Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 06:09 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbáni dilemmák
honvédelmi oktatásra.
- Csak találgatjuk, hogy a hamarosan megalakuló negyedik Orbán-kormánynak milyen tervei vannak az ország közjogi berendezkedésével, a hatalmi ágak szétválasztásával, benne a bíróságok függetlenségével kapcsolatban. Utóbbival összefüggésben különösen ellentmondanak egymásnak a megnyilatkozások.
- Fogalmunk sincs, mit terveznek a közigazgatással, az önkormányzatokkal, köztük a főváros képviseleti-igazgatási rendszerével.
- A gazdaság egészére és különböző szektorai vonatkozó felvetések még csak nem is részei a közbeszédnek.
- Azt már felismertük, hogy az elárvult térségek felzárkóztatásához, a földrajzi helyzetüktől függetlenül a szegénységbe, mélyszegénységbe süllyedők érdemi felemeléséhez végre hozzá kellene kezdeni. De hogy vannak-e a kormánynak erre vonatkozó érdemi tervei, vagy a kormányfő továbbra is áldását adja ahhoz, hogy a brüsszeli kasszából ezekre a célokra érkező pénzek nagy részét a tűzhöz közel ülők magánzsebekbe forgassák,
tinka1951, 2018. május 08. kedd, 06:12
A sejtosztódás
mikrotubulusokból a leendő középsík kerületén kialakul egy ún. preprofázisos köteg, mely a neve ellenére a profázisban jön létre. Ez a gyűrűszerű képlet a profázis vége felé fel is bomlik. Pontos szerepéről nincsenek ismereteink, de kijelöli a leendő osztódási síkot, a későbbi középlemez helyét. A többi mikrotubulus, mely az interfázisban a kortikális mikrotubulusokat alkotta eltűnik és a mag felszínét követve csoportosul, majd egyre inkább a pólusok felé orientálódik. A pólusok a növények és állatok esetében különbözőképpen alakulnak. Az állati sejtekben a pólus egy jól meghatározott része a sejtnek melynek közepében található a centriólumpár. A növényeknél ezzel szemben a pólus egy diffúz, nagyobb méretű terület, mely felé a mikrotubulusok kötegei mutatnak a mínusz végeikkel. A centriólumok az állati sejtekben az S fázisban megkettőződtek, és a profázis elején a sejt két leendő pólusára vándorolnak. Meg kell jegyezni, hogy az állati oociták centriólum nélküli meiotikus osztódása nem hasonlít a
eposz, 2018. május 04. péntek, 10:12
04. Urantia - 54. írás
akaratú választást lehetővé tevő isteni adomány a bűn és az igazságosság elkülönülő területeinek megjelenését eredményezi; hogy az isteniség állhatatos követése az Isten országához vezet el, s ez szemben áll annak folytonos elutasításával, mely pedig a gonoszság területeire visz.
(613.2) 54:0.2 Az Istenek sem rosszat nem teremtenek, sem nem engedélyezik a bűnt és a lázadást. A magvábanvaló rossz az idővel együtt létezik az olyan világegyetemben, mely a tökéletességi jelentéstartalmak és értékek különböző szintjeit foglalja magába. A bűn minden olyan területen magvában jelen van, ahol tökéletlen lények a jó és a rossz közötti választás képességével rendelkeznek. Éppen hogy az igazság és a hamisság, a tény és a valótlanság jelenléte az, ami a vétek lehetőségét magában hordozza. A bűnt a rossz szándékos választása jelenti; az igazság szándékos elutasítása a vétek; a bűn és a vétek következetes gyakorlása pedig a gonoszság.
1. Igaz és hamis szabadság
(613.3) 54:1.1 A luciferi lázadásból eredő
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:26
Nagyszombat
megváltást és az örök életet jelenti az ember számára.

