Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:13 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Angyalszó - Keresztelő Szent János 06.24
kísértéseknek és a bűnnek, hanem szeretnénk visszakerülni az isteni kegyelem állapotába. Adj szívembe irántad való szeretetből fakadó bűnbánatot, hogy képes legyek a lelki megújulásra és örömöd befogadására! Teljesedjen be az én életemben is a mennyei Atya akarata!
A kegyelem, az irgalom és az öröm, mint Isten ajándéka mutatkoznak meg János születésekor. Töltsenek el bennünket ezek az isteni ajándékok!

- Lélekben erősödött
Amai ünnep evangéliumában János születéséről és az akkori különleges eseményekről olvashatunk.
A történet előzménye, hogy amikor Zakariás szolgálatot teljesített a jeruzsálemi templomban és megjelent neki az Úr angyala azzal a hírrel, hogy gyermeke fog születni, akkor ő nem hitte el ezt az isteni üzenetet, és mintegy büntetésül megnémult. Zakariás kételkedése emberi oldalról részben érthető, hiszen feleségével, Erzsébettel együtt mindketten idősek voltak és nem számíthattak arra, hogy ebben az életkorban gyermekük szülessen.
Abból a szempontból viszont nem
maroka, 2018. június 24. vasárnap, 22:57
Idén is megrendezik a Y.East alternatív színházi fesztivált Zsámbékon
Négy napon át alternatív színházi élményekkel és családias hippi-punk fesztiválhangulattal várják a közönséget Zsámbékon - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A négy nap programján hét ország különleges előadásai szerepelnek, a külföldi produkciók esetében magyarországi premierek láthatók. Emellett koncertekkel, kertmozival, csillagvizsgálóval, piactérrel, workshopokkal, gyerek- és sportprogramokkal várják az érdeklődőket.

A fesztiválon látható színházi produkciók között van A halottember, A lány és a pápa, az Anna Frank, a Békák, a Kékszakállú, a One Girl Show és a Macbeth című előadás.

A zenei programok között a Fekete Seretlek és a Ricsárdgír zenekar fellépése is megtalálható, a filmek között pedig a Hair és a The Rocky Horror Picture Show szerepel a programban.

További információ a fesztiválról a http://yeast.hu oldalon érhető el.
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 19:32
Krónika 3. rész (nemzetközi szerződések)
Minden felszólaló támogatta a magyar-jordán részleges vízummentességi megállapodást

A diplomata, szolgálati és különleges útlevéllel a másik országba utazók részleges vízummentességét szolgáló magyar-jordán szerződés kapcsán Menczer Tamás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára azt emelte ki: az elmúlt években az államfő és a miniszterelnök is felkereste a közel-keleti országot, amely a térség stabil állama, a szélsőségesek és a terrorizmus elleni harc aktív résztvevője.

Mint mondta, a 180 napon belül az érintettek számára 90 napos vízummentes tartózkodást adó szerződés révén fejlődhetnek a magyar-jordán kapcsolatok.

A vezérszónokok sorát nyitó Hörcsik Richárd (Fidesz) szerint nagy fejlődési potenciál van a két ország kapcsolataiban, kiemelve, hogy Jordánia "nagyon stabil, jó adottságokkal rendelkező ország".

A szocialista Molnár Gyula támogatásukról biztosította a megállapodást, ugyanakkor megjegyezte: az
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 12:42
Spurgeon: Isten őrzi az övéit
Spurgeon: Isten ígéreteinek tárháza

Isten őrzi az övéit

"Én, az Úr vagyok az őrizője, minduntalan öntözgetem. Éjjel-nappal őrzöm, hogy senki ne bánthassa"
(Ézs 27,3.)

Amikor az Úr személyesen jelent ki valamit, nem valamelyik szolgáján keresztül, akkor szava különlegesen jelentős a hívő számára. Itt azt jelenti ki, hogy Ő; maga gondozza tulajdon szőlőjét. Nem hízza másra, hanem személyesen ügyel rá. Vajon, akit Isten maga gondoz, lehet az nem jól gondozott?

Öntözget bennünket, nemcsak naponta, nem is csak óránként, hanem minden pillanatban. Hogy kellene növekednünk! Milyen frissnek és gyümölcstermőnek kellene lennünk! Milyen gazdag szőlőfürtöknek kellene csüngeniök a tőkéken!

Jönnek ugyan a kártevők, a kicsiny rókák és vaddisznók, de ha maga az Úr az őrizőnk éjjel-nappal
ronix, 2018. június 14. csütörtök, 22:04
Négy naposra bővül a pécsi Zsolnay Fényfesztivál
A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint 30 helyszínen mintegy 100 programmal, köztük háromdimenziós fényfestéssel, újcirkuszi és utcaművészeti kavalkáddal várják a látogatókat.

