Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 20:20 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Kórházszövetség visszautasítja az ÁSZ-elnök kijelentéseit
Azt írták, hogy "visszautasítjuk azt a megállapítást, amely szerint az egészségügyünket az +anarchia, botrány+ summázattal lehet jellemezni, miközben a szakmai alapossággal végzett elemzések egyértelműsítik: ilyen kevés pénzből, ennyire hozzáférhető, ilyen magas szintű ellátás a fejlett országokban sem általános".

Domokos László, az ÁSZ elnöke a Magyar Időknek adott interjúban azt mondta, pénzügyi szempontból botrány és anarchia jellemzi az egészségügy egyes területeit. Szerinte "rendszerszintű", hogy az összességében több millió embert ellátó szakrendelők vezetői nem tartják be a legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat sem.

A két szakmai szervezet vezetőit megdöbbentették a cikkben megfogalmazott, "általánosításokon és téves feltételezéseken alapuló megállapítások", és visszautasítják az általánosságban megfogalmazott korrupciós vádakat.

Hangsúlyozták, hogy a teljes egészségügyi ellátórendszer a beteg oldalán áll. Az ágazatban dolgozók áldozatos munkájának köszönhetően tudták fenntartani
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 14:19
Dr Bubó
Csak dr. Bubóként emlegetjük, pedig Kérem a következőt volt a címe a legendás mesének, amely nem csak a gyerekeket, a felnőtteket is rabul ejtette. Minden epizód társadalmi problémákat feszegetett, ahogy az alkotók később elárulták, nem véletlen, hogy a szereplők olyan pszichés problémákkal küzdöttek, amelyekkel az emberek is szenvednek. Kisebbségi komplexussal küzdő elefánt, megalomániás bolha, hipochonder liba, betegesen féltékeny szarvas... A magyar rajfilmkészítés legendáinak köszönhetjük a sorozatot, a szöveget Romhányi Józsefnek, a rendezést pedig Nepp Józsefnek és Ternovszky Bélának. Romhányi és Nepp sajnos már nincs közöttünk, Ternovszky viszont igen, 75 évét tapossa. Nem mellékesen ő rendezte a szintén kultikus Macskafogót. Ne feledkezzünk el a Kérem a következőt zeneszerzőjéről sem. Pedig el szoktak. Deák Tamás nem csak dr. Bubóékhoz írt zseniális zenét, a Mézga család és a Macskafogó zenéje is hozzá fűződik. Ebben az évben töltötte be a 90. életévét! Nem olvastam, hogy állami kitüntetéseket kapott
lenke1964, 2018. augusztus 03. péntek, 18:46
Ankara azonnali válaszlépésekkel fenyeget az amerikai szankciók miatt
A külügyi nyilatkozat szerint erre az értelmetlen agresszív magatartásra Ankara késlekedés nélkül "ugyanazzal" válaszol. A nyilatkozat egyúttal arra szólítja fel Washingtont, hogy álljon el a török minisztereket sújtó korlátozásaitól.

Az Egyesült Államok kormánya Brunson fogva tartására hivatkozva nem sokkal korábban zárolta Süleyman Soylu török belügyminiszter és Abdulhamit Gül török igazságügyi miniszter amerikai javait, valamint megtiltotta, hogy amerikai állampolgárok bármiféle üzleti kapcsolatba kerüljenek a török kormány e két tagjával.

A török külügyminisztérium helytelennek nevezte Washington döntését és határozott tiltakozását fejezte ki a lépéssel szemben. Mint írták: a szankciók nem összeegyeztethetőek az "állam komolyságával", de nem magyarázhatóak a jog és az igazság fogalmaival sem. Hozzátették: az amerikai döntés tiszteletlenül beleavatkozik Törökország jogrendszerébe, valamint ellentétes a török-amerikai kapcsolatok "lényegével", és "nagy károkat okoz a két ország közötti
velemenyezd, 2018. augusztus 02. csütörtök, 07:03
11 dolog, amivel ártunk kutyánknak
veszélyes a csokoládé - részletek!

