Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 11:59 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
Leves: ZÖLDBORSÓS GOMBALEVES

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 10 dkg felkockázott sonka, ¾ liter zöldséges erőleves (kockából), 3 teáskanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, ½ dl tejföl, 30 dkg zsenge zöldborsó (lehet mirelit is), 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors

A gombát felszeleteljük. A hagymát apróra kockázzuk. A felforrósított olajon a gombát, a hagymát megpirítjuk. Néhány gomba-, hagyma- és sonka szeletet félre tesszük, melegen tartjuk. A többit felöntjük a levessel és felforraljuk.
A keményítőt csomómentesen elkeverjük a tejszínben, és a levesbe öntjük. Összeforraljuk és alacsony hőfokon 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót és további 3 percig főzzük. Közben a petrezselyemzöldből keveset félre teszünk a díszítéshez, a többit felaprítva a tejföllel együtt a levesbe keverjük.
A levest még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd tányérokba merjük. A félretett petrezselyemmel,
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Receptek túróval!
megsütjük.

Túrógombóc
****************
Hozzávalók:
60 dkg túró, 4 tojás, 6 dkg vaj, 30 dkg liszt, pici só, olaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 deci tejfel.

Elkészítése:
A túrót, a négy tojás sárgáját a vajjal, sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját, gombócot formálunk a masszából és sós vízben kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsával és meleg tejfellel leöntjük.

Egyszerűbb módon:
25 dkg túrót, egy egész tojást annyi liszttel összekeverünk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, kis gombócokat formálunk belőle, kifőzzük. Meghinthetjük darált dióval, cukorral, tehetünk rá lekvárt, tejszínhabot.

Túrós tészta - stíriai metélt
*
Hozzávalók:
30 dkg túró, 30 dkg liszt, 1 tojás, só. A töltelékhez: 3 tojás, 5 dkg cukor, 2 deci tejfel, 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 dkg mazsola.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojást pici sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk, ujjnyi széles metéltre vágjuk és
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Epres-tejberizses torta
vanília-aroma
4-5 evőkanál eperlekvár
A tetejére:
30 dkg eper
1 csomag tortazselé (piros vagy színtelen)
3 dl víz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé


Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, 160 fok).

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elektromos habverővel cukorral fehéredésig, habosra keverjük. A cukros tojássárgába felváltva adjuk a fehérjehabot, és közben hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.

Kivajazunk egy kapcsos tortaformát (én sütőpapírt használok), és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!) Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez 2 dl vizet
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:17
Eperkrémes-tejszínes kocka
Eperkrémes-tejszínes kocka

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás
4 dkg lágy vaj
15 dkg cukor
20 dkg liszt
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
2 teáskanál sütőpor
2 dkg kakaópor
4 dkg durvára aprított csoki (elmarahat)
csipet só
A krémhez:
2 csomag eper ízű puding
6 dl tej
10 dkg cukor
kb. 15 dkg erperlekvár (vagy kb. 20 dkg eperből készített eperpép)
1/2 citrom leve
2,5 dl habtejszín
1 csomag zselatin fix
2 evőkanál cukor
A tetejére:
2,5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál cukor
eperszemek


Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:11
Epres-kókuszos-pudingos kocka
csepp kókuszaroma
4 ek kókuszreszelék
20 dkg eper
A tetejére:
3 dl habtejszín (cukrozott)
3-4 ek kókuszreszelék
10 db eper (a díszítéshez)
0,5 tábla étcsoki
2 tk olaj


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A pudingport felfőzzük a tejjel, a cukorral a kókuszaromával és a kókuszreszelékkel, majd lehűtjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet. Végül egyenletes rászórjuk a feldarabolt epret. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:05
Epres kúp
Tészta:
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Krém:
3 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 csomag vanílliáscukor
0.5 l tej
2 dl tejszín
40 dkg eper
2 dl tejszín /Hulalát,és tegyünk bele 1 habfixálót. /

Elkészítés:
Tészta:Tojást a cukorral jó habosra keverjük,hozzákeverjük a tejfölt,majd apránként a lisztet és a sütőport és simára kikeverjük.Egy nagyobb tepsiben vékony lapot sütünk,előmelegített sütőben,160 fokon.
A megsült tésztát baracklekvárral megkenjük.

Krém:Cukrot és a tojást habosra keverünk és fokozatosan hozzáöntjük a lisztet,kis tejet és simára kikeverjük.A maradék tejet és vaníliás cukrot együtt felforraljuk,hozzáöntjük az összekevert tojásos masszát és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.Ha kihűlt, hozzáöntjük a kemény habbá vert tejszínt.

