Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:40 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A ruszkik végül hazamentek
trianoni békediktátumban megjelölt határok, elkezdődött a háborús bűnösök felelősségre vonása. Maximálták a magyar haderőt, rendelkeztek a szovjet csapatok Magyarország területéről történő kivonásáról.

A szerződés életbelépését követően minden szövetséges fegyveres erőt 90 napon belül ki kellett vonni Magyarországról, de a Szovjetuniónak fennmaradt a joga magyar területen olyan fegyveres erők tartására, amelyek a szovjet hadsereg számára az ausztriai szovjet megszállási övezettel való közlekedési vonalakat biztosítják. Ausztria 1955. március 15-én semlegessé vált, így a szovjet hadsereg hazánkban tartózkodása okafogyott lett.

Csakhogy a megelőző napon, március 14-én létrejött a Varsói Szerződés, a szovjet érdekszférába tartozó országok NATO-val szembeni katonai szervezete, amely politikailag legálissá tette a Szovjetunió kelet-közép-európai katonai jelenlétét. Szovjet megszállásunk egyértelművé vált.

A kiszolgáltatottság 1956-ban tevőlegesen is megmutatta kegyetlenségét.
menusgabor, 2018. június 19. kedd, 22:14
A francia nemzetgyűlés elfogadta a vasúti reform végleges változatát, a szenátus csütörtökön szavaz
azt követően az államfő bármikor kihirdetheti a törvényt, amely a2020-tól meghirdetendő vasúti liberalizációra készíti fel az állami vasúttársaságot (SNCF) pontos menetrenddel és a vasutasok státuszának átalakításával.

A reform szövegét egyébként már első olvasatban a nemzetgyűlés és a szenátus is nagy többséggel megszavazta, a közös változatban hétfő este egyezett meg a parlament két házának vegyes bizottsága, erről tartották az ünnepélyes végszavazást az alsóházban.

Elisabeth Borne közlekedési miniszter a szavazást követően elmondta: "a reform elengedhetetlen, mert a vasúti rendszert alapjaiban újítja meg a jobb szolgáltatás szavatolására és az SNCF megerősítésére, példa nélküli beruházásokkal".

Jean-Baptiste Djebbari kormánypárti jelentéstevő arra emlékeztetett, hogy "az SNCF átalakításával sokan megpróbálkoztak, és ez a kormány megtalálta a módját". Üdvözölte, hogy az elmúlt három hónapban a képviselők a dolgozók hatékony védelmére számos módosító indítványt nyújtottak be, és hogy a
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 20:02
Agrárminisztérium: folyamatossá válik a zajszennyezés vizsgálata
Rácz András közölte, hogy az uniós kötelezettségvállalás a zajtérképek 5 évenkénti megújítását írja elő, ám Magyarországon ez a feladat a források és a szabályozás hiányosságai miatt sokáig nem teljesült megfelelően. A kormány tavalyi döntése értelmében a folyamatos zajvédelmi feladatellátásra 2 milliárd forint jut, a zajtérképezést pedig két tudományos háttérintézmény, a Herman Ottó Intézet és a Közlekedéstudományi Intézet veszi át az önkormányzatoktól. Előbbi a települések, utóbbi a közlekedési vonalak zajterhelését vizsgálja - tette hozzá.

A zajtérképek adatsorai nyilvánosak lesznek, a lakossági tájékoztatás mellett többek között a települési fejlesztések tervezését is segíthetik. Az államtitkár hozzátette, hogy a folyamatos és hosszú távú zajszennyezés jelentős megterhelést okoz, csökkentéséhez a döntéshozókon és az orvosokon túl sokak összefogása szükséges.

Muntag András zajszakértő a rendezvényen kiemelte, hogy a zajtérkép nem csupán mérési eredmények térképes megjelenítése, hanem
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 13:32
Hideg idő - Közlekedési gondot okoz Románia déli részén a hófúvás
A román állami vasúttársaság (CFR) azt közölte: nincsenek lezárt vonalak, de a felsővezetékeken képződött jégréteg miatt a kritikus helyeken csak hóekével felszerelt dízelmozdonyokat tudnak használni. A legtöbb gond most is a Bukarest és a Fekete-tenger partja közötti Baragan-síkságon van, itt törölte a CFR a legtöbb járatot, a főváros és a legnagyobb román kikötőváros, Konstanca között ismét megszűnt a vasúti és a közúti összeköttetés.

