Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:26 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öngyilkos merénylők robbantottak több keresztény templomnál
2018. május 14. hétfő 13:10
A támadások Indonézia második legnépesebb városában, Surabayában történtek három templomnál szinte egyszerre, május 13-án, vasárnap reggel. Tizenhárman meghaltak és több mint negyven ember megsebesült a robbantásokban. Az akciót egy család hat tagja követte el - adta hírül az indonéz rendőrség.
Az elkövetők egy család tagjai voltak: az apa egy autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe, 16 és 18 éves fiaik egy motorbiciklit használtak, az anya pedig a 9 és 12 éves kislányaikkal együtt robbantotta fel magát. A merénylet az Iszlám Állam terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezettel hozható összefüggésbe. A család korábban Szíriában járt, nemrég tértek vissza Indonéziába.
Három keresztény, köztük egy katolikus templomot ért támadás. A merénylők még három, házilag készített robbanószerkezetet nem tudtak felrobbantani, ezeket tűzszerészek semmisítették meg. A rendőrség vasárnapra bezáratta a városban az összes
maroka, 2018. május 15. kedd, 10:30
G20 - Elkezdődött a hamburgi rendőrség történetének legnagyobb művelete, a G20-csúcs biztosítása
műveletet azért kellett bő két héttel a július 7-én kezdődő kétnapos tanácskozás előtt elkezdeni, mert már a következő napokban is számos rendezvényt és tüntetést tartanak a Németország északi részén fekvő nagyvárosban.

Eddig csaknem 30 nagyobb szabású demonstrációt jelentettek be. Szombatra például a rendbontók elzárására létesített ideiglenes fogdához (GeSa) hirdetett tüntetést a G20-csúcs ellenzőinek egy szervezete. A megmozdulásnak a GeSa go to Hell (Pokolba a fogdával) címet adták.

A rendőrség a "problémás" tüntetések között tartja számon a 400 fő elhelyezésére alkalmas létesítményhez szervezett demonstrációt. A rendezvény biztosítása lesz a csúcstalálkozó zavartalan és békés lebonyolítására kidolgozott intézkedések "főpróbája".

A húszak politikájának bírálói egy úgynevezett tiltakozó tábort is fel akarnak építeni. A tízezer fő befogadására tervezett tábor június 30-tól július 9-ig működne, szervezői politikai rendezvényként jelentették be. A városvezetés közbiztonsági aggályokra
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 21:44
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 102. (20 kép).
5.

Egy Khevsurians ember néz a kamerába, Khevsureti régió, Grúzia, 1931

Rémisztő hóember, Isztambul, 1929

Halloween jelmez, Egyesült Államok, 1920

Rendőrségi bűnügyi csoport, Nápoly, Olaszország, 1990.

Valentyin Szerov portrét készít Iszaak Levitan-ról, 1890

II. Miklós orosz cár tisztjei körében,
schuro, 2017. február 21. kedd, 21:52
Ötszáz nehéz sorsú gyereket látnak vendégül a városligeti gyereknapon
Lochberg Regionális Tánccsoport, valamint csíkszentdomokosi, indonéz és tatár gyerekek előadását, keleti táncbemutatót, horvát és orosz néptáncbemutatót, valamint azerbajdzsáni népviselet-bemutatót is láthat a közönség.

Az Országgyűlés gyermeknapi sátraiban és a sátrak előtt rajz- és színező versennyel, országházi kirakós játékkal, paravánfotózással és kvízkérdésekkel készülnek, emellett a gyerekek megnézhetik az országgyűlési őrség egyenruháit, rendfokozatait és díszkardjait is.

A Készenléti Rendőrség többek közt interaktív díszelgési bemutatójával, a Magyar Honvédség katonai rendész bemutatójával valamint érdekes előadásokkal, fegyver- és harckocsi mustrával várja az érdeklődőket a Királydombnál.

A biztonságos internet sátorban nyolcadik éve készülnek a biztonságosabb internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, és hasznos tanácsokkal a helyszínre érkezőknek. Az NGYSZ az európai Safer Internet Plus (SIP) programhoz kapcsolódva a gyermekek, szülők és
velemenyezd, 2016. május 26. csütörtök, 16:12
Iszlám Állam - Osztrák iszlámszakértő: csekély az esélye, de történhet Ausztriában is merénylet
Rüdiger Lohlker, a bécsi egyetem orientalisztika tanszékének professzora elmondta: Ausztria az utóbbi években az Iszlám Állam (IÁ) harcosainak tranzitországa lett, hiszen Bosznián át Németország irányába vezető útjukon vagy visszafelé, Bécsben állnak meg. Lohlker a Die Pressének arról is beszélt, hogy eddig uniós összehasonlításban Ausztria és az osztrák rendőrség sikeres volt a szélsőségesek felderítésében, azonban most még több munkatársra lenne szükség.

Nem szabad alábecsülni azt sem, hogy a börtönökben sokan radikalizálódhatnak, ezért "nem rossz ötlet", hogy számos európai államban elkülönítik a kontinensre visszatérő szélsőséges harcosokat - mondta Lohlker.

