Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 14. kedd | 33. hét | 226. nap | 10:59 | Marcell
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Afrika 10 leglátogatottabb városa
Innen indult ki a ghánai függetlenségi mozgalom az 1950-es években a brit uralom ellen. Napjainkban Accra Afrika egyik leggazdagabb és legmodernebb városa.


Durban a Dél-afrikai Köztársaság harmadik legnagyobb városa. Ez a legnagyobb város KwaZulu-Natal tartományban és Afrika egyik legforgalmasabb kikötője. A város - meleg szubtrópusi éghajlata és strandjai miatt - egyben jelentős idegenforgalmi központ is.


Casablanca város Marokkó nyugati részén, az Atlanti-óceán partján. A város Marokkó gazdasági fővárosa (a politikai főváros Rabat); itt található az ország fő kikötője és haditengerészeti (Marokkói Királyi Flotta) központja. Nagy-Casablanca régió központja. Marokkó és a Magreb legnagyobb, Afrika hatodik legnagyobb városa.
schuro, 2018. augusztus 13. hétfő, 21:45
Elfogták a járdára parkoló autósokat büntető öntörvényű pécsi nénit. - Ki a nagyobb gyökér a történetben?
a rend megtétele a rend őreire tartozik.
Senki nem önbíráskodhat mert neki nem tetszik valami.
Van jog, jogrend.
A néni jelentős kárt okozott mások vagyonában.
Feleljen érte a bíróságon.
A szabálytalanul parkoló autók viszont a közterületesek vagy rendőrök munkakörébe tartozik.
Olyan nincs, hogy ha nem ér rá rendet tenni egy rendőr, akkor azt már bárki helyette önbíráskodással a neki tetsző módon lerendezheti.
Az ilyen gondolkodás csak a káoszt szolgálja.
Az öntörvényű emberek a társadalom bomlasztását segítik. Ki ilyen, ki olyan mértékben.
wheels, 2018. augusztus 13. hétfő, 14:06
A Nara Park
vannak.

Egyéb:
Szaruszava tó: Nagyon népszerű kilátópont a Kófuku-dzsire.

Nara Nemzeti Múzeum: A világ egyik legjobb buddhista műveket kiállító múzeuma. Szobrok, festmények, tekercsek és ünnepséghez használatos eszközöket lehet itt megtekinteni. A Nemzeti Kincs Csarnokban jelentős szobor gyűjtemény van kiállítva.

Ukimidó: Nyolcszögletű épület,
schuro, 2018. augusztus 12. vasárnap, 16:52
Flores sziget
Flores Indonézia egyik jelentősebb szigete Jávától keletre, a Kis-Szunda-szigetek szigetívének része. Elnevezése a portugálból vagy a spanyolból ered, jelentése 'virágok (szigete)'.

Az Algoa-öböl

Területe 13 540 km2 (kb. akkora, mint a Dél-Dunántúl), népessége 2003-as becslések szerint mintegy 1,5 millió.

A Ponta do Albernaz világítótornya

Legnagyobb városa Maumere, mintegy 70 ezer lakossal (1992).

Rocha dos Bordoes, a Flores ikonikus szimbóluma; egy oszlopos bazalt formáció

Flores keletre helyezkedik el Sumbawától és Komodótól, nyugatra Lembatától és az Alor-szigetívtől. Tőle délkeletre van Timor, délre, a Sumba-szoroson
schuro, 2018. augusztus 12. vasárnap, 14:46
Öthatalmi egyezmény született a Kaszpi-tenger jogi státusáról
A Kaszpi-tenger menti országok által 22 évi egyeztetést követően elfogadott dokumentum értelmében a vízfelület jelentős része a felek közös használatában marad, a tengerfenék és az altalaj mélyének megosztásáról a szomszédos országok a nemzetközi jog alapján állapodnak meg. A megállapodás értelmében a felek a területi vizeiket 15 tengeri mérföldre, a halászati övezetüket pedig további 10 tengeri mérföldre terjeszthetik ki.

Az egyezmény kizárja a régión kívüli országok katonai jelenlétét a tengeren, amelynek biztonságáért és erőforrásainak kezeléséért az öt partmenti állam felelős.

Az egyezmény értelmében hajózni, halászni, tudományos kutatást folytatni és csővezetéket lefektetni a felek által egyeztetett szabályok alapján lehet. A jelentős projektek megvalósításakor figyelembe kell venni a környezetvédelmi tényezőt, a Kaszpi-tenger ökológiai rendszerében okozott kárért az összes fél felelős.

