Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:44 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
AM: 2020 után is marad a szarvasmarha-ágazat támogatása
Juhász Anikó, a XXII. Bonyhádi Állategészségügyi és Állattenyésztési Tanácskozáson tartott előadásában hozzátette: előtérbe fog kerülni a technológiai és a tudásra alapozott fejlesztés, illetve az állategészségügyi feladatok.

Kitért arra is, hogy a szarvasmarha-ágazat pozitív piaci folyamatok előtt áll, a török piac stabil, a kivitel nő, az import csökken. A legfrissebb KSH-adatok szerint a magyar szarvasmarha-állomány létszáma a 2017-es 864 ezerről 2018-ra 879 ezerre nőtt.

Ismertetése szerint jelenleg az ágazat szereplői az anyatehenek, a hízott bikák és a tejhasznú tehenek után44 ezer, 16 ezer és 101 ezer forint termeléshez kötött, nemzeti támogatást kapnak. Átmeneti nemzeti támogatásként húsmarhára 30 ezer, anyatehénre 22 ezer, a szarvasmarha extenzifikációjára 30 ezer forint támogatás jár, a tejtámogatás literenként5,45 forint.

Az átmeneti nemzeti támogatások 2020-ig biztosan fennmaradnak, 2018-ban tervezik az előlegfizetést, amire október 16-a után kerülhet sor - mondta.

Közlése
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 16:17
Jót tett a szokatlanul meleg időjárás a brit gazdaságnak
ütemét: havi, illetve az adott hónapról visszavezetett mozgó háromhavi becsléseket ismertet.

Az új módszertan alapján számolt adatok szerint a brit gazdaság teljesítménye júniusban a várt 0,2 százalék helyett 0,1 százalékkal nőtt. Májusban ennél robosztusabb, 0,3 százalékos, áprilisban 0,2 százalékos volt a növekedés.

A brit gazdaság 80 százalékát adó szolgáltatási szektor 0,5 százalékkal, az építőipar 0,9 százalékkal bővült a vizsgált három hónapban. Az ipari termelés viszont 0,8 százalékkal csökkent. Ezen belül a feldolgozóipar 0,9 százalékkal zsugorodott, és ezzel recesszióba fordult.

"A brit külkereskedelmi hiány észrevehetően nőtt, meredeken csökkent az autók és a repülőgépek exportja, az import viszont emelkedett" a brit statisztikai hivatal szerint.

Az ONS tájékoztatása szerint a júniussal zárult negyedévben jelzett növekedéshez a labdarúgó-világbajnokság is hozzájárult. Anglia az elődöntőig jutott az oroszországi tornán, a csapat sikereit nagy ünneplések kísérték.

A
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 12:57
Európai Bizottság: nő az amerikai cseppfolyósított földgáz behozatala az EU-ban
Jean-Claude Juncker a Donald Trump amerikai elnökkel való júliusi tárgyalásán ígéretet tett rá, hogy fokozni fogják az amerikai LNG európai behozatalát.

"Az Európai Unió kész arra, hogy megkönnyítse az Egyesült Államokból származó cseppfolyósított földgáz importjának növelését, ami már javában zajlik. Az amerikai LNG-export növelése versenyképes árak mellett egyre nagyobb, stratégiai szintű szerepet játszhat az EU gázellátásában, azonban Washingtonnak is szerepet kell vállalnia ebben azzal, hogy csökkenti a kivitelt sújtó bürokratikus korlátozásokat" - mutatott rá Juncker.

Továbbá hangsúlyozta: az energia területén folytatott együttműködéssel mindkét fél sokat nyerhet.

Miguel Arias Canete energiapolitikáért felelős uniós biztos hozzátette, hogy a diverzifikáció fontos elem az európai földgázellátás biztonságának garantálásában.

