Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:55 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Páncélkovácsok Európában
mitológiai történetek is említést tesznek híres kovácsokról: a görögöknél Hephaistos - Hera és Zeus fia -, a finneknél Ilmarienen, míg a germán mitológiában Wieland, akik isteni képességekkel rendelkező, esetenként istenektől származó kovácsok voltak, és érdekességképpen: mindannyian sánták.

A VIII. században élő Ingerli és Ulfberth - mely nevek vagy két kardkovácsot, vagy a műhelyeiket takarja - a Rajna vidékről olyan jó minőségű kardokat készítettek, hogy a hírnevük fémjelezte a következő két évszázadot. Dél-Németországban és Észak-Itáliában alakultak ki a legismertebb és a legkiválóbb minőségű páncélokat készítő műhelyek, és gyakran alakult ki munkakapcsolat a páncélkészítők, a fegyverkészítők és az egyéb más szakmabeliek között, mint például az arany-, és az ezüstművesek.

Itália
A páncélkészítés egyik leghíresebb központja az olasz Milánó, a híres Missaglia családnak ad otthont a XV. században. Ebből a családból legalább négy kovács nevét ismerjük. A Missaglia
eposz, 2018. május 21. hétfő, 21:40
Letette esküjét Milo Djukanovic új montenegrói államfő
házelnökei előtt Milo Djukanovic.

Beszédében kiemelte, hogy Montenegró felelős őseinek, akik megalapozták a jelenlegi állam alapjait, de utódainak is, akik a jövőben az elért eredményeket élvezhetik. Emlékeztetett arra, hogy 2006-ban az ország visszanyerte függetlenségét, és azóta is folyamatosan fejlődik, minden évben gazdasági fejlődést és bővülést tud felmutatni, számos reformintézkedést hajtott végre, és ezzel elérte, hogy a NATO felvegye a tagjai közé, valamint kiérdemelte, hogy az Európai Unió következő tagországává váljon.

Ígéretet tett arra elnökként a gazdasági fejlődés mellett áll majd ki, támogatja az oktatás és a kultúra fejlesztését, valamint minden lehetséges módon segíti az ország európai integrációját, illetve azt, hogy minél több külföldi befektető érkezzen az országba. Megfogadta azt is, hogy igyekszik felszámolni a megosztottságot az országban, amely főként a politikában jelenik meg, de a vallás terén is tapasztalható.

Emlékeztetett arra, hogy Montenegrónak nincsenek
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 13:01
Süli: korszerűek és biztonságosak lesznek az új paksi blokkok
importra - mondta.

Süli János hozzátette, az európai erőműpark is öregszik, miközben folyamatosan nő a belföldi ipari és lakossági áramigény, mindez nagy kockázatot jelent az országnak.

Hangsúlyozta, a paksi atomerőmű olcsó, fenntartható, az időjárástól független, biztonságos áramellátást biztosít, és garantált a beruházás megtérülése.

A miniszterjelölt úgy fogalmazott: ma már nem azon kell gondolkodni, hogy megépítsék-e az ötödik és a hatodik paksi blokkot, hanem azon, hogy mi lesz a következő "energetikai lába" a magyar ellátásnak.

Süli János emlékeztetett, hogy a magyar energiastratégia az atomenergia, a megújuló energiaforrások, valamint a szén- és földgázerőművek hármasára épít.

Az atomerőmű és a megújulók nem ellenfelei egymásnak, hanem szervesen kiegészíthetik egymást - emelte ki.

Ezt mondta a miniszterjelölt válaszul a bizottság elnökének felvetésére is, Schmuck Erzsébet (LMP) ugyanis kifejtette: az évszázad legrosszabb beruházásának tartják a paksi bővítést, működésénél
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:19
Szabó Gyuri bácsi tanácsai
gerincsérvnél először a fokhagymás almaecettel kell lepucolni a gerincét. És esetenként a fekete nadálytő tinktúrájával kell bekenni a térdét, vagy a vállízületét, vagy a csípőízületét.
PROSZTATA :
Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni 2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze. Prosztata-megnagyobbodásra kisvirágú füzike nagyon jó rendszeresen használni, és tökmagot kell enni, a héj nélküli tökmagot, ami úgy terem, héj nélkül. Ez egy gyógytök .
PROTÉZIS:
Ha valakinek van protézise, és a protézist a lába nem fogadta be, és begyulladt neki, akkor
sz719eszter, 2018. május 15. kedd, 09:30
Újabb öt évig névadó szponzora lesz a Wizz Air a Budapest Félmaratonnak
"A futás vállalati ügy, de személyes ügyem is egyben, többször részt vettem a cég által támogatott futóversenyeken" - mondta Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón. Kiemelte: a cég filozófiája arra épül, hogyan tudnak tömegeket elérni.