A határozatlan időre szóló egyezmény az összes részes állam parlamenti jóváhagyása és a
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 14:32
Halálra gázolt a vonat egy embert Zuglóban
A tájékoztatás szerint a vonaton utazók közül senki nem sérült meg. A vasúti közlekedésben jelentős fennakadásokat okoz a baleset.

A Mávinform közölte: a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon utazók 15-20 (estenként 20-30) perccel hosszabb menetidőre számíthatnak vasárnap délelőtt és kora délután.

Az ismeretlent a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Aranyhomok intercity gázolta el a Városligeti elágazásnál. A helyszínelés befejezéséig - várhatóan 13 óráig - csak egy vágányon haladhatnak a vonatok az érintett szakaszon - írták.
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 12:11
Többen kórházba kerültek egy manchesteri karibi karnevál utáni lövöldözésben
A tájékoztatás szerint tíz embert ápolnak kórházban, "kisebb vagy súlyosabb sérülésekkel, de egyikük állapota sem tűnik életveszélyesnek".

A rendőröket vasárnap hajnalban riasztották Manchester Moss Side nevű kerületébe, ahol nem sokkal korábban értek véget a karibi karnevál szombati programjai.

A rendőrség további részleteket nem közölt, hozzátette viszont, hogy a következő napokban növelni fogják a környéken szolgálatot teljesítő járőrök számát az ott lakók megnyugtatására.

Moss Side régebben meglehetősen rossz hírű kerülete volt Manchesternek, az utóbbi években azonban jelentős erőfeszítéseket tettek imázsának javítására.
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 10:51
Csodagyümölcs: álmatlanságra és meghűlés ellen is
elérhető számtalan boltban, de persze a friss meggy a legjobb választás.

A kissé savanykás gyümölcsnek számtalan fajtája létezik: van, aki a fanyarabb korait, van, aki az édesebb, nagyobb szeműt kedveli jobban.

Főleg akkor segít, ha tudatosan fogyasztjuk, hiszen a meggy az egyik legjobb antioxidáns, erősíti az immunrendszert és vértisztító hatása is van.

Ásványianyag-tartalma is jótékony, a benne lévő kalcium, kálium és magnézium a szívet tartja rendben. Vitamintartalma is jelentős, de segíti az emésztést, és a meghűléses betegségeket is kevésbé kapjuk el, ha eleget eszünk belőle.

A meggy levét a sportolók, köztük a maratoni futók is előszeretettel isszák, mert lassabban fáradnak, és gyorsabban regenerálódnak tőle az izmaik. Álmatlanság ellen is igen hasznos. Az Egyesült Államokban végzett klinikai kísérletek igazolták, hogy a rendszeresen meggyet fogyasztóknak javult az alvásminősége. A meggy ugyanis természetes forrása a nyugodt alvásért felelős hormonnak, a
tinka1951, 2018. augusztus 12. vasárnap, 08:09
Pénzhiány miatt nem végeznek több műtétet egynapos sebészetm
végeznek egynapos beavatkozással, de a pluszfinanszírozással tovább lehetne bővíteni a műtétek sorát.

Melyek az epekő tünetei?
Melyek az epekő tünetei?
Teendők mandulaműtét után
Teendők mandulaműtét után
Kétségbeesett betegek panaszai
Kétségbeesett betegek panaszai
A térdfájdalom csillapítása
A térdfájdalom csillapítása

SZINTE MINDENHOL GONDOK VANNAK
Tavaly mintegy 260 ezer műtétet végeztek el az egynapos sebészeteken Magyarországon. Bár ez jelentős növekedés a korábbi időszakhoz képest, az összes elvégzett operációnak még mindig kevesebb mint 20 százaléka, miközben más országok tapasztalatai szerint az arány akár 50-60 százalék is lehetne - szögezte le Gamal Eldin Mohamed.

Negyvenhárom magyarországi intézményben végeznek NEAK finanszírozta egynapos ellátást.
A MEST elnöke szerint ezek közül húsz működik olyan körülmények között, ahol nincsenek finanszírozási gondok. Hozzátette, hogy az intézetek nem akarnak veszteségesen működni,
tinka1951, 2018. augusztus 12. vasárnap, 07:41
Kerényi Imre halála - Mezey Katalin: nagy szolgálatot vállalt a Nemzeti Könyvtár gondozásával
"Úgy éreztem, hogy az érzékenysége, tudatos építkezése a Nemzeti Könyvtár sorozattal kapcsolatos munkában jelentős hozadékkal járt" - fogalmazott.

