Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 02:01 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Somlói galuska
Hozzávalók

Sima piskótához:
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
3 ek. cukor
3 ek. liszt

Diós piskótához:
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
3 ek. cukor
1 ek. darált dió
2 ek. liszt

Kakaós piskótához:
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
3 ek. cukor
1 ek. kakaópor
2 ek. liszt

Sziruphoz:
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
3 ek. kakaópor
2 ek. tej

Krémhez:
4 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
Szóráshoz:
mazsola
darált dió
tejszínhab


Lépések
Lépés 1
A somlói galuska recept elkészítése a következő lépésekből áll: A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Lépés 2
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.

Lépés 3
Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabba.

Lépés 4
Hozzáadjuk a lisztet is.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 4. lépés

Lépés
suzymama, 2018. október 04. csütörtök, 12:09
Kókuszos szelet tojássárgás krémmel
tojásfehérje
120 g porcukor
1 csomag vaníliacukor
Krém:
4 db tojássárga
300 ml tej
150 g kristálycukor
2 csomag vaníliacukor
200 g vaj

Elkészítés menete

A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük, majd egy nagyobb tálba szitáljuk. Belereszeljük a vajat, eldolgozzuk. A cukrot a tojássárgával és 50 ml tejjel eldolgozzuk, ezt is hozzáöntjük. A hozzávalókból elasztikus tésztát gyúrunk. Ha kell, a maradék tejjel javíthatunk a tészta állagán.
A kakaós tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (35 x 27 cm).
A tésztát magas falú tepsibe tesszük, ami előtte sütőpapírra kibéleltünk. Az alsó tésztára rákanalazzuk a kókuszos krémet, majd lefedjük a másik lap tésztával.
Kókuszos töltelék: a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mielőtt a tojáshab tökéletes lenne, hozzáadjuk a vaníliacukrot és porcukrot, ezzel együtt verjük tovább. Utolsó lépésben belekeverjük a
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:56
Isteni DALMATA szelet
Isteni DALMATA szelet

reszelt csokoládéval mindenki tetszését elnyeri. A süteményben a kakaós és világos tészta, az ízletes krém és a tejszínhab váltogatják egymást. Én most egy tepsiben sütöttem, de tortaformában is elkészíthető, ahogy nekünk kényelmesebb.

Hozzávalók

Világos tésztához:
6 db tojás fehérjéje
6 ev. kanál kristálycukor
6 ev. kanál rétesliszt
1 ev. kanál olaj
½ csomag sütőpor

Kakaós tésztához:
6 db tojás sárgája
6 ev. kanál kristálycukor
6 ev. kanál rétesliszt
2 ev. kanál kakaó
1 ev. kanál olaj
100 mltej
½ csomag sütőpor

Öntethez:
500 ml tej
5 ev. kanál kristálycukor

Krémhez:
1 ltej
3 csomag csokoládépuding
10 ev.kanál kristálycukor
250 g vaj

Továbbá szükségünk lesz:
500 ml habtejszín
100 g csokoládé

Elkészítés
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:43
A világ legfinomabb diótortája
A világ legfinomabb diótortája, annyira ínycsiklandó, hogy rögtön két szeletet tegyél belőle a tányérra!


Ma egy olyan finomság receptjét mutatjuk meg nektek, amiből rögtön érdemes két szeltet vágni, mert egy nem lesz elég!
Hozzávalók a tortalaphoz:

12 db tojás,
16 evőkanál cukor,
12 evőkanál liszt,
6 evőkanál darált dió,
4 evőkanál szénsavas üdítő,
1 csipetnyi só,
2 evőkanál kakaó,
1 tasak sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
1 tasak vanília ízű pudingpor,
6 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
300 g margarin,
150 g darált dió,
50 g csokoládéreszelék.

Elkészítés:

Készítsük el az első lapot. Verjük fel a 6 tojás
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 19:36
A 7 legcsodálatosabb sütés nélküli kényeztető finomság!
villámgyorsan elkészülnek és egyszerűen ellenállhatatlanok! A fenséges édességek között biztosan mindenki talál kedvérevalót!

