Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 08:25 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MIRŐL ÁRULKODIK AZ ARCUNK? 2.
AJKAK:
- A berepedezett, száraz ajkunk arról árulkodik, hogy túl sokat időztünk a napon, a hideg levegőn, vagy száraz központi fűtéses helyiségben. Ilyenkor az ajkainknak fokozott hidratálásra van szüksége.
- Ha rúzsozás után viszket az ajkunk, az azt jelenti, allergiás vagyunk a rúzsra. Már kapható olyan rúzs is, amely táplálja az ajkainkat.
- ha a szánk széle berepedezik, az azt jelzi, több B-2-vitaminra van szükségünk.
- Ha a z ajkaink hidegre érzékenyek az azt jelzi, hogy a szervezetünk kimerült. Ha gyakran előfordul, feltétlenül forduljunk orvoshoz.
- Enyhén kékes ajkak arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a szervezetünk nem kap elég oxigént. Ez összefügghet a szív vagy a tüdő rendellenes működésével.
- Amennyiben gyakran herpeszes a szánk, akkor bizony a szervezetünk immunrendszerével baj van. Együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt.

SZÁJÜREG
- Előfordul, hogy a szájüregünkben krémszínű fehér pöttyök jelennek meg. Ez a szájpenész jele. Ha tartósan
lizawolf, 2018. március 26. hétfő, 14:05
Vidám estét!
visszamegy a házba. A felesége még alszik, így a sötét szobában levetkőzik és befekszik az asszny mellé. Odabújik hozzá, és a fülébe súgja:
- Nagyon cudar idő van odakint!
A felesége félálomban:
- Most gondold el, és az idióta férjem még ilyenkor is pecázik!

.......

Milyenek a finnek?
+15°C:
- Spanyolországban az emberek téli kabátot és kesztyűt húznak.
- A Finnek kifekszenek napozni.
+10°C:
- A Franciák hiábavalóan próbálják bekapcsolni a központi fűtést.
- A Finnek virágokat ültetnek a kertben.
+5°C:
- Az Olasz kocsik nem indulnak.
- A Finnek még kabriókat használnak.
0°C:
- Megfagy a desztillált víz.
- A Vantaa folyó vize kicsit sűrűbbé válik.
-5°C:
- A Californiaiak a fagyhalál küszöbén állnak.
- A Finnek még egy utolsó roston sütést rendeznek a szabadban a tél beállta előtt.
-10°C:
- A Britek fűteni kezdenek.
- A Finnek hosszú ujjú pólót vesznek.
-20°C:
- Az
tunkiss, 2018. február 28. szerda, 19:26
Környezetvédelmi tárca: Lengyelország következetesen törekszik a levegőminőség javítására
lengyel intézkedések nyomán legkorábban 2020 és 2024 között javulna olyan szintre a levegő minősége, amely már megfelelne az uniós határértékeknek.

A lengyel környezetvédelmi tárca közölte: 2020-ig összesen több mint 10 milliárd zlotyt (mintegy 2,4 milliárd eurót) szánnak a probléma megoldására. Felidézték: a levegő rossz minőségét Lengyelországban jelenleg elsősorban a háztartásokban alkalmazott elavult kazánok, illetve a rossz minőségű fűtőanyag okozzák, ezért egyebek között az épületeknek a központi fűtéshez, illetve a gázvezetékes hálózathoz való csatlakozását fogják támogatni.

A közleményben felsorolják azokat az intézkedéseket és programcsomagokat, amelyeket eddig már állami, illetve önkormányzati szinten elfogadtak, és rámutatnak: az állami környezetvédelmi felügyelet megállapította, hogy Lengyelországban már javuló tendencia mutatható ki, összhangban az uniós és a hazai előírásokkal.

A luxembourgi ítéletet kommentálta csütörtök délelőtt Piotr Wozny vállalkozás- és technológiaügyi
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 17:00
Szemszárazság kezelése Házilag
A szemszárazság egyre gyakoribb problémává vált, ennek egyik legfőbb oka lehet, hogy sok időt töltünk a monitorok erős fénye előtt, legyen szó laptopról, mobiltelefonról, televízióról vagy tabletről. A légkondicionálók használata vagy éppen a központi fűtés is hozzájárul ahhoz, hogy a szemszárazság egyre több embert érint.
A szemszárazságot általában a könnytermelés csökkenése okozza, a könnymirigy nem termel elegendő könnyet ahhoz, hogy az egész szaruhártyát befedje. Tipikus tünetei az égő, szúró, valamint az idegentest-érzés, mintha valami belement volna a szembe. A kötőhártya bepirosodhat, érzékenyebbé válik a szem a külső hatásokra, a pislogás fájdalmassá válhat.