A hófúvásban ötven méter alá csökkent látótávolság és az úttestre hordott hóbuckák miatt lezárták a Bukarest és Konstanca közötti A2-es autópálya első száz kilométeres szakaszát. A katasztrófavédelem azt tanácsolja, hogy a vastag hóréteggel fedett alsóbbrendű utakon is csak megfelelő felszereléssel és csak halaszthatatlan esetben induljanak el az autósok.

A csúszós utakon számos baleset történt: Ialomita és Maros megyében egy-egy busz csúszott árokba, de komolyabb személyi sérülés nem történt. Az Erdélyt a fővárossal összekötő - egyik legforgalmasabb -, DN1
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 10:51
Hóvihar - Hajdú-Bihar 29 településén nincs áram, szünetel a villamosközlekedés Debrecenben
Sárrétudvarin, Szerepen, Telekföldön és Tetétlenendolgoznak a szakemberek.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy a Hajdúdorog és Újfehértó közötti 3504-es számú út a rendkívüli időjárási helyzet miatt járhatatlan. A havazás és a hófúvás miatt Hajdúnánás és Hajdúdorog között vasárnap reggelre járhatatlanná vált útszakaszt megtisztították, újra járható.

A szombat esti ónos eső és a felső vezetékek jegesedése miatt továbbra is szünetel a villamosközlekedés Debrecenben - közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtóügyeletese vasárnap délelőtt az MTI-vel.

Csohány Andrea tájékoztatása szerint a villamos vonalak mentén pótlóbuszok közlekednek, amelyek minden megállóhelyen megállnak.

A vezetékek jégmentesítésén folyamatosan dolgoznak, várhatóan vasárnap délután állhat helyre a villamosközlekedés a hajdú-bihari megyeszékhelyen. A trolibuszok dieselüzemmódban járnak a városban, az autóbuszok, különösen a város külterületein csak lassan tudnak közlekedni - tette hozzá.

Hajdú-Bihar megyét
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 10:41
Ónos eső nehezíti a közlekedést Debrecenben
z intenzív ónos eső miatt akadozik a villamos-közlekedés Debrecenben - közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtóügyeletese szombat este az MTI-vel.

ERRŐL TUDNIA KELL

Karambolozott Berki Krisztián, rendőrt is hívtak

Óriásit terpeszt, miközben a mellét fogják - Diana hercegnő élete fotókon

Így zaklatják a migránsok a brüsszeli nőket
Csohány Andrea tájékoztatása szerint az 1-es és 2-es vonalon, a Nagyállomás - Petőfi tér - Piac utca - Kossuth utca - Burgundia utca - Rákóczi utca, majd tovább a villamos vonalak mentén villamospótló autóbuszok közlekednek. A villamospótló autóbuszok minden megállóhelyen megállnak.

A Móricz Zsigmond úton fa dőlt az elektromos vezetékre, amely leszakadt, ezért az autóbuszok rövidebb útvonalon - a 10/10A/10Y-os autóbuszok csak a Gyógyszergyár elnevezésű megállóhelyig - közlekednek - tette hozzá.

Az autóbuszok a Gyógyszergyár megállónál visszafordulnak és a klinika érintésével az Egyetem tér - Dóczy József
tinka1951, 2018. március 18. vasárnap, 10:07
Pályafelújítás miatt módosul a vonatok menetrendje a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon
A közlemény szerint jelentős menetrendváltozásra, és pótlóbuszos átszállásokra kell számítaniuk az utasoknak a vonalon és a csatlakozó vonalakon hétfőtől egészen a nyári menetrendig.

A Budapest-Keleti-Pécs viszonylatú InterCity vonatok helyett Kelenföld-Százhalombatta között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A buszos pótlással közlekedő InterCity vonatokra díjmentes helyjeggyel pótjegyet ad a vasúttársaság a jelenlegi pót- és helyjegy helyett.

