Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 10:34 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok
Az antibiotikumok az egész világon a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak.
Ugyanúgy, ahogy a rák kezelésében a kemoterápiának, a reuma enyhítésében a
fájdalomcsillapítók alkalmazásának, vagy éppen a különböző védőoltások használatának
- az
antib
iotikumok alkalmazásának is vannak pártolói és ellenzői. Vannak, akik joggal
hangsúlyozzák e gyógyszercsoport jótékony hatását a korábban halált okozó súlyos fertőzések
leküzdésében, amelyek a penicillin felfedezésének és továbbfejlesztésének köszönhetően
ma
már messze nem olyan félelmetesek. Még olyan betegségekről is, mint a gyomorfekély, a
gyomorrák egyes fajtái vagy a szívkoszorúér
-megbetegedések, kiderült, hogy részben
baktériumok okozzák, és esetleg antibiotikum
-terápiával gyógyíthatók.
Mindezek ellenére még a gyógyszeres terápiát támogató
yaskane, 2018. április 16. hétfő, 08:07
Megújítaná a gyermekorvosi alapellátást a Házi Gyermekorvosok Egyesülete
finanszírozása. Mint fogalmazott, tudja, hogy ez nem elég, de az irányt jól mutatja.

Egyetértett abban az egyesület elnökével, hogy szükség van egyfajta indikátorrendszerre, amely a többletmunkát elismeri, valamint beszélt arról, hogy hamarosan megjelenik a kollegiális szakmai vezetői rendszerről szóló jogszabály.

Az államtitkár szerint jól működik az ösztöndíjrendszer, és azt mondta, el tudja képzelni, hogy a jövőben emelkedni fog az ösztöndíj összege.

Ónodi-Szűcs Zoltán beszélt a különböző védőoltásokkal kapcsolatos kormányzati elképzelésekről is. Azt mondta, a bárányhimlő elleni oltás kapcsán két verzión gondolkodnak. Az egyik szerint ingyenessé válna az oltás, de igazi "egészségnyereséget" akkor hozna, ha kötelezővé tennék a vakcina beadását. A másik változat szerint a 16 éves korosztályt vizsgálnák védettség szempontjából, és azokat a lányokat kellene beoltani, akik nem kaptak oltást, vagy nem estek át a betegségen - ismertette az elképzeléseket.

A meningococcus B vírus elleni oltás
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 19:53
Infektológus: egyes védőoltásokról hat héttel az utazás előtt kell gondoskodni
A szakértő példaként említette a hepatitisz elleni kombinált védőoltást és a veszettség elleni oltási sorozatot, amelyek esetében a védettség kialakulásához négy-hat hétre van szükség. Megjegyezte: bár a leghatékonyabb védekezési mód valóban a védőoltás, nagyon kevés betegség ellen létezik vakcina, az egzotikus országokban rendkívül gyakori hasmenéses megbetegedések közül például csak kettő ellen van.

Azokat a megbetegedéseket, fertőzéseket, amelyek ellen tehát nincs védőoltás, az utazónak úgy kell kivédenie, hogy ismernie kell a fertőzés módját - mondta Jelenik Zsuzsanna, hangsúlyozva: a tájékozódás legjobb módja, ha az utazó jóval az indulás előtt felkeres egy utazási orvost, aki pontosan tudja, hogy a különböző földrészeken mire kell számítani, milyen betegségek fordulnak elő, és megfelelő információkat ad a megelőzés módjairól.

A szakértő arra is figyelmeztetett: a hasmenéses megbetegedéseket nem szabad automatikusan antibiotikummal kezelni, főként nem ismeretlen, az adott országban
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 11:41
Védőoltási hét - Főorvos: felnőttkorban is hasznosak lehetnek a védőoltások
Szlávik János a hamarosan kezdődő védőoltási hét apropóján arról beszélt, a közelmúlt tömeges kanyarós megbetegedései vagy az influenza okozta halálozás emelkedése arra figyelmeztet, hogy a felnőttkorban kérhető védőoltásoknak is nagy szerepük van a különböző betegségek megelőzésében.

