Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:16 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
otthon ápolás
szájápolás segítése, folyadék, ne sürgessük,

MESTERSÉGES TÁPLÁLÁS

MÓDJAI: Enterális

Parenterális

Enterális: nasogastrikus szonda(NG)

duodenális, jejunális

enterostomák

INDIKÁCIÓ:

Emésztőtraktus működőképes- nyelés nehezített

Károsodott szakasz áthidalása-mechanikai akadály a tápcsatorna felső szakaszán(tumor, műtét, trauma)

Gyomor-bélrendszer betegségei

Étvágytalanság(tu,AIDS)

Különleges tápanyagigény: szerv-légzési-májelégtelenség

Enterális táplálás kontraindikációja.

Belek működőképtelensége, ileus,peritonítis, perforáció

Szövődmények:regurgitáció,túl gyors bevitel esetén hasi görcsök, hányinger, hányás, haspuffadás,hasmenés

Szövődmények megelőzése:

Fektetés 45 fokban

Szonda helyének ellenőrzése

Retenció leszívása

Tisztántartása

Higiénikus előkészítés, zárt rendszer

A
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:24
A lakásunk előtti kert...
PÁRATLAN SZÉPSÉGE

AZ ÍRISZ - NŐSZIROM KÁPRÁZATOS LÁTVÁNY
SZAKÁLLAS NŐSZIRMAI KERTI SZIVÁRVÁNY
VIRÁG A NEVÉT GÖRÖG ISTENNŐJÉTŐL KAPTA
LEVELEI OLYAN AKÁR A HEGYES LÁNDZSA

VÉKONY SZÁRÁN BILLEGŐ A SOKSZÍNŰ VIOLA
GYENGÉN RÁHAJLOTT A RÓZSABOKORRA
KERTNEK KÜLÖNÖS DÍSZE A BIMBÓS VIRÁGA
HATÁSSAL VAN AZ ŐT KÖRÜLVEVŐ TÁJRA

ILLATOS BAZSARÓZSA ÁLOM SZÉP VIRÁGJA
A FEHÉR ÉS A VÖRÖS AZ EMBEREK VÁGYA
SŰRŰ SZELDELT LEVELEI ERŐTELJES SZÁRA
KÜLÖNLEGESEN SZÉP A LOMBKORONÁJA

KÖZÖTTÜK A SZÁZSZORSZÉP ÉS A MÉZVIRÁG
OLYAN TŐLÜK A KERT MINT A MESE VILÁG
SZIRMOCSKÁK, ÉS FEHÉR SÁTORÚ ERESZKÉK
ÉJJELENTE A BOGARAKAT BEERESZTETTÉK

A CINKE CSALÁD OTTHONA AZ ODVAS AKÁCFA
PELYHES FIÓKÁIKAT NEVELIK AZ ODVÁBA
NYÁRFA ZÖLD ÁGAI KÖZÖTT SZARKA FÉSZEK
BENNE ÚJSZÜLÖTT KICSINYEIKKEL ÉLNEK

MEGFORMÁZOTT ÁGYÁSOK, KANYARGÓ UTAK
A VIRÁGOK KÖZÖTT ERRE - ARRA FUTNAK
VÉGEIK A KAPUK ALATT A JÁRDÁRA
aranyoslila, 2018. március 21. szerda, 20:07
Filmvetítések és digitális könyvtárbemutató is lesz a Francia Intézet nyílt napján
programon vehetnek részt, például szintfelmérő segítségével tesztelhetik franciatudásukat, bemutatóórákon próbálhatják ki a Francia Intézet nyelviskolájának oktatási módszereit, személyesen találkozhatnak a tanárokkal, valamint előadások keretében kaphatnak tájékoztatást a nemzetközi francia nyelvvizsgákról is.

