Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 12:16 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Urantia könyv - 54. írás
szabad akaratú választást lehetővé tevő isteni adomány a bűn és az igazságosság elkülönülő területeinek megjelenését eredményezi; hogy az isteniség állhatatos követése az Isten országához vezet el, s ez szemben áll annak folytonos elutasításával, mely pedig a gonoszság területeire visz.
54:0.2 Az Istenek sem rosszat nem teremtenek, sem nem engedélyezik a bűnt és a lázadást. A magvábanvaló rossz az idővel együtt létezik az olyan világegyetemben, mely a tökéletességi jelentéstartalmak és értékek különböző szintjeit foglalja magába. A bűn minden olyan területen magvában jelen van, ahol tökéletlen lények a jó és a rossz közötti választás képességével rendelkeznek. Éppen hogy az igazság és a hamisság, a tény és a valótlanság jelenléte az, ami a vétek lehetőségét magában hordozza. A bűnt a rossz szándékos választása jelenti; az igazság szándékos elutasítása a vétek; a bűn és a vétek következetes gyakorlása pedig a gonoszság.

1. Igaz és hamis szabadság
54:1.1 A luciferi lázadásból eredő
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:47
Török választások - Bezártak a szavazóhelyiségek az államfő- és parlamenti választáson
Azok, akik pontban 17 órakor még sorban álltak, leadhatták szavazatukat.

Az első részeredmények várhatóan helyi idő szerint este 18 óra után érkeznek. A Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Sadi Güven korábban azt nyilatkozta: reméli, hogy helyi idő szerint éjfél előtt (közép-európai idő szerint 23 óra előtt) a YSK ki tudja hirdetni a vasárnapi államfő- és parlamenti választás eredményét. Az NTV török hírtelevízió közlése alapján elsőként az államfőválasztás szavazólapjait számolják majd össze.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a kora délutáni órákban Isztambulban járult az urnához. A politikus a helyszínen újságíróknak nyilatkozva azt mondta: Törökország ezzel a választással demokratikus forradalmat visz végbe és az elnöki rendszerrel komoly előrelépést tesz azért, hogy ajelenlegicivilizációk szintje fölé emelkedjen. Erdogan egyúttal közölte, hogy értesülései szerint a részvételi arány országos viszonylatban "jónak tűnik". Törökországban a részvételi arány általában véve is jóval
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 16:12
Migránsok halála - Védőbeszédekkel és a vádlottak utolsó nyilatkozataival folytatódott a parndorfi ügy
biztosítsanak, nem azért, hogy embereket tegyenek tönkre. Hangsúlyozta, sajnálja, hogy nem volt jelen a szállításnál, és így nem állíthatta meg személyesen a kamiont, de mint mondta, telefonon többször is azt kérte, hogy társai nézzék meg, miért hangoskodnak az emberek.

A harmadrendű vádlott vétkesnek nevezte magát az embercsempészetben, de mint kiemelte: "nem vagyok gyilkos és terrorista, és nem gondolom, hogy egy gyilkos segítője vagyok." Kísérőként azt gondolta, hogy a kamionból kiszűrődő dörömbölés a különböző nemzetiségű és vallású emberek vitájából, verekedéséből ered.

A negyedrendű vádlott azt állította, hogy a kamiont vezetve semmi más nem vezérelte, "csak el akartam őket vinni oda, ahova el akartak jutni". Mint mondta, a korábban tapasztaltak alapján nem volt tisztában azzal, hogy ilyen katasztrófa megtörténhet.

Az ötödrendű vádlott az utolsó szó jogán tett nyilatkozatában azt emelte ki, hogy autókereskedőként mindig törvénytisztelő emberként üzletelt, és továbbra is úgy látja -
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 17:02
Június 16-ra emlékezőknek!
állítottak.

Június 16-án, míg Budapesten Nagy Imre és társait temették, addig helyben, szintén az MDF helyi szervezete gyászünnepséget tartott a magyaróvári temetőben, ahol kopjafát is avattak.

Június 26-án Kiskunhalas rendezett olyan fórumot, mint előtte Mosonmagyaróvár, s természetes, hogy oda a mosonmagyaróváriak is elmentek.

