Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
Hozzávalók:

½ kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír, vaj, vagy margarin
8 dkg vaj a tésztakenéshez
5 dkg cukor
csipetnyi só
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor

Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven cukros dióval. Újból kelesztjük
katalinkohut, 2017. április 30. vasárnap, 10:28
Ízőrzők - Zengővárkony
leöntjük róla, és rántást készítünk hozzá. Felolvasztjuk a zsírt, belenyomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, átpirítjuk, majd lisztet szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg zsemleszínű lesz. Lehúzzuk a tűzről, teáskanálnyi őrölt paprikával színesítjük, és az egészet a főzelékre öntjük. Összeforraljuk.
A héveknédlihez a lisztet a sóval tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk. Egy decinyit kiveszünk, beleszórjuk a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és hagyjuk egy kicsit kelni. A liszt közepébe fészket készítünk, ebbe öntjük az élesztős tejet. Tetejét megszórjuk kevés liszttel, és tovább pihentetjük. Pár perc múlva beleütjük a tojást, és apránként adagolva annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy kalács-tészta állagú anyagot kapjunk. Amikor már sima, egy diónyi zsírt is teszünk bele, alaposan még egyszer átdagasztjuk, majd letakarjuk, és langyos helyen kelni hagyjuk.
Amikor már duplájára megszaporodott a knédli, lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összedolgozzuk, és vékonyra kisodorjuk.
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:34
Ízőrzők - Révfülöp
néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit leszedjük. Ezeket fogjuk betölteni. Vastag torzsáját kivágjuk, és kicsit hűtjük.
Közben egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, és vajon megpárolunk. Az erdei gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd a hagymára borítjuk. Teáskanálnyi sóval, borssal, és vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Amikor puhára párolódott, megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, és tejjel kiforraljuk.
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük. A kelkáposzta közepébe egy evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk, a leveleket két oldalról felhajtjuk, és rolónak feltekerjük.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt tejfölt kenünk a tetejére.

Köleses zsivány egy tál
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 60 dkg vegyes erdei gomba, 20 dkg hántolt köles, 2 nagyobb szál sárgarépa, 30 dkg krumpli, 1 paradicsom, 2 paprika, 1 csípős paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál bors, 1
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
Ízőrzők - Szatmárcseke
vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás zsírba, sózzuk, és 2 dl vízzel összeforraljuk. Amennyiben maradt a zöldséges töltelékből, azt is hozzákeverjük. Átfőzzük, és nyakon öntjük vele a tepsis húst.
Előmelegített sütőben . 40 perc alatt készre sütjük.

Derelye
Hozzávalók: (12 főre) 2 kg liszt, 10 tojás, só, 30 dkg zsemlemorzsa, fél liter olvasztott sertészsír. A közepébe szikkadt szilvalekvár.
A lisztet a tojásokkal, és kevés vízzel összeállítjuk. Deszkán is átgyúrjuk, majd egy tállal letakarjuk, néhány percig pihentetjük. Négyfelé választjuk, majd egyenként vékonyra kisodorjuk. A tészta szélétől 2-3 centire kis szilvalekvár halmokat helyezünk, ráhajtjuk, lenyomjuk a széleket, és derelyevágóval kiszaggatjuk.
Forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Az olvasztott zsírban megpirítjuk a zsemlemorzsát, ebbe forgatjuk bele a kifőzött
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:27
Ízőrzők - Boldog
tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, sót, egy egész tojást, és a másik sárgáját. A kétféle liszttel tésztát gyúrunk belőle, amit alaposan kidolgozunk. Lisztezett gyúrótáblán cipót formázunk, amit egy rövid ideig pihentetünk.
Közben kis fazékba öntjük az étolajat, beletesszük a zsírt is, és felforrósítjuk.
A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, és rózsa formájú szaggatóval kiszúrjuk. A megmaradt tojásfehérjébe belemártjuk az egyik ujjunkat, és a rózsa közepébe lyukat nyomunk. Ráhelyezünk még egy kiszaggatott formát, és lisztes kézzel középen összenyomjuk a kettőt. A fehérje összeragasztja a tésztákat. Forró zsiradékban kisütjük. Késre felszúrunk egy parafa dugót, és azzal lenyomva tartjuk a rózsák közepét, hogy ott mélyedés maradjon. Sütés közben átforgatjuk, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Tálcára szedjük. Amikor az összes kisült, lekvárt teszünk a közepükbe, és gazdagon megszórjuk porcukorral.

