Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 00:57 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A világ legfinomabb diótortája
A világ legfinomabb diótortája, annyira ínycsiklandó, hogy rögtön két szeletet tegyél belőle a tányérra!


Ma egy olyan finomság receptjét mutatjuk meg nektek, amiből rögtön érdemes két szeltet vágni, mert egy nem lesz elég!
Hozzávalók a tortalaphoz:

12 db tojás,
16 evőkanál cukor,
12 evőkanál liszt,
6 evőkanál darált dió,
4 evőkanál szénsavas üdítő,
1 csipetnyi só,
2 evőkanál kakaó,
1 tasak sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
1 tasak vanília ízű pudingpor,
6 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
300 g margarin,
150 g darált dió,
50 g csokoládéreszelék.

Elkészítés:

Készítsük el az első lapot. Verjük fel a 6 tojás
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 19:36
A 7 legcsodálatosabb sütés nélküli kényeztető finomság!
villámgyorsan elkészülnek és egyszerűen ellenállhatatlanok! A fenséges édességek között biztosan mindenki talál kedvérevalót!

Krémes csokoládés varázs, sütés nélkül, 10 perc alatt elkészíthető!


Sütés nélkül is készíthetsz finom édességet, ami tele van krémmel és nagyon csokis! Vigyázat, nagyon gyorsan elfogy!
Hozzávalók:

45 dkg kakaós keksz
2 csomag Aranka vaníliakrém (Dr. Oetker, más főzés nélküli krém is lehet)
6 dl tej
1 dl habtejszín
1 tábla tejcsokoládé

Elkészítése:

A krémport a tejjel egy edénybe tesszük és mixerrel felverjük, félretesszük. A habtejszínt is felverjük és a krémhez adjuk kanalanként, óvatosan, hogy ne törjön. A kekszet három részre osztjuk. Egy tortaformába, vagy tepsibe rakunk egy sor kekszet, erre egy réteg krém kerül. Ismét egy réteg keksz, majd
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 17:17
Habos zebra krémes
finomságot!



Finom, édes csoda, amit villámgyorsan elkészíthetsz. A fagylalt és a hideg desszertek rajongói biztosan rajonganak majd ezért a finomságért. A zebra krémes rengeteg módon ízesíthető, akár citromhéjat, csokoládét, diót is keverhetsz a krémbe, így egyszerűen nem lehet megunni.

Hozzávalók:

500 ml növényi habtejszín
200 g mascarpone
3 evőkanál porcukor
vaníliás cukor
15 g zselatin
kakaós keksz
étcsokoládé

Elkészítés:

A habot verjük fel. A mascarponét keverjük össze a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá a habot. A zselatint a csomagoláson lévő előírás szerint oldjuk fel és keverjük hozzá. Egy hosszúkás sütőformát, vagy őzgerincformát béleljünk ki fóliával és öntsük bele a krémet. A kekszeket
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 16:20
Meggyes-gesztenyés torta
Meggyes-gesztenyés torta

Hozzávalók

Kakaós piskóta:
6 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg kakaó
1 teáskanál vanília aroma
15 dkg meggy
Sima piskóta:
3 tojás
10 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma
10 dkg meggy
Meggyes krém:
4 dl meggylé
1 csomag vaníliás puding
10 dkg cukor
Hozzávalók gesztenyés krém:
1 csomag vaníliás puding
4 dl tej
30 dkg gesztenye
15 dkg cukor
15 dkg vaj
A tetejére:
40 dkg meggy
2 piros tortazselé


Elkészítés

A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:05
Sütemény receptek
nyomózsákba tesszük, és a már kikent tepsibe kis csókokat nyomunk belőle. Nagyon gyenge tűzön sütjük.

Diós golyók csokoládéval

Hozzávalók: 1 db tojássárgája, 7 dkg porcukor, 3 dkg csokoládé, 7 dkg darált dió, tojásfehérje, kakaó a bevonáshoz

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a darált diót, és a reszelt csokoládét. Jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, tojásfehérjével megkenjük, és a kakaóban megforgatjuk. Mignonpapíron tálaljuk.

