Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 11:20 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Konyhai kisokos
porcukrot szórunk, nem fog megbőrösödni.

Úgy lehet meggyőződni róla, hogy az élesztő még elég friss, hogy egy kis darabkát forró vízbe kell tenni. Ha le
süllyed az edény aljára, már nem használható.

Ha nincs elég sütőporunk otthon, 3-4 kanál rummal helyettesíthetjük. Az alkohol majdnem annyira felhúzza a tésztát, mint a sütőpor.

Amikor csokoládét olvasztunk, vagy süteményt, szószt készítünk vízfürdőben, mindig ügyeljünk arra, hogy a kis edény ne érjen bele a nagyobb edényben forró vízbe, hanem csak a vízgőzbe, mert így a hő egyenletesen oszlik el.

A vadhúsokat ne forrázzuk. Hideg vízben alaposan áztassuk ki. Annyiszor váltsuk a vizet, míg végül már nem lesz véres.

Vadhúst célszerűbb fedő nélkül főzni. Igaz, hogy így tovább tart a főzés, de csak annyi vadíze marad az ételnek, ami még kellemes.

Ha tepsiben sütjük a vadhúst, színével lefelé kezdjük sütni, és mikor már félig megpuhult, fordítsuk át a másik oldalára. Akkor jó a hús, ha pirosas
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Krémes-szilvás pite
Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.
Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)

Krém
A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.
A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.
170-180 C-ra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. (Sütőtől függően, ha nagyon pirul a teteje, sütőpapírral takarjuk le.)
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x35 cm
költség: 600
aranyag, 2018. július 28. szombat, 14:44
Pikáns lencseleves
vágott sárgarépát és nagyon apróra vágott zellert a vajon kis lángon megpirítjuk. Amikor már fincsi illata kezd lenni a zöldségeknek, elzárjuk alatta a lángot, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és összekeverjük vele. Majd miután elkevertük, hozzáadjuk a leveshez és főzzük 20-25 percig.

Belekeverjük a mustárt, cukrot és ecetet. Így főzzük még 10-15 percig. Ezután kivesszük az egész vöröshagymát, fokhagymát is. Már nem lesz rá szükségünk.

A tejszínből habarást készítünk: egy külön edényben a tejszínhez hozzákeverjük a lisztet kis adagokban, csomómentesen. A keverékhezhozzáadunk eg merőkanálnyit a forró leves levéből, jól elkeverjük. Ezt megismételjük még 3 merőkanálnyi levesből kimert lével. Miután az utolsó adaggal is elkevertük, beleöntjük a kapott tejszín-liszt-leves lé keveréket a leveshez, elkeverjük benne.

A habarással összeforraljuk a levest. Tehetünk még hozzá ilyenkor kis őrölt chili pelyhet, ha szeretjük csípősen. Kész. Egy nap után még
bkisseva, 2018. május 04. péntek, 12:46
Betyárkrumpli
Betyárkrumpli

hozzávalók

1 kg burgonya
3 közepes db vöröshagyma
15 dkg parasztkolbász
10 dkg kenyérszalonna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint

elkészítés

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, a burgonyát kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, a hagymát ízlés szerint kockázzuk vagy szintén karikázzuk.
A burgonyát külön edényben összekeverjük a sóval, borssal és fűszerpaprikával, én egy kis olajjal szoktam ezt megsegíteni.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk és bevagdossuk, hogy csillag alakúra süljön.
Kicsit beolajozott tepsibe borítjuk a burgonyát, a kolbászt és a szalonnát. Ha kevésbé zsírosan szeretnénk, előtte a kolbászt és a szalonnát megpiríthatjuk, és sütés közben is hozzáadhatjuk a burgonyához a zsírjuk nélkül.
Ha a burgonya kezd puhulni, hozzáadjuk a hagymát, összekeverjük, és még sütjük egy kis ideig. 150 fokon kb. 1 óra alatt kész sütőtől függően.
evavicus, 2018. február 14. szerda, 19:35
Két krémes mézes krémes
(csapott)
3 csepp citromlé
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez

2 tasak tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor

A mázhoz

1 db tojásfehérje
1 fél citromból nyert citromlé
20 dkg porcukor

elkészítés

Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy
bkisseva, 2018. február 13. kedd, 12:04
Tejcsoki házilag
szoktam csokit csinálni házilag , nagyon szeretem és mindenki szereti.

1/2 kg cukor
2 dl tejszín
10 dkg teavaj

25 dkg zsíros tejpor
3 -4 evőkanál kakaó
2 cs vaniliás cukor

A fél kg cukrot a tejszínt és a vajat lassú tűzön kb 10 percig főzzük.
közben a tejport a vaniliás cukrot meg a kakaót egy külön edényben összekevered.
Aztán a két félt összekevered és egy folyékony masszát kapsz.

Én egy lapos sütőlapra teszek alufóliát, és erre öntöm a masszát.Aztán szépen elsimogatom egyenesre és egy vonalzóval felkockázom.
Amikor kihült, reggelig hűtőbe teszem. Másnap csokitáblákra méretezem, és fóliába csomagolom.
Kb. 11 tábla lesz belőle

Nagyon finom, mindenki szereti és sokkal olcsóbb, mint az igazi.

Elkészítési idő: 20 perc
tinka1951, 2018. február 09. péntek, 07:15
Sörlevesek
feltesszük forrni, közben a tojást összekeverjük a mézzel vagy a cukorral, majd a sörrel. Ha a tej már forró, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. A levest felhevítjük (nem forraljuk!), majd ráöntjük a szárított kenyérkockákra. Hidegen tálaljuk.

