Regisztráció  Belépés
2017. október 20. péntek | 42. hét | 293. nap | 03:16 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hányszor buktatja meg a baloldali választási esélyeket az Öszödi Böszme?
Ha jól emlékszem voltak közös kamuvideós ügyeik összefogásban a Fidesz ellen. Most pedig egymást akarják eltenni láb alól. A kötelező sorrendet elfelejtve. Előbb győzni kell, vagy tisztességesen, vagy kékcédulásan, és csak utána jön a zelvtársi leszámolás. Előbb a szövetségessel, utána párton belül...
És balog barátaimnak elmondom, hogy a választás nem celebkutató showműsor. A nyertesnek utána képesnek kell az országot működtetni, minimum 4 évig. Ha jól emlékszem, erre utoljára baloldalon Horn Gyula volt képes. 2008-2010 között az IMF diktátumma és pénze tartotta lélegeztető gépen az országot.
És hány szavazójukat átqrnak azzal, hogy hatalomváltás a tét, miközben csak a következő 4 év túlélése a tét.
putnok7882, 2017. október 19. csütörtök, 19:19
Varga Mihály: a nemzeti érdekekre alapozott pénzügypolitika segítheti Magyarország fejlődését
A miniszter emlékeztetett: a Magyar Általános Hitelbank, illetve annak kiemelkedő vezetői olyan patrióta gazdasági elvet követtek, amely a legnehezebb helyzetekben is Magyarország érdekeit szolgálta, történelmi igazolásául annak, hogy a nemzeti érdekekre alapozott pénzügypolitika a gazdasági fejlődésben is meghatározó szerepet játszik.

Varga Mihály a korabeli pénzintézetről elmondta: a kormány számára példaértékű az a hazafias szemlélet, amely a MÁH történetéből kiolvasható, a bank Magyarország I. világháború előtti gazdasági fejlődésének egyik motorja volt, majd kulcsszerepet játszott a világháború utáni gazdasági konszolidációban is.

A Magyar Általános Hitelbank a kiegyezéstől segítette a magyar államot pénzügyeinek kezelésében, 1873-ban pedig megbízást kapott az akkori Pénzügyminisztérium bankári ügyleteinek ellátására is. A bank történetéből tudható az is, hogy az 1867-es alapítást követően egészen 1878-ig nem foglalkozott ipari beruházások finanszírozásával - ismertette a
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 12:52
Washington: kétpárti egyezség született az Obamacare fontos elemeinek megőrzéséről
Az elnök jelezte azt is, hogy megszünteti a szövetségi támogatást a magánbiztosítóknak. Ez a kormányzatnak évi 7 milliárd dollárjába kerül, de jövőre már - az előrejelzések szerint - ez az összeg 10 milliárd dollárra nő. A biztosítók meghökkenéssel fogadták a tervezett döntést, szakértők a biztosítási piac összeomlásától tartottak. Minderre válaszként született meg a máris Alexander-Murray tervként emlegetett kompromisszumos javaslat. Ennek köszönhetően az Obamacare még két évig, de akár 2020-ig, a következő elnökválasztásig is érvényben maradhat.

"Ez a megállapodás gondoskodik az elkövetkező két esztendőről, aztán pedig megkezdődhet az átfogó vita a hosszú távra érvényes törvényről" - fogalmazott Lamar szenátor kedden este. Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője jelezte: a demokrata politikusok nagy arányban támogatják a javaslatot. Schumer arra sürgette Mitch McConnellt, a szenátus republikánus frakciójának vezetőjét, hogy a javaslatról mihamarabb tartsanak szavazást.
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 07:05
Londoni elemzők: hiba lenne, ha a Bank of England emelné alapkamatát
százalék közelében járó éves infláció 2018-ban markánsan lassul a font gyengeségéből eredő inflációs átszűrődő hatás fokozatos enyhülésével, és a lanyha gazdasági növekedés a hazai eredetű inflációs nyomást is kordában tartja.

A cég 2017 egészére 1,5 százalékos, 2018-ra mindössze 1,4 százalékos növekedést vár a brit gazdaságban.

