Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 01:14 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Honvédelmi miniszter: Európában meg kell őrizni az európai nép értékeit és kultúráját
Benkő Tibor kiemelte, hogy a világban, Európában olyan biztonságpolitikai változások történtek, amelyek miatt szükség van a szoros együttműködésre. A horvát-magyar miniszteri találkozó pedig csak folytatása a két ország rendkívül szoros és erős katonai összefogásának.

"Hacsak a Nyugat-Balkánra gondolunk, amelyen a béke törékeny lábakon áll, vagy az illegális migrációra, és figyelembe vesszük azt is, hogy Horvátországnak és Magyarországnak milyen közös történelmi múltja van, elődeink, őseink hogyan küzdöttek, harcoltak a szabadságért, akkor megértjük, miért van szükség ezekre a találkozókra" - hangsúlyozta Benkő Tibor.

Úgy vélte: bár mindkét ország ugyanazon szövetségnek a tagja, a NATO-nak és az Európai Uniónak, s bár ugyanazt a célt szolgálja, látni kell, hogy a NATO ereje mindig a tagállamok képességeiből tevődik össze.

"A NATO-nak nincs egy önálló hadserege, hanem a NATO-tagállamok képességei adják a NATO erejét, ezért nekünk meg kell találni azokat az együttműködési formákat,
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 08:31
Szobrot kapott a híres angliai templom macskája...
Doorkins Magnificat már több mint tíz éve él a Southwarki katedrálisban.
A hajdani kóbor cicát a helyiek annyira megkedvelték,
hogy szobrot állítottak neki,de mesekönyv is készült róla,és
saját Twitter - oldala is van.
Ez ám a megtiszteltetés!
mircsimarcsi, 2018. augusztus 10. péntek, 15:05
Kétszáz év után egy macska domborművével gazdagodott az egyik londoni katedrális
Doorkins Magnificat egy évtizede él a Southwark-katedrálisban, előszeretettel vesz részt az esti imán az oltár alatt megbújva.

A döntést, miszerint a hozzávetőleg 13 éves macskát örökítsék meg, helyi diákok hozták - közölte a hírt a macskák nemzetközi napja alkalmából a brit sajtó. A dombormű a London belvárosában álló székesegyház északi falára készült.

Andrew Nunn esperes a BBC-nek azt mondta: reméli, hogy az embereket elgondolkoztatja, miként kerül egy macska domborműve a katedrálisba és lesz valaki, aki elmeséli nekik a kóbor állat történetét, azt, hogy egy templomba betévedve otthonra talált. Talán ez másokra is hatással lesz és otthonra találnak itt - tette hozzá. Megemlítette, hogy 2013-as látogatásakor az uralkodó, II. Erzsébet is észrevette a macskát, meg is kérdezte, hogy a dómban él-e. Tudvalévő azonban, hogy a királynő inkább a kutyákat kedveli. Doorkins ráadásul az esperes visszaemlékezése szerint nem viszonozta az érdeklődést, átaludta az uralkodói vizitet.

Doorkins
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 12:51
Washington zaklatással gyanúsított nyugalmazott bíborosa nem teljesíthet papi szolgálatot
további büntetésre, akár papi hivatásától való megfosztására is számíthat.

Hivatalos közlés szerint McCarrick bíborost azzal vádolják, hogy "hitelt érdemlő" állítások szerint negyven évvel ezelőtt, amikor még New Yorkban teljesített szolgálatot, szexuálisan zaklatott egy tinédzser fiút.

Egy egyházi vizsgáló bizottság kiderítette, hogy "hihetőek és megalapozottak" egy hatvanas éveiben járó New York-i üzletember vádjai, amelyek szerint McCarrick 1971-ben és 1972-ben a manhattani St. Patrick-katedrálisban karácsonyi éjféli misére készülődve simogatta és más módokon is zaklatta őt, aki akkoriban ministráns volt.

Theodore McCarrick, aki 2000-2006 között volt Washington érseke, egyike a legmagasabb rangú amerikai katolikus főpapoknak, akiket szexuális visszaéléssel vádoltak meg. Az Egyesült Államokban az elmúlt években több ezer katolikus pap volt érintett zaklatási botrányokban, és McCarrick neve is többször felmerült. A katolikus egyház elismerte: korábban nem hozták ugyan nyilvánosságra, de
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 07:04
Június 8. Medárd napja
szentelték pappá, a papság és a nép egyhangú kívánságára lett püspök Medárd fáradságot nem ismerve járta egyházmegyéjét: ahol csak tehette, irtotta a pogány erkölcsöket.

Feje fölött kiterjesztett szárnyú sasmadárral szokás ábrázolni. Ez a gigantikus sas megvédi az esőcseppektől, ami utalás a legendára, mely szerint Medárdot gyerekkorában kiterjesztett szárnyaival óvta meg a madár az esőtől.