Erről itthon július 14-én videofelvétellel egybekötött ankétot is rendezett, szintén az MDF Mosonmagyaróvári Szervezete.

Augusztus elején pedig már különböző pártok, egyesületek álltak össze és vállaltak írásos kötelezettséget
,,Mosonmagyaróvár, 1956. október 26." emlékmű állítására.

Mosonmagyaróvár forró nyarából nem maradhat ki, hogy júniusban már bőven a városban forgatta Erdélyi János és Zsigmond Dezső a Vérrel és kötéllel című filmjüket. Erről még az MTI is tudósított augusztusban:

Ugyanide tartozik még, hogy az Akadémia pedig, Dr. Kuroli Géza dékán szervezésében emléktáblát készíttet hősi
azenujsagom, 2018. június 12. kedd, 04:06
Felértékelődnek az egészségbiztosítások
utcáról", azaz nem biztosítás keretében szeretnék igénybe venni, akkor a vizitek díja eléri a 20-25 000 forintot, ez két év alatt közel 30 százalékos díjemelkedést jelent. Egy kisebb szűrőcsomag átlagára két év alatt 40 ezerről 50 ezer forint körüli összegre nőtt - közölte a biztosító.A felmérés szerint az Union által szervezett szakorvosi magánellátások közül leggyakrabban a bőrgyógyászati rendelőket látogatták az ügyfelek. A második legnépszerűbb ellátás a nőgyógyászat volt, ezt követték a különböző laborvizsgálatok, az ortopédia, valamint a gasztroenterológia. A szakorvosi rendelések mellett a szűrővizsgálatokon való részvétel is komoly arányt képviselt.

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) tavalyi évre vonatkozó jelentése szeirnt a betegség- és egészségbiztosítások díjbevétele meghaladta a 11,1 milliárd forintot. Magyarországon az egészségbiztosítások 95 százalékát vállalatok kötik, ennek oka az adómentességen túl az, hogy a csoportos biztosítások díja lényegesen
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 07:04
Vezérkari főnök: a békeműveleti részvétel erősíti a Magyar Honvédség honvédelmi képességét
Korom Ferenc úgy fogalmazott, hogy "missziós szerepvállalásunknak is köszönhető, hogy katonáink bármikor képesek hatékonyan együttműködni más szövetséges nemzetek katonáival".

Emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi békefenntartás, a válságkezelés a Magyar Honvédség nemzeti feladata és legalább annyira fontos a nemzeti érdekek érvényesítése szempontjából, mint a hazai tevékenység. A NATO tagjaként hazánk egyre nagyobb szerepet vállal a különböző válsághelyzetek rendezésében, megoldásában, a konfliktus sújtotta térségek életének normalizálásában - tette hozzá.

Hangsúlyozta, a szövetségen belül Magyarország kiemelt helyet foglal el a nemzetközi missziós szerepvállalásban: a magyar katonák Afrikától Afganisztánig, a Balkántól Irakig teljesítenek szolgálatot.

