Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 21. hétfő | 34. hét | 233. nap | 23:32 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kutya kora
A világ legidősebb kutyája, egy Bella névre hallgató Labrador Retriever volt, aki 2008-ban hunyt el 29 évesen. A hír bejárta a világot, melyet a média így publikált: "A világ legidősebb kutyája 203 évesen hunyt el". De a kutya életkorának kiszámítása fals tények alapján történt. Az az elképzelés ugyanis, hogy egy emberi" év egyenértékű lenne hét kutya" évvel, már régen elavult.

Egy "emberi év" nem egyenértékű hét "kutya évvel". A kutya kora összehasonlítva az emberével eltérő mértéket mutat, de az az egyszerű szabály, hogy hét "kutya" év egyenlő lenne egy "emberi" évvel, messze nem pontos. Ha igaz volna, hogy az emberek a kutyáknál hétszer lassabban öregszenek, sokan képesek lennének 7 évesen szaporodni és 150 évig élni. De nyilvánvalóan nem ez a helyzet. Az ok, miszerint a kutyák egy éves korukra elérhetik a teljes ivarérettséget az, hogy életük első két évében gyorsabban fejlődnek illetve nőnek, mint mi emberek.

A hét éves szabály

A "hét éves mítosz" eredetét
horvathnemagdi, 2017. augusztus 17. csütörtök, 17:39
Közel 700 millió forintból fejlesztik az észak-magyarországi és észak-alföldi lovas turisztikai infrastruktúrát
illeszkedik a lovas turizmus is, amelynek a javarészt európai uniós forrásból finanszírozott GINOP pályázat segítségével megvalósuló fejlesztése most indul el az észak-magyarországi (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád) és az észak-alföldi (Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) régiók megyéiben. Ebből alakítják ki a lóháton bejárható lovas turisztikai útvonalakat - tette hozzá a kormánybiztos.

Lóska János a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség (MLTSZ) elnökének ismertetése szerint a következő fél évben az előkészítés zajlik, majd ha a tervezési munkát a döntéshozók kellően megalapozottnak találják, tizennyolc hónapjuk lesz a kivitelezésre. Ez leginkább olyan megállóhelyek - istállók, beállók - kiépítését jelenti, ahol a lovak is megfelelő körülmények között pihenhetnek. Ezen kívül oktatni fogják azt is, hogy miként kell egy lovas túrát megtervezni, kivitelezni, mire kell az út során odafigyelni - tette hozzá az elnök. Kiemelte: mindehhez GPS-szel, valamint mobiltelefonnal is elérhető
velemenyezd, 2017. augusztus 15. kedd, 14:53
Eltudjátok képezelni, hogy ez a hír igaz?
Nos, emlékezzünk a parlamentből kipottyant állibeláris pártra....SZDSZ néven terrorizáltak minket pár évig.... Hogyan is törpéntek az események.... A legvéresebb szájú, kommunista ellenes reklámmal hőbörgő álértelmiségiek 90 után átértékelték a második helyet.... Nyakon csókolták Horn Gyulát és egyre fogyasztották a saját szavazótáborukat....Láttam az SZDSZ székházból sírva és összetörten kiballagó , összetört egykori tagot, aki nem értette, hogy mi történt 1994-ben....

Ehhez képest ez egy leányregény lightos verzióban....:D Simicska simán hatba döfte az őt hatalomba emelőt....Mivel kezdi érezni az árulás jutalmát, mindent el fog követni, hangsúlyozom, mindent, hogy újra a hatalom közelébe kerüljön....Ha esetleg valamelyik következő választáson, mert a 2018-as már eldőlt, sikerül is bármi neki, a megbízói a győzelem után simán kiteszik a partvonalon kívülre! Miért? Mert aki egyet elárul, ugyan úgy elárulja a többit is....Akiben a betyárbecsület sincs meg, az egyetlen épeszű gazembernek sem lesz
hatibacsi, 2017. augusztus 13. vasárnap, 21:16
Hány embert kell kimarni egy közösségi oldalról, hogy demokratikus legyen?
Kedves Hatibácsi! #73

Le merem irni!

