Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 15:24 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sütemény receptek
Csöröge - vagy Forgácsfánk

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl

Hintésre:
10 dkg vaníliáscukor, 20 dkg baracklekvár

Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a többi anyaggal összevegyítve a tésztát jól kidolgozzuk, hogy rétestészta keménységű legyen. 30 percig pihentetjük. Kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és derelyemetszővel 10 cm nagyságú lapokat vágunk belőle. A lapok belsejében, hosszában még 2 vágást végzünk a derelyevágóval, és végeket a vágásokon keresztül áthúzzuk. Forró, bő olajban vagy zsírban fedővel letakarva mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük selyempapírral kibélelt tepsibe, hogy a felesleges zsírt magába szívja. Még melegen, porcukorral meghintjük. Rummal hígított baracklekvárral tálaljuk

Sajtos rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 csomag ráma, 1 adag szalagáré, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, só, 2
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Mézes diós szelet
krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. A tésztához, összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tésztát kétfelé osztjuk és 20 x 30 cm, - es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10 - 12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk ráfektetjük a másik tésztalapot és eloszlatjuk rajta a karamellás diót és ezt is megsütjük. Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet,
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:08
bécsi gyürüfánk !
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
3 dkg friss élesztő,
2 púpozott evőkanál porcukor,
1 zacskóvaníliás cukor,
4-4 1/2 dl tej,
4 tojás sárgája,
csipetnyi só;

olaj a sütéshez;

a tálaláshoz:
2 evőkanál rum és 3 evőkanál sárgabaracklekvár.

1 dl langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük,majd 5-6 cm vastag rúddá formáljuk. Ebből 3 cm-es darabokat levágunk, és egészen vékony rudacskákká sodorjuk. Két rudat összefogva fonatot készítünk belőle, majd ezt a fonatot gyűrűformára hajlítjuk. Lisztezett deszkán további 15 percig pihentetjük a gyűrűket. Bő, forróolajban először az egyik oldalukat, majd a másikat is megsütjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük.
ibolya58, 2018. április 07. szombat, 14:02
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
megsütnénk.

A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.
Lengyel palacsinta

Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
1 kk élesztőpor
2 alma
3 ek cukor
csipetnyi só
a sütéshez: vaj

A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojásokat. A tejben simára keverjük az élesztőt, és apránként ezt is a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A meghámozott almák húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen, cukorral megszórva tálaljuk.
Sült
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
mézes diós szelet !
kihabosítjuk a margarinnal.

10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.

A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót, végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.

A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A tésztát kétfelé osztjuk és 20 x 30 cm, - es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10 - 12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk ráfektetjük a másik tésztalapot és eloszlatjuk rajta a karamellás diót és ezt is megsütjük.

Az egyik tésztalapra
ibolya58, 2017. december 23. szombat, 17:12
Karácsonyi receptek
törzshöz illesztjük. A gallért, a "prémdíszítést" és muffot egy 1 cm-es tésztahengerből vágjuk ki.
1 tojássárgáját 2 evőkanál tejjel felverünk, ezzel a figurákat megkenjük, mazsolával, cukrozott narancshéjjal, mandulával díszítjük.
A kalácsfigurát meleg helyre téve addig kelesztjük, amíg láthatóan megnagyobbodik (kb. 30 perc), majd a sütőlemezt az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél kb. 180 C, gázsütőnél kb. 3-as fokozat.
Hótallér
30 dkg lisztet gyúródeszkára szitálunk, közepébe mélyedést nyomunk. 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 10 dkg hámozott, őrölt mandulát beleszórunk. 27,5 dkg hideg margarint kis darabokra vágunk, a mandulára tesszük, liszttel letakarjuk, majd a hozzávalókat középről kiindulva sima tésztává gyúrjuk. Egy ideig hideg helyen pihentetjük, majd kis adagokban vékonyra kinyújtjuk, kerek (kb. 4-5 cm átmérőjű) formával kiszurkáljuk, sütőlemezre tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél: 3-4-es fokozat,
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Nincs Cím
dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
rum

valamint:
lekvár, ízlés szerint
a csokimázhoz:
1 tábla étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál víz
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, kézzel jól összekeverjük. A zsírt és a mézet felolvasztjuk, a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a kissé felvert egész tojást, a tejet, összegyúrjuk. Jól nyújtható tésztát kell kapnunk, ha túl kemény lenne, kanalanként adhatunk hozzá még tejet.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyesével tepsi hátán, előmelegített sütőben, közepes lángon pár perc alatt zsemleszínűre sütjük (én 22 x 32 cm-es tepsi hátlapján sütőpapíron sütöm).