Ha a szemszárazság valamilyen meglévő betegség kísérő tünete, akkor a betegség kezelésével együtt szinte magától elmúlik. Amennyiben nem betegség okozza, akkor a tüneteket kell kezelni. A megfelelő folyadékfogyasztás és a műkönny használata mellett több olyan gyógynövény segíthet, amely szemnyugtató hatásán túl a
suzymama, 2018. február 13. kedd, 09:49
Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a XVII. kerületi szakrendelő
eredményeként korszerű gépekkel felszerelt, tágas, európai színvonalú szakrendelőben fogadhatják a helyieket.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt uniós ciklus 500 milliárd forintos fejlesztési forrásaiból csak a vidék egészségügyi ellátását tudták fejleszteni, ennek keretében megújult 77 kórház, 54 rendelő és 97 mentőállomás, és 23 új rendelő, 30 új mentőállomás készült el.

Hozzátette: a gazdasági teljesítmény révén a következő években a főváros és a központi régió ellátását kívánják újjászervezni.

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója elmondta, a kórház négy szakrendelőt üzemeltet, köztük a jelenleg három telephelyen üzemelő rákosmentei szakrendelőt. Hozzátette, a szakrendelő 1973-ban épült, 1981-ben csatolták a kórházhoz, ellátási területéhez körülbelül 90 ezer lakos tartozik.

Felidézte, mostanra megújult az épület homlokzata, tetőszigetelést kapott az intézmény, korszerűsítették a fűtését és
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 11:38
Hatmilliárd forintos kormányzati támogatás sportfejlesztésre Újpesten
rendszeresen végzik a testmozgás különböző fajtáit.

A magyar közlönyben november 8-án megjelent kormányhatározat rögzíti azokat a programelemeket, valamint a hozzájuk rendelt kormányzati forrásokat, amelyek a 2017 és 2020 közötti időszakra vonatkozó újpesti város- és sportlétesítmény-fejlesztési program megvalósításához szükségesek.

A fejlesztéseket és felújításokat, valamint a jövőbeli terveket Őze István, az UTE klubigazgatója mutatta be részletesen. A Megyeri úti területen teljesen megújul a központi irodaház, amelynek többek között vízvezeték-rendszere, illetve a kazánháza is elavult. Az épületet, ahogyan Őze István fogalmazott, teljesen "kicsontozzák" majd. Szintén felújítják a boksz- és birkózó csarnokot, erre leginkább azért van szükség, mert ezeket a sportágakat 30-40 évvel ezelőtt szinte kizárólag férfiak űzték, mára azonban ez jelentősen megváltozott, így mindkét nem számára meg kell teremteni a megfelelő feltételeket.

A Megyeri úti jégcsarnok új tetőszigetelést kap, aminek
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 15:03
Új fejlesztéseivel évi negyvenmilliót takarít meg a salgótarjáni kórház
hajtogatógépet, valamint a szállításhoz teherautót szereztek be.

A konyha - ahol naponta negyvenféle ételt tudnak elkészíteni - új mosogatógépet, sütőberendezést, üstöket kapott.

Az üzemeltetési költségeken megspórolt évi mintegy 40 millió forintot a betegellátás színvonalának fejlesztésére fordítják - emelte ki Bercsényi Lajos.

Jakó Ildikó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ észak-magyarországi térségi igazgatója ismertette: a kórházak év végére keletkezett adósságállományát hosszú évek óta a központi költségvetésből konszolidálja kormány, ez tavaly 60 milliárd forint volt. 45 milliárdot idén is a lejárt szállítói számlák kifizetésére kaptak az intézmények, újdonság viszont, hogy 15 milliárdból olyan fejlesztéseket támogatnak, amelyek révén megelőzhető az adósság. Országosan 324 pályázat nyert, az észak-magyarországi térségben 1,6 milliárd, Nógrád megyében több mint 500 millió forint támogatást kaptak a kórházak - ismertette.

Becsó Zsolt (Fidesz), Kelet-Nógrád országgyűlési
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 13:02
Magyar fejlesztésnek köszönhetően épülhetnek az első okos társasházak és okos lakóparkok
tulajdonosa, Szarvas Péter szerint a fejlesztés forradalmasíthatja az okos otthonok nemzetközi piacát azzal, hogy kapcsolódni tud a legtöbb nagy gyártó rendszereihez, elfedi a gyártók közötti kommunikációs problémákat, és nem csak az egyes lakásokat, de az egész társasházat egy rendszerként kezeli, gyakorlatilag előkészíti a lakásokat bármilyen smart home-megoldás bevezetésére.

Az okos otthonok (smart home) piaca évről évre gyorsan fejlődik, a lakásban vagy házban működő valamennyi rendszert összehangoló, központilag és távolról is irányítható technikai és innovatív megoldások egyre népszerűbbek. A cég azzal számol, hogy az okos otthonok 5 milliárd forintra becsülhető belföldi piacának növekedési üteme 2017-21 között átlagosan évi 59 százalékos lehet, a 2,6 milliárd eurós európai piac pedig 14,1 milliárd euróra bővülhet 2020-ra.

