Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:15 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Püspökkenyér
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
15 dkg cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma vagy 1 cs.van.cukor
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
aszalt vagy kandírozott gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük,majd apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény habbá verjük. Lisztet óvatosan elkeverjük a habbal. Apróra vágott gyümölcsöket,vaníliát,citromhéját beleforgatjuk. A megolvasztott vajat vagy margarint (ne legyen meleg)fokozatosan adagoljuk hozzá és óvatosan keverjük el.
Őzgerinc formát kivajazzuk vagy margarinozzuk,beleöntjük a masszát és 170 fokon kb 40 percig sütjük. Kisült hagyjuk még kicsit a formába hűlni,majd rácsra borítjuk. Kihűlés után leönthetjük csokoládéval.

Kiss Imréné Magdi receptje a facebook-ról
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:37
Van egy tuti receptünk
lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon sütjük, sütőtől függően kb. 45-60 percig. Kockákra, kis téglalapokra szeleteljük. És nekiesünk, mert nagyon finom.

És azt
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
cseresznyés joghurtos kevert süti
Hozzávalók
1 tepsi
5 db tojás
25 dkg liszt
2,5 dl étolaj
25 dkg cukor
12 g sütőpor
175 g natúr joghurt
1 ek citromlé
30 dkg cseresznye

A tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,tovább vertem. Ezután hozzá kevertem az étolajat,a joghurtot,a citrom levét,jól összekevertem. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal bele forgattam.
20 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem,a masszát bele öntöttem,egyenletesen elsimítottam. Cseresznye szemekkel megszórtam.
180 C-ra melegített sütőben kb. 40 percig sütöttem. Tűpróba.
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:43
Meggyes kevert sütemény
Hozzávalók a tésztához: 18 dkg ráma sütőmargarin, 4 db tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 25 dkg finomliszt

A tetejére: 40-50 dkg meggy, 15 dkg dió, mogyoró vagy mandula (egyfajta is lehet) 2 evőkanál vaníliás cukor,

A tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin, 2 evőkanál liszt

A margarint habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A kétféle cukorral még 2-3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele, majd a masszát egy 20-30 centis, margarinnal kikent, belisztezett magas falú tepsibe simítjuk.
A kimagozott meggyet egyenletesen a tetejére szórjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A durvára vágott diót és mogyorót a cukorral összekeverjük, a gyümölcsre szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) 50 percig sütjük, félidőben a sütő erősségét 10 fokkal hökkentjük.
Elkészítési idő: 1 óra
Kb.
lizawolf, 2017. június 15. csütörtök, 17:53
Habkönnyű gesztenyetorta sütés nélkül
Az alaphoz
20 dkg darált háztartási keksz
8 dkg puha vaj
2-3 ek. porcukor
1 tk. fahéj (elhagyható)
Krémhez
25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
1 dl tej
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
3-4 ek. porcukor
1 cs. instant zselatin fix

Elkészítési javaslat
Az alaphoz az összes hozzávalót összemorzsolom egy nagy tálban, majd annyi vizet adagolok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak. Egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaforma (20 cm átmérőjű) alján egyenletesen eloszlatom, lenyomkodom, és amíg a krémet készítem, hűtőszekrénybe helyezem.
A krémhez a gesztenyemasszát lereszelem, a porcukorral és a tejjel elkeverem, majd a mascarponét is hozzákeverem. A tejszínt kemény habbá verem, és fellazítom vele a gesztenyés mascarpone krémet. Legvégül hozzáadom az instant zselatint, és jó alaposan, de óvatos mozdulatokkal elkeverem a
eva0817, 2017. június 13. kedd, 08:24
Jóság szelet
Hozzávalók

Tésztához:
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 tojás
1 cs. sütőpor
(vagy fél kg leveles tészta a piskóta helyett)

Meggyes krémhez:
1 üveg meggybefőtt
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor

Vaníliás krémhez:
8 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
25 dkg margarin

Tetejére
Hullala tejszínhab

Elkészítés

1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, és a sütőporos lisztet. Kb. 25x30 cm tepsiben aranybarnára sütjük.
2. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a meggyeket is. Még melegen a piskótára kenjük.
3. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel megfőzzük.
4. Ha levettük a tűzről még melegében belekeverjük a margarint.
5. A vaníliás
bkisseva, 2017. június 01. csütörtök, 17:51
Bámulatos kapros túrós lepény, a régi falusi recept!
Bámulatos kapros túrós lepény, a régi falusi recept!