A védelem hiánya
Még mindig sok az olyan gazdi, aki elfeledkezik a kullancs- és bolha elleni védelemről, a féreghajtásról, valamint a szívférgesség elleni tablettáról. Ne tegyük, mert például egy fertőzöttkullancselég ahhoz, hogy kutyánk élete veszélybe kerüljön! Mindig vegyük figyelembe az állatorvos, vagy az állatpatikában dolgozók ajánlását, amikor ezeket a termékeket kiválasztjuk, és állítsunk be emlékeztetőt a telefonunkon, ha itt az ideje megvenni a következő tablettát vagy nyakörvet.

Ha a kutya nem bírja a meleget...
Bizonyos fajták, például az angol és francia bulldogok, pekingi palotakutyák, bokszerek nem bírják a nagy meleget - a forróságban való játékot és futkározást meg aztán végképp nem. Ha a kutya túlságosan zihál, folyton lefekszik a földre, gyengének és fáradtnak tűnik, akkor azt próbálja elmondani, hogy épp túltoljuk a sportot vagy a játékot. Hallgassunk rá, az odafigyelés az életét mentheti meg!

Kajabakik
A
tinka1951, 2018. július 30. hétfő, 08:08
Tusványos - LMP: Orbán Viktor alternatív valóságot épít
Mint kifejtette: az LMP álláspontja szerint valóban foglalkozni kell azzal a komoly témával, hogy az Európai Unió súlyos működési problémákkal küzd. Úgy vélik azonban, hogy a következő időszak valódi tétje az: képes lesz-e Magyarország azokat a változástatásokat végrehajtani, amelyek által az EU képessé válik a hatékony fellépésre.

Azzal az ellenzéki párt egyetért, hogy az egyik legkomolyabb probléma a migrációs válság kezelése.

Az LMP szerint az illegális migrációt meg kell állítani, az unió külső határait meg kell védeni, és a bevándorláspolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia. Ezen felül viszont úgy vélik, olyan kérdésekkel is kiemelten kellene foglalkozni, mint az orosz befolyásszerzés erősödése Magyarország és Közép-Európában. Az LMP szerint kiemelt nemzeti érdek, hogy a magyar kormány hatékonyabban lépjen fel az orosz agresszióval szemben.

A miniszterelnök a Kárpát-medence újjáépítéséről mondott szavai kapcsán az LMP azt emelte ki: először az olyan kihívások hatékony
velemenyezd, 2018. július 28. szombat, 16:41
Emmi: jövőre kétmilliárddal több jut meddőségi kezelésekre
A lombikprogram a gyermektelen pároknak óriási segítséget jelenthet, hiszen megadhatja számukra a gyermekvállalás lehetőségét, örömét akkor is, ha meddőségi problémákkal küzdenek.

A kormány ezért kibővítette a társadalombiztosítás által finanszírozott lombikbébiprogram-eljárások számát, növelte a gyógyszertámogatást és több kórházban is zajlik ilyen célú fejlesztés. Jelezték: a támogatások bővítésének köszönhetően ma már ha egy párnál az első öt lombikeljárás valamelyike sikerrel jár, akkor a következő gyermek, gyermekek esetében is négy-négy alkalommal támogatja a beavatkozást az állam - ismertették.

Az Emmi figyelemmel kíséri a nemzetközi és magyar trendeket, és folyamatosan vizsgálja azokat az ösztönző elveket, amelyek a mesterséges megtermékenyítés iránt megnövekedett szükséglet minél teljesebb kielégítését szolgálják.

A kormány elkötelezett a magyar családok támogatása mellett, amit az is jelez, hogy 2019-ben minden korábbinál több, mintegy 2000 milliárd forint jut majd erre a célra -
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:17
Vb-2018 - Megbírságolták a döntőt megzavaró négy személyt
Az érintettek - a Pussy Riot feminista punk-rock zenekarban fellépő Olga Pahtuszova, Veronyika Nyikulina és Olga Kuracsova, valamint Pjotr Verzilov, a Vojna (Háború) művészcsoport alapítója - nem ismerték el magukat vétkesnek, és azt állították, hogy az egyenruhát művészi önkifejezés eszközeként használták fel.