2017 és 2023 között a cseppfolyósított földgáz globális kereskedelme várhatóan több mint 100 milliárd köbméterrel, 391 milliárdról 505 milliárd köbméterre nő. Az
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 11:37
Magasan az elemzői várakozások fölé nőtt a júniusi exporttöbblet
nőtt, ami 120 millióval több a tavaly júniusinál.A havi exporttöbblet eddig csak kétszer lépte túl az egymilliárd eurós küszöböt, 2015 márciusában 1,027 milliárd euró, 2016 júniusában 1,150 milliárd eurót tett ki.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában kiemelte: júniusban a várakozásoknál lényegesen nagyobb többlet keletkezett a külkereskedelemben, ami a második legnagyobb érték a 2016. júniusában mért érték után.

A második negyedévben 387 millió euróval csökkent a külkereskedelmi többlet, így az áruforgalom ronthatta a GDP növekedését, amit részben ellensúlyozhatott a szolgáltatások többletének növekedése. A csökkenő külkereskedelmi többletet a robusztus belső kereslet, különösen a beruházások szárnyalása, a dinamikusan növekvő fogyasztás és készletfeltöltések okozták.

Az év egészében a Takarékbank elemzőjearra számít, hogy a külkereskedelmi többlet mintegy 600 millió euróval7,480 milliárd euróra mérséklődik a tavalyi 8,082 milliárd euróról, így
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:41
Folyamatosan csökkennek Ukrajna nemzetközi tartalékai
Az év eleje óta 5,6 százalékkal csökkentek a tartalékok.

A nemzeti banknál azzal magyarázták a csökkenést, hogy 321,5 millió dollár állami adósságot kellett kifizetni devizában, valamint a jegybank a nemzetközi valutapiacon végrehajtott intervenciók során 64,4 millió dollárral többet adott el, mint amennyit vásárolt - írta az UNIAN ukrán hírügynökség.

A tartalék feltöltésének legfőbb forrásai a belső kihelyezésű állami devizakötvényekből származó kormányzati bevételek maradtak, amelyek júliusban 130,9 millió dollárt és 60,5 millió eurót tettek ki.

Mindezeken kívül a tartalékok volumenét a pénzügyi eszközök átértékelése is befolyásolta 45,9 millió dollár értékben.

A jegybank közlése szerint a nemzetközi tartalékok háromhavi importot fedeznek.

Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy tavaly Ukrajna nemzetközi tartalékai 21 százalékkal nőttek az előző évihez képest és elérték a 18,8 milliárd dollárt.
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:11
KSH: csaknem 600 millió euró volt az exporttöbblet májusban
A július 10-én kiadott első becslése szerint a kivitel még 0,1 százalékkal csökkent, ezért az exporttöbblet 19 millió euróval kisebb volt.

Májusban a kivitel értéke 9,080 milliárd, az import 8,484 milliárd euró volt.

A májusi aktívum 29 millióval nagyobb a márciusinál és 79 millió euróval több az áprilisinál, míg az év első két hónapjában az exporttöbblet 210 millió euróval több volt a tavalyinál.

A gépek, szállítóeszközök exportja 2,1 százalékkal, az élelmiszereké 9,7 százalékkal elmaradt a tavaly májusitól, a feldolgozott termékek kivitele 6,5 százalékkal nőtt.

A májusi importban 1,8 százalékkal nőtt a gépek és szállítóeszközök behozatala, 6,6 százalékkal a feldolgozott termékeké és 2,1 százalékkal az élelmiszereké, míg az energiaimport euróban számolt értéke 4,1 százalékkal csökkent.

Az energiahordozók importja változatlan áron 18 százalékkal csökkent, a kőolaj és kőolajtermékek és a villamosenergia behozatala több mint tizedével, a gázimport csaknem 40 százalékkal
velemenyezd, 2018. augusztus 02. csütörtök, 10:21
Tőzsde - Vegyes indexek New Yorkban
A zárás előtt bő másfél órával a DJIA-30 index 0,5 százalék, az S&P-500 index 0,3 százalék veszteséget, a Nasdaq Composite index pedig 0,1 százalék nyereséget.

A nagy iparvállalatok részvényeit a külkereskedelmi ellentétek eszkalálódása miatt újraéledt befektetői aggodalmak terhelték meg. Médiajelentések szerint a Fehér Ház 25 százalékos importvám kivetését fontolgatja kínai termékek 200 milliárd dolláros tételére.

