Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 18:49 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Barátság a Szentírásban
megdicsőülésének és gyötrődésének a Gecsemáné-kertben.] Sajnálatos módon a barátságról szóló legtöbb beszélgetés végigszalad a Példabeszédekben található néhány igeversen, és azok alapján készít egy nagyon kivonatos listát, amely "Milyen a jó barát?" címmel az emberi erények legjavát sorolja föl. A formátum kicsit törvénykezés jellegű: "A jó barát hűséges, igazságos, szerető szívű, kész az áldozatra és a feddésre. Ha szeretnéd Istent is és a barátaidat is megelégíteni, keressed ezeket a jellemvonásokat emberi kapcsolataidban".
Ezzel persze máris visszatértünk a "mindent bele" keresztyénséghez. Teljesen ellene mond az evangélium gondolatmenetének, ha egymás után kiragadunk különálló igéket a Példabeszédekből, és ezt mondjuk: "Tedd ezt vagy azt! Légy ilyen vagy olyan!" A Példabeszédek könyve megmutatja a bölcsesség útját. A baj csak az, hogy saját erőnkből soha nem tudjuk azt az utat követni, ahogyan azt a Példabeszédek szerzői mondják (3,7-12). A barátságot a kötelességtudatnál mélyebb talajba kell
kalmanpiroska, 2018. május 03. csütörtök, 14:28
Visszanézem hogy akkor mi a francot műveltem itt...
nem bolygó, inkább olyan, mint egy meteorit. Mintha mozogna is.
Kérdező:
- Gyorsan?
Válaszoló:
- Nem. Nagyon lassan.
Kérdező:
- Mesterséges építmény?
Válaszoló:
- Igen, de itt körülöttünk vannak bolygók. Az egyikre tudom, hogy akartunk növényeket telepíteni, de nem sikerült. Talán keresünk valami helyet, ahová lehet.
Kérdező:
- Sok ilyen mesterséges bázis van a kozmoszban?
Válaszoló:
- Igen.
Kérdező:
- Másokkal tartjátok a kapcsolatot?
Válaszoló:
- Igen.
Kérdező:
- Utaztok is hozzájuk?
Válaszoló:
- Igen, de nem gond odajutni.
Kérdező:
- Sok időt vesz igénybe az odautazás?
Válaszoló:
- Nem.
Kérdező:
- Hogyan történik?
Válaszoló:
- Ezekkel az űrhajókkal, meg valami fontos összefüggés van a gondolattal. A gondolatnak az átvitelben rendkívül nagy jelentősége van. A gondolat szinte megvalósul, de energia is kell hozzá.
Kérdező:
- Átkülditek magatokat
eposz, 2018. április 25. szerda, 17:57
A megbocsátás ereje abban áll,hogy a kapcsolat új életre kel
A megbocsátás ereje abban áll, hogy a kapcsolat új életre kel.
Amikor úgy döntünk, hogy nem bocsátunk meg, a kapcsolatra
kimondjuk a halálos ítéletet. Ha nem jön létre a megbocsátás,
akkor a kapcsolat elhal. A megbocsátás segítségével a kapcsolatok
újra élettelivé, sőt gazdagabbá válhatnak.

(Gary Chapman)
skorpiolilike, 2018. április 16. hétfő, 16:33
Szemtől szemben egymással
Klassz dolog csavarogni, birkózni velük, feldobni egy teniszlabdát, és nézni, hogy kapják el a levegőben. Milyen megnyugtató, ha karosszékünk mellett szuszog egy elégedett eb, és mi a fejét simogatjuk. A kutyák majdnemhogy feltétel nélkül tudnak szeretni, ráadásul némelyikük még keményen dolgozik is, mégis: korlátozott lények. Arra kiválóan megfelelnek, hogy barangolásaink során elkísérjenek bennünket, de arra már nem alkalmasak, hogy az élet örömeit, szomorúságait megosszuk velük. Az ember úgy tud kapcsolatot teremteni a kutyával, hogy leereszkedik az ő szintjére, a kutya viszont soha nem tud az ember szintjére felemelkedni. Az ember a szív dolgait csakis egy másik emberrel tudja kitárgyalni.
Úgy gondolom, hogy Ádám is megértette ezt, miközben a névadást végezte. Isten azért kérte meg őt, hogy nevezze el az összes állatot, mert szerette volna, ha Ádám meglátja egyedüllétét és magányosságát. Ádámnak meg kellett értenie, hogy a munka és az állatok soha nem fogják kielégíteni. Többre volt szüksége, és
kalmanpiroska, 2018. március 27. kedd, 12:51
Minden feladat addig tart, amíg a fejlődésedet szolgálja
A tapasztalatok többsége az életedben csak az utad egy bizonyos szakaszán szolgál téged. Ami egy ideig rakétaként emel fel, az később már súlyos kősziklaként húz le a mélybe.El kell engedned mindazt, ami már nem szolgál téged, azért, hogy helyet teremts annak ami most képes felemelni a fejlődésed következő szintjére.

