Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 20:46 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A megfelelő étkezés biztosítja a jó éjszakai alvást
fontos szerepet játszanak az alvás elősegítésében rövid- és hosszútávon.

Azok, akik változatos étrendet követnek (egyszóval egészségesen étkeznek), egészségesebben is alszanak.

A jó alvás a megfelelő étkezési szokások kialakításával kezdődik

Az alábbi lista felsorolja az alvással kapcsolatos problémákat, és azokat a tápanyagokat, amelyeket hozzájuk társítanak.

1. Rövid alvás:

Rövid alvás akkor alakul ki, amikor a szervezetben nincs elég víz és a következő vitaminok:

• C-vitamin

C-vitaminban gazdag az eper, narancs, grapefruit, citrom, papaya, fekete ribizli és a kaliforniai paprika. A megfelelő mennyiségű C-vitamin erősíti az immunrendszert és segít megszabadulni a betegségektől is.

• Szelén

A szelén diófélékben, húsokban és rákfélékben található, és egy olyan nyomelem, ami segíti a szervezet megfelelő működését és erősíti az immunitást. A vegetáriánusok fogyasszanak gombát, hagymát, árpát,
vorosrozsa66, 2018. október 13. szombat, 17:37
A következő évtized végére több mint felével nőhet a külföldi turisták száma Hollandiában
A holland turisztikai ügynökség (NBTC) friss előrejelzései szerint 2030-ra 29 millióra nőhet az évente Hollandiába érkező látogatók száma a tavalyi 18 millióról. Az országon belül utazó helyiek száma pedig ugyanekkorra 31 millióra fog emelkedni a mostani 24 millióról.

"Ennek kezeléséhez új megközelítés szükséges, a cél, hogy mindenkinek a hasznára váljon az idegenforgalom, a helyieknek, a látogatóknak és a cégeknek egyaránt" - közölte Jos Vranken, a szervezet vezetője.

Mona Keijzer illetékes holland államtitkár rámutatott, hogy a következő évtizedben megoldást kell találni a turizmus okozta problémák hatásainak enyhítésére, más célpontokat is vonzóvá kell tenni a jelenlegi attrakciók mellett, valamint biztosítani kell, hogy a helyiek továbbra is szívesen lássák az érkezőket.
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 11:41
Jelentős béremelést szeretne elérni a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
Jelenleg a minimálbér bruttó 138 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 180 500 forint.

A szakszervezet egy harmadik bérelem, a diplomás bérminimum bevezetését is szükségesnek tartja, amit véleményük szerint bruttó 321 ezer forintban kellene meghatározni - tette hozzá az érdekképviselet elnöke.

Boros Péterné, a SZEF alelnöke és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy az MKKSZ becslése szerint az általuk javasolt béremelés körülbelül 169 milliárd forint plusz kiadást jelent a költségvetésnek.

A közalkalmazotti bértáblának a SZEF által javasolt összegek képezzék az alapját, a bértáblában feltüntetett illetménytételeket pedig ezekhez a kötelező bérelemekhez rögzítsék - fogalmazta meg Földiák András a SZEF további követelését.

A szakszervezeti vezető, mint a közszférában dolgozók egyik érdekképviseleti szervezetének az elnöke elmondta, hogy ma Magyarországon súlyos létszámhiány van a
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:31
Aloe Vera: felhasználása, haszna és története
Afrikában őshonos növény a pozsgások rendjébe tartozik, a vizet leveleiben tárolja és kis csapadékmennyiségű, száraz területeken is megél. Az Aloe vera szár nélküli növény, levelei lándzsa alakúak és fűrészes szélűek.

