Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:04 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karácsonyi receptek
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.

Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
karácsonyi mézes gyümölcskenyér
hozzávalók / 4 adag

4 db tojás
10 dkg margarin
5 ek méz
20 dkg finomliszt (finom)
1 tk szódabikarbóna
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
35 dkg sárgarépa
10 dkg dió
10 dkg mandula
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt szilva (magozott)

elkészítés

A tojássárgáját a mézzel 3-4 perc alatt habosra keverjük (elektromos habverővel).
A lágy margarint hozzárakjuk, és további 1-2 percig habosítjuk.
A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Az előzőekhez adjuk. (Jó sűrű lesz.)
A répát meghámozzuk, és lereszeljük. A diót és a mandulát durvára vágjuk. Az aszalt szilvát apróra szeleteljük. Ezeket a hozzávalókat is a tésztához keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben (légkeveréses 165 fok,
faciendum, 2017. december 10. vasárnap, 22:10
Barackos linzer kocka
szerint cukor

Elkészítés:

A barackokat kimagozzuk és négyfelé vágjuk. Ha befőttből dolgozunk értelemszerűen erre nincs szükség.

Az alsó tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, majd ha elválik az edény falától belenyomogatjuk egy közepes tepsibe.

190 fokra előmelegítjük a sütőt.

A barackokat szépen sorban rátesszük a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütjük.

A felső tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A sárgájához adjuk a cukrot, az olajat, a reszelt citromhéjat és robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a sütőport, majd végül nagyon óvatosan a tojásfehérjék habját is.

Kivesszük a sütőből a barackos tésztát, megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd ráöntjük a a masszánkat.

170 fokra állítjuk a sütőt és további 20 percig sütjük. (Tűpróbával
bkisseva, 2017. december 05. kedd, 15:27
Gyümölcshabos linzer
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:

21 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
17 dkg margarin
2 tojássárgája
1 kanál porcukor
csipet só
2 ek tejföl

A tészta kenéséhez:

3 ek meggyíz

A tetejére:

6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
30 dkg vegyes gyümölcs

Elkészítése:

A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, kinyújtjuk tepsi nagyságúra , és világosra sütjük. (180 fok)

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd utolján hozzá keverjük a gyümölcsöt.

A megsült tésztát lekenjük lekvárral, ráöntjük a gyümölcsös cukros habot és 150 fokra visszavesszük a hőt, majd a habot rászárítjuk.

A kihűlt süteményt vízbe mártott késsel felszeleteljük.
bkisseva, 2017. december 05. kedd, 15:25
Ünnepi süti
íze!

TÉSZTÁHOZ---20 dkg darált mák15 dkg vaj15 dkg porcukor10 dkg liszt6 db tojás1 db narancs0.5 dkg sütőpor
KRÉMHEZ----2 csomag vaníliás pudingpor3 dl tej1 db tojássárgája10 dkg vaj
MÁZHOZ-----------10 dkg étcsoki3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A mákos tésztához a lisztet szitáld egy tálba, majd keverd hozzá a sütőport, a darált mákot és a narancs reszelt héját. A szoba-hőmérsékletű vajat dolgozd habosra öt deka porcukorral, és egyenként add hozzá a tojássárgákat. A fehérjét verd kemény habbá a maradék 10 deka porcukorral, majd több részletben forgasd a vajas masszához. Végül dolgozd hozzá a lisztes, habos keveréket.
A homogén tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, egyenletesen simítsd el, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan
bozsanyinemanyi, 2017. december 04. hétfő, 00:17
Salzburgi galuska
Salzburgi galuska
Hozzávalók:
6 tojás, csipetnyi só, 2 zacskó vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál keményítő, a szószhoz: 1 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor.

Elkészítése:
A tejszínt a vaníliás cukorral felmelegítjük, majd félrerakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekavarjuk az étkezési keményítőt is. Kevés sóval a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot, majd azzal is tovább verjük. Végül kézi habverővel, nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és nagy habgaluskákat szaggatunk egymás mellé tojáshabból és az oldalánál óvatosan beletöltjük a tejszínt. Előmelegített 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Sütése közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki közben. Tálaláskor porcukorral meghintjük és még forrón tálaljuk.
suzymama, 2017. december 03. vasárnap, 20:10
Gesztenyés süti - sütés nélkül
Gesztenyés süti - sütés nélkül
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Hozzávalók:
2 cs. gesztenyemassza, 25 dkg darált háztartási keksz, 12,5 dkg ráma ezt összegyúrjuk és a tepsi aljára rakjuk.
Krém:
9 dl tej, 3 vaníliapuding, 2 e. kanál cukor ezt sűrűre főzzük.
25 dkg rámát 25 dkg cukorral kikeverünk és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
Felét a tepsibe rakott gesztenyére rakjuk. 2 csomag babapiskótát rumos tejbe áztatjuk és a krém tetejére rakjuk. Erre jön a krém másik fele.
0,5 liter Hulala tejszínt kemény habbá verjük és ráöntjük a krémre, majd csokit reszelünk a tetejére.
<<<<<<<<<<<<<<<<<
bkisseva, 2017. november 30. csütörtök, 10:30
Mákos-almás-kókuszos paleo süti
Hozzávalók:

20 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
3 ek kókuszolaj
2 db alma
12 tk xilit
2 tk fahéj
1 dl víz
2 tk sütőpor

