Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:24 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kövér: Magyarország halhatatlan, amíg nemzedékei hisznek benne és tesznek érte
Kövér László a város újraalapításának 300. évfordulóját ünneplő emlékév hivatalos megnyitóján kiemelte: hármas ünnep a 300. évforduló, az újjászületés magyar, szlovák és európai ünnepe.

Magyar ünnep, mert újabb bizonyítéka annak: a történelem ura soha nem engedi, hogy a világ romboló urainak akarata beteljesedjék rajtunk - mondta a házelnök.

Emlékeztetett: a világhatalomra törő, a keresztény Európát fenyegető oszmán birodalmat a középkori magyar állam önmaga feláldozása árán tudta csak megállítani.

A magyarok 1526-ban, majd az azt követő másfél évszázadban történelmük során először, de nem utoljára fizettek tragikus árat a Nyugat számára prosperitást és jólétet hozó biztonságért - tette hozzá.

Azt mondta: a magyarság által fizetett véráldozatba több száz magyar településhez hasonlóan Kiskőrös sorsa is belefoglaltatott, 1529. április 8-án ugyanis a korábban több ezer éven át lakott település megsemmisült.

Csaknem kétszáz esztendő múlva azonban Kiskőrös újjászületett, a
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:05
Ó ! ti drága apró kincsek ...
Ó ! ti drága apró kincsek ,
tőletek vidám az Élet .
Mint egy csillag úgy ragyogtok ,
a jövő nemzedéke vagytok .
Nőjetek fel egészségben ,
békességben , szeretetben .
Minden gondtól bajtól rejtve ,
a védelmező anya ölben .

Bédné Marika : 2018 . 05 . 17 . 20 : 02 / saját versem /
bedmarika47, 2018. május 17. csütörtök, 20:03
2018. március 26., hétfői Napiszöveg
,,A fiataloknak dicsőségére válik az erejük,
az idős emberek dísze pedig az ősz hajuk"
(Példabeszédek 20:29NW).

Jehova népe ma olyan munkát
végez, amely egyre összetettebb,
és egyre nagyobb méreteket ölt.
Miközben újabb és újabb felada-
tokba vágunk bele, új módszereket
kezdünk alkalmazni, és ehhez hoz-
zátartozik a modern technikai vív-
mányok használata is. Néhány idő-
sebb kereszténynek nehéz lépést
tartani ezekkel a változásokkal (Lukács 5:39NW Aki óbort ivott, az egy sem akar újat, mert ezt mondja:Jó a régi).
De még ha ez nem is igaz minden
esetben, a fiataloknak általában több
erejük van. Ezért hát kedves és ész-
szerű dolog az idősek részéről, ha
képzik a fiatalabbakat, hogy több
felelősséget tudjanak vállalni (Zsoltárok 71:18NW Még amikor megöregszem és megőszülök, akkor se hagyj el, ó, Isten!
Hadd beszéljek a te hatalmadról a jövő nemzedékének,
a te nagyságodról az
charlotteani, 2018. március 26. hétfő, 19:50
Március 15 - Latorcai Csaba: ma ugyanúgy meg kell küzdeni a szabadságunkért és függetlenségünkért, mint 1848-ba
helyettes államtitkár a többi között hangsúlyozta: "A magyar kormány értékei és célkitűzései sokban megegyeznek azokkal, amelyeket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tűzött a zászlajára". Leszögezte, hogy a kormány egyetlen célja és feladata a magyarság érdekeinek védelme, jólétének biztosítása. "Az Európa nyugati felét sújtó népvándorlási hullámmal szemben az a szilárd meggyőződésünk, hogy csak annak a nemzetnek van jövője, amely a családok támogatására és megerősítésére, a becsületes munkára, a nemzedékek közötti egyetértésre és szolidaritásra épít, és amelyet a kétezer éves keresztény hit és kultúra összetart" - tett hozzá.

Az ünnepség után Latorcai Csaba az MTI-nek elmondta: ma sok országból sokféle módszerrel támadják a magyar szabadságot és függetlenséget, csakúgy, mint 1848-ban, de éppen 1848 hősei köteleznek a kitartásra küzdelmeinkben.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen a clevelandi magyar közösséggel ünnepelt, a helyettes államtitkár elmondta: Cleveland az Egyesült Államokban élő
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 20:42
Március 15. - A magyar nemzet összetartozását emelték ki a kolozsvári, zágrábi és lendvai ünnepségek szónokai
valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára mondott ünnepi beszédet. Kijelentette:"Az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget viselünk a határainkon kívül élő magyarok sorsáért, mert nincs és nem is lehet különbség magyar és magyar között. Mert a határok léptek át az ő fejük felett, és nem ők lettek hűtlenek szülőföldjükhöz". Kiemelte: csak annak a nemzetnek van jövője, amely a családok támogatására és megerősítésére, a becsületes munkára, a nemzedékek közötti megértésre és szolidaritásra épít, és amelyet a kétezer éves keresztény hit és kultúra összetart.