Az Aloe vera egészségre gyakorolt pozitív hatása

Az Aloe verát főleg dísznövényként ültetik, de gyógyító hatása és nyugtató tulajdonságai miatt is sokak kedvelt választása. Sokféle egészségügyi probléma kezelhető vele. Az Aloe vera egészségre gyakorolt pozitív hatásai a következők:

1. Az Aloe vera fogyasztása segíti az emésztést és hatékonyan tisztítja a bélrendszert. Az Aloe vera hashajtó tulajdonságai miatt élénkíti a bélmozgást, ezért a növény kiválóan alkalmas a székrekedés kezelésére. Az Aloe vera ital rendszeres fogyasztása segít méregteleníteni a szervezetet, mely eredményeképp a bélmozgás is javul. Csökkenti a test savasodását, enyhíti a gyulladást és csillapítja a bélhurut tüneteit.

2. Ez a növény tele van antioxidánsokkal, amelyek
vorosrozsa66, 2018. október 08. hétfő, 20:42
Londoni elemzők: egyharmados az esélye a két éven belüli globális recessziónak
egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számolt globális hazai össztermék (GDP) és még legalább egy globális makrogazdasági mutató - például az egy főre jutó beruházási érték, az egy főre jutó fogyasztás, az ipari termelés vagy a kereskedelem értéke - egyidejűleg csökken.

A ház kiemeli, hogy a II. világháború óta mindössze négy olyan világgazdasági recesszió volt, amely megfelelt e kritériumrendszernek: 1975-ben, 1982-ben, 1991-ben és 2009-ben.

A CEBR tanulmánya szerint nehéz megjósolni, hogy a következő ilyen recesszió pontosan mikor lesz, de a nyáron egyértelművé vált, hogy öt jelentős lefelé ható kockázat is terheli a világgazdaságot a következő kétévi időtávlatban.

Az első az, hogy az Egyesült Államok és Kína, a világ két legnagyobb gazdasága kereskedelmi viszályba bonyolódott, és ez az elmúlt néhány hétben teljes körű kereskedelmi háborúvá fajult.

A CEBR felidézi, hogy egyes intézményi befektetők szerint e konfliktus akár 20 évig is elhúzódhat, mivel egyik fél sem mutat készséget a
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 17:39
92 éves bácsi gondolatai felesége halála után
Egy kis termetű 92 éves bácsi, aki még ebben a korban is nagyon odafigyelt az öltözékére, kénytelen volt idősek otthonába menni, mivel 70 éves felesége váratlanul elhunyt. Kicsit korábban érkezett az intézménybe, ezért várnia kellett pár órát, míg előkészítettük a szobáját. Mikor közöltem vele, hogy indulhatunk, ő rám mosolygott, majd együtt lassan lépegettünk a kis apartman felé.
- Alig várom, hogy láthassam a szobám. Mikor benyitottunk, körbe nézett, majd széles mosolyra húzódott a szája.
- Nagyon tetszik! De tudja, nem azért, mert itt vannak a bútoraim, vagy az ágyterítőm, hanem azért mert minden reggel eldöntöm, hogy csak a pozitív dolgokat tartom szem előtt, erre figyelek, ezért élek. A feleségem a szívemben van, a rengeteg szép emlékkel együtt. Minden reggel ezt az utat választom. Minek, kinek panaszkodjak, hogy itt fáj, ott fáj, hogy így az öregség, úgy az öregség. A szép, kedves pillanatokra figyelek, mert azok okoznak örömet. A tanácsom a következő: szabadítsd fel a szíved minden
maroka, 2018. október 03. szerda, 13:56
Krónika 5. rész (klímastratégia)
Magyarország azonban csak arra van felkészülve, hogy a hirtelen érkező nagy mennyiségű vizet gyorsan levezesse, a vízmegtartási kapacitások hiányoznak, és a belvíz is nagyon komoly problémákat okoz - hívta fel a figyelmet Kepli Lajos.

KDNP: itt teremtésvédelemről van szó

Képviselőcsoportja támogatásáról biztosította az előterjesztést Nacsa Lőrinc (KDNP).

Itt a teremtésvédelemről van szó, felelősségről - jelentette ki, annak fontosságáról beszélve, hogy élhető, fejlődő, tiszta bolygót hagyjunk a következő nemzedékekre, különben a káosz jegyében alakul át a világ.