5. Tanúságtételünk jele. A mise után a szokásoknak megfelelően megtartjuk a feltámadási körmenetet. Nem magunkat akarjuk megmutatni elsősorban a világnak, hanem a feltámadt Krisztust. Körmenetünk és tanúságtételünk jel a világ számára, amely kifejezi feltámadásba vetett hitünket. Bátran kiállunk a világ elé és hirdetjük, amit minden szentmisén elmondunk: Hittel valljuk az Úr feltámadását, amíg újra el nem jön.

A szertartás különböző részeiben olyan jelek vannak, amelyek Isten üdvözítő szándékára, valamint Krisztus feltámadására, mint lelki újjászületésünk forrására irányítják figyelmünket és arra bátorítanak minket, hogy higgyünk Urunk feltámadásában, amelyben benne van a mi feltámadásunk is az örök életre.

Befejezésül még egy rövid történetet szeretnék elmondani, amelyet Reinhold Stecher, korábbi innsbrucki püspök könyvében olvastam. Még nem volt püspök, csak pap, amikor egy alkalommal egy kis faluban gyerekeknek
taltos1, 2018. március 31. szombat, 01:37
Ezer sziget országa
eldöntött tény volt, hogy ez lesz a Szigetköz Natúrpark jelmondata.
( Szigetköz: ezer sziget országa) Gondolom, az ünnepségen meg is kapta a plagizáló pályázó értékes nyereményét.
Hogy mire volt jó akkor ez a pályázat, azt én nem tudhatom. De ezzel még nincs vége a történetnek. Hisz a pályázatra beérkezett mondatok közül további háromra is lehetett szavazni: Szívünk egy ritmusra csobban, A természet egyensúlya - bennünk és körülöttünk és Szigetköz, a Duna gyöngysora. Az egyes mondatokra különböző ikonokkal nyilváníthatott tetszést a szavazó. A szavazás vége ( 03.25. 20 óra) után a megszámolt jelek alapján, a legtöbb szavazat a Szigetköz, a Duna gyöngysora mondatra érkezett. Aztán A természet egyensúlya - bennünk és körülöttünk-re, végül minimális szavazattal a Szívünk egy ritmusra csobban zárt.
A pályázat eredményhirdetésére azonban a lezárása után
(03.25.) nem került sor. Megvárták, míg megtörténik a natúrparkká válás (03.28.), majd
miután minden lezajlott, és a már
zoldkaszino, 2018. március 30. péntek, 08:02
Idegen csillagrendszerek bolygóinak légkörét vizsgálhatja az ARIEL űrmisszió
statisztikai szempontból nagy exobolygó-mintát fog vizsgálni, hogy valódi képet kaphassunk arról, milyenek is ezek az égitestek. Ez olyan kérdések megválaszolásához visz minket közelebb, mint hogy hogyan függ a bolygó kémiai összetétele és folyamatai attól a környezettől, amelyben keletkezett, és hogy a születését és fejlődését hogyan befolyásolta a gazdacsillaga" - idézi a közlemény Giovanna Tinetti az ARIEL vezető kutatójának, az University College London professzorának szavait.

Az ARIEL az exobolygók különböző populációit fogja tanulmányozni a Jupiter- és Neptunusz-méretűektől egészen a szuperföldekig, ráadásul eltérő környezetben. Egyes bolygók a csillagaik lakhatósági zónáiban lesznek, ám a küldetés fő célpontjait azok a forró és meleg planéták jelentik, melyek közel keringenek a csillagaikhoz.

A meleg és forró exobolygók természetes laboratóriumokként szolgálnak, melyekben a bolygók kémiai folyamatait és fejlődését tanulmányozhatjuk. A magas hőmérséklet következtében a légkör különböző
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 11:51
Orosz elnökválasztás - Putyin negyedszer is elnök lehet
A voksok 36,15 százalékának összesítése alapján Putyin 73,8, a kommunisták által indított Pavel Grugyinyin 14,3, a liberális demokrata Vlagyimir Zsirinivszkij 6,5, a Polgári Kezdeményezés színeiben indult Kszenyija Szobcsak pedig 1,4 százalékot kapott. A többi négy jelölt 1 százalék alatt teljesített.

