Regisztráció  Belépés
2017. december 18. hétfő | 51. hét | 352. nap | 08:09 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ivan Vrdoljak visszatért a horvát liberális párt élére
Vrdoljak 2016-óta vezette a HNS-t, majd júniusban lemondott, mert liberális pártjának elnökségi tagjai nem támogatták a koalícióra lépést a jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösséggel (HDZ). Lépését akkor azzal indokolta, hogy a HNS megosztott volt a koalícióra lépést illetően, ő pedig nem akarta, hogy a párt szétszakadjon.

A HNS központi bizottsága azonban felülbírálta a párt elnökségének határozatát, és úgy döntött, tárgyalásokat kezdeményez a koalícióra lépésről a HDZ-vel, ami nem sokkal később meg is történt. A HNS-nek jelenleg két minisztere van a kormányban: Predrag Stromar építésügyi és tervezési miniszter, miniszterelnök-helyettes és Blazenka Divljak oktatási miniszter. Stromar volt a HNS megbízott elnöke is eddig. A liberális párt kilenc képviselőjéből ugyanakkor négy nem támogatta a kormány átalakítását, és kiléptek a pártból.

A szociáldemokrata Milanovic-kormány volt gazdasági miniszterét 2016. áprilisában választották meg a párt élére, Vesna Pusic volt horvát
velemenyezd, 2017. december 17. vasárnap, 15:52
Londoni elemzők: robusztus növekedésre vall a közép-európai EU-gazdaságok gyáripari aktivitása
55,4-ről novemberben 56,0-ra - 2011 januárja óta a legmagasabb értékre - emelkedett.

Az 50 feletti BMI-értékek a vizsgált ágazat aktivitásának élénkülését jelzik, az 50 alatti szintek az adott szektor teljesítményének csökkenésére vallanak.

A Capital Economics londoni elemzőinek becslése szerint a ház által a magyar, a lengyel és a cseh feldolgozószektorra súlyozással kiszámolt BMI-szint a három gazdaság ipari termelésének csaknem 10 százalékos éves összevetésű átlagos növekedését vetíti előre a következő hónapokra.

A cég elemzői hangsúlyozzák, hogy a közép-európai EU-gazdaságok gyáripari BMI-értékét más felmérések is alátámasztják, köztük az Európai Bizottság gazdasági hangulati mérőszámai, amelyek "szintén pozitív üzenetet hordoznak".

A Capital Ecomomics közgazdászai szerint mindebből az következik, hogy a magyar, a lengyel és a cseh gazdaság éves növekedési üteme a rendkívül erőteljes harmadik negyedév után a negyedik negyedévben is valószínűleg robusztus marad, és elérheti 4,5-5
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 19:08
A tojás
"A tojás

Hazafelé tartottál, amikor meghaltál.
Autóbaleset volt. Semmi emlékezetes, viszont halálos. Egy feleséget és két gyereket hagytál ott. Fájdalommentes halálod volt. A mentők mindent megtettek, hogy megmentsék az életedet, sikertelenül. A tested amúgy is annyira szétroncsolódott, hogy jobban jártál így, hidd el nekem.

És akkor találkoztál velem.
-Mi történt? - kérdezted. - Hol vagyok?
-Meghaltál. - válaszoltam tömören. Nem volt értelme szépítgetni.
-Egy teherautóra emlékszem... megcsúszott....
-Beza... - mondtam.
-Szóval... Meghaltam??
-Igen. De ne érezd magad rosszul emiatt. Mindenki meghal. - válaszoltam.
Körülnéztél. A semmi vett körül. Csak te és én voltunk.
-Mi ez a hely? - kérdezted. - Ez a Túlvilág???
-Többé-kevésbé - válaszoltam.
-Te vagy Isten? - kérdezted.
-Ja... - válaszoltam. - Én vagyok Isten.
-A gyerekeim... a feleségem... - motyogtad.
-Igen?
-Mi lesz most velük?
-Na ezt már szeretem
anyu65, 2017. december 01. péntek, 14:11
Hivatalos, hogy Sterbik Veszprémben folytatja, Alilovic Szegedre igazol
A 38 éves, magyar származású, szerb és spanyol állampolgár Sterbik 2001 és 2004 között már szerepelt a bakonyi klubban, a veszprémiek színeiben lett nemzetközi szinten elismert kapus. A magyarországi évek után a Ciudad Realt (2004-2011), az Atlético Madridot (2011-2012), majd a Barcelonát (2012-2014) erősítette, jelenleg a Bajnokok Ligája-címvédő RK Vardar játékosa. A Ciudaddal háromszor (2006, 2008, 2009), míg a macedónokkal egyszer, idén nyár elején hódította el a BL-trófeát.