Kelenföldön a pótlóbuszok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Etele téri megállóhelyén fordulnak. A buszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, előzetes helyfoglalás, együttes elhelyezést és kerékpárszállítást nem tudnak biztosítani.

Budapestről Pécs, valamint Gyékényes felé mindennap délutánonként a Tubes-Somogy InterCity-vel biztosítják a közvetlen eljutást. Ellenkező irányban, Pécs, Gyékényes és a Déli pályaudvar között vasárnap nem közlekedik a - hétfőtől szombatig, reggelenként közvetlen eljutást biztosító - Tubes-Somogy IC.

A
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 07:04
A kormány döntött a budapesti kötöttpályás közlekedési projektek előkészítésének finanszírozásáról
A Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározat szerint 1,7 milliárd forintot a 2017. évi, 4,4 milliárd forintot a 2018. évi központi költségvetésből fordítanak a kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési beruházások előkészítésére, az engedélyezési tervek elkészítésére.

A kormány feladatul adta a nemzeti fejlesztési miniszternek, hogy gondoskodjon a projektek építési engedélyezési tervdokumentációjának elkészítéséről a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a MÁV és a fővárosi önkormányzat bevonásával.

A kormányhatározat mellékletében szerepel a Budapest-Kelenföld és Ferencváros vasútvonal közötti három vágányú kapcsolat, a Danubius és Népliget-Fradiváros elővárosi megállók kialakítása, a déli összekötő vasúti Duna-híd átépítése, a Budapest-Ferencváros-Kelebia vasútvonal fővárosi nyomvonal korrekciója, a ráckevei HÉV fővárosi villamos hálózatba integrálása, a földalatti rekonstrukciója és a járműbeszerzése, a gödöllői és a csömöri HÉV vonalak felújítása projektek
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 12:22
Latorcai: térségünk számára a csak kelet-nyugati irányú gázszállítás hátrány
kelet-közép-európai régió elsősorban a gázszállítások terén szenved hátrányt, "hiszen ezek teljes egészében csak a kelet-nyugati vonalon valósulnak meg".

Nagy mértékű biztonságot jelentene Európa ellátásában, ha "valóban megszületnének azok a megállapodások, amelyek elsősorban az amerikai palagázszállításokra vonatkoznak" - tette hozzá. Ezek megvalósíthatóságát illetően azonban az Országgyűlés alelnöke - felidézve egyes hasonló korábbi, meg nem valósult projekteket - óvatosságra intett.

A közúti, vasúti közlekedési infrastruktúráról beszélve, Latorcai rámutatott: Magyarországon kormányzati döntés alapján 2020-22-ig valamennyi magyar autópálya a határig el fog jutni, korszerűsítik a vasúti vonalakat, és újakat - például a belgrádi útvonalon - is megépítenek.

Piotr Naimski, a lengyel miniszterelnöki hivatal energiabiztonságért felelős államtitkára arról számolt be, hogy Varsót a Három Tenger másik kezdeményezője, Zágráb arról biztosította: két éven belül működésbe hozzák a gázkikötőt Krk
velemenyezd, 2017. szeptember 05. kedd, 19:34
Helyettes államtitkár: 2020-ig 1500 milliárd forinttal támogatja a kormány a vasútfejlesztést
A munkák során összesen 900 kilométer hosszú vasúti pályát korszerűsítenek és 45 ezer férőhely "új járműkapacitás jön létre", 1-2 év múlva már megjelennek az új kocsik a vonalakon - tette hozzá Mosóczi László.

A helyettes államtitkár a Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz pályaépítési és biztosítóberendezési munkáinak alapkőletételén, a hajdúszoboszlói vasútállomáson, kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a 100-as vasúti pálya, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonal felújítását.

A korábbi felújítások után - a Budapest és Püspökladány között 2011-től és 2015-ig, 120 milliárd forintból megvalósult fejlesztést követően - most új szakaszon, Püspökladány és Ebes között folytatódik a korszerűsítés, ahol 31,25 kilométer hosszúságú, kétvágányú vasúti pályát tesznek alkalmassá az óránként 160 kilométeres sebességgel közlekedő vonatok fogadására - tette hozzá a helyettes államtitkár.

