Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 07:42 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Volt egyszer egy szép Demke-palota, ahol sok-sok debreceni j
intézetet a terv olyan modern palotának, a város akkori egyik legszebb épületének írta le, ami közel van a város központjához és a villamosvasúthoz.

Ugyanakkor ,,a város legegészségesebb, legmagasabb helyén fekszik, s homokos talajon épül. Ideális hely. Jobbat, szebbet elképzelni se lehet."

Az internátust eredetileg 200-300 közép- és főiskolai hallgató befogadására tervezték. Tágas hálótermek alkották, s a világos szobáit fürdővel, vízvezetékkel, villanyvilágítással és központi fűtéssel szerelték fel.

dm2A tér látványa a Népházzal a Meteor mozinál | Fotó: Déri Múzeum

1912. június 28-án megalakult a DMKE Debreceni Osztálya is, melynek elnöke Kovács József polgármester lett, az igazgatója pedig dr. Kenézy Gyula. A héttagú igazgatóságban Aczél Géza és Rickl Antal is helyet kapott.

Lerobbantották 45 éve
A tornyos, oszlopos, címeres, manzárdos helyet a Dobozi-lakótelep melletti téren nyitották meg 105 évvel ezelőtt. A ma is használatos
tinka1951, 2018. július 28. szombat, 13:55
Hangszertolvajok ellen emeltek vádat Nagykanizsán
Pirger Csaba - vádemelésről szóló - tájékoztatása szerint az egyik férfi tavaly decemberben egy éjszaka behatolt egy felújítás alatt lévő nagykanizsai házba. Az ott már elkészült központi fűtés rézcsöveit letörte a falról és a radiátorokról, illetve a lakásból 15 réztrombitát, egy tenorkürtöt és öt klarinétot, valamint egy csillárt is összeszedett.

A férfi hangszerek egy részét már a helyszínen összezúzta, majd magával vitte, de később egy ismerősével visszatért a többi holmiért. A házból ellopott hangszereket és rézcsöveket másnap még jobban összenyomva egy nagykanizsai hulladéktelepen háztartási fémhulladékként értékesítették mintegy 50 ezer forintért. Az ellopott réztárgyak értéke mintegy másfél millió forint volt.

A két férfi ellen - akik közül az elsőrendű különös visszaesőnek számít - nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 12:01
MIRŐL ÁRULKODIK AZ ARCUNK? 2.
AJKAK:
- A berepedezett, száraz ajkunk arról árulkodik, hogy túl sokat időztünk a napon, a hideg levegőn, vagy száraz központi fűtéses helyiségben. Ilyenkor az ajkainknak fokozott hidratálásra van szüksége.
- Ha rúzsozás után viszket az ajkunk, az azt jelenti, allergiás vagyunk a rúzsra. Már kapható olyan rúzs is, amely táplálja az ajkainkat.
- ha a szánk széle berepedezik, az azt jelzi, több B-2-vitaminra van szükségünk.
- Ha a z ajkaink hidegre érzékenyek az azt jelzi, hogy a szervezetünk kimerült. Ha gyakran előfordul, feltétlenül forduljunk orvoshoz.
- Enyhén kékes ajkak arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a szervezetünk nem kap elég oxigént. Ez összefügghet a szív vagy a tüdő rendellenes működésével.
- Amennyiben gyakran herpeszes a szánk, akkor bizony a szervezetünk immunrendszerével baj van. Együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt.

SZÁJÜREG
- Előfordul, hogy a szájüregünkben krémszínű fehér pöttyök jelennek meg. Ez a szájpenész jele. Ha tartósan
lizawolf, 2018. március 26. hétfő, 14:05
Vidám estét!
visszamegy a házba. A felesége még alszik, így a sötét szobában levetkőzik és befekszik az asszny mellé. Odabújik hozzá, és a fülébe súgja:
- Nagyon cudar idő van odakint!
A felesége félálomban:
- Most gondold el, és az idióta férjem még ilyenkor is pecázik!

.......

Milyenek a finnek?
+15°C:
- Spanyolországban az emberek téli kabátot és kesztyűt húznak.
- A Finnek kifekszenek napozni.
+10°C:
- A Franciák hiábavalóan próbálják bekapcsolni a központi fűtést.
- A Finnek virágokat ültetnek a kertben.
+5°C:
- Az Olasz kocsik nem indulnak.
- A Finnek még kabriókat használnak.
0°C:
- Megfagy a desztillált víz.
- A Vantaa folyó vize kicsit sűrűbbé válik.
-5°C:
- A Californiaiak a fagyhalál küszöbén állnak.
- A Finnek még egy utolsó roston sütést rendeznek a szabadban a tél beállta előtt.
-10°C:
- A Britek fűteni kezdenek.
- A Finnek hosszú ujjú pólót vesznek.
-20°C:
- Az
tunkiss, 2018. február 28. szerda, 19:26
Környezetvédelmi tárca: Lengyelország következetesen törekszik a levegőminőség javítására
lengyel intézkedések nyomán legkorábban 2020 és 2024 között javulna olyan szintre a levegő minősége, amely már megfelelne az uniós határértékeknek.