"Volt több ajánlatom is, de a Veszprém hívását nem tudtam visszautasítani - idézi Sterbik Árpádot a Veszprém honlapja. - Az eddigi karrierem során az tartott életben, az tartott ezen a szinten, hogy mindig a legmagasabb célokért küzdöttem. Ez Veszprémbe érkezésemkor kezdődött, ahol a BL-ben játszhattam és az elvárások évről évre egyre nagyobbak lettek. Ez igaz volt a következő állomáshelyeimre is. A Telekom Veszprém évek óta Európa legjobb néhány csapata közé tartozik, ezért nem volt kérdés számomra, hogy hova
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 10:31
Fotóalbum jelent meg Hudec László sanghaji építészeti örökségéről
A kötet "egy különleges ember és egy különleges város találkozásának" gyümölcsét örökíti meg - idézte fel a fotóalbum keddi budapesti bemutatóján a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára.

Íjgyártó István szerint Hudec élete filmre kívánkozik: a friss diplomás építész orosz hadifogságba esve, majd Szibériából menekülve került Sanghajba, ahol a következő évtizedekben csaknem 100 épületet tervezett.

Kína ma már nem szívesen emlékezik erre a korszakra, Hudec hagyatékát mégis gondosan ápolják, az építészt a Sanghaj örökségét meghatározó legfontosabb személyiségek közé is beválasztották - hívta fel a figyelmet Íjgyártó István.

Nicky Almasy fotóművész elmondta: a KKM támogatásával megjelent kötet a teljes ma meglévő sanghaji Hudec-örökséget dokumentálja.

A fotóművész 2006-ban költözött Sanghajba, ahol tíz évet élt, miközben feladatának érezte, hogy megörökítse azt a rohamos változást, amelyen a metropolisz keresztülment. A
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 20:44
Jövőre megnősül Harry herceg
1936. december 10-én, alig 327 napi uralkodás után, a koronázást meg sem várva távozott az Egyesült Királyság éléről, átadva helyét öccsének, Albert yorki hercegnek, a jelenlegi uralkodó édesapjának, aki VI. György néven lépett trónra.

VI. György király 1952-ben bekövetkezett halála óta ül a brit trónon II. Erzsébet királynő, Harry nagymamája. Ma már azonban sem az udvar, sem a brit kormány részéről nem merül fel kifogás Meghan Markle személye ellen, annál is kevésbé, mivel az Egyesült Királyság következő uralkodója, Károly trónörökös - II. Erzsébet királynő elsőszülött fia - maga is elvált első feleségétől, a nem sokkal később tragikus autóbaleset áldozatává vált Diana hercegnőtől, és jelenlegi felesége, Kamilla cornwalli hercegnő is elvált első férjétől.

A Buckingham-palota szóvivője hétfőn bejelentette, hogy a királynő és férje, a 96 éves Fülöp edinburghi herceg "elragadtatással fogadta" az eljegyzés hírét és sok boldogságot kíván az ifjú párnak.

A hétfőn bejelentett eljegyzéssel és a jövő
velemenyezd, 2017. november 27. hétfő, 12:52
Megjelent a kiírás a Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakaszának felújítására
magassága a sínkorona felett plusz 55 centiméter lesz, amely minden utas számára biztosítja az akadálymentes be- és kiszállást.

