Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 08:23 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pikáns lencseleves
vágott sárgarépát és nagyon apróra vágott zellert a vajon kis lángon megpirítjuk. Amikor már fincsi illata kezd lenni a zöldségeknek, elzárjuk alatta a lángot, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és összekeverjük vele. Majd miután elkevertük, hozzáadjuk a leveshez és főzzük 20-25 percig.

Belekeverjük a mustárt, cukrot és ecetet. Így főzzük még 10-15 percig. Ezután kivesszük az egész vöröshagymát, fokhagymát is. Már nem lesz rá szükségünk.

A tejszínből habarást készítünk: egy külön edényben a tejszínhez hozzákeverjük a lisztet kis adagokban, csomómentesen. A keverékhezhozzáadunk eg merőkanálnyit a forró leves levéből, jól elkeverjük. Ezt megismételjük még 3 merőkanálnyi levesből kimert lével. Miután az utolsó adaggal is elkevertük, beleöntjük a kapott tejszín-liszt-leves lé keveréket a leveshez, elkeverjük benne.

A habarással összeforraljuk a levest. Tehetünk még hozzá ilyenkor kis őrölt chili pelyhet, ha szeretjük csípősen. Kész. Egy nap után még
bkisseva, 2018. május 04. péntek, 12:46
Betyárkrumpli
Betyárkrumpli

hozzávalók

1 kg burgonya
3 közepes db vöröshagyma
15 dkg parasztkolbász
10 dkg kenyérszalonna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint

elkészítés

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, a burgonyát kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, a hagymát ízlés szerint kockázzuk vagy szintén karikázzuk.
A burgonyát külön edényben összekeverjük a sóval, borssal és fűszerpaprikával, én egy kis olajjal szoktam ezt megsegíteni.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk és bevagdossuk, hogy csillag alakúra süljön.
Kicsit beolajozott tepsibe borítjuk a burgonyát, a kolbászt és a szalonnát. Ha kevésbé zsírosan szeretnénk, előtte a kolbászt és a szalonnát megpiríthatjuk, és sütés közben is hozzáadhatjuk a burgonyához a zsírjuk nélkül.
Ha a burgonya kezd puhulni, hozzáadjuk a hagymát, összekeverjük, és még sütjük egy kis ideig. 150 fokon kb. 1 óra alatt kész sütőtől függően.
evavicus, 2018. február 14. szerda, 19:35
Két krémes mézes krémes
(csapott)
3 csepp citromlé
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez

2 tasak tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor

A mázhoz

1 db tojásfehérje
1 fél citromból nyert citromlé
20 dkg porcukor

elkészítés

Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy
bkisseva, 2018. február 13. kedd, 12:04
Tejcsoki házilag
szoktam csokit csinálni házilag , nagyon szeretem és mindenki szereti.

1/2 kg cukor
2 dl tejszín
10 dkg teavaj

25 dkg zsíros tejpor
3 -4 evőkanál kakaó
2 cs vaniliás cukor

A fél kg cukrot a tejszínt és a vajat lassú tűzön kb 10 percig főzzük.
közben a tejport a vaniliás cukrot meg a kakaót egy külön edényben összekevered.
Aztán a két félt összekevered és egy folyékony masszát kapsz.

Én egy lapos sütőlapra teszek alufóliát, és erre öntöm a masszát.Aztán szépen elsimogatom egyenesre és egy vonalzóval felkockázom.
Amikor kihült, reggelig hűtőbe teszem. Másnap csokitáblákra méretezem, és fóliába csomagolom.
Kb. 11 tábla lesz belőle

Nagyon finom, mindenki szereti és sokkal olcsóbb, mint az igazi.

Elkészítési idő: 20 perc
tinka1951, 2018. február 09. péntek, 07:15
Sörlevesek
feltesszük forrni, közben a tojást összekeverjük a mézzel vagy a cukorral, majd a sörrel. Ha a tej már forró, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. A levest felhevítjük (nem forraljuk!), majd ráöntjük a szárított kenyérkockákra. Hidegen tálaljuk.

