Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:34 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Romániai népszavazás - Nem módosul az alkotmány, érvénytelen a népszavazás
A központi választási bizottság (BEC) vasárnap este közzétett becslése szerint szombaton és vasárnap országszerte 3 millió 732 ezer választópolgár járult az urnákhoz, vagyis a választói névjegyzékben szereplők 20,41 százaléka.

A referendum akkor lett volna érvényes, ha a választói névjegyzékben szereplők legalább 30 százaléka leadta volna voksát.

A részvételi arány Románia 41 megyéje közül egyedül a moldvai Suceava megyében haladta meg a 30 százalékot. A két magyar többségű megye a sereghajtó a részvételi listán: Hargita megyében a jogosultak 11,12 százaléka, Kovászna megyében pedig 8,5 százaléka járult az urnákhoz.

Romániában egy alkotmánymódosításhoz arra van szükség, hogy a parlament által legalább kétharmados többséggel megszavazott tervezetet a választói névjegyzékben szereplők legalább 25 százaléka "igen" szavazatával támogassa egy érvényes referendumon.

A mostani alkotmánymódosítást az egyházi hátterű Koalíció a családért nevű, 44 egyesületet tömörítő ernyőszervezet
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 22:42
Romániai népszavazás - Befejeződött a voksolás, valószínűleg érvénytelen a referendum
választási bizottság (BEC) urnazárás előtt fél órával ismertette utolsó becslését, amely szerint vasárnap 19 óráig országszerte megközelítőleg 3 millió 450 ezer választópolgár járult az urnákhoz, vagyis a választói névjegyzékben szereplők 18,87 százaléka.

A BEC más voksolásoktól eltérően nem nevesített egyetlen közvélemény-kutató intézet sem, amely akkreditációt igényelt és kapott volna, hogy az urnáktól távozók nyilatkozatai alapján készítsen felmérést (exit poll). Szakszerű mintavételezés hiányában különböző médiumok saját telefonos vagy internetes felméréseikre alapozott, vagy a politikai pártok párhuzamos adatfeldolgozásából származó becsléseket közöltek a valószínűsíthető végleges részvételi adatról, amelyet többnyire 20 százalék körülire tettek.

A BEC helyi idő szerint 22.30-kor hozza nyilvánosságra mintavételezésen alapuló becslését a részvételi arányról. A nem hivatalos végeredményt várhatóan hétfőn teszik közzé.

Romániában az alkotmány módosításához arra van szükség van, hogy a
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 20:52
Közéleti vezetőképzést indított magyar fiatalok számára a Mathias Corvinus Collegium Kárpátalján
részt vevőket köszöntő beszédében azt hangsúlyozta, meglátása szerint a kárpátaljai közéleti vezetőképzésre jelentkezett fiatalok nagyon jó csapatot képeznek, erős potenciállal rendelkeznek. Hozzátette, a kárpátaljai közéleti vezetőképzés különlegessége az, hogy máris létrejött a hallgatók és az előadók között egy olyan hálózat, amely a jövőben nagyon hasznos lehet a fiatalok helyi közéleti szerepvállalása során. Kiemelte azt is, hogy a képzés során a fiataloknak lehetőségük lesz jobban megérteni a különböző politikai folyamatokat, a szervezetfejlesztést és a kampányok lebonyolítását, így azok számára, akik politikusi pályára szeretnének lépni, különösen hasznos lehet a részvétel.Az ügyvezető igazgató megköszönte a Miniszterelnökségnek, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), a KMKSZ-nek, a KMKSZ ISZ-nek, a Rákóczi-főiskolának a kárpátaljai közéleti vezetőképzés elindításához nyújtott támogatást.

Barta József, a KMKSZ alelnöke, a Kárpátalja megyei tanács első elnökhelyettese
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 18:22
Megkezdődött a borsi Rákóczi-kastély felújítása
Hozzátette, hogy a kastély a 20. században teljesen tönkrement, utoljára komolyabb rekonstrukció az 1940-es években történt az épületen. Az ezt követő évtizedekben sokféle - gyakran méltatlan - funkciót kapott a kastély, ennek eredményeként az ezredfordulóra a teljes pusztulás veszélye fenyegette - mondta.

