Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 01:03 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tiborcz-ügy: megnevezte az OLAF, hol kell keresni a csalás
Gergő még 2011-ben dolgozott Nemes Lajos mérnök-vállalkozónak egy Euro Project Kft. nevű cégben. Nemes pedig 2012-ben egy ideig történetesen az Elios ügyvezetője volt.

A Sistrade-hez hasonlóan pécsi SMHV Energetika Kft. (korábban Simó Villamossági Kft.) 22 projektben működött közre, többnyire az Elios alvállalkozójaként szerepelt, bár megesett, hogy versenytársként adott be ajánlatot. A vizsgálatok során úgy került elő, mint amely indikatív ajánlatokat adott az önkormányzatoknak, ezeket a különböző pályázatokhoz csatolták, és a költségbecslést igazolták. Az OLAF azt találta számos esetben, hogy az indikatív ajánlatokat az SMVH és más ,,független" cégek ugyanazon a számítógépen készítették. A pdf fájl szerzője H.D., az SMHV pedig Horváth Dezső érdekeltsége.

Az Elioson túl
Az OLAF-jelentés az érintett cégekben lévő tényleges tulajdonosok, illetve a cégjegyzésre jogosult, a tényleges befolyással rendelkező magánszemélyek hálóját vázolta fel.

Hamar Endre és
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:23
A hongkongi Kowloon Walled City
triádok birtokává vált: a hatvanas években a világ egyik legnagyobb ópiumlaboratóriumaként tartották számon.

A 2,6 hektár (kb. Három futball pálya) méretű területen a nyolcvanas években körülbelül 33 ezer ember élt: egy főre 3,7 négyzetméternyi terület jutott. Többségüknek nem volt köze a bűnözéshez, csak az olcsó lakásárak vonzották a környékre. A sikátorokra néző épületrészekben, akár különböző magasságokban, apró üzletek, éttermek, mosodák működtek. A sűrű beépítés néhány szokatlan megoldást is eredményezett: a házfalak között például 300 lépcső kígyózott felfelé, a felsőbb emeletek lakóit szolgálva. Maximálisan kihasználták a lapostetőket is: a gyerekek többnyire itt játszottak. A legfontosabb közösségi teret a házak között elhelyezkedő apró, 19. századi eredetű templom jelentette. A vizet a házak alagsorában fúrt kutak biztosították, amelyeket a lakók felváltva
schuro, 2018. február 07. szerda, 07:29
2018. évi történelmi évfordulók 01. 09.
királyi címet, de ő csak a Magyarország fejedelme titulust fogadta el.
1658 - II. Rákóczi György lemondatja Rhédey Ferencet, és újra elfoglalja az erdélyi fejedelmi trónt.
1788 - Connecticut az Amerikai Egyesült Államok 5. tagállama.
1861 - Mississippi az Amerikai Egyesült Államok második állama, amely kiválik az unióból.
1977 - Harmincnégy magyar értelmiségi Pavel Kohuthoz, a Charta '77 egyik szóvivőjéhez írt levelében szolidaritásáról biztosítja a mozgalmat.
1980 - Szaúd-Arábia különböző városaiban lefejeznek 63 személyt, akiket a mekkai Nagymecsetben 1979. november 20-án kezdődött felkelésben való részvétel miatt ítéltek halálra.
1989 - Magyarország - Az áremelésekre válaszul 10 percre beszünteti a munkát több tízezer
dolgozó Szabolcs-Szatmárban. Szolnok, Csongrád és Zala megye szakszervezeti vezető testülete is tiltakozik. - A fegyver nélküli katonai szolgálat bevezetését kéri az Országgyűléstől a Kelet-Nyugat Párbeszéd Hálózat Kör.

Zenei események
1939
skorpiolilike, 2018. január 14. vasárnap, 17:26
2018. évi történelmi évfordulók 01. 09.
Magyarország fejedelme titulust fogadta el.
1658 - II. Rákóczi György lemondatja Rhédey Ferencet, és újra elfoglalja az erdélyi fejedelmi trónt.
1788 - Connecticut az Amerikai Egyesült Államok 5. tagállama.
1861 - Mississippi az Amerikai Egyesült Államok második állama, amely kiválik az unióból.
1977 - Harmincnégy magyar értelmiségi Pavel Kohuthoz, a Charta '77 egyik szóvivőjéhez írt levelében szolidaritásáról biztosítja a mozgalmat.
1980 - Szaúd-Arábia különböző városaiban lefejeznek 63 személyt, akiket a mekkai Nagymecsetben 1979. november 20-án kezdődött felkelésben való részvétel miatt ítéltek halálra.
1989 - Magyarország - Az áremelésekre válaszul 10 percre beszünteti a munkát több tízezer
dolgozó Szabolcs-Szatmárban. Szolnok, Csongrád és Zala megye szakszervezeti vezető testülete is tiltakozik. - A fegyver nélküli katonai szolgálat bevezetését kéri az Országgyűléstől a Kelet-Nyugat Párbeszéd Hálózat Kör.