Budapest és Belgrád között jelenleg mintegy nyolc óra a vasúti menetidő, ez a két főváros között 3,5 órára csökken. Belföldön a távolsági személyszállító vonatok egy órával rövidebb idő alatt teszik majd meg a hazai szakaszt, és az elővárosi utasok Kunszentmiklós-Tass és a főváros között is jelentős menetidő-csökkenésre számíthatnak.

A beszerzési eljárás lefolytatása a következő egy évben várható, kezdve az első, részvételi szakasszal, a jelentkező gazdasági szereplők jogi, pénzügyi és műszaki alkalmasságának vizsgálatával.

Ezt követi a tárgyalásos, ajánlattételi szakasz, az ajánlatkérő és ajánlattevők közötti tárgyalásokkal a legjobb feltételek elérése érdekében oly módon, hogy a magas minőség, a határidők pontos betartása és a beruházás költséghatékonysága egyaránt biztosítható legyen - hangsúlyozta a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. a közleményben.

Az
velemenyezd, 2017. november 27. hétfő, 12:01
NLCafé Intenzív élmények-addiktológia
már reggel nyolctól. Ekkor van a Napindító csoport, nemcsak az itt elhangzók miatt érdekes ez, hanem a műfaja miatt is. Egy klienstársunk, mindennap más, hoz egy nyitó gondolatot, arról osztjuk meg egymással véleményünket, a terápiás team egyetlen tagja nincs olyankor ott. Jól mutatja ez, hogy gyógyulásunk egymás nélkül elképzelhetetlen. Mert hiába együttérző a családtag, hiába csúcs felkészült az osztály személyzete, amikor például arról mesélek, hogy anno stopperórával mértem, mikor ihatom meg a következő pohár pezsgőmet, hogy a palack elalvásig kitartson, no, ezt csak egy másik függő értheti meg.

Függőségem Isten ajándéka

És éppen ezért osztjuk meg itt történeteinket egymással félelem és szégyenérzet nélkül, és ugyanezért tudunk könnycsordultig együtt röhögni akár egyetlen elejtett szón is. Pedig ahányan vagyunk, annyiféle terhet hoztunk el ide, de van egy közös, a szenvedélybetegségünk. Melyet egyébként az egyik terapeutánk Isten legnagyobb ajándékának tart. Amikor ezt először
charlotteani, 2017. november 24. péntek, 18:56
Simányi Józsefnek köszönöm - e páratlan kincset !
a fokhagymás almaecettel kell lepucolni a gerincét. És esetenként a fekete nadálytő tinktúrájával kell bekenni a térdét, vagy a vállízületét, vagy a csípőízületét.

PROSZTATA :

Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni

2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.

Prosztata-megnagyobbodásra kisvirágú füzike nagyon jó rendszeresen használni, és tökmagot kell enni, a héj nélküli tökmagot, ami úgy terem, héj nélkül. Ez egy gyógytök.

PROTÉZIS

Ha valakinek van protézise, és a protézist a lába nem fogadta be, és
bedmarika47, 2017. november 23. csütörtök, 17:59
140 éve született Ady Endre
rendellenességei előrevetítik a sorsát. Mindkét kezén hat ujjal, mindkét oldalon lenőtt füllel, nagy bütykökkel és feltűnően nagy, rövidlátó szemmel született. Szemüveget mégsem viselt, inkább szemébe húzta az olvasnivalót.

Nagykárolyban a piaristák között ismerkedik meg Jászi Oszkárral, s itt írja első verseit is. Zilahon érettségizik le, egy ideig Kun Bélát is tanítja. Bár egyetemre is beiratkozik, állandóan betegeskedik, s 1898-ban a Debreczeni Főiskolai Lapokban megjelenik első írása is. A következő évben már első verseskötetét is kézbe vehetik, de a költői siker még várat magára.

