Regisztráció  Belépés
2018. július 20. péntek | 29. hét | 201. nap | 16:21 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Költségvetés - LMP: a közpénzlopás megakadályozása az egyik legfontosabb feladat
A politikus tanulmányokra hivatkozva kijelentette: a közbeszerzések 15-24 százalékkal túlárazottak, emiatt 2009 és 2016 között háromezer milliárd forintot veszített az ország.

A javaslatuk tiltaná a többi közt azt, hogy "a lobbi hozza a törvényeket" - fejtette ki Vágó Gábor LMP-s politikus.

A közpénzek útjának átláthatósága érdekében előírnák, hogy az adóforintok felhasználására kötött szerződés csak akkor legyen érvényes, ha azt nyilvánosságra hozták. Ugyanígy az állami pályázatok teljes anyagát hozzáférhetővé tennék, betiltanák a kormányzati propagandát, de az összefonódásokat is a közbeszerzéseknél.

Felszámolnák az "offshorozást" - sorolta a javaslatokat -, nyilvánossá tennék az érintett cégek tulajdonosi körét. Megerősítenék és autonómiát biztosítanának az Állami Számvevőszéknek, a korrupció felfedőinek pedig büntetőjogi védelmet nyújtanának. Emellett a közpénzlopást feltáró újságcikkeket is kivizsgáltatnák, és bevezetnék a nyomozóbíró intézményét az ügyészség ellenőrzésére.
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 14:01
DK: hozzák nyilvánosságra a focira költött tao-pénzek sorsát!
Az ellenzéki párt elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: Orbán Viktor a magyar futball ügyében is elbukott. Amíg a világbajnokságon Izland bizonyítja, hogy árucsomagolókkal és fogorvosokkal is lehet sikereket elérni, addig Magyarországon "százmilliárdokból épült le teljesen a magyar futball" - jelentette ki Ráczné Földi Judit.

Úgy folytatta: a miniszterelnök korábban azt ígérte, hogy az akadémiai rendszer miatt évente nyolcvan tehetséges magyar fiatal kerül majd a felnőtt csapatokhoz, és ebben a felcsúti Puskás Akadémia fog az élen járni, ehhez képest a Felcsútban a tavalyi szezonban összesen egyszer játszott fiatal magyar focista, ő is csak 26 percet.

A "felcsúti futballhazugság" lebukott, mert kiderült, hogy a Puskás Akadémiának egyetlen tehetséget sem sikerült kinevelnie annak ellenére, hogy az egyesület "húszmilliárd forint közpénzt égetett el" az elmúlt években - hangoztatta a DK-s politikus.
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 13:42
ÁSZ: szabályszerű és átlátható volt az időközi választások és a kvótareferendum pénzügyi lebonyolítása
ellenőrzését. 2015-ben két országgyűlési és 178 önkormányzati időközi választás volt, 2016-ban pedig 200 önkormányzati időközi választást tartottak.

Az ellenőrzés célja az volt, hogy megállapítsa, szabályszerű volt-e az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a helyi nemzetiségi önkormányzati képviselők időközi választására fordított pénzeszközök tervezése, felhasználása, elszámolása és annak ellenőrzése. Az ÁSZ megállapította, hogy az NVI a rábízott közpénzt a választások céljára használta fel, kontrollkörnyezetének kialakítása biztosította a szabályszerű, átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználás feltételeit. A fejezeti kezelésű előirányzat terhére teljesített kifizetések során az NVI a pénzeszközöket az időközi választások előkészítése és lebonyolítása érdekében, a jogszabályi előírásokkal összhangban használta fel.

Az ÁSZ azt is megállapította, hogy 2016-ban a jogszabályi előírások ellenére az NVI nem tájékoztatta a Magyar Államkincstárt az
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 11:31
Költségvetés - Párbeszéd: az egy helyben járás költségvetése a 2019-es büdzsé
Az ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "az Orbán-kormány nem használja ki a nemzetközi gazdasági fellendülés adta lehetőséget, hogy befektessen az emberekbe, ehelyett továbbra is az ellopható közpénz mennyiségének maximalizálása vezérli".

A Párbeszéd szerint a Fidesz költségvetésével "tartják a rossz irányt". Nem látszanak az érdemi előrelépés pénzügyi forrásai az egészségügyben, oktatásban, szociális rendszerben, miközben "továbbra is van bőven pénz stadionépítésre, fideszpropagandára és luxuskormányzásra".

Az ellenzéki párt a közleményben kitért arra, hogy frakciójuk hamarosan benyújtja költségvetési módosító indítványait, amelyek a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt fémjelezte szociális demokrácia programját "fordítják le" a számok nyelvére.
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:52
A spanyol király sógorának öt napon belül börtönbe kell vonulnia
Az ötvenéves korábbi profi kézilabda-játékost és olimpikont kedden ítélték el jogerősen közpénz elsikkasztása, csalás, hűtlen kezelés és befolyással üzérkedés miatt. Emellett több mint 512 ezer euró (164 millió forint) pénzbüntetést is fizetnie kell.