Tepsis krumpli
Hozzávalók: 50 dkg
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:25
Váncza Kincses Receptkönyv
töltelékre helyezzük. Ritkafogú villával pár helyen megszurkáljuk, és tojással megkenjük. Szép barnássárgára sütjük ki. Kihűlés után vanilin-szórócukorral meghintjük, és utána szeleteljük.

Mákosrudacskák (igen jóízű)
3/4 kg liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőport 20 deka zsírral és 10 deka cukorral, kevés citromlé és késhegynyi törött fahéj hozzáadásával összegyúrunk. Késhát vastagra nyújtjuk és derelyevágóval egyenlő nagy, kb. 3 ujjnyi széles és ujjnyi hosszú darabkákra vágjuk. A szeletek közepébe ujjnyi vastag csíkban 12 deka mákból vanilincukros tejben főtt s 1-2 deka mazsolával készült szokásos mákos tölteléket teszünk, és hosszában összehajtjuk. Tojássárgájával kenjük, és közepes tűznél sütjük. Felszolgáláskor vanilin-szórócukorral hintjük be.

Legényhódító (gyors, igen jó)
25 deka cukrot 15 deka zsírral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 50 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőporral és annyi tejjel összegyúrunk, hogy
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Búvártúrós barackkal (Boci szelet,Tarka szelet)
Hozzávalók a tésztához:
•18 dkg liszt
•15 dkg cukor
•2 evőkanál kakaó
•4 tojás
•1 tasak sütőpor
•1 dl tej
•1 dl olaj

A túrós töltelékhez:
•50 dkg túró
•5 ek búzadara
•1 egész tojás
•20 dkg cukor
•2 vaníliás cukor
•1 citrom reszelt héja
•Barack.

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, lassanként hozzákeverjük az olajat és tejet, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, végül hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral kibélelt 26x36 cm tepsibe öntjük a masszát, szépen elsimítjuk, majd rárakjuk a túrótölteléket.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a tojással, cukor és vanília cukorral, hozzátesszük a búzadarát és citromhéjat. Habzsákba szedjük a masszát és szép egyenlő távolságra, belenyomkodjuk a barna masszába, majd barackdarabkákat rakunk mindenik közepébe.
Előmelegített sütőben 180 fokon
bkisseva, 2017. február 27. hétfő, 15:07
Almás receptek
tepsibe helyezzük, s egy marék dióval vagy finom zsemlemorzsával meghintjük; rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot.
A tetejét tejjel vagy tojással megkenjük és megsütjük.
Sütés után deszkára borítjuk, kockára vágjuk, cukorral meghintjük.

Töltelék :
az almát meggyaluljuk, a cukorral addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
Fahéjjal ízesítjük, ha kihűlt a tésztára kenjük.



Almás rétes:

A réteslisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és egy kis olvasztott, langyos zsírral és gyengén sózott, ecetes langyos vízzel rétestészta keménységű tésztát készítünk. A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, cipókat formálunk belőle, a cipókat egyenként is jól eldolgozzuk, korong alakúra formázzuk, olvasztott zsírral megkenjük.
Ezalatt megfelelő nagyságú asztalterítővel letakarjuk az asztalt, és enyhén meglisztezzük. Elkészítjük a tölteléket, és megkenjük a sütőlapot. A kipihentetett rétestészta alá nyúlunk, a
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 07:49
Nagykőrösi receptek
Református Gimnázium, Szakképző Iskola és Diákotthon igazgatóhelyettese ezt a finomságot is elkészíti Karácsonykor. Mézestekercs Elkészítési idő: 45 perc Sütési idő: perc Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 7dkg zsír, 20 dkg porcukor, 16 dkg méz, 3 tojás, 1 kávéskanál fahéj, 2 csipet őrölt szegfûszeg, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só Töltelék: fél üveg szilvalekvár, 20 dkg dió Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral és hozzákeverjük a porcukrot. Lyukat formálunk a közepébe és beletesszük a langyos mézet, a két tojást (a 3. tojással a tetejét kenjük el), a szegfûszeget, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. Jól összedolgozzuk a tésztát és három részre osztjuk. Míg az egyikkel dolgozunk, a többit letakarjuk, hogy ne száradjon ki. A tésztát cm hosszúságúra és cm szélességûre kinyújtjuk. A közepét vastagabbra hagyjuk, mint a két szélét. A vastagabban hagyott részre szilvalekvárt teszünk és körberakjuk dióval. Ráhajtjuk a két szélét a közepére, jól rányomkodjuk és
bkisseva, 2017. január 26. csütörtök, 10:57
Ananászos meggyes süti
verjük, majd hozzá adjuk a vizet. Tovább verjük, majd jöhet bele a cukor. További habverés után beletesszük a tojások sárgáját.

Ezzel is verjük egy kis ideig, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A hab felét kivesszük és a maradékhoz keverjük a kakaóport.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ezt vékonyan kikenjük margarinnal, majd belefektetjük az ananász szeleteket

. Ha szükséges helyenként a tepsi méretéhez szabjuk a szeleteket. Az ananász szeletek közepébe és a szabadon maradt helyekre lecsöpögtetett meggyet teszünk.

Először a sárga, majd a barna tésztát öntjük a gyümölcsökre

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.

Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.

A pudingport elkeverjük kevés tejjel és a cukorral. A többi tejet egy lábosba öntjük és elkezdjük melegíteni. Még forrás előtt hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó kevergetés
bkisseva, 2017. január 25. szerda, 12:29
Túrós batyu
Hozzávalók

A tésztához
1+2 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 kávéskanál + 8 dkg cukor
50 dkg finomliszt
2 tojássárgája +
1 a kenéshez
8 evőkanál olaj +
1 kávéskanál, a kenéshez

A töltelékhez
1 csomag kapor
2 tojás
12 dkg porcukor, a szóráshoz
50 dkg krémtehéntúró
Elkészítése

A tésztához 1 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és az 1 kávéskanál cukrot, felfuttatjuk, majd a tálba szitált liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk a maradék 2 dl langyos tejet, 1 csipet sót, 8 dkg cukrot, 2 tojássárgáját, végül az olajat, és robotgéppel hólyagosra dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez a kaprot leöblítjük, zöldjét finomra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval felverjük, a tojássárgákkal, a porcukorral és a kaporral együtt a túróhoz keverjük. A
koszegimarika, 2017. január 18. szerda, 21:16
1/42
Képek, videók
sajtos sonkás muffin
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:21
Sajtos-hagymás muffin
foltoskata
2011. május 08. vasárnap, 20:50
Sajtos muffin
sarkadykati
2011. február 27. vasárnap, 06:27
10343_sajtos-muffin_n. jpg
sarkadykati
2011. február 27. vasárnap, 05:24
sajtos csokis muffin
ibolya58
2010. július 12. hétfő, 17:55
sajtos mandulás muffin
ibolya58
2010. június 06. vasárnap, 12:47
chilis sajtos muffin !
ibolya58
2010. május 29. szombat, 14:47
hagymás sajtos muffin !
ibolya58
2010. május 29. szombat, 13:53
sajtos joghurtos muffin !
ibolya58
2010. március 28. vasárnap, 14:22
sajtos muffin
ibolya58
2010. március 16. kedd, 16:26
sajtos kolbászos muffin
ibolya58
2010. március 16. kedd, 16:20
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
Címkék
tállal letakarjuk, kicsit kelni, réteslisztet tálba, tésztát kisujjnyi, túróhoz keverjük, kipihentetett rétestészta, megkelt tésztát, nagy tepsit, sütőporral elkevert, előmelegített sütőbe, egyik ujjunkat, főzelékre öntjük, megtisztított fokhagyma, pudingport elkeverjük, Mézestekercs Elkészítési, óráig kelesztjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.