Ezek közé sorolta a tetanusz, a kanyaró, a hepatitis A és B, a bárányhimlő, a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás és az influenza elleni védőoltásokat. Utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott: "fájdalmas pontja ez az infektológiának", hiszen a rendelkezésre álló térítésmentes oltóanyag-mennyiség csupán fele fogyott el a legutóbbi szezonban.

Az osztályvezető főorvos hangsúlyozta, hogy az influenza nem egy banális betegség, és úgy vélte, az embereket jobban "megszólító" kampányra van szükség a beoltottak arányának növeléséhez.

A romániai kanyarójárvánnyal kapcsolatban Szlávik János közölte, négyezer megbetegedést regisztráltak és huszonegyen belehaltak a fertőzésbe. Megjegyezte, Romániában kötelező a
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 11:32
Lindmayer István életéről tud valaki valami nagyobb terjedelmű anyagot?
akkor sem, ha több százszor lőttek ugyanarra a helyre.

Összehasonlításképpen: míg a tűvel való bevitelnél egy kb. 1 cm átmérőjű gömb keletkezik, és onnan szívódik fel a bevitt anyag, az új szerkezettel 3 cm széles részen terül el, és az anyag szétporlad a bőr alatt. Ezért a felszívódása is lényegesen gyorsabb és hatásosabb. További előnye, hogy beadása nem igényel orvosi segítséget, a műveletet bárki elvégezheti saját maga is.

A feltaláló szerint a készülékkel a különböző védőoltások, vitaminok, gyógyszerek, akár a folyékony, több hónapra garantált fogamzásgátló, vagy például az állatok veszettség elleni oltóanyaga is fájdalom nélkül bejuttatható a szervezetbe.

Az eljárás azonban nem alkalmazható fogászati fájdalomcsillapításra, mert az izmos, rostos szövetekben a nagy ellenállás miatt a belövés fájdalomérzettel járna együtt. A cukorbetegek inzulinadagolására azért nem alkalmazható ez a módszer, mert a pácienseknek nem fix dózisokra, hanem változó mennyiségű
agica2004, 2017. április 18. kedd, 18:15
Helyettes tisztifőorvos: utazás előtt tájékozódni kell a védőoltásokról
Szabó Enikő felhívta a figyelmet arra: Európa több országában nem kötelező a kanyaró, a mumsz vagy a diftéria elleni védőoltás, így előfordulhatnak járványok. Bár a magyar népesség a kötelező védőoltások miatt jól átoltott, érdemes tájékozódni a háziorvosnál, hogy nincs-e szükség felnőttkori ismétlő védőoltásra. Szintén utána kell olvasni azon védőoltásoknak, amelyek Magyarországon nem kötelezőek - tette hozzá.

Európán kívüli utazáskor feltétlenül tájékozódni kell a szükséges megelőzésről - hangsúlyozta. Behurcolt maláriás eset például minden évben előfordul Magyarországon, annak ellenére, hogy megelőző gyógyszerszedéssel könnyen kivédhető. A malária gyors diagnózis esetén utólag is jól gyógyítható, de gyermekekre, idősekre veszélyes, legutóbb 2012-ben halt bele egy ember Magyarországon.

Országonként nagyon különböző - folytatta -, hogy milyen egészségügyi előkészületek szükségesek, és azon belül sem mindegy, hogy az utas zarándokútra indul, turistaként az ott élők életmódjához szeretne
velemenyezd, 2016. június 17. péntek, 11:41
Több mint száz juhászkutyát tartottak rossz körülmények között Hajdú-Biharban
A Nébih az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: közérdekű bejelentés alapján tartottak ellenőrzést egy Hajdú-Bihar megyei kutyatenyészetben. Három telephelyen több mint száz közép-ázsiai és kaukázusi juhászkutyát tartottak rendkívül rossz körülmények között. A különböző életkorú kutyák zsúfoltan, ivóvíz nélkül, szennyezett körülmények között éltek, lábközépig ért a sár, több állatot rövid láncon tartottak. Láthatóan sérült, beteg kutyák is voltak köztük, az egyik kennelben még egy elhullott ebet is találtak.