Nekem nincs "kormányom", de ha a nyugdijra gondolsz, az a következö lesz. Mivel német munkaadónk van igy a nyugdij is a német törvények alapján megy! Náluk lépcsözetesen 67-re emlik a nyugdijkorhatárt, de akinek (nekünk van) 63 évesen van 45 év járulékos (!)munkaéve az elmehet nyugdijba. Még 2,5 év. (Juhééé!)

Mivel én sokkal kevesebbet keresek, mint a nejem, igy a nyugdijam kb. 1150 euró lesz. A nejemé közel 2200. Persze ez bruttó. Ott ugyanis van adozása a nyugdijnak IS és kell betegbiztositást is fizetnie MINDEN NYUGDIJASNAK! (Itthon ez Kánaán!)

Igy kb. 950 euró lesz az én nyugdijam, a nejemé 1970 körül lesz. Ehez természetesen hozzájön a magyar "nyögdij" ami talán 15-20 ezer forint lesz, (ha lesz) annak ellenére, hogy nem kevés évig fizettünk be a nagylábosba! Lefele kerekitve 900+1900 euron havonta mi esetünkben pont 2800 euron lesz.(Lehet, hogy változik még!) Ez 300-al számolva havi 840 ezer forint lesz! Mi ebböl el fogunk
decotext, 2017. augusztus 09. szerda, 08:42
Szent Anna és Szent Joachim
föl, és kiterjedt Jézus szülőföldjére és rokonságára is. Érhető, hogy az Üdvözítő nagyszülei iránti tisztelet is felélénkült.
Az ünnep dátuma egy templom fölszentelésének évfordulójából adódott. A régi hagyomány ugyanis úgy tartotta, hogy Mária Jeruzsálemben született, és szülőháza, Anna asszony háza a Bethesda-tó közelében állt. Az 5-6. században e föltételezett születési hely fölé bazilikát építettek, s ennek fölszentelési napja volt július 26.
- Szent Anna tiszteletéről Bálint Sándor a következőket írja: ,,A hazai Szent Anna-tisztelet gazdagságát és színes változatosságát a kultusz sokrétűsége mutatja. Kiváltságos patrónájaként tisztelte sok ügyében-bajában az asszonynép, de tisztelték azok is, akiknek foglalkozása valamiképpen a gazdaasszonysággal, asszonyi gondoskodással függ össze: a szövőmunkások, csipkeverők, seprűkötők.
Céhpatrónaként tisztelték az asztalosok azért, mert hajdanában az oltárszekrény elkészítése a mesteremberek feladatai közé tartozott, márpedig Anna volt méltó arra,
maroka, 2017. július 27. csütörtök, 10:02
Megújul a bajnai Sándor-Metternich-kastély
környék idegenforgalmára. A környékbeli települések számára igénybe vehető lesz rendezvények céljára is.

Virág Zsolt, a program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos elmondta: a nemzeti kastély- és várprogram keretében 55 milliárd forint felhasználásával összesen 39 épület újul meg országszerte, 20 kastély és 19 vár. Mint mondta, az egyes épületek többféle bevételi forrásra támaszkodnak, komplex funkciót töltenek be, így hosszú távon is biztosított gazdaságos fenntartásuk.

A fejlesztések a következő években folyamatosan indulnak majd el, Bajnán még idén ősszel megkezdik a kivitelezési munkálatokat - hangzott el a műsorban.

A kastély egyik különlegessége lesz a belső falfestések és díszburkolatok rekonstrukciója és az épület 19. századbeli fénykorának, életének megidézése. Az eredetileg 59 szobás épületegyüttes belső tereinek díszítésén közel tíz évig dolgoztak, a munkával 1842-re készültek el.

A kiállítási tematikában szerepel a kastély építéstörténete és tervezője, Hild József
velemenyezd, 2017. július 25. kedd, 15:34
Simicskó: a kormány határozott célja a honvédség megerősítése
gyártó cég - az AO Vertoljoti Rossziji - nyerte meg a pályázatot - mondta, hangsúlyozva: a cég az ipari nagyjavítást szakszerűen elvégezte.

A nagyjavítás során egyebek mellett felújították a hajtóműveket, a sárkányszerkezetet, kicserélték a forgószárnylapátokat, a faroklégcsavar-lapátokat, az elektromos vezetékeket, a kontaktorokat, a hidraulikát.