Csodás íze van, a mai napig gyakran megsütöm ezt a fenséges finomságot!

Hozzávalók

30 dkg liszt
18 dkg vaj
kevés só
2 tojásásárgája
tejföllel
Töltelék
75 dkg túró
2 tojássárgája
ízlés szerinti só
apróra vágott kapor
2 tojásfehérje
Elkészítése

A 30 dkg lisztből, 18 dkg vajból, kevés sóval, 2 tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy kissé lágy legyen, tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtva és a széleit fölhajtva tepsibe tesszük és
(jó vastagon) a következő töltelékkel: 75 dkg túrót összevegyítünk 2 tojássárgájával, ízlés szerinti sóval, apróra vágott kaporral és a tojások kemény habbá vert fehérjével. Tetejét megkenjük tejföllel, és forró sütőben megsütjük.
tinka1951, 2017. június 01. csütörtök, 08:48
Egy könnyű kevert tészta
sziruphoz

3 dl víz

20 dkg cukor

3-4 citrom leve és reszelt héja

A szirupot 1 rúd fahéjjal, teáskanálnyi friss citromfűvel vagy kakukkfűvel ízesíthetjük, de bazsalikomot is szívesen használnak, citrom helyett vérnarancsból is készítik.

Elkészítés

A száraz összetevőket - a lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát, a cukrot, a citromhéjat és a sót - egy nagy tálban alaposan keverjük össze. A tojásfehérjéket kevés cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá sárgájával kikevert joghurtot, végül fokozatosan keverjük hozzá a száraz összetevőket. Lágy masszát kapunk, amit kikent, kilisztezett tepsibe vagy tortaformába öntünk. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsül.

Így készül a szirup

A vizet, a cukrot és a citromlevet felfőzzük (ha fűszereznénk, a fűszerekkel együtt), 3-4 percnyi forralás elegendő. Amint a sütemény megsült, villával alaposan megszurkáljuk. Fontos, hogy a még forró - kilyuggatott
horvathnemagdi, 2017. május 30. kedd, 19:31
Mozart torta
(olvasztott)
5 db tojás (nagy)
csipet só
a töltelékhez és bevonóhoz:
20-25 dkg mogyorókrém (Nutella)
20 dkg marcipán
fél tubus zöld színű ételszínezék


ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóval, majd átszitáljuk.
Ezután hozzáreszeljük a csokoládét. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot.
Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Ezután hozzácsorgatjuk az olvasztott, és kihűtött vajat, majd állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes-kakaós-csokoládés keveréket, és jó simára keverjük.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük (vagy kizsírozzuk, -lisztezzük), majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 percig sütjük (tűpróba).

A sütőből kivéve pár percig a
gabfe, 2017. május 26. péntek, 17:29
Gyümölcsös süti Margótól
"Végtelenül egyszerű, és nagyon finom süti. Hozzávalók: fél kiló gyümölcs (bármi lehet: meggy, cseresznye, barack, almaszeletek, málna, szeder - attól függ mi van otthon, ki mit szeret). Továbbá szükséges 25 deka liszt, 1 sütőpor, 25 deka cukor, 1 deci olaj, 1 deci langyos víz és 4 tojás. Elkészítése: a 4 tojássárgáját 25 deka cukorral hosszasan keverjük, amíg kifehéredik és nem érezzük a cukorszemeket, tehát jó 15-20 percet kell keverni. Utána beletesszük a lisztet, hozzáöntjük az olajat, a langyos vizet, és beleszórjuk a sütőport. A 4 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Közepes méretű tepsit kizsírozunk-kilisztezünk, a masszát belesimítjuk, végül a gyümölccsel megszórjuk. Előmelegített lerben tűpróbáig sütjük. Egyszerű és nagyszerű!"
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 10:09
Habos meggyes szelet
Hozzávalók:

