Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 14. kedd | 33. hét | 226. nap | 11:00 | Marcell
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Van-e LÉNYEGI különbség a két novella között?
abszolúte semmi értelme és célja!...
Egy lélegzetvételnyi hatásszünettel később hozzá fűzte még: - Viszont jó, ha tudja, fiatalember: a csüggedés a halál előszobája! Ezért hát, bármi történjék is az életben, csak jókedv, tiszta szív, és jómodor; ez a legfontosabb. És fogjon valami olyanba, amiben mélyen hisz, s amit legbelül óhajtva szeret, és tegyen meg érte mindent, amit csak tiszta lélekkel megtehet, s alkosson benne olyat, ami sokak jó-emlékezetében megmarad! És bátran nyújtogassa kapcsolati ,,csápjait" is, ám kerülje a becstelen, aljas emberek társaságát, mert azok fertőznek, akár a pestisesek! Ha egy-levegőt szív velük, maga is olyanná lesz, mint ők. ...Ja!... Hogy mi a becstelenség és aljasság?... Nos, nagyjából mindaz, amit sosem szeretne mások tehetetlen célpontjaként elszenvedni...
Amint befejezte, nehézkesen felállt, fanyar-mosollyal ,,Minden jót!" köszönt, s meg sem várva a viszont-választ, elindult lassan a park kijárata felé, átadva az
foxworkinspace, 2018. augusztus 04. szombat, 21:55
A negatív érzelem, stressz, harag
gondolat? A megoldás ez: a céljainkra gondoljunk állandóan!Gondoljunk a céljainkra állandóan! A céljaink, ha leírtuk őket, ha eldöntöttük, mit akarunk, és van tervünk megvalósításukra, ha állandóan a céljainkra gondolunk, lassan szokássá válnak. (Brian Tracy)Felelősség vállalás hiánya - Negatív érzelmek.

Hihetetlen hatással volt rám egy megállapítás és azóta sem szabadulok tőle. Mégpedig az, hogy milyen szoros a kapcsolat a felelősség nem-vállalása és a negatív érzelmek között. Továbbá az a tény, hogy a negatív érzelmek a legnagyobb blokkoló vagy romboló tényezők mindannyiunk életében.Ha elfogadjuk, hogy életünk célja az, hogy minél nagyobb lelki nyugalmat, boldogságot, megelégedettséget érjünk el, akkor meg kell vizsgálnunk, mi az, ami meggátolja, megakadályozza, ami útjában áll annak, hogy valóban élvezzük az életet. Rá fogunk döbbenni, hogy ez mindig valamilyen negatív
eposz, 2018. július 18. szerda, 00:10
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
városban éppen a magasztos háttér szépíti majd az itt töltött napokat barátaink számára és ezért különösen megőrzik emléküket. Ezek az emlékezés napjai lesznek, kiváltképpen azért, mert külsőleg, fizikai látással is meggyőződhetünk arról, hogy itt, ezen a vidéken is olyan antropozófus szívekre találunk, amelyek velünk együtt törekedvén az emberiség szellemi kincseire, a mi szívünkkel együtt dobognak. Bizonyos, hogy mi látogatók úgy érezzük majd, hogy még szorosabb, még szeretetteljesebb, még drágább az a kapcsolat, amely bennünket azokhoz köt, akik minket ilyen szeretettel fogadtak.