Kakaós golyók

Hozzávalók:
3 dl tej, 30 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 25 dkg vaj, rum ízlés szerint

A tejet, a porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk. A vajat, a kihűlt masszát és ízlés szerint rumot egy tálban összedolgozzuk. Pici golyókat formálunk, és mignonpapíron tálaljuk.

Citromszelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, fél
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Gyors édességek gyereknapra.
Sütés nélküli édességek gyereknapra.

HÁZI TÚRÓ RUDI

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 25 dkg túró, 5 dkg porcukor, 5 dkg étcsokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve

A túrót a porcukorral, a vajjal, a citromlével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egy szitán átnyomjuk, hogy ne legyen darabos. Hűtőben pihentetjük pár órát.
Amikor már úgy látjuk, hogy lehet formázni, rudakat formázunk belőle. Ismét hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön, majd olvasztott csokival bevonjuk.


CSOKOLÁDÉ - SZALÁMI

Hozzávalók: 1 őzgerincformához: 30 dkg háztartási keksz, 1 dl tej, 20 dkg cukor, 5 dkg kakaó, por, 20 dkg margarin, rumaroma, pár szem durvára vágott dió

A tejet, a cukrot, és a kakaóport összefőzzük. Utána hozzáadjuk a rumaromát és a diót. A háztartási kekszet kisebb darabokra törjük.(Nem baj, ha a kekszdarabok
lizawolf, 2018. május 23. szerda, 19:08
Dunahullám
Dunahullám

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
35 dkg liszt
25 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
6 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
2-3 ek. tej
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg magozott meggybefőtt

A krémhez:
600 ml tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
25 dkg vaj
10 dkg porcukor

A tetejére:
15 dkg tortabevonó
7 dkg vaj
1 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat elektromos habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tejet, majd csomómentesre keverjük. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd óvatosan a tetejére a kakaósat. Kirakjuk a meggyel és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen átsült-e.

A krémhez a pudingport a 6 evőkanál
irmus, 2018. május 18. péntek, 07:26
MENCSHELY i sakktorta
szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először a sárga tésztából alakítunk az aljára egy kört. Megkenjük vanília krémmel. Újabb kör következik, de ezúttal a kakaós piskótából, majd újra puding. Váltakozva addig folytatjuk ezt, amíg a forma alját teljesen kitölti a sütemény. Ekkor az egészet átkenjük krémmel, majd még egy sort kirakunk piskótákkal, de ezúttal a barnával kezdjük. Amikor teljesen megtelt a forma, akkor fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A hidegről kivéve levesszük róla a karimát, és a külsejét átkenjük vaníliás krémmel.
Szeletelésnél mutatja meg, hogy miért kapta a sakktábla nevet: a barna és sárga piskóta váltakozása különleges mintát
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
Pudingos keksz recept
Hozzávalók 6 főre
» 3 dl tej
» 4 evőkanál porcukor
» 1 csomag (49 g) főznivaló csokoládé ízű pudingpor
» 1 evőkanál keserű kakaópor
» 1 nagy doboz kerek háztartási keksz (Albert keksz)
» 12,5 dkg Rama margarin

Elkészítés:

Elkészítjük a krémet.
Ehhez 2 deci tejet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a porcukrot, és fölforraljuk. A pudingport és a kakaót a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet nélkül kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, a margarint jól elkeverjük benne, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egy nagy, hosszúkás tálcára, kb. 40 cm hosszú alufóliadarabot fektetünk.
A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan beletekerjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk. Tálaláskor kicsomagoljuk,
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:22
KÍNAI szelet
Hozzávalók:
-6 tojás fehérje
-20 dkg darált dió
-20 dkg cukor
-15 dkg liszt
-20 dkg vaj
-1 sütőpor

Krém(1)
-15 dkg porcukor
-6 tojás sárga

Krém (2)
-10 dkg vaj (margarin)
-2 evőkanál kakaó

Tetejére:
-darált dió vagy kókuszreszelék

A cukrot a vajjal kikavarom apránként hozzáadom a diót,lisztet és a tojások kemény habját.