Kiemelte: a sorozat egyik legnagyobb jelentősége, hogy olyan emblematikus műveket is eljuttatott az olvasókhoz, amelyeket korábban eltagadott a kultúrpolitika. "Én tiszteltem ezt a törekvését is" - fűzte hozzá.

Példaként említette a szocialista kultúrpolitika által ignorált Várkonyi Nándor művelődéstörténész, irodalmár, szerkesztő és esszéista Az ötödik ember című három kötetesművét, amely Kerényi Imrének köszönhetően jelenhetett meg a Nemzeti Könyvtár sorozatban. Mint mondta, Várkonyi Nándor 7 ezer oldalas kéziratos hagyatékát az általa vezetett Széphalom Könyvműhely jelentette meg 1994-től. Ezután figyel fel a Várkonyi-életmű egyik legfontosabb darabját jelentő, nagy terjedelmű műre Kerényi Imre, és Jókai Annával konzultálva elvállalta a Nemzeti Könyvtárban valómegjelentetését.

"Hiánypótló munkája során tudatosan vállalta ennek az eltagadott,
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 17:14
Kerényi Imre halála - Vidnyánszky Attila: nagy kultúrharcos volt
Kerényi Imre hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el. A Nemzeti Színház és a Magyar Teátrumi Társaság nevében Vidnyánszky Attila részvétét fejezte ki a családnak.

Vidnyánszky Attila kiemelte: Kerényi Imre jelentős színházi ember volt, akinek meghatározó előadásai mellet a legnagyobb tette az volt, hogy 1981-ben elsőként vitte színre a Csíksomlyói passiót, amely "egy megrázó és nemcsak a színházban, hanem a teljes magyar kultúrában is utat mutató előadás volt".

Mint a főigazgató elmondta, megrendítette, hogy Kerényi Imre nem érhette meg a Csíksomlyói passió augusztus 18-i bemutatóját a csíksomylói nyeregben. Hozzátette: Kerényi Imre halála különös inspirációt ad a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciójához.
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 14:34
Ferences kezdeményezés a vízhez jutásért
2018. augusztus 10. péntek
Amnak érdekében, hogy az ivóvíz könnyebben hozzáférhető legyen Afrikában, a Ferences Világi Rend (OFS) a lehető legközvetlenebb módon próbál segíteni egy gyűjtéssel: három ország - Malawi, Uganda és Zimbabwe - egy-egy településén terveznek kutakat és hozzájuk kapcsolódó berendezéseket telepíteni.
A nyugati világban, így Magyarországon is, az emberek többsége természetesnek veszi, hogy bármely pillanatban friss, tiszta ivóvízhez juthat. Eközben hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a világ jelentős részén a vízhez való hozzáférés egyáltalán nem könnyű, hanem sokszor fáradságos, sőt nem egyszer veszélyes munkát jelent. Ezt a problémát igyekeznek most enyhíteni a Ferences Világi Rend (OFS) európai közösségei egy nem mindennapi kezdeményezéssel, amely a Well4Africa nevet kapta
Bővebben
maroka, 2018. augusztus 11. szombat, 14:14
1/6641
Képek, videók
A leglátogatottabb város
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:00
A leglátogatottabb város
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:43
Napjainkban
kelo54
2011. február 14. hétfő, 08:42
Hariko napjainkban
suzymama43
2010. július 15. csütörtök, 12:09
napjainkban a 3 tesvér
beatrice
2009. február 03. kedd, 01:09
napjainkban
beatrice
2009. február 03. kedd, 01:08
napjainkban
monyo77
2008. augusztus 28. csütörtök, 23:01
Napjainkban
forgacsnetunde
2008. április 14. hétfő, 22:55
Én napjainkban
vicus54
2007. április 22. vasárnap, 22:05
Tisza L.krt napjainkban
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 16:17
Kalózhajó napjainkban
airbatka
2006. október 11. szerda, 09:02
Megyeháza napjainkban
pecsioszi
2006. július 09. vasárnap, 09:32
A köztársasághoz 01.jpg
chillik
2018. április 20. péntek, 10:04
A köztársasághoz 02.jpg
chillik
2018. április 20. péntek, 10:03
M.Köztársaság.jpg
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.