Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 21. kedd | 34. hét | 233. nap | 00:38 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM-államtitkár: a gazdasági növekedés kézzelfogható előnyöket jelenthet a magyar családoknak
távú, a nemzet jövőjét emberöltőkre meghatározó, nemzetépítő és nemzetegyesítő korszakot nyitott meg. Magyarország a felemelkedés útjára lépett - jelentette ki.

Szavai szerint az elmélyülő válságoktól szenvedő Európa szívében Magyarország saját, sikeres utat választott , amelynek legfőbb célja, hogy a Kárpát-medencei magyarság ismét egységes, erős nemzetté váljon.

Fekete Péter úgy fogalmazott, hogy a magyar nemzet újraegyesítésének megtestesítője a magyar anyanyelv és a nemzeti kultúra, amely nemzedékek között és nemzedékről nemzedékre is élő, erős, lelki, szellemi, gazdasági sorsközösséget képes teremteni.

Az élet tisztelete, az ember szeretete, a családi közösség védelme, az erős nemzetgazdasági és nemzeti kultúra váljon újra a nemzeti sors alapjává - mondta, hozzátéve: hisz abban, hogy ezen múlik a Kárpát-medencei magyar közösség megmaradása.

Szabó Tamás, Jászberény polgármestere (Fidesz-KDNP) méltatta a Jászság gazdasági teljesítményét, amely szavai szerint akár európai uniós,
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 16:18
Tusványos - Egyetemista csapatot indít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia
Az erről szóló megállapodást Kató Béla, a Sapientia Alapítvány elnöke, Dávid László, a Sapientia EMTE rektora és Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke írta alá szerdán a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az együttműködő felek feladatuknak tekintik a Székelyföldön felnövő új nemzedékek "egészséges és keresztény értékeken alapuló nevelését". Ennek érdekében összehangolt szakmai munkával, illetve erőforrásaik közös felhasználásával támogatják a versenysportban és egyetemi tanulmányokban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó székelyföldi fiatalokat.

Az SZJA célja, hogy a sportoló fiatalok fizikai fejlődése mellett hangsúlyosan segítse intellektuális és tanulmányi előmenetelüket is, ezáltal hosszútávon a jövő kihívásainak megfelelő és elsősorban szülőföldjükön boldoguló sportolói elitet hozzon létre - közölték.

A 2018/19-es jégkorongidénytől kezdődően az SZJA a román és magyar
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 16:00
Devecseri Gábor : AZ ELMÚLÁSSAL...
Devecseri Gábor : AZ ELMÚLÁSSAL...

Az elmúlással nem perelnék.
Nem volna mult? Nem volna emlék!
És ha nem múlnék az idő,
nem jöhetne el a jövő;

nem jelennék meg a jelen sem;
bizony, az édes szerelem sem
kellene - hogyha nemzedékek
nem hullnának, mért nemzenének?

Gyerekkoromban azt akartam,
örökké éljünk; majd zavartan
lemondtam róla, nem szivemmel,
de az eszemmel. S hogy az ember

boldog legyen... hogy boldog légy, hát
ne úgy kérdd az idő folyását:
ha el nem múlnék, hogy mi lenne.
De: mit mond majd - mi voltál benne.
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 14:42
Elhunyt Kányádi Sándor költő, író, műfordító
egyszerű élménylíra bölcseleti, létfilozófiai költészetté" - hangsúlyozta az MMA, amely saját halottjának tekinti Kányádi Sándort.

Kányádi Sándor igazi klasszikus volt, olyan egyetemes nagy költő, aki a saját értékein túl egyfajta összefoglalója, megújítója és továbbépítője volt a költészetnek - hangsúlyozta Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke, aki megkerülhetetlennek nevezte Kányádi Sándort az irodalomtörténetben.

Beszélt arról is, hogy a gyermekirodalom klasszikusának versein nemzedékek nőttek fel. Mint mondta, az utolsó pillanatig hatalmas, több nemzedéket felölelő rajongótábora volt, amelynek megalapozása még olyan korban kezdődött el, amikor még nem segítette a média a költészet népszerűsítését.

Kányádi Sándor nagyon fontos szerepet játszott a Kaláka együttes életében, szinte nincs nap, hogy ne játszanánk valahol megzenésített verseiből - mondta az MTI-nek Gryllus Dániel, a zenekar vezetője. A Kaláka, illetve Gryllus Dániel zenéivel három olyan album született, amelyen
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 17:41
Megújította megállapodását az ÁSZ és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
A közleményben az áll, az együttműködés megújításának célja a közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának fejlesztése, valamint az integritás értékeinek a közszolgálatban történő erősítése.

