Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:46 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
KATALIN NAPJA (NOVEMber 25.)
meghallgatja, akik menyasszonyához, Katalinhoz imádkoznak. Így vált Katalin a házasságra vágyó leányok védőszentjévé. Okossága miatt egyetemek, tudósok, diákok védőszentje is volt. Vértanúságának az eszköze, a kerék miatt pedig a fuvarosok, kerékgyártók, bognárok, molnárok, fazekasok tisztelték.
Napjához férjjósló hiedelmek és praktikák kapcsolódtak. A vízbe tett gyümölcság ha kizöldül karácsonyig, a leány közeli férjhezmenetelét jósolja. Az ágat katalinágnak, katalingallynak nevezik. A jóslás hatékonyságát úgy igyekeztek fokozni, hogy mezítláb mentek az ágért, különböző fákról metszették, lehetőleg lopott ágat vittek a szobába. Volt, aki minden ágnak fiúnevet adott, s amelyik elsőként virágzott ki, olyan nevű férjet várt. A legények is ezen a napon tudakozódhattak jövendőbelijük iránt. Például úgy, hogy lopott leányinget tettek a párnájuk alá, vagy egész nap böjtöltek abban reménykedve, hogy megálmodják a feleségüket. Katalin női dologtiltó nap.
Doroszlón viszont férfi dologtiltó napként tartották
lenke1964, 2017. november 26. vasárnap, 13:08
szeretettel
lehetőségeket arra, hogy Velem és egymással kifelé is hatékony, vonzó kapcsolatokat tudjatok kiépíteni. De csupán a lehetőséget adja. Helyettetek nem, csak értetek, miattatok. Az nem érdekes, ki, mikor és hogyan járatott le Engem önmagában és mások előtt a múltban. Az a fontos, hogy vonzókká váljatok a jó szándékú emberek felé.

Megmarad tehát a döntéstek és az ezzel járó felelősségtek is. A Vízöntő csillagkép nagyon felfokozza a világmindenséget benépesítő szellemvilág felétek irányuló hatékonyságát, s így tisztultabb szemekkel, sőt LÁTÓ szemekkel láthatjátok meg, hogy milyen irányt kell vennetek. De az igazi vezérlő kalauz kell, hogy a Lelkem maradjon.

A Vízöntőben nemcsak SZEMEK fognak rendelkezésetekre állni a látásra, hanem nagyobb ERŐ is, hogy valóban képesek legyetek a meglátott jó megtételére. De erre kényszerítve nem lesztek, (...) kevésbé lesztek akadályozva a jó megtételére. Ilyen értelemben igaz, hogy a Vízöntőben nem csak látástok tisztul, hanem csökken az Engem
sayuri, 2013. október 09. szerda, 12:19
Szlovén nagykövet: a kormányválság nem csökkenti Szlovénia BT-tagsági esélyeit
BT-tagságra még Magyarország és Azerbajdzsán jelentkezett - Szlovénia kezdte meg elsőként a kampányt. Hozzátette, országa megszerezte az EU-államok többségének támogatását, ahogy ezt a szlovén külügyminiszter egy interjúban elmondta.

Kifejtette: Szlovénia a BT-tagsági kampányában hangsúlyozza, hogy a hatékony multilateralizmus következetes támogatója a világszervezetben. Ezenkívül a BT átláthatóságát és elszámoltathatóságát szorgalmazza, mert véleménye szerint ez javíthatja a testület működésének hatékonyságát és erősítheti legitimitását. Szlovénia ugyancsak hangoztatja, hogy a környezeti feltételek romlása és a klímaváltozás olyan új és fontos kihívások, amelyekkel a hagyományos biztonsági ügyek mellett a Biztonsági Tanácsnak szintén foglalkoznia kell - tette hozzá a nagykövet.