Amit ismertetni szeretnék, annak - mivel először vagyunk együtt - aforisztikus jellege lesz. A szellemi világ területéről akarok olyasmit közölni, amit jobban és könnyebben lehet élőszóval elmondani, mint írásunkkal lejegyezni. Könnyebb szóval elmondani, nemcsak azért, mert a világ előítéleteivel szemben sok vonatkozásban még nehéz mindazt az írásra bízni, amit az ember szívesen bíz az odaadó antropozófus szívekre,
eposz, 2018. július 05. csütörtök, 20:13
Barátság a Szentírásban
megdicsőülésének és gyötrődésének a Gecsemáné-kertben.] Sajnálatos módon a barátságról szóló legtöbb beszélgetés végigszalad a Példabeszédekben található néhány igeversen, és azok alapján készít egy nagyon kivonatos listát, amely "Milyen a jó barát?" címmel az emberi erények legjavát sorolja föl. A formátum kicsit törvénykezés jellegű: "A jó barát hűséges, igazságos, szerető szívű, kész az áldozatra és a feddésre. Ha szeretnéd Istent is és a barátaidat is megelégíteni, keressed ezeket a jellemvonásokat emberi kapcsolataidban".
Ezzel persze máris visszatértünk a "mindent bele" keresztyénséghez. Teljesen ellene mond az evangélium gondolatmenetének, ha egymás után kiragadunk különálló igéket a Példabeszédekből, és ezt mondjuk: "Tedd ezt vagy azt! Légy ilyen vagy olyan!" A Példabeszédek könyve megmutatja a bölcsesség útját. A baj csak az, hogy saját erőnkből soha nem tudjuk azt az utat követni, ahogyan azt a Példabeszédek szerzői mondják (3,7-12). A barátságot a kötelességtudatnál mélyebb talajba kell
kalmanpiroska, 2018. május 03. csütörtök, 14:28
Visszanézem hogy akkor mi a francot műveltem itt...
nem bolygó, inkább olyan, mint egy meteorit. Mintha mozogna is.
Kérdező:
- Gyorsan?
Válaszoló:
- Nem. Nagyon lassan.
Kérdező:
- Mesterséges építmény?
Válaszoló:
- Igen, de itt körülöttünk vannak bolygók. Az egyikre tudom, hogy akartunk növényeket telepíteni, de nem sikerült. Talán keresünk valami helyet, ahová lehet.
Kérdező:
- Sok ilyen mesterséges bázis van a kozmoszban?
Válaszoló:
- Igen.
Kérdező:
- Másokkal tartjátok a kapcsolatot?
Válaszoló:
- Igen.
Kérdező:
- Utaztok is hozzájuk?
Válaszoló:
- Igen, de nem gond odajutni.
Kérdező:
- Sok időt vesz igénybe az odautazás?
Válaszoló:
- Nem.
Kérdező:
- Hogyan történik?
Válaszoló:
- Ezekkel az űrhajókkal, meg valami fontos összefüggés van a gondolattal. A gondolatnak az átvitelben rendkívül nagy jelentősége van. A gondolat szinte megvalósul, de energia is kell hozzá.
Kérdező:
- Átkülditek magatokat
eposz, 2018. április 25. szerda, 17:57
A megbocsátás ereje abban áll,hogy a kapcsolat új életre kel
A megbocsátás ereje abban áll, hogy a kapcsolat új életre kel.
Amikor úgy döntünk, hogy nem bocsátunk meg, a kapcsolatra
kimondjuk a halálos ítéletet. Ha nem jön létre a megbocsátás,
akkor a kapcsolat elhal. A megbocsátás segítségével a kapcsolatok
újra élettelivé, sőt gazdagabbá válhatnak.

(Gary Chapman)
skorpiolilike, 2018. április 16. hétfő, 16:33
Szemtől szemben egymással
Klassz dolog csavarogni, birkózni velük, feldobni egy teniszlabdát, és nézni, hogy kapják el a levegőben. Milyen megnyugtató, ha karosszékünk mellett szuszog egy elégedett eb, és mi a fejét simogatjuk. A kutyák majdnemhogy feltétel nélkül tudnak szeretni, ráadásul némelyikük még keményen dolgozik is, mégis: korlátozott lények. Arra kiválóan megfelelnek, hogy barangolásaink során elkísérjenek bennünket, de arra már nem alkalmasak, hogy az élet örömeit, szomorúságait megosszuk velük. Az ember úgy tud kapcsolatot teremteni a kutyával, hogy leereszkedik az ő szintjére, a kutya viszont soha nem tud az ember szintjére felemelkedni. Az ember a szív dolgait csakis egy másik emberrel tudja kitárgyalni.
Úgy gondolom, hogy Ádám is megértette ezt, miközben a névadást végezte. Isten azért kérte meg őt, hogy nevezze el az összes állatot, mert szerette volna, ha Ádám meglátja egyedüllétét és magányosságát. Ádámnak meg kellett értenie, hogy a munka és az állatok soha nem fogják kielégíteni. Többre volt szüksége, és
kalmanpiroska, 2018. március 27. kedd, 12:51
Minden feladat addig tart, amíg a fejlődésedet szolgálja
A tapasztalatok többsége az életedben csak az utad egy bizonyos szakaszán szolgál téged. Ami egy ideig rakétaként emel fel, az később már súlyos kősziklaként húz le a mélybe.El kell engedned mindazt, ami már nem szolgál téged, azért, hogy helyet teremts annak ami most képes felemelni a fejlődésed következő szintjére.

Minden kapcsolat csak addig tart, amíg közösek a célok

Az egyik legnehezebb feladat elengedi azokat az emberi kapcsolatokat, amik már nem támogatják a továbbfejlődésedet. Lehetnek barátságok és párkapcsolatok, amik eljutnak egy olyan szintre ahonnan nem tudnak tovább fejlődni a jelenlegi formájukban, ezért a két embernek külön úton kell tovább haladnia. Ilyenkor soha nem az egyik vagy a másik ember hibája, hogy vége szakad egy addig szép útnak.

Ez a fejlődéssel járó természetes folyamat. Két ember kizárólag addig tudja egymás fejlődését szolgálni, ameddig egy irányba haladnak, a közös irány azonban nem tud mindig egy életen át kitartani. Ilyenkor fel kell
lenke1964, 2018. március 09. péntek, 07:41
A barátság mágiája
A barátság mágiája.