A piskótát csíkokra vágjuk és kibélelünk vele egy mély tálat,felkockázott epret
lizawolf, 2018. május 14. hétfő, 20:04
Epres túrókocka
Hozzávalók:
60 dkg eper
4 tojásból sütött piskóta
3 evőkanál eperlekvár
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
2 dl tejszín
2 csomag gyümölcszselépor
0,5 dl eperszörp

A piskótalapot megfelelő méretű, zsírpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd zsírpapírból magas karimát hajtogatunk köré. Eperlekvárral megkenjük. A túrót szitán áttörjük, porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, meglangyosítjuk és a túrós krémhez adjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A túrós krémet a lekváros piskótára simítjuk, és 1-2 óra alatt megdermesztjük. A megtisztított eperszemekkel szépen kirakjuk a tetejét. A gyümölcszseléport az előírásnak megfelelő arányban elkeverjük a felhígított eperszörppel, és felforralva, majd langyosra hűtve az eprekre csorgatjuk. Ha megdermedt, kockákra vágva, esetleg tejszínhab sapkával a tetején
lizawolf, 2018. május 14. hétfő, 19:50
Pudingkrémes epertorta
fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.

Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.
Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Kanalazzuk rá a maradék krémet, és helyezzük rá a másik piskótalapot.

Tegyük be legalább egy órára a fagyasztóba, hogy a krém kellően megdermedjen, és majd könnyen tudjuk szeletelni.

Amikor a torta kellően lehűlt,
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:13
Habos-tejfölös epertorta
kihűlni a tésztát. Áttesszük egy tálcára és a karimát visszacsatoljuk rá.
Krém készítése:

Az epret alaposan megmossuk és a zöld szárát eltávolítjuk. Botmixerrel pépesítjük és a citromlével elkeverjük. A felét egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a zselatint és lassú tűzön összefőzzük. A maradék eperhez hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt és alaposan kikeverjük. Ha a zselatinos eper egy kissé már lehűlt, kanalanként hozzáadjuk a tejfölös eperhez és az egészet szépen összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az epres masszába.

A további kb. 10 szem epret félbevágjuk és körbe kirakjuk a tészta tetejét vele úgy, hogy a vágás a karima felé essen. Ha ezzel kész vagyunk, óvatosan beleöntjük az eperkrémet is, majd néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy a zselatin megkössön.
Összeállítás:

Ha kellően lehűlt, egy éles pengéjű kést futtassunk körbe a torta szélén óvatosan és emeljük le a karimát róla. (Ezt a mozdulatot elkerülhetjük, ha a tortakarima mentén
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:09
3 bit szelet
3 bit szelet

Hozzávalók:

50 db négyszög alakú háztartási keksz

Karamell réteg:

5 dl tej (zsíros)
15 dkg kristálycukor
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
1 db vanília aroma

Vaníliakrém:

5 dl tej
2 tojássárgája
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj

Habos réteg:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)


Elkészítése:

Egy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel. (Szorosan egymás mellett legyenek.)
Karamell réteg készítése:

A karamellhez öntsük bele egy serpenyőbe a hozzávalókat, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Amikor már forr, vegyük kisebb lángra, és helyezzünk alá
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 14:14
Szultán tekercs
Szultán tekercs


Hozzávalók:
Tekercs:

1 l tej
15 dkg cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 ek porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna


Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül belekevarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 13:52
Krémes.....
hűtőben).
2.Két lapot nyújtunk és sütünk belőle, elvileg 180-200°C-ra előmelegített sütőben, 10 percig, alsó-felső álláson. Érdemes esetleg az egyik lapot sütés előtt óvatosan, halványan bekockázni késsel, hogy később könnyebb legyen szeletelni, de vigyázva, nehogy átvágjuk a tésztát.
3.A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is.
4.A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
5.A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük.
6.Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
7.Forrón, az alulra szánt tésztalapra kenjük az egészet, majd óvatosan a tetejére helyezzük a bekockázott lapot.
8.Letakarjuk egy száraz kendővel, így hagyjuk kihűlni.
9.Porcukorral meghintve
agica2004, 2018. május 11. péntek, 17:02
1/786
Képek, videók
Gulyás Pál: Májusi köd
maria_kadar_148
2018. május 16. szerda, 22:47
májusfa
maria_kadar_148
2018. május 06. vasárnap, 23:41
majus-manany-marianna tut
53ilona
2018. május 06. vasárnap, 13:11
Wass A. Májusi találkozás
menusgabor
2018. május 03. csütörtök, 22:06
zzz 006Nadege MÁJUS.jpg
katka5212
2018. május 03. csütörtök, 16:55
zzz majusfa.jpg
katka5212
2018. május 03. csütörtök, 16:53
tn4-majus-1-majusfa-1. jpg
liliana01
2018. május 02. szerda, 10:23
Májusfa
maria_kadar_148
2018. május 01. kedd, 22:07
Május 1
irmus
2018. május 01. kedd, 16:32
Hello Május!
irmus
2018. május 01. kedd, 16:05
alma felszeletelve
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:00
Tiroli rétes felszeletelv
snbela44
2015. március 31. kedd, 04:08
Tiroli rétes felszeletelv
sarkadykati
2015. március 30. hétfő, 09:00
már felszeletelve
sarkadykati
2014. november 27. csütörtök, 16:19
már felszeletelve
snbela44
2014. november 27. csütörtök, 08:47
Címkék
tejföllel együtt, fehérjét csipet, száraz kendővel, krém kellően, sárgáját pedig, keményítőt csomómentesen, félretett petrezselyemmel, torta kellően, zselatin megkössön, tésztát beleöntjük, tészta teljesen, tészta többi, karamellhez öntsük, vízzel lassú, pudingport felfőzzük, epret alaposan,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.