"A futásban és a repülésben közös, hogy legyőzzük a távolságokat, új világ nyílik meg előttünk, új barátokat szerzünk" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a cég Európa több pontján is támogat futóversenyeket, ezeken tavaly 42 ezren indultak, de a budapesti félmaraton - "a koronaékszer" - volt a legnagyobb, közel 15 ezer résztvevővel. Kimutatásaik szerint 2014 óta, amióta a Wizz Air a névadó szponzora a rendezvénynek, 60 ezer futó vett részt az eseményen, 15 százalékuk külföldi volt, és 73 országból érkeztek versenyzők.

Kocsis Árpád versenyigazgató kiemelte, hogy a régióban a BSI a legnagyobb szervező, éves szinten 145 ezer sportoló regisztrált a versenyeikre. Hozzátette, hogy a félmaraton távja, a 21 kilométer a kedvence,
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:53
Tim Roth változásai a karrierje során
Golden Globe-ra, sőt az Oscar-díjra is, bár végül mindkettőről lemaradt. Miközben tovább játszotta az összeegyeztethetetlen szerepeket, Roth dalra fakadt Woody Allen, A varázsige: I Love You című "könnyűsúlyú" musicaljében (1996). Majd főszerepben játszott Tupac Shakur mellett a csavart vígjátékú filmben, Az utolsó belövés-ben (1997).

Az 1995-es Négy szoba című filmben

Roth következő filmjében egy ártatlan, hajós zongoristaként játszott, Giuseppe Tornatore filmjében, Az óceánjáró zongorista legendája című filmben (1998). Roth a Hadszíntér-rel (1999) először ült a rendezői székbe. A kritikusok által lelkesen fogadott dráma egy apáról szól, aki molesztálja gyerekeit, végül vérfertőzésért kapják el. 2001-ben Thade tábornokként volt látható A majmok bolygója-ban. Ezután Roth ismét gonosz szerepben volt látható A hihetetlen Hulk-ban (2008), ahol Edward Norton volt a címszereplő. Roth
schuro, 2018. május 08. kedd, 22:06
Devolúció
megoldásokat tartalmaz, amennyiben a felsőbb és alsóbb szintű funkciók jogi és intézményi elválasztásával megteremti a részleges területi és politikai autonómia feltételeit.

A kezdetek és az alapgondolat

A devolúció gondolata, ha nem is a mai formájában, de egész korán megfogalmazódott az Egyesült Királyságban. Ezt támasztják alá az olyan egészen korai lépések ez ügyben, mint a Skót Hivatal felállítása 1885-ben, amely lépés után sokáig nem történt semmi jelentős.

A következő lépést Észak-Írország tette meg, ahol viszont a devolúció sokkal bonyolultabbnak és törékenyebbnek bizonyult, mint máshol, ugyanis az ír kérdésnek a húszas évek eleji formális rendezését követően (1921 és 1972 között Írországban törvényhozói devolúció valósult meg) a hetvenes évek közepéig a politikai devolúció expressis verbis eltűnt a brit belpolitikai életből.

Ezekben az időkben történtek meg a pártok azon “helyfoglalásai" a brit belpolitikai életben, amelyek nagyban
eposz, 2018. május 06. vasárnap, 11:07
Egy boldog asszony
meglepetésszerűen bukott ki belőlem az őszintén-aggódó, de a társadalmi normák szerint sokkal inkább durva-tapintatlan kérdés:

− És mégis miből éltek most már öten?

Szívtam volna vissza is rögtön, de ő mosolyogva válaszolt:

− Ó, most jó dolgunk van, képzeld, Árpi kapott állást! Zenetörténetet tanít egy középiskolában. (Később tudtam csak meg, hogy az az állás mindössze heti két óra óraadói munka volt.)

Néhány hónap múlva Panni hivatalosan bejelentette, hogy a következő tanévtől teljes óraszámban munkába áll.

Az augusztusi nyitóértekezleten alig ismertünk rá. Rövidre vágott, vöröses árnyalatúra festett hajjal jelent meg.

− Hát te mit tettél a gyönyörű hajaddal? − kérdeztem meg később, amikor kettesben maradtunk. (Én, a szögegyenes, se szőke, se barna hajammal mindig csodáltam-irigyeltem a szép hajú nőket.)

− Muszáj volt már befestetni. Tudod, mennyire őszültem? De hát az idén már negyven éves leszek! De
suzymama, 2018. május 03. csütörtök, 14:44
Uniós költségvetés - Londoni elemzők: indokolatlan lenne a negatív piaci reakció a keleti tagországok támogatás
A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) európai felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői a 2021-2027-es időszakra szóló uniós költségvetési tervezet szerdai bemutatásához időzített tanulmányukban kiemelik: a kohéziós célokra szolgáló EU-folyósítások csökkentése a következő évtizedben logikus lépés lenne, egyrészt a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok magasabb jövedelmi szintjei miatt, másrészt azért, mert az EU-költségvetés egésze is kisebb lesz Nagy-Britannia - a második legnagyobb nettó befizető - kilépése után.