A szakértő szerint a médiának kishírekben kellene beszámolnia az IÁ fenyegetéseiről, hiszen amennyiben részletesen közlik azokat, és az elkövetők arca is megjelenik a tudósításokban, az a terroristák malmára hajtja a vizet.

Az iszlámszakértő arról is beszélt, hogy szükség van egy toleráns "európai iszlám" kidolgozására, amely
velemenyezd, 2016. április 04. hétfő, 12:22
A tökéletes másolat
Hófehér a bőre, csodálatosan teltek az idomai. Reynoldsot elöntötte a vágy, ha csak arra a testre gondolt. Élete legszebb élménye volt.

Húszévesen megszökött otthonról és az egyetemről, és néhány hétig a Középnyugaton csavargott. Akkor találkozott a német lánnyal. Kettejüknél együttvéve nem volt tíz dollár. Öt fergeteges éjszakát szeretkeztek végig, közben gyümölcsöt loptak, egy étteremben hamis csekkel fizettek, amikor meg a zsaruk üldözőbe vették őket, elloptak egy kopott Chevyt. Két állam rendőrsége üldözte őket.

Arról ábrándoztak, hogy biztonságba kerülnek, és összeházasodnak.

- Megváltoztatjuk a nevünket. - nevetett a lány. - Engem úgy hívnak majd, Mary Ann Williams. Neked mi lesz a neved?

A nagyapja kopói találtak rájuk. A negyedik John Reynolds.

- Megadom neked, fiam, amit apád elmulasztott.

Négy-öt markos fickó tódult a szobába, megragadták, és a régi angolszász iskolákban szokott módon kegyetlenül eldöngették.
lnpeters, 2016. március 14. hétfő, 00:07
Így változtatták pokollá
helyszínénél
A hajtóvadászat során több terroristával végeztek a rendőrök
Tűzharc tört ki a rendőrök és a menekülő merénylők között.
Fedezékben
Rendőrségi őrbódét is célba vettek a támadók
A terroristák a támadás után bevették magukat egy épületbe, a kommandósokkal a nyomukban.
bordat, 2016. január 15. péntek, 18:23
Jakartai merényletek - A KKM a rendőri készültségre figyelmeztet Indonéziában
A konzuli szolgálat honlapján pénteken közzétett figyelmeztetésben emlékeztettek: csütörtökön nagy erejű robbanássorozat történt Jakarta központi részén. Az indonéz rendőrsége hét halottról, köztük egy külföldi - kanadai - állampolgárról és 19 sérültről számolt be.

A biztonsági koordinációs miniszter legutóbbi közlése szerint Jakartában helyreállt a rend, és a főváros újra biztonságos. A helyszínen normalizálódott a forgalom, a tömegközlekedési eszközök és az autók akadálytalanul haladnak a Thamrin sugárúton.

Ugyanakkor a rendőrség szóvivője bejelentette, hogy a terrorcselekmények miatt egész Indonéziában elsőfokú rendőri készültség lépett érvénybe, mivel az elkövetők egy része feltételezhetően a fővároson kívülre menekült.

Balin, a kedvelt turistacélponton elsőfokú biztonsági készültséget rendeltek el.

A konzuli szolgálat továbbra is azt kéri a környéken tartózkodó magyaroktól, hogy fokozott óvatosságot tanúsítsanak és tartsák be a helyi hatóságok utasításait. Javasolják, hogy a
velemenyezd, 2016. január 15. péntek, 12:52
Jakartai merényletek - A KKM óvatosságra kéri az Indonéziában tartózkodó magyarokat
A konzuli szolgálat honlapján megjelent figyelmeztetésben emlékeztettek: helyi idő szerint 10.50-kor nagy erejű robbanássorozat történt Jakarta központi részén. Az indonéz rendőrség eddig 16 halottról, köztük egy külföldi - holland - állampolgárról és több tucat sérültről számolt be. Luhut Pandjaitan biztonsági koordinációs miniszter legutóbbi közlése szerint Jakartában helyreállt a rend, és a főváros újra biztonságos.

Min írták, a robbantások helyszínén továbbra is nagyfokú rendőri jelenlét tapasztalható, a helyszínelők helyi idő szerint délután fél négykor fejezték be a munkájukat, azt követően a térséget megnyitották a forgalom előtt.

Balin, a kedvelt turistacélponton elsőfokú biztonsági készültséget rendeltek el.

A konzuli szolgálat azt kéri a környéken tartózkodó magyaroktól, hogy fokozott óvatosságot tanúsítsanak és tartsák be a helyi hatóságok utasításait, a Thamrin sugárút környékét pedig lehetőség szerint kerüljék el.

Javasolják, hogy a Jakartában tartózkodó magyar
velemenyezd, 2016. január 14. csütörtök, 11:41
Jakartai merényletek - KKM: Magyarország támogatását fejezi ki Indonéziának
merényletekről.

Kiemelték: "Magyarország mélységesen elítéli a világ egyre több térségét sújtó, politikai és vallási köntösben megjelenő, esztelen terrorizmust, amelyeknek ártatlan emberek esnek áldozatul nemzeti és vallási hovatartozástól függetlenül".