Kiemelte: Áder János magyar és Ivan Gasparovic akkori szlovák államfő 2013-ban megegyeztek abban, hogy közösen mentik meg az épületet. A magyar kormány ezt követően döntött úgy, hogy idén 805 millió forintos támogatással megkezdi a kastély teljes felújítását. Diószegi László megemlítette, hogy a kivitelezés a restaurátori munkákkal már a nyár közepén elkezdődött, a teljes munkát közbeszerzésen egy sárospataki cég, az Épszer Zrt. nyerte el. Ők egy hete dolgoznak, a tetőt már lebontották - fűzte hozzá.

Mint elmondta, a beruházás lefolytatására, valamint a felújított épület üzemeltetésére a Teleki Alapítvány és a borsi önkormányzat közösen létrehozta a II. Rákóczi Ferenc Nonprofit Szervezetet.
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 14:58
Hangfoglaló Program - Lesz néhány változás a pályázatoknál
Bajnai Zsolt elmondta: az induló előadói alprogram pályázatán jövőre már egy olyan videót kell beadni, amely a jelentkező zenekarokat koncertezés közben mutatja. Már az idei évadot érinti az a változás, hogy az előzenekari pályázatoknál a főzenekarok az elnyert támogatásból a korábbinál nagyobb arányban részesülnek, motiváltabbak a részvételben.

"Célunk az, hogy a Hangfoglaló Program különböző alprogramjain keresztül akár öt-nyolc évig tudjon segíteni az induló zenekarok számára a tehetségkutatón való indulástól a külföldi koncertek tető alá hozásáig" - fogalmazott Bajnai Zsolt.

Mint elhangzott, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program kollégiuma az elmúlt négy évben 2,8 milliárd forintot tudott szétosztani az alprogramok (jelenleg kilenc ilyen van) pályázatain. A program "zászlóshajója" az induló előadói alprogram, amelynek idei, ötödik évadában 309 zenekar pályázott, közülük 78-at hallgat meg a zsűri októberben, november elején hirdetik ki a nyertes húsz
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 11:37
Oktatási jogok biztosa: több mint 1800 panasz a tavalyi évben, továbbra is a köznevelés fő terület
köznevelési feladat. Álláspontjuk szerint fontos, hogy a pedagógusok - önkéntes alapon - elsajátíthassák azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek szükségesek a diabéteszes gyermekek, tanulók ellátásához. Ilyen képzések akár az érintett intézményekben is megvalósíthatók, megbízható szakmai hátterüket pedig a Magyar Diabétesz Társaság tudja biztosítani.

