Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 08:08 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MSZP: a kormánypártok XV. kerületi polgármesterjelöltje a rábízott közpénzekkel a Fidesz érdekeit szolgálta
polgárainak pénzét fideszes politikusokhoz fogja juttatni. Azt kérte a választóktól, hogy menjenek el szavazni, voksoljanak a civil jelöltként induló és az MSZP által is támogatott Németh Angéla alpolgármestere és akadályozzák meg, hogy a kerület "egyszerű fideszes kifizetőhellyé silányuljon".

Tóth Imre, a XV. kerület alpolgármestere, az MSZP kerületi elnöke úgy értékelt: a jövő vasárnapi választás nagy tétje az is, akar-e kerület még egyszer olyan polgármester, aki 2010 és 2014 között csak tervekre közpénzből 600 millió forintot költött el. "Tervek, álmok, kézzel fogható eredmény semmi" - fogalmazott.

Egy kérdésre, miszerint mi a véleménye pártjának arról, hogy az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) átvenné a határvédelem egy részét, Harangozó Tamás közölte, Orbán Viktor néhány évvel ezelőtt még azt követelte, hogy a Frontex vegyen részt az EU külső határainak védelmében, és ha kell, akkor vegye át a határvédelmet. Hazugság, hogy a Frontex átvenné bármely tagállamtól az érdemi
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:37
Nagy Anikó: a magyar kormány az egészségügyben is figyel az esélyegyenlőségre
Az államtitkár kedd este az MTI-nek telefonon elmondta: részt vett a fenntartható fejlődésről és az európai egészségügyi keretstratégiájáról szóló miniszteri panelbeszélgetésen. Ismertette: a magyar kormány számára fontos, hogy mindenki egyformán hozzáférhessen az egészségügyi szolgáltatásokhoz és mindenki egészséges életkörülmények között élhessen.

Ezt a célt szolgálják az elmúlt időszak olyan intézkedései, mint a közétkeztetési rendelet, amelynek alapján közpénzből biztosítják, hogy a gyerekek egészséges élelmiszert kapjanak. Szintén jó gyakorlat a mindennapos testnevelés, valamint a népegészségügyi termékadó bevezetése, továbbá a nagy nemzeti egészségügyi programok, amelyek kialakításán dolgoznak - közölte Nagy Anikó.

A tanácskozáson az államtitkár beszámolt a lakosságot védő kötelező oltási rendszerről is, amelynek köszönhetően Magyarországon évtizedek óta nem hal meg gyermek olyan betegségben, amely védőoltással megelőzhető. Felhívta a figyelmet arra, hogy ez az oltási rendszer Európában
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 20:14
Nincs Cím
István Kórház 2014 és 2016 közötti gazdálkodását ellenőrizte.

I. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK SZERINT NEM KÜZDENEK ELÉGGÉ A KORRUPCIÓ ELLEN A KÓRHÁZAK
Hozzátette: valamennyi intézményben szabálytalan volt a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése, valamint a pénzügyi és a vagyongazdálkodás. A "korrupciós veszélyek ellen védelmet biztosító kontrollrendszert" sem a kockázatokkal arányosan építették ki a vizsgált kórházak.

II. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK NAGY HANGSÚLYT FEKTET A KÖZPÉNZEK FELHASZNÁLÁSÁNAK ELLENŐRZÉSÉRE
Salamon Ildikó tervezési vezető elmondta: a kórházak, mint a központi alrendszer intézményei meghatározó súlyt képviselnek a közpénzek felhasználásában és az állami vagyonnal való gazdálkodásban, ezért az ÁSZ nagy súlyt fektet az ellenőrzésükre. Annál is inkább, mert a gazdálkodási szabálytalanságok a szakmai feladatellátás biztonságát is veszélyeztethetik - fűzte hozzá.

IV. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK NEM NYOMOZÓHATÓSÁG
Emlékeztetett arra, hogy az ÁSZ
foldinefehereva, 2018. szeptember 14. péntek, 19:33
Az LMP hűtlen kezelés miatt feljelenti az MVM-et
A politikus a feljelentést azzal indokolta: a "kormánypropagandát harsogó CÖF" elherdálta az MVM-től kapott támogatást, az állami tulajdonú vállalatnak pedig felelnie kell a közpénz elköltéséért.