A ház londoni elemzői szerint a teljes kohéziós szakpolitikai keretrendszer csökkentése általában, és ezen belül különösen a keleti EU-gazdaságoknak szánt folyósítások visszafogása "aránytalanul negatív" piaci reakciókhoz vezethet a kezdeti időszakban, mindenekelőtt Lengyelországban, tekintettel a nagyobb lengyel részesedésre az EU-költségvetésből, és arra, hogy Lengyelország a többi tagállamnál rosszabb viszonyban van az
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 19:46
Nagymama emlékére
Nagymama emlékére, aki 1909-től 20 évig bogárzói lakos volt.

A következő vers családi körben született, nagynénénk, Bíró Eszter írta. A nővéremnek adta, hogy megőrizze a leszármazottaknak. A becses családi emléket közreadom, hogy ezen keresztül is megőrződjék az első és a második világháború bogárzói és a környékbeli áldozatainak, sérültjeinek emléke; az anyák, a feleségek és a félárvák küzdelmes élete és a jövőbe vetett hite.


Óriás volt az én anyámAnyák napján én megállok
sírod mellett múltba szállok.
Dolgos kezed, mi volt hajdan,
megcsókolom gondolatban.

Látom szemed mosolygását,
olvasva lányod írását.
Látom arcod borulását,
fiad hasztalan várását.
Látom erőd nehéz napban,
megjelensz most száz alakban:
mint családi béke őre,
unokák dédelgetője,
nanoka72, 2018. május 01. kedd, 11:09
03. Urantia - 53. írás
jerusemi látogatásakor került sor, s ez néhány nappal a Lucifer-féle Szabadság-nyilatkozat kihirdetése előtt történt. Gábriel olyannyira bizonyos volt a lázadás küszöbön álló kitörésében, hogy egyenesen az Edentiára ment abból a célból, hogy tanácskozzon a Csillagvilági Atyákkal a nyílt lázadás esetén foganatosítandó intézkedésekről.
(603.1) 53:2.5 Nagyon nehéz meghatározni a pontos okát vagy okait annak, amely végül a luciferi lázadáshoz vezetett. Mindössze egyetlen dologban vagyunk biztosak, s ez a következő: Bármi is volt az előzmény, az Lucifer elméjében bukkant fel. Lennie kellett egyfajta öntelt büszkeségnek, mely önmagát táplálva önáltatásig fajult, melynek eredményeként Lucifer egy időre tényleg meggyőzte magát arról, hogy a lázadás kitervelése ténylegesen a csillagrendszer, sőt a világegyetem javát szolgálja. Amikor a tervei odáig fejlődtek, hogy ez irányban minden hiú reménye szertefoszlott, már kétségkívül túl messzire jutott, semhogy az eredeti és bajkeverő büszkesége megálljt
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:25
A szeretet "harmadik arca": A filia
az érosz között áll.
- Az érosznak egy bizonyos személyre van szüksége; az agapénál ez a szükséglet nem jelentkezik; a filiánál pedig van ugyan vágy egy másik ember társasága után, ez azonban nem szükséglet.
- Az érosz egyet szeret, az agapé mindenkit, a filia viszont a sok jó barátot szereti.
- Isten az éroszt soha nem parancsolja, az agapét mindig, a filiát esetenként (pl. Róm 12,10).
Ahhoz, hogy házasságunkban a filiát a helyére tudjuk tenni, gondoljuk át a következőket. Ha nem lennénk a feleségünkkel összeházasodva, barátkoznánk-e vele? Érdekesnek találnánk-e őt? Jól éreznénk-e magunkat a társaságában? Amikor baráti szeretettel szeretjük házastársunkat, az ő kellemes tulajdonságait értékeljük.
Most szeretném megosztani az olvasóval a feleségem iránt érzett baráti érzelmeimet és csodálatomat. Majdnem egy évig ismertük egymást, mielőtt randevúzni kezdtünk volna. Az első alkalommal, mikor együtt
kalmanpiroska, 2018. április 06. péntek, 16:05
1/295
Képek, videók
Átlagbérek Európában szep
megyerimihaly
2015. november 01. vasárnap, 21:08
valahol Európában.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:23
Minimálbérek Európában
megyerimihaly
2012. október 16. kedd, 22:50
nyugdíjak európában
agica2004
2011. február 18. péntek, 17:52
Szegénység Európában 7262
megyerimihaly
2011. január 10. hétfő, 00:43
Nyugdíjak Európában.jpg
bulac57
2010. május 29. szombat, 01:45
DUKER európában
duker
2010. május 16. vasárnap, 23:48
Valahol Európában.hu.jpg
rambobby
2007. október 08. hétfő, 11:52
Mint a régi görögök
csalogany13
2014. április 20. vasárnap, 09:37
Ókori Görögök 20110612-17
sztana45
2011. július 19. kedd, 09:13
Ókori Görögök 20110609-17
sztana45
2011. június 26. vasárnap, 21:06
Ókori Görögök 20110609-16
sztana45
2011. június 26. vasárnap, 21:04
Ókori Görögök 20110609-15
sztana45
2011. június 26. vasárnap, 21:00
görögök tengere
trixy1982
2007. február 04. vasárnap, 20:41
a görögök
urbandi
2006. augusztus 31. csütörtök, 20:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.