Simicskó István kiemelte: a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program része új helikopterek beszerzése is, a költségvetési források bővülésével a következő tíz évben ütemezetten fejlesztik a magyar honvédséget.

Hozzátette: az új típusú, modern helikopterek beszerzéséig a meglévő, valamint ipari nagyjavításra tervezett forgószárnyas eszközök biztosítani tudják a helikopteres képesség és a meglévő jártasságok fenntartását.

A miniszter az MTI kérdésére elmondta: a magyar honvédség erősödésével a NATO szövetségi rendszere is erősödik. Szólt arról is, hogy nincs olyan törekvés a NATO-ban, amely szerint meglévő, még használható technikai eszközöktől meg
velemenyezd, 2017. július 25. kedd, 14:43
Bíróság elé állította a Trump-kormányzat a spanyolok által kiadott, terrorizmussal gyanúsított férfit
Ali Charaf Damache algériai és ír kettős állampolgár, s ő az első terroristagyanús ember, akit a Trump-kormányzat idején kiadtak az Egyesült Államoknak.

Azzal vádolják, hogy az al-Kaida terrorszervezetbe toborzott tagokat, valamint egy Mohamed prófétát megrajzoló svéd karikaturista - sikertelen - meggyilkolására szövetkezett. Ha bűnösnek találják, 45 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Az 52 éves férfinak pénteken egy philadelphiai szövetségi bíróságon kellett megjelennie, a következő meghallgatás augusztus elején lesz.

A fejleményekről tudósító CBS televízió emlékeztetett arra: Donald Trump és kormányzatának tagjai, köztük például Jeff Sessions igazságügyi miniszter, korábban amellett foglalt állást, hogy nem szabad felszámolni a guantánamói börtöntelepet, s a terrorizmussal gyanúsítottakat ott kell fogva tartani, valamint a peres eljárást is ott kell lefolytatni ellenük.

Jeff Sessions pénteken éppen Philadelphiában tartott előadást, de nem ejtett szót az ügyről. Az
velemenyezd, 2017. július 22. szombat, 07:04
Újra megkondult lelkem vészharangja...
... amikor megnéztem, meghallgattam ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=dNd7dwn2QGI

Azután a következő videóra is rákattintottam, amit szintén megnéztem és meghallgattam: https://www.youtube.com/watch?v=BRkKwFm48BE
*
Azonnal eszembe jutott - a TISZAESZLÁRI témával kapcsolatos - korábbi írásom:
*
SEMMI NEM AZ, AMINEK LÁTSZIK, VAGY LÁTTATNI AKARJÁK...
*
BOROSS PÉTER véleménye a MINISZTERELNÖK ,,rugdosásáról" és SOLYMOSI ESZTER rituális meggyilkolásáról

Még a nagy alkotmányozási láz idején, 2011-ben eltettem egy Heti Választ, pontosan az ápr. 28-i számát, melyben megjelent az Alaptörvényről egy hosszú cikk "RADIKÁLISABB IS LEHETNE" címmel. Ebben egy idősebb és egy ifjabb politikus nyilatkozik erről-arról...
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172933&sort=
*
Az egyik nyilatkozatban bukkantam arra, hogy - idézem:
- "A miniszterelnököt lehet rugdosni a parlamentben, legfeljebb
furaila, 2017. július 16. vasárnap, 03:13
Államtitkár: jól haladnak az uniós forrású egészségügyi fejlesztések
Schanda Tamás ismertetése szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program (EFOP) keretében mintegy 163 milliárd forint forrást biztosítanak különböző egészségügyi fejlesztésekre. A kormányzat célja, hogy a következő 6-9 hónapban a rendelkezésre álló teljes keretet lekössék, arra szerződést kössenek.

Elmondta, hogy még két felhívást jelentetnek meg a következő hetekben: az egyik egy eszközfejlesztést támogató pályázat, a másik egy képzéshez kapcsolódó pályázat.

Az államtitkár arról is beszélt: a korábbi tervezési időszakhoz képest változást jelent, hogy már jellemzően nem egy-két vagy három évig tart egy-egy projekt megvalósítása, hanem ennél hosszabb ideig.