Minden kapcsolat csak addig tart, amíg közösek a célok

Az egyik legnehezebb feladat elengedi azokat az emberi kapcsolatokat, amik már nem támogatják a továbbfejlődésedet. Lehetnek barátságok és párkapcsolatok, amik eljutnak egy olyan szintre ahonnan nem tudnak tovább fejlődni a jelenlegi formájukban, ezért a két embernek külön úton kell tovább haladnia. Ilyenkor soha nem az egyik vagy a másik ember hibája, hogy vége szakad egy addig szép útnak.

Ez a fejlődéssel járó természetes folyamat. Két ember kizárólag addig tudja egymás fejlődését szolgálni, ameddig egy irányba haladnak, a közös irány azonban nem tud mindig egy életen át kitartani. Ilyenkor fel kell
lenke1964, 2018. március 09. péntek, 07:41
A barátság mágiája
A barátság mágiája.

Aki barátságra szomjazik, annak először jó baráttá kell válnia a barátság fogalmának legmagasabb értelmében. Mert amit az emberek általában barátságnak neveznek, az rendszerint nem egyéb átmeneti cinkosságnál, s csaknem minden esetben egyensúlytalan érdek kapcsolatokat rejt akkor is, ha nem pusztán anyagi érdekről van szó.

Úgynevezett barátságok egész skáláját végigtanulmányozva alig találunk egyet is közülük, amelynek ne valamely hevenyészett benső vagy külső aktualitás adná a kötőanyagát. S ha ez elenyészik, a barátság is szétbomlik, rögzíthetetlenül szétúszik az időben .

Gyerek-kori pajtásságaink, forrongó, ifjú szellemünk társai, érzelmi életünk kibicei, utat kereső gondolataink visszhangzói vagy megtermékenyítői sorra elmerültek a múltba, velük való kapcsolatunk sokszor érthetetlenül megmérgeződött, esetleg kényelmetlenné vált, mint a kinőtt ruha. Régi szavakkal szólítjuk e kísérteteket, de a közös szavak is kiszáradt, hervadt fa leveleknek
taltos1, 2018. március 03. szombat, 23:49
Megölték a múlt hónapban lelőtt rabbi gyilkosát az izraeli biztonsági szolgálatok
A gyilkosokat kereső hatóságok a ciszjordániai Kfar Jamún palesztin faluban találták meg Ahmed Nasszer Dzsarart, annak a csoportnak a vezetőjét, amely eltervezte, majd végrehajtotta a Havat Gilád nevű illegális zsidó településen élő Raziel Sevah rabbi meggyilkolását egy hónappal ezelőtt. A rabbit egy mellette elhaladó autóból lőtték agyon.

A gyilkosok felkutatását közösen hajtotta végre a Sin Bet belbiztonsági szolgálat, a hadsereg és a rendőrség. Ahmed Nasszer Dzsarar személyesen is részt vett a januári merényletben, majd Kfar Jamúnban rejtőzött el.

A közeledő izraeli biztonságiakat lövésekkel fogadta, majd a kialakult tűzharcban meghalt. A táskájában M16-os gépkarabélyt és robbanószereket találtak a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint. A Dzsarar vezette csoport újabb merényletekre készült - értesült a lap. A további részletekkel kapcsolatban egyelőre hírzárlatot rendeltek el.