Zenei
ametiszt54, 2018. január 13. szombat, 14:45
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Baji, Liu Shaolin Sándor és Szatmári a legjobb három között a férfiaknál
egymástól a színház és a sport, hiszen mi itt a színpadon hősöket teremtünk, történeteket mesélünk el, a sportolók pedig valós hősök, akikre fel lehet nézni, akikkel azonosulva élhetünk át csodákat." - fogalmazott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója.

Szabó László, a gála kreatív producere kiemelte, öt produkcióban 120 fellépőt láthatnak majd a nézők, egy 52 négyzetméteres ledfal előtt, 96 intelligens lámpa fényében.

"Egyedi, erre az alkalomra készülő produkciók ezek, amelyekben a különböző művészeti ágak együttes megjelenése is cél volt, és természetesen mindegyik műsorszámnak lesz valamilyen köze a sporthoz" - ismertette, hozzátéve, egy népszerű művész ezen a gálán tér majd vissza a színpadra.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnökeként örömét fejezte ki, hogy a fogyatékos sportolókat "pontosan olyan tisztelettel és megbecsüléssel fogadják, mint ahogy az illik, s ahogy az elmúlt években is volt".

A jövő csütörtökön 19.30 órakor kezdődő gála műsorvezetője Berkesi Judit
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 12:42
Legalább húsz palesztin megsebesült a ciszjordániai és gázai övezeti zavargásokban
biztonsági erőket, a Gázai övezet határánál pedig kilenc helyen dobáltak köveket és próbáltak kárt tenni a határkerítésben.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet palesztin egészségügyi forrásokra hivatkozva húsz sebesültről számolt be, akik általában könnygáz belélegzése miatt szorultak ápolásra, de néhányukat az izraeli biztonsági erők lövései találták el.

Gáza város utcáján felvonulást rendeztek, amelyen azt skandálták, hogy "halál Amerikára, halál Izraelre, halál Trumpra." Ciszjordánia különböző helyein mintegy kétezren vettek részt a tiltakozásokon gumiabroncsokat égetve, kövekkel és Molotov-koktéllal dobálva az izraeli katonákat, akik tömegoszlató fegyverek bevetésével válaszoltak.

Az izraeli erők szerint ezen a héten mindazonáltal csekélyebb volt a palesztinok részvétele a tüntetéseken, mint a múlt héten. Donald Trump december 6-i, Jeruzsálem Izrael fővárosaként történő elismeréséről szóló bejelentése után a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász újabb palesztin
velemenyezd, 2017. december 29. péntek, 17:42
Az egoizmus nem más,mint játszmákban való közreműködés
Az egoizmus nem más,mint játszmákban való közreműködés,részvét.
Én mint kivűlálló úgy gondolom,amikor konfrontálódunk mással vagy csupán önmagunkkal,másokon keresztül ez az egó harca,mert keressük az igazságunkat...ergó igazolni akarjuk önmagunkat.Hajszolunk egy téveszmét,ami zsákutcába visz és különböző játszmákba belemenve bizonygatni akarjuk,pedig nincsen létjogosúltsága.A lélekútja igaz,és tudatos megéléséhez nem kell igazságot keresni,nincsen szükség igazolásokra,ezt csak az egó várja el,a lélek nem.A lélek olyan tiszta és mindent tudó,hogy önálló életre képes mindenkiben,visszaigazolások nélkül.Ezért olyan egyedi mindenki,pont úgy különleges ahogy van.
lenke1964, 2017. december 21. csütörtök, 19:04
Több tucat palesztint vettek őrizetbe Ciszjordániában terrortevékenység és zavargások vádjával
A biztonságiak közlése szerint az éjjel 32 palesztint fogtak el a megszállt Ciszjordánia különböző részein terrortevékenységben és erőszakos zavargásokban való részvétel gyanújával.

Hasszan Juszef sejket, a Hamász egyik alapítóját és ciszjordániai vezetőjét Rámalláhban vették őrizetbe a Sin Bet belbiztonsági szolgálat emberei. Őt a közelmúltban engedték szabadon bírósági ítélet nélküli, adminisztratív fogságából, miután az utóbbi években többször is letartóztatták.

Juszef a hét elején erőszakos tüntetésekre szólította fel a palesztinokat Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő bejelentése ellen. Trump múlt szerdai deklarációja óta naponta tüntetnek a palesztinok Ciszjordániában, s tiltakozásuk általában erőszakos zavargásokká, összecsapásokká fajul az izraeli biztonságiakkal.

A Gázai övezetből az elmúlt héten kétszer is rakétákat lőttek ki Izrael területére, ezek azonban nem okoztak kárt sem anyagiakban, sem emberéletben. Az izraeli légierő válaszcsapásokkal
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 10:01
Kormányszóvivő: minden eddigi rekordot megdöntött a Soros-tervről szóló konzultáció
ezen lépésének ugyancsak az a célja, hogy megváltoztassa a magyar kormány bevándorláspolitikáját, illetve megbuktassa a kabinetet.

