Regisztráció  Belépés
2018. március 23. péntek | 12. hét | 82. nap | 06:27 | Emőke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elhunyt hírességek ritka képei
angol színész. Első híresebb szerepe a Drágán add az életed gonosz szereplőjének a megformálása volt. Ő Perselus Piton megformálója a Harry Potter filmekben, valamint a nottinghami bíró a Robin Hood - A tolvajok fejedelme című filmben.

Chuck Berry (1926. október 18. - 2017. március 18.) amerikai gitáros, énekes, a rock and roll egyik legfontosabb személyisége. Az utána következő nagy nevek mind tőle tanultak, vagy inkább továbbfejlesztve zenéjét továbbhaladtak az ösvényen.

Maya Angelou (1928. április 4. - 2014. május 28.) amerikai író és költő. Hat önéletrajzi műve, öt esszékötete, számos verseskötete jelent meg, több színdarab, film és tévéműsor készítésében vett részt, számtalan díjjal és több mint harminc díszdoktori címmel tüntették ki. Leginkább
schuro, 2018. március 19. hétfő, 21:39
Március 15. - Széchenyi-díj - Bitskey István irodalomtörténész
A 76 éves professzor a régi magyar irodalom, a reneszánsz és a barokk korszak, valamint Pázmány Péter korának, illetve életművének bemutatása területén folytatott példaértékű, nemzetközileg is elismert tudományos kutatói-oktatói pályája, továbbá a debreceni irodalomtudományi képzés magas színvonalához hozzájáruló, széles körű oktatás- és tudományszervező tevékenysége elismeréseként kapta a díjat.

"Ha valaki egy ilyen szép kitüntetést kap, meg kell emlékeznie azokról a közösségekről, amelyek mögötte álltak a munkájában. A Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetében kristályosodott ki mindaz, amit később a könyveimben megírtam, de mindig szorosan együttműködtem a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézetével, különösen annak barokk és reneszánsz osztályával, illetve az egri főiskola is, ahol díszdoktorrá avattak, komoly hatással volt a pályafutásomra" - emlékezett vissza Bitskey István, aki egriként a hatvanas években került kapcsolatba Debrecennel, ahol az egyetem
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 18:07
Üzembe helyezték Bosznia első szélerőműparkját
Az 50,6 megawatt teljesítményű szélfarmot a nyugat-boszniai Mesihovinában állították fel. Az erőmű 22 turbinából áll, és évente 165,2 gigawattóra áramot képes előállítani, ami 27 és félezer háztartás ellátására elegendő.

A nyugat-balkáni ország elektromosenergia-szükségletének 60 százalékát szénnel fűtött hőerőművekkel állítják elő, a fennmaradó részt pedig vízerőművek szolgáltatják. A tervek szerint 2020-ra Bosznia-Hercegovina energiaszükségletének 43 százaléka megújuló energiából származhat.

A szélerőműparkot a mostari központú Elektroprivreda HZHB áramszolgáltató építtette. A szolgáltatónak hét vízierőműve van, amelyek együttesen 860 megawatt kapacitással rendelkeznek.

Az Elektroprivreda HZHB profitja tavaly 90 százalékkal csökkent a nagy szárazság és a magas hőmérséklet miatt, így megnőtt az igény az alternatív energiaforrásokra.

A szerdán megnyitott szélerőműpark építése 13 évig tartott, és 82 millió euróba került, amit német kölcsönből tudtak fedezni.

A hírek szerint
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 16:22
Tallóztam
visszaadhatnék. Ezt sosem fogom elfelejteni, és örökre hálás leszek ezeknek az embereknek.

Furcsa dolog, ha a végére van egy csomó elkölteni való pénzed - amikor haldokolsz. Ilyenkor nem igazán kezdesz el vásárolni, ahogy egyébként tennéd, például egy új ruhát. Elgondolkodsz, milyen butaság, hogy azt hisszük, érdemes annyi pénzt ruhákra és ,,cuccokra" költeni.

