Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:39 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagy István: a környezetvédelmi problémákat közösen kell megoldani
Kifejtette: Magyarország szerencsés helyzetben van, mivel kiváló ökológiai adottságokkal rendelkezik; ezeket az adottságokat azonban nem kihasználni kell, hanem felelősségteljesen bánni velük.

"Bízom benne, hogy a többi országgal együttesen, közös célunk lehet a fenntartható fejlődés elveinek követése, a biodiverzitást veszélyeztető és a klímaváltozást kiváltó tényezők kiküszöbölése, hiszen ezek nemcsak a mi életminőségünket, hanem a következő generációk létfeltételeit is meghatározzák" - mondta Nagy István.

Kitért arra is, hogy a környezeti folyamatok társadalmi-gazdasági összefüggéseit és hatásait megismerve, a környezetügy kiemelt stratégiai kérdéssé vált. A magyar környezetpolitika kiemelt célja, hogy az ország gazdasági fejlődése a természeti erőforrások és értékek megőrzése, valamint fenntartható hasznosítása mellett menjen végbe, továbbá érvényre jusson az alaptörvényben is megfogalmazott egészséges környezethez való jog - jegyezte meg a miniszter.

Hozzátette, a kormány
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 17:18
ITM: 2018 végére elkészül a zalaegerszegi autóipari tesztpálya első üteme
egyetlen autonóm járműből származó, óránként több terabyte mennyiségű adat továbbítására és feldolgozására. Az államtitkár szerint magyar kutatók nagy erőkkel dolgoznak egy olyan közlekedési felhő létrehozásán, ahol ezeket a problémákat kezelni lehet.

A közleményben felidézték, hogy az Európai Bizottság, a tagállamok és az iparág képviselői, a tavalyi amszterdami és frankfurti egyeztetések után, az idén Svédországban tartottak magas szintű találkozót az összekapcsolt és autonóm járművekről. A következő egyeztetésnek idén novemberben Bécs ad otthont.

Az ITM közölte, a Boston Consulting Group becslése szerint 2025-re a világszerte eladott járművek 20 százaléka automatizált lesz. Az új típusú mobilitás támogatja az Európai Unió ambícióját, hogy iparát erősebbé és versenyképesebbé tegye, új munkahelyeket teremtsen, és felpörgesse a gazdasági növekedést. Az autonóm és összekapcsolt járművek megélénkülő piacának köszönhetően az előrejelzések 620 milliárd eurós bevétel-növekedést prognosztizálnak a
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 17:27
Rogán Antal: nem szabad hagyni, hogy Brüsszel döntsön a menekültekről
nagyobb veszélyt jelentene, ha Brüsszel dönthetne arról, hogy az Európába érkezők közül ki számít menekültnek.Hangsúlyozta, hogy a migráció a százezreket vagy millióikat befogadó államok számára súlyos, mindennapi gondot, Közép-Európa számára pedig a nyitott belső határok miatt veszélyt jelent. Magyarország ezért nem akar migránsokat befogadó állammá válni és nem is kötelezhető erre, hiszen az uniós csatlakozáskor nem vállalt ilyet és soha nem is fog - tette hozzá. Közölte, hogy a kormány a következő hónapok uniós döntéshozatalában is azt fogja képviselni, hogy a migránsok elosztása nem megoldás, bajaikat a szülőhazájukban kell az EU támogatásával rendezni, nem pedig Európába hozni és a tagállamok között szétteríteni.A miniszter hangsúlyozta, hogy nem Magyarország szegte meg az európai törvényeket és szabályokat, hanem Soros György szervezetei, mindezt ráadásul Brüsszel támogatásával. Az uniós vezetés - mint fogalmazott - a senki által el nem fogadott európai egyesült államok
velemenyezd, 2018. június 17. vasárnap, 07:30
Stratégiai megállapodást kötött Budapest és a Mol
azt mondta, hogy ez a szövetség egyetlen közös érdeken alapszik: "együtt akarjuk jobbá tenni Budapestet".

A megállapodás lehetőségen jelent arra, hogy kicseréljék a tapasztalataikat és "amennyire lehet, egy irányba gondolkozzunk" - hangsúlyozta.