Múlt hét kedden a most elítélt négy személyre 15 napi közigazgatási elzárást szabott ki a bíróság. Emellett azt is megtiltotta számukra, hogy a következő három évben bármilyen oroszországi sportrendezvényre belépjenek.A Pussy Riot polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi és politikai problémákra felhívni a figyelmet.

A világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében a három nő és a férfi a pályára szaladt, a biztonságiak rövid kergetőzés után ártalmatlanná tették és lekísérték őket a pályáról. Rendőregyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás.

A Pussy Riot Facebook-bejegyzése szerint az akció arra kívánta
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 16:00
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2018-07-22)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szerelem hatja át.

Láb - Ösztönvilág, stabilitás

A kártya a szilárdan állás, a szilárd hit, a valósághoz való kiegyensúlyozott viszony jelképe. Aki azonban megáll, amikor menni kellene, ellenáll a változásnak, a mozgásnak, az hátrányba kerülhet. A kártya jelölhet utazást, kisebb költözést vagy munkahelyi változásokat is. Felhívja a figyelmedet arra, hogy ideje van a helyváltoztatásnak. Az ösztönök világában jelentkező problémák felszínre kerülésére is figyelmeztethet bennünket - olyan tudattalan tartalmak kerülhetnek elő, melyeknek még a létezéséről sem tudtunk korábban.

Szerelmi üzenete: Akár kapcsolatban élsz, akár párt keresel, a józan ész legyen erősebb aktuális kérdésedben. Állj két lábbal a földön, hogy a megfelelő
agica2004, 2018. július 22. vasárnap, 17:20
Tallóztam
csikorgat hazánkban. Valós adatot azonban nehéz lenne mondani, hiszen a tünetet hordozó személy általában mit sem tud problémájáról. Esetleg a másnap reggeli kialvatlanságot vagy a gyakoribb fejfájást érzékelheti.

Ilyen tünetek esetén érdemes először gyermekfogászati szakrendelést felkeresni. A problémát ugyanis gyakran az alsó és felső fogsor szabálytalan záródása hozza létre. Ebben az esetben speciális harapásemelőt írhat elő a szakorvos.

Ha a fogorvos mindent rendben talált, a következő lépés leginkább a szülőn múlik.
Fontos ugyanis, hogy milyennek látja saját gyermekét. Ha úgy érzi, hogy kiegyensúlyozott, korának megfelelően viselkedik és minden rendben van körülötte, megnyugodhat. Ilyenkor ugyanis valószínűleg csak arról van szó, hogy az alvás bizonyos fázisában az állkapcsot mozgató izmok spontán aktiválódnak, hasonlóan, mint amikor valaki álmában a lábát rázza. Tehát bármennyire is fülsértő a hanghatás, ilyen esetben ez teljesen normális jelenség lehet.

Ha azonban
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Így állítsuk át pajzsmirigyünket zsírégetésre és az anyagcse
betegnek, aki szeretne vigyázni magára.

A jobb eredmény érdekében a T3 és T4 szintjét külön kell vizsgálni. Mi több, létfontosságú meggyőződni arról, hogy a T4 T3 hormonná alakul, ami belép a szervekbe, hogy szabályozza azok működését.
Dr. Schwartz holisztikus módszere mindennek a megváltoztatását foglalja magában, beleértve az étrendet, a hormonokat, a testmozgást, az étrendkiegészítőket. Az ő megközelítése a szervezet egészét veszi figyelembe és nem csak a tüneteket vizsgálja, ebből következően valódi eredményeket lehet vele elérni.

Dr. Schwartz azt mondja, arra is rájött, hogy legelső lépésként pajzsmirigy hormont adni a betegeknek - nevezetesen T3 hormont - a leggyorsabb módja annak, hogy a beteg jobban érezze magát. És ha egyszer jobban érzi magát, könnyebben lehet megváltoztatni az étrendjét, a mozgási szokásait, az egész életmódját.