"Számunkra az 1848/49-es forradalom és szabadságharc az igazodási pont" - mondta, hozzátéve: "Hősei köteleznek bennünket arra, hogy küzdelmeinkben kitartsunk".

Horváth Ferenc, a MMÖNKT elnöke arról beszélt, hogy a magyar kormánnyal közösen nagyot mertek álmodni, s álmaik jelentős része meg is valósult. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány az alkotmány és esküje szellemében valóban
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 20:33
Illegális bevándorlás - Orbán: többé nem fordulhat elő, ami 2015 nyarán a Keletinél és a II. János Pál pápa tér
A kormányfő országjáró körútjának első fővárosi helyszíneként járt hétfőn Budapest VIII. kerületében. Hivatalában fogadta őt Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester, majd több helyszínre is ellátogattak.

Orbán Viktor a lapnak azt mondta, látja, hogy egyre radikálisabb és durvább a hangnem a választási kampányban. Ők egy polgári, nemzeti, keresztény közösséghez tartozó pártot alkotnak - jelentette ki.

"Mindig emlékezzünk arra, hogy 56-tól kezdődően nemzedékek harcoltak, dolgoztak azért, hogy Magyarország egy olyan hely legyen, ahol a magyar emberek döntik el, hogy mi történjen a hazájukban. Ezt választásnak hívják" - fogalmazott.

Hozzátette: negyvenévnyi diktatúrát elszenvedett országban - akármilyen undok arca van is néha a kampánynak -, a választás mindig ünnep marad. Annak az ünnepe, hogy egy közösség eldönti, milyen irányba haladjon és fejlődjön a következő években.

Kiemelte, hogy Józsefváros országos jelentőségű fejlesztések színtere, amelyekre nemcsak az itt élők lehetnek
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 12:01
Újabb hét taggal bővült az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők köre
Közleményükben idézték Nagy Istvánt, az FM parlamenti államtitkárát, aki az eredetvédelmi országjárás szerdai, székesfehérvári fórumán azt hangsúlyozta: az egyediséget hordozó hagyományos mezőgazdasági termékek, élelmiszerek, italok olyan értékeket képviselnek, amelyeket nemcsak óvni, hanem a jövő nemzedékek számára megőrizni is kötelességünk. Kiemelte, hogy a földrajzi árujelzők használatának szabályozásával biztosítani tudják a magyar mezőgazdasági termékek, élelmiszerek, szeszesitalok és borok hagyományos neveinek védelmét az Európai Unió valamennyi tagállamában.

Nagy István arról is szólt, hogy az oltalom mögött nemcsak a minőségi paramétereket befoglaló termékleírás áll, hanem a termelők jogérvényesítési lehetőséget is kapnak az unión belül. Azaz nem lehet szegedi paprikát termelni a Balaton környékén, vagy gönci barackpálinkát előállítani Budapesten - tette hozzá.

A fórum keretében Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta: a fórumsorozatot a szaktárca azért
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 14:42
Sürgető a lakossági fűtés okozta légszennyezés csökkentése
Az eseményt az Alapvető Jogok Biztosa Hivatala (AJBH) és a Levegő Munkacsoport rendezte a német Deutsche Umwelthilfe civil szervezet és a Dán Ökológiai Tanács közreműködésével.

Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a lakossági fűtés szociális nehézségei sem adhatnak alapot más emberek alapvető és egészségét érintő jogainak sérelméhez. Az államnak e téren a támogató, ellenőrző és akár tiltó eszközök arányos alkalmazásában legalább akkora felelőssége van, mint az érintett lakosságnak. Az Európai Unió (EU) szabályai erre nézve számos elvárást tartalmaznak - tette hozzá.

Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport környezeti tanácsadó irodájának vezetője úgy vélekedett, hogy a hatalmas károk ellenére nem elég hangsúlyos a szemléletformálás, a hatósági fellépés és a jogalkotás a levegőtisztaság védelmére.

Garaguly István, az AJBH jogi főreferense ismertette: a legutóbbi ombudsmani vizsgálatok arra mutattak rá, hogy jogalkotási
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 15:22
Nincs időm mindent megcsinálni...
keresztyén nők sem kivételek ezalól) leterheli tennivalójuk sokasága és a rendelkezésre álló idő rövidsége. Ebből kifolyólag sok nő kimerült, elbátortalanodott, holtra fáradt életet él.
Évekkel ezelőtt azt olvastam, hogy a modern, időtakarékos eszközöknek és berendezéseknek köszönhetően egy átlagos nő ötven, teljes munkaidőben foglalkoztatott szolgálóval rendelkezik. Lehet, hogy ez a szám nem teljesen pontos, annyi azonban bizonyos, rengeteg kényelmi eszköz áll rendelkezésünkre, melyek az elmúlt nemzedékek asszonyai előtt ismeretlenek voltak. Gondolj csak bele, milyen lehetett mosogatógépek, mikrohullámú sütők, mosógépek, ruhaszárítók vagy autók nélkül élni - sőt, ha egy kicsit még jobban visszamegyünk az időben, még a vezetékes vizet vagy az elektromos áramot sem ismerték!
Emlékszem, gyerekkoromban ellátogattunk egy világkiállításra, ahol az egyik pavilonban a ,,jövő életstílusát" próbálták meg elképzelni. Mindenféle elektromos, hi-tech berendezések végezték a ház körüli
kalmanpiroska, 2018. február 21. szerda, 17:10
Do You Feel Like Given Up?
*Folytasd a küzdelmet a hit szép harcában! Ragadd meg, és ne engedd ki a kezedből az örök életet - hiszen Isten erre hívott el, amikor sok ember előtt megvallottad a Jézusban való hitedet.*
1 T i m ó t e u s 6:12