"Lezártuk az ügyet. Gratulálok az izraeli hadseregnek, a Sin Bet belbiztonsági szolgálatnak és a
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 07:20
Új rák elleni védőoltás ?
maga hátránya - nehezen kezelhető mellékhatások, magas ár, hosszú kezelés.

"Ezek az immunterápiai előrelépések mind átformálják az orvosi gyakorlatot," mondta Levy. “A mi megközelítésünk egy egyszer kis mennyiségben beadott két hatóanyag, ami csak a daganatokon belüli immunsejteket stimulálja. Az egereknél lenyűgöző, az egész testre kiterjedő hatásokat láttunk, ami az egész állatban eltávolított a daganatokat."

A rák és az immunrendszer között egy furcsa kapcsolat áll fenn. Az immunsejtek, mint a T sejtek, felismerik a rákos sejtekre jellemző rendellenes fehérjéket és ezért megtámadják a daganatokat. Azonban ahogy a daganatok növekednek, különböző védelmi mechanizmusokat alakítanak ki az immunsejtek ellen.

Az új módszer ezeknek a rák specifikus immunsejteknek az újraaktiválásával történik úgy, hogy a hatóanyagokat közvetlen a daganatos területbe adják be. Mivel a hatóanyagokat közvetlenül a daganatokba fecskendezték, így azoknak az aktiválást erősítő
yaskane, 2018. február 01. csütörtök, 13:24
Órákig hagytak haldokolni egy férfit a Honvédkórház sürgőssé
Gyermekei súlyos hasi fájdalmakkal vitték be a kórházba édesapjukat, akit többszöri kérésre sem láttak el. Fél napi várakozás után vitték be a műtőbe, de már késő volt. Az 58 éves férfi másnap délelőtt meghalt - tudta meg a 24.hu.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Magyar egészségügy: a kivándorlóknál is többen vannak a pályaelhagyók
Egészségügyi államtitkár az endometriózisról: ,,a várólista nem szégyenlista"
Fotókiállítást rendez a Momentum az egészségügy állapotáról
Garai Ivett édesapjánál 2017 augusztusában diagnosztizáltak hasnyálmirigy-daganatot, az orvosok kemoterápiára küldték. Az 58 éves férfi négy kezelésen volt túl, amikor október 23-án súlyos hasi fájdalmakra ébredt. A család kihívta az ügyeleti orvost, aki azt tanácsolta, menjenek be vele a kórházba, mert a mentő kiérkezéséig akár két órát is várhatnak.