Délután Julien Duvivier Hölgyek öröme című, 1930-as filmjének kockái alá Jean Yves Leloup DJ és hangmester kever élőben a film eredeti zenéjének és a dzsessz motívumainak felhasználásával különleges hangzásvilágú zenét. A Hölgyek öröme Julein Duvivier utolsó némafilmje, amelyet a közelmúltban kiváló minőségben restauráltak. A filmet a francia rendező pályája csúcsaként tartják számon, akinek akkor már számos művészi eszköz állt rendelkezésére Zola regényének adaptálására. A zeneszerző és DJ, Jean-Yves Leloup a RadioMentale duóval mintegy 15 éve kezdte a némafilmklasszikusok zenei újraértelmezését. Az avantgárd hagyományt követve egyedi, modern filmzene születik, amely érzékletesen fejezi ki a
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 07:30
Ez a nő és a férje egy barlangban laknak.
sem ér, ha nem érezzük magunk jól benne. Sajnos legtöbben úgy tervezik otthonukat, hogy nagyobb legyen, mint a szomszédé, és lehetőleg harsányabb színű is.Ha egy kicsit a szívünkre hallgatunk, csodálatos otthonunk lehet. Nem kell beilleszkedni az úszómedencés, angol gyepes, orchideás sablonba, a házunk olyan legyen, amely a mi személyiségünket tükrözi, és nem a
bordat, 2018. március 19. hétfő, 19:34
Mai harmónia kártyám
az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Kreativitás hatja át.
11 - Tizenegy - A felsőbbrendű én, a tanítómester

Az újrakezdés száma. Szellemi felfogóképességünk kikristályosodik, levonjuk a tanulságokat, és megvilágosodunk, ha ez a szám uralja napunkat. A mester száma, tehát ráakadhatunk szellemi vezetőnkre, vagy angyali útmutatás érkezhet. A két egyes az EGO fontosságát, a kiemelkedő intelligenciát is mutatja. Minden hónap 11-én erős, de 11. hónap 11-én ezt a kártyát húzni különleges spirituális képességeket jelöl - megvilágosodást, tanítóvá válást sejtet. Ha a lapot 11.11 -kor nézed meg véletlenül, akkor átenged az Univerzumok közti dimenziókapun.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A szerelemben is mint mester vagy jelen a mai napon. Olyan dolgokat mutatsz meg párodnak, amiből tanulhat, noha ez nem mindig kellemes. A mai nap nem a kapcsolatépítésről szól.

Ezt mondja neked:

Ma az átlagosnál
eva6, 2018. március 15. csütörtök, 15:36
Tanulságos történet,..
érezte, hogy eljött az ideje, hogy kiválassza az örökösét, aki továbbviszi az üzletet. Viszont nem az egyik igazgatót vagy az egyik gyermekét választotta, hanem valami egészen mást tett. Összehívta az összes fiatal alkalmazottat.
Ezt mondta nekik:
- Eljött az ideje, hogy visszavonuljak és kiválasszam a következő vezérigazgatót. Elhatároztam, hogy közületek fogok választani valakit. A fiatal alkalmazottak megdöbbentek. A főnök így folytatta:
- Mindegyikőtöknek adok egy MAGOT - egy nagyon különleges MAGOT. Szeretném, ha elültetnétek ezt a magot, öntöznétek és jöjjetek vissza mához egy évre azzal, amit neveltetek a magból. Akkor majd megnézem a növényeiteket és kiválasztom, ki lesz a következő vezérigazgató.
Volt a fiatalok közt egy Jim nevezetű is aznap, aki a többiekhez hasonlóan, szintén kapott egy magot. Nagyon izgatottan tért haza, s elmondta a feleségének is a történteket. A felesége segített cserepet, földet és komposztot keríteni és Jim elültette a magot. Minden nap meglocsolta és
gabfe, 2018. március 11. vasárnap, 11:02
Az avokádóról jó tudni
zöldségekkel és gyümölcsökkel kapcsolják össze, holott az avokádó is igen nagy mennyiségben tartalmazza ezeket az értékes fitonutrienseket: béta-karotin, alfa-karotin, lutein, neoxanthin, zeaxanthin, chrysanthemaxanthin, neochrome, béta-cryptoxanthin, violaxanthin. Minden egyes alkalommal, amikor avokádót fogyasztunk, magas minőségű A-vitamint juttatunk szervezetünkbe, mely védi szemünk egészségét. A karotinoidok emellett erősítik az immunrendszert is.

