Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:11 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Így született a mézes csokis szilvadzsem!
Tésztát sütöttem az a muffint, recept a következő!
16 kanál cukor
6 db tojássárgája
ezt jól kikavarjuk
utána bele csorgatunk
16 kanál olajat
közben
22 kanál lisztet
2 kanál kakaót
1 cs sütőport
1.és fél csomag mézes fűszer keveréket
szitába teszünk s átszitáljuk
A kikavart masszához adagoljuk
de közben adagolunk még 22 kanál tejet is.
Amikkor mindezt kikeverjük a fent maradt tojások
fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
S egy tálban az egészet összekeverjük óvatosan.
Papir kosárkákkal bélelt muffinformába rakjuk.
S itt jön a csavar mindegyikbe csak egy evőkanálnyit
teszünk s a közepébe én szilvalakvárt tettem.
Raktam még rá a tésztából, s ment a sütőbe.
Amikkor kihűltek olvasztott csokiba mártottam a tetejüket!
Eljött a szilvadzsem készítésének ideje s itt a megmaradt
mézes fűszert felhasználtam s tortabevonó csokit is kavartam bele.
S így született meg a mézes fűszeres csokis
lublu, 2017. augusztus 04. péntek, 10:19
Könnyű citromos túrós szelet.
krémhez:

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara

a szóráshoz:

porcukor

(a sütemény 40 x 23 cm-es tepsiben készült.)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg
nanoka72, 2017. július 29. szombat, 06:26
Méteres kalács muffin
evőkanál kakaópor
a krémhez:
2 csomag puncs pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk. A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Tűpróba!
Közben elkészítjük a krémet: simára keverjük a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a
gabfe, 2017. július 25. kedd, 18:44
Könnyű csokihab nyárra – selymes pohárkrém 4 alapanyag
csokoládé - tej, ét, töltött, mogyorós -, amit szeretünk
2 dl tejszín
10 dkg keksz, piskóta, zabkeksz
10 dkg bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A csokit felkockázzuk, és gőz fölött vagy mikróban 200 watton 2 perc alatt felolvasztjuk, krémesre keverjük, majd félretesszük hűlni.
A piskótát, kekszet, zabkekszet zacskóba téve klopfolóval vagy sodrófával összetörjük, késes robotgépben is morzsásíthatjuk. A jól behűtött tejszínt elektromos robotgéppel felverjük, nem kell teljesen kemény habbá, inkább a görög joghurt állagát közelítsük.
A langyosra hűlt csokit 3-4 evőkanál tejszínhabbal fellazítjuk, majd a többi habot is óvatosan beleforgatjuk.
A morzsát, a habot és a gyümölcsöket poharakba vagy kelyhekbe rétegezzük, és 2-3 órát a hűtőben pihentetjük tálalás előtt.
Mennyei!


Jóféle csokoládéval érdemes nekiállni ennek a desszertnek, mert ez adja a lényegét. Lehet ét- vagy tej-, de akár ízesített csoki is, a pralinéval töltött változat például
reifregina, 2017. július 24. hétfő, 19:16
Pillekönnyű málnahab
Hozzávalók:
20 dkg málna
3 evőkanál méz, juharszirup vagy porcukor
2 dl tejföl
2,5 dl tejszín
1/2 citrom
Elkészítés:
A málnát egy tálba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt, és villával alaposan összetörjük.
Egy sűrű szövésű szűrőbe tesszük, és átpasszírozzuk, hogy a gyümölcsvelőt megszabadítsuk a magoktól. Hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük.
A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, 2 evőkanálnyi habbal fellazítjuk a málnás krémet, majd egy kevés habot félretéve a tejszínt finoman összeforgatjuk a tejfölös keverékkel.
Poharakba, kelyhekbe töltjük, 2-3 órára a hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt a félretett tejszínnel és néhány szem málnával díszítjük.
cookta
reifregina, 2017. július 24. hétfő, 18:37
Tiramisu torta
Hozzávalók:

A piskótához:

4 tojás
8 dkg cukor
7 dkg liszt
5 dkg keményítő
3 ek hideg víz
1,5 kk sütőpor
csipet só

A krémhez:

40 dkg mascarpone
35 dkg túró
3 dl tejszín

A babapiskóta öntetéhez:

kávé
rum
porcukor

Továbbá:

babapiskóta
tejszínhab a díszítéshez
kakaópor

Hogyan készül a Tiramisu torta?

Elkészítés:

Felverjük a tojásfehérjét a sóval, a cukor felével, félverésnél pedig hozzáadjuk a hideg vizet. A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral. Összekeverjük a száraz hozzávalókat. Mindezt a tojássárgájába tojáshabbal felváltva egyneműsítjük a piskótatésztát. 24 cm átmérőjű tortaformában 160°C-on kb 30 perc alatt megsütjük. 5 perc hűlés után kivesszük a formából és teljesen kihűtjük. (Ezt előző nap is elkészülhetjük.)
ametiszt54, 2017. július 24. hétfő, 07:32
A szobrok szobrásza
Pablo Neruda

A szobrok szobrásza

Rapa Nui

Magam vagyok a szobrok szobrásza. Nincs nevem.
Nincs arcom. Elhagyott és a vadszederbokornál
is magasabbra kúszott, hogy a kőbe ivódjon.
A sziklában kövült meg az én arcom, hazámnak
az Óceán bőrébe takart, súlyos magánya.

A kő nem akar beszélni, a kő nem akar semmit,
csak meg akar születni minden homokszemével
és fönn akar maradni a hallgatag időben.

Majd kérded, kérdező, hogy ez a szobor, amelybe
annyi körmöm meg ujjam és kezem belevásott,
tud-e akár egy szót is a kráterről, az ősi
ízről, a láva-írás jelében rejtezőről?