FRANCIA SÖRLEVES
Hozzávalók: világos sör, vaj, liszt, tojássárgája, rum, citromhéj, szegfűszeg, fahéj, gyömbér, szerecsendió, só, bors

Elkészítése: Vajjal és liszttel készíts világos rántást, engedd fel sörrel és forrald fel. Egy másik edényben, kevés sörben forralj 5-10 percig reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat, gyömbért, reszelt szerecsendiót, borsot és sót, majd ezt a fűszerkivonatot szűrd a berántott sörhöz. Egy-két tojássárgáját habarj el kevés rummal, s folyamatos keverés mellett ezt is add a leveshez.

FŰSZERES SÖRLEVES
Hozzávalók: fél liter világos sör, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, fekete bors, só
A levesbetéthez: 1 zsemle, 2 evőkanál
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Csokoládés kocka (Brownies)
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
1 pohár kristálycukor (kb. 130 g)
1 pohár finomliszt (kb. 130 g)
3 tojás
1/4 pohár vaj vagy margarin (kb. 60 g)
1 kiskanál sütőpor
Csipet só
Vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítési idő: 15 perc + sütés

Elkészítés:

Törjük apró darabokra a csokoládét. Egy megfelelő edényben olvasszuk fel a vajjal együtt, majd keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és ha kihűlt a massza, akkor keverjük hozzá a felvert tojásokat. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd öntsük a csokoládés masszához. A sütőt kapcsoljuk 190 fokra.

Egy közepes méretű tepsit zsírozzunk ki, majd öntsük bele az elkészített masszát, és süssük 190 fokon 30-40 percig, vagy tűpróbáig. Tálalhatjuk porcukorral meghintve, vagy csoki mázzal leöntve, de savanykás lekvárral megkenve, a tetejére tejszínhabot nyomva is nagyon finom.

Tipp:

Étcsokoládé helyett használhatunk
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:07
Agglegénytál
Hozzávalók:

80 dkg burgonya
3 közepes fej vöröshagyma
6 db paprika
4 közepes paradicsom
20 dkg lángolt kolbász
6 tojás
2 teáskanál só
bors ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és kevés olajon megsütjük.

Külön edényben megsütjük a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a cikkekre szeletelt paradicsomot és a paprikát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Amikor megsült hozzáadjuk a sült krumplihoz a felkarikázott kolbásszal együtt.

A tojásokat felverjük, sózzuk és a a krumplira öntjük, majd jól összesütjük.
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 09:47
Mézes krémes
vaj
450 g finomliszt
7 ek tej
1 ek szódabikarbóna (csapott)
3 csepp citromlé
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
2 tasak tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A mázhoz
1 db tojásfehérje
1 fél citromból nyert citromlé
20 dkg porcukor

elkészítés

Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot
faciendum, 2017. november 23. csütörtök, 19:24
Diós répatorta
szegfűbors;
5 egész tojás;
400g napraforgó olaj;
600g hámozott, reszelt sárgarépa;
100g apróra vágott dió.

Hozzávalók a krémhez:

300g szobahőmérsékletű sajtkrém
150g porcukor
100g szobahőmérsékletű vaj
1 lime héja

Tészta elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 150 C-ra.

A száraz összetevőket, a répa és a dió kivételével, egy nagy tálban összekevertem. Az olajat és tojást egy külön edényben kikevertem, majd hozzáadtam a száraz mixhez. Amikor egyenletesen elkeveredett hozzáadtam a reszelt répát és a diót, ismét alaposan összekevertem. Én egy közepes méretű lapos tepsiben sütöttem ki, így készült el kb 35 perc alatt. Nagyobb méretű tortaformában is meg lehet sütni, de akkor figyeljünk rá, hogy a tészta vastagsága miatt a sütési idő is több lesz.

