Regisztráció  Belépés
2018. február 19. hétfő | 8. hét | 50. nap | 17:14 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
Tudom, ezekről a Feri és a migráncsok tehetnek. :))
Ja, meg az curv@ eju. :))

"900 millióval szponzorálta a kormány az Elios-bizniszt :)) :))

A Miniszterelnökség több olyan önkormányzat önrészét is kifizette, amelyek a közvilágítás rekonstrukcióját az Elios Zrt.-re bízták. Ezeknek a városoknak így egy fillérjébe nem került a jelentősen túlárazott beruházás, és érthetően nem is voltak érdekeltek benne, hogy a költséghatékonyság szempontjait érvényesítsék.

Az egyre szövevényesebb Elios-ügyről újabb fontos részletet közöl ma a 24.hu, az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF jelentése alapján. Eddig ugyanis arról nem lehetett tudni, hogy

KORMÁNYZATI PÉNZT IS KÖLTÖTTEK A MINISZTERELNÖK VEJÉHEZ, TIBORCZ ISTVÁNHOZ KÖTHETŐ KÖZVILÁGÍTÁSI FELÚJÍTÁSOKRA."

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=c53b5366d43daaf89722f84a3fd8a6fbc 53b5366d43daaf89722f84a3fd8a6fb&kid=625467&aid=266929
meki77, 2018. február 19. hétfő, 12:49
Öt étel, amellyel megőrizhető a szív egészsége
A szív- és érrendszeri megbetegedések jelentős hányada összefüggésben áll a táplálkozással. Összeszedtük azt az öt élelmiszert, amelynek gyakran az asztalra kellene kerülni a szív vitalitásának megőrzése érdekében.Nézzük tehát az egészséges étkeket, amelyek nem csak azért fontosak, mert jót tesznek a szervezetünknek, hanem azért is, mert viszonylag könnyen elérhetők, azaz reálisan lehet velük számolni a mindennapi menüsorban.

Csonthéjasok
A csonthéjas magvak - mogyoróban, mandulában és dióban - tobzódnak a szervezetünkre jótékony hatást gyakorló vitaminokban, ásványi anyagokban. Már egy maréknyi dió elfogyasztása is csökkenti a koleszterinszintet, és óvja az artériákat a gyulladástól. A benne található omega-3 zsírsavak nem csak a szívünknek, de az agyunknak is rendkívül hasznosak. A mogyoró magas rosttartalommal és telítetlen zsírsavakkal szintén elengedhetetlen része az egészséges táplálkozásnak. Kutatásokkal igazolták, hogy a diófélék legalább heti ötszöri fogyasztása 30
suzymama, 2018. február 19. hétfő, 11:41
Görlitz város
tesznek említést történelmi források. A 201 méter magasan fekvő ipari település 1220-ban már virágzó város volt, kettős városfallal körülvéve. 1303-ban kapott kiváltságlevelet, amikor Csehországhoz tartozott. 1346 után csatlakozott a lausitzi városok szövetségéhez, s csakhamar Felső-Lausitz székhelye és kulturális központja lett. 1377-től 1396-ig hercegi székhely volt. 1565-ben alapították a gimnáziumát. 1635-ben Csehországtól Szászországhoz, majd 1815-ben Poroszországhoz csatolták. A 17. század elején jelentős kultúrközponttá lépett elő. A második világháborúban nagyobb károsodás szerencsére nem érte. 1950-ben a keleti részét Zgorzelec néven Lengyelországhoz csatolták. 1972 óta római katolikus püspöki székhely.

Görlitz a középkorban élte virágkorát, takácsai messze földön híresek voltak. A lenipar megjelenése nagy lendületet adott a város gazdasági fejlődésének. Mátyás király uralkodása
schuro, 2018. február 18. vasárnap, 22:34
A TAFEDIM -ről
szárítmányát teaként fogyaszthatjuk, de megtalálható balzsam és gél formájában is, melyeket külsőleg alkalmazhatunk bőrproblémák esetén.

A keleti orvoslásban évezredek óta stabil helye van, ma már viszont modern kutatások eredményei is alátámasztják hatásait. Afrikában mindenhol megterem, az ottani lakosok sok mindenre használják ,

IMMUNRENDSZER
Az Euphorbia hirta kiváló immunerősítő, különösen azon időszakok alatt érdemes fogyasztani, amikor a belekben fertőző kórokozók terjednek el jelentősen. Azoknak is hasznos immunerősítő lehet, akik hajlamosak különböző bélfertőzésekre, valamint akkor is javasolt fogyasztani, ha a trópusokra utazunk. Ez utóbbi esetben az utazást megelőző 2 hétben érdemes elkezdeni alkalmazni, továbbá célszerű az utazás alatt is használni.