A biztos állást foglalt az osztálypénzzel kapcsolatban is, eszerint a szülők közösen dönthetnek arról, hogy bizonyos célok érdekében különböző összegeket befizetnek. Ez azonban minden szülő esetében önkéntes, s a pénznek a kezelésével megbízhatják akár az egyik pedagógust is. A pedagógus önkéntes és ingyenes vállalása alapján közte és a szülők között így létrejön egy polgári jogi jogviszony, a pénzösszegről való elszámolást a szülők kérhetik az általuk megbízott pedagógustól. Az ingyenes oktatás elvének tiszteletben tartása mellett az iskola támogatása esetlegesen alapítványán keresztül, a gyermekek részére szolgáltatások bővítése pedig az
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 07:04
Prágában megemlékeztek a Csehszlovákia 1968-as megszállása ellen önégetéssel tiltakozó "élő fáklyákról"
Az alelnök azon a rendezvényen beszélt, amelyen cseh, lengyel és magyar politikusok megemlékeztek arról a három közép-európai személyiségről, akik fél évszázada egymástól függetlenül felgyújtották magukat, hogy így tiltakozzanak Csehszlovákia 1968. augusztusi, a Varsói Szerződés több tagországának hadseregei által szovjet kezdeményezésre és vezetéssel végrehajtott megszállása ellen.A lengyel Ryszard Siwiec, a cseh Jan Palach és a magyar Bauer Sándor emlékére megtartott rendezvényen a prágai Nemzeti Múzeum új épületében részt vett Marek Kuchcinski, a lengyel szejm elnöke, Petr Fiala, a cseh képviselőház alelnöke és Latorcai János, a magyar Országgyűlés alelnöke.Ryszard Siwiec, Jan Palach és Bauer Sándor "a legnagyobb áldozatot hozták meg a szabadság felé vezető úton. Tettük a tiltakozás végső formája volt egy olyan rezsimmel szemben, ahol teljes volt az elnyomás, az egyén kilátástalansága" - hangsúlyozta a magyar politikus."A fél évszázaddal ezelőtti
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 18:52
Kő-papír-olló magyar bajnokságot rendeznek szeptemberben
legalább kétszer kell legyőzniük az ellenfelüket. A szabályok csak az utolsó körökben változnak: a legjobb 16-nak öt meccset kell megnyernie a továbbjutáshoz, az első helyért pedig már kilenc párbajban kell győznie a leendő magyar bajnoknak - közölték a szervezők az MTI-vel.

A részvétel regisztrációhoz kötött, maximum 256 fő jelentkezhet.

A kő-papír-olló játék története több száz évvel ezelőttre nyúlik vissza, első említése a Ming-dinasztia idejéből való. Ekkor a most ismert három eszköz helyett különböző képzeletbeli szörnyek harcoltak egymással. A ma világszerte ismert változat a 20. században terjedt el Ázsiában, ahol a papírt ruhaanyagként, takaróként említették. Az 1920-as évekre már Európában is ismert volt a játék, ahol az első bajnokságot az Egyesült Királyságban 2007-ben rendezték meg.

A szeptember 7. és 9. között zajló Food Truck Show egész hétvégéjét végigkísérik a rendhagyó versenyek és programok: a pénteki kő-papír-olló bajnokság után szombaton elefántsimogatóval és Street Art
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:24
Kreml: harmadik fél fenyegetéseinek fényében tárgyal majd a közös projektekről Putyin és Merkel
egyébként erősen nehezményezi, hogy Washington az európai energiafüggetlenség elvesztésének veszélyével érvel, de szerinte valójában az amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) exportja előtt egyengeti az utat, a sokkal olcsóbb vezetékes orosz gázzal szemben. A hivatalos orosz állásfoglalások szerint a tisztességtelen versenyhelyzet megteremtésének szándéka húzódik az amerikai vámtarifa-emelések, az Iránnal kereskedő országokkal és cégekkel szemben hangoztatott fenyegetések, valamint az Oroszország ellen különböző címen bevezetett gazdasági büntetőintézkedések mögött.

Moszkva számára fontos lenne azt elérni, hogy Németország és az unió többi országa ne kövesse automatikusan az Egyesült Államok újabb és újabb szankcióit. A hivatalos orosz narratíva ezzel kapcsolatban azt igyekszik hangsúlyozni, hogy Európa gazdasága eddig is érzékeny veszteségeket szenvedett el az Oroszország ellen az Ukrajnában játszott szerepe miatt meghirdetett büntetőintézkedések, valamint a válaszul bevezetett élelmiszerembargó
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:38
Az Urantia könyv - 54. írás
szabad akaratú választást lehetővé tevő isteni adomány a bűn és az igazságosság elkülönülő területeinek megjelenését eredményezi; hogy az isteniség állhatatos követése az Isten országához vezet el, s ez szemben áll annak folytonos elutasításával, mely pedig a gonoszság területeire visz.
54:0.2 Az Istenek sem rosszat nem teremtenek, sem nem engedélyezik a bűnt és a lázadást. A magvábanvaló rossz az idővel együtt létezik az olyan világegyetemben, mely a tökéletességi jelentéstartalmak és értékek különböző szintjeit foglalja magába. A bűn minden olyan területen magvában jelen van, ahol tökéletlen lények a jó és a rossz közötti választás képességével rendelkeznek. Éppen hogy az igazság és a hamisság, a tény és a valótlanság jelenléte az, ami a vétek lehetőségét magában hordozza. A bűnt a rossz szándékos választása jelenti; az igazság szándékos elutasítása a vétek; a bűn és a vétek következetes gyakorlása pedig a gonoszság.