5 tojás
5 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél tasak sütőpor
30 dkg cseresznye, vagy meggy (befőtt)
A krémhez:

3 dl habtejszín
4 dl meggyes joghurt
1 tasak zselatin
csokoládéreszelék (a díszítéshez)
Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A cukrot a tojássárgájával kikavarjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a tojássárgájához adjuk, majd a habba forgatjuk. Papírral bélelt tepsibe öntjük és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a zselatint kevés vízben feloldjuk, majd a joghurthoz kavarjuk. A habot felverjük és a joghurtot hozzáadjuk. A kihűlt tésztára kenjük, megszórjuk csokoládéreszelékkel és 1 órára hűtőbe
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 09:21
Habos, kókuszos kifli
Habos, kókuszos kifli
Elkészítés módja

Az élesztőt a tejben feloldom, majd a tészta többi hozzávalóját egy tálba teszem, összekeverem és hozzáadom a feloldott élesztőt, végül az egészet összegyúrom és simára kidolgozom. Amíg elkészítem a tölteléket addig hidegre teszem a tésztát. A tojásfehérjét gőz felett a porcukorral jó kemény habbá verem. A tésztát kiveszem a hűtőből és 3 egyforma részre osztom. A tésztákat egyenként, kis téglalap alakúra kinyújtom, kb. 25x30 as nagyságúra. A tésztát sárgabaracklekvárral lekenem, erre a hab egyharmadát ráteszem, amit egyformán elkenek, majd jól megszórom a kókuszreszelékkel, végül az egészet feltekerem mint a roládot. Egy közepes pogácsaszaggatóval a feltekert rúdból holdacskákat szaggatok, amit sütőpapiros sütőlapra teszek és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütöm. A másik két tésztával is ugyanígy járok el. Ebből a mennyiségből 39-40 darab
nanoka72, 2017. május 25. csütörtök, 09:33
1/775
Képek, videók
Püspökkenyér
irmus
2017. február 20. hétfő, 17:00
Püspökkenyér-Bejgli
irmus
2015. december 21. hétfő, 06:53
puspokkenyer_525844_54 997
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:05
Csokidarabos-puspokken yer
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:56
Adventi püspökkenyér - ké
anci-ani
2011. december 17. szombat, 23:40
Adventi püspökkenyér
isti53
2011. december 17. szombat, 05:27
ADVENTI PÜSPÖKKENYÉR.JPG
cipello
2011. december 11. vasárnap, 20:03
Adventi_püspökkenyér.j pg
1vargaildyko
2011. december 09. péntek, 11:28
puspokkenyer.jpg
bubszi
2011. március 16. szerda, 06:41
imrenév,,.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:25
Varga Imréné
irmus
2015. augusztus 06. csütörtök, 17:23
SzKT-Huszta Imréné.jpg
agica2004
2015. június 29. hétfő, 18:09
Varga Imréné
irmus
2014. augusztus 08. péntek, 20:32
Jakucs Imréné Erzsike U.g
ladylys
2010. november 30. kedd, 20:36
Jakucs Imréné Erzsike szp
ladylys
2010. november 30. kedd, 20:35
Címkék
gesztenyemasszát lereszelem, csipet sóval, sütőporral elkevert, tojásokat szétválasztjuk, 20-30 centis, összes hozzávalót, langyos vizet, tojásfehérjéket kemény, mennyiségből 39-40, tölteléket addig, zselatint kevés, gyümölccsel megszórjuk, tojásfehérjét pici, instant zselatint, felforralt tejjel, száraz összetevőket,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.