GYULLADÁSCSÖKKENTÉS
Az Euphorbia hirtából készült Tafedim tea nemcsak a belsőlegesen alkalmazva képes gyulladáscsökkentésre. Külsőleg képes különböző csípések által okozott viszketést csökkenteni, de ekcéma
pacsakute, 2018. február 18. vasárnap, 22:02
2018. évi történelmi évfordulók 02. 16.
események
1998 február 16. Megszólalt Magyarország legnagyobb kereskedelmi rádiója a Sláger Rádió.

Sportesemények
Egyéb események
1942 - New York kikötőjében tűzvész pusztítja el az átépítés alatt álló USS Lafayette (korábban Normandie) utasszállító hajót.
Születések
1435 - Habsburg György osztrák herceg (+ 1435)
1497 - Philipp Melanchthon német teológus, reformátor (+ 1560)
1519 - Gaspard de Coligny báró, Franciaország admirálisa, a hugenották jelentős vezetője (+ 1572)
1620 - Frigyes Vilmos brandenburgi választófejedelem (+ 1688)
1698 - Pierre Bouguer francia matematikus és fizikus (+ 1758)
1727 - Nikolaus Joseph von Jacquin osztrák természettudós (+ 1817)
1811 - Wenckheim Béla magyar politikus, miniszterelnök (+ 1879)
1822 - Francis Galton angol polihisztor, felfedező, feltaláló, antropológus, földrajztudós, meteorológus (+ 1911)
1826 - Joseph Victor von Scheffel német
skorpiolilike, 2018. február 18. vasárnap, 21:24
A rendes emberi életben az időnek nagyon színes
A rendes emberi életben az időnek nagyon színes és változatos jelentősége van. Az ember felébred reggel és élni kezdi az idő millió kis tarka fejezetét. S ahogy telik a nap, az idő mindig jelent valamit, mindig hoz valami újat és meglepőt az ember életébe. Percről percre fűződnek egymásba a történések gyöngyszemei s még akkor is, amikor semmi sem történik, maga az időben rejlő lehetőség elég ahhoz, hogy érdekessé tegye az életet. A váratlanra való várakozás teszi az ember életében izgalmas élménnyé az időt.

Wass Albert
1908. január 8. - 1998. február 17.
erdélyi magyar író és költő
irmus, 2018. február 18. vasárnap, 09:50
A sütőtökről!
növényekben, algában és fotó szintetizáló baktériumokban található pigmentek, amelyek sárga, piros vagy narancssárga színt adnak. Az emberek számára sejtvédő hatásúak. A karotinoidoknak több mint 600 fajtája létezik, melyek közül néhány A vitaminná alakul a szervezetben, és legjobban valamilyen zsiradékkal együtt szívódik fel, mely felszívódás akkor javul, ha ezeket a karotinoidokat tartalmazó gyümölcsöket, zöldségeket megsütjük vagy megfőzzük. Antioxidáns hatású, lutein tartalma miatt a szem egészségéhez jelentősen hozzájárul.

Amit pedig most készítettem belőle quionával és csicseriborsóval töltött sütőtök

Színes, rostban gazdag, a csicseriborsónak köszönhetően fehérje is található benne, szóval egy nagyon klassz kis egy-tál étel.

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök (kanadai)

½ csésze száraz quinoa

1 kisebb hagyma aprítva

2 gerezd fokhagyma

fél üveg csicseriborsó

fél doboz kockázott
nanoka72, 2018. február 18. vasárnap, 08:28
Télen sem fagy be, és lenyűgöző lények lakják
csoda
A téli időszak csak az igazán vakmerő egyéniségeket csábítja csónakázni, pedig létezik az országban egy folyó, ahol egy vízi kaland ilyenkor esik csak igazán jól.
A Hévízi-csatorna a maga nemében páratlan természeti kincs Magyarországon és Európában egyaránt. Az embert leginkább a trópusokra emlékezteti a hely különleges hangulata.
Ahol télen is szinte tavasz vanA Hévízi-tó meleg vizének jelentős részét a Hévízi-lefolyó vezeti el. Nem kell meglepődni, ha a párafelhő közepette megpillantasz egy csodaszép tündérrózsát, netán egy utadba tévedő szürke gémet, tőkés récét vagy kis vöcsköt. Itt ugyanis a víz hőmérséklete télen is 20 ºC feletti.
bordat, 2018. február 17. szombat, 18:18
A szenvedés, amely már túlmegy minden határon
A szenvedés, amely már túlmegy minden határon