Az avokádóban található értékes tápanyagok különleges tárháza (A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, karotinoidok, szelén, cink, fitoszterolok, omega-3 zsírsavak) gyulladáscsökkentő hatással bír szervezetünkben. Ennek és az értékes zsírsavaknak köszönhetően az avokádó védi szívünket a szívbetegségekkel szemben. Korábbi tanulmányok szerint az avokádóban lévő olajsav javítja a szív-, és érrendszer működését. Egy csésze avokádó kb. 160mg alfa-linolénsavat (ALA) tartalmaz.
Forrás
pacsakute, 2018. március 08. csütörtök, 08:50
Bach Mindenkinek Fesztivál - Országszerte több mint száz helyszínen ünneplik a zeneszerzőt
Az ingyenes programsorozat nyitókoncertjén március 20-án a Készenléti Rendőrség Zenekara szólaltatja meg Bach műveit a Budapest Music Centerben, ahol átadják a fesztivál díjait is - olvasható a szervezők keddi közleményben.

Március 21-én Budapesten a Szent István-bazilikában a Budai Evangélikus Templom, a Kálvin téri Református Templom és a Szent István-bazilika orgonistáinak koncertje lesz. A Barabás Villában pedig Bach-áriák és -szonáták csendülnek fel. Ugyanitt március 22-én Az Élet Tiszteletéről címmel a Gardrób Művészeti Csoport előadásán a komponista zenéje mellett Albert Schweitzer írásaiból hallhat részleteket a közönség Géczi Zoltán színművész előadásában.

Március 22-én az Aranytíz Kultúrházban Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész Bach-hangversenye hallható. Március 24-én pedig Énekeljünk Együtt! címmel hagyományosan közös koráléneklésre várják a közönséget Budapesten a Kálvin téren a református templom előtt. Szintén ezen a napon Bachtól származó és Bachról szóló verseket ad elő
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 14:32
Neale Donald Walsch
Te vagy a jóság, a könyörület, a megértés. Te vagy a béke, az öröm és a fény. Te vagy a megbocsátás és a türelem, az erő és a merészség, te vagy a barát a bajban, a vigasz a bánatban, a gyógyír a betegségben, az útmutató a zűrzavarban. Te vagy a legmélyebb igazság és a legmagasabb bölcsesség; a legnagyobb béke és a legfennköltebb szeretet, és életed egynémely pillanatában már megismerhetted magad ilyennek. Dönts úgy, hogy mindig csak ilyennek ismered magad.

***

Minden ember különleges, és minden pillanat egyedi. Pótolhatatlan és helyettesíthetetlen. Nincs olyan ember, aki különlegesebb lenne a másiknál. Számos ember abban a hitben él, hogy Isten különleges módon és csakis az általa kiválasztott emberrel beszélget. Ez a hit számos embert tart távol Istentől, és egyben leveszi saját válláról a felelősséget, elfogadva más ember igazságát, akikről úgy gondolja, hogy hallott valamit
gymaria48, 2018. március 06. kedd, 12:46
Online sorozatot indít a Néprajzi Múzeum
érdeklődők a digitalizált anyagokat.

A költözés kulisszatitkairól is rendszeresen hírt adnak a muzeológus szakemberek és a tervek szerint képekkel, kisfilmekkel illusztrálják a nagyszabású munkálatok kihívásait. A Megvagyunk - műtárgyak régen és ma című sorozatban összehasonlíthatók lesznek a múzeum városligeti Iparcsarnok-beli kiállításainak századelős, archív képeken szereplő tárgyai mai valójukkal, de rendszeresen jelentkezik majd a múzeum és a gyűjtemények történetéből felidézett egy-egy különleges, érdekes történet is.

