Regisztráció  Belépés
2017. június 25. vasárnap | 25. hét | 176. nap | 22:50 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bukaresti kormányalakítás - Melescanu újabb mandátumra számít a román diplomácia élén
A külügyminisztert pénteken, egy kolozsvári diplomáciai fórumon kérdezték az újságírók arról, hogy kiket jelöl az ALDE a következő kabinetbe, ha ismét a - parlamenti mandátumok 47 százalékával rendelkező Szociáldemokrata Párttal (PSD) közösen létrehozott - szociálliberális koalíció jelöltjét bízza meg kormányalakítással az államfő.

Melescanu rámutatott: valószínűleg nemcsak a koalíciós pártok döntenek az új kormány összetételéről, abba a leendő miniszterelnöknek is beleszól, de a maga részéről ő "elvileg" folytatná külügyminiszteri munkát.

A hatszázalékos parlamenti súllyal rendelkező ALDE-ben politizáló, 76 éves Melescanu januárban harmadik alkalommal vette át a román diplomácia irányítását, korábban két évig a román Külföldi Hírszerző Szolgálatot (SIE) is vezette.

Az ALDE-nek négy minisztere van a 27 tagú, szerdán leváltott Grindeanu-kormányban. Közben a kormány fő erejét adó PSD több tárcavezetője is jelezte, hogy szívesen folytatná munkáját, így a bukaresti sajtó azt valószínűsíti,
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 15:32
Krónika 5. rész (interpellációk)
állampolgárok mikor, kivel, hova utazik. Közölte azt is, a megjelölt helyszínen és időpontban a rendőrség nem látott el biztosítási feladatot és nem foganatosított intézkedést. Egyúttal azt javasolta a Jobbiknak, hogy tisztázza Kovács Béla EP-képviselő pénzügyeit.

Szilágyi György nem fogadta el a választ, a parlament azonban igen, 101 igen és 22 nem szavazattal.LMP: ki fizeti a rezsinövelés árát?Schmuck Erzsébet (LMP) egy nemzetközi előrejelzésre hivatkozva azt mondta, hogy a következő két évtizedben megnő a nap- és szélenergia szerepe és zuhannak a beruházási költségek, emiatt 5 forintos kilowattóra áron lehet a piacon áramhoz jutni. Eközben Paks II. 2026-tól 21 évig 27-31 forintért fog termeli - tette hozzá, elítélve a magyar-orosz atomszerződést. Az ellenzéki politikus azt kérdezte, ki fizeti meg a rezsinövelés árát és van-e forgatókönyv a radikális árcsökkenésre.

Aszódi Attila, a paksi beruházásban a vállalkozókkal való kapcsolattartásért felelős államtitkár azt
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 15:02
Huawei: 2020-ra beindulnak az első kereskedelmi 5G hálózatok
generációs hálózat minél korábbi magyarországi bevezetéséről szól, hanem az egyedülálló zalaegerszegi önvezető járművek tesztpályájának megvalósításáról is. Az önvezető járműveket programozott robotokként kell elképzelni, biztonságos működésükhöz az 5G hálózatoknak négyzetméterenként 10 Mb/s-os hálózati adatátvitelt kell biztosítaniuk, késleltetés nélkül, 500 kilométeres hatótávolságig - sorolta.

Seth Wang, a Huawei fogyasztói üzletágának magyarországi igazgatója elmondta, hogy a kutatásaik szerint a következő időszakban hatalmas növekedés várható az Internet of Things (IoT, a "dolgok internete") területén: nyolc év múlva már csaknem 100 milliárd IoT eszközt tartanak majd nyilván, és óránként 2 millió szenzort telepítenek majd. Az előrejelzés szerint az IoT eszközök globális megrendelései 2020-ra meghaladják majd a 180 milliót, és piaci részesedésük 30 milliárd amerikai dollár körül lesz. Az 5G hálózatok gyors piaci terjeszkedése a kapcsolódó üzletágak - termelés, ipar - számára is kereskedelmi
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 13:12
A piramisok
céljára.

