordítjuk a tepsiből.

Ezt követően elkészítjük a mázat: lassú tűzön egy kis lábosban felolvasztjuk a
bordat, 2017. október 03. kedd, 19:00
Pillekönnyű grízes túrós kevert süti
Hozzávalók:

1 kis pohár tejföl (2 dl)
fél bögre búzadara (10 dkg)
25 dkg zsíros tehéntúró
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor / én3 csomaggal ízesítettem/
1 bögre kristálycukor (16 dkg) /Én csak 10 dkg-ot raktam bele/
reszelt citromhéj

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
Trükkök, tippek, praktikák:
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne. Az én tepsim mérete 30 x 20 cm-es
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:21
Joghurtos-szőlős süti
tojás,3-3evőkanál cukor és liszt.Krém:1 nagy doboz natúr joghurt,1 csomag étkezési zselatin,1 csomag dr.oetker tejszínízű habpor,1 csomag habfixáló,1,5dl hideg tej,szőlő,zsiradék a forma kikenéséhez.
Elkészítés:piskótát sütünk:3tojásfehérjét habbá verni a cukorral,majd hozzáadni a sárgáját,végül a lisztet.Margarinozott vagy zsírozott őzgerinc formában 180C-on megsütni,hagyni kihűlni.Míg a piskóta hűl elkészítjük a krémet:a joghurtot elkeverjük a zselatinnal,majd felmelegítjük,a habport a tejjel és a fixálóval keményre verjük.A joghurtunk addig hűl,majd a kettőt összekeverjük.A piskótát ketté vágjuk.Az őzgerinc formába teszünk folpackot,beleöntünk egy adag joghurtos krémet,belenyomjuk a tészta felső felét,kirakjuk szőlő szemekkel,majd ráöntjük a többi krémet és befedjük a tészta másik felével.Hűtőben dermesztjük.Ha megkeményedett a joghurtos hab tálcára borítjuk a fóliát lehúzzuk,és szeletelhető.

facebook, Konyhatündérek csoportja, Lajosné Nusi Varju
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:12
Olajos piskóta (nem esik össze)
Hozzávalók:
6 db tojás
25 dkg cukor
25 dkg finomliszt
7 evőkanál napraforgó étolaj
0,5 tk. Sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk és aranybarnára sütjük. Mikor megsül, elzárni a gázt és kb. 15 cm-re kinyitott sütő ajtónál még bent hagyni 10 percet.
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:07
Banános piskóta
Hozzávalók:
6 db tojás
25 dkg cukor
25 dkg finomliszt
7 ek napraforgó olaj
0,5 tk sütőpor
1 csipet só

Krémhez:
4 dl tej,
1 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 db banán

Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében. Végül beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük fakanállal, hogy a ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fokon kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba). Mikor megsül, elzárni a gázt és kb. 15 cm-re kinyitott sütő ajtónál, még bent hagyjuk 10 percet.
4 dl tejbe belekeverjük a cukrot, a pudingport, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, mikor kihűlt, akkor hozzákeverjük a vajat, majd belekeverjük a 2 banánt, melyet villával összetörtünk.
A
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:07
2 csokis süti recept, amit nagymamától örököltünk
adag)

18 dkg porcukor

8 tojás

2 kk. cukrozatlan kakaópor

18 dkg dió (darált)

1 ek. zsemlemorzsa

1 csomag sütőpor

Hozzávalók a mázhoz

15 dkg vaj

1 ek. tej

15 dkg cukor

3 ek. cukrozatlan kakaópor


Elkészítés

Első lépésként leválasztjuk a tojások sárgáját, kikeverjük porcukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Ezután egy tálban összekeverjük a darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk. kakaót és a sütőport, és alaposan összegyúrjuk a tojás sárgájával, majd végül ebbe a tésztába beleforgatjuk a fehérje habját is.

Előveszünk egy tepsit, sütőpapírt teszünk bele, majd ráhelyezzük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percen át sütjük. Ha kész, kivesszük, és kifordítjuk a tepsiből.

Ezt követően elkészítjük a mázat: lassú tűzön egy kis lábosban felolvasztjuk
tinka1951, 2017. október 02. hétfő, 08:24
Nanaimo szelet recept
evőkanál kakaópor
2 evőkanál vaj
Elkészítése:

Az alap elkészítéséhez gőz fölött főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaóport, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva, keverjük hozzá a száraz anyagokat és apránként a tejet.

Az elkészült masszát nyomkodjuk bele egy 25*30 cm-es tálba.

A krémhez szükséges pudingport keverjük el 2 dl tejben. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral. A tejszínt verjük kemény habbá.

A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adagoljuk hozzá a tejszínhabot is. Az elkészült krémet terítsük a kekszes masszára. 30 percre, tegyük a hűtőbe.

Közben készítsük el a mázat, ehhez a cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaóport. Alacsony lángon főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés mellett dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén,
kovacsborbala, 2017. szeptember 30. szombat, 16:46
Négerkocka
porcukor
10 dkg margarin

Továbbá:

1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült ,forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek. baracklekvárral.
Hagyjuk kihűlni!

A tojásfehérjéket a cukorral,sóval,citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük.
Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
A kakaóport,cukrot,vizet összekeverjük egy kis lábasban,majd felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a margarint vagy vajat,vissza tesszük a lángra,simára összeforraljuk,de lassú tűznél.
Levesszük a lángról ,kicsit hagyjuk hűlni,de nem hidegre és a hab tetejére csurgatjuk.
A tálcát egy kicsit megrázogatjuk,hogy egyenletesen kerüljön a máz a hab tetejére.
Hűtőbe tesszük,hagyjuk megdermedni a
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 20:34
1/778
Képek, videók
Citromos álom
irmus
2017. október 01. vasárnap, 16:04
citromos türókocka.jpg
snbela44
2017. augusztus 07. hétfő, 16:49
Citromos csendélet
eva6
2017. május 18. csütörtök, 14:13
Citromos kuglóf vörösáfon
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 15:01
citromos tea
eva6
2017. január 24. kedd, 16:25
Citromos túrótorta
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 16:27
citromos_babapiskota.j pg
offramaja
2016. június 14. kedd, 16:40
EGYSZERÚ CITROMOS.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:05
Citromos,narancsos csokis
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:46
Fahéjas citromos limonád
irmus
2016. január 02. szombat, 20:17
turos-szelet-liszt-nel kul
snbela44
2017. február 22. szerda, 08:34
liszt-nelkuli-cukkini- lep
sarkadykati
2011. június 15. szerda, 04:01
Sajtropogós liszt nélkül.
oldlady38
2009. augusztus 02. vasárnap, 07:32
Címkék
diót nagyobb, fehérje habját, többi krémet, fóliát lehúzzuk, krémhez szükséges, vaníliás cukrot, másik tálban, joghurtunk addig, tojás sárgájával, alap elkészítéséhez, hideg vajat, egészet feltekerem, elkészült krémet, vajas krémmel, vaníliás pudingot, átszitált kakaóport,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.