Garai Ivett egyeztetett édesapja onkológusával, a megbeszélést követően pedig beutalták a beteget a Honvédkórház sürgősségi osztályára. Az onkológus azt
tinka1951, 2018. január 28. vasárnap, 05:40
Tallóztam
gyomrunk; bizonyos emberi jellemvonások is kiválthatnak hányingert abból, akit egyenességre és őszinteségre neveltek. Mert aki életének minden megpróbáltatása, minden kihívása és negatív hatása ellenére megőrizte a gerincét, az sokszor nem tud mit kezdeni ugyanúgy két lábon járó, ám gerinccel nem rendelkező társaival. Azokkal, akik a szemébe vigyorognak, a háta mögött viszont vicsorognak. A képmutatókkal.
Tudod, mit szeretek abban, ha valaki nyíltan utál engem? A letisztult egyszerűséget, amivel a kapcsolatunk a helyére kerül, és ott is marad: a kukában. Nincs kérdés, nincs találgatás, nincs áskálódás, nincs manipuláció. Őszintén kifejezi az érzéseit, és ha nem vagyunk egymással kompatibilisek, akkor a kapcsolatunk le is zárul békében. Részemről mindenképpen békében, ő pedig ha cipelni kívánja a terhét, akkor cipeli tovább egymaga.
Ezért van az, hogy még a nyíltan gyűlölködőket is jobban tisztelem, mint azokat, akik látszat életet élnek. Pedig ennek a kategóriának is akad szép számmal
horvathnemagdi, 2018. január 20. szombat, 19:55
Párhuzamos életeid
Te nem vagy hibás, de gondolataidnak következményei vannak, ha rosszat vagy jót kívánsz másoknak azt visszafogod kapni, igaz időben akár jelentős csúszással, mindez azért, hogy így megbocsáthass magadnak. Erre a balesetre, néhány nappal egy másik párhuzamos világban öngyilkos lettem, ez a mostani életmnek kb. 2-2.5 évvel ezelőtti elágazásával jött össze. Mert azzal, hogy megvettem azt a házat, ami ebben az életemben is futólag felmerült, de most nem néztem meg, olyan bűntudatom volt azzal a házzal a kapcsolatban, mert egy olyan démon volt ott hogy 2.5 év alatt ennek hatására hoztam pár nem Jézus akarata szerinti döntést, mert abban megengedték, hogy megtegyem. Ezen a helyen feláldoztak egykor, illetve én is feláldoztam másokat, így azzal, hogy úgy döntöttem, hogy oda költözök ez a bűntudat felerősödött bennem, hogy mindent el kelljen dobni magamtól az életemet is, egy év alatt úgy átkoztam magam, hogy kirúgjanak és rá egy év múlva, hogy kicsináljam magam, mert a második egy évben így sokkal többet
hogyaneljunk, 2017. december 24. vasárnap, 09:23
Az élet Jézussal
mindenható. Ez csak akkor igaz, ha Jézust befogadtad, akkor a körülményeidnek is az Istene lesz. Én aki befogadtam Istent, a körülményeim, a körülöttem lévő élet egy nagy színházhoz hasonlítható, mert Isten a világot azokért tartja fenn, akik igent mondanak rá, így az összes többi embert a világot pontosan úgy mozgatja, úgy hat rá, hogy az őt befogadott büntudatainak megoldását segítse. Időben tized, ezred másodpercre, távolságban ezred milliméterre találkozunk olyan emberrel, olyan eseménnyel, akivel kapcsolatban büntudatom van és lehetőség van megoldani. Ezt a megoldást bennem a szentélek végzi, amikor találkozok adott emberrel éppen olyan távolságra amikor kell, abban az időben amikor kell. Amikor körülöttem lévők, illetve események tükörként müködve elmondják nekem, hogy milyen büntudaim van velük szemben, ők persze ezt nem tudják, hogy ők pont ezt mondják el. Adott könyvből csak két sort engednek elolvasni pont arról az oldalról ahonnan kell, adott zene akkor szólal meg ahogy kell és sorolhatnám, minden
hogyaneljunk, 2017. december 21. csütörtök, 18:52
1/53
Képek, videók
szentírás 0924.jpg
maroka
2017. szeptember 29. péntek, 09:27
szentírás.jpg
katolikusokoldala
2017. június 05. hétfő, 13:03
Szentírás olvasás
sacimama
2014. december 11. csütörtök, 09:35
Szentírás magyarázat
sacimama
2014. október 24. péntek, 21:50
Szentírás életem eligazít
sacimama
2014. szeptember 28. vasárnap, 10:24
Szentírás.jpg
szilvi1113
2009. július 22. szerda, 06:45
Barátságról
csalogany13
2018. május 21. hétfő, 21:17
baratsagrol_szep.gif
vorosrozsa66
2018. április 18. szerda, 12:31
A barátságról
rushlilly
2018. április 13. péntek, 18:12
Barátságról.jpg
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:33
A barátságról ...jpg
menusgabor
2017. december 08. péntek, 20:43
baratsagrol_szep.gif
menusgabor
2017. október 29. vasárnap, 18:42
BARÁTSÁGRÓL BARÁTOKNAK.jp
gosztmagdi
2017. április 02. vasárnap, 14:18
baratsagrol_szep.gif
kkm
2017. március 31. péntek, 18:04
Barátságról..
csalogany13
2017. március 30. csütörtök, 20:44
Címkék
aktiválást erősítő, immunterápiai előrelépések, életedben csak, francot műveltem, egészségügy állapotáról, nagyon kivonatos, addig szép, fejlődésedet szolgálja, oldalról ahonnan, kutya viszont, ember szintjére, múlt hónapban, Ahmed Nasszer Dzsarart, kialakult tűzharcban, Jediót Ahronót, Gary Chapman,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.