Vágó Gábor emlékeztetett: tavaly májusban az Átlátszó kiderítette, hogy az MVM összesen 508 millió forinttal támogatta a CÖF-öt, idén áprilisban pedig ki is perelték az erről szóló szerződéseket, a bíróság ugyanis kimondta, hogy az állami tulajdonú vállalatok pénze igenis közpénz. Elmondta: az is kiderült, hogy MVM támogatásából a CÖF összesen 433 millió forintot költött négy darab, összesen 4 perc 40 másodperces kisfilm elkészítésére, vagyis 87 millió forintba került az adófizetőknek minden egyes perc, amelyből a CÖF-öt reklámozták.

Az LMP politikusa hangsúlyozta: ebből a pénzből tíz magyar család kilakoltatását lehetett volna megakadályozni, vagy egy MRI-t lehetett volna venni egy rosszul felszerelt kórházba, vagy közel 190 tanár éves bérét lehetett volna kifizetni.

Vágó Gábor kiemelte: a
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 13:21
Súlyos szabálytalanságokat tárt fel az ÁSZ kórházak ellenőrzésekor
vagyongazdálkodás. A korrupciós veszélyek ellen védelmet biztosító kontrollrendszert sem a kockázatokkal arányosan építették ki a vizsgált kórházak.

Salamon Ildikó tervezési vezető elmondta: az öt ellenőrzött kórház mérleg szerinti összesített bevételei 2016-ban összesen meghaladták a 31 milliárd forintot, kiadásaik pedig a 30 milliárd forintot, az átlagos ágyszámuk pedig 2016-ban összesen 3260 volt.

Hangsúlyozta, hogy a kórházak, mint a központi alrendszer intézményei meghatározó súlyt képviselnek a közpénzek felhasználásában és az állami vagyonnal való gazdálkodásban, ezért az ÁSZ nagy súlyt fektet az ellenőrzésükre,. Annál is inkább, mert a gazdálkodási szabálytalanságok a szakmai feladatellátás biztonságát is veszélyeztethetik - fűzte hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy az ÁSZ csupán korrupciós veszélyekre, vagyis nem ténylegesen bekövetkezett korrupciós bűncselekményekre hívja fel a figyelmet, a számvevőszék ugyanis nem nyomozóhatóság.

A sajtótájékoztatón Pető Krisztina felügyeleti
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 12:21
Graphisoft: digitalizálni kell az építőipart 2020 utáni versenyképessége érdekében
200 millió forintot lehetne spórolni.

Megjegyezte, hogy Magyarországon a mérnökök mintegy 80 százaléka használja a Graphisoft által a világon elsőként kifejlesztett, a BIM technológiát lehetővé tévő építészeti tervezőszoftvert, az Archicad-ot.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy pozitívumnak tekinti a Magyar Mérnöki Kamara, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és a Magyar Építész Kamara által kidolgozott, és a kormányhoz a múlt héten eljuttatott beruházási kódexet, amely a közpénzből készülő fejlesztéseknél pontosan meghatározza többek között a beruházási lánc résztvevőit, feladataikat, tevékenységi és felelősségi körüket. Reicher Péter szerint ennek a dokumentumnak az elfogadása segíti majd a BIM alapú rendszerek elterjedését, hiszen ezeknek a bevezetése leginkább a megrendelő érdeke, ami ma Magyarországon a nagyberuházások miatt egyet jelent az állammal.

A társaság magyarországi vezetője a Graphisoftról elmondta, hogy a cég a világ három legnagyobb építőipari
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 15:53
A magyarok kétharmada bízik az Állami Számvevőszékben egy felmérés szerint
Nielsen piackutató és elemző vállalat 2018. augusztus elején végzett felmérése szerint a válaszadók 62 százaléka bízik abban, hogy a számvevőszék ellenőrzési megállapításai szakszerűek és megalapozottak, ez az arány 2015-ben 54 százalék volt.

