Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:13 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Angelika szelet
Hozzávalók:

a kakaós laphoz:

7 tojás

14 dkg porcukor

10 dkg finom liszt

4 dkg kakaópor

1 evőkanál olaj

2 evőkanál víz

6 g sütőpor

a diós laphoz:

7 tojás

14 dkg porcukor

8 dkg finom liszt

8 dkg darált dió

6 g sütőpor

a krémhez:

25 dkg vaj vagy margarin

30 dkg cukor

3 vaníliás puding

9 dl tej

10 dkg darált dió

3 darab 3+1 kávé

4 dl baracklekvár

2 kávéskanál rum vagy rumaroma

Elkészítés:

A kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem kemény habnak pici sóval, a sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom, majd hozzá szitálom a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Laza mozdulatokkal beleforgatom a fehérjehabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.

Sütőpapírral kibélelt 30×40 cm gáz tepsibe simítom, és 180 fokra
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:15
Csokoládé torta
Csokoládé torta


Hozzávalók
21-22 cm átmérőjű formához:

A piskótához:

100 g cukor + 40 g a habba
175 g liszt (ha kakaós lapokkal szeretnénk, akkor előbb mérjünk ki két evőkanál kakaóport és azt a súlyt egészítsük ki liszttel)
75 ml olaj
75 ml tej
2 tojás
1/2 cs sütőpor

Főzött csokikrémhez:

4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
23 dkg hűtőből épp kivett vaj
25 dkg étcsokoládé
4 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:
Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóval , pár csepp citromlével, és van egy negyedik edény is, amit lefelejtettem a képtől, abba pedig cukor van amit a habba szánok.

Mindig
irmus, 2018. április 17. kedd, 17:36
Puding kocka
Tészta:
1 kanál szódabikarbóna, 40 dkg liszt, 2 kanál méz, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás.
A liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk,majd hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán.
Krém:
8 dl tejet, 8 kanál liszttel sűrűre főzzük, majd hűtjük.
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor kikeverni, majd a két masszát összedolgozni!
Az összekevert krémet ketté vesszük ,majd az egyik felébe kakaóport a másik felébe vaníliát rakunk.
Az első lapra a vaníliás krémet, a másik lapra a kakaós krémet kenjük.
Tetejét csokoládéval öntjük le!!
Neumanné Tímea, Sütik-képpel
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 15:01
Tejbegríztorta
zselatin
kivi
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér krémmel.A barackbefőtt levéből kiveszünk néhány evőkanálnyit és meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A lecsöpögtetett barackokat egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük, hozzákeverjük a zselatint. A torta tetejére öntjük és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.Lekapcsoljuk a tortaforma oldalát és kivivel, vagy más gyümölccsel díszítjük.

facebook, Csodás Ízek
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 12:55
Tallóztam
Grízes kókuszos szelet

Hozzávalók

8 tojás,
8 k. cukor,
1 vanília cukor,
8 k. liszt,
2 k. olaj,
2 k. cukrozatlan kakaó,
1 l tej,
14 dkg búzadara,
20 dkg kókuszreszelék,
20 dkg, cukor,
1 vanília cukor,
25 dkg margarin,

Elkészítése

A nyolc tojásból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk, egy közepes méretű tepsit sütő papírral bélelünk és gázsütő közepes lángján tű próbáig sütjük. kb 17-19 perc sütőtől függően. Félre tesszük hűlni amíg a krémet elkészítjük.

Egy liter tejből és a tizennégy dkg búzadarából tejbegrízt készítünk. Csipet sóval és egy vaníliás cukorral, még melegen hozzá adjuk a 20 dkg, cukrot ezt is félre tesszük hűlni. Amikor meghűlt hozzá adjuk a kókuszreszeléket és az előzőleg habosra kevert margarint.

Mikor mindennel kész vagyunk a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk és a grízes, kókuszos krém felével megtöltjük.
horvathnemagdi, 2018. április 15. vasárnap, 07:34
Pudingos-mazsolás kakaós szelet
Hozzávalók a tésztához:
2 db tojás
50 dkg cukor
50 dkg liszt
10 dkg margarin
5 dl tej
5 dkg kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:
7,5 dl tej
3 cs. vaníliás pudingpor
5 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg margarin
20 dkg mazsola

A tetejére:
kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, majd a margarinnal kikeverjük. Utána hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kakaóport és a tejet lassanként adagolva. 160 °C -on megsütjük.
A krémhez fél liter tejet felforralunk és belekeverjük a maradék tejjel elkevert pudingport, cukrot, vaníliás cukrot. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és végül a mazsolát.
A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel. Néhány órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 11:17
Meggyes kocka
Hozzávalók:

Tészta:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
Fél csomag sütőpor.

Krém:
10 dkg cukor
20 dkg meggybefőtt
2 csomag vaníliás pudingpor.