Korom Ferenc szerint az eddigi tapasztalatok a legmesszebbmenőkig igazolták az előzetes várakozásokat, a magyar katonák megállják a helyüket, elvégezték és elvégzik a rájuk szabott feladatokat, amit a személyre szóló vagy diplomáciai úton
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 15:32
Orbáni dilemmák
honvédelmi oktatásra.
- Csak találgatjuk, hogy a hamarosan megalakuló negyedik Orbán-kormánynak milyen tervei vannak az ország közjogi berendezkedésével, a hatalmi ágak szétválasztásával, benne a bíróságok függetlenségével kapcsolatban. Utóbbival összefüggésben különösen ellentmondanak egymásnak a megnyilatkozások.
- Fogalmunk sincs, mit terveznek a közigazgatással, az önkormányzatokkal, köztük a főváros képviseleti-igazgatási rendszerével.
- A gazdaság egészére és különböző szektorai vonatkozó felvetések még csak nem is részei a közbeszédnek.
- Azt már felismertük, hogy az elárvult térségek felzárkóztatásához, a földrajzi helyzetüktől függetlenül a szegénységbe, mélyszegénységbe süllyedők érdemi felemeléséhez végre hozzá kellene kezdeni. De hogy vannak-e a kormánynak erre vonatkozó érdemi tervei, vagy a kormányfő továbbra is áldását adja ahhoz, hogy a brüsszeli kasszából ezekre a célokra érkező pénzek nagy részét a tűzhöz közel ülők magánzsebekbe forgassák,
tinka1951, 2018. május 08. kedd, 06:12
A sejtosztódás
mikrotubulusokból a leendő középsík kerületén kialakul egy ún. preprofázisos köteg, mely a neve ellenére a profázisban jön létre. Ez a gyűrűszerű képlet a profázis vége felé fel is bomlik. Pontos szerepéről nincsenek ismereteink, de kijelöli a leendő osztódási síkot, a későbbi középlemez helyét. A többi mikrotubulus, mely az interfázisban a kortikális mikrotubulusokat alkotta eltűnik és a mag felszínét követve csoportosul, majd egyre inkább a pólusok felé orientálódik. A pólusok a növények és állatok esetében különbözőképpen alakulnak. Az állati sejtekben a pólus egy jól meghatározott része a sejtnek melynek közepében található a centriólumpár. A növényeknél ezzel szemben a pólus egy diffúz, nagyobb méretű terület, mely felé a mikrotubulusok kötegei mutatnak a mínusz végeikkel. A centriólumok az állati sejtekben az S fázisban megkettőződtek, és a profázis elején a sejt két leendő pólusára vándorolnak. Meg kell jegyezni, hogy az állati oociták centriólum nélküli meiotikus osztódása nem hasonlít a
eposz, 2018. május 04. péntek, 10:12
04. Urantia - 54. írás
akaratú választást lehetővé tevő isteni adomány a bűn és az igazságosság elkülönülő területeinek megjelenését eredményezi; hogy az isteniség állhatatos követése az Isten országához vezet el, s ez szemben áll annak folytonos elutasításával, mely pedig a gonoszság területeire visz.
(613.2) 54:0.2 Az Istenek sem rosszat nem teremtenek, sem nem engedélyezik a bűnt és a lázadást. A magvábanvaló rossz az idővel együtt létezik az olyan világegyetemben, mely a tökéletességi jelentéstartalmak és értékek különböző szintjeit foglalja magába. A bűn minden olyan területen magvában jelen van, ahol tökéletlen lények a jó és a rossz közötti választás képességével rendelkeznek. Éppen hogy az igazság és a hamisság, a tény és a valótlanság jelenléte az, ami a vétek lehetőségét magában hordozza. A bűnt a rossz szándékos választása jelenti; az igazság szándékos elutasítása a vétek; a bűn és a vétek következetes gyakorlása pedig a gonoszság.
1. Igaz és hamis szabadság
(613.3) 54:1.1 A luciferi lázadásból eredő
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:26
Nagyszombat
megváltást és az örök életet jelenti az ember számára.

5. Tanúságtételünk jele. A mise után a szokásoknak megfelelően megtartjuk a feltámadási körmenetet. Nem magunkat akarjuk megmutatni elsősorban a világnak, hanem a feltámadt Krisztust. Körmenetünk és tanúságtételünk jel a világ számára, amely kifejezi feltámadásba vetett hitünket. Bátran kiállunk a világ elé és hirdetjük, amit minden szentmisén elmondunk: Hittel valljuk az Úr feltámadását, amíg újra el nem jön.

A szertartás különböző részeiben olyan jelek vannak, amelyek Isten üdvözítő szándékára, valamint Krisztus feltámadására, mint lelki újjászületésünk forrására irányítják figyelmünket és arra bátorítanak minket, hogy higgyünk Urunk feltámadásában, amelyben benne van a mi feltámadásunk is az örök életre.