Az ellenőrzés során a tulajdonos nem biztosította az állatok egyedi azonosítását, így a védőoltások meglétét sem lehetett ellenőrizni.

A kiemelt ügyek igazgatósága az állatok egészségi állapota, tartási körülményeinek javítása érdekében állatvédelmi eljárást indít, továbbá állatkínzás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.
velemenyezd, 2016. február 29. hétfő, 10:11
Az oltás biológiai fegyver, vagy az orvostudomány áldása?
Nem tudom mit mondanátok ha vissza mennénk az időbe, és nem lenne oltás a különböző gyerekbetegségekre, nem lenne Sabin csepp, lenne gyermekbénulás, rubeola, kanyaró, himlő, diftéria, szamárköhögés, stb.
Az én gyerekkoromban két gyerek is gyermekbénulásban szenvedett, az osztályban.
Az, hogy a kutatók megszállotként keresik a megoldásokat, teljes mértékben elhiszem. Az, hogy a gyógyszergyártók pénzért készítik a gyógyszereket, az teljesen természetes. Az, hogy pénzéhes emberek is dolgoznak a gyógyszeriparban az igaz, de az élelmiszeriparban és mindenhol máshol is megtalálhatóak felelőtlen gazemberek. Erre még rájátszik a filmipar is, és nagy ellenszenvet tudnak kelteni egy- egy gazemberség, vagy mellékhatás esetén. Még is, nagyon hiányozna a védőoltás a világon, ha nem lennének, gyógyszerek, védőoltások.
Meg kellene nézni, hogy mi lenne nélkülük.
piktorka2, 2016. január 06. szerda, 12:55
Többet költünk egy bevándorlóra, mint amennyit egy minimálbé
mondja, hogy gyerek, mert így speciális ellátásra jogosult. A fóti gyermekvárosban folyamatosan átlagosan 100-150 migráns fiatal ellátásáról gondoskodunk, de ők is állandóan cserélődnek, a többségük ugyanolyan gyorsan jön, majd távozik, ahogyan a felnőtt bevándorlók.
- A migránsok egészségügyi ellátásával kapcsolatban egy kormány számára készült jelentésben önök azt írták: meg kellene fontolni, hogy arra az időre, amíg a migránsok az egészségügyi szűréseken át nem esnek, illetve a szükséges védőoltásokat meg nem kapják, korlátozzák a mozgásukat. Erről azonban a migrációval kapcsolatos kormányintézkedések között nincs szó. Ennek az az oka, hogy, mint említette, egyelőre tranzitországnak számítunk a migrációban?
- Igen, mindössze erről van szó. Amit azonban az ön által említett javaslatban írtunk, abban továbbra sincs változás: a migránsok legfeljebb 5-10 százaléka vesz részt a kötelezően elrendelt szűrővizsgálatokon. Az ittlétük járványügyi kockázatot jelent, amelynek kezelésére
akiram45, 2015. szeptember 13. vasárnap, 08:15
Illegális bevándorlás - Migrációs egészségügyi szakemberek képzése indul a pécsi és a kremsi egyetemen
kurzust indító magyar és az osztrák mellett további négy - egy osztrák, egy német, egy brit és egy szlovák - egyetem közös munkáját dicsérik.

Szilárd István a képzés szükségességét azzal indokolta, hogy a migrációs folyamat felerősödése elengedhetetlenné teszi egészségügyi szakemberek erre való felkészítését.

Hangsúlyozta, a migránsoknak önmagában már a napi egészségügyi ellátása is speciális felkészültséget kíván, de további kihívást jelent, hogy olyan országokból érkeznek, ahol a lakosság a védőoltásokat nem olyan széles körben kapja meg, mint Európában, így van esély évtizedek óta jelen nem lévő betegségek előfordulására.

