Regisztráció  Belépés
2018. július 17. kedd | 29. hét | 198. nap | 01:34 | Endre, Elek
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztény történet- Alázat
hogy el kell viselnie azoknak a személyeknek - többnyire nőknek - a bizalmát, akik afféle hóbortból járnak hozzá gyónni, s a lehető legártatlanabb cselekedetek aprólékos elmesélésével untatják. Ám olyannal, aki ennyire híjával lett volna a bűnnek, nem esett még találkozása soha. A gyarlóságok, melyekkel a papocska vádolta magát, úgyszólván nevetségesek voltak; csupa súlytalan, jelentéktelen semmiség. Mindazonáltal a remete, ismervén az embereket, jól tudta, hogy a neheze még csak most következik, a papocska kerülgeti, mint macska a forró kását.
- Rajta, fiacskám, szedd össze magad. Későre jár, s őszintén szólva kezd hideg is lenni. Térjünk a lényegre!
- Nincs bátorságom, atyám... - hebegte a papocska.
- Mit követhettél el, mondd, mi a csudát? Amúgy igazán rendes fiúnak látszol. Nem hinném, hogy gyilkoltál volna. S a gőg sarával sem igen mocskolhattad be magad.
- Pedig épp erről van szó... - sóhajtotta amaz, alig hallhatóan.
-
katalin_53, 2018. július 16. hétfő, 06:48
Válasz Sokaknak
Válasz Sokaknak

Miért, miért, miért?
Számtalan szív kérdezi:
Hol van Isten? Hisz Ő Szeretet!
A tragédiákat miért engedi?

Barátaim! Már a kérdés is rossz!
Isten jól, s bölcsen uralkodik!
A Világegyetem törvényeit Ő alkotta;
Matematikai képletként, eredménye következik!

Kérdezd hát így! Hol nincs Isten?
A bajokkal mit akar mondani?
Adtál-e létedért már hálát?
Hol vagy Te, s számodra mik a tervei?

Bizony a Menny, s mi a Mennyország?
Örök, boldog, szent csodálkozás!
Az örök életet a Golgotán,
Nekünk Szerezte a Messiás!

Óh, nékünk, kik csak halált,
S örök kárhozatot érdemlünk!
Isten, Krisztus sosem hagyott el!
Most is van élő reményünk!

Van bizony élő remény
A bűn e bukott világban!
Bár itt nő a konkoly a búzában,
Isten Szent Birtokában.

E Földön egyformán jő napfény,
Áldás jókra és gonoszokra;
Ám a bűn vaksága miatt,
Nem reagálnak
joli60, 2018. július 13. péntek, 17:15
A reménység imája
konfliktusban. Ez a félelmetes esemény az öngyilkossági támadások egész sorát váltja ki az Egyesült Államok ellen. A fanatikusok támadásainak célpontjai: bevásárló-központok, tömb-házak, sport-létesitmények. Terroristák által vezetett repülőgépek zuhannak a kormány épületére, emlékművekre és Mount Rusmorera. Az elnök bejelenti, hogy az amerikai érdekek veszélyben vannak. Oroszország és Kína u.ilyen álláspontra helyezkedik. (Oroszország Amerikához csatlakozik, Kína az arabokhoz.) Egy nehéz, véres időszak következik. Amerika győztesen kerül ki, de nagy veszteségekkel az emberi életben, és a gazdasági rendszer is összeomlik. Ekkor jön a harmadik lovas, az éhínség! A világ-kereskedelem szétrombolása, a háborúk és csapások által elrothad a termés a földeken. Az egész világon éhínség uralkodik. Amikor mindez a tetőfokára lép, az egész földön kemény tél lesz.

Ekkor jelenik meg a negyedik lovas, mely nem a halál lesz, mint a JK-ben, hanem a REMÉNYSÉG. Kezében tart majd egy kőtáblát, melyre egy ima lesz
lilagondolatok, 2018. július 13. péntek, 06:47
Jénaiban sült sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok
Jénaiban sült sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok


Sokféle tejszínes, sajtos, és rakott csirke receptet kipróbáltam már. Ez itt a saját változatom, amit legutóbb készítettem.
hozzávalók / 4 adag

70 dkg csirkemell filé
2 db vöröshagyma
15 dkg sonka (füstölt)
25 dkg sajt (reszelve)
2.5 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
1 kk szerecsendió (őrölt)
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
2 ek vaj (vagy olívaolaj)

Ha füstölt sajtot reszelünk a tetejére, akkor még finomabb íze lesz, mert jobban érvényesül a benne lévő sonkadarabok füstölt íze is.
Párolt rizzsel és paradicsomsalátával tálaljuk.

elkészítés

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd sózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk, a sajtot nagy
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 13:54
Szép gondolatok...
"Ahogy a múltat, úgy a jövőt sem lehet "megváltoztatni" a jelenben hozott döntéssel. Ugyanis bármilyen döntést is hozzunk, mindig az a jövő következik be, amely a döntésünk által már "meg van változtatva".