"Do You Feel Like Given Up?" (Úgy érzed, feladod?) by David Wilkerson (részlet)

Egyre több szolgáló ír nekem az utóbbi hónapokban, kifejezve aggodalmát azokkal a gyülekezetében lévő emberekkel kapcsolatban, akik egyszerűen feladják. Egyre több keresztyén kerül ma döntés elé. Senkinek nem kell így viszonyulnia az Úrhoz, aki feladásról beszél. Néhány keresztyén még a Jézus felé irányuló szeretetének elhagyásáról is beszél. A legtöbb kétségbeesett keresztyén arra gondol, hogy csak ők azok, akik feladják. Olyan gyakran hallani mostanában: “nem tudom ezt tovább csinálni. Teljesen reménytelen! Mi értelme próbálkozni tovább?"

Néhány szolgálótól, akik csak pozitív üzeneteket hirdetnek folyamatosan azt hallom ma, hogy minden keresztyén csodákat él át, mindenki
sacimama, 2018. február 05. hétfő, 22:28
A magyar kormány 630 millió forinttal támogatja a Királyhágómelléki Református Egyházkerületet
A helyettes államtitkár résztvett azon a sajtótájékoztatón, amelyen Csűry István püspökkel együtt számoltak be a tervekről. Fülöp Attila az MTI-nek telefonon elmondta: a 630 millió forintos támogatásból 150 milliót szociális intézményekre, 80 milliót oktatási intézményekre, és 400 millió forintot hitéleti és közösségi tevékenységekre fordítanak.

A beruházások közül kiemelte a szatmárnémeti Láncos templom felújítását, amelyre 30 milliót fordítanak, a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium korszerűsítését, amire 35 millió forintot költenek, illetve 90 millió forintot fordítanak a nagykárolyi Kálvin-központ befejezésére. Emellett hét egyházmegyei központot létesítenek 280 millió forintból.

A helyettes államtitkár elmondta, 2011 és 2017 között körülbelül 3,7 milliárd forinttal támogatta a magyar kormány a Királyhágómelléki Református Egyházkerületet.

Fülöp Attila hangsúlyozta: egyrészt természetes ez a támogatás, hiszen a királyhágómelléki egyházkerület sokat tesz a külhoni
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 17:03
Szita: példátlanul nagy fejlesztési program zajlik Kaposváron
Szita Károly (Fidesz-KDNP) a Kaposvár Polgáraiért Egyesület Megyünk előre című rendezvényén mondott beszédében kiemelte: a város egykori polgármesteréről elnevezett, 171 milliárd forintos program az élet szinte minden területén érezteti hatását és olyan közös értékek mentén folyik, mint a család, a munka, az otthon, a család, az egészség, a rend és a biztonság.

Jelentős beruházások kezdődtek a gazdaság, az egészségügy, a kultúra, az oktatás, a közlekedés, az energiafüggőség csökkentése, a környezetvédelem terén - mutatott rá.

Példaként hozta fel, hogy megkezdődött Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es út gyorsforgalmi úttá bővítése, folyamatban vannak a közlekedési központ fejlesztései, ipari parki területek, utak és járdák újultak, újulnak meg, bővül a távfűtés, biomassza erőművet helyeznek üzembe és biogázt termelnek majd az eddig a földekbe injektált szennyvíziszapból.

Orvosi rendelők újultak és újulnak meg, parkokat alakítanak ki, s olyan fontos épületek rekonstrukciójára is
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 20:13
1/132
Képek, videók
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
Csonka Magyarország 01.jp
chillik
2017. március 21. kedd, 18:02
Az anyák halhatatlanok
tnemarika
2016. május 05. csütörtök, 10:13
Az anyák halhatatlanok
sanci81
2015. április 26. vasárnap, 12:52
A HALHATATLAN SZÉPSÉG.jpg
ildikocsorbane2
2014. április 06. vasárnap, 14:12
halhatatlanság növényei.j
sarkadykati
2013. január 17. csütörtök, 19:17
az anyák halhatatlanok.jp
jpiros
2012. május 03. csütörtök, 14:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.