A kálvinista Rómából Nagyváradra megy, a Pece-parti Párizs akkor éli virágkorát, s Ady megtalálja a számításait, előbb a Szabadság, majd a Nagyváradi Napló munkatársa lesz, újabb visszhangtalan verseskötet, az ekkor begyűjtött szifilisz viszont korántsem marad visszhangtalan, ,,elkíséri" egy életre. S még egy nagyváradi élmény: Léda, vagyis Diósyné Brüll Adél, az első meghatározó múzsa, aki
menusgabor, 2017. november 22. szerda, 18:43
Jobbik: hiányzik egy átfogó otthonteremtési program
A politikus szerint a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) jellemzően a felső középosztálytól felfelé tudják igénybe venni. Értékelése szerint egy bérlakásépítési program rendszerszintű változást tudna hozni.

A Jobbik elképzelései közé sorolta, hogy a csok kedvezményes hitelét kiterjesztenék a használt ingatlanokra és a panellakásokra is, ha az energetikai besorolás legalább egy szintet ugrik.

Z. Kárpát Dániel azt is jelezte, hogy uniós forrásokat is bevonnának az otthonteremtésbe, mint mondta, nemcsak közintézmények felújítására lehetne költeni, hanem kiterjesztenék azt a magánszektorra is.

Kitért arra is, hogy prioritásként kell tekinteni a távhőszolgáltatás megújítására. Szerinte a szolgáltatás még legalább 30 évig jelen lesz, ezért ha csökken a hatékonyságvesztés, akkor az valódi rezsicsökkentésként átszűrődik a fogyasztók felé is.

Az alelnök kiemelte, hogy szolgálati lakásokat is létrehoznának, hogy megkönnyítsék az egészségügyi dolgozók, pedagógusok és egyéb stratégiai
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 15:52
Negyvennyolc millió forintért kelt el Gulácsy egyik főműve a BÁV őszi aukcióján
Gulácsy Lajos munkájára 32 millió forinttól indult a licit a nagy hazai és nemzetközi érdeklődéssel zajló aukción. Ezt követte Rippl-Rónai József kedvelt kukoricás korszakából származó Aratók című képe, amely 28 millió forintos kikiáltási árról 45,6 millió forintért cserélt gazdát. Szinyei Merse Pál müncheni korszakának most felfedezett túlélője, a Facsoport mezőn című alkotása szintén 28 millió forintos kikiáltási árról indult és 36 millió forintért, Egry József Vitorlaigazítója pedig 24 millió forintért kelt el.

Az árverésen két nap alatt, kedden és szerdán összesen 430 millió forintért keltek el az eladásra kínált tételek - olvasható az összegzésben.

Sokan licitáltak Aba-Novák Vilmos több mint 50 évig lappangó Almaszedő gyerekek című festményére is. Az olajfestményére 8 millió forinttól lehetett ajánlatot tenni, a festmény végül 15,6 millió forintért talált gazdára. Tornai Gyula, az orientalista festészet mesterének főműve 13,2 millió forintért, Iványi Grünwald Béla régóta keresett Villa
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 15:31
1/291
Képek, videók
Mudrity Ivánné Nagyon b
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:33
Vjacseszlav Ivanov Ősz.
maria_kadar_148
2016. október 04. kedd, 22:34
Szent Iván éj - 2016 001.
kohlinka
2016. június 18. szombat, 16:23
kamarás iván.png
chillik
2016. június 10. péntek, 11:35
darvas iván.png
chillik
2016. június 09. csütörtök, 13:04
IVÁN ERIKA
1vargaildyko
2016. március 10. csütörtök, 06:30
Dióssy Iván
sacimama
2016. március 07. hétfő, 23:34
Ivanyi Grunwald Bela_Ahit
paka68
2016. január 30. szombat, 18:09
ivanics balázsné.jpg
zsokica45
2015. november 22. vasárnap, 17:59
Szent Iván napja
sanci81
2015. június 28. vasárnap, 11:59
liberálisok.jpg
agica2004
2010. április 27. kedd, 13:44
Liberális család.jpg
erdesz74
2009. augusztus 21. péntek, 13:04
Liberálisok
megyerimihaly
2008. április 15. kedd, 02:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.