Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 09:55 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Áder: nincs kormánypárti vagy ellenzéki klímaváltozás
A köztársasági elnök rámutatott: Magyarországnak ma az oka és a lehetősége is megvan arra, hogy egy bátor, nagyratörő, ambiciózus klímastratégiát valósítson meg.

Az államfő felhívta a figyelmet, hogy a magyar törvényhozás egy olyan indítvány vitáját kezdi meg, amely nemzedékeken átívelő kérdéseket érint, így arról közös nemzeti álláspontot kell kialakítani.

Áder János a veszélyeket nem csak az elmúlt nyár melegrekordjaival, erdőtüzeivel és súlyos aszályaival érzékeltette. Hangsúlyozta azt is, hogy az emberi tevékenység következtében hússzor olyan gyors a felmelegedés, mint a Föld történetében bármikor.

Ma már nem az a kérdés, hogyan mentsük meg a Földet, hanem az: hogyan mentsük meg az emberi civilizációt - mondta.

Kijelentette: ha nem változtatunk, az évszázad végén már nem lesz visszaút, a Föld jelentős része kietlen pusztasággá válik.

A párizsi klímamegállapodás is ezt a veszélyt látva született három éve - idézte fel Áder János, rámutatva: azonban azóta nemhogy nem
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 12:04
Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát
matematikájának alapképlete, hogy ha nincsenek fiatalok, nincs jövő sem. Ha megszületnek és vannak fiatalok, de úgy érzik, nincs jövőjük, akkor az országuknak sincs jövője. Ha az országoknak nincs jövője, akkor Európának sincs, és eltűnik minden, ami kétezer év alatt a földrészen létrejött.

A miniszterelnök arra kérte a fiatal szakmunkás versenyzőket, hogy vállalják a tanulást, a munkát, a hazájukat, és mindezért küzdjenek.

Beszédében idézte az alaptörvényt, mely szerint bízunk a fiatal nemzedékek elhivatottságában, hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejüket ismét naggyá teszik Magyarországot. És ez nemcsak Magyarország igaz, hanem egész Európára - tette hozzá.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a megnyitón elmondta, hogy a kamarának nagy büszkeség és kihívás az EuroSkills rendezvény megszervezése, hiszen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője, 500 szakértő van jelen. A Hungexpo területén 60 ezer négyzetméteren folynak a
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:34
Szigeti Ádám: Magyarország versenyképességét alapvetően meghatározza az innovációs képesség
évtizedekben fogják meghatározni az emberek életét. Budapest számára azért fontosak ezek a szereplők, innovációk, okosfejlesztések és szolgáltatások, mert egy olyan város megteremtése a cél, amely a lehető legjobb életminőséget biztosítja lakói számára - fűzte hozzá.

A második alkalommal megrendezett Tudományok Fővárosa főszervezője, Bartók Marcell, a Vízió Budapest tudománykommunikációs ügynökség vezetője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Magyarország egyik legfontosabb nyersanyaga a felnövekvő nemzedékek agya. Mint fogalmazott, az ilyen eseményeknek épp az a célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai területek iránt.

A vasárnapi ingyenes rendezvényen a tudományos előadások mellett több mint negyven kiállító várja a látogatókat, akik találkozhatnak humanoid robotokkal, végigizgulhatnak egy nemzetközi drónversenyt, benevezhetnek a meteorit-simogatóba, kipróbálhatnak védőruhába öltözve egy sugárkaput és még masszázst is kaphatnak egy igazi
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 14:21
Startupok indítását segítik a BME-n
Az erről szóló megállapodást szerdán írták alá az érintettek.

A program a BME őszi szemeszterén elindul, a legjobb ötletek a képzés végén projektenként 9 milliós támogatást kaphatnak.

Uszkay-Boiskó Sándor, a Miniszterelnöki Kormányiroda pénzügyi szolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára az aláírást megelőzően kiemelte, nemzetgazdasági érdek a startupötletek tőkefinanszírozása, az együttműködés lehetővé teszi, hogy a jövő nemzedéke higgyen az innovatív ötletek megvalósításában.

Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke üdvözölte a kezdeményezést, és hangsúlyozta, az új innovációs ökoszisztémában fontos lesz az egyetemek és a kkv-k célzott támogatása.

A BME-program új elemet jelenthet a startup ökoszisztémában, amely a többi egyetem számára is példát mutathat - tette hozzá az NKFIH elnöke.

Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az MFB oda juttat finanszírozást, ahová a piac nem, holott
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 14:02
Nagy István: ösztönözni kell a GMO-mentes szója termesztését
A miniszter hozzátette, a célkitűzések között szerepel, hogy legalább 300 ezer tonna szóját állítson elő az ország, amivel a szójaimport mintegy fele kiváltható lenne. Ennek elősegítése érdekében nemcsak állami támogatások állnak rendelkezésre, hanem megkezdődött a kutatóintézetek, nemesítő állomások ösztönzése is.

Kiemelte, hogy az ország GMO-mentessége érték, és a jövőben ezzel megfelelően kell gazdálkodni.

Nagy István kifejtette, hogy rohamos mértékben fejlődnek és egyre nagyobb figyelmet kapnak egyes új mezőgazdasági biotechnológiai eljárások, amelyek egyike a gén- vagy genomszerkesztés. Az eljárás abban tér el a már jól ismert géntechnológiai eljárásoktól, hogy a korábbiaknál célzottabban és elvileg nagyobb pontossággal változtatható meg a genetikai állomány. Alacsony eszközigénye, költséghatékonysága és egyszerűsége is hozzájárulhat gyors terjedéséhez. A módszerrel jelenleg mezőgazdasági, humángyógyászati és ipari hasznosítását célzó kutatások is folynak.

Ugyanakkor a gyorsan
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 15:02
Tanévkezdés - Trócsányi: a Nemzeti hitvallásban rögzített célnak kell utat mutatnia a tanároknak és a diákoknak
Trócsányi László a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban tartott évnyitón elmondta, hogy Nemzeti hitvallás a célt úgy rögzíti: "Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot."

Ezt a célt csak úgy érhetjük el, ha a közjót tartjuk mindenkor szem előtt, valamennyien ezért munkálkodunk, és szövetséget teremtünk a múlt, a jelen és a jövő magyarja között - jelentette ki a miniszter.

A gimnázium volt diákjaként arról beszélt, hogy tanárok feladata az iskola múltjának megbecsülése, a tudás átadása és számonkérése mellett fiatalok emberségre nevelése.

A fiatalok a negyven évvel ezelőtti korhoz viszonyítva egy bonyolult, nyitott világban élnek. A közösségi médiatérben minden információ rendelkezésükre áll, szabadon utazhatnak, beszélhetnek, vitatkozhatnak, másként láthatják a világot mint mi egykoron - mondta Trócsányi László
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 14:01
Tűz a régi laktanyában.Dáma Lovag Erdős Anna verse:
Dáma Lovag Erdős Anna verse.:

Tűz a régi laktanyában
/ Mosonmagyaróvár./

Tető roppan, lángnyelv tör az égre
Táncol a tűzkakas, nagy a mérge
Pusztít a kegyetlen, bosszúálló lelke
Ég az elátkozott épület figyelmeztetve!

Mi történt itt megint, milyen pusztítás?
Régi áldozatok , hősök emléke az égre kiált:
Ne legyen iskola, átok ül rajta!
A múlt, hősök jajszavát falakra felírta.

Pusztítanak a lángok, igazságot osztva?
A múlt tragédiája a lángokban sírva.
Ropog a gerenda, mint a géppisztoly hangja
Elátkozott épület, nem lehet iskola!

S elcsendesedik a tűz, eloltják lángját
Elcsitul a múlt, feledni még nem hagyják!
Szomorú emlékek ott benn még fájnak
Üzentek a lángok a tékozló világnak

De mégis, a hősök áldozata a jövőbe tekint
Új
lovagdamaerdosanna, 2018. szeptember 02. vasárnap, 17:20
1/132
Képek, videók
klimavaltozas.jpg
jupiter21
2011. március 15. kedd, 07:37
klimavaltozas_245x.jpg
baratha
2010. július 11. vasárnap, 12:45
Klímaváltozás.jpg
erdesz74
2009. augusztus 21. péntek, 13:04
kormánypárti.jpg
agica2004
2010. december 17. péntek, 11:28
herceg anita ader janos.j
agica2004
2015. február 19. csütörtök, 18:33
Áder János.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder János horgászik.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder Jánosnak is üzentünk
basikele
2013. június 15. szombat, 01:03
20120502-ader-janos-pa rla
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:29
ader-janos.jpg
agica2004
2012. május 09. szerda, 15:17
85445 Áder János.jpg
megyerimihaly
2012. április 18. szerda, 18:10
A Köztársasági elnöknél
oinomaosz
2014. szeptember 25. csütörtök, 12:51
köztársasági elnökök.png
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:34
köztársasági elnök.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 14:07
Köztársasági Elnöki Palot
pecsioszi
2006. június 19. hétfő, 17:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.