Valerij Fjodorov, a VCIOM állami közvélemény-kutató intézet igazgatója kijelentette, hogy az "Oroszország elleni új támadások", köztük az úgynevezett Szkripal-ügy, növelték az orosz elnökválasztáson való a részvételi kedvet,"megerősítették az oroszok eltökéltségét, még azok is elmentek szavazni, akik eredetileg nem akartak, hogy megmutassák a Nyugatnak, hogy fölösleges Oroszország megfélemlítésével próbálkozni". (Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynököt és lányát megmérgezték Angliában, London Moszkvát vádolta meg az incidenssel, amit az orosz vezetés visszautasított.)

Ella Pamfiova, a választási bizottság elnöke közölte, hogy a választási részvétel moszkvai 18 órakor 60 százalékos volt. Az
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 20:53
Március 15. - Kormányszóvivő: ma is meg kell küzdenünk a magyar szabadságért és függetlenségért
Ahogy 1848-ban, úgy ma is meg kell küzdenünk a magyar szabadságért és függetlenségért, ezért mindenkire szükség van, aki ezért képes és hajlandó bármit feláldozni - mondta Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő kiemelte: mindenkit, akinek fontos a magyar szabadság, függetlenség és szuverenitás ügye, várnak március 15-én a Kossuth térre, ahol 14 órakor kezdődik a díszünnepség, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Szeretettel várunk a Parlament elé mindenkit, aki békés és ünnepi hangulatban szeretne emlékezni 1848 hőseire - tette hozzá.

Kovács Zoltán azt mondta, nagy szeretettel várják a Békemenet résztvevőit is, és remélik, hogy minél nagyobb számban csatlakoznak majd hozzájuk a Kossuth téri díszünnepségen.

A kormányszóvivő arról beszélt, nem szabad hagyni, hogy helyettünk mások döntsenek az ország sorsáról, és ezért is fontos, hogy minél többen ünnepeljenek együtt csütörtökön a Kossuth téren.

A március 15-ei központi rendezvényeket szervező Nemzeti Fejlesztési
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 11:25
Szlovák újságíró-gyilkosság - Fico: az ellenzék a hatalom megszerzésre akarja felhasználni a gyilkosságot
körülményei alapján azt feltételezi, hogy a férfit munkájával összefüggésben gyilkolhatták meg.

Az újságíró utolsó, befejezetlen írásában - amelyet szerdán Kuciak volt szerkesztősége az aktuality.sk hírportál mellett több más média is megjelentetett - az olasz calabriai maffiához, a 'Ndranghetához állítólag közel álló személyek Szlovákiában való megjelenésével, ott végzett gazdasági tevékenységével illetve kapcsolati hálózatukkal és politikai kötődéseikkel foglalkozik. Az írás az utóbbiak között említ különböző Robert Fico kormánypártjához közel álló és annak tartott személyeket is. A kettős gyilkossággal összefüggésben a pozsonyi törvényhozás két legnagyobb ellenzéki pártja a liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS) illetve az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalom ismételten távozásra szólította fel Robert Kalinák, szlovák belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt, Tibor Gaspart, a parlamenten kívüli Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) pedig a belügyminiszter és Robert
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 23:23
Tiborcz-ügy: megnevezte az OLAF, hol kell keresni a csalás
Gergő még 2011-ben dolgozott Nemes Lajos mérnök-vállalkozónak egy Euro Project Kft. nevű cégben. Nemes pedig 2012-ben egy ideig történetesen az Elios ügyvezetője volt.

A Sistrade-hez hasonlóan pécsi SMHV Energetika Kft. (korábban Simó Villamossági Kft.) 22 projektben működött közre, többnyire az Elios alvállalkozójaként szerepelt, bár megesett, hogy versenytársként adott be ajánlatot. A vizsgálatok során úgy került elő, mint amely indikatív ajánlatokat adott az önkormányzatoknak, ezeket a különböző pályázatokhoz csatolták, és a költségbecslést igazolták. Az OLAF azt találta számos esetben, hogy az indikatív ajánlatokat az SMVH és más ,,független" cégek ugyanazon a számítógépen készítették. A pdf fájl szerzője H.D., az SMHV pedig Horváth Dezső érdekeltsége.