A kedvelt pécsi épületek fényfestést, a belváros ismert terei és rejtett zugai fényinstallációkat kapnak. A vetítések és fényszobrok az eddigieknél is nagyobb területen helyezkednek majd el, a teljes belvárost behálózó Fény útja összesen 12 ezer négyzetméternyi vetített felületet kelt életre - ismertették korábban a szervezők.

A ZSÖK szerdán közölte: a fesztivál központi attrakcióját jelentő nemzetközi versenyen a pécsi székesegyház monumentális homlokzata elevenedik meg a háromdimenziós, mozgó fényalkotások által. Idén tovább bővül a vetített felület mérete, így nemcsak a bazilika oldalhajója, a tornyok és a tető, hanem már a hátsó tornyok is a látvány részét képezik.

A verseny előválogatása befejeződött, a programba tíz alkotás - köztük három
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 14:32
Lionel Messi barátságos mérkőzés előtti napon beszélt
Mit ígért Lionel Messi a Szűzanyának?
2018. június 12. kedd 12:02
Már csak kettőt kell aludni, és itt a futball-világbajnokság. A népszerű argentin labdarúgó különleges ajándékkal készül a Szűzanya számára, amennyiben Argentína nyeri a megmérettetést.
..........
Lionel Messi egy, a világbajnokságra való felkészülés jegyében tartott barátságos mérkőzés előtti napon beszélt tervéről egy újságírónak. A Barcelona 10-es számú játékosa, aki Argentína nemzeti válogatottjában is kulcsszerepet játszik, ígéretet tett a Szűzanyának, hogy amennyiben hazája nyeri meg a futball-világbajnokságot, gyalogosan fogja felkeresni a San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhelyet. A riporter kérdésére a focista azt is kifejtette, miért pont erre a kegyhelyre esett a választása: ez a kegyhely nemcsak szülővárosa közelében található, hanem ő és a zarándokhely szinte ,,egyszerre születtek" és
maroka, 2018. június 12. kedd, 16:41
Tiszteld szüleidet!
Egy férfi idősek otthonába vitte beteg édesapját. Hazatérve, 5 éves fia feladta neki a leckét
Posted on 2018/06/10 by Bellini in Blog
Megosztás
Csirip
Tisztelnünk kell szüleinket, függetlenül attól, hogy milyen idősek, hiszen embertelenség rosszul bánni azzal, aki életet adott számunkra.

Egy férfi idősek otthonába vitte beteg édesapját. Hazatérve, 5 éves fia feladta neki a leckét

Egy férfi, idősek otthonába vitte beteg édesapját, hogy megszabaduljon a gondozás terhe alól. Amikor hazatért, 5 éves kisfia a következőket mondta:

- Megjegyezted a címet, ahová a nagyapát vitted?

- Megszeretnéd látogatni? - kérdezte az apa.

- Nem! - válaszolta a gyerek. - Csak tudni szeretném, hova vigyelek, majd ha te is megöregszel!

És a gyereknek igaza volt! Mindannyian olyan bánásmódot érdemelünk, amilyet mi adtunk bizonyos helyzetekben. Nagyon fontos, hogy gyerekeink számára, követendő példákat
lovaszmarika, 2018. június 11. hétfő, 11:37
Júniusi Jeles Napok
négy között van. Június 20. után a Nap pályája ereszkedni kezd, a nappalok pedig rövidülnek, igaz, eleinte csak lassan, naponta néhány perccel.
június 21-hez legközelebbi vasárnap: a NAP napja.
június 23.: A krónikák szerint 1718 június 23-án Buda utcáit 70-80 cm jég borította. No nem egy eddig ismeretlen jégkorszak okozta ezt a jelenséget, hanem egy igen intenzív zivatar, melyből tartósabb ideig jégeső esett, és az összegyűlt jéggolyócskák érték el ezt a magasságot. A jelenség még így is különlegesnek hangzik. (Előfordulhat, hogy az akkori krónikások is szerették már az “újságírói túlzásokat"?)
június 24.: Szent-Iván éjjele. A néphagyomány időjárási szabályokat is kötött a Szent Iván-naphoz. A Szent Iván-nap előtti kakukkszó állítólag olcsó búzát jelent. 40-es napnak is számít Szt. Iván. Úgy tartják, a következő negyven napon hozzá hasonló idő lesz.
június 27.: A hétalvó szent, László napja. Időjósnap, figyelik is az időjárást. Muravidék népe azt tanácsolja: Jól figyeld meg
evavicus, 2018. június 08. péntek, 11:12
Down-szindrómás gyerekeket lát vendégül a Fővárosi Állat- és Növénykert
Állat- és Növénykert MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, a pénteki rendezvény résztvevői külön meghívóval érkeznek majd a városligeti intézménybe, ahol az állatok életének rejtelmeivel, az ott dolgozó szakemberek munkájával ismerkedhetnek meg és számos élménnyel gazdagodhatnak.