Az idei, és a 2015-ben készült kutatás összehasonlításából az látszik, hogy az ÁSZ jelenleg 65 százalékos társadalmi ismertsége 9 százalékponttal, az ellenőrző hivatal iránti bizalom pedig 8 százalékponttal emelkedett három év alatt.

A felmérés szerint a közpénzügyi ellenőrző hivatal iránti bizalom a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében magasabb, 74 százalékos, és a diplomások 92 százaléka fontosnak tartja a számvevőszék tevékenységét.

A kutatásból kiderült: a megkérdezettek 77 százaléka tartja fontosnak az ÁSZ munkáját társadalmi szempontból. A felsőfokú végzettségűek körében az ÁSZ tevékenységének fontossága ennél is magasabb, 92 százalékos. 2015-ben a válaszadók 74 százaléka, a diplomások 79 százaléka tartotta fontosnak az ÁSZ munkáját. Ez azt
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 10:31
Az MSZP közérdekű adatigényléssel fordul az Állami Számvevőszékhez
voltak érintettek, melyik intézményben tapasztaltak hanyag kezelést, ahol nem voltak megfelelőek a leltári ívek, a könyvelések. Mindezek után pedig milyen intézkedéseket foganatosítottak.

Az MSZP-s politikus felidézte, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke néhány hete egy lapinterjúban, majd egy közleményben korrupcióról, káoszról beszélt az egészségüggyel összefüggésben.

Korózs Lajos azt mondta, ő úgy gondolja, Domokos László egy komoly ember, egy olyan szervezet vezetője, amely a közpénzek felett őrködik, és nem beszélhet a levegőbe.

Hozzátette: azt látja, az a károkozás, ami az egészségügyben történik, vagy történt az elmúlt években, bizalmatlanságot okoz a betegek körében, sokszor rettegést vált ki a betegek mellett a családtagoknál, hozzátartozóknál is.

A szocialista képviselő kitért az OECD-felmérésére, amely rögzíti, hogy a 75 éven aluli elhunytak 40-41 százaléka megmenthető lett volna, mert rendelkezésre áll Magyarországon az a tudás és technológia, amelyek ehhez
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:50
Fővárosi Közgyűlés - Egymilliárdos többletforrás a pünkösdfürdői védmű megvalósítására
többletköltségek nem haladhatják meg a szerződéses ellenérték 50 százalékát - mutattak rá az elfogadott előterjesztésben.

A napirend vitájában Horváth Csaba (MSZP) furcsának nevezte, hogy csak a feltárás során derült fény mindezekre. Szerinte így felmerül a kérdés, hogy kellő gondossággal járt-e el a tervező.

V. Naszály Márta (Párbeszéd) arról beszélt, szerinte nem csak egyszerűen tervezési hiba, hogy most egymilliárdos többletforrás kell, hanem "ez a tender előkészítetlenségének olyan szintje, ami már a közpénz elherdálását szolgálja".

Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester közölte: az elméleti maximális keretet biztosítják, hogy ne kelljen esetleg újra és újra közgyűlési döntést hozni. A most jóváhagyott forrás nagyobb része vélhetően megmarad - mutatott rá.

A napirend tárgyalása közben a Maradjanak a Fák a Rómain nevű csoport aktivistái transzparenseket tartottak a magasba. Ezeken - a többi mellett - az volt olvasható: "Semmit rólunk nélkülünk"; "Fák és nyárigát a Rómain,
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 11:14
ÁSZ: nem pénzkérdés a kórházaknál a szabályos működés biztosítása
szabályosan és átláthatóan gazdálkodó intézményekre és gazdasági társaságokra van szükség. Az ÁSZ ennek érdekében végzi ellenőrzéseit az ágazatban, és teszi közzé megállapításait - írták.

Kiemelték, hogy a számvevőszéknek nincs vitája a két szervezettel, "amelyek nem ellenőrzött szervezetek", ugyanakkor az elnökségeikben tevékenykedő tisztségviselők maguk is az ÁSZ korábbi, valamint jelenleg is folyamatban lévő ellenőrzéseiben érintett intézményeket vezetnek. A kórházak meghatározó súlyt képviselnek a közpénzek felhasználásában és az állami vagyonnal gazdálkodásban, ezért kötelesek a közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kezelni, valamint maradéktalanul megfelelni a gazdálkodásukra vonatkozó törvényi előírásoknak - mutattak rá.