A svájci Genfben élő Urdangarin reggel érkezett Mallorca fővárosába, hogy eleget tegyen a bíróság idézésének és személyesen vegye át a határozatot.

Megjelenését a bíróságon hatalmas médiaérdeklődés kísérte, a bejáratnál tüntetők kisebb csoportja is összegyűlt, akik érkezésekor és távozásakor is azt kiabálták: "tolvaj".

Urdangarin jövő hétfőig bármelyik, általa választott spanyol büntetés-végrehajtási intézményben jelentkezhet önként, a jogszabályok erre lehetőséget adnak azoknak az elítélteknek, akikkel szemben nem hozott ezzel ellentétes korlátozó intézkedést a bíróság.

Sajtóhírek szerint Urdangarin várhatóan még szerdán visszautazik Svájcba, hogy családjával legyen, mielőtt börtönbe vonul.

A király sógorának ügyvédje egyelőre nem
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 13:51
Csaknem hat év börtönbüntetést kapott a spanyol király sógora sikkasztás miatt
kiszabott bírság összegét, így Krisztina hercegnőnek végül mintegy 137 ezer eurót (44 millió forintot) kell fizetnie.

VI. Fülöp nővére is vádlott volt az ügyben, őt a bíróság még tavaly felmentette a kétrendbeli adócsalás vádja alól, de így is a hercegnő lett az első a spanyol királyi családból, aki bírósági eljárásban a vádlottak padjára került.

A korábbi profi kézilabda-játékos és olimpikon Urdangarín a Nóos nevű nonprofit alapítvány elnökeként 6,1 millió euró (több mint 1,8 milliárd forint) közpénzt sikkasztott el üzlettársa, Diego Torres segítségével.

Az alapítvány a többi közt egy Aizoon nevű fantomcéget felhasználva követte el a bűncselekményt, ennek 50 százalékos tulajdonosa volt a hercegnő és a férje.

A hét éve húzódó ügyben összesen 17 ember ellen emeltek vádat, és hetet találtak bűnösnek, köztük Diego Torrest és Jaume Matast, a Baleár-szigetek autonóm közösség volt elnökét.

A fellebbviteli eljárást követően most ismét a mallorcai bírósághoz kerül az ügy, ott döntenek
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 13:02
Krónika 6. rész (azonnali kérdések, kérdések)
Fidesz: a baloldali pártokat csak a pénzéhség tartja össze

Salacz László (Fidesz) azt idézte fel, hogy egy dokumentum szerint Molnár Gyula, az MSZP leköszönő elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és a Liberálisok megállapodtak arról, hogy választási együttműködésük fejében 60 millió forintot juttatnak Bősz Anettéknek. Szerinte felvetődik, hogy az MSZP és a Párbeszéd burkolt pártfinanszírozást kívánt-e megvalósítani közpénzből. Szerinte ez az eset is mutatja, hogy a baloldali pártokat semmi más nem tartja össze, csak a pénz éhsége, a hatalom megszerzése.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt felelte: a baloldal valóban "hemzseg a korrupciós botrányoktól". Az említett ügyben pedig valóban felmerülhet a tiltott pártfinanszírozás gyanúja - közölte.

Jobbik az ápolási díjról

Varga-Damm Andrea (Jobbik) a beteg, fogyatékkal élő családtagjukat gondozók tisztességes megbecsülését vetette fel. Mint mondta, ez 400 ezer családot érint Magyarországon.
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 18:22
A spanyol kormány feloldotta a katalán kormányzat pénzügyi felügyeletét
A fokozott kontrollt, még tavaly szeptember közepén rendelte el a Mariano Rajoy vezette konzervatív kormány, ami azt jelentette, hogy minden kiadáshoz a spanyol pénzügyminisztérium jóváhagyására volt szükség.

A döntést azzal az indokkal hozták meg, hogy a katalán kormány egyetlen eurónyi közpénzt se fordíthasson illegális tevékenységre, azaz a függetlenségi népszavazás megrendezésére, illetve a Spanyolországtól elszakadás népszerűsítésére.

Isabel Celaá az új spanyol vezetés intézkedését a politikai rendezés gesztusának nevezte, abban bízva, hogy az jól fog működni.

Mint mondta, Pedro Sánchez kétoldalú találkozóra készül Quim Torra katalán elnökkel épp úgy, ahogy Spanyolország mind a 17 autonóm közösségi elnökével, ám ennek várható időpontja még nem ismert.

A kormányszóvivő az ország fő problémájának a területi integritás kérdését nevezte, de ennek orvoslása mellett szólt a szociális intézkedések szükségességéről is.

"Meggyőződésünk, hogy a spanyol társadalom megszenvedte a
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 18:46
Az ÁSZ elfogadta a DK intézkedési tervét
törvényi előírás szerint kétévente ellenőrzi a költségvetési támogatásban részesült pártok gazdálkodásának törvényességét, az ellenőrzött szervezeteknek pedig a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül kötelezően intézkedési tervet kell készíteniük az ÁSZ megállapításai alapján. Ez biztosítja, hogy az ellenőrzöttek kijavítsák a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságokat.