Példaként hozta fel, hogy Szíria egészségügyi rendszere összeomlott, az országban gyermekparalízis-járvány tört ki.

Úgy vélte, az ilyen és ehhez hasonló, Európában szinte már csak tankönyvből ismert kórokat fel kell tudni ismerni, és fontos lenne a védőoltások biztosítása a bevándorlók számára.

Allan Krasnik, az Európai Közegészségügyi Társaság migráns- és
velemenyezd, 2015. augusztus 27. csütörtök, 14:51
50 jel, hogy az emberiség bajban van
de tény, hogy egyre gyakrabban telepítenek, hoznak olyan növényeket vagy állatokat egy adott területre, amivel a hely nem tud megbirkózni. Ilyen például a burmai piton Floridában, ami megtizedelte az ottani állatvilágot, de mondhatnánk számos magyar példát is, mint amilyen a gyalogakác, az átokhínár vagy a pézsmapocok.

12. Az emberek gyógyszerekkel történő mérgezése. A gyógyszerek, az enyhén szólva káros mellékhatások mellett, sok családot juttattak már a csőd szélére.

13. A védőoltások túlzásba vitele. Jelenleg is számos védőoltás hatékonyságával és súlyos mellékhatásával kapcsolatban folyik vita, azonban ezektől függetlenül is feltehetjük a kérdést, hogy miért akarnánk tönkretenni és túlterhelni immunrendszerünket felesleges, olyan betegségekkel szembeni oltásokkal, amelyekkel nagy valószínűséggel soha nem találkozunk életünkben?

14. Problémák a gabonatermelésben. Sok területen a termőföld már nem alkalmas a termelésre, leginkább a túlzott műtrágyahasználat miatt. Az ilyen
anna4459, 2015. május 15. péntek, 20:16
Krónika 2. rész (egészségügyi törvények)
pontosítják a csecsemőgondozási és a gyermekgondozási díjra jogosultak egyes csoportjainak az ellátás kiszámítására, igénybe vételére vonatkozó szabályokat - mondta a KDNP-s politikus, aki szerint a javaslat a betegeket segíti, a szolgáltatások színvonalát kívánja növelni, és a hatékony működést támogatja. A KDNP támogatja a javaslatot - jelezte Szászfalvi László.Jobbik: vannak támogatható elemek a javaslatban

Lukács László György, a Jobbik vezérszónoka szerint a javaslat kötelező védőoltásokra vonatkozó passzusa támogatható, könnyítést jelent a szülői és az intézményi háttérnél.

Kitért a káros munkakörülmények észlelése esetén az orvosi jelzőrendszer újrastrukturálására és azt mondta: a káros anyagokat tartalmazó lista bővítését várják el rendeleti szinten.

A gyermekgondozási díjjal kapcsolatban távon átlátható és követhető rendszer kialakítását szorgalmazta. Legutóbb ősszel volt e téren változás - jegyezte meg.

Lukács László György egyetértett azzal, hogy a betegjogi
velemenyezd, 2015. május 13. szerda, 11:51
1/8
Képek, videók
Michael Neumayer
vilmos94
2008. június 30. hétfő, 20:34
antibiotikumok.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:25
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes alapu migráns
meki77
2016. február 20. szombat, 10:45
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
Természetesség-HARCOS
1vargaildyko
2016. január 05. kedd, 07:45
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetes gyógyír
sanci81
2015. november 23. hétfő, 16:53
Természetes gyógymód
sanci81
2015. július 19. vasárnap, 13:52
Címkék
ittlétük járványügyi, banális betegség, Lukács László György, Szlávik János, gyermekgondozási díjjal, Házi Gyermekorvosok Egyesülete, állatok egészségi, hatékony működést, kremsi egyetemen, kötelezően elrendelt, migránsoknak önmagában, orvosi jelzőrendszer, vakcina beadását, szolgáltatások színvonalát, utazás előtt, adott országban,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.