Alexander Golod, egykori ukrán védelmi vállakozó több mint egy évtizedet töltött különböző magasságú és arányú piramisok építésével és kutatásával. Az orosz kormány még támogatta is a munkáját, és egy 44 méter magas piramist hozott létre Moszkván kívül, melynek építése 1999-ben fejeződött be. A piramis súlya mintegy 55 tonna, és a külső borítása üvegszálas lemezekből készült. A szerkezet felépítése több mint 1 millió dollárba került. A piramis oldalainak dőlésszöge 73 fok.

A következő legnagyobb piramis 22 méteres, amely 15 km-re található a Seliger-tótól (Ostrovov-Tver régió, Oroszország). Építése 1997 júniusában fejeződött be. Megfigyelhetjük, hogy mérete pontosan a fele a legnagyobb piramis (44 méter) méretének. Ezeknek a piramisoknak a megtervezése az aranymetszésen alapul, amelyet az ősi építészek is használtak sok szerkezet létrehozásakor. Ez azt jelenti, hogy a piramis méreteinek arányosnak kell lennie.

1998 októberében az orosz piramisok egyikébe helyezett
horvathnemagdi, 2017. június 22. csütörtök, 10:39
Jó barátja verte meg a hun Attila királyt
Jó barátja verte meg a hun Attila királyt
Bihari Dániel
Bihari Dániel
TUD ÚJSÁGÍRÓ. 2017. 06. 20. 18:00

811
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Találtak egy embert, aki ismerhette Attila királyt
Álmában halt meg Attila király, 124 éves volt
Történetünket egy római férfi, a birodalom egyik legtehetségesebb hadvezérének bemutatásával kell kezdeni. Ő volt Flavius Aetius, Moesia tartományban született 390 környékén. Anyai ágon ősi patrícius család sarja volt, édesapja Pannóniából származó lovassági parancsnok - Flavius is a katonai pályát választotta.

De csak akkor, amikor kiszabadult 20 évig tartó fogságából: gyermekkorát és ifjonti éveit ugyanis túszként töltötte előbb a gót uralkodó, Alarich, majd a hun Rúga király udvarában.

Persze ezt ne úgy képzeljük el, mint egy börtönt, Flaviusra zálogként tekintettek, szabadon járhatott és kelhetett a királyi udvarban, megfelelő nevelésben részesült. Ennek köszönhetően alaposan kiismerte a “barbárok"
tinka1951, 2017. június 21. szerda, 00:06
Maradandó gyümölcs
Maradandó gyümölcs