Balla D. Károly
aranyoslila, 2018. július 11. szerda, 22:56
Szeretlek azért
Szeretlek azért, ami már most összefűz bennünket, és szeretlek már előre azért, ami eztán következik. Nálad jobb dolog még soha életemben nem történt velem. Már most hiányzol, de a lelkem mélyén tudom, hogy mindig velem leszel. A néhány nap alatt, amit együtt töltöttünk, te lettél az álmom.Nicholas Sparks
bordat, 2018. július 11. szerda, 19:03
Petróleum a gyógyító szer
petróleum?
A petróleum alaposan megtisztítja a szervezetet. Méregtelenít, regenerál, betegségeket és sebeket gyógyít. Ezrek tanúsíthatják, hogy ha egy teáskanálnyi petróleumot 6 héten keresztül kb. 2 órával a reggeli előtt éhgyomorra beveszünk, sok betegségre hat gyógyítóan.

Az irodalom másik kúrát is említ: 14 napon át minden reggel 1 teáskanál
petróleum éhgyomorra való bevétele, 2 órával a rendes evés és ívás megkezdése
előtt. Utána 8 hét szünet, majd egy 28 napos éjszakai kúra következik. Minden évben célszerű ezt megismételni.
Esetenként hasmenés léphet fel. Ez jó, mivel jelzi,hogy a bél tisztulása folyamatban van. A hasmenés ellen ne vegyünk be ellenszert,mivel az megzavarhatja a tisztulási folyamatot.
Ezért is célszerű a kúrát pl. hétvégén vagy ünnepnapok előtt elkezdeni.
Ha a hasmenés 3 nap után még mindig tartana, forduljunk orvoshoz és adott esetben vegyünk be természetes hasmenés elleni szert.

Reuma esetén naponta háromszor 2 teáskanálnyi
suzymama, 2018. július 11. szerda, 18:36
1. Helycserés támadás (A szocializmus csődbe vitele)
A korosztályomhoz tartozók számára már köztudott, ami az utókor számára felfoghatatlan. Ez, pedig az, hogy HAZÁNK VÉGSŐ FELSZÁMOLÁSÁRA KÉSZÜL - kívül-belül - az ellenség! Erről szólt a HELYCSERÉS TÁMADÁS című, 6 pontba foglalt bevezető. Lásd: 1-2-3-4-5-6. részeket!

1. A SZOCIALIZMUS CSŐDBE VITELE
Igaz, hogy milliós tömeget hagytak belepusztulni az un. rendszerváltozásba. Azonban az már nem igaz, hogy kizárólag "a világhatalmi pénzügyi vezetés előírta"!!!
Ezt csak azok a kádári időkben ,,értelmiségivé" válók terjesztik, akik elhallgatják azt a rettenetes igazságot, ami miatt szükségszerűen becsődölt az un. szocializmus! Ugyanis, 1945 és az 1956-os véres megtorlások éveiben megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS. amivel, részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
*
28. éve ELHALLGATJÁK, hogy azért volt szükség az un. rendszerváltozásra, mert az egyetlen párt
furaila, 2018. július 11. szerda, 11:46
Nyugalom és szolgálat
Nyugalom és szolgálat

"Megemlékezzél a nyugalom napjáról, hogy megszenteljed azt." 2Mózes 20,8-11

A megszentelt életben a központi nap az Úr napja, szenteld meg azt. Különítsd el a nyugalom napját. Ám ne örömtelen törvényszegéssel ünnepeld azt, hogy ezáltal elkülönüljön a másik hat naptól. Krisztus megszabadította a nyugalom napját minden ceremoniális cifraságtól. A hét hetedik napja helyett az első lett a nyugalom napja, hogy mielőtt munkához vagy tanuláshoz látnánk, az Úr saját magára és munkájára irányíthassa figyelmünket. Ne várjuk holtfáradtan a hét utolsó napját, hogy néhány szóvirágot halljunk a templomban az evangéliumból.
A hét első napján Istennek Krisztusban adott kegyelme hangzik felénk, kilátást nyit az örök nyugalomra, és arra tanít, hogy megnyugodjunk a mindennapok gonosz cselekedeteitől. A formalitások szolgálatházából kihoz, hogy Isten gyermeke az istenfiúság szabadságában éljen. A vasárnap az örök öröm előképe, úgy ünnepeljük ezt, mintha születésnapunk lenne. Ekkor
kalmanpiroska, 2018. július 11. szerda, 06:48
Így ne legyen többé szúnyogmágnes!
baktériumok élnek bőrünkön, ezt befolyásolhatja az étrendünk is. A legjobb megoldás így az, ha szúnyogriasztót használunk, illetve bőrünket gondosan befedjük ruhával.