Az ÁSZ kitért arra is, hogy az ellenőrzéseik során feltárt szabálytalanságokra, hibás gazdálkodási gyakorlatokra az elmúlt években több alkalommal felhívta a döntéshozók és a közvélemény figyelmét, és összegző tapasztalatait
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 13:21
A Kórházszövetség visszautasítja az ÁSZ-elnök kijelentéseit
és téves feltételezéseken alapuló megállapítások", és visszautasítják az általánosságban megfogalmazott korrupciós vádakat.

Hangsúlyozták, hogy a teljes egészségügyi ellátórendszer a beteg oldalán áll. Az ágazatban dolgozók áldozatos munkájának köszönhetően tudták fenntartani az ellátórendszer működését akkor is, amikor nemzetközi összehasonlításban az egészségügyre fordított közkiadásokban az utolsók között voltunk. Most már az ország teljesítménye lehetővé tette, hogy lényegesen több jusson a közpénzből az Európában egyik legbetegebb magyar lakosság gyógyítására. Ez azonban az uniós vagy az OECD-országok átlagához viszonyítva még mindig nem elég - állapították meg.

Példaként hozták, hogy Magyarországon 2017-ben a GDP 5,2 százalékát fordították egészségügyi közkiadásokra, miközben az uniós átlag 7,2 százalék. Jelentős az elmaradásunk, hiszen Magyarországon az egy főre jutó egészségügyi közkiadás - a javuló finanszírozás ellenére - 600 euró, míg az uniós átlag 2000.

Úgy fogalmaztak: nehezen
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 14:19
Íme, a Fidesz-bagázs 'családfája"! - Melyikük a legtenyérbemászóbb?
► Matolcsy közpénz-csaló György?
https://www.google.com/search?biw=1366&bih=598&tbm=isch&sa=1&ei=-R 9nW6--FuTX6QSr06mgAg&q=Matolcsy+val%C3%B3j%C3%A1ban+idegen%3F&oq=M atolcsy+val%C3%B3j%C3%A1ban+idegen%3F&gs_l=img.3...634539.645846.0 .647277.28.25.0.2.2.0.326.3090.6j11j4j1.22.0....0...1c.1.64.img..4 .11.1225...0j0i67k1j0i8i30k1j0i24k1.0.7BG8mvte2VQ#imgrc=oYLYoUBWXe dlkM:&spf=1533485718236

► Orbán geci Viktor? https://www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+m%C3%A9mek&tbm=isch&sou rce=iu&ictx=1&fir=MSuz0F8fWqWGQM%253A%252CZqR-jPpgG1f4HM%252C_&usg =AFrqEzdghKz8rzZJXLQtbcJmdzpFJUbPGw&sa=X&ved=2ahUKEwik7rvTgtTcAhVC DZoKHf6yCbkQ9QEwAHoECAYQBA&biw=1366&bih=627#imgrc=aaFChKXTp90oKM:& spf=1533486150993

► Rogán ,,helikopter" Antal?
https://www.google.com/search?q=a+fidesz-bag%C3%A1zs&source=lnms&t bm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjys4TwqdbcAhUByqYKHVGNDk8Q_AUICigB&biw=136 6&bih=627#imgrc=nn5PPk5AbUDzQM:&spf=1533486367473

► Németh ,,rezsi"
foxworkinspace, 2018. augusztus 05. vasárnap, 18:46
1/197
Képek, videók
kormánypárti.jpg
agica2004
2010. december 17. péntek, 11:28
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
Németh András tavaszi ver
chillik
2018. január 13. szombat, 05:22
németh andor.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:54
Németh Károly Őszi piros
maria_kadar_148
2017. szeptember 11. hétfő, 21:28
Németh Marika festményei
egrilany51
2017. július 05. szerda, 11:03
Kis Tóth Imre trolivezető
agica2004
2013. december 21. szombat, 10:00
Kis Tóth Imre SzKT.jpg
agica2004
2013. március 25. hétfő, 14:21
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.