Inkább vegyél a barátaidnak valami kedves dolgot még egy ruha, sminkfelszerelés vagy ékszer helyett, amit a következő esküvőre viselnél. Egyrészt, senkit nem érdekel, ha ugyanazt veszed fel kétszer. Másrészt, jó érzés. Vidd el őket vacsorázni, vagy még jobb, ha főzöl nekik. Adj nekik ajándékba egy növényt, egy gyertyát vagy egy masszázst, és mondd el nekik, hogy szereted őket.

Tiszteld mások idejét. Ne várasd meg őket csak azért, mert nem bírsz időben odaérni. Készülj el hamarabb, ha el szoktál késni, és értékeld, hogy a barátod úgy döntött, veled szeretné tölteni az idejét, és nem például egyedül
horvathnemagdi, 2018. március 13. kedd, 07:10
Egyes régiókban már gyorsuló bérnövekedést tárt fel a Fed Bézs Könyve
feldolgozóiparban számoltak be nem megfelelő mértékű és minőségű munkaerő-kínálatról.

Az idei elsőhöz képest a második Bézs Könyv leginkább a munkaerő-piaci kínálat szűkülését jelző megállapításaiban tér el. Összességében azonban a mostani dokumentum is mérsékeltnek ítélte meg a bérnövekedést országszerte.

A mostani Bézs Könyv megállapításai alapján nem túl valószínű, hogy változna a piac megítélése a Fed monetáris szigorításának idei várható ütemezéséről. Elemzők kamatemelést várnak a Fed következő, márciusi kamatdöntő ülésétől, ezt a vélekedést a mostani dokumentumban foglaltak alá is támasztják. A Fed három kamatemelésre tett utalásokat korábbi jelentéseiben az idei évre vonatkozóan.

A Fed tavaly is három alkalommal emelt alapkamatot, rendre 25 bázisponttal. Két éve decemberben a Fed szintén 25 bázisponttal 0,75 százalékra növelte az alapkamatot, ami az első kamatemelés volt egyéves szünetet követően, azután, hogy a gazdaságösztönző céllal közel tíz évig folytatott zérókamat-politika után
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 20:53
Mocsai Lajos: az IHF képzési központja lehet Balatonboglár és a NEKA
hosszú távú, biztonságos fenntartását" - hangsúlyozta Mocsai Lajos. Elmondta: az üzemeltetés miatt került képbe a TE, a balatonboglári létesítmény pedig a továbbiakban mint képzési központ szerepelhetne az egyetem költségvetésében.

A rektor szerint félretájékoztatták a közvéleményt, és egyáltalán nem gondolja, hogy az egyetem teherként jelentkezne a balatonboglári létesítményeken. Szerinte a Budapesten megújuló campus amúgy is olyan nagyságrendű sportfelülethez jut, amely az egyetem számára még a következő évtizedekre is megoldást jelent. Az akadémia pedig 2016 júniusától, a hármas csarnok megépítését követően szakmai munkájának jelentős részét megoldja, és nem terheli a város egyéb sportlétesítményeit.

"Jelenleg hetente 2-4 órát vesszük igénybe az Urányit" - jelezte Mocsai Lajos. Hozzátette: négy évvel ezelőtt, az akadémia beindításakor első intézkedéseinek egyike volt, hogy a NEKA 22 millió forint értékben felújította a helyi általános iskola tornacsarnokát, amelynek használatára ugyan még mindig
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 08:11
Kik azok akik a legtöbbet felejtettek a rendszerváltás óta?
Hatibacsi és Putnok!

