Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:13 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kos
feladatokat részesíti előnyben, amelyek több-kevesebb önállóságot tételeznek fel. Nem különösebben szereti, ha a kiadott feladatok elvégzése közben útmutatásokkal, észrevételekkel látják el. A Kos szeret szabadúszóként dolgozni.

A Kos a szerelemben

Akár nő, akár férfi, a legfontosabb számára, hogy partnere elismerje őt. A Kos nők nem szeretik a tutyimutyi, határozatlan, gyenge jellemű férfiakat, inkább a magabiztos, erős, szenvedélyes férfiakhoz vonzódnak. Persze általában épp az ilyen típusú pasikkal nem lesz hosszúéletű a kapcsolatuk, hiszen ők maguk is akaratosak, határozottak és irányító hajlamúak. Erre mondják, hogy “két dudás egy csárdában “. Hogyan hódíts meg egy Kost? Közelíts hozzá intellektuális síkon, légy ötletes és tettrekész. A vita szót pedig töröld ki a szótáradból.

A Kos és az egészség, a sport

A Kos jegyhez tartozó testrész a fej, így az arc, a szemek, a fülek és a száj az átlagosnál érzékenyebbek. Uralkodó bolygója, a Mars miatt
eposz, 2018. április 25. szerda, 21:17
Fájdalom
veszélyére figyelmeztet, és arra készteti az egyént, hogy azt elkerülje, vagy megfelelően kezelje. A fájdalom két típusát különböztetjük meg: a gyors fájdalmat és a lassú fájdalmat.

A gyors és a lassú fájdalom jellemzői

A gyors fájdalmat mintegy 0.1 másodperccel érezzük meg a fájdalmat okozó behatás után; a lassú fájdalom 1 másodperccel vagy később érezhető a kiváltó inger után. A gyors fájdalmat a páciens úgy jellemzi, hogy az éles fájdalom, hirtelen fájdalom, vagy szúró fájdalom, olyan típusú, amelyet akkor érzünk, ha ujjunkat tűvel megszúrjuk. A gyors fájdalom majdnem csak a bőrre korlátozódik. A lassú fájdalmat égő fájdalomnak, kínzó fájdalomnak vagy lüktető fájdalomnak szokták jellemezni, és olyankor jelentkezik, ha már szövetkárosodás van, mint például tályog képződésénél vagy súlyos ízületi gyulladásban. A lassú fájdalom a test bármelyik szövetében jelentkezhet. A fájdalom minden típusának észlelése a szabad idegvégződéseken történik. A gyors fájdalmat mechanikai vagy
eposz, 2018. április 18. szerda, 18:03
A 6 legjobb étel cukorbetegeknek
A 6 legjobb étel cukorbetegeknek

Ha valaki hajlamos a kettes típusú diabéteszre, vagy már esetleg beteg is, fokozottan kell figyelnie az étrendjére.

A cukorbetegeknek le kell mondaniuk a cukros üdítőkről, cukorkáról, fánkokról és egyéb finomságokról, mert ezek miatt túl magas lesz a vércukorszintjük, ami hosszú távon károsíthatja a veséket, az idegrendszert, a látást és a szívet is. Nagyon fontos, hogy a megfelelő ételeket, szénhidrátokat fogyasszák - de pontosan melyek is ezek?

Teljes értékű gabonafélék

Teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények, quinoa, bulgur, zabpehely - ezek a rostdús élelmiszerek megakadályozzák avércukorszintingadozását, valamint hosszabb időre lakatnak jól, ráadásul bőven van bennük kálium is.

Lazac

A lazacban található egészséges omega-3 zsírsavak nem csak a szívbetegségek kialakulásának esélyét csökkentik, de a cukorbetegségét és a magas vérnyomásét is. Hetente két alkalommal érdemes fogyasztani, ha nem lazacot,
vorosrozsa66, 2018. április 16. hétfő, 23:24
5 egyszerű módszer, melyek segítségével...
5 egyszerű módszer, melyek segítségével megszabadulhatsz a szem alatti karikáktól!

Ki ne ébredt volna már úgy, hogy szemei alatt egy-egy jókora szürkés sötét folt díszelgett. Bizonyára mindenki megtapasztalta már, de az ilyen típusú szem alatti karikák a nap folyamán valamennyire eltűnnek. Ezzel ellentétben vannak, akiknek sosem tűnik el, és ez azért lehetséges, mert nekik a szem alatti bőrük sokkal vékonyabb, mint másoké. A vékonyabb bőr miatt pedig jobban láthatóvá válnak a vérerek.

Ennek az állapotnak a hátterében állhatnak genetikai tényezők, környezeti hatások, vagy csak egyszerűen együtt jelentkezik az öregedési folyamatokkal. Egy teljesen ártalmatlan állapotról van szó, viszont sok embert zavarhat, hiszen esztétikailag okozhat problémát.

Tényezők, amik még állhatnak a sötét, szem alatti karikák kialakulásának hátterében:

Öregedés
Alkohol
Allergia
Túlzott só fogyasztás
Hormonális
vorosrozsa66, 2018. április 16. hétfő, 23:03
Szeretet és igazság