Az ITEM Club elemzői ebben a környezetben azt valószínűsítik, hogy ha a Bank of England az idén emeli is alapkamatát, legalább egy évig, 2018 negyedik negyedévéig vár a következő kamatemeléssel.

A Bank of England legutóbb több mint egy évtizede, 2007 júliusában hajtott végre kamatemelést, alapkamata akkor 5,75 százalékon tetőzött. Az utána bekövetkezett hitelpiaci válság hatására azonban a jegybank hatalmas mennyiségi enyhítési programmal kísért gyors kamatcsökkentésbe kezdett, és 2009 márciusáig 0,50 százalékra - az addigi történelmi mélypontra - csökkentette alapkamatát.

A brit EU-tagságról tartott - a kilépést pártolók által szűk többséggel megnyert - tavaly
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 18:04
Kormánybiztos: jövő év elején kezdődhetnek a beruházások a Mezőhegyesi Ménesbirtokon
tartják a feladatot.

Elkezdődött a központi ménesudvar rekonstrukciója is, beszereztek több betakarító- és címerező gépet, kombájnt, napokon belül elkezdődhet két géptároló szín építése is a központi gépjavító területén, és tervezik a két major istállójának a felújítását - sorolta.

Farkas Sándor elmondta, szeptembertől átvették a Földművelésügyi Minisztériumtól a Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumot, tangazdaságként a szakember-utánpótlásban is részt vesznek. Hozzátette, a következő hetekben megállapodást kötnek az agrártudományi, az állatorvosi és a testnevelési egyetemekkel, hogy gyakorlati oktatási helyszín legyenek, és az agrárkutatásban is részt vehessenek.

A kormánybiztos elmondta, jövő év első felében tervezik a 24 műemléképület turisztikai célú hasznosítási tervének kidolgozását.

Pap István Tibor, a zrt. vezérigazgatója elmondta, a tejelő tehénállomány 1079, a lóállomány 370 egyedből áll. Hibrid kukoricát 2100 hektáron termesztenek, az öntözés hatására az
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 13:43
A kézilabdázó Nagy László visszavonul a válogatottságtól
hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításba.

"Az elmúlt hetekben egyeztettünk, a döntést a szövetség természetesen tudomásul veszi. Nem örülünk neki, de a szempontjait és a szándékát elfogadjuk" - fogalmazott Kocsis. Hangsúlyozta, az MKSZ igyekszik méltó rendezvénnyel megünnepelni azt a nagyszerű életpályát, amit a jobbátlövő bejárt.

"Már arról is elkezdtünk beszélgetni, miként csatlakozhat a sportág irányításába, hiszen eszébe sem jutott hátat fordítani magyar kézilabdának. A következő hetekben meg fogjuk találni a módját, hogy továbbra is tenni tudjon szeretett sportágáért" - mondta a szövetség elnöke.

Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya - egyben a Telekom Veszprém vezetőedzője - közölte, elveszítettek egy bálványt, a fiatalok példaképét, de ő is elfogadja Nagy László döntését.

"Edzőként nagy veszteség, és bár most nehéz, de előre kell tekintenünk. Remek pályafutást tudhat maga mögött, nehéz lesz pótolni a világ egyik legkiválóbb jobbátlövőjét, ám
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 11:31
Akadályok, késedelmek, kellemetlenségek
Akadályok, késedelmek, kellemetlenségek