Hangsúlyozta: az egyéni haszon növelésével nem győzhető le az éghajlatváltozási probléma, ehelyett közösségi cselekvésre van szükség, "a művelés és megóvás szellemében".

Az individuális megközelítést fel kell, hogy váltsa a közösség iránti elkötelezettség rendszere - fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő.

Nacsa Lőrinc arról beszélt, noha a klímaváltozás elleni cselekvés kulcsszereplője az egyes ember, akinek olyan
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 13:12
Ellenállást hirdetett kongresszusán a Jobbik
Az eseményt követő sajtótájékoztatón Sneider Tamás pártelnök elmondta: "változás nem történt a Jobbik gondolkodásában", csupán az aktuális helyzethez szabott, a következő évek feladatait, céljait és identitását összegző dokumentum született.

A politikus azt emelte ki: legnagyobb taglétszámú és legtöbb szervezettel rendelkező ellenzéki pártként nagy a felelősségük abban, mit képviselnek a kétharmados kormánytöbbséggel szemben egy olyan rendszerben, "amely egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt".

Lassan attól kell félnünk, hogy a magyar nevet szinonim fogalommá fogják tenni a lopással és a tolvajlással az egész világban, és ilyen szégyenben kell élnie a magyarságnak - fogalmazott, hozzátéve, mindent meg kell tenni, hogy ez ne történhessen meg.

Mint mondta, elsősorban nem a súlytalanná tett parlament falai között kívánják megvalósítani az ellenállást.

A fontos teendők között említette a demográfiai trendek megfordítását, a szerintük a
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 15:31
A teljes ellátást az OEP finanszírozza!
családalapításban, és az ezzel kapcsolatban felmerülő problémák orvoslásában. A centrum természetesen nyitva áll minden házaspár, párkapcsolatban élő, illetve egyedülálló nő és férfi, továbbá serdülőkorban lévő fiatal nő és férfi előtt, aki egyetért a BIK szemléletével és elveivel. A teljes ellátást az OEP finanszírozza.
Országosan is egyedülálló az a szemléletmód, ahogy a hozzájuk forduló betegekkel foglalkoznak. A mai egészségügyi gyakorlatban a beteg felkeres egy szakorvost, majd szükség esetén a következő szakterületen is a páciens jelenik meg - már leletekkel, diagnózisokkal, beutalókkal a kezében. A Keresztény Családi Centrumban ezzel szemben egy jól képzett koordinációs kolléga az alapvető egészségügyi kérdések mellett már első alkalommal annak okát is megbeszéli a pácienssel, amiért felkereste az intézményt, majd az elmondottak alapján beutalja az összes szükséges vizsgálatra. Az eredményeket a koordinátor segítségével az érintett szakorvosok közösen elemzik ki, és együtt határozzák meg a
maroka, 2018. szeptember 28. péntek, 19:58
Komoly fenyegetést jelent a kardszárnyú delfinekre a PCB-szennyezés
szivárgott.

A ragadozó gyilkos bálnák szervezetébe a táplálékláncból jut be a PCB, amely rombolja az immunrendszerüket és elsorvasztja a nőstény orkák petefészkét, ezzel korlátozva a borjak születését.

Az új tanulmány azt modellezte, hogy a mérgező vegyület milyen hatással lesz a gyilkos bálnák szaporodására és túlélésére.

Eszerint azok a populációk, amelyek az Északi- vagy a Déli-sarkvidék környékén, tiszta vizekben élnek, képesek lesznek növekedni. Ám a legszennyezettebb vizekben élők számára a következő 30-50 év végzetes lehet.

A skót partok közelében már most is mindössze nyolc kardszárnyú delfin él, és a csoportban több mint 20 éve nincs szaporulat. "Még az én életemben eltűnhet ez a csoport" - hangsúlyozta a helyzet súlyosságát Paul Jepson, a Londoni Zoológiai Társaság szakértője.

A modell szerint azoknak a gyilkosbálna-populációknak, amelyekről van adat, több mint a fele összeomolhat.