Hagytam kicsit hűlni a tepsiben, majd egy deszkára fejjel lefelé kiborítottam és konyharuhával letakarva hagytam állni másnap
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 14:50
Két krémes mézes krémes
50 g margarin
2 evőkanál 1,5%-os tej
2 evőkanál holland kakaópor
Hozzávalók a krémhez
2 db pudingpor (vaníliás)
7 dl 1,5%-os tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 evőkanál holland kakaópor
Hozzávalók a mázhoz
1 db tojásfehérje
0.5 db citrom leve
20 dkg porcukor

Elkészítés
90 perc

Első lépésben, a megszokott módon pudingot főzünk, és jól kihűtjük, közben külön edényben a margarint a porcukorral habosra keverjük.

A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk. Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot
bkisseva, 2017. november 21. kedd, 12:39
Recept
húsos szalonna apró kockákra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
8 tojás felverve
5 dkg reszelt parmezán
1 fej lila hagyma felkarikázva
1 tk. őrölt kömény
1 tk. pirospaprika
1 tk. őrölt vagy néhány szál friss kakukkfű
só ízlés szerint
1 friss csokor petrezselyem
1. Tisztítsd meg, és szeleteld fel a zöldségeket. A gomba héja ehető, azt ne szedd le, csupán víz alatt dörzsöld meg a felületét egy puha kefével vagy konyharuhával. Ezután vágd négyfelé.
2. Egy edényben tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi ellepi majd a tojásokat. Amikor forr a víz, tedd bele a 2 tojást. Ha van otthon párolóbetéted, akkor illeszd az edény tetejére, és rendezd el benne a megtisztított, feldarabolt keményebb zöldségeket - mint amilyen a brokkoli, a karfiol és a sárgarépa. Fedd le őket, és 5 percig főzd mindkét szintet. Ha nincs párolóbetéted, akkor egy külön edényben forralj vizet, és forrástól számítva 3 perc alatt főzd félpuhára a zöldségeket, majd szűrd le.
3. Ezalatt egy
bozsanyinemanyi, 2017. október 29. vasárnap, 18:52
Rakott vegyes zöldség
fokhagyma

8 tojás felverve

5 dkg reszelt parmezán

1 fej lila hagyma felkarikázva

½ tk. őrölt kömény

½ tk. pirospaprika

1 tk. őrölt vagy néhány szál friss kakukkfű

só ízlés szerint

1 friss csokor petrezselyem

1. Tisztítsd meg, és szeleteld fel a zöldségeket. A gomba héja ehető, azt ne szedd le, csupán víz alatt dörzsöld meg a felületét egy puha kefével vagy konyharuhával. Ezután vágd négyfelé.

2. Egy edényben tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi ellepi majd a tojásokat. Amikor forr a víz, tedd bele a 2 tojást. Ha van otthon párolóbetéted, akkor illeszd az edény tetejére, és rendezd el benne a megtisztított, feldarabolt keményebb zöldségeket - mint amilyen a brokkoli, a karfiol és a sárgarépa. Fedd le őket, és 5 percig főzd mindkét szintet. Ha nincs párolóbetéted, akkor egy külön edényben forralj vizet, és forrástól számítva 3 perc alatt főzd félpuhára a zöldségeket, majd szűrd
bkisseva, 2017. október 26. csütörtök, 19:50
1/60
Képek, videók
lencseleves.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:50
lencseleves0731.jpg
maroka
2012. augusztus 01. szerda, 22:38
lencseleves
ibolya58
2012. április 16. hétfő, 08:05
lencseleves.jpg
maroka
2011. augusztus 14. vasárnap, 19:49
lencseleves.jpg
csiga01
2010. január 01. péntek, 13:09
tejfölös_lencseleves.j pg
1vargaildyko
2009. december 28. hétfő, 12:37
gorog_lencseleves_540x .jp
brozsika
2008. november 14. péntek, 22:13
Vöröshagyma
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:29
vöröshagyma.jpg
sz719eszter
2017. november 25. szombat, 12:25
voroshagyma.jpg
lenke1964
2015. szeptember 15. kedd, 16:30
Vöröshagyma.jpg
pacsakute
2014. október 14. kedd, 04:52
vöröshagyma1.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 17:14
vöröshagyma.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 17:13
Fokhagyma vöröshagyma.jpg
pacsakute
2013. augusztus 23. péntek, 19:42
Voroshagyma
cipello
2013. augusztus 20. kedd, 15:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.