Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 19:32 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hétfőtől tilos behajtani régi, szennyező dízelautókkal a brüsszeli régióba
fővárosi régióba. 2020-tól az Euro 3-as, és a 15 évnél idősebb dízelek, 2022-től az Euro 4-es és 12 évesnél idősebb gépjárművek, 2025-től pedig az Euro 5-ös és 9 évesnél idősebb dízelautókat is kivonják a brüsszeli régió forgalmából.

A La Libre Belgique című belga napilap szerint az elmúlt hetekben mintegy háromszáz figyelmeztető táblát helyeztek ki a zóna határára, valamint közel 180 kamerát szereltek fel, amely rendszám alapján ellenőrzi az autó besorolását a kötelező műszaki vizsgát rögzítő központi adatbázisán keresztül. Az év végéig 220 további ellenőrző kamerát helyeznek üzembe. Emellett a hatóságok július elseje óta figyelmeztetést küldenek azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak, akiknek autója nem felel meg a környezetvédelmi követelményeknek. A múlt hetekben végzett előzetes ellenőrzéseken naponta mintegy 200 jármú akadt fenn - közölték.

Az október elejétől érvényes korlátozás a napilap szerint a brüsszeli autópark mintegy 0,5 százalékát érinti. A 2019-ben érvénybe lépő korlátozás miatt a
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 14:41
Krónika 5. rész (kérdések)
az anyák esetében már bevezetett intézkedést, amely két gyermeknél elengedi a hitel felét, háromnál a teljes összegét.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára furcsállta, hogy a Jobbik szerint az jogszerű, ha egyáltalán nincs kedvezmény, de jogszerűtlen az, ha az édesanyákat támogatják. A kormány célja az anyák támogatása, mivel rájuk több hárul azzal, hogy otthon és a munkahelyen is helyt kell állniuk - hangsúlyozta.

MSZP: milyen leépítéseket terveznek a központi apparátusban?

Korózs Lajos (MSZP) úgy fogalmazott, hogy a "közbeszéd" szerint a jövő év elején a központi apparátus mintegy negyven százalékát bocsátják el. A képviselő azt kérte, hogy tegyék nyilvánossá azokat a hatástanulmányokat, amelyek alapján a leépítéseket tervezik.

Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt mondta, az új kormányok a ciklusuk elején mindig áttekintik a közigazgatási apparátus szerkezetét. Ez az áttekintés most is zajlik, a részletek
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:04
Négyszázmillió forintból újul meg a túrkevei általános iskola
(Fidesz-KDNP) elmondta: a tulajdonos önkormányzat csaknem 300 millió forinttal járul a fejlesztéshez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) két pályázatának köszönhetően. A karcagi tankerületi központ pedig az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán nyert mintegy 100 millió forinttal támogatja a beruházást.

A korszerűsítés során energetikailag is megújulnak a Petőfi téri és Kossuth utcai iskolaépületek: homlokzati hőszigetelést kapnak, kicserélik a nyílászárókat, központi fűtést alakítanak ki a szakemberek. A Kossuth utcai épület tetőzetét teljesen lecserélik, napelemeket telepítenek rá - sorolta a fejlesztéseket a település vezetője. Hozzátette: megújulnak a tantermek is, továbbá oktatástechnikai eszközöket - aktív táblákat, projektorokat - vásárolnak.

Az iskolába 427 tanuló jár, így gyermekenként mintegy egymillió forint fejlesztési forráshoz jutott az iskola - mondta a polgármester. A tanulók átmenetileg önkormányzati épületekben, például a művelődési
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 07:04
Biogáz alapú távhőrendszer létrehozását tervezik Zalaegerszegen
Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a közgyűlés előző napi ülésén tárgyalt témákat ismertetve beszélt arról, hogy a Zalavíz Zrt. kidolgozott egy szakmai anyagot a hulladékfeldolgozás során keletkező biogáz fűtési célú hasznosítására. Az elképzelés alapja az, hogy a helyi Ökováros program keretében már több éve buszokat és személyautókat üzemeltetnek biogázzal.