Jepson kiemelte, hogy a föld emlősei közül az orkák vannak a legnagyobb veszélyben a
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:32
Szakmai javaslatokat nyújtott át a TÖOSZ a kormánynak a Magyar falu programról
TÖOSZ elnöke nyújtotta át Gyopáros Alpárnak, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak.

Az eseményen Schmidt Jenő azt mondta, szeretnének hozzájárulni a Magyar falu program sikerességéhez. A TÖOSZ több mint 1700 taggal rendelkező szövetség, amelynek elsődleges feladata, hogy javítsa a települések jövőképét, segítse a megélhetést - hangsúlyozta.

A program lehetőség lesz a vidék számára - jelentette ki Schmidt Jenő, hozzátéve: a fejlesztések 2900 települést érintenek majd a következő tíz-tizenöt évben.

Úgy fogalmazott, hogy csoda azonban nem várható egy-két éven belül.

Közölte, hogy hét munkacsoportot hoztak létre. Gyakorlott polgármesterek és minisztériumi tisztviselők dolgoztak együtt, a tárcák közül a TÖOSZ elnöke kiemelte az Emberi Erőforrások Minisztériumát és a Belügyminisztériumot.

Schmidt Jenő úgy vélekedett, az elkészített dokumentum nagy segítségére lehet a kormánybiztosnak abban, hogy a feladatokat rangsorolva, a rendelkezésre álló források mennyiségéhez
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:27
A magas vércukorszint károsan hat az agyra...
vércukorszint számos komoly betegséghez vezethet, ilyenek lehetnek a szívproblémák, a vesebetegségek, a szemproblémák, az idegi és érrendszeri problémák. Kutatók úgy vélik, hogy van még egy ok, hogy odafigyeljünk a vércukorszintünkre, hiszen ennek magas szintje az agy egészségére is károsan hat, aminek következményeként idősebb korban kialakulhat demencia, memóriavesztés és kognitív hanyatlás is.

Az ideálisnál magasabb vércukorszint károsítja az ereket és szövődményeket okoz. Ezek a szövődmények a következők lehetnek: veseelégtelenség, veseleállás, látásromlás, vakság, szív- és érrendszeri problémák, szélütés, szívinfarktus, a láb ereinek és idegeinek károsodása, amely súlyosabb esetben akár lábamputációhoz is vezethet. A cukorbetegség szövődményei nem megfelelő vércukorkontroll esetén jelentkeznek. Ezért nagyon fontos a betegséget idejében diagnosztizálni és kezelni.

A kutatók tehát úgy vélik, hogy az emelkedett vércukorszint és az agyi károsodások között összefüggés van, és ez
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 20:26
1/327
Képek, videók
„Biztosítlak, hogy
katalin_53
2018. március 19. hétfő, 05:43
47. Biztosítós Anita (5).
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:12
47. Biztosítós Anita (4).
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:12
47. Biztosítós Anita (3).
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:12
47. Biztosítós Anita (2).
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:12
47. Biztosítós Anita (1).
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:12
vicces biztositás.jpg
zsokica45
2015. október 19. hétfő, 10:36
biztosítás
janna53
2013. augusztus 18. vasárnap, 21:12
családi otthon biztositás
lacipecsenye
2013. július 06. szombat, 10:42
biztositék kiemelő
lacipecsenye
2012. augusztus 04. szombat, 09:19
biztositási kötvény II.
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 18:16
biztositási kötvény I.
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 18:15
Ha nem megfelelő Való Ig
alvaro-hopihe
2018. augusztus 20. hétfő, 12:14
megfelelő ember.jpg
tinka1951
2017. február 08. szerda, 13:06
megfelelő férfi.jpg
bbbarbara
2016. október 21. péntek, 22:11
Címkék
települések jövőképét, olyan rendszerben, következő évtizedben, test savasodását, Magyar Köztisztviselők, utat választom, kétharmados kormánytöbbséggel, fejlesztések 2900, következő 30-50, alvás elősegítésében, garantált bérminimum, megfelelő étkezési, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, alábbi lista, borjak születését, figyelmet Kepli,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.