Krémes csokoládés varázs, sütés nélkül, 10 perc alatt elkészíthető!


Sütés nélkül is készíthetsz finom édességet, ami tele van krémmel és nagyon csokis! Vigyázat, nagyon gyorsan elfogy!
Hozzávalók:

45 dkg kakaós keksz
2 csomag Aranka vaníliakrém (Dr. Oetker, más főzés nélküli krém is lehet)
6 dl tej
1 dl habtejszín
1 tábla tejcsokoládé

Elkészítése:

A krémport a tejjel egy edénybe tesszük és mixerrel felverjük, félretesszük. A habtejszínt is felverjük és a krémhez adjuk kanalanként, óvatosan, hogy ne törjön. A kekszet három részre osztjuk. Egy tortaformába, vagy tepsibe rakunk egy sor kekszet, erre egy réteg krém kerül. Ismét egy réteg keksz, majd
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 17:17
Habos zebra krémes
finomságot!



Finom, édes csoda, amit villámgyorsan elkészíthetsz. A fagylalt és a hideg desszertek rajongói biztosan rajonganak majd ezért a finomságért. A zebra krémes rengeteg módon ízesíthető, akár citromhéjat, csokoládét, diót is keverhetsz a krémbe, így egyszerűen nem lehet megunni.

Hozzávalók:

500 ml növényi habtejszín
200 g mascarpone
3 evőkanál porcukor
vaníliás cukor
15 g zselatin
kakaós keksz
étcsokoládé

Elkészítés:

A habot verjük fel. A mascarponét keverjük össze a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá a habot. A zselatint a csomagoláson lévő előírás szerint oldjuk fel és keverjük hozzá. Egy hosszúkás sütőformát, vagy őzgerincformát béleljünk ki fóliával és öntsük bele a krémet. A kekszeket
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 16:20
Meggyes-gesztenyés torta
Meggyes-gesztenyés torta

Hozzávalók

Kakaós piskóta:
6 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg kakaó
1 teáskanál vanília aroma
15 dkg meggy
Sima piskóta:
3 tojás
10 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma
10 dkg meggy
Meggyes krém:
4 dl meggylé
1 csomag vaníliás puding
10 dkg cukor
Hozzávalók gesztenyés krém:
1 csomag vaníliás puding
4 dl tej
30 dkg gesztenye
15 dkg cukor
15 dkg vaj
A tetejére:
40 dkg meggy
2 piros tortazselé


Elkészítés

A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:05
Sütemény receptek
nyomózsákba tesszük, és a már kikent tepsibe kis csókokat nyomunk belőle. Nagyon gyenge tűzön sütjük.

Diós golyók csokoládéval

Hozzávalók: 1 db tojássárgája, 7 dkg porcukor, 3 dkg csokoládé, 7 dkg darált dió, tojásfehérje, kakaó a bevonáshoz

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a darált diót, és a reszelt csokoládét. Jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, tojásfehérjével megkenjük, és a kakaóban megforgatjuk. Mignonpapíron tálaljuk.

Kakaós golyók

Hozzávalók:
3 dl tej, 30 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 25 dkg vaj, rum ízlés szerint

A tejet, a porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk. A vajat, a kihűlt masszát és ízlés szerint rumot egy tálban összedolgozzuk. Pici golyókat formálunk, és mignonpapíron tálaljuk.

Citromszelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, fél
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Zselécukros/Rahátos/Zakota szelet/Csodálatos sütemény
krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk színes cukorkákkal. Másnap szeletelhető.
Rahát helyett, mivel úgy tudom, hogy nem ismerik mindenütt, készíthető kimagolt cukrozott meggyel is vagy mazsolával. A mennyiség ugyanannyi.
Nápolyi lapok helyett is készíthető egyszerű kakaós vagy sima piskótával.
A tepsi mérete kb. 25x35 cm. Persze, nem törvény, kisebben magasabb lesz, nagyobban vékonyabb a középső lap. A glazúrt úgy kell készíteni, ahogyan írtam, nem kell főzni. Ha betartod az adagokat, akkor abszolút jónak kell lennie. A víz, az legyen jó forró, úgy dolgozódnak el jól a hozzávalók.
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:47
Gyors édességek gyereknapra.
Sütés nélküli édességek gyereknapra.