"Nyilvánvaló, hogy ezek a vidéki szervezetek is a bevándorlás megszervezéséért fognak dolgozni, nem pedig azért, hogy megállítsák" - jelentette ki Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő ezzel kapcsolatban kitért arra is, hogy Soros György a 2015-ös kanadai parlamenti választáson is hasonlóan járt el, a helyi törvényhozásnak ezért határozatban kellett megtiltania, hogy különböző liberális civil szervezetek aktívan beavatkozhassanak a voksolásba. Az egyik Soros Györgyhöz köthető amerikai székhelyű alapítvány ugyanis több mint másfél millió amerikai dollárt költött a kanadai kampány befolyásolására, majd "büszkén adtak hírt arról", hogy 29 parlamenti választókörzetből 25 helyen tudták a konzervatív jelöltek legyőzését segíteni - fejtette ki Kovács Zoltán.

A kormány képviselője kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott, nem tudják miért pont a választás előtt jutott Soros György
velemenyezd, 2017. december 05. kedd, 20:23
Navracsics Tibor: az Erasmus+ növelte az európai elkötelezettség érzését
Simicskó: újfajta biztonsági kihívásokra kell felkészülni
fogalmazott.

Mindezeken túl jelentős fenyegetettséget jelent az illegális migráció, amelyet arra használnak ki a terroristák, hogy ellenőrzés nélkül jussanak be a célországokba, ahol elkövethetik a tervezett terrorcselekményeket - mondta a miniszter.

Simicskó István fontosnak nevezte, hogy minél több szövetségese legyen az országnak. A visegrádi négyekkel, a NATO-val, az ENSZ-szel és sok más szervezettel folytatott együttműködésünk tovább erősíti a polgárok biztonságát - mutatott rá, hozzáfűzve, különböző nemzetközi küldetés keretében mintegy ezer katonánk van ma külföldön, amely azt is igazolja, hogy Magyarország megbízható partner.

Kiemelte: a biztonság anyagi forrásokat is igényel, a kormány célja, hogy 2024-re a GDP 2 százalékát fordítsuk honvédelmi feladatokra.

Simicskó István hangsúlyozta: szeretnék megszólítani a fiatalokat, hogy valamilyen szinten minél többen kapcsolódjanak be a honvédelembe, vagy legalább tekintsék szívügyüknek a haza biztonságát. Erre többféle, például
velemenyezd, 2017. november 27. hétfő, 15:53
Nemzeti konzultáció - Fidesz: Soros György kézi vezérlésével születnek a brüsszeli migránspárti döntések
kemény harc előtt áll, amelyben csak a magyar emberekre számíthat. A küzdelemhez ezért szükség van az emberek állásfoglalására, ezért nagyon fontos, hogy péntekig minél többen küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet - mondta Puskás Imre.

A Fidesz szóvivője kérdésre válaszolva közölte, feltételezésük szerint az emberek a jelenlegi nemzeti konzultációban az összes korábbinál nagyobb aktivitást mutatnak majd.

Ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, az ország közbiztonsága ügyében különböző felmérések helyett azoknak a tényeken alapuló, 2010 óta egyre kedvezőbb bűnügyi statisztikáknak kell hinni, amelyek szerint Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa.

Puskás Imre egy másik kérdésre reagálva manírnak nevezte "azt a fajta cukormázat", amellyel szerinte a Jobbik elnöke akarja leönteni pártját. Az ellenzéki párt mögötti tartalom ugyanis nem változott: a Jobbik továbbra is egy "rasszista, antiszemita" párt - mondta, hozzátéve, ezt a Jobbik politikusainak közelmúltban újra
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 13:41
1/68
Képek, videók
tiborcz-elios-hodmezov asa
agica2004
2015. március 06. péntek, 14:24
2013--orban-tiborcz.jp g
agica2004
2015. március 05. csütörtök, 14:48
orban_rahel_tiborcz_is tva
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:11
SZKT- Nemes-Török-Tóth.I.
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 20:02
nemesné zsuzsa.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:18
nemes nagy ágnes.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:09
Nemes élet.jpg
sznejuci
2017. szeptember 27. szerda, 18:28
ló -nemes.jpg
agica2004
2017. augusztus 13. vasárnap, 14:13
nemes-nagy-Ágnes-gyere _s_
menusgabor
2016. szeptember 25. vasárnap, 18:04
Nemesség-PINCE
1vargaildyko
2016. július 14. csütörtök, 06:36
SzKT- Nemes Marcsi nyugdí
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:44
SzKT-Nemes Marcsi- búcsú.
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:05
SzKT-Nemes Marcsi 2016..j
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:04
SzKT-Nemes Marcsi.jpg
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:01
Székely nemesi címerem
hidegkut
2016. május 13. péntek, 07:23
Címkék
Eötvös Loránd Tudományegyetem, felsőbb emeletek, fogyatékos sportolókat, világ egyik, Rhédey Ferencet, egyik Soros, izraeli biztonságiakkal, helyi törvényhozásnak, palesztinokat Donald, Shaolin Sándor, Donald Trump, érintett cégekben, nemzeti konzultációs, bevándorlás megszervezéséért, elmúlt években, izraeli erők,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.