Az Áloméj az állatkertben elnevezésű kezdeményezés lényege, hogy évente egy, általában júniusi napon a kert esti zárása után családtagokkal érkező, krónikusan beteg gyermekeket látnak vendégül, különleges, kifejezetten nekik szervezett programon.

Az ötlet a Rotterdami Állatkerttől ered, amely 1996-ban a Sophia Loren Kórházzal együttműködve 175 rákbetegségben szenvedő gyermeket hívott meg szüleivel és testvéreivel együtt, hogy egy felejthetetlen estét szerezzenek nekik. A kezdeményezés azóta világméretű mozgalommá vált, jelenleg a világ 287 állatkertjében szerveznek hasonló programot. Térségünkben 2004-ben rendezték meg először az állatkerti estét Budapesten, Jászberényben és a csehországi
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 19:42
Dezső Ilona Anna festőművész kiállítási megnyitója...
díja van! Sok magazinban, antológiákban, könyvek címlapjairól köszönnek vissza képei, illusztrációi amivel felhívta magára a figyelmet akaratán kívül is. Hisz senki sem mondta, hogy ő festő legyen. Isten talentumát jól használta fel! És ezért ilyen színes ma ez a szép kiállítás! Nem sorolnám fel díjait, hisz képei magukért beszélnek, számtalan zsűrizett képe van, amelyet a Cserhát Művész Kör és egyéb zsűri bizottságok nagyszerűnek ismertek el!

Valójában egy kedves, nagyon tehetséges és különleges szín világú festőt ismerhet meg ma a közönsége, ami tele van harmóniával és szépséggel! Bár egy képnek nem is szépnek, jónak kell lennie! Úgy adom át a mai tárlatot, hogy egyben kívánom a festőnek, hogy munkássága legyen önégető, elégető és világégető a jó érdekében!
Egy verssel köszöntöm Dezső Ilona Annát és hetven képét a mai kiállításon:

Bornemisza Attila
Amikor ragyognak a képek

Amikor ragyognak a képek:
próbállak összerakni téged.
Színeid varázsa mindig rám
cserhat3, 2018. június 07. csütörtök, 18:52
Nagyanyáink bölcsessége 1.
Nagyanyáink bölcsessége: Megfázás elleni tippek a kamrából

Torma

A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik. Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.

Gyömbér

Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére.. Influenzás időszakban igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal. Egy darabka friss gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt
vorosrozsa66, 2018. június 07. csütörtök, 13:32
Menta jótékony hatásai
Menta jótékony hatásai


A menta jellegzetes aromájú fűszernövény, amellyel gyakran találkozhatunk: sokszor ízesítik vele a rágógumikat, a fogkrémeket vagy a szájvizeket. De a mentát gyógynövényként is érdemes fogyasztanunk.
Pluszaromák

Léteznek olyan különleges mentafajok, amelyeknél a kellemes mentolos aromán felül további illatok és ízek is felfedezhetőek: ilyen például a citrom-, az alma-, a narancs- vagy az ananászmenta, illetve a zöldesbarna levelű csokoládémenta. Ennél az intenzív mentoloscsokoládé-illatú növénynél az ember úgy gondolhatja, hogy csupán megtréfálják az érzékszervei.

A kozmetikai ipar is szereti

A borsmenta illóolaját a frissen szedett virágrügyes hajtásokból desztillálással nyerik,legfontosabb alkotórésze a mentol és észtere, a mentil-acetát. Iparilag előállított illóolaját a gyógyászaton kívül az élelmiszeripar és a kozmetikai ipar is
vorosrozsa66, 2018. június 06. szerda, 21:52
1/398
Képek, videók
Keresztelő Szent János te
dorotea55
2017. március 25. szombat, 18:57
154Keresztelő Szent János
irmus
2015. november 07. szombat, 07:05
Keresztelö Szent János-te
farkas1945
2011. október 23. vasárnap, 01:26
Keresztelő szent János.jp
gigi55
2011. május 02. hétfő, 06:31
A Keresztelö Szent János
farkas1945
2010. október 31. vasárnap, 20:55
A minden kegyelem Istene
katalin_53
2018. április 12. csütörtök, 19:22
Csak a kegyelem az.jpg
katalin_53
2018. április 11. szerda, 22:30
Hiszen kegyelemből van.jp
katalin_53
2018. április 04. szerda, 23:50
Kegyelem
sanci81
2018. április 04. szerda, 12:49
Kegyelemmel teljes
sacimama
2017. december 09. szombat, 00:19
Kozma László Kegyelem.jpg
katalin_53
2017. november 16. csütörtök, 19:55
Wass A. Kegyelem.jpg
menusgabor
2017. november 01. szerda, 19:48
súlytalan a kegyelem.jpg
kohlinka
2017. augusztus 17. csütörtök, 21:52
Csak a kegyelem az,.jpg
katalin_53
2017. július 24. hétfő, 13:33
Kegyelem vár arra.jpg
katalin_53
2017. július 21. péntek, 20:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.