Schanda Tamás az egészségügyi fejlesztések kormányzati prioritásai között említette az ellátórendszer módszertani és informatikai fejlesztését, a szűrő- és prevenciós programokhoz kapcsolódó programokat, a betegellátás színvonalának növelését, például az országos és regionális gyermeksürgősségi központok fejlesztésével.

A
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 12:32
Kézilabda BL - Nehéz csoportban a Veszprém és a címvédő Győr is
mérkőznek a minél jobb helyezésért, míg a csoport negyedik tagja ezúttal a francia Brest lett.

A tavasszal negyeddöntős Ferencvárosra a BL-ezüstérmes macedón Vardar Szkopje, továbbá a norvég Larvik és a második selejtezőtorna győztese vár - ez a német Thüringer HC, a svéd Höörs, az osztrák Hypo NÖ és a spanyol Mecalia Atlético Guardés közül kerül ki. A selejtezőtornát szeptember 9-én és 10-én rendezik.

A csoportkör október 6-án kezdődik és november 19-ig tart, a kvartettekből az első három jut a következő szakaszba.

A férfiak sorsolásán az előző idényben bronzérmes Telekom Veszprém a két évvel ezelőtti első Kielcével, az egyik leggazdagabb klubnak számító PSG-vel, az Aalborggal, a Breszttel, a Celjével, valamint két német együttessel, a Flensburggal és a Kiellel került azonos csoportba, azaz nem számíthat könnyű összecsapásokra. Érdekesség, hogy a veszprémiek új vezetőedzője, a svéd Ljubomir Vranjes korábban hét évig irányította a Flensburgot, így jó ismerősként térhet majd vissza
velemenyezd, 2017. június 30. péntek, 22:33
Bukaresti kormányalakítás - Melescanu újabb mandátumra számít a román diplomácia élén
A külügyminisztert pénteken, egy kolozsvári diplomáciai fórumon kérdezték az újságírók arról, hogy kiket jelöl az ALDE a következő kabinetbe, ha ismét a - parlamenti mandátumok 47 százalékával rendelkező Szociáldemokrata Párttal (PSD) közösen létrehozott - szociálliberális koalíció jelöltjét bízza meg kormányalakítással az államfő.

Melescanu rámutatott: valószínűleg nemcsak a koalíciós pártok döntenek az új kormány összetételéről, abba a leendő miniszterelnöknek is beleszól, de a maga részéről ő "elvileg" folytatná külügyminiszteri munkát.

A hatszázalékos parlamenti súllyal rendelkező ALDE-ben politizáló, 76 éves Melescanu januárban harmadik alkalommal vette át a román diplomácia irányítását, korábban két évig a román Külföldi Hírszerző Szolgálatot (SIE) is vezette.

Az ALDE-nek négy minisztere van a 27 tagú, szerdán leváltott Grindeanu-kormányban. Közben a kormány fő erejét adó PSD több tárcavezetője is jelezte, hogy szívesen folytatná munkáját, így a bukaresti sajtó azt valószínűsíti,
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 15:32
1/289
Képek, videók
Kis Labrador Retriever
erzsikepuskas
2014. február 21. péntek, 08:57
Labrador retriever.jpg
gyorgyy
2007. április 19. csütörtök, 07:33
ibizai-kopo-kutya-05.j pg
charlotteani
2017. augusztus 15. kedd, 18:19
ibizai-kopo-kutya-02.j pg
charlotteani
2017. augusztus 15. kedd, 18:18
Kutya karácsonyra
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:24
A telefonáló kutya
sanci81
2017. augusztus 13. vasárnap, 17:13
4kutya.jpg
durcimarcika
2017. augusztus 06. vasárnap, 10:20
14-vicces-kutya10.jpg
lilagondolatok
2017. augusztus 01. kedd, 09:59
A kutya.jpg
charlotteani
2017. július 29. szombat, 23:29
kutyák.jpg
durcimarcika
2017. július 29. szombat, 11:25
Verekedő kutyák
eva6
2017. július 27. csütörtök, 11:38
Fehér kutya
eva6
2017. július 27. csütörtök, 11:01
Png kutya
eva6
2017. július 26. szerda, 17:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.