Arra a kérdésre, vajon nem szerencsétlen dolog-e, hogy egyszerre két EU-tagállam is pályázik a kelet-európai választási csoportból a BT nem állandó tagsági helyére, a nagykövet úgy válaszolt: Szlovénia és Magyarország
velemenyezd, 2011. október 06. csütörtök, 16:41
Adomány, Bölcsesség, Gyógyítás
elmondhattam volna, ha nem vagytok olyan kemény szívűek. Meg kellett várnotok, míg Én elmegyek, hogy Lelkemet elküldve, az megpuhítsa szíveteket. Mit jelent ez?
Azoknak, akiknek az átlagnál nagyobb szükségük van arra, hogy tisztábban halljanak szívükkel - nem csupán önmaguk, hanem a közösségek, a többi ember számára is - azoknak Lelkem megadja ezt a karizmát. Átlagnál nagyobb empatikus, mások sorsába beleérző szívvel kezdenek rendelkezni, s nagy érzelmi gazdagsággal képesek átélni szeretetem hatékonyságát, értetek vállalt szenvedéseim áldozatát.
Az az ember is, aki most neked tolmácsolja HANGOMAT, volt mikor hetekig nem tudott Rólam másoknak úgy beszélni, hogy ne fojtogatta volna a sírás. Ez nem fáradtság, nem idegkimerültség következménye volt, hanem annak következménye, hogy Lelkem puhító munkát végzet addigi kemény szívében. Ez tehát nem azonos a Hegyi beszédben mondott - boldogok, akik sírnak - kijelentésemmel. Az ott említett sírók alatt az ártatlanul megsanyargatottakat értettem. 2
mosoj9, 2009. szeptember 20. vasárnap, 19:25
Frászt kapunk tőletek, csajok!
az asztrológia, tényleg azt hiszik, hogy humbug. Dehogy az! Valóban vannak tipikus rákok, vannak tipikus szüzek és bakok. Praktikus tudomány az asztrológia, jobb lenne, ha a csávók is rászoknának. A kártyavetés, sokunknak játék csak, de bizony a lelkünkbe tud némi erőt önteni, ha épp nagyon rottyon vagyunk. Ismerünk olyan pasit, aki nézi figyeli ezeket a dolgokat, de többségében teljes hülyeségnek tartják az egészet.
Sírás

Na, ez az, amit mindannyian kipróbáltunk már. Mármint a hatékonyságát a férfiaknál. Valami rosszul esett? Biggyeszd le az ajkad, töltsd meg krokodilkönnyekkel a szemeidet, és máris tiéd a világ. Persze van olyan, hogy a megbántottság, a szomorúság így jut kifejezésre, de ha rendszert csinálsz ebből, bizony előbb vagy utóbb immunissá válik a csávó, és magasról tesz majd arra, hogy épp hullanak a könnyeid. Persze vannak elkerülhetetlen pillanatok, amikor kibukik a sírás, főleg a PMS idején.
Vagy inkább ezt?

Klasszikus eset az is, amikor öltözködési tanácsot
szandra4, 2008. augusztus 16. szombat, 18:28
Képek, videók
Viszlat November
terezia1951
2017. december 01. péntek, 09:44
Naplemente novemberben
dorotea55
2017. november 22. szerda, 17:14
novemberi dér 2017
dorotea55
2017. november 20. hétfő, 19:01
FB 5 ok házasságra.jpg
dnemethk
2016. január 25. hétfő, 20:49
Házasságra!.jpg
sylvi67
2009. július 23. csütörtök, 08:30
kerek szilvia
debrecenizoltan
2018. január 05. péntek, 16:40
kerek-zöld cukkini
taltos1
2017. október 18. szerda, 23:18
Mit kérek 01.jpg
chillik
2017. október 17. kedd, 06:19
Mit kérek 02.jpg
chillik
2017. október 17. kedd, 06:18
Mit kérek 03.jpg
chillik
2017. október 17. kedd, 06:18
Mit kérek 04.jpg
chillik
2017. október 17. kedd, 06:17
Mit kérek 05.jpg
chillik
2017. október 17. kedd, 06:17
Mit kérek 06.jpg
chillik
2017. október 17. kedd, 06:16
Mit kérek 07.jpg
chillik
2017. október 17. kedd, 06:16
Mit kérek 08.jpg
chillik
2017. október 17. kedd, 06:15
Címkék
interjúban elmondta, igazi vezérlő, házasságra vágyó, klímaváltozás olyan, vízbe tett, Biztonsági Tanácsnak, megpuhítsa szíveteket, kelet-európai választási, környezeti feltételek, átlagnál nagyobb, ágat katalinágnak, napon tudakozódhattak, Szlovénia BT-tagsági, hatékony multilateralizmus, ezzel járó, többi ember,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.