A magyar kormány részvétét és szolidaritását nyilvánítja ki az áldozatok hozzátartozóinak, Indonézia kormányának és népének e nehéz pillanatban - tették hozzá.

Az indonéz főváros központjában csütörtökön ismeretlenek kézigránátokkal megtámadtak egy rendőrségi ellenőrzőpontot, majd tűzharcba bocsátkoztak a helyszínre érkező rendőrségi erősítéssel. A rendőrök végül uralmuk alá vonták a helyzetet. Az incidensben az al-Dzsazíra arab hírtelevízió szerint tizenhét ember - hét civil, öt rendőr és öt merénylő - halt meg.

A csütörtöki támadás kitervelőjeként, illetve elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett. Az indonéz hírszerzés vezetője szerint egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet
velemenyezd, 2016. január 14. csütörtök, 10:51
Telefonos és internetes csalók ázsiai hálózatát leplezte le az Interpol
A lyoni székhelyű nemzetközi rendőrségi együttműködési szervezet közleménye szerint a razziákat augusztus 29. és október 31. között hajtották végre.

A First Light 2015 fedőnevű, két hónapig tartó akcióban 245 tajvani és kínai állampolgárt állítottak elő Indonéziában, 168 kínait pedig Kambodzsában vettek őrizetbe. Több mint harminc gyanús call centert azonosítottak be a hatóságok.

A csalás lényege az volt, hogy telefon elhitették emberekkel, hogy bűnözői tevékenységhez köthető csomagot kaptak. A hívást ezután átirányították magukat rendőröknek kiadó csalók felé, akik egy olyan internetes oldalt mutattak a tőrbe csalt embereket, amelyen a nevük a körözöttek között volt feltüntetve. Az elfogató parancsok hamisítványok voltak. Ártatlanságuk bizonyítására az átvert embereknek személyes adataikat kellett közölniük, valamint különböző összegeket kellett átutalniuk vagy személyesen készpénzben átnyújtaniuk az álrendőröknek.

Indonézián és Kambodzsán kívül Kínában, Hongkongban, Dél-Koreában,
velemenyezd, 2015. december 17. csütörtök, 16:12
Kiadta jelentését az amerikai külügyminisztérium az emberi jogok állapotáról
jogokat legsúlyosabban megsértő államoknak és hogy tovább erősödött az orosz politikai rendszer tekintélyuralmi jellege.

A dokumentum szerint a műszaki eszközök különleges szerepet kaptak mind az emberi jogok megsértése elleni küzdelemben, mind a jogsértések kivitelezésében. Kiemelte: erősödött a felismerés, hogy kapcsolat van a korrupció, az emberi jogok megsértése és a kormányzati elnyomás között.

Magyarország esetében a jelentés kifogásolta a civil társadalom elleni "komoly" kormányzati és rendőrségi fellépést, a médiapluralizmus "további megnyirbálását" és a romák diszkriminációját és kirekesztését. A dokumentum szerzői szerint az újraválasztott Fidesz-KDNP túlnyomórészt társadalmi konzultáció vagy az ellenzéki pártokkal való, befogadó párbeszéd nélkül folytatta a 2010-ben elkezdett átfogó változtatásokat a jogi keretrendszerben és az államszerkezetben.

Az amerikai külügyi tárca emlékeztetett rá, hogy nemzetközi szervezetek és emberi jogi civil szervezetek az elmúlt év folyamán továbbra
velemenyezd, 2015. június 25. csütörtök, 21:03
1/4
Képek, videók
Er5 fék- robbantott
fisi
2012. február 21. kedd, 19:43
fémlemezre robbantott.jpg
szidi001
2008. március 31. hétfő, 15:45
Az iszlám állam bevezeti
megyerimihaly
2015. szeptember 02. szerda, 21:09
Háziko-Jamaika.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:12
Jamaica
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 14:02
Jama Masid Delhiben.jpg
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 19:47
Jamaica.jpg
katka5212
2014. május 10. szombat, 18:28
Jamais Contente (100km ór
farkas1945
2013. december 31. kedd, 09:57
Jamaica ; a Golden Eye Ho
farkas1945
2013. november 23. szombat, 11:04
Jamaika koktél
kekzokni
2013. július 30. kedd, 22:16
Jamaica2812812621lSmal l.j
wiwat
2013. július 04. csütörtök, 14:18
Rockhouse Hotel, Jamaica.
durcimarcika
2013. április 09. kedd, 16:01
Jamaica.jpg
szicu
2013. március 04. hétfő, 22:31
Címkék
átvert embereknek, Iszlám Államnak, Safer Internet Plus, nagyapja kopói, jogsértések kivitelezésében, hamburgi rendőrség, kopott Chevyt, 2010-ben elkezdett, helyszínre érkezőknek, emberi jogok, utóbbi években, hajtóvadászat során, helyszínen normalizálódott, támadás után, zsaruk üldözőbe, rendbontók elzárására,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.