A nettó 75 milliárd forintos beruházás során a 31 kilométeres pályaszakasz mellett teljesen megújul
velemenyezd, 2017. augusztus 28. hétfő, 16:03
NFM: biztosítottak a források a budapesti kötöttpályás közlekedési fejlesztésekre
Homolya Róbert a Cargo Közlekedési Kft. által szervezett eseményen hozzátette: a múlt héten tárgyalt a kormány arról, hogy mindenáron véghezviszi a tervezett és bejelentett fejlesztéseket. Mint fogalmazott, "mindenki számára ismert a vonalak műszaki állapota", a MÁV-HÉV Zrt. gördülőállományának átlagéletkora mintegy 40 év.

Az államtitkár szerint ősz elejére két fejlesztési koncepciót fog a tárca a kormánynak előterjeszteni a témában.

Kitért arra is, hogy a hetekben kormánydöntés születik majd arról, hogyan valósuljon meg a Hódmezővásárhely-Szeged közötti tram-train projekt, 8 tram-train jármű beszerzése folyamatban van.

Az autóbuszállományról szólva azt mondta, "van hova fejlődni", az állomány több mint 90 százaléka dízelüzemű, és megjegyezte, hogy egyértelműen a CNG (sűrített földgáz) technológiát tartják alkalmasnak a hatékonyabb személyszállítási közszolgáltatáshoz. Beszámolt arról, hogy 2020-ra 750-re szeretnék fejleszteni a mostani 100-200-as állományt. Mint mondta,
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 11:12
Költségvetés - Az uniós források döntő részét elköltenék 2018 végéig
is.

Az indoklás szerint a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint uniós forrás ütemezett, gyors lehívása mellett ebben a periódusban elsődleges cél, hogy versenyképes gazdasági szerkezet jöjjön létre. Ennek érdekében a vállalkozások általános, illetve energetikai, infokommunikációs fejlesztéseit, a kutatás-fejlesztést és innovációt, a kiemelt turisztikai fejlesztéseket és a foglalkoztatás növelését 2018-ban minden korábbinál több támogatás szolgálja.

A törvényjavaslatban szerepel az is, hogy a közlekedési, energia és távközlési ágazatokban a 2014-2020-as programozási időszakban új uniós forrás, az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (Connecting Europe Facility, CEF) tagállami forráskerete jelenik meg. Magyarország két pályázati körben benyújtott projektekkel a mintegy 323 milliárd forintos tagállami keret 99 százalékát lefedte.

A nagyobb költségigényű projektek közé tartozik a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal korszerűsítése, a Rajna-Duna folyosó Komárom-Révkomárom határon átívelő hídja,
velemenyezd, 2017. május 02. kedd, 19:14
1/19
Képek, videók
varsói szerződés hosszabb
lacipecsenye
2013. február 19. kedd, 09:33
ruszkik-1024x577.jpg
meki77
2017. május 25. csütörtök, 08:37
ruszkik kivonulnak
tia_viki
2006. november 09. csütörtök, 11:10
2009 háborús bűnösök.jpg
agica2004
2011. május 27. péntek, 14:25
A MAGYAR HADERŐ ÚJ FEJLES
bferike
2010. március 15. hétfő, 12:37
szovjet csapatok kivonása
lacipecsenye
2013. február 19. kedd, 09:42
ELTARTÁS SZERZŐDÉS HA0NPM
ha0npm
2017. december 30. szombat, 21:42
ELTARTÁS SZERZŐDÉS 1+
ha0npm
2017. december 30. szombat, 18:42
ELTARTÁS SZERZŐDÉS 2017
ha0npm
2017. december 30. szombat, 18:40
Ip.tan.szerződés
furaila
2017. május 04. csütörtök, 00:04
Ösztöndíj szerződés
furaila
2017. március 06. hétfő, 04:18
Ipari tanuló-szerződés
furaila
2015. november 06. péntek, 21:03
szerződés.jpg
bogisad
2013. május 30. csütörtök, 06:31
Iprai tanuló szerződés2.
furaila
2013. április 04. csütörtök, 05:50
Ipari tanulló-szerződés1.
furaila
2013. április 04. csütörtök, 05:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.