Nem így van ez, a szobrok azok, amik mi voltunk,
mi vagyunk ők, a habbal szemező homlok íve,
testünk anyaga, mely olykor félbemaradt, de máskor
a hozzánk hasonlító kövekben folytatódott.

Nem az isteni törpék álnok fenekedése,
nem a hal- és madár-nép, a reggelek bohóca
rejtegeti a fejszét és
evavicus, 2017. július 23. vasárnap, 18:38
Sárgabarackos fordított sütemény
megpirul.

Az így elkészült karamellben elhelyezzük a fél sárgabarackokat, belső felükkel lefelé, majd lekapcsoljuk a tüzet és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, őrölt fahéjat, vaníliát és a citrom reszelt héját és az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

Ezek után, lazán hozzákeverjük a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.

Végül a tésztamasszát rásimítjuk a karamellás barack rétegre. Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Miután megsült, hagyjuk hűlni egy, két percig, majd kifordítjuk egy tálra, amit előzőleg megszórunk egy kevés cukorral, majd szeletelve tálaljuk. Fogyaszthatjuk magában de kínálhatunk hozzá tejszínhabot is.

Tipp:

A tésztája szép magas lett, puha és ízletes, viszont a sárgabarack
evavicus, 2017. július 22. szombat, 16:51
Tehéntúrós- barackos sütemény
hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat. A végén lazán beleforgatjuk a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 28x35 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A pudingport összevegyítjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük és hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és kissé visszahűtjük. A tehéntúrót összevegyítjük a pudinggal, a zselatinnal és a végén lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet a piskótára kenjük és tetejét egy kanállal hullámosra formázzuk.

A barackot leszűrjük és a gyümölcsöt leturmixoljuk. A zselatint feloldjuk a levében, összevegyítjük a gyümölcshússal és a túrós rétegre öntjük. Másnapig a hűtőben hagyjuk dermedni, majd szeletekre vágjuk.

A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott nyomózsák segítségével a tetejére rózsákat nyomunk. Csokoládé darával és mentalevéllel díszítjük.
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 10:33
Kávés szelet
Hozzávalók: 4 tojás, 12 dkg cukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó;
a krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 evőkanál instant kávépor, 5 dkg csokoládé dara, 2 banán, 10 g zselatin

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és hozzáadjuk a lisztet meg a kakaót, majd könnyedén összekavarjuk. Sütőpappírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. A pudingport összekavarjuk a cukorral és felöntjük a tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük. A zselatint felöntjük 0,5 dl vízzel és duzzadni hagyjuk, majd felforrósítjuk(de nem főzzük). A kávéport 1 evőkanál vízben feloldjuk, a tejszínt pedig felverjük. Az időközben kihűlt pudingba belekeverjük a zselatint, a feloldott kávét meg a tejszínt és összekavarjuk. A végén beleforgatjuk a csokoládé darát is. Felét rákenjük a piskótára, kirakjuk
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 10:31
Meggyes-túrós szelet.
keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét.

A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

Töltelék hozzávalói:

45 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. 2 ek keményítő)
2 db tojás (nagy)
1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes már előző nap lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd
suzymama, 2017. július 18. kedd, 21:15
Csokonai Vitéz Mihály [Aranysujtásos nadrág]
Csokonai Vitéz Mihály

[Aranysujtásos nadrág]

1

Perpatvart, házsártosságot,
Még kemény csatákkal ám, -
S egy arany sújtás nadrágot
Énekel kis trombitám;
Amely nagy kincsért sok népség,
Sok vitéz rend és sok szépség
Véres hadba kelt vala.

2

Eztet Véczy elragadta
A kevély Kőszáritól,
Lobbanván ez is miatta
Márs vitéz szikráitól,
Harcolt a Nadrág dolgába,
S Véczyt sok tüzes csatába
Ostromlá, - de hasztalan!

3

Élni fog dicső nevébe
Véczy túl a Vágon is:
Mert íly dolgot régenébe
Nem vitt véghez Jázon is,
Amidőn aranygyapjával,
S bűvös, bájos Kondijával
Annyi próbákat teve.

4

Múzsa! s múzsáknak szerelme,
Kótyogós Butellia!
Amelytől vidúl az elme
S ébred a fantázia:
Tőltsd be lelkem spiritussal,
Hadd harsogjam Enniussal
A vitézek
kkm, 2017. július 18. kedd, 19:26
1/777
Képek, videók
Király született
sanci81
2017. február 01. szerda, 20:06
Született néktek az üdvöz
irmus
2016. december 20. kedd, 07:10
Aki arra született hogy s
irmus
2016. október 30. vasárnap, 12:12
Képzeld, fiam született!
sanci81
2016. július 10. vasárnap, 15:13
Pilangő született
dandej
2016. június 22. szerda, 14:49
született feleségek.jpg
dnemethk
2016. február 20. szombat, 10:08
Született nékünk Megtartó
dandej
2015. december 20. vasárnap, 13:53
Jászolba született.gif
borigit
2015. december 20. vasárnap, 13:53
Jászolba született.gif
suzymama43
2015. december 19. szombat, 09:48
Ha nálunk született volna
chillik
2015. november 23. hétfő, 16:16
Túrós-csokis muffin
irmus
2017. július 30. vasárnap, 12:11
rec egyp csokis karamelle
gabfe
2017. július 29. szombat, 14:37
CSOKIS-DIOS KEVERT SUTI 0
gurmika
2017. március 15. szerda, 11:56
Paleo csokis muffin
irmus
2017. február 21. kedd, 16:25
Csokis muffin
irmus
2017. január 28. szombat, 15:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.