A lengyel környezetvédelmi tárca közölte: 2020-ig összesen több mint 10 milliárd zlotyt (mintegy 2,4 milliárd eurót) szánnak a probléma megoldására. Felidézték: a levegő rossz minőségét Lengyelországban jelenleg elsősorban a háztartásokban alkalmazott elavult kazánok, illetve a rossz minőségű fűtőanyag okozzák, ezért egyebek között az épületeknek a központi fűtéshez, illetve a gázvezetékes hálózathoz való csatlakozását fogják támogatni.

A közleményben felsorolják azokat az intézkedéseket és programcsomagokat, amelyeket eddig már állami, illetve önkormányzati szinten elfogadtak, és rámutatnak: az állami környezetvédelmi felügyelet megállapította, hogy Lengyelországban már javuló tendencia mutatható ki, összhangban az uniós és a hazai előírásokkal.

A luxembourgi ítéletet kommentálta csütörtök délelőtt Piotr Wozny vállalkozás- és technológiaügyi
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 17:00
Szemszárazság kezelése Házilag
A szemszárazság egyre gyakoribb problémává vált, ennek egyik legfőbb oka lehet, hogy sok időt töltünk a monitorok erős fénye előtt, legyen szó laptopról, mobiltelefonról, televízióról vagy tabletről. A légkondicionálók használata vagy éppen a központi fűtés is hozzájárul ahhoz, hogy a szemszárazság egyre több embert érint.
A szemszárazságot általában a könnytermelés csökkenése okozza, a könnymirigy nem termel elegendő könnyet ahhoz, hogy az egész szaruhártyát befedje. Tipikus tünetei az égő, szúró, valamint az idegentest-érzés, mintha valami belement volna a szembe. A kötőhártya bepirosodhat, érzékenyebbé válik a szem a külső hatásokra, a pislogás fájdalmassá válhat.


Ha a szemszárazság valamilyen meglévő betegség kísérő tünete, akkor a betegség kezelésével együtt szinte magától elmúlik. Amennyiben nem betegség okozza, akkor a tüneteket kell kezelni. A megfelelő folyadékfogyasztás és a műkönny használata mellett több olyan gyógynövény segíthet, amely szemnyugtató hatásán túl a
suzymama, 2018. február 13. kedd, 09:49
Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő
eredményeként korszerű gépekkel felszerelt, tágas, európai színvonalú szakrendelőben fogadhatják a helyieket.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt uniós ciklus 500 milliárd forintos fejlesztési forrásaiból csak a vidék egészségügyi ellátását tudták fejleszteni, ennek keretében megújult 77 kórház, 54 rendelő és 97 mentőállomás, és 23 új rendelő, 30 új mentőállomás készült el.

Hozzátette: a gazdasági teljesítmény révén a következő években a főváros és a központi régió ellátását kívánják újjászervezni.

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója elmondta, a kórház négy szakrendelőt üzemeltet, köztük a jelenleg három telephelyen üzemelő rákosmentei szakrendelőt. Hozzátette, a szakrendelő 1973-ban épült, 1981-ben csatolták a kórházhoz, ellátási területéhez körülbelül 90 ezer lakos tartozik.

Felidézte, mostanra megújult az épület homlokzata, tetőszigetelést kapott az intézmény, korszerűsítették a fűtését és
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 11:38
Hatmilliárd forintos kormányzati támogatás sportfejlesztésre Újpesten
rendszeresen végzik a testmozgás különböző fajtáit.

A magyar közlönyben november 8-án megjelent kormányhatározat rögzíti azokat a programelemeket, valamint a hozzájuk rendelt kormányzati forrásokat, amelyek a 2017 és 2020 közötti időszakra vonatkozó újpesti város- és sportlétesítmény-fejlesztési program megvalósításához szükségesek.

A fejlesztéseket és felújításokat, valamint a jövőbeli terveket Őze István, az UTE klubigazgatója mutatta be részletesen. A Megyeri úti területen teljesen megújul a központi irodaház, amelynek többek között vízvezeték-rendszere, illetve a kazánháza is elavult. Az épületet, ahogyan Őze István fogalmazott, teljesen "kicsontozzák" majd. Szintén felújítják a boksz- és birkózó csarnokot, erre leginkább azért van szükség, mert ezeket a sportágakat 30-40 évvel ezelőtt szinte kizárólag férfiak űzték, mára azonban ez jelentősen megváltozott, így mindkét nem számára meg kell teremteni a megfelelő feltételeket.

A Megyeri úti jégcsarnok új tetőszigetelést kap, aminek
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 15:03
Új fejlesztéseivel évi negyvenmilliót takarít meg a salgótarjáni kórház
hajtogatógépet, valamint a szállításhoz teherautót szereztek be.