A magyar politikai élet tisztasága, a korrupciós kockázatok csökkentése, a pártok részére rendelkezésre álló közpénz és közvagyon felhasználása szempontjából alapvető szempont, hogy a pártok gazdálkodása törvényes, elszámoltatható és átlátható legyen. Kulcsfontosságú, hogy a demokratikus közhatalom gyakorlásában részt vevő és közpénzeket használó pártok a törvényi előírások betartásával járjanak el, gazdálkodásuk más szervezetek számára is példamutató legyen. Emiatt az ellenőrzött pártoknak fokozott felelőssége és kötelessége a feltárt szabálytalanságok és hiányosságok megszüntetése, ezzel járulva hozzá a
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 09:56
Szabálytalanságokat tárt fel önkormányzati egészségügyi szakrendelőknél az ÁSZ
Központ Egészségügyi Szolgáltató NKft., az abai Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakellátó és Egészségügyi Szolgáltató NKft. és a Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nkft. ellenőrzése során az ÁSZ arra a megállapításra jutott, hogy a legtöbb társulás nem tett eleget a jogszabályokban előírt adatszolgáltatási kötelezettségének sem.

Ezek a szabálytalanságok és hiányosságok magukban hordozzák a korrupció kockázatát, valamint a jogszabálysértő gyakorlat, az átláthatatlan működés felveti a pazarló közpénzfelhasználást is - emelte ki az alelnök.

Warvasovszky Tihamér jelezte, amennyiben a vizsgált társaságoknál a pénzeszközök kezelésére vonatkozó szabályok súlyos megsértése miatt károkozást vagy annak veszélyét állapítja meg a számvevőszék, köteles a hatósághoz - jelen esetben a Magyar Államkincstárhoz - fordulni, illetve a költségvetési támogatások felfüggesztése is indokolt lehet, amennyiben a feltárt súlyos szabálytalanságokat nem korrigálják.

Nagy Imre felügyeleti vezető beszámolója szerint
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 12:51
Halálbüntetés pró és kontra
kiben, hol és mikor akarnak kárt tenni, mindenkire veszélyesek.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy még a jogtudomány populáris képviselői is elismerik, hogy az ilyen bűnözőkkel csak egy dolgot lehet tenni: izolálni minél hosszabb időre. Ezzel pedig elérkeztünk a második fontos érvhez, miszerint egyáltalán semmi értelme hosszú időre bebörtönözni ezeket az embereket. Nincs értelme, mert ez már-már jutalom számukra: elkövetnek egy borzalmas bűntettet, és cserébe az állam - természetesen közpénzen - életük végéig, de legalábbis évtizedekig eteti-itatja őket, szállást és fűtést biztosít. Azok, akik erkölcsileg ilyen súlyos bűntettet követnek el, egyszerűen nem érdemelhetik meg, hogy jobb körülmények között éljenek, mint számtalan magyar család, köztük idősek és gyerekek.
Továbbá minden kegyetlen bűncselekmény után vissza kell állítani a társadalom igazságérzetét. A teljes társadalomnak ki kell állnia az igazságosság és az emberiesség mellett, és minden ilyen alkalommal a lehető
szatucsek, 2018. május 29. kedd, 22:33
Nicolas Sarkozy volt kormánya egyik minisztere ellen is eljárás indult a 2007-es elnökválasztási kampány ügyébe
Az ügyben márciusban vádoltak meg a volt államfőt, ellene passzív korrupció, törvénytelen kampányfinanszírozás és líbiai közpénzzel való csalás gyanúja miatt indult eljárás. Volt minisztere a kampányának pénztárnoka volt, jelenleg a nemzetgyűlés pénzügyi bizottságának az elnöke.

Ügyvédje, Jean-Yves Le Borgne közölte, hogy ügyfele tagadja az ellene felhozott vádakat.

"A meggyanúsítás egy nagyon kicsi, az elnökválasztási kampány költségének mértékéhez képest majdnem hogy nevetséges készpénzes összeg származására vonatkozik" - vélte az ügyvéd.

Eric Woerth szerint a pénz névtelen adományozóktól származik.

Az ügyészség a közlemény szerint azzal vádolja a volt pénztárnokot, hogy a kampány alatt készpénzben térítette vissza a munkatársai költségeit kevesebb mint 4 ezer eurós összegben, s néhány alkalmazottnak pedig a választást követően mintegy 7 ezer eurós összegekben készpénzben fizetett jutalmat. Ügyvédje szerint Eric Woerth viszont úgy emlékszik több mint tíz évvel a választások után,
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 20:42
1/196
Képek, videók
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
A legfontosabb parancsola
katalin_53
2018. február 17. szombat, 10:35
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
A legfontosabb dolog az é
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:35
A legfontosabb üzenet.jpg
katalin_53
2016. május 22. vasárnap, 12:41
A két legfontosabb nap...
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 09:59
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.