Zalaegerszegen jelenleg nincs távfűtés, de a nyáron átadott új hulladékfeldolgozó üzem kapacitásait távfűtésre is hasznosíthatónak tartják. Egy biogáz alapú minierőmű létrehozásával - más fűtési módoknál jóval olcsóbban - fűteni tudnák a városi sportcsarnokot, a ZTE stadionját, a közelben lévő bölcsődét, óvodát, iskolát, a jégcsarnokot, valamint a Zala Pláza épületét.

A polgármester jelezte: a közgyűlés által elfogadott szakmai anyagot az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak is benyújtják, központi forrást remélve a beruházás megvalósítására.
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 13:52
Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten
energetikai cég első fél éve gyengébb lett a tavalyinál, főként azért, mert az áprilisi és májusi, szokatlanul magas hőmérséklet miatt idén korábban befejeződött a fűtési szezon. A cég árbevétele 2,402 milliárd forint volt a tavalyi 2,519 milliárd forinthoz képest, az eredmény 355 millióról 24 millió forintra csökkent. Az EBITDA (kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény) ugyanakkor 52 millió forinttal, 1,147 milliárd forintra emelkedett.

Szerdán reggel tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a végleges GDP-adatokat a második negyedévre vonatkozóan, illetve a kiskereskedelmi forgalom júliusi alakulását. A GDP növekedése az előzetesen közzétett adatoknál is lendületesebb volt, 4,8 százalékkal haladta meg a tavalyi második negyedéves időszakét, míg a szezonálisan, naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,6 százalékos volt a bővülés. A kiskereskedelmi forgalom júliusban - éves bázison, naptárhatástól megtisztítva - 5,3 százalékkal bővült, mely
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 07:04
Volt egyszer egy szép Demke-palota, ahol sok-sok debreceni j
intézetet a terv olyan modern palotának, a város akkori egyik legszebb épületének írta le, ami közel van a város központjához és a villamosvasúthoz.

Ugyanakkor ,,a város legegészségesebb, legmagasabb helyén fekszik, s homokos talajon épül. Ideális hely. Jobbat, szebbet elképzelni se lehet."

Az internátust eredetileg 200-300 közép- és főiskolai hallgató befogadására tervezték. Tágas hálótermek alkották, s a világos szobáit fürdővel, vízvezetékkel, villanyvilágítással és központi fűtéssel szerelték fel.

dm2A tér látványa a Népházzal a Meteor mozinál | Fotó: Déri Múzeum

1912. június 28-án megalakult a DMKE Debreceni Osztálya is, melynek elnöke Kovács József polgármester lett, az igazgatója pedig dr. Kenézy Gyula. A héttagú igazgatóságban Aczél Géza és Rickl Antal is helyet kapott.

Lerobbantották 45 éve
A tornyos, oszlopos, címeres, manzárdos helyet a Dobozi-lakótelep melletti téren nyitották meg 105 évvel ezelőtt. A ma is használatos
tinka1951, 2018. július 28. szombat, 13:55
Hangszertolvajok ellen emeltek vádat Nagykanizsán
Pirger Csaba - vádemelésről szóló - tájékoztatása szerint az egyik férfi tavaly decemberben egy éjszaka behatolt egy felújítás alatt lévő nagykanizsai házba. Az ott már elkészült központi fűtés rézcsöveit letörte a falról és a radiátorokról, illetve a lakásból 15 réztrombitát, egy tenorkürtöt és öt klarinétot, valamint egy csillárt is összeszedett.

A férfi hangszerek egy részét már a helyszínen összezúzta, majd magával vitte, de később egy ismerősével visszatért a többi holmiért. A házból ellopott hangszereket és rézcsöveket másnap még jobban összenyomva egy nagykanizsai hulladéktelepen háztartási fémhulladékként értékesítették mintegy 50 ezer forintért. Az ellopott réztárgyak értéke mintegy másfél millió forint volt.

