Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:46 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
megsütnénk.

A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.
Lengyel palacsinta

Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
1 kk élesztőpor
2 alma
3 ek cukor
csipetnyi só
a sütéshez: vaj

A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojásokat. A tejben simára keverjük az élesztőt, és apránként ezt is a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A meghámozott almák húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen, cukorral megszórva tálaljuk.
Sült
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
mézes diós szelet !
kihabosítjuk a margarinnal.

10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.

A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót, végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.

A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A tésztát kétfelé osztjuk és 20 x 30 cm, - es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10 - 12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk ráfektetjük a másik tésztalapot és eloszlatjuk rajta a karamellás diót és ezt is megsütjük.

Az egyik tésztalapra
ibolya58, 2017. december 23. szombat, 17:12
Karácsonyi receptek
törzshöz illesztjük. A gallért, a "prémdíszítést" és muffot egy 1 cm-es tésztahengerből vágjuk ki.
1 tojássárgáját 2 evőkanál tejjel felverünk, ezzel a figurákat megkenjük, mazsolával, cukrozott narancshéjjal, mandulával díszítjük.
A kalácsfigurát meleg helyre téve addig kelesztjük, amíg láthatóan megnagyobbodik (kb. 30 perc), majd a sütőlemezt az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél kb. 180 C, gázsütőnél kb. 3-as fokozat.
Hótallér
30 dkg lisztet gyúródeszkára szitálunk, közepébe mélyedést nyomunk. 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 10 dkg hámozott, őrölt mandulát beleszórunk. 27,5 dkg hideg margarint kis darabokra vágunk, a mandulára tesszük, liszttel letakarjuk, majd a hozzávalókat középről kiindulva sima tésztává gyúrjuk. Egy ideig hideg helyen pihentetjük, majd kis adagokban vékonyra kinyújtjuk, kerek (kb. 4-5 cm átmérőjű) formával kiszurkáljuk, sütőlemezre tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél: 3-4-es fokozat,
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Nincs Cím
dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
rum

valamint:
lekvár, ízlés szerint
a csokimázhoz:
1 tábla étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál víz
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, kézzel jól összekeverjük. A zsírt és a mézet felolvasztjuk, a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a kissé felvert egész tojást, a tejet, összegyúrjuk. Jól nyújtható tésztát kell kapnunk, ha túl kemény lenne, kanalanként adhatunk hozzá még tejet.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyesével tepsi hátán, előmelegített sütőben, közepes lángon pár perc alatt zsemleszínűre sütjük (én 22 x 32 cm-es tepsi hátlapján sütőpapíron sütöm).

A krémhez a tejet feltesszük melegedni, amikor elkezd forrni, lassan hozzáöntjük a búzadarát, és kevergetve addig főzzük, míg
dorotea55, 2017. november 30. csütörtök, 16:29
Krumplis pogácsák
pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 40 dkg tisztán mért, héjában főtt krumpli, 2 dkg friss élesztő, 1

teáskanál cukor, 6 evőkanál tej, 25 dkg margarin, 2 egész tojás, 2 evőkanál bármilyen fajta

gombakrémlevespor, 1 dl langyos víz, 1 csapott teáskanál só, 1 csapott mokkáskanál törött bors.

Elkészítése: Egy bögrében elkeverjük a tejet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd

felfuttatjuk. Közben nagy gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk,

amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a

gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként

langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk,

nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba

helyezzük, és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Tejfölös- vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. Legalább 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni.
nanoka72, 2017. október 09. hétfő, 18:58
Édes és sós apró sütemények.
3 tojássárgája, 12 dkg porcukor, 12 dkg darált édes mandula, 40 dkg liszt, kevés reszelt citromhéj, csipet só, befőtt, cukros vágott mandula.
A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojást és a 3 tojássárgáját, a porcukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat, a darált édes mandulát, csipet sót és az egészet jól összegyúrjuk. Majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki a tésztából, felvert tojással megkenjük és cukrozott, vágott mandulával megszórjuk, majd a közepébe mélyedést csinálunk, ebbe befőtt gyümölcsöt teszünk, és kikent, lisztezett tepsibe téve, mérsékelt hőfokon világossárgára sütjük.