Aki barátságra szomjazik, annak először jó baráttá kell válnia a barátság fogalmának legmagasabb értelmében. Mert amit az emberek általában barátságnak neveznek, az rendszerint nem egyéb átmeneti cinkosságnál, s csaknem minden esetben egyensúlytalan érdek kapcsolatokat rejt akkor is, ha nem pusztán anyagi érdekről van szó.

Úgynevezett barátságok egész skáláját végigtanulmányozva alig találunk egyet is közülük, amelynek ne valamely hevenyészett benső vagy külső aktualitás adná a kötőanyagát. S ha ez elenyészik, a barátság is szétbomlik, rögzíthetetlenül szétúszik az időben .

Gyerek-kori pajtásságaink, forrongó, ifjú szellemünk társai, érzelmi életünk kibicei, utat kereső gondolataink visszhangzói vagy megtermékenyítői sorra elmerültek a múltba, velük való kapcsolatunk sokszor érthetetlenül megmérgeződött, esetleg kényelmetlenné vált, mint a kinőtt ruha. Régi szavakkal szólítjuk e kísérteteket, de a közös szavak is kiszáradt, hervadt fa leveleknek
taltos1, 2018. március 03. szombat, 23:49
Megölték a múlt hónapban lelőtt rabbi gyilkosát az izraeli biztonsági szolgálatok
A gyilkosokat kereső hatóságok a ciszjordániai Kfar Jamún palesztin faluban találták meg Ahmed Nasszer Dzsarart, annak a csoportnak a vezetőjét, amely eltervezte, majd végrehajtotta a Havat Gilád nevű illegális zsidó településen élő Raziel Sevah rabbi meggyilkolását egy hónappal ezelőtt. A rabbit egy mellette elhaladó autóból lőtték agyon.

A gyilkosok felkutatását közösen hajtotta végre a Sin Bet belbiztonsági szolgálat, a hadsereg és a rendőrség. Ahmed Nasszer Dzsarar személyesen is részt vett a januári merényletben, majd Kfar Jamúnban rejtőzött el.

A közeledő izraeli biztonságiakat lövésekkel fogadta, majd a kialakult tűzharcban meghalt. A táskájában M16-os gépkarabélyt és robbanószereket találtak a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint. A Dzsarar vezette csoport újabb merényletekre készült - értesült a lap. A további részletekkel kapcsolatban egyelőre hírzárlatot rendeltek el.

"Lezártuk az ügyet. Gratulálok az izraeli hadseregnek, a Sin Bet belbiztonsági szolgálatnak és a
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 07:20
Új rák elleni védőoltás ?
maga hátránya - nehezen kezelhető mellékhatások, magas ár, hosszú kezelés.

"Ezek az immunterápiai előrelépések mind átformálják az orvosi gyakorlatot," mondta Levy. “A mi megközelítésünk egy egyszer kis mennyiségben beadott két hatóanyag, ami csak a daganatokon belüli immunsejteket stimulálja. Az egereknél lenyűgöző, az egész testre kiterjedő hatásokat láttunk, ami az egész állatban eltávolított a daganatokat."

A rák és az immunrendszer között egy furcsa kapcsolat áll fenn. Az immunsejtek, mint a T sejtek, felismerik a rákos sejtekre jellemző rendellenes fehérjéket és ezért megtámadják a daganatokat. Azonban ahogy a daganatok növekednek, különböző védelmi mechanizmusokat alakítanak ki az immunsejtek ellen.

Az új módszer ezeknek a rák specifikus immunsejteknek az újraaktiválásával történik úgy, hogy a hatóanyagokat közvetlen a daganatos területbe adják be. Mivel a hatóanyagokat közvetlenül a daganatokba fecskendezték, így azoknak az aktiválást erősítő
yaskane, 2018. február 01. csütörtök, 13:24
1/54
Képek, videók
Lényegiség-LÁVA
1vargaildyko
2016. október 06. csütörtök, 06:04
Lényegiség-FEHÉR
1vargaildyko
2015. december 18. péntek, 09:49
Lényegiség-FUTÁS
1vargaildyko
2015. augusztus 02. vasárnap, 10:11
lélegzetvétel.jpg
bbbarbara
2015. február 01. vasárnap, 18:58
mély lelegzetvétel.jpg
agica2004
2007. május 21. hétfő, 16:06
Grand-Couv?rt-elöszobá ja.
farkas1945
2010. december 16. csütörtök, 17:44
A vidrapark kijárata 41.5
honavet
2007. szeptember 03. hétfő, 19:44
A portalanito kijárata
biharieniko
2006. október 22. vasárnap, 23:49
Az UV kijárata
biharieniko
2006. október 17. kedd, 09:58
Magdám emlékezete 01.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:05
Magdám emlékezete 02.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:04
Magdám emlékezete 03.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:04
Magdám emlékezete 04.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:03
Magdám emlékezete 05.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:03
Magdám emlékezete 06.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.