A környezeti terhelésről való közös gondolkodás kapcsán kitért arra, hogy a Mol autómegosztó hálózata, a Mol Limo háromszáz autója öt hónap alatt már 700 ezer kilométert futott.

Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a megállapodás keretében a következő három hónapban részletes terveket dolgoznak ki az egyes területekre.

A Mol Bubi kapcsán Hernádi Zsolt arról beszélt, hogy szükség van a rendszer további fejlesztésre, szerinte "nem ördögtől való", hogy elektromos rásegítésű kerékpárokat is elérhetővé tegyenek.

Ma Budapesten körülbelül 1500 kerékpár van a Mol Bubi közösségi kerékpármegosztó rendszerben. Esős napokban több százan, jó időben, turistaszezonban több ezren is használhatják ezeket a kerékpárokat - mondta el.

Hernádi Zsolt közölte
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 13:41
Bokrétaünnepet tartottak a kaposvári Csiky Gergely Színházban
A kivitelezők "(.) figyelnek és figyelni is fognak arra, hogy megőrizzék a múltból azt, amit meg kell tartani" - fogalmazott, majd azt hangsúlyozta: az 1911-ben elkészült teátrum az "ország legszebb szecessziós épülete". Annak kora ugyanakkor magával hozta azokat a gondokat és problémákat, amelyekkel egy műemléképület rekonstrukciója során találkozni lehet - tette hozzá.

Szita Károly a somogyi megyeszékhely csütörtöki közgyűlésén született döntésre utalva gratulált a Csiky Gergely Színházat a következő öt évben is direktorként irányító Fülöp Péternek. Utalt rá, hogy a "nagyon szép épületet" a színház társulatának kell tartalommal megtöltenie.

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy az 5700 négyzetméteres bővítéssel a teátrum hasznos alapterülete csaknem 10 ezer négyzetméterre nő.

A színházépület történetére is kitérve emlékeztetett: jelentős bontással kezdődött a felújítás, új kiszolgáló épületrészt létesítettek a teátrum keleti szárnyában. Az
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 16:12
Krónika 6. rész (államközi egyezmények, napirend után)
Horvátország csatlakozása az EU és Mongólia közötti partnerségi keretmegállapodáshozTakács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára a javaslatot ismertetve elmondta, Horvátország 2013-as uniós csatlakozásával vállalta, hogy jegyzőkönyv útján csatlakozik az Európai Unió és tagállamai által megkötött nemzetközi megállapodásokhoz.

A Mongóliával kötött keretmegállapodás tartalmazza az emberi jogokra, a Nemzetközi Büntetőbíróságra, a tömegpusztító fegyverekre, a kézi- és könnyűfegyverekre és a terrorizmus elleni küzdelemre vonatkozó uniós standard politikai záradékokat, továbbá végrehajtja az adózással és a migrációval kapcsolatos uniós szakpolitikákat - ismertette.

A megállapodás olyan területeket ölel fel, mint az egészségügy, a környezetvédelem, az éghajlatváltozás, az energiaügy, az oktatás és a kultúra, a munkaügy, a foglalkoztatási és szociális kérdések, a tudomány és technológia, valamint a
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 14:52
Aegon Alapkezelő: várhatóan a nyár közepén éri el az infláció az idei csúcsát
Bakos Ádám, az alapkezelő vezető kötvény vagyonkezelője a cég keddi, budapesti sajtóbeszélgetésén arról is beszélt, hogy a kormány következő évekre várt 4 százalék feletti növekedési célja túlságosan ambiciózus, ugyanis számos kihívással kell majd szembenézni. Ilyen lehet Donald Trump eltervezett kereskedelmi háborúja, ami több gondot is okozhat azoknak a német járműipari cégeknek, amelyeknek jelentős beruházásai vannak Magyarországon is, de a Brexitnek is több negatív, rövid távú hatása lehet - sorolta a szakember.