Azért szépen betanultátok a fityisz szövegét.
Egyvalamit azért nem vesztek figyelembe, ugyanis a 3000 milliárd forint nyugdíj-megtakarítást az szépen el is költötték, tehát abból már nyugdíj nem lesz.
Az egész úgy indult, hogy az állam két évig felfüggeszti a manyupba való utalást, majd a következő héten már nem volt elég a két hét és rátette az egészre a kezét. Azt is ígérték, ha visszakerül az államhoz, akkor létrehozzák az egyéni nyugdíjszámlákat. Hol van az egyéni nyugdíjszámla? Pedig a 2014-es választások előtt Arrogán Antal szinte sírva ígérte meg az embereknek, hogy lesz egyéni nyugdíjszámla, mert amit a fityisz ígér azt meg is tartja! Azóta sincs belőle semmi!
Elmondom én miért nincs belőle semmi, mert csak akkor lenne értelme az egyéni nyugdíjszámlának, ha visszafizetnék az elvett 3000 milliárdot, de eszükbe sincs!

Hatibacsi én tényleg nem értelek. Velem egyidős vagy, gondolom végig ebbe az országba éltél. Akkor emlékezzél arra, hogy a
tailor, 2018. március 03. szombat, 17:01
Korhatáros interjú készült Boross Péterrel a kormánylapban
Korhatáros interjú készült Boross Péterrel a kormánylapban
Német Tamás NÉMET TAMÁS
KÖVETÉS
2018.02.28. 06:59

A Magyar Hírlap közölt interjút Boross Péterrel, aki egy évig miniszterelnök volt Magyarországon Antall József halálát követően.

Boross Péter a következőket állítja:

Ha most nem a jobboldal egységét több évtized alatt megteremtő Fidesz-KDNP nyer, olyan zűrzavarba kerülhet az ország, mint 1919 után közvetlenül. Sőt, kulcskérdésnek tartom a jelentős arányú győzelmet, ugyanis minden más eredménnyel a vesztébe zuhanna az ország. Akik ma ellenzékben a kormányváltást kívánják, lényegében saját romlásukat szorgalmazzák.

Tehát még egyszer. Ha nem nyer a Fidesz, az minimum egy Tanácsköztársaság szintű megrázkódtatást jelent az országnak, de már akkor is a vesztébe zuhan az ország, ha csak kicsit nyer a Fidesz-KDNP. És még az ellenzékiek is saját romlásukon dolgoznak, amikor saját sikerükön ügyködnek.

Boross Péter volt
tinka1951, 2018. február 28. szerda, 09:41
Tízezer évig járó mechanikus óra
Már építik Jeff Bezos 42 millió dolláros óráját. Az Amazon online kereskedőház dollármilliárdos alapítója a tízezer évig járó mechanikus órát a hosszú távú gondolkodás erejének szimbólumaként képzelte el még 2011-ben, azt remélve, hogy az emberiség megváltoztatja gondolkodásmódját az idővel kapcsolatban. Egy szerkezet, ami arra ösztönzi az utánunk következő generációkat, hogy a miénknél messzebbi távlatokba tekintsenek. Így mesélt róla:

Az óra élete végén már nem létezik majd az Egyesült Államok. Teljes civilizációk nőnek és buknak majd el. Új kormányzati rendszereket hozunk létre. El sem tudod képzelni a világot - senki sem tudja -, amit szeretnénk ennek az órának az élethosszával elérni.

A hosszú távú jelen órájának (Clock of the Long Now) alapötletét még 1986-ban
schuro, 2018. február 25. vasárnap, 08:37
Debreceni polgármester: a város gazdasága iránt jelentős a német érdeklődés
területen.

Stephan Rebhan, A Continental transmission üzletágának vezetője kiemelte: 1871-ben alapított cégük 1991 óta van jelen Magyarországon, s itt szerzett jó tapasztalataik alapján döntöttek az újabb magyarországi beruházás mellett. Debrecenre elsősorban a szakképzett munkaerő megléte, az önkormányzat hozzáállása és hosszútávú gazdasági tervezés miatt esett a választásuk.

A Continental ugyanis szintén hosszútávra tervez, nem 5-10 évig akar Debrecenben maradni - fűzte hozzá a menedzser megjegyezve, hogy a következő 10 évben várhatóan megduplázzák értékesítésüket a járműipari elektronikai alkatrészekből, szenzorokból és váltómű vezérlő egységekből.