HÁZI TÚRÓ RUDI

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 25 dkg túró, 5 dkg porcukor, 5 dkg étcsokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve

A túrót a porcukorral, a vajjal, a citromlével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egy szitán átnyomjuk, hogy ne legyen darabos. Hűtőben pihentetjük pár órát.
Amikor már úgy látjuk, hogy lehet formázni, rudakat formázunk belőle. Ismét hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön, majd olvasztott csokival bevonjuk.


CSOKOLÁDÉ - SZALÁMI

Hozzávalók: 1 őzgerincformához: 30 dkg háztartási keksz, 1 dl tej, 20 dkg cukor, 5 dkg kakaó, por, 20 dkg margarin, rumaroma, pár szem durvára vágott dió

A tejet, a cukrot, és a kakaóport összefőzzük. Utána hozzáadjuk a rumaromát és a diót. A háztartási kekszet kisebb darabokra törjük.(Nem baj, ha a kekszdarabok
lizawolf, 2018. május 23. szerda, 19:08
Dunahullám
Dunahullám

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
35 dkg liszt
25 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
6 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
2-3 ek. tej
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg magozott meggybefőtt

A krémhez:
600 ml tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
25 dkg vaj
10 dkg porcukor

A tetejére:
15 dkg tortabevonó
7 dkg vaj
1 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat elektromos habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tejet, majd csomómentesre keverjük. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd óvatosan a tetejére a kakaósat. Kirakjuk a meggyel és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen átsült-e.

A krémhez a pudingport a 6 evőkanál
irmus, 2018. május 18. péntek, 07:26
MENCSHELY i sakktorta
szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először a sárga tésztából alakítunk az aljára egy kört. Megkenjük vanília krémmel. Újabb kör következik, de ezúttal a kakaós piskótából, majd újra puding. Váltakozva addig folytatjuk ezt, amíg a forma alját teljesen kitölti a sütemény. Ekkor az egészet átkenjük krémmel, majd még egy sort kirakunk piskótákkal, de ezúttal a barnával kezdjük. Amikor teljesen megtelt a forma, akkor fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A hidegről kivéve levesszük róla a karimát, és a külsejét átkenjük vaníliás krémmel.
Szeletelésnél mutatja meg, hogy miért kapta a sakktábla nevet: a barna és sárga piskóta váltakozása különleges mintát
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
1/86
Képek, videók
Somlói galuska
irmus
2018. június 11. hétfő, 07:35
SOMLOI GALUSKA TORTA.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:18
Somlói galuska 2..jpg
anci-ani
2011. augusztus 23. kedd, 16:59
Somlói galuska - eredeti.
anci-ani
2011. augusztus 23. kedd, 16:58
somlói galuska.jpg
maroka
2011. augusztus 11. csütörtök, 14:47
somlói galuska.....
szupermami
2011. április 07. csütörtök, 16:57
somlói galuska.jpg
bubszi
2010. július 22. csütörtök, 05:34
A desszert:Somlói galuska
ujjozsef
2010. február 14. vasárnap, 09:08
Desszert:Somlói galuska v
farkasemese59
2010. február 14. vasárnap, 08:36
barátság, kis lépésekben
jegesmedve21
2012. június 30. szombat, 07:43
Tojásfehérje habbá verve
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:44
Tojásfehérjés pakolás.jpg
pacsakute
2014. május 01. csütörtök, 08:28
tojásfehérje.jpg
tinka1951
2011. május 28. szombat, 16:06
Tojásfehérje szétválasztó
donmolnarmeister
2008. május 14. szerda, 23:02
Címkék
vaníliás cukrot, ízletes krém, tűzhelyre tesszük, vaníliás cukorral, mascarponét keverjük, kakaóport összefőzzük, tálban összedolgozzuk, reszelt csokoládét, olyan finomság, sort kirakunk, kakaós piskótából, Isteni DALMATA, cukorral kemény, sakktábla nevet, tojássárgáját habosra, porcukrot összevegyítjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.