,,Én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon..." János 15,16

Néhány gyümölcs nem áll el. Bizonyos fajta körtéket és almákat azonnal fel kell használni; más fajták eltarthatók a következő évig. Így van ez a keresztyén munkában is, némelyik gyümölcs nem tartós. Sok olyan lehet, amely örömet szerezhet és építhet, mégsem gyakorol tartós hatást a világ vagy a gyülekezet állapotára. Másfelől van olyan munka, amely generációkon vagy az örökkévalóságon át nyomot hagy. Ebben Isten hatalma tartósan megnyilvánul. Ez az a gyümölcs, amelyről Pál beszélt, amikor kétféle szolgálatról írt: ,,...igehirdetésem sem az emberi bölcsesség megejtő szavaival hangzott hozzátok, hanem a Lélek bizonyító erejével; hogy hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék" (1Kor 2,4-5). Minél több az ember saját bölcsessége és ereje, annál kisebb az állandóság; minél több Isten
kalmanpiroska, 2017. június 19. hétfő, 13:34
Kisajátítások a Tabánban...
Ellenzék 75, a Függetlenségi Párt 76, a nemzetiségiek 9, a pártonkívüliek 14 mandátumot szereznek.
1878.08.08. Novemberig tartó letartóztatási hullám Orosz-Lengyelországban. Ludwik Warinski és társai külföldre menekülnek.
1878.08.11. A képviselőválasztósokon ismét Németh Albertet választják Hódmezővásárhely országgyűlési képviselőjévé.
1878.08.19. A Monarchia csapatai elfoglalják Szarajevót.
1878.10. Bolgár felkelés a Struma völgyében a berlini felosztás ellen (Kresna-felkelés). A következő évben verik le.
1878.10.04. A berlini konferencia által Montenegrónak ítélt 5 helység (Kolašin, Podgorica, Spuž, Plav, Gusinje) közül a törökök átadják Kolašint.
1878.10.05. A horvát sabor feliratban követeli az újonnan megszállt tartományok, valamint Dalmácia és Fiume egyesítését Horvátországgal.
1878.10.15. A krétai görögök, három évig tartó felkelésük eredményeként a halepa/aleppói görög-török paktummal önkormányzatot nyernek: a Porta a sziget közigazgatását a kertesztény többségnek
szatucsek, 2017. június 17. szombat, 09:10
Börtönbüntetés járhat Boszniában a srebrenicai népirtás tagadásáért
A boszniai kormány az ország büntetőtörvénykönyvét módosítaná, mégpedig úgy, hogy büntethetővé válna a boszniai vagy nemzetközi törvényszékek által népirtásnak, háborús vagy emberiesség ellen elkövetett bűncselekménynek nyilvánított események tagadása.

Josip Grubesa igazságügyi miniszter a sajtónak elmondta, az erőszak, valamint a gyűlölet médiában vagy interneten történő terjesztését is büntetik majd, mégpedig legalább egy évig terjedő börtönbüntetéssel.

Bosznia-Hercegovina többségében szerbek lakta országrészében, a boszniai Szerb Köztársaságban nem értenek egyet a törvénymódosítással, a szerbek szerint ugyanis nem történt népirtás Srebrenicában.

Noha azok a politikusok, akik a boszniai Szerb Köztársaságból kerültek a boszniai minisztertanácsba, megszavazták a törvénymódosítási javaslatot, a boszniai szerb vezető politikusok elítélték, és a szerbek elleni megbélyegzési kísérletnek nevezték a lépést. A kormányban ülő politikusok a Szövetség a változásokért nevű csoport tagjai, amely a
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 12:32
V. Smaragdtábla: Unal Lakója
pusztulásával a lakosság java odalett, s velük pusztult az a tudás is, ami a vesztüket okozta. A környező szárazföldekre (Amerikába, Afrikába) menekülők csak a tudásuk és technikájuk töredékét tudták magukkal vinni és tovább adni, de idővel ez is odaveszett az évezredek viharaiban.

Ezután összefogtam Atlantisz fiait.
A hajóba tettem a feljegyzéseket,
és az elsüllyedt Atlantisz emlékezetét.
Összeszedtem erőm, hatalmas varázslatok eszközeit.

A hajóval fölrepültünk a következő hajnalon.
Magason a templom fölött lebegtünk,
hátrahagyva mélyen a termekben a Három futárt
és a Templomlakót.
A hullámok a templom fölött összecsaptak,
elzárták a ciklusok Uraihoz vezető utat.
Csak annak ki a bölcsességet ismeri, nyílnak meg
az Amentihez vezető kapuk.