Egyedülálló vállalkozás a múzeum első igazgatójának, Xántus János ázsiai expedíciójának időrendi bemutatása is. A "folytatásos képregény" első része az előzményeket és a döntést tárgyalja, a befejező rész a létrejövő első kiállítást mutatja be. A sorozat különlegessége, hogy az egyes epizódok megjelentetését a kutatóút fontos állomásaihoz időzítik, vagyis az évnek abban a szakában lesznek olvashatók, amikor azok valóban megtörténtek. A nagyívű múzeumtörténeti kaland záró
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 07:16
Haróniakártyám
elengedhetetlen élelemforrás. A kenyér az élet, az egység szimbóluma, mert sok gabonaszemből készül. Szinte minden földművelő kultúrában alapvető élelemforrás, így a vele kapcsolatos munkákkal egyetemben a szakrális életben is kiemelt szerepe van. Bizonyos kultúrákban szerencsehozónak tulajdonítják, míg máshol a kalász és a kenyér a változás illetve az új élet jelképe. A régi magyarok keresztet vágtak a özepébe, megszentelték, mielőtt felvágták. Isten testével azonos.Augusztus 20-án ezt a kártyát kapni különlegesen szerencsés, bőséges, gazdag évet jelöl.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat tápláló ereje mind fizika, mind lelki síkon. Párkeresők számára a belső erőforrások megtalálása.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy egyszerű, hétköznapi eseményeket is lehet ünnepélyesen megélni, különlegessé tenni.
Gondold át, hogy megkapod mindazt az energiát - testi és lelki szinten egyaránt -, mely az egészséges életviteledhez elengedhetetlen.
Üzeni, hogy mindig a
jjanosne, 2018. március 02. péntek, 11:35
Harmonia.......
elengedhetetlen élelemforrás. A kenyér az élet, az egység szimbóluma, mert sok gabonaszemből készül. Szinte minden földművelő kultúrában alapvető élelemforrás, így a vele kapcsolatos munkákkal egyetemben a szakrális életben is kiemelt szerepe van. Bizonyos kultúrákban szerencsehozónak tulajdonítják, míg máshol a kalász és a kenyér a változás illetve az új élet jelképe. A régi magyarok keresztet vágtak a özepébe, megszentelték, mielőtt felvágták. Isten testével azonos.Augusztus 20-án ezt a kártyát kapni különlegesen szerencsés, bőséges, gazdag évet jelöl.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat tápláló ereje mind fizika, mind lelki síkon. Párkeresők számára a belső erőforrások megtalálása.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy egyszerű, hétköznapi eseményeket is lehet ünnepélyesen megélni, különlegessé tenni.
Gondold át, hogy megkapod mindazt az energiát - testi és lelki szinten egyaránt -, mely az egészséges életviteledhez elengedhetetlen.
Üzeni, hogy mindig a
agica2004, 2018. március 01. csütörtök, 18:17
1/395
Képek, videók
otthon.png
sznejuci
2018. március 12. hétfő, 17:42
Otthoni gyógynövények fűs
pacsakute
2018. február 16. péntek, 20:53
otthon.jpg
menusgabor
2018. január 24. szerda, 21:43
Otthon 01.jpg
chillik
2018. január 12. péntek, 05:25
Otthon 02.jpg
chillik
2018. január 12. péntek, 05:25
Dió Új otthon 2017.09.10
dnemethk
2018. január 01. hétfő, 17:14
0 a nő barna felsőben Ani
lovaszmarika
2018. március 23. péntek, 18:09
SzKV- Felső Tisza part.jp
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 19:30
Sírkereszt,felső része
borzola
2018. február 05. hétfő, 17:11
SZKV-Felső Tiszapart.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:10
SZKV Felső Tiszapart.jpg
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:15
RoseArt48festve-felső- vég
klari67
2016. augusztus 26. péntek, 20:38
SzKV- Felső Tiszapart.jpg
agica2004
2016. június 04. szombat, 18:53
SzKV- Felső Tiszapart--.j
agica2004
2016. június 04. szombat, 18:52
szürke csipke felső (1).J
dnemethk
2016. május 12. csütörtök, 19:08
Címkék
Géczi Zoltán, fiatal alkalmazottak, értékes fitonutrienseket, többiekhez hasonlóan, évre azzal, évnek abban, lakásunk előtti, költözés kulisszatitkairól, létrejövő első, nagyívű múzeumtörténeti, vele kapcsolatos, Jean Yves Leloup DJ, Jean-Yves Leloup, általa kiválasztott, múzeum városligeti, Francia Intézet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.