A konyha - ahol naponta negyvenféle ételt tudnak elkészíteni - új mosogatógépet, sütőberendezést, üstöket kapott.

Az üzemeltetési költségeken megspórolt évi mintegy 40 millió forintot a betegellátás színvonalának fejlesztésére fordítják - emelte ki Bercsényi Lajos.

Jakó Ildikó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ észak-magyarországi térségi igazgatója ismertette: a kórházak év végére keletkezett adósságállományát hosszú évek óta a központi költségvetésből konszolidálja kormány, ez tavaly 60 milliárd forint volt. 45 milliárdot idén is a lejárt szállítói számlák kifizetésére kaptak az intézmények, újdonság viszont, hogy 15 milliárdból olyan fejlesztéseket támogatnak, amelyek révén megelőzhető az adósság. Országosan 324 pályázat nyert, az észak-magyarországi térségben 1,6 milliárd, Nógrád megyében több mint 500 millió forint támogatást kaptak a kórházak - ismertette.

Becsó Zsolt (Fidesz), Kelet-Nógrád országgyűlési
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 13:02
Magyar fejlesztésnek köszönhetően épülhetnek az első okos társasházak és okos lakóparkok
tulajdonosa, Szarvas Péter szerint a fejlesztés forradalmasíthatja az okos otthonok nemzetközi piacát azzal, hogy kapcsolódni tud a legtöbb nagy gyártó rendszereihez, elfedi a gyártók közötti kommunikációs problémákat, és nem csak az egyes lakásokat, de az egész társasházat egy rendszerként kezeli, gyakorlatilag előkészíti a lakásokat bármilyen smart home-megoldás bevezetésére.

Az okos otthonok (smart home) piaca évről évre gyorsan fejlődik, a lakásban vagy házban működő valamennyi rendszert összehangoló, központilag és távolról is irányítható technikai és innovatív megoldások egyre népszerűbbek. A cég azzal számol, hogy az okos otthonok 5 milliárd forintra becsülhető belföldi piacának növekedési üteme 2017-21 között átlagosan évi 59 százalékos lehet, a 2,6 milliárd eurós európai piac pedig 14,1 milliárd euróra bővülhet 2020-ra.

Szarvas Péter a közleményben ismertette, hogy a Chameleon Smart Home tömeggyártása elindult, megkezdődött a technológiát is alkalmazó első magyar okos társasház
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 07:05
Nincs Cím
EladÓ SŰrgŐsen : Nagy poroterm téglábol épült családi ház Kunszentmiklóson,118 nm + nyári konyha kazán ház, mellék épület 2 garázsal, központi fütéssel és vegyes tűzelésű kazánal,3 szoba nagy előtérel , amerikai konyhával tágas fűrdőszobával, wc,és éléskamrával. Irányár :15 500 000 ft.
Érdeklődni a 06704151737.
jozso2ro, 2017. november 01. szerda, 12:22
A Winchester Mystery House
A kúria az özvegy 1922-ben bekövetkezett haláláig épült, és egy 160 szobás kastély vált belőle. A benne található 40 lépcsőház némelyike nem vezet sehová, a 467 ajtó között van, amelyik falra, a szabadba, vagy az alatta lévő szintre nyílik. 47 kandallója, 17 kéménye és több mint tízezer üvegtáblája volt, amelyek közül sokat a Tiffany cég készített. A ház három lifttel, valamint gőz és központi fűtéssel is büszkélkedett megelőzvén korát.

A Winchester Ház.

Bár a médium biztos volt annak idején a dolgában, Sarah Winchester halála napjáig állította, hogy a ház folyamatos bővítése ellenére találkozott szellemekkel, sőt, beszélgetett is velük.

A
schuro, 2017. október 28. szombat, 21:54
1/38
Képek, videók
Szeged Reök Palota.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 20:00
Szeged Reok Palota 2016..
agica2004
2018. március 20. kedd, 22:22
Szeged-Reök palota fénybe
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 16:53
Szeged-Reök palota-esti f
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 16:52
Szeged-Reök palota-hóesés
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 16:50
Szeged Wöber palota.jpg
agica2004
2018. február 28. szerda, 00:21
A Palota helyén 01.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:18
A Palota helyén 02.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:18
A Palota helyén 03.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:17
A Palota helyén 04.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:17
A Palota helyén 05.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:16
A Palota helyén 06.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:15
debrecen déri múzeum
lacipecsenye
2012. szeptember 16. vasárnap, 12:12
Déri Múzeum
janna53
2010. december 29. szerda, 17:40
A Déri Múzeum épülete1.jp
skorpiolilike
2010. április 20. kedd, 05:23
Címkék
levegő minősége, állami környezetvédelmi, fagyhalál küszöbén, város központjához, tüneteket kell, internátust eredetileg, salgótarjáni kórház, betegellátás színvonalának, magyar közlönyben, elsőrendű különös, éjszaka behatolt, igazgatója pedig, okos otthonok, luxembourgi ítéletet, kötőhártya bepirosodhat, legtöbb nagy,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.