A tojásokat szétválasztom, fehérjét xilittel kemény habbá verem, közben a tojássárgáját, darált mákot, kókuszolajat, kókuszreszeléket és a sütőport összekeverem. A két almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, kicsit fahéjjal és xilittel ízesítem és hosszákeverem a mákos masszához. Ha kell vízzel hígítom az állagát. A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszába forgatom. Csatos tortaformában 180 fokon 40-45 percig sütöm, először csak alsó sütéssel, majd az utolsó 15 percben alul-felül míg a teteje aranybarnára nem sül.
bkisseva, 2017. november 29. szerda, 14:51
Glutén mentes (pudingporos) kuglóf / Lenka kuglóf
recept Lenkától van, én egy kicsit átvariáltam, de így is egy rendkívül finom, könnyű, puha tésztájú, látványos kuglóf lett a végeredmény, köszönet érte :)

3 tojássárgáját, 5 evőkanál (1,25 dl) kristálycukrot, 1 dl étolajat, 2 csomag (a nagyobb, 40 grammos) vaníliás pudingport, 5 gramm (1/3 csomag) sütőport (a nagyobb, 15 grammosat használom) és 2 kisebb evőkanál tejfölt habosra kikeverek, majd hozzá vegítek 1 evőkanál vegyes kandírozott gyümölcshéjat. A 3 tojásfehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verem és lazán beleforgatom a tojásos masszába. Margarinnal kikent, liszttel behintett nagy méretű (27 cm-es) kuglóf formába öntöm.
Elkészítek még két ugyanilyen tésztát, és egymásra öntöm őket (a másodikba puncsos (esetleg epres), a harmadikba pedig csokoládés pudingport keverek). A három, egymásra öntött tésztát hurkapálcával kicsit "megkeverem", ettől lesz szép "csíkos" a kuglóf. Előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán kb 50 perc alatt sül meg. Tűpróba fontos !
A sütőbe a forma alá
bkisseva, 2017. november 29. szerda, 12:15
Női szeszély
Hozzávalók:
20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 12 dkg vaj, 3 egész tojás, reszelt citromhéj, pici só, ribizlilekvár, vagdalt dió

Elkészítés:
10 dkg porcukrot, a lisztet, a citromhéjat a vajjal és a tojások sárgájával téstává gyúrjuk, majd egy fél órára berakjuk a hűtőbe. A hűtőből kivéve kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, tepsibe rakjuk és közepesen meleg sütőben 3/4 részig megsütjük. A sütőből kivéve megkenjük a lekvárral. A tojások fehérjéjét a maradék 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Egyenletesen elkenjük a lekváros tésztán és a vagdalt diót rászórjuk a habra. Visszarakjuk a sütőbe, hogy megszárítsuk a habot. Amikor kihűlt, vízes késsel szeleteljük
bkisseva, 2017. november 27. hétfő, 13:29
Krémes-gyümölcsös álomtorta
piskóta, elkészíthetjük a krémet. Először 1 tasak vaníliás pudingport főzzünk meg kb. 350 ml tejben, amihez 2 evőkanál cukrot is tegyünk! Amikor besűrűsödött, és levesszük a tűzről, folyamatosan kevergessük, amíg langyossá nem hűl. Azért fontos ez, mert így nem bőrösödik be, nem lesz darabos, hanem szép sima marad.
Ha már hideg, 250 g mascarpone krémsajtot keverjünk hozzá. Ezek után fél liter tejszínt 1 evőkanál porcukorral verjünk fel kissé, majd 2 tasak dr. Oetker expressz zselatin fix segítségével jó kemény állagúvá verjük tovább. Amikor kész, keverjük a pudingos krémhez.

Miután kivettük a formából a piskótát, és tejesen kihűlt, vágjuk félbe, és az egyik lapot helyezzük vissza a formába! Kenjük meg vékonyan pl. baracklevárral, kenjük rá a krém felét, amibe közbe-közbe szórhatunk kis apróra vágott vagy apró szemű gyümölcsöket. Ezt követi a piskóta másik fele, lekvárral kenés, majd a maradék krém, de e közé most ne szórjunk gyümölcsöt, hanem azokkal szépen díszítsük ki a tetejét! Tegyük a
bkisseva, 2017. november 27. hétfő, 08:34
Túrós-mákos meggyes szelet
Hozzávalók:

5 tojás
13 dkg cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

25 dkg tehéntúró
1 kispohár natúr joghurt
1,5 dl tejföl
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak zselatin
2 dl habtejszín
2 evőkanál mák
20 dkg meggy
2 tasak piros zselatin por

Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot is, majd a tojások sárgáját is belekeverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport is összedolgozzuk a habbal és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet, a túrót, a joghurtot, a tejfölt, a cukrot és a citromhéjat egy tálba tesszük és összekeverjük. A zselatint feloldjuk és belekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert habot és a mákot is. Összekeverjük és rákenjük a piskótára. A lecsöpögtetett meggyet ráhalmozzuk, a
bkisseva, 2017. november 27. hétfő, 08:30
1/775
Képek, videók
karacsonyi_receptek.jp g
vorosrozsa66
2009. december 22. kedd, 21:07
Szeretjük a habot!.jpg
anuluduslu
2010. március 06. szombat, 09:29
A habot is megkóstoltam.j
kismotor
2010. január 22. péntek, 21:29
Habot kellene vernem...!
tothgergo
2008. május 24. szombat, 22:31
meg kéne fogni ezta habot
popowitchfanni
2008. május 20. kedd, 11:26
Habkarikák töltve
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:03
Keményre szopja a faszt
gormex
2017. szeptember 15. péntek, 22:13
Lucy Lee keményre szopja
gormex
2017. július 04. kedd, 00:37
Porcukros bogyók..
vrhatos
2009. január 13. kedd, 08:55
porcukros.jpg
ujjozsef
2008. december 26. péntek, 13:45
porcukros.jpg
aranyibarbara
2008. december 26. péntek, 13:20
porcukros.jpg
brozsika
2008. december 23. kedd, 13:25
Vaniliás félhold
dandej
2017. július 05. szerda, 22:12
VANILIAS PALACSINTA 03.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
VANILIAS PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.