Az a nézet, hogy a pajzsmirigyhormonok befolyásolják az egész szervezet működését, alapvető része a sikeres kezelésnek,
tinka1951, 2018. július 21. szombat, 14:55
Alvás közbeni fogcsikorgatás
fogcsikorgat hazánkban. Valós adatot azonban nehéz lenne mondani, hiszen a tünetet hordozó személy általában mit sem tud problémájáról. Esetleg a másnap reggeli kialvatlanságot vagy a gyakoribb fejfájást érzékelheti.

Ilyen tünetek esetén érdemes először gyermekfogászati szakrendelést felkeresni. A problémát ugyanis gyakran az alsó és felső fogsor szabálytalan záródása hozza létre. Ebben az esetben speciális harapásemelőt írhat elő a szakorvos.

Ha a fogorvos mindent rendben talált, a következő lépés leginkább a szülőn múlik.
Fontos ugyanis, hogy milyennek látja saját gyermekét. Ha úgy érzi, hogy kiegyensúlyozott, korának megfelelően viselkedik és minden rendben van körülötte, megnyugodhat. Ilyenkor ugyanis valószínűleg csak arról van szó, hogy az alvás bizonyos fázisában az állkapcsot mozgató izmok spontán aktiválódnak, hasonlóan, mint amikor valaki álmában a lábát rázza. Tehát bármennyire is fülsértő a hanghatás, ilyen esetben ez teljesen normális jelenség lehet.

Ha
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 19:26
]Szabó Gyuri bácsi úgy irtja a parlagfüvet, hogy teát készít
hasznosságát.

Dr. Ágfelhalmy Botond ,,Páratlan parlagcsoda" című blogján ez olvasható a parlagfűről:

Sokoldalúságát bizonyítja az a tény is, hogy nemcsak finom és üdítő férjszelídítő tea, hanem gyors és hatékony hajnövesztő csodaszerként is egyre ismertebb a gyógyítók körében. A kutyatulajdonosoknak örömteli hír, hogy kis kedvencük szőre a parlag-csodaszer hatására gyönyörű fényes lesz tőle.

Nem gaz, hanem fűszernövény
Dr. Weixl-Várhegyi László természetgyógyász a következőt vallja a növényről:

A parlagfüvet sokan gaznak hívják, pedig nem az. A parlagfű táplálék, sőt fűszernövény is egyben. A legintelligensebb növények egyike. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy azután átadhassa helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek megmaradni és szaporodni. Szárítottan porítva és szárazon tartva eláll akár évekig
tinka1951, 2018. július 18. szerda, 17:19
1/326
Képek, videók
?Írd le ezt a kijelentést
katalin_53
2017. szeptember 12. kedd, 17:23
Domokos László.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 18:36
Változnak az idők.jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:22
Időkép-November
dandej
2017. november 10. péntek, 12:15
Régi szép idők
anna4459
2017. szeptember 20. szerda, 09:38
hidegebb idokre.jpg
charlotteani
2017. augusztus 23. szerda, 01:35
Fura időket élünk
sanci81
2017. augusztus 18. péntek, 16:58
Idök beteljesedése 01.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:29
Idök beteljesedése 02.jpg
chillik
2017. augusztus 10. csütörtök, 05:28
Ballada a hajdani idök dá
chillik
2017. augusztus 07. hétfő, 05:37
a régi idők
orban47
2017. április 07. péntek, 17:13
Vannak idők....jpg
pacsakute
2017. március 06. hétfő, 19:34
Alaposság_ABLAK
1vargaildyko
2014. augusztus 06. szerda, 12:03
alaposság.jpg
grimilda
2009. május 16. szombat, 11:33
Címkék
védelem hiánya, kormány ezért, parlagfüvet sokan, török-amerikai kapcsolatok, szülőn múlik, ösztönző elveket, jobb eredmény, szilárdan állás, egyik legkomolyabb, következő időszak, Orbán Viktor, Pussy Riot Facebook-bejegyzése, magyar kormány, egész életmódját, tünetet hordozó, pályára szaladt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.