Stephan Rebhan a debreceni sajtótájékoztatón a magyar kormánynak is köszönetet mondott a beruházás 10,6 milliárd forintos támogatásáért, majd egy Continental zászlóval ajándékozta meg Debrecen polgármesterét.

Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: cégük 56 országban van jelen, 230 ezer embert
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 14:02
Német kormányalakítás - Nem ragaszkodik tisztségéhez Sigmar Gabriel német külügyminiszter
A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) volt elnöke a Braunschweiger Zeitung című lapban közölt interjúban felpanaszolta, hogy szokás minden mögött "titkos tervet, taktikát" feltételezni, így róla azt gondolják, hogy azért küzdött a Die Welt című lap Törökországban több mint egy évig vádemelés nélkül előzetes letartóztatásban tartott tudósítója, Deniz Yücel szabadságáért, és azért mondott nagyívű beszédet a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC), hogy "bejelentkezzen" a következő szövetségi kormányba külügyminiszternek.

Ez "badarság", és a politikusoknak különben sem szabad ragaszkodniuk a pozíciójukhoz, mert "választott és nem kiválasztott" képviselői hazájuknak - mondta Sigmar Gabriel.

Arra a felvetésre, hogy Németországnak tapasztalt külügyminiszterre van szüksége, azt mondta, hogy meg is kapja, de nem kötelező, hogy "Sigmar Gabrielnek hívják" a német diplomácia következő vezetőjét.

Jelezte, előfordulhat, hogy csaknem három évtized után kiszáll a politikából, és a
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 13:52
Vitaminhiány kontra betegségek
Nyugat-Kínában élnek.

Most pedig következzék egy kis tudomány: Arizonában 1993. novemberében érdekes kísérletet végeztek. Három fiatal pár három évig teljes elszigeteltségbe vonult. Egészséges táplálékon éltek, amelyet saját maguknak megtermesztették, tiszta levegőt szívtak, és tisztított vizet ittak.

Három év múltán a Kaliforniai egyetem gerontológusai megvizsgálták őket. Minden adat, mint a vérvizsgálat eredménye és egyéb élettanilag fontos mutatók, belekerültek számítógépbe, amely a következő prognózist számította ki: ha tovább is így élnek, akkor 165 évig élhetnek. Ez ismét bizonyítja, hogy 120-140 éves életkor teljesen reális. Napjainkban magyarországon az átlagéletkor 68,2 év.

Ha 120-140 évig akarnak élni, akkor:

Először is, kerülni kell az értelmetlen és szükségtelen veszélyeket. Ha orosz rulettet játszunk, dohányzunk, iszunk, csúcsforgalomban rohangálunk az út közepén, akkor nem hiszem, hogy megéljük a 120. életévünket.

Másodszor, csak azt kell
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 11:14
1/294
Képek, videók
Dorci persely (1).jpg
dnemethk
2017. január 03. kedd, 18:25
Dorci persely (2).jpg
dnemethk
2017. január 03. kedd, 18:25
Persely 2016 (1).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:21
Persely 2016 (2).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:20
Persely 2016 (3).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:19
Persely 2016 (4).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:19
persely (4).JPG
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
persely (3).JPG
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
persely (2).JPG
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
persely (1).JPG
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
persely.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:33
Harry Potter.gif
pacsakute
2017. szeptember 02. szombat, 23:01
Harry Potter.png
kkm
2017. május 17. szerda, 15:46
Harry Potter torta.jpg
pacsakute
2016. április 01. péntek, 20:24
Harry Potter és a másik i
pacsakute
2015. szeptember 27. vasárnap, 21:36
Címkék
2014-es választások, egyéni nyugdíjszámlákat, járműipari elektronikai, gyertyát vagy, évig vádemelés, Maya Angelou, alternatív energiaforrásokra, Boross Péterrel, helyi általános, Robin Hood, továbbiakban mint, Pázmány Péter, könyveimben megírtam, utánunk következő, bérnövekedést országszerte, tolvajok fejedelme,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.