Szóráshoz:
Porcukor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk. Mikor kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez 4,5 dl vízben 10 dkg cukorral felfőzünk 20 dkg meggybefőttet, a levével együtt (7dl-es befőttnek felel meg). 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízben és hozzáöntjük a meggyhez. Kissé megfőzzük, és még a meleg krémet ráöntjük a kettévágott kihűlt piskótára. Rátesszük a másik tésztalapot, és a tetejét porcukorral meghintjük
A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:17
Epres piskóta szelet
kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj

a vaníliakrémhez:
1 csomag vanília pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg puha vaj

a tetejére:

kb. 40 dkg eper
1 csomag piros tortazselé


Elkészítés:

Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük a mixerrel. Hozzáöntjük az olajat, majd fakanállal hozzákeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon elkészítjük, sűrűre főzzük, majd kihűlni hagyjuk.
Mixerrel habosra keverjük a vajat, és kanalanként hozzáadjuk a pudingot. A kihűlt piskótára rákenjük a krémet, és sűrűn kirakjuk félbevágott eperrel.

A tetejére piros tortazselét készítünk a zacskóján lévő leírás szerint.

Pár
vorosrozsa66, 2018. április 12. csütörtök, 18:19
Csíkos süti
Három vékony piskótalapot kell készíteni, két sima és egy kakaós. A recept ugyan az mindháromnál.

Hozzávalók: (3x)
2 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
1 kk szódabikarbóna
1 kis pohár tejföl
(a kakaós réteghez 2 ek kakaópor)

Krémhez:
1/2 liter tej
3 ek liszt
1 Rama
20 dkg porcukor
1 citrom leve

Elkészítés:
A tojásokat egészben felverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a lisztet, szódabikarbónát és végül a tejfölt. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Addig a krémet elkészítjük. A tejben a lisztet csomómentesre keverjük és felfőzzük, amíg hidegszik, a margarint kikeverjük a porcukorral. Ha kihűlt, összedolgozzuk és hozzáadjuk a citrom levét.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, ha gondoljátok hagyjatok a tetejére is egy vékony réteget, amit csokireszelékkel megszórhattok. Pihentessük hűtőben, majd hosszában ketté vágva vékony szeleteket kreálunk.

facebook, Vasas Gábor És
bkisseva, 2018. április 09. hétfő, 11:45
Csíkos sütemény
tetejére)


elkészítés

1. A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy tepsit használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, -lisztezzük.
2. Először a mákos lapot sütjük meg. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy tepsibe eligazítjuk. Mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük. Ha megsült, lisztezett deszkára borítjuk. Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg.
3. Krém: A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd néha megkeverve, teljesen kihűtjük. A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémet.
4. Ezután lehet is tölteni. A krémből egy kis adagot félreteszünk a süti tetejére, majd a maradékot
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 01:02
Sütés nélküli Tejbegríztorta
Káprázatos sütés nélküli tejbegríztorta! Könnyen elkészíthető, olcsó és nagyon finom!

Hozzávalók:

150 g kerek keksz
1 liter tej
10 evőkanál gríz
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 üveg barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.

Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé.
vorosrozsa66, 2018. március 30. péntek, 15:17
Tallóztam
Részeg szelet

hozzávalók / 8 adag

A tésztához
6 db tojás
6 evőkanál finomliszt
6 k cukor
2 k cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor
A krémhez
3 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál rétesliszt
6 db tojássárgája
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
A habhoz
6 db tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg csokoládédara

A 6 tojásból és a többi tésztához valóból kakaós piskótát sütünk a szokásos módon.
A tejet elkeverjük a liszttel, tojássárgájával és a vaníliás cukorral, és sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, sárga, főzött krémet kis adagokban hozzákeverjük.
A kész krémet felvisszük a piskótára, és hideg helyre tesszük.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és egy pontosan illeszkedő tállal lefedjük. Ebben fogjuk a fehérjét felverni a lobogó víz fölött! (Én kicsit géppel elkezdem, és úgy
horvathnemagdi, 2018. március 26. hétfő, 04:03
1/85
Képek, videók
angelika névu.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:29
Január.27. Angelika
rushlilly
2017. december 01. péntek, 22:42
Angelika.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:33
angelika kórus.jpg
maroka
2017. február 22. szerda, 18:16
angelika névcc.jpg
zsokica45
2016. május 09. hétfő, 08:02
angelika névb.jpg
zsokica45
2016. május 09. hétfő, 08:02
angelika névv.jpg
zsokica45
2015. augusztus 27. csütörtök, 17:33
angelika neve.jpg
zsokica45
2015. augusztus 27. csütörtök, 17:32
ANGELIKA NÉV.jpg
zsokica45
2015. augusztus 27. csütörtök, 17:32
angelika nene.jpg
zsokica45
2015. augusztus 27. csütörtök, 17:31
ANGELIKA.gif
1951anna
2015. június 23. kedd, 06:48
Túrós - Kakaós palacsinta
irmus
2018. április 17. kedd, 17:26
kakaos kekk.jpg
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:10
barackos kakaos.jpg
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:53
Karácsonyfa Kakaós kalács
irmus
2017. február 21. kedd, 16:05
Címkék
recept ugyan, egész tojásokat, süti tetejére, tejet lassanként, másik lapra, szódabikarbónával elkevert, szokásos módon, diós laphoz, levével együtt, egyik felébe, kihűlt grízhez, kakaós réteghez, piskóta elkészítése, kakaós lisztet, tojásokat egészben, tojásfehérje csipet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.