A megállapodásnak köszönhetően szeptemberben - az ÁSZ szakmai támogatásával - elindul a Vezetés és gazdálkodás a közszolgálatban szakirányú továbbképzési szak az egyetemen.

Az együttműködési megállapodás megújításával az ÁSZ és az NKE közös szándéka, hogy erőforrásaik összehangolt és hatékony felhasználásával, az információk kölcsönös megosztásával teret biztosítsanak a jövő nemzedékek iránti közös felelősségvállalásnak, a közjó előmozdításának az alap- és mesterképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben egyaránt.

Az együttműködést Domokos László, az ÁSZ elnöke és Patyi András, az NKE rektora írta alá az egyetem rektori tanácsának ülésén - tették hozzá.
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 11:01
LMP: a fővárost és a kormányt is jobban érdekli a multik profitja, mint az emberek érdeke
Gál József fővárosi közgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélt meg: több jogszabályt is sért a program. Egy 2008-as kormányrendelet szerint lakó- és üdülőövezetben bizonyos hangerő feletti rendezvény nem tartható, egy 2013-as fővárosi rendelet alapján pedig nem adható közterület-használati hozzájárulás olyan tevékenységhez, amely káros a környezetre vagy veszélyezteti az egészséget.

Emlékeztetett: 2010-ben a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa állásfoglalásban mondta ki, hogy a verseny megrendezése a sűrűn beépített belvárosban nem egyeztethető össze a joggal az egészséges környezethez.

A politikus kijelentette: míg a fideszes honatyák a nekik nem tetsző tüntetőket alkotmánymódosítással kívánják kitiltani az utcájukból arra hivatkozva, hogy zavarják a lakókat, a több százezer fővárosit nem kérdezik meg arról, zavarja-e őket a légi verseny. Úgy fogalmazott, a főpolgármesterről egyre gyakrabban derül ki, hogy nem tudja, mi zajlik Budapesten, mintha kicsúszott volna a
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 12:31
Ombudsman: súlyos problémák vannak a gyermekpszichiátriai kezelésekkel kapcsolatban
Székely László a helyetteseivel Csongrád megyében tett kétnapos munkalátogatásának tapasztalatait összegző sajtótájékoztatón elmondta, a tervek szerint a témában még az idén minden érintett - az Igazságügyi Minisztérium, az egészségügyi államtitkárság és az orvostársadalom képviselőinek - bevonásával szakmai konferenciát szerveznek.

A hivatal Kúriával közösen munkacsoportot hozott létre, amely áttekinti az országos gyakorlatot, és javaslatot tesz a kötelező gyógykezelésre vonatkozó nem peres eljárás szabályainak módosítására - tudatta Székely László.

Az alapjogi biztos kifejtette, munkatársaival a megyeszékhelyeken tett látogatásai során azokat a helyszíneket keresik fel, ahol leginkább sérülhetnek az alapvető jogok, az emberi jogok. Azokban a városokban, amelyekben működik büntetés-végrehajtási intézet, oda is ellátogatnak, hogy tájékozódjanak a fogvatartottak és az ott dolgozók helyzetéről.

A Szegedi Fegyház és Börtön az, ahol a tényleges életfogytiglanra ítélt fogvatartottak is élnek
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 13:39
Kövér: Magyarország halhatatlan, amíg nemzedékei hisznek benne és tesznek érte
Kövér László a város újraalapításának 300. évfordulóját ünneplő emlékév hivatalos megnyitóján kiemelte: hármas ünnep a 300. évforduló, az újjászületés magyar, szlovák és európai ünnepe.

Magyar ünnep, mert újabb bizonyítéka annak: a történelem ura soha nem engedi, hogy a világ romboló urainak akarata beteljesedjék rajtunk - mondta a házelnök.

Emlékeztetett: a világhatalomra törő, a keresztény Európát fenyegető oszmán birodalmat a középkori magyar állam önmaga feláldozása árán tudta csak megállítani.

A magyarok 1526-ban, majd az azt követő másfél évszázadban történelmük során először, de nem utoljára fizettek tragikus árat a Nyugat számára prosperitást és jólétet hozó biztonságért - tette hozzá.

Azt mondta: a magyarság által fizetett véráldozatba több száz magyar településhez hasonlóan Kiskőrös sorsa is belefoglaltatott, 1529. április 8-án ugyanis a korábban több ezer éven át lakott település megsemmisült.

Csaknem kétszáz esztendő múlva azonban Kiskőrös újjászületett, a
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:05
Ó ! ti drága apró kincsek ...
Ó ! ti drága apró kincsek ,
tőletek vidám az Élet .
Mint egy csillag úgy ragyogtok ,
a jövő nemzedéke vagytok .
Nőjetek fel egészségben ,
békességben , szeretetben .
Minden gondtól bajtól rejtve ,
a védelmező anya ölben .