Mandulasütemény
Hozzávalók: 12 dkg porcukor, 12 dkg tört mandula, 12 dkg vaj, 12 dkg liszt, 1 citrom reszelt heja, 3-4 tojássárgája.
A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet, a reszelt citromhéjat, az apróra tört mandulát, majd jól összedolgozzuk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk, kekszformákkal kiszaggatjuk, a tetejét
reifregina, 2017. október 05. csütörtök, 12:21
Tútós batyú
Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg finom liszt, 25 dkg rétes liszt, kb. 1,5 dl langyos tej
1 tojás, csipet só, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg olvasztott margarin, 2 púpozott evőkanál cukor; a töltelékhez: 45 dkg tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál búzadara, kb. 5 evőkanál cukor (ízlés szerint), 1 csomag vaníliás cukor, 1 maréknyi mazsola, 1 tojás; a teteje lekenéséhez: 1 db tojássárgája, 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt és az ujjunkat összekeverjük. A liszt széléről egy keveset az élesztős tejbe szórunk, majd jól összekeverjük. Letakarjuk és kb. 3-5 percet várunk, amíg fel fut a kovászunk.
Hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet, az egész tojást, a sót, a cukrot, és az olvasztott margarint. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas, de ne túl ragacsos tésztát kapjunk (ha kell, tegyünk hozzá még lisztet vagy tejet).
aranyag, 2017. szeptember 20. szerda, 09:57
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír, vaj, vagy margarin
8 dkg vaj a tésztakenéshez
5 dkg cukor
csipetnyi só
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor

Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven cukros dióval. Újból kelesztjük kétszeresére
katalinkohut, 2017. április 30. vasárnap, 10:28
Ízőrzők - Zengővárkony
leöntjük róla, és rántást készítünk hozzá. Felolvasztjuk a zsírt, belenyomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, átpirítjuk, majd lisztet szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg zsemleszínű lesz. Lehúzzuk a tűzről, teáskanálnyi őrölt paprikával színesítjük, és az egészet a főzelékre öntjük. Összeforraljuk.
A héveknédlihez a lisztet a sóval tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk. Egy decinyit kiveszünk, beleszórjuk a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és hagyjuk egy kicsit kelni. A liszt közepébe fészket készítünk, ebbe öntjük az élesztős tejet. Tetejét megszórjuk kevés liszttel, és tovább pihentetjük. Pár perc múlva beleütjük a tojást, és apránként adagolva annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy kalács-tészta állagú anyagot kapjunk. Amikor már sima, egy diónyi zsírt is teszünk bele, alaposan még egyszer átdagasztjuk, majd letakarjuk, és langyos helyen kelni hagyjuk.
Amikor már duplájára megszaporodott a knédli, lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összedolgozzuk, és vékonyra kisodorjuk.
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:34
Ízőrzők - Révfülöp
néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit leszedjük. Ezeket fogjuk betölteni. Vastag torzsáját kivágjuk, és kicsit hűtjük.
Közben egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, és vajon megpárolunk. Az erdei gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd a hagymára borítjuk. Teáskanálnyi sóval, borssal, és vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Amikor puhára párolódott, megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, és tejjel kiforraljuk.
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük. A kelkáposzta közepébe egy evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk, a leveleket két oldalról felhajtjuk, és rolónak feltekerjük.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt tejfölt kenünk a tetejére.

Köleses zsivány egy tál
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 60 dkg vegyes erdei gomba, 20 dkg hántolt köles, 2 nagyobb szál sárgarépa, 30 dkg krumpli, 1 paradicsom, 2 paprika, 1 csípős paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál bors, 1
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
1/43
Képek, videók
Gyors vacsora.jpg
feviroza
2015. február 12. csütörtök, 18:18
Veri ötlete a hétre
csalogany13
2013. január 23. szerda, 07:49
Rántott sajt és hagymakar
tonfruzsi
2008. július 29. kedd, 09:07
ropogós csirkeszárnyak.jp
snbela44
2013. december 29. vasárnap, 23:48
Mézes csirkeszárnyak.JPG
pinterberta
2007. november 18. vasárnap, 16:35
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Fokhagymás tejben pácolt
irmus
2017. január 18. szerda, 19:38
aRANYOSI TEJBEN VAJBAN.jp
erzsikepuskas
2014. szeptember 30. kedd, 14:35
Tejben vajban fürdés.jpg
mbartis
2014. április 30. szerda, 23:17
cic tejben fürdenek.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 24. kedd, 04:25
tejben fürdő kiscica.jpg
maroka
2013. április 11. csütörtök, 14:27
Tejben fürdünk.avi_thumbs
felbersandor
2010. május 07. péntek, 10:36
Tejben fürdünk.avi_snapsh
felbersandor
2010. május 07. péntek, 10:36
TEJBEN VAJBAN FÜRÖSZTÖTTE
angyal15
2009. augusztus 10. hétfő, 20:10
Címkék
hagymára borítjuk, vajat simára, kicsit kelni, HKohut Katalin, felfutott élesztőt, ízlés szerinti, tésztához adjuk, decinyit kiveszünk, áttört krumplit, darált édes, maradék vajjal, egyik lapot, tálba tesszük, mandulára tesszük, olvasztott margarint, mézet felolvasztjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.