Kadocsa Péter elnök-vezérigazgató az Aegon Alapkezelő megalakulásának idei 20. évfordulójára utalva felidézte, hogy a magyar részvénypiacon jó hozamokat elérni nem, vagy alig lehetett az elmúlt 20 évben, mivel a BUX kosara nagyon sokszor változott, 1998 óta mindössze négy olyan részvény maradt benne, amely akkor is a BUX kosarában volt. A legjobban az OTP részvénye teljesített, 1211 százalékos hozamot mutatott fel ez alatt az évek alatt - jelezte.

Elmondta: a magán-nyugdíjpénztárak
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 13:51
Takács Szabolcs: Európa nagyon komoly problémákkal néz szembe, miközben Brüsszel támogatásokat vonna meg
A politikus a Közép-európai Kezdeményezés soros elnökségét ellátó Horvátország által szervezett, a témához kapcsolódó konferencián vett részt.

A regionális tömörülés tagországai megvitatták az EU 2021-től 2027-ig szóló költségvetési tervezetét. Az államtitkár jelezte, hogy az EU-ban nagy változások vannak, nagyon sok ország belpolitikájában új szereplők jelennek meg, jövő év májusában pedig európai parlamenti választásokat tartanak. Ez pedig szerinte meghatározza, hogy a következő uniós költségvetésnek a tárgyalásai milyen időkeretben reálisak.

Kiemelte: Magyarország és más közép-európai, valamint balti országok is aggasztónak tartják az EB javaslatait, amelyek egy olyan uniós politikától vonnának el indokolatlanul nagy arányban forrásokat, mint amilyen az EU egyik legfontosabb befektetési politikája, és amelynek megvannak a szerződéses céljai. Többek között, hogy a kevésbé fejlett tagállamokat felzárkóztassák az átlaghoz, vagyis teljesítsék a konvergencia céljait - mutatott
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 21:01
Krónika 10. rész (alkotmánymódosítás, napirend után)
Fidesz: a módosítás közös nemzeti ügy

Közös nemzeti ügynek nevezte az alaptörvény-módosítást Ovádi Péter (Fidesz), a nemzeti szuverenitás megerősítésének fontosságát hangsúlyozva.

Mint mondta, alkotmányos identitásunk, keresztény kultúránk, biztos jövőnk érdekében "minden lehetséges jogi eszközt meg kell adni a kormánynak", utalva arra, noha az ellenzék egyszer már megakadályozta ezt a módosítást. Hozzátette: a nemzeti konzultáció és a választás eredménye is azt mutatja, hogy egyértelmű a kötelező betelepítési kvóta elutasítottsága.

A képviselő bevett nemzetközi jogi alapelvként említette, hogy az államnak jogában áll eldönteni, ki él a területén, hangsúlyozva, hogy a most tárgyalt módosítás szükséges Magyarország megvédéséhez, hiszen azegyértelműsíti a jogszabályi környezetet és visszaverhetővé teszi a Brüsszelből érkező támadásokat.Jobbik: önmagában nem elég a módosítás

A jobbikos Varga-Damm Andrea szerint az általa árnyékbokszolásnak nevezett módosítás önmagában nem
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 18:57
Párbeszéd: azonnali radikális béremelés szükséges az oktatásban
A pedagógusnap alkalmából megtartott sajtótájékoztatón Barabás Richárd hangsúlyozta: a 21. századi oktatás megteremtésének legfontosabb feltétele a tanítók, tanárok munkájának megkönnyítése.

Ennek érdekében a Párbeszéd jelenősen növelné a pedagógiai asszisztensek, az iskolapszichológusok számát, csökkentené az osztálylétszámokat és a papírmunkát, illetve 7-8 évente egy év fizetett szabadságot biztosítana a pedagógusok számára.