Nem csak a kemikáliákon múlik a szúnyogok elleni védettség.

2. Vércsoport
Sajnos, rossz hírünk van a 0-ás vércsoportú embereknek: ők a legkedveltebbek a szúnyogok számára. Mielőtt megharapnának ugyanis, megkóstolják bőrünk váladékait, amellyel pontosan meg tudják határozni vércsoportunkat. A 0-ás után következik a B-s, majd végül az A-s vércsoport.

3. Szén-dioxid
A szúnyogok kifejezetten vonzódnak a szén-dioxidhoz. Speciális receptorokkal rendelkeznek, amelyek 50m hosszúságú szén-dioxid forrás kimutatására képesek. Ez sajnos nem jó hír, mivel mindannyian veszünk levegőt. Tehát aki nagyobb mennyiségű szén-dioxidot termel, azt nagyobb valószínűséggel fogják megharapni is a vérszívók.

Így ha magasak, vagy túlsúlyosak vagyunk, máris veszélyeztetettebbek vagyunk. Ugyanilyen hatással lehet a
katalinkohut, 2018. július 11. szerda, 06:21
A büntetésre szükség van
levő élet által szerez engesztelést."

- Tegyük fel - folytattam -, hogy vagy egy törvény, amely tiltja a lopást, de ennek a törvénynek az áthágása nem jár semmiféle következménnyel - mi lesz akkor? Ebben az esetben ma estig már régen ellopták volna a pénztárcámat, és ha a tolvajt azzal fenyegetném, hogy bepanaszolom a bírónak, akkor a szemembe nevetne. Senki sem értékeli azt a törvényt, amely nem bünteti a törvény áthágását. Nem a törvénytől félnek a tolvajok, hanem a büntetéstől, amely következik a törvény megsértése miatt.

Gondoljátok, hogy Isten adott volna egy törvényt anélkül, hogy ne helyezne kilátásba büntetést azok számára, akik ezt áthágják? Aki vétkezik, annak meg kell halnia! Nekem meg kell halnom, mert bűnt követtem el, hacsak valaki át nem veszi tőlem a büntetést. Ez világos és érthető lesz előttünk a Szentírásból, és itt lép közbe bűneink áldozataként Jézus Krisztus, aki megmentett és megszabadított bennünket bűneink büntetésétől - a keresztfán történt halála által. Áldott
kalmanpiroska, 2018. július 07. szombat, 12:05
"Még több következik..."
"Még több következik..."

Egy gazdag ember, aki a gyülekezetében levő szegényeken szívesen segített, megkérte egyik barátját, hogy legyen segítségére: elhatározta, hogy nagyobb pénzösszeget fog a címére küldeni, s kéri, hogy ezt ossza szét majd a rászorultak között. A barát elfogadta a megbízást, és elküldött a szegényeknek egy ötfontos bankjegyet azzal a kísérő szöveggel: "A többi majd következik". Bizonyos idő múlva újra küldött a szegényeknek egy ötfontos bankjegyet ezekkel a szavakkal: "Folytatása következik". És így tette ezt meghatározott időnként, levélben küldve az összeget, mindig e szavakkal: "Folytatása következik".
Ugyanezt teszi velünk Isten csodálatos kegyelme. Adja nekünk gondviselő szeretetét, azután megismétli, és ennek a gondviselésnek soha nincsen vége. Kegyelem jön kegyelem után, és mindig több, és nagyobb kegyelmet kérhetünk, kívánhatunk és várhatunk a kegyelem Urától.

D. L. Moody
kalmanpiroska, 2018. július 07. szombat, 11:48
1/1335
Képek, videók
A keresztény élet...jpg
katalin_53
2018. március 20. kedd, 17:36
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Keresztény Himnusz
dandej
2017. március 30. csütörtök, 20:09
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
A keresztény élet.. -vers
katalin_53
2016. május 28. szombat, 21:16
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
Ó keresztény áldás
sacimama
2015. december 16. szerda, 21:46
Keresztény fodrászat
sacimama
2015. október 26. hétfő, 23:33
anonim keresztény
sacimama
2015. július 22. szerda, 00:58
Keresztény elmélkedés
sacimama
2015. április 25. szombat, 00:51
Kereszténység
sacimama
2015. március 01. vasárnap, 01:27
0 keresztény idézetek ha
lovaszmarika
2015. február 17. kedd, 15:08
írott vannak személyek.jp
veronika74
2011. június 20. hétfő, 22:37
Élö személyek-viaszmássai
farkas1945
2011. április 08. péntek, 19:38
Vannak személyek,
jakabgasparne
2009. április 21. kedd, 06:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.