A piaci várakozásokat felülmúló negyedéves eredménynek köszönhetően Apple részvénye öt és fél százalékos emelkedéssel megcélozta az ezer millió dolláros piaci tőkeértéket. Az Apple eredménye az egész technológiai ágazatot feljebb segítette. Az ágazati mutató 0,7 százalékkal erősödött a szerdai kereskedésben.

Az olajár szerdán az amerikai készletek és az OPEC termelésének a növekedése miatt csökkent, a Brent nyersolajé 2,67 százalékkal hordónként 72,23 dollárra, a WTI nyersolajé 1,88 százalékkal 64,47 dollárra.

A dollár erősödött, az arany ára ezzel párhuzamosan
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 20:32
GKI: sokféleképpen hat a forint gyengülése a gazdaságra
A több évnyi tartós, de enyhe értékvesztés után a forint értéke jelentősen, 6 százalékkal csökkent az euróhoz és 10 százalékkal a dollárhoz képest július elejére az április végi árfolyamhoz képest, majd enyhén korrigált - idézte fel elemzésében a kutatóintézet.

A GKI összegezte, az importált termékek árának növekedése emeli a fogyasztói árindexet, számos termék esetén az emelkedő importár akár ki is árazhatja a piacról a behozott terméket, ami a hazai termelők számára jelentősebb áremelést tesz lehetővé. A keresetek elmúlt években bekövetkezett erőteljes emelkedésének hatása még alig jelent meg az árakban, de az importverseny gyengülésével ez is erőteljesebben érvényesülhet - közölték.

A gyengülő hazai valuta javíthatja a gazdaság versenyképességét, mivel elvben ösztönzi az exportot - állapították meg. A gyenge forint exportösztönző hatását azonban korlátozza, hogy az export túlnyomó részét a multinacionális cégek bonyolítják le, amelyek jellemzően nagy importaránnyal dolgoznak és belső
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 12:21
MLBKT: tovább nőtt a gazdaság júliusban
A közlemény szerint a 2017-es év végi trend végig kedvező képet mutatott, és ez folytatódott 2018 első felében is. Az ütem némileg gyorsult, de nem változott lényegesen az előző hónaphoz képest.

A korábbi júliusokkal összevetve az idei érték meghaladja az 52,7 pontos hosszú távú júliusi átlagot, de elmarad az elmúlt három év átlagától, ami 53,9 pont.

A felmérésben vizsgált részindexek fele csökkent júniushoz képest, a változások mértéke egy esetben haladta meg a 4 százalékpontot.

A foglalkoztatottsági index az elmúlt hónapoktól eltérően júliusban is csökkenésre utal, második alkalommal huszonegy hónap után. Az index értéke alacsonyabb lett júniushoz képest, és ezzel a hatodik legalacsonyabb júliusi 1995 óta.

A 2018 július havi index a tizedik legmagasabb júliusi érték 1995 óta. Július összességében átlag feletti hónap volt a korábbi években, a hosszú távú átlag értéke 52,5, a júliusoké 52,7. Az elmúlt három évben a júliusi átlag magasabb volt, 53,9 pont, köszönhetően a tavalyi és a
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 09:11
Heti makronaptár - Külkereskedelmi termékforgalmi, kiskereskedelmi statisztikai adatok jönnek a jövő héten
százalékkal nőttek az előző év májusihoz képest.

Szerdán teszi közzé a májusi külkereskedelmi termékforgalom második becslését a KSH. Az első becslés szerint 577 millió euró volt a külkereskedelmi többlet májusban, az export euróban számított értéke gyakorlatilag nem változott, az importé 2,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A forgalom alakulását befolyásolta, hogy 2018 májusában egy munkanappal kevesebb volt, mint egy évvel korábban. A külkereskedelmi többlet 245 millió euróval csökkent.

Csütörtökön publikálja a KSH a júniusi kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó első becslését. Májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 7,1, naptárhatástól megtisztítva 7,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 5,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,1 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított
velemenyezd, 2018. július 29. vasárnap, 08:10
Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 0,4 százalék, a frankfurti DAX index 0,6 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,5 százalék emelkedéssel kezdheti a keddi kereskedést, míg az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,2 százalékkal erősödhet nyitáskor.