Elmondta: a Párbeszédnek az a véleménye, hogy a "habókos" Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője "bolondos" nézeteket vall a világról. Ez pedig megengedhetetlen egy olyan politikus esetében aki az ország sorsát évtizedekre meghatározó kérdésekben dönthet - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatba felidézte, hogy Kásler Miklós szerint az oktatással és a Nemzeti alaptantervvel alapvetően minden rendben, csak a megvalósítással vannak problémák. Ezzel pedig a miniszter azt mondta, hogy még mindig nem elég sok tananyagot töltünk be a gyerekek fejébe és nem
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 20:53
FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ Tulajdonságai 3.
ismertebb fűszernövényt röviden:

KAPOR
Már az ókorban fogyasztották, fejfájást, gyomorpanaszokat gyógyítottak vele.
Gyógyhatása: Tejképző, mirigyserkentő hatása van. Használható emésztési zavaroknál, felfúvódás ellen. Sószegény diétában gazdag ásványisó tartalma miatt ajánlott. Vízhajtó és bél-féregűző hatása is van.

FEHÉR MUSTÁRMAG
A mustármag általános hatása, hogy a szervezet anyagcsere forgalmát természetes úton szabályozza.
Hatásosan alkalmazható a következő problémák esetén: székrekedés, aranyér, felfúvódás, máj- és epebetegségek, gyomorbetegségek, anyagcserezavarok, köszvény, reuma, isiász, valamint a szervezet önmérgezés következtében létrejött vérkép- és bőrelváltozások, pattanások, ekcéma.
A mustármag hatóanyagai igen nagy szerepet játszanak a szervezet zsírtartalmának leépítésében, a szénhidrát anyagcseréjében. Fokozódik az epe működése, cukorbetegeknél csökken a vércukorszint. Szakvélemény szerint a kúra a körmök törékenységét is megszünteti. A
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:00
Olasz kormányalakítás - Moody's: leminősítés jöhet, ha nem csökken az olasz államadósság-ráta
Mozgalom (M5S) és a Liga kapná a legtöbb voksot.

A Moody's közölte: a felülvizsgálat kimeneteléről akkor dönt majd, ha láthatóbbá válik, hogy Olaszország a továbbiakban milyen szakpolitikai irányokat választ, ezért a vizsgálat időtartama meghaladhatja az ilyen adósosztályzati felülvizsgálatokra általában jellemző három hónapot.

A cég ugyanakkor már most kilátásba helyezte, hogy valószínűleg leminősíti Olaszország szuverén besorolását, ha a vizsgálat során arra a következtésre jut, hogy a következő olasz kormány költségvetési politikája nem állítja fenntartható módon lefelé ívelő pályára az olasz államadósság-rátát.

Hasonlóan negatív hatást gyakorolna az olasz adósosztályzatra, ha a következő kormány nem áll elő olyan részletesen kidolgozott, hiteles szerkezeti reformprogrammal, amely tartósan javítaná az olasz gazdaság növekedési kilátásait - áll a Moody's keddi figyelmeztetésében.

Ha a Moody's a felülvizsgálat eredményeként egy fokozatnál nagyobb mértékben rontaná a "Baa2" hosszú távú
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 13:12
1/325
Képek, videók
SzKT, Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:45
SZKT. Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:45
SZKT-Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:42
SZKT-Nagy István 70 éves-
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 14:59
Nagy István Attila - Olya
sanci81
2018. március 09. péntek, 17:55
nagy istvánné.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:16
SzKV- SzKT-Nagy István.jp
agica2004
2017. február 28. kedd, 16:20
SzKT- Nagy István-nyugdíj
agica2004
2016. április 24. vasárnap, 17:09
Nagy Istvánné Katikától
cologne53
2016. január 06. szerda, 07:32
Nagy István.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:55
Nagy István....jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:54
Nagy István könyvbemutató
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:54
Környezetvédelmi Nap
cipello
2016. június 05. vasárnap, 13:52
kornyezetvedelmi-vilag nap
cipello
2016. június 05. vasárnap, 13:51
Környezetvédelmi adatlap.
ujlakimisi
2010. március 05. péntek, 19:36
Címkék
szerződéses céljai, szervezet zsírtartalmának, következő kormány, idén Svédországban, kevésbé fejlett, tárgyalásai milyen, környezetvédelmi problémákat, továbbiakban milyen, Nemzetközi Büntetőbíróságra, ZÁÉV Építőipari Zrt, fenntartható fejlődés, terrorizmus elleni, alapkezelő vezető, olyan politikus, természeti erőforrások, államnak jogában,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.