Emily, Amerika elsőszámú hittérítőjének, Adoniram Judsonnak a felesége, 1847. januárjában a következőket írta haza burmai Moulmein-ből:
,,Olyan kisbabákról gondoskodni, akik fogzanak, a bennszülötteket harisnyafoltozásra szoktatni, és kézzel-lábbal angolul beszélni... hogy ehető ebédet kapjunk, valóban furcsa tevékenység egy Fanny Forester számára (írói álneve - Judsonnal kötött házassága előtt ismert új-angliai írónő volt). De kezdek megbékülni apró-cseprő gondjaimmal." ,,Nagyobb és jobb dolgokra" törekedett, de meg kellett tanulnia, hogy ,,aki a nagy dolgokat jól akarja végezni, annak naponta gyakorolnia kell a kis dolgokat; és aki a Mindenható segítségét várja a fontos cselekedeteknél, annak meg kell szoknia, hogy naponta és óránkén kérdezze az Úr akaratát az élet kisebb ügyeiben".
Nyolcvan évvel ezelőtt, amikor James O. Fraser egyedül szolgált a délnyugat-kínai Tengyuéban, helyzete minden
kalmanpiroska, 2017. október 02. hétfő, 18:53
Székely Norbert: nagyon fontos, hogy a válogatott ott legyen az Eb-n
A szerdán kinevezett és a posztot immár harmadszor betöltő szakvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön úgy vélekedett, hogy a legutóbbi jó Eb-szereplés keltette hullámot meg kell lovagolni.

"Nagyon fontos, hogy a magyar válogatott ott legyen a következő Európa-bajnokságon, mert az ottani helyünk alapvetően elősegíti a sportágnak a mozgását és fejlődését" - tette hozzá.

Székely Norbert azt mondta, hogy az újbóli felkérésre nem lehetett nemet mondani: "Nagyon remélem, hogy olyan eredményeket tudunk felmutatni, amelyek hosszú távra is megalapozzák a felnőtt válogatott sikerességét".

Elárulta, hogy kezdetben nem nagyon szeretett volna ebbe a munkába ismét belevágni, mivel nagyon jól érzi magát abban a pozícióban, amelyben egyébként marad, továbbra is utánpótlás szakreferens lesz.

"Rendszert szeretnénk építeni. Azt szeretnénk tudni, hogy a kosárlabda a-tól z-ig hogyan áll föl, hogy amikor egy játékos belép a válogatottba 15-16 évesen, akkor onnantól kezdve milyen munkát
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 10:11
Kvízjáték
honfoglalás kori hölgyek nem használtak szárnyasbetétet. Erre utal legalábbis a: vörös jelek a hadak útján kezdetű sor.
26. A pajzstetű a középkori lovagok legveszedelmesebb ellenfele volt, általában a páncélt támadta meg.
27. Az impresszionizmus psichikai irányzat, amely szerint az első benyomás a legfontosabb, ideértve az első éjszaka jogát is.
28. A harmónium a Mengyelejev-féle periódusos rendszer 103. eleme.
29. Vergilius szerint Laokoón, amikor meglátta a trójai falovat, a következőt mondta: a kirándulás Dórával klassz volt.
30. A Sztálin-orgona egy különleges növény, amit Micsurin, a Generalisszimusz 70. születésnapjára kísérletezett ki.
31. A kormány azért akart új Nemzeti Színházat építtetni, mert az Országgyűlés nem fért be a Fővárosi Nagycirkuszba.
32. Pasteur volt az első, aki egy liter tejből egy csupor segítségével aludttejet állított elő.
33. Kakukktojás.
34. Newton első közgazdasági törvénye szerint a hitel: alma.
35. Papucsállatkának az
moonshadows, 2017. szeptember 24. vasárnap, 10:20
Több mint 500 millió forintból fejlesztett a FémAlk Zrt. Erdőhorvátiban
fejlesztés, a beruházás vége" - mondta Varga Mihály.

A nagyvállalati beruházási támogatási program eddigi eredményei kiegészültek a beszállítói cselekvési tervvel, amely a külföldi cégeknek teremti meg azt a lehetőséget, hogy ha nem találnak Magyarországon megfelelő beszállítót, akkor a magyar kormánnyal és a gazdasági tárcával együttműködve segíteni tudjanak olyan vállalkozókat, akik be tudnak kapcsolódni a multinacionális cégek vállalati körébe - ismertette.