Elgondolkodtató, hogy a szövegben miért nincs egy picinyke említés sem arról, pontosan mi is okozta az özönvizet és Atlantisz elsüllyedését. Vagy nem akart erről Thoth nyilatkozni vagy
eposz, 2017. június 11. vasárnap, 01:46
Ryan Thomas Gosling életrajza
vígjátékfilmben, ahol Lars Lindstrom szerepét kapta meg. A történet fő középpontjában egy elkeseredett fiatalember áll, aki szokatlan párkapcsolatot épít ki egy babával, akit az interneten talált. Ryant Golden Globe-ra jelölték a filmben nyújtott alakításáért.
2010-ben szerepet kapott a Kék Valentin című amerikai drámafilmben, ahol Dean szerepét kapta meg. A filmben szerepet kapott még Michelle Williams, és mindkettőjüket jelölték Golden Globe díjra is. A film egy házaspár történetét dolgozza fel. A következő film, amiben szerepelt a Véres románc című amerikai kirimiben, ahol Kirsten Dunst oldalán alakította David Marksot. A történet szerint 1982-ben David megölte a feleségét, aki rejtélyes módon eltűnt, azon az igazság egy nap felszínre kerül. A film egy díjjelölést kapott.
2011-ben feltűnt a Drive - Gázt! című krimifilmben, ahol a sofőrt alakította. Átlagos életét élt Hollywoodban, mindaddig, ameddig a szomszédját ki nem segítette és ezzel veszélybe került az élete. A filmet Oscarra is jelölték,
charlotteani, 2017. június 10. szombat, 00:13
Balog: a magyarságnak a kereszténység adta a legtöbbet
Balog Zoltán kiemelte: az ötszáz éves reformáció a magyar nép körében és a magyar egyházban is megújulást hozott, és még a katolikus egyházat is megújulásra indította. A reformációra emlékezés pedig alkalmas arra, hogy "újra és újra találkozzunk, és még szorosabbra kössük a köteléket, amely összeköti a magyarokat a határoktól függetlenül.

A miniszter hozzátette: ha a magyarságnak ezer évig "elég volt" a kereszténység, és 500 évig segített a reformáció, akkor a következő ötszáz évben is segíteni fog.
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 15:02
Lázár: egy település fejlődéséhez összefogásra van szükség
itt lakók életét.

Negyven-ötven évig a határ menti települések támogatására kevés forrás jutott. Az elmúlt években Csanádpalotára azonban 5 milliárd forint érkezett. Felújították a makói utat, és befejeződött a városban a csatornázás, de a város 52 utcájából nincs olyan, melyet ne kellene felújítani - mondta Lázár János, hozzátéve: az ehhez a szükséges támogatást biztosíthatónak látja.

Egy kérdésre válaszolva kifejtette, a schengeni övezet külső határain az unió előírásainak megfelelően a következő egy-két évben szigorúbb ellenőrzésre kell számítani. A kormányzat azon dolgozik, hogy Magyarország és Románia határán minél több határátkelő legyen. A közelmúltban nyitott 12 ideiglenes átkelő közül a legforgalmasabb a Csanádpalota és a romániai Nagylak közötti, amely jelenleg vasárnaponként napközben üzemel. A nyitva tartás bővítését a magyar kormány támogatja - tette hozzá.

Nyergesné Kovács Erzsébet (független) polgármester-jelölt úgy fogalmazott, rendhagyó kampányidőszak zajlott le Kovács Sándor
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 20:44
1/289
Képek, videók
A szociáldemokrácia és a
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:12
lovak szolgálatban.jpg
agica2004
2016. október 29. szombat, 14:59
szolgálati nyug.jpg
meki77
2016. január 08. péntek, 10:04
szolgálat
lenke1964
2014. december 22. hétfő, 22:39
viragkuldo_szolgalat.j pg
margoboszi
2014. december 03. szerda, 10:31
Püspöknek lenni szolgálat
sacimama
2014. november 05. szerda, 21:35
Boo-őrző -védő szolgálat.
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 21:19
mennyei szolgálat
sacimama
2013. augusztus 14. szerda, 10:00
Bernáthegyi szolgálatban.
pacsakute
2013. július 16. kedd, 11:20
Szolgálat az éjszakában
sacimama
2013. június 04. kedd, 01:27
szolgálati érdemérem
lacipecsenye
2013. március 04. hétfő, 14:11
lovasrendőrök szolgálatba
vojtiera
2012. november 20. kedd, 19:06
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.