A két férfi ellen - akik közül az elsőrendű különös visszaesőnek számít - nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 12:01
MIRŐL ÁRULKODIK AZ ARCUNK? 2.
AJKAK:
- A berepedezett, száraz ajkunk arról árulkodik, hogy túl sokat időztünk a napon, a hideg levegőn, vagy száraz központi fűtéses helyiségben. Ilyenkor az ajkainknak fokozott hidratálásra van szüksége.
- Ha rúzsozás után viszket az ajkunk, az azt jelenti, allergiás vagyunk a rúzsra. Már kapható olyan rúzs is, amely táplálja az ajkainkat.
- ha a szánk széle berepedezik, az azt jelzi, több B-2-vitaminra van szükségünk.
- Ha a z ajkaink hidegre érzékenyek az azt jelzi, hogy a szervezetünk kimerült. Ha gyakran előfordul, feltétlenül forduljunk orvoshoz.
- Enyhén kékes ajkak arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a szervezetünk nem kap elég oxigént. Ez összefügghet a szív vagy a tüdő rendellenes működésével.
- Amennyiben gyakran herpeszes a szánk, akkor bizony a szervezetünk immunrendszerével baj van. Együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt.

SZÁJÜREG
- Előfordul, hogy a szájüregünkben krémszínű fehér pöttyök jelennek meg. Ez a szájpenész jele. Ha tartósan
lizawolf, 2018. március 26. hétfő, 14:05
Vidám estét!
visszamegy a házba. A felesége még alszik, így a sötét szobában levetkőzik és befekszik az asszny mellé. Odabújik hozzá, és a fülébe súgja:
- Nagyon cudar idő van odakint!
A felesége félálomban:
- Most gondold el, és az idióta férjem még ilyenkor is pecázik!

.......

Milyenek a finnek?
+15°C:
- Spanyolországban az emberek téli kabátot és kesztyűt húznak.
- A Finnek kifekszenek napozni.
+10°C:
- A Franciák hiábavalóan próbálják bekapcsolni a központi fűtést.
- A Finnek virágokat ültetnek a kertben.
+5°C:
- Az Olasz kocsik nem indulnak.
- A Finnek még kabriókat használnak.
0°C:
- Megfagy a desztillált víz.
- A Vantaa folyó vize kicsit sűrűbbé válik.
-5°C:
- A Californiaiak a fagyhalál küszöbén állnak.
- A Finnek még egy utolsó roston sütést rendeznek a szabadban a tél beállta előtt.
-10°C:
- A Britek fűteni kezdenek.
- A Finnek hosszú ujjú pólót vesznek.
-20°C:
- Az
tunkiss, 2018. február 28. szerda, 19:26
Környezetvédelmi tárca: Lengyelország következetesen törekszik a levegőminőség javítására
lengyel intézkedések nyomán legkorábban 2020 és 2024 között javulna olyan szintre a levegő minősége, amely már megfelelne az uniós határértékeknek.

A lengyel környezetvédelmi tárca közölte: 2020-ig összesen több mint 10 milliárd zlotyt (mintegy 2,4 milliárd eurót) szánnak a probléma megoldására. Felidézték: a levegő rossz minőségét Lengyelországban jelenleg elsősorban a háztartásokban alkalmazott elavult kazánok, illetve a rossz minőségű fűtőanyag okozzák, ezért egyebek között az épületeknek a központi fűtéshez, illetve a gázvezetékes hálózathoz való csatlakozását fogják támogatni.

A közleményben felsorolják azokat az intézkedéseket és programcsomagokat, amelyeket eddig már állami, illetve önkormányzati szinten elfogadtak, és rámutatnak: az állami környezetvédelmi felügyelet megállapította, hogy Lengyelországban már javuló tendencia mutatható ki, összhangban az uniós és a hazai előírásokkal.