FRANCIA SÖRLEVES
Hozzávalók: világos sör, vaj, liszt, tojássárgája, rum, citromhéj, szegfűszeg, fahéj, gyömbér, szerecsendió, só, bors

Elkészítése: Vajjal és liszttel készíts világos rántást, engedd fel sörrel és forrald fel. Egy másik edényben, kevés sörben forralj 5-10 percig reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat, gyömbért, reszelt szerecsendiót, borsot és sót, majd ezt a fűszerkivonatot szűrd a berántott sörhöz. Egy-két tojássárgáját habarj el kevés rummal, s folyamatos keverés mellett ezt is add a leveshez.

FŰSZERES SÖRLEVES
Hozzávalók: fél liter világos sör, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, fekete bors, só
A levesbetéthez: 1 zsemle, 2 evőkanál
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Csokoládés kocka (Brownies)
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
1 pohár kristálycukor (kb. 130 g)
1 pohár finomliszt (kb. 130 g)
3 tojás
1/4 pohár vaj vagy margarin (kb. 60 g)
1 kiskanál sütőpor
Csipet só
Vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítési idő: 15 perc + sütés

Elkészítés:

Törjük apró darabokra a csokoládét. Egy megfelelő edényben olvasszuk fel a vajjal együtt, majd keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és ha kihűlt a massza, akkor keverjük hozzá a felvert tojásokat. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd öntsük a csokoládés masszához. A sütőt kapcsoljuk 190 fokra.

Egy közepes méretű tepsit zsírozzunk ki, majd öntsük bele az elkészített masszát, és süssük 190 fokon 30-40 percig, vagy tűpróbáig. Tálalhatjuk porcukorral meghintve, vagy csoki mázzal leöntve, de savanykás lekvárral megkenve, a tetejére tejszínhabot nyomva is nagyon finom.

Tipp:

Étcsokoládé helyett használhatunk
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:07
Agglegénytál
Hozzávalók:

80 dkg burgonya
3 közepes fej vöröshagyma
6 db paprika
4 közepes paradicsom
20 dkg lángolt kolbász
6 tojás
2 teáskanál só
bors ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és kevés olajon megsütjük.

Külön edényben megsütjük a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a cikkekre szeletelt paradicsomot és a paprikát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Amikor megsült hozzáadjuk a sült krumplihoz a felkarikázott kolbásszal együtt.

A tojásokat felverjük, sózzuk és a a krumplira öntjük, majd jól összesütjük.
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 09:47
Mézes krémes
vaj
450 g finomliszt
7 ek tej
1 ek szódabikarbóna (csapott)
3 csepp citromlé
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
2 tasak tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A mázhoz
1 db tojásfehérje
1 fél citromból nyert citromlé
20 dkg porcukor

elkészítés

Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot
faciendum, 2017. november 23. csütörtök, 19:24
Diós répatorta
szegfűbors;
5 egész tojás;
400g napraforgó olaj;
600g hámozott, reszelt sárgarépa;
100g apróra vágott dió.

Hozzávalók a krémhez:

300g szobahőmérsékletű sajtkrém
150g porcukor
100g szobahőmérsékletű vaj
1 lime héja

Tészta elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 150 C-ra.

A száraz összetevőket, a répa és a dió kivételével, egy nagy tálban összekevertem. Az olajat és tojást egy külön edényben kikevertem, majd hozzáadtam a száraz mixhez. Amikor egyenletesen elkeveredett hozzáadtam a reszelt répát és a diót, ismét alaposan összekevertem. Én egy közepes méretű lapos tepsiben sütöttem ki, így készült el kb 35 perc alatt. Nagyobb méretű tortaformában is meg lehet sütni, de akkor figyeljünk rá, hogy a tészta vastagsága miatt a sütési idő is több lesz.

Hagytam kicsit hűlni a tepsiben, majd egy deszkára fejjel lefelé kiborítottam és konyharuhával letakarva hagytam állni másnap
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 14:50
Két krémes mézes krémes
50 g margarin
2 evőkanál 1,5%-os tej
2 evőkanál holland kakaópor
Hozzávalók a krémhez
2 db pudingpor (vaníliás)
7 dl 1,5%-os tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 evőkanál holland kakaópor
Hozzávalók a mázhoz
1 db tojásfehérje
0.5 db citrom leve
20 dkg porcukor

Elkészítés
90 perc

Első lépésben, a megszokott módon pudingot főzünk, és jól kihűtjük, közben külön edényben a margarint a porcukorral habosra keverjük.

A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk. Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot
bkisseva, 2017. november 21. kedd, 12:39
1/60
Képek, videók
Konyhai matek
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:07
Konyhai jó tanács.
alvaro-hopihe
2018. március 24. szombat, 10:29
Konyhai matek.jpg
pacsakute
2018. március 18. vasárnap, 09:02
konyhai virágos ablakom_5
maroka
2018. március 09. péntek, 14:45
konyhai virágos ablakom_4
maroka
2018. március 09. péntek, 14:45
konyhai virágos ablakom_3
maroka
2018. március 09. péntek, 14:44
konyhai virágos ablakom_2
maroka
2018. március 09. péntek, 14:44
konyhai virágos ablakom.j
maroka
2018. március 09. péntek, 14:44
Pipacsos konyhai akasztó.
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:41
Levendulás konyhai akaszt
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:37
konyhai kilátás
orban47
2015. november 12. csütörtök, 19:17
konyhai ablakdíszem
orban47
2015. október 08. csütörtök, 05:36
mellény aljára.jpg
pergerne
2013. november 11. hétfő, 12:48
Deda a pohár aljára néz :
jutka73
2008. március 05. szerda, 19:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.