Előmelegített sütőben 150 fokon sülni teszem,közben kikavarom a porcukrot a tojássárgákkal és mikor majdnem megsült a tetejére öntöm és vissza teszem a sütőbe.

Elkészitem a kakaós krémet is ,mikor meghűlt a tetejére simítom és megszórom dióval vagy kókuszreszelékkel .

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 15:35
Angelika szelet
Hozzávalók:

a kakaós laphoz:

7 tojás

14 dkg porcukor

10 dkg finom liszt

4 dkg kakaópor

1 evőkanál olaj

2 evőkanál víz

6 g sütőpor

a diós laphoz:

7 tojás

14 dkg porcukor

8 dkg finom liszt

8 dkg darált dió

6 g sütőpor

a krémhez:

25 dkg vaj vagy margarin

30 dkg cukor

3 vaníliás puding

9 dl tej

10 dkg darált dió

3 darab 3+1 kávé

4 dl baracklekvár

2 kávéskanál rum vagy rumaroma

Elkészítés:

A kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem kemény habnak pici sóval, a sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom, majd hozzá szitálom a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Laza mozdulatokkal beleforgatom a fehérjehabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.

Sütőpapírral kibélelt 30×40 cm gáz tepsibe simítom, és 180 fokra
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:15
Csokoládé torta
Csokoládé torta


Hozzávalók
21-22 cm átmérőjű formához:

A piskótához:

100 g cukor + 40 g a habba
175 g liszt (ha kakaós lapokkal szeretnénk, akkor előbb mérjünk ki két evőkanál kakaóport és azt a súlyt egészítsük ki liszttel)
75 ml olaj
75 ml tej
2 tojás
1/2 cs sütőpor

Főzött csokikrémhez:

4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
23 dkg hűtőből épp kivett vaj
25 dkg étcsokoládé
4 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:
Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóval , pár csepp citromlével, és van egy negyedik edény is, amit lefelejtettem a képtől, abba pedig cukor van amit a habba szánok.

Mindig
irmus, 2018. április 17. kedd, 17:36
1/86
Képek, videók
Legfinomabb gyumolcs.jpg
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 05:38
a legfinomabb szendvics..
dodikiraly
2009. január 06. kedd, 22:25
a legfinomabb torta
beatrix741020
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:46
Legfinomabb fagyik!.JPG
ilka4000
2008. augusztus 09. szombat, 22:03
ez a legfinomabb.jpg
miday
2008. július 27. vasárnap, 20:53
A legfinomabb kalács.jpg
miday
2008. március 30. vasárnap, 16:47
ebből a legfinomabb!
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:36
A legfinomabb levesbevaló
mylive
2006. szeptember 14. csütörtök, 23:15
Sok finomság
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:08
Finomságok
irmus
2017. november 17. péntek, 17:17
reggeli finomságok1104.jp
maroka
2017. november 04. szombat, 09:25
du finomság italok.gif
gosztmagdi
2017. szeptember 27. szerda, 15:56
Jé, finomság
sanci81
2017. május 27. szombat, 15:16
Finomság.gif
pacsakute
2017. január 27. péntek, 23:13
Finomságok
sanci81
2016. december 21. szerda, 15:47
Címkék
réteg keksz, tűzhelyre tesszük, kakaót összekeverjük, kakaós laphoz, réteg krém, fenséges édességek, zebra krémes, sárga tésztából, hosszúkás sütőformát, tojásokat szétválasztjuk, edénybe tesszük, szitán átnyomjuk, forma alját, hideg desszertek, sárgáját cukorral, egészet átkenjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.