"Magunkra kell támaszkodnunk a következő években is, mert Marshall-segély helyett inkább egy Juncker-prést tapasztaltunk meg az elmúlt időszakban" - mondta. Megfogalmazása szerint a nyugat-európai országok nem azon igyekeznek, hogy a kelet-európaiak felzárkózását segítsék, hanem megpróbálnak minden eszközzel,a versenyt korlátozó lépésekkel is akár - versenyelőnyre szert tenni. "Erről szól a fuvarozóink és buszsofőrjeink vegzálása Ausztriában és Németországban, a kiküldetési irányelv vitája az EU-ban, valamint a szociális alapjogok kérdése,
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 17:13
Kvótaper - Trócsányi a Die Weltnek: "nem különösebben bölcs dolog rákényszeríteni valamit Közép-Európára"
demokráciaexportban". Ráadásul a térség 40 évig megszenvedte a kommunista diktatúrát, Közép-Európa ezért is "nagyon érzékeny" az identitását érintő döntésekre.

Természetesen "le lehet szavazni a közép-európaiakat és rájuk lehet kényszeríteni dolgokat", de ez "nem különösebben bölcs, és az EU erősítése helyet elmélyíti a repedéseket Európában" - mondta Trócsányi László.

Hangsúlyozta: jobb a tárgyalás és a konszenzus lehetőségét keresni, "mi mindig készen állunk erre".

Arról is beszélt, hogy a következő lépés remélhetőleg nem az állandó menekültkvóták bevezetése lesz. Kifejtette, hogy a menekültpolitika feletti kompetencia megoszlik az EU és a tagállamok között, és a kérdés az, vajon szabad-e ezt a megosztott kompetenciát kiüresíteni a tagállamok rovására. A bevándorláspolitika egyértelműen tagállami hatáskor, de most "a migrációs politika és a menekültpolitika összekeveredik", és nehéz szétválasztani őket.

Arra a kérdésre, távozik-e Magyarország az EU-ból, ha bevezetik az állandó
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:37
Változatlanul hagyta alapkamatát a Bank of England, de ketten kamatemelésre szavaztak
magyarázatot adni a mindenkori pénzügyminiszternek.

A kamatdöntés ismertetése után kiadott csütörtöki közleményében a Bank of England monetáris tanácsa kiemelte azt is, hogy a nagy-britanniai munkanélküliségi ráta - amely a statisztikai hivatal legfrissebb kimutatása szerint 4,3 százalékos - 42 évi mélyponton van.

A testület szerint a legutóbbi adatok arra vallanak, hogy a brit gazdaságban még meglévő kapacitástöbblet a vártnál gyorsabban fogy, és ennek alapján valószínűsíthető, hogy az infláció a következő három évben is a 2 százalékos célszint felett marad.

A közlemény szerint a monetáris tanács mindegyik tagja úgy ítéli meg, hogy ha a brit gazdaság jórészt a jelenlegi előrejelzési pályát követi, akkor a belátható előrejelzési távlatban a piac által vártnál valamivel nagyobb mértékű monetáris szigorítás válhat szükségessé. A tagok többsége emellett úgy véli, hogy a következő hónapokban a gazdaságösztönző mennyiségi enyhítési program bizonyos mértékű szűkítése is helyénvaló lehet, annak
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 14:42
1/291
Képek, videók
Kuncze Gábor az őszödi be
basikele
2012. november 05. hétfő, 13:23
az öszödi beszédem...
csyperke
2009. november 18. szerda, 09:42
Öszödik pecsét c.film
agica2004
2007. március 01. csütörtök, 22:04
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Választási kampány előtt.
basikele
2013. június 07. péntek, 04:19
Választási lehetőség
sacimama
2013. június 05. szerda, 00:51
MDF választási lap
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:18
Carter választási központ
mecsery
2013. január 16. szerda, 05:05
12672-valasztasi-regis ztr
menusgabor
2013. január 04. péntek, 15:34
MDF választási program
lacipecsenye
2012. december 26. szerda, 08:37
választási regisztráció.j
orsi1
2012. október 28. vasárnap, 12:56
választási beszédek.jpg
agica2004
2012. április 30. hétfő, 11:50
választási budi.jpg
orsi1
2011. augusztus 18. csütörtök, 13:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.