Befejezésül még egy rövid történetet szeretnék elmondani, amelyet Reinhold Stecher, korábbi innsbrucki püspök könyvében olvastam. Még nem volt püspök, csak pap, amikor egy alkalommal egy kis faluban gyerekeknek
taltos1, 2018. március 31. szombat, 01:37
Ezer sziget országa
eldöntött tény volt, hogy ez lesz a Szigetköz Natúrpark jelmondata.
( Szigetköz: ezer sziget országa) Gondolom, az ünnepségen meg is kapta a plagizáló pályázó értékes nyereményét.
Hogy mire volt jó akkor ez a pályázat, azt én nem tudhatom. De ezzel még nincs vége a történetnek. Hisz a pályázatra beérkezett mondatok közül további háromra is lehetett szavazni: Szívünk egy ritmusra csobban, A természet egyensúlya - bennünk és körülöttünk és Szigetköz, a Duna gyöngysora. Az egyes mondatokra különböző ikonokkal nyilváníthatott tetszést a szavazó. A szavazás vége ( 03.25. 20 óra) után a megszámolt jelek alapján, a legtöbb szavazat a Szigetköz, a Duna gyöngysora mondatra érkezett. Aztán A természet egyensúlya - bennünk és körülöttünk-re, végül minimális szavazattal a Szívünk egy ritmusra csobban zárt.
A pályázat eredményhirdetésére azonban a lezárása után
(03.25.) nem került sor. Megvárták, míg megtörténik a natúrparkká válás (03.28.), majd
miután minden lezajlott, és a már
zoldkaszino, 2018. március 30. péntek, 08:02
Idegen csillagrendszerek bolygóinak légkörét vizsgálhatja az ARIEL űrmisszió
statisztikai szempontból nagy exobolygó-mintát fog vizsgálni, hogy valódi képet kaphassunk arról, milyenek is ezek az égitestek. Ez olyan kérdések megválaszolásához visz minket közelebb, mint hogy hogyan függ a bolygó kémiai összetétele és folyamatai attól a környezettől, amelyben keletkezett, és hogy a születését és fejlődését hogyan befolyásolta a gazdacsillaga" - idézi a közlemény Giovanna Tinetti az ARIEL vezető kutatójának, az University College London professzorának szavait.

Az ARIEL az exobolygók különböző populációit fogja tanulmányozni a Jupiter- és Neptunusz-méretűektől egészen a szuperföldekig, ráadásul eltérő környezetben. Egyes bolygók a csillagaik lakhatósági zónáiban lesznek, ám a küldetés fő célpontjait azok a forró és meleg planéták jelentik, melyek közel keringenek a csillagaikhoz.

A meleg és forró exobolygók természetes laboratóriumokként szolgálnak, melyekben a bolygók kémiai folyamatait és fejlődését tanulmányozhatjuk. A magas hőmérséklet következtében a légkör különböző
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 11:51
1/69
Képek, videók
Kielo urának árnya 01.jpg
chillik
2016. október 18. kedd, 04:00
Kielo urának árnya 02.jpg
chillik
2016. október 18. kedd, 04:00
Kielo urának árnya 03.jpg
chillik
2016. október 18. kedd, 04:00
uran4.jpg
charlotteani
2016. április 21. csütörtök, 19:46
Urania sorozat: Rovarok
vidocq_
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:53
uranus.png
tvnati
2013. március 30. szombat, 00:19
Az Uránusz Miranda nevű h
vargaspace
2012. november 07. szerda, 19:55
urania.preview.jpg
margherita
2012. szeptember 14. péntek, 23:18
Az Uránusz a Voyager-2 ké
vargaspace
2012. május 03. csütörtök, 17:54
Az Uránusz és Ariel nevű
vargaspace
2012. május 01. kedd, 16:00
Uranusz.jpg
zafir28
2011. május 04. szerda, 05:46
Az igazságosság.jpg
katalin_53
2017. szeptember 13. szerda, 11:42
Bárcsak állhatatosan.jpg
katalin_53
2018. május 27. vasárnap, 23:11
Állhatatosság-TÜKÖR
1vargaildyko
2015. május 08. péntek, 12:29
Állhatatosság-LÉPCSŐ
1vargaildyko
2014. augusztus 15. péntek, 10:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.