Hétfőn veszteséggel zárt a főbb európai értékpapírpiacok túlnyomó többsége. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,20 százalék csökkenéssel fejezte be a kereskedést, a Stoxx 600 index 0,19 százalékkal gyengült, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,17 százalékkal végzett alacsonyabban.

Londonban az FTSE-100 index 0,30 százalékkal csökkent, a frankfurti DAX index pedig 0,10 százalékkal gyengült a hétfői kereskedésben, a párizsi CAC-40 index pedig 0,37 százalékkal ment lejjebb. A madridi IBEX-35 index 0,01 százalék erősödést ért el, míg Milánóban 0,87 százalékkal esett az FTSE MIB index.

A legnagyobb vesztesek közé az autóipari papírok soroltak be hétfőn, részben az amerikai-kínai importvám ellentétek, részben pedig a Fiat Chrysler
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 07:50
PM: az államháztartás központi alrendszere az első hat hónapban 1420,5 milliárd forint hiánnyal zárt
áfa-bevétel. A belföldi befizetések emelkedése elsősorban a kereskedelemhez és a feldolgozóiparhoz köthető. A dohánytermékek utáni bevételek előző évhez viszonyított növekedését elsősorban a magasabb cigarettaforgalom, illetve a jogszabályváltozások miatti alacsonyabb bázisévi bevétel határozta meg. Az import utáni befizetések növekedésének hátterében a forgalom bővülése áll.

Az áfa-kiutalást jogszabályváltozás is érintette, 2018 januárjától a "jó adózók" kiutalási határideje 45 napról 30 napra csökkent - közölték.

A jövedéki adóból származó bevételek az idei év első hat hónapjában 498,4 milliárd forintot tettek ki, amely az egy évvel korábbi összegnél 41,0 milliárd forinttal magasabb.

A személyi jövedelemadó államháztartási szintű bevétele az év első hat hónapjában 1050,2 milliárd forint volt, amely 128,3 milliárd forinttal magasabb az egy évvel korábbinál.

A pénzügyi tranzakciós illetékből származó bevétel idén június végéig 114,6 milliárd forintot tett ki, amely az egy évvel korábbi
velemenyezd, 2018. július 23. hétfő, 12:31
1/127
Képek, videók
szarvasmarha.png
chillik
2017. október 22. vasárnap, 16:33
Szarvasmarha mentés.jpg
samsira
2010. április 26. hétfő, 16:28
Szarvasmarha (tehén)
zsofi8x
2009. október 31. szombat, 10:37
szarvasmarha.jpg
tormamarti
2009. október 29. csütörtök, 19:38
szarvasmarha.jpg
zserboka
2009. július 31. péntek, 13:01
Juhászné Bérces Anikó-Erd
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 13:41
Juhászné Bérces Anikó
maria_kadar_148
2016. március 18. péntek, 23:09
Bonyhádi csodacipő
dnemethk
2010. május 14. péntek, 15:46
Bonyhádi Mázli5
fantii
2010. március 11. csütörtök, 20:06
Bonyhádi Mázli4
fantii
2010. március 11. csütörtök, 20:06
Bonyhádi Mázli3
fantii
2010. március 11. csütörtök, 20:05
Bonyhádi Mázli2
fantii
2010. március 11. csütörtök, 20:04
Bonyhádi Mázli
fantii
2010. március 11. csütörtök, 20:04
Bonyhádi tó
peterimajoridozsahe
2009. december 03. csütörtök, 10:49
Címkék
madridi IBEX-35, forint gyengülése, dinamikusan növekvő, várakozásoknál lényegesen, oroszországi tornán, értékesítés naptárhatástól, csökkenő külkereskedelmi, belföldi befizetések, fogyasztói árindexet, import csökken, török piac, behozott terméket, villamosenergia behozatala, euróövezeti EuroStoxx50, változások mértéke, munkanappal kevesebb,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.