Szarvas Péter a közleményben ismertette, hogy a Chameleon Smart Home tömeggyártása elindult, megkezdődött a technológiát is alkalmazó első magyar okos társasház
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 07:05
Nincs Cím
EladÓ SŰrgŐsen : Nagy poroterm téglábol épült családi ház Kunszentmiklóson,118 nm + nyári konyha kazán ház, mellék épület 2 garázsal, központi fütéssel és vegyes tűzelésű kazánal,3 szoba nagy előtérel , amerikai konyhával tágas fűrdőszobával, wc,és éléskamrával. Irányár :15 500 000 ft.
Érdeklődni a 06704151737.
jozso2ro, 2017. november 01. szerda, 12:22
A Winchester Mystery House
A kúria az özvegy 1922-ben bekövetkezett haláláig épült, és egy 160 szobás kastély vált belőle. A benne található 40 lépcsőház némelyike nem vezet sehová, a 467 ajtó között van, amelyik falra, a szabadba, vagy az alatta lévő szintre nyílik. 47 kandallója, 17 kéménye és több mint tízezer üvegtáblája volt, amelyek közül sokat a Tiffany cég készített. A ház három lifttel, valamint gőz és központi fűtéssel is büszkélkedett megelőzvén korát.

A Winchester Ház.

Bár a médium biztos volt annak idején a dolgában, Sarah Winchester halála napjáig állította, hogy a ház folyamatos bővítése ellenére találkozott szellemekkel, sőt, beszélgetett is velük.

A
schuro, 2017. október 28. szombat, 21:54
Kocsis Máté: mintegy 1,3 milliárd forintból fejlesztik a Péterfy Sándor utcai kórházat
Kocsis Máté emlékeztetett arra, hogy 2010 óta 500 milliárd forintot költött el a kormány a központi régión kívül egészségügyi fejlesztésre, ezért üdvözölhető a kormány azon döntése, hogy részben saját forrásból Budapest és Pest megye egészségügyi ellátásának megújítását tűzte ki célul.

A politikus a konkrét kórházfejlesztésről szólva elmondta, 192 millió forint jut a Péterfy Sándor utcai telephely orvosi eszközeinek megújítására, 1 milliárd 105 millió forintból pedig a Péterfy utcai és a másik, a Fiumei úti telephely korszerűsítése kezdődhet meg.

Utóbbi helyen megújul a fűtési rendszer, a gépészet, felújítják a lifteket, a kórtermeket, a folyosókat és a vizesblokkokat, valamint bővítik az épület tetején található helikopterleszállót is - ismertette Kocsi Máté.

Hozzátette: szintén a Fiumei úti épületben egy 1500 adagos főzőkonyhát alakítanak ki és kiépül a központi labor is.

A kormánypárti politikus kiemelte, hogy a Fiumei úton lévő épületben a legutóbb 1978-1982-ben volt teljes körű
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 15:03
Több mint egymilliárdból fejlesztik az oktatási intézményeket Kiskunfélegyházán
forintot fordíthatnak épületfelújításra, a vizesblokkok és öltözők felújítása mellett a tornaterem padlózatának cseréjére, és egy új tornaszoba kialakítására. Mindemellett az elhasználódott sportpálya helyén rugalmas térburkoló gumilapból egy 800 négyzetméteres pályát alakítanak ki, továbbá új szakmai eszközöket és taneszközöket szereznek be.

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium - szintén az EFOP-fejlesztéseknek köszöngetően - mintegy 115 millió forintot fordíthat rekonstrukcióra. Az összegből új központi fűtést alakítanak ki, megújul több tanterem, a biológiai labor és a tornaterem, új külső csapadékvíz-elvezetést építenek ki, valamint szakmai eszközöket, taneszközöket is vásárolnak.

Több mint 70 millió forint támogatást nyert el a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola a kollégiumának fejlesztésére. A beruházás keretében hőszigetelést és új vakolást kap a végfal. Kicserélik a régi
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:23
1/38
Képek, videók
3 árulkodó gondolat
furaila
2015. június 05. péntek, 06:55
Árulkodó szemek - kép.jpg
anci-ani
2013. április 20. szombat, 23:44
árulkodó nyomok.jpg
dnemethk
2012. február 05. vasárnap, 15:27
Árulkodó színek/garmond
kilofalok
2010. október 02. szombat, 02:07
arulkodo20mese.jpg
nikitta
2008. augusztus 10. vasárnap, 22:25
árulkodó jelek.jpg
agica2004
2007. február 14. szerda, 14:15
Árulkodó jel....jpg
csabee007
2006. július 09. vasárnap, 18:55
Magaslati levegőn
sanci81
2016. augusztus 06. szombat, 15:51
Séta a friss levegőn
sanci81
2016. június 04. szombat, 12:55
friss levegőn
orban47
2015. november 12. csütörtök, 20:00
sokat vagyunk a levegőn
orban47
2015. május 09. szombat, 22:08
magaslati levegőn.jpg
agica2004
2012. június 03. vasárnap, 15:40
Reggeli a hegyi levegőn
wob
2012. február 27. hétfő, 16:43
friss levegőn.gif
czottilia
2011. október 31. hétfő, 22:39
Séta a jó levegőn.JPG
drozdikata
2011. október 17. hétfő, 02:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.