Az Elioson túl
Az OLAF-jelentés az érintett cégekben lévő tényleges tulajdonosok, illetve a cégjegyzésre jogosult, a tényleges befolyással rendelkező magánszemélyek hálóját vázolta fel.

Hamar Endre és
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:23
A hongkongi Kowloon Walled City
triádok birtokává vált: a hatvanas években a világ egyik legnagyobb ópiumlaboratóriumaként tartották számon.

A 2,6 hektár (kb. Három futball pálya) méretű területen a nyolcvanas években körülbelül 33 ezer ember élt: egy főre 3,7 négyzetméternyi terület jutott. Többségüknek nem volt köze a bűnözéshez, csak az olcsó lakásárak vonzották a környékre. A sikátorokra néző épületrészekben, akár különböző magasságokban, apró üzletek, éttermek, mosodák működtek. A sűrű beépítés néhány szokatlan megoldást is eredményezett: a házfalak között például 300 lépcső kígyózott felfelé, a felsőbb emeletek lakóit szolgálva. Maximálisan kihasználták a lapostetőket is: a gyerekek többnyire itt játszottak. A legfontosabb közösségi teret a házak között elhelyezkedő apró, 19. századi eredetű templom jelentette. A vizet a házak alagsorában fúrt kutak biztosították, amelyeket a lakók felváltva
schuro, 2018. február 07. szerda, 07:29
2018. évi történelmi évfordulók 01. 09.
királyi címet, de ő csak a Magyarország fejedelme titulust fogadta el.
1658 - II. Rákóczi György lemondatja Rhédey Ferencet, és újra elfoglalja az erdélyi fejedelmi trónt.
1788 - Connecticut az Amerikai Egyesült Államok 5. tagállama.
1861 - Mississippi az Amerikai Egyesült Államok második állama, amely kiválik az unióból.
1977 - Harmincnégy magyar értelmiségi Pavel Kohuthoz, a Charta '77 egyik szóvivőjéhez írt levelében szolidaritásáról biztosítja a mozgalmat.
1980 - Szaúd-Arábia különböző városaiban lefejeznek 63 személyt, akiket a mekkai Nagymecsetben 1979. november 20-án kezdődött felkelésben való részvétel miatt ítéltek halálra.
1989 - Magyarország - Az áremelésekre válaszul 10 percre beszünteti a munkát több tízezer
dolgozó Szabolcs-Szatmárban. Szolnok, Csongrád és Zala megye szakszervezeti vezető testülete is tiltakozik. - A fegyver nélküli katonai szolgálat bevezetését kéri az Országgyűléstől a Kelet-Nyugat Párbeszéd Hálózat Kör.

Zenei események
1939
skorpiolilike, 2018. január 14. vasárnap, 17:26
1/69
Képek, videók
Dilemma.png
violaterdik
2015. augusztus 17. hétfő, 15:39
Mekkora az én dilemmám
irmus
2014. szeptember 28. vasárnap, 08:40
Dilemma - kakas módra...
anitahajdu
2013. április 04. csütörtök, 21:49
A nagy dilemma.jpg
sznejuci
2012. december 17. hétfő, 18:26
dilemma.jpg
dnemethk
2012. július 04. szerda, 08:35
DILEMMÁS BABY.jpg
erikarik
2012. február 17. péntek, 19:12
dilemma.jpg
sessy
2011. július 08. péntek, 20:49
Dilemma.jpg
sztana45
2011. március 23. szerda, 10:33
Dilemma
kepeseva
2010. szeptember 01. szerda, 18:07
megalakult az MSZP
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:50
megalakult a függetlenség
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:29
10273 magyar kozjogi melt
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:30
hatalmi szinbólum.jpg
angyalaim
2008. október 12. vasárnap, 12:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.