A luxembourgi ítéletet kommentálta csütörtök délelőtt Piotr Wozny vállalkozás- és technológiaügyi
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 17:00
Szemszárazság kezelése Házilag
A szemszárazság egyre gyakoribb problémává vált, ennek egyik legfőbb oka lehet, hogy sok időt töltünk a monitorok erős fénye előtt, legyen szó laptopról, mobiltelefonról, televízióról vagy tabletről. A légkondicionálók használata vagy éppen a központi fűtés is hozzájárul ahhoz, hogy a szemszárazság egyre több embert érint.
A szemszárazságot általában a könnytermelés csökkenése okozza, a könnymirigy nem termel elegendő könnyet ahhoz, hogy az egész szaruhártyát befedje. Tipikus tünetei az égő, szúró, valamint az idegentest-érzés, mintha valami belement volna a szembe. A kötőhártya bepirosodhat, érzékenyebbé válik a szem a külső hatásokra, a pislogás fájdalmassá válhat.


Ha a szemszárazság valamilyen meglévő betegség kísérő tünete, akkor a betegség kezelésével együtt szinte magától elmúlik. Amennyiben nem betegség okozza, akkor a tüneteket kell kezelni. A megfelelő folyadékfogyasztás és a műkönny használata mellett több olyan gyógynövény segíthet, amely szemnyugtató hatásán túl a
suzymama, 2018. február 13. kedd, 09:49
Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő
eredményeként korszerű gépekkel felszerelt, tágas, európai színvonalú szakrendelőben fogadhatják a helyieket.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt uniós ciklus 500 milliárd forintos fejlesztési forrásaiból csak a vidék egészségügyi ellátását tudták fejleszteni, ennek keretében megújult 77 kórház, 54 rendelő és 97 mentőállomás, és 23 új rendelő, 30 új mentőállomás készült el.

Hozzátette: a gazdasági teljesítmény révén a következő években a főváros és a központi régió ellátását kívánják újjászervezni.

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója elmondta, a kórház négy szakrendelőt üzemeltet, köztük a jelenleg három telephelyen üzemelő rákosmentei szakrendelőt. Hozzátette, a szakrendelő 1973-ban épült, 1981-ben csatolták a kórházhoz, ellátási területéhez körülbelül 90 ezer lakos tartozik.

Felidézte, mostanra megújult az épület homlokzata, tetőszigetelést kapott az intézmény, korszerűsítették a fűtését és
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 11:38
1/39
Képek, videók
Belgique-Croatia 2012
djurkevic
2012. október 27. szombat, 06:22
Croatia-Belgique 2001
djurkevic
2007. június 19. kedd, 17:31
Brüsszeli érdekességek
sanci81
2015. november 24. kedd, 16:41
brüsszeli csúcs.png
agica2004
2014. március 06. csütörtök, 12:47
brüsszeli világkiállitás
lacipecsenye
2013. december 11. szerda, 08:38
Brüsszeli királyi palota
pacsakute
2011. november 28. hétfő, 11:21
brüsszeli vháza.jpg
skorpiolilike
2011. augusztus 20. szombat, 05:20
Brüsszeli séta
klara1949
2010. november 25. csütörtök, 20:03
Brüsszeli advent 2009
reper
2009. december 15. kedd, 15:13
brüsszeli griffon..?
charlotteani
2008. január 26. szombat, 23:52
brüsszeli csipke
melvyra
2008. január 25. péntek, 03:03
Kláritól az öszi hetekre
csalogany13
2012. november 15. csütörtök, 22:39
hetek közéleti magazin
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:46
Derüs,őszi heteket
zsoka1953
2011. február 16. szerda, 06:37
napok, hetek, hónapok, Új
parkovi
2011. február 12. szombat, 20:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.