1. Igaz és hamis szabadság
54:1.1 A luciferi lázadásból eredő
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:47
Török választások - Bezártak a szavazóhelyiségek az államfő- és parlamenti választáson
Azok, akik pontban 17 órakor még sorban álltak, leadhatták szavazatukat.

Az első részeredmények várhatóan helyi idő szerint este 18 óra után érkeznek. A Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Sadi Güven korábban azt nyilatkozta: reméli, hogy helyi idő szerint éjfél előtt (közép-európai idő szerint 23 óra előtt) a YSK ki tudja hirdetni a vasárnapi államfő- és parlamenti választás eredményét. Az NTV török hírtelevízió közlése alapján elsőként az államfőválasztás szavazólapjait számolják majd össze.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a kora délutáni órákban Isztambulban járult az urnához. A politikus a helyszínen újságíróknak nyilatkozva azt mondta: Törökország ezzel a választással demokratikus forradalmat visz végbe és az elnöki rendszerrel komoly előrelépést tesz azért, hogy ajelenlegicivilizációk szintje fölé emelkedjen. Erdogan egyúttal közölte, hogy értesülései szerint a részvételi arány országos viszonylatban "jónak tűnik". Törökországban a részvételi arány általában véve is jóval
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 16:12
Migránsok halála - Védőbeszédekkel és a vádlottak utolsó nyilatkozataival folytatódott a parndorfi ügy
biztosítsanak, nem azért, hogy embereket tegyenek tönkre. Hangsúlyozta, sajnálja, hogy nem volt jelen a szállításnál, és így nem állíthatta meg személyesen a kamiont, de mint mondta, telefonon többször is azt kérte, hogy társai nézzék meg, miért hangoskodnak az emberek.

A harmadrendű vádlott vétkesnek nevezte magát az embercsempészetben, de mint kiemelte: "nem vagyok gyilkos és terrorista, és nem gondolom, hogy egy gyilkos segítője vagyok." Kísérőként azt gondolta, hogy a kamionból kiszűrődő dörömbölés a különböző nemzetiségű és vallású emberek vitájából, verekedéséből ered.

A negyedrendű vádlott azt állította, hogy a kamiont vezetve semmi más nem vezérelte, "csak el akartam őket vinni oda, ahova el akartak jutni". Mint mondta, a korábban tapasztaltak alapján nem volt tisztában azzal, hogy ilyen katasztrófa megtörténhet.

Az ötödrendű vádlott az utolsó szó jogán tett nyilatkozatában azt emelte ki, hogy autókereskedőként mindig törvénytisztelő emberként üzletelt, és továbbra is úgy látja -
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 17:02
1/69
Képek, videók
Érvénytelen jelszó
sanci81
2015. március 22. vasárnap, 10:44
orban_nepszavazas16022 4_5
megyerimihaly
2016. február 25. csütörtök, 15:41
Népszavazás.jpg
tinka1951
2015. augusztus 05. szerda, 10:26
NATO-népszavazásról
furaila
2013. december 13. péntek, 07:07
Népszavazási törvény mani
furaila
2013. október 26. szombat, 17:11
Népszavazás és a nato
furaila
2012. július 27. péntek, 08:45
népszavazáskor.jpg
agica2004
2008. június 24. kedd, 15:36
Népszavazás papirok 5.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 4.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 3.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 2.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 1.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
népszavazás.jpg
agica2004
2007. november 06. kedd, 16:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.