A domboldalon, ahol üldögélünk, hullámzik a fű, és megrezdülnek az erdei fenyő ágai, valahányszor végigfut rajtuk a szél. Hajamat összeborzolja a szél, szellemem élénk. Volt már valaha is ennyire napfényes ez a kert? John McAllister és én mereven ülünk kerekes székeinkben, és élvezzük a friss szellőt. John tekintete a távoli hegyek felé fordul. Nyaka köré gyapjúsál van tekerve. Egy előkelő férfi szobrára vagy egy kertjében meditáló tudósra emlékeztet.
- Gyakrabban ki kellene ide jönnöm - mondom sóhajtva. - Szeretem ezt a kilátást, ezt a mai napot. És hálás vagyok azért, hogy a barátom vagy.
Harsányan nevet, és ezzel félreteszi a bókot, mint olyan ajándékot, aminek később fog örülni. Összehasonlítom az életkörülményeinket. A bénaságban töltött közel három évtized nem múlt el felettem nyomtalanul.
Nála viszont egy degeneratív idegbetegség idézi elő a látható elnyomorodást. Egy nagy tölgyfa hajlik meg és szárad ki a szemem
kalmanpiroska, 2018. február 17. szombat, 15:20
20 éve hunyt el Wass Albert
20 ÉVE HUNYT EL WASS ALBERT

20 éve 1998. február 17-én, 90 éves korában hunyt el Wass Albert, a két világháború közötti erdélyi magyar irodalom jelentős alakja, az egyik legolvasottabb magyar író.

Az egyik legnagyobb írónk és költőnk származása az Árpád-korig vezethető vissza és egyike Erdély legrégibb nemesi családjainak. Származásához, szülőföldjéhez élete végéig méltón hű maradt. Szívet facsaró írásai minden igaz hitű magyarhoz szólnak. Kilátástalan, reménytelen nemzeti ügy számára nem létezik. Aki érzelmekkel telt műveit olvassa, a valós, hiteles felismerések mellett erősíti nemzeti öntudatát és közben észrevétlenül magába szívja Erdély, Székelyföld kultúráját, hagyományait.

A Kolozsvár és Marosvásárhely között elterülő Mezőségben,
menusgabor, 2018. február 17. szombat, 15:00
Devecseri vár
D. Oszuskó Sarolta
....................DEVECSERI VÁR

Devecser a Bakony hegység
északi lábánál fekszik.
Sok történelmi vihart élt
várában könyvtár működik.

A környéknek birtokosa
Choron nemesnek családja
itt lakott egy udvarházban,
melyet Dózsa György csapata

harcok során elpusztított.
Az újjáépített házat
jól megerődítették és
csináltak belőle várat.

Erős kőfal vette körbe
mit magas őrtorony tagolt,
körülötte vizesárok
mely az ellenséggel dacolt.

Hamarosan bizonyított.
Bécsbe indult török sereg
lovasportyázói várra
nem is voltak veszélyesek.

Az erődítmény része volt
annak a végvárrendszernek,
melyek török támadások
ellen tűntek célszerűnek.

Choropn Margit házassága
révén várat
nanoka72, 2018. február 17. szombat, 11:23
1/6484
Képek, videók
tiborcz-elios-hodmezov asa
agica2004
2015. március 06. péntek, 14:24
elios-300x262.jpg
autogaz
2010. január 13. szerda, 23:14
elios300x262.jpg
autogaz
2010. január 09. szombat, 16:16
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
fityisz 001.png
chillik
2016. szeptember 24. szombat, 09:23
Fityisz!
meki77
2013. január 30. szerda, 17:33
Norman fityiszt mutat
korosigaborne
2012. június 03. vasárnap, 14:30
fityisz.jpg
parducka06
2011. október 22. szombat, 13:45
fityisz.png
tinka1951
2011. szeptember 03. szombat, 09:48
fityisz.gif
szidnifox
2011. február 04. péntek, 15:18
fityisz.bmp
ezerjo
2008. december 17. szerda, 12:14
fityisz
faciendum
2008. március 09. vasárnap, 19:12
3 naposan fityisz
manolap44
2006. november 11. szombat, 22:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.