Bédné Marika : 2018 . 05 . 17 . 20 : 02 / saját versem /
bedmarika47, 2018. május 17. csütörtök, 20:03
2018. március 26., hétfői Napiszöveg
,,A fiataloknak dicsőségére válik az erejük,
az idős emberek dísze pedig az ősz hajuk"
(Példabeszédek 20:29NW).

Jehova népe ma olyan munkát
végez, amely egyre összetettebb,
és egyre nagyobb méreteket ölt.
Miközben újabb és újabb felada-
tokba vágunk bele, új módszereket
kezdünk alkalmazni, és ehhez hoz-
zátartozik a modern technikai vív-
mányok használata is. Néhány idő-
sebb kereszténynek nehéz lépést
tartani ezekkel a változásokkal (Lukács 5:39NW Aki óbort ivott, az egy sem akar újat, mert ezt mondja:Jó a régi).
De még ha ez nem is igaz minden
esetben, a fiataloknak általában több
erejük van. Ezért hát kedves és ész-
szerű dolog az idősek részéről, ha
képzik a fiatalabbakat, hogy több
felelősséget tudjanak vállalni (Zsoltárok 71:18NW Még amikor megöregszem és megőszülök, akkor se hagyj el, ó, Isten!
Hadd beszéljek a te hatalmadról a jövő nemzedékének,
a te nagyságodról az
charlotteani, 2018. március 26. hétfő, 19:50
Március 15 - Latorcai Csaba: ma ugyanúgy meg kell küzdeni a szabadságunkért és függetlenségünkért, mint 1848-ba
helyettes államtitkár a többi között hangsúlyozta: "A magyar kormány értékei és célkitűzései sokban megegyeznek azokkal, amelyeket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tűzött a zászlajára". Leszögezte, hogy a kormány egyetlen célja és feladata a magyarság érdekeinek védelme, jólétének biztosítása. "Az Európa nyugati felét sújtó népvándorlási hullámmal szemben az a szilárd meggyőződésünk, hogy csak annak a nemzetnek van jövője, amely a családok támogatására és megerősítésére, a becsületes munkára, a nemzedékek közötti egyetértésre és szolidaritásra épít, és amelyet a kétezer éves keresztény hit és kultúra összetart" - tett hozzá.

Az ünnepség után Latorcai Csaba az MTI-nek elmondta: ma sok országból sokféle módszerrel támadják a magyar szabadságot és függetlenséget, csakúgy, mint 1848-ban, de éppen 1848 hősei köteleznek a kitartásra küzdelmeinkben.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen a clevelandi magyar közösséggel ünnepelt, a helyettes államtitkár elmondta: Cleveland az Egyesült Államokban élő
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 20:42
Március 15. - A magyar nemzet összetartozását emelték ki a kolozsvári, zágrábi és lendvai ünnepségek szónokai
valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára mondott ünnepi beszédet. Kijelentette:"Az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget viselünk a határainkon kívül élő magyarok sorsáért, mert nincs és nem is lehet különbség magyar és magyar között. Mert a határok léptek át az ő fejük felett, és nem ők lettek hűtlenek szülőföldjükhöz". Kiemelte: csak annak a nemzetnek van jövője, amely a családok támogatására és megerősítésére, a becsületes munkára, a nemzedékek közötti megértésre és szolidaritásra épít, és amelyet a kétezer éves keresztény hit és kultúra összetart.

"Számunkra az 1848/49-es forradalom és szabadságharc az igazodási pont" - mondta, hozzátéve: "Hősei köteleznek bennünket arra, hogy küzdelmeinkben kitartsunk".

Horváth Ferenc, a MMÖNKT elnöke arról beszélt, hogy a magyar kormánnyal közösen nagyot mertek álmodni, s álmaik jelentős része meg is valósult. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány az alkotmány és esküje szellemében valóban
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 20:33
1/133
Képek, videók
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Nagy családok
sanci81
2018. január 14. vasárnap, 15:18
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
Az elveszett családok 01.
chillik
2016. szeptember 01. csütörtök, 10:50
Az elveszett családok 02.
chillik
2016. szeptember 01. csütörtök, 10:46
Ima a családokért
sacimama
2014. december 28. vasárnap, 22:22
Ima a családokért naponta
sacimama
2014. május 21. szerda, 10:42
Családokért ima
sacimama
2013. június 23. vasárnap, 22:57
Családok könyve
lacipecsenye
2011. január 11. kedd, 16:23
fekete Péter
megyerimihaly
2012. március 14. szerda, 20:47
Fekete Péter.hu.c.jpg
finike
2007. szeptember 29. szombat, 09:25
Fekete Péter.hu.jpg
rambobby
2007. április 04. szerda, 07:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.