A krémhez a tejet feltesszük melegedni, amikor elkezd forrni, lassan hozzáöntjük a búzadarát, és kevergetve addig főzzük, míg
dorotea55, 2017. november 30. csütörtök, 16:29
Krumplis pogácsák
pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 40 dkg tisztán mért, héjában főtt krumpli, 2 dkg friss élesztő, 1

teáskanál cukor, 6 evőkanál tej, 25 dkg margarin, 2 egész tojás, 2 evőkanál bármilyen fajta

gombakrémlevespor, 1 dl langyos víz, 1 csapott teáskanál só, 1 csapott mokkáskanál törött bors.

Elkészítése: Egy bögrében elkeverjük a tejet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd

felfuttatjuk. Közben nagy gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk,

amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a

gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként

langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk,

nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba

helyezzük, és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Tejfölös- vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. Legalább 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni.
nanoka72, 2017. október 09. hétfő, 18:58
Édes és sós apró sütemények.
3 tojássárgája, 12 dkg porcukor, 12 dkg darált édes mandula, 40 dkg liszt, kevés reszelt citromhéj, csipet só, befőtt, cukros vágott mandula.
A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojást és a 3 tojássárgáját, a porcukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat, a darált édes mandulát, csipet sót és az egészet jól összegyúrjuk. Majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki a tésztából, felvert tojással megkenjük és cukrozott, vágott mandulával megszórjuk, majd a közepébe mélyedést csinálunk, ebbe befőtt gyümölcsöt teszünk, és kikent, lisztezett tepsibe téve, mérsékelt hőfokon világossárgára sütjük.

Mandulasütemény
Hozzávalók: 12 dkg porcukor, 12 dkg tört mandula, 12 dkg vaj, 12 dkg liszt, 1 citrom reszelt heja, 3-4 tojássárgája.
A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet, a reszelt citromhéjat, az apróra tört mandulát, majd jól összedolgozzuk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk, kekszformákkal kiszaggatjuk, a tetejét
reifregina, 2017. október 05. csütörtök, 12:21
Tútós batyú
Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg finom liszt, 25 dkg rétes liszt, kb. 1,5 dl langyos tej
1 tojás, csipet só, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg olvasztott margarin, 2 púpozott evőkanál cukor; a töltelékhez: 45 dkg tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál búzadara, kb. 5 evőkanál cukor (ízlés szerint), 1 csomag vaníliás cukor, 1 maréknyi mazsola, 1 tojás; a teteje lekenéséhez: 1 db tojássárgája, 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt és az ujjunkat összekeverjük. A liszt széléről egy keveset az élesztős tejbe szórunk, majd jól összekeverjük. Letakarjuk és kb. 3-5 percet várunk, amíg fel fut a kovászunk.
Hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet, az egész tojást, a sót, a cukrot, és az olvasztott margarint. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas, de ne túl ragacsos tésztát kapjunk (ha kell, tegyünk hozzá még lisztet vagy tejet).
aranyag, 2017. szeptember 20. szerda, 09:57
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
1/43
Képek, videók
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
Sütemény
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:39
csikos-sutemeny-sylvie -ko
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 01:02
krémes sütemény.jpg
katalinkohut
2017. december 26. kedd, 14:01
Sütemény
eva6
2017. október 30. hétfő, 14:17
Dán csokoládés sütemény.j
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 15:01
Valentin napi sütemény
sanci81
2017. február 03. péntek, 13:17
Karácsonyi sütemény
csupatalany
2016. december 20. kedd, 16:22
Hímzett sütemények
sanci81
2016. július 30. szombat, 17:14
Evokáció egy csillaghoz 0
chillik
2017. szeptember 01. péntek, 04:32
Nah vajjon ki???
hajnaltunder
2007. április 12. csütörtök, 17:57
nah vajjon mit néznek...x
iduka
2007. március 17. szombat, 14:23
37425395-anyagi-problé mák
lilagondolatok
2017. február 09. csütörtök, 19:24
anyagi bőség.jpg
lenke1964
2016. április 10. vasárnap, 14:21
Anyagi stabilitás elefánt
pacsakute
2015. szeptember 29. kedd, 20:37
Címkék
olvasztott margarint, diót darabosra, lisztet keverőtálba, lapok belsejében, muffin formát, porcukorral kikeverjük, élesztőt langyos, tésztához dolgozzuk, tésztához összemelegítjük, darált édes, egyik tésztalapra, közepébe öntjük, nyújtások után, tejet feltesszük, krém kihűlt, evőkanál langyos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.