A püspök szent életű, jámbor ember volt, halála előtt meghagyta társainak, hogy ne a katedrálisban temessék el, hanem annak az udvarán, hogy az arra járók lába, és a mennyből aláhulló édes eső szabadon érhesse a sírját. Ez így is történt, de, 971. július 1.-én a szerzetesek úgy döntöttek, hogy a püspök nem nyugodhat kint az udvaron. Ezért kiásták a sírt, a hamvakat pedig bevitték a templomba. A temetés napján hatalmas eső kerekedett, és negyven napig tartott. Úgy tartják azért, mert a szerzetesek nem vették figyelembe a püspök kérését.

A 40 nap egy legenda csupán. A negyven egyébként
ronix, 2018. június 08. péntek, 21:55
Holy Mass of Palm Sunday at the Manila Cathedral | 25 March
Holy Mass of Palm Sunday at the Manila Cathedral | 25 March 2018
Holy Mass on the Solemnity of Palm Sunday of the Lord's Passion, with the Blessing of the Palms and Procession, from the Minor Basilica and Metropolitan Cathedral of the Immaculate Conception, Manila, Philippines. Presided by Cardinal Luis Antonio Tagle, Archbishop of Manila

A Palm Sunday vasárnapja a manilai katedrálisban 2018. március 25
Szent Mise az Úr szenvedésének ünnepélyes ünnepségéről, a pálmák és a felvonulás áldásával, a Szeplőtelen Fogantatás Minor Bazilikájától és Metropolitan Székesegyháztól, Manila, Fülöp-szigetek. Feladta Luis Antonio Tagle bíboros, Manila érseke.
Videó
maroka, 2018. március 26. hétfő, 18:49
Magyar napokat rendeznek Tbilisziben
Galériában őrzött illusztrációk másolataiból kiállítás is nyílik. A festőt nagy tisztelet övezi Georgiában, ugyanis ő alkotta meg a legnagyobb georgiai hősi eposz, Sota Rusztaveli Tariel, a párducbőrös lovag című művének legismertebb illusztrációit. Zichy Mihály emlékét szobor is őrzi Tbilisziben, ahol a rendezvénysorozat keretei között koszorút fognak elhelyezni.

A programsorozat nyitórendezvénye egy római katolikus szentmise lesz Tbiliszi legnagyobb katolikus templomában, a Szent Péter és Pál Katedrálisban. A misét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök és Giuseppe Pasotto, a Kaukázusi Apostoli Adminisztráció püspöke fogja celebrálni.

A Magyarország Georgiában című tárlat a 19. századi magyar történetírás kaukázusi őshazaelméletét mutatja be, annak is georgiai vonatkozásaival. Az Ezüsttől a vasig - válogatás a kortárs magyar ötvösművészek alkotásaiból című kiállításon korunk magyar ötvösművészetéből láthatnak egy színes összeállítást az érdeklődők.

Az Ivane Dzsavakisvili Tbiliszi
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 17:36
Szép írások
A herceg felesége

A film amerikai bemutatója 1956. április 26-án volt, egy héttel azután, hogy a színésznő hozzáment Rainer monacoi herceghez. Grace és a herceg 1955-ben a Cannes-i filmfesztiválon ismerkedett meg. Kelly a Vidéki lány c. filmjét reklámozta, amelyért egyébként abban évben a legjobb színésznő kategóriában Oscar-díjat is kapott (állítólag mindössze hat szavazattal megelőzve Judy Garlandot). A fesztivál után a színésznő visszatért Amerikába, és elkezdte forgatni a Charles Vidor által rendezett A hattyú-t. (1950-ben pályája elején már játszotta Alexandra hercegnő szerepét a CBS által készített televíziós változatban). A történet az elérhetetlen hercegkisasszonyól szól, aki - csakhogy a felséggel észrevétesse magát - rámosolyog az első férfire, akit megtalál.
Történetesen a nevelő lesz az, aki titokban már régóta szerelmes Alexandrába. Az ő szerelme egy éjszakára lángra gyújtja a hercegnő szívét, de ettől csak olyanná válik, mint a hattyú, aki, ha kijön a partra, csak egy libához
kirscha, 2017. szeptember 21. csütörtök, 11:09
Szent Lajos 08.25
Toulouse-i Szent Lajos (Brignoles, 1274. február 9. - Brignoles, 1297. augusztus 19.) ferences szerzetes, Toulouse püspöke.
...............
Anjou Lajos a későbbi nápolyi király, II. Anjou Károly második fia és V. István magyar király unokája volt. 1288-ban két testvérével együtt túszként III. Alfonz aragóniai király udvarába került, és hét évet töltött ott. Fogsága első évét a moncadai várban töltötte, majd 1289-1293-ig Ciurana várában őrizték. Ezután Castile, Barcelona, majd ismét Ciurana volt a börtöne. Fogságukban két ferences, Francesco Brun (későbbi gaetai püspök) és Pietro Scarier (későbbi rapollai püspök) volt mellettük. Leveleztek Petrus Olivi ferencessel, aki vigasztalta és bátorította őket. A fogság alatt Lajosban megérlelődött a papi hivatás, a ferencesekkel való kapcsolat pedig a rend felé irányította. 1294-ben V. Celesztin pápa engedélyével fölvette a tonzúrát, s a pápa
maroka, 2017. augusztus 24. csütörtök, 08:30
Limai Szent Róza szűz
hordhassa.
1615-ben holland hadihajók támadták meg Limát. Róza egyesítette a város asszonyait, hogy imádkozzanak a Rózsafüzér királynőjének templomában. A holland flotta néhány nappal később titokzatos módon felvonta a vitorláit és elvonult Lima alól, anélkül, hogy megtámadta volna a várost. A csodát mindenki Rózának tulajdonította.
Tizenegy éven keresztül élt komoly bűnbánatban, időnként elragadtatásokkal. 1617. augusztus 24-én, 31 évesen meghalt. Úgy tartják, hogy halálának dátumát megjósolta. Temetése a katedrálisban zajlott Lima összes vezetőjének részvételével. A püspök dicsérő beszédet mondott temetésén.
Emlékezete:
Rózát 1667. április 15-én avatta boldoggá IX. Kelemen pápa, s szentté pedig X. Kelemen pápa avatta 1671. április 12-én. Az amerikai kontinens első katolikus szentje. Sírhelye, barátai, Porres-i Szent Márton és Macíás Szent János mellett található a limai Szent Domonkos kolostor belsejében. A római katolikus egyház szerint halálát sok csoda követte, egyes történetekben
maroka, 2017. augusztus 23. szerda, 12:56
A prédikálásról és a tanításról
A prédikálásról és a tanításról

Csodálkozom azokon az embereken, akik azt mondják, hogy a szabadban való prédikálás helytelen dolog. Az illetlenségnek legmagasabb fokát a Szent Pál-katedrálisban látom, ahol a gyülekezet jelentős része alszik, beszélget, fecseg, ide-oda tekintget, és még csak nem is gondol arra, hogy hallgassa, amit az igehirdető beszél.

.......................

Sokkal könnyebb egy jó prédikációt tartani, mint a tudatlanokat a hit alapjaira okítani.

.......................

Isten olyan hatalmas, hogy még a legkisebb érte elvégzett dolgot is naggyá teheti.

John Wesley
kalmanpiroska, 2017. július 26. szerda, 16:17
Putyin: "nem tekintjük ellenségnek Amerikát"
vezetője.

A magánéletét érintő kérdésekre válaszolva kijelentette: szeretné, ha a sajtó békén hagyná a gyerekeit és az unokáit. Közölte, hogy a bulvársajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben mindkét lánya Moszkvában él. Annyit árult el róluk, hogy "tudományos területen és az oktatásban dolgoznak". Elmondta, hogy a második unokája nemrég született.

Putyin támogatásáról biztosította a szentpétervári Szent Izsák-székesegyház visszaszolgáltatását az orosz ortodox egyháznak. Mint mondta, a katedrálisban eredetileg "a vallási érzelmek megsértésének céljából" létesítettek múzeumot. Kifejezte reményét, hogy sikerül majd megtalálni a kompromisszumot, amely kielégíti a székesegyházban működő múzeum igényeit is. Az elnök ugyancsak kedvezően nyilatkozott a Moszkvában az 1950-60-as években épült ötszintes panelházak lebontásáról és a lakók új otthonokba költöztetéséről rendelkező moszkvai városrendezési tervről.

Vlagyimir Putyin 15. alkalommal tartott az állampolgári kérdéseket megválaszoló élő
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 16:45
1/16
Képek, videók
Benkő Rékától.gif
charlotteani
2016. március 10. csütörtök, 15:03
Hooligans- Benkó Sándor.j
agica2004
2016. január 04. hétfő, 01:32
benkő péter.jpg
jozsuzsa
2015. október 09. péntek, 08:32
benko-laszlo-omega1-.j pg
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:51
benko-laszlo-omega1.jp g
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:50
benko-laszlo-omega,..j pg
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:49
benko laszlo-omega1,.jpg
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:48
Benkő -szülinapi torta.jp
agica2004
2015. január 05. hétfő, 16:29
Benkő.jpg
feviroza
2014. december 26. péntek, 15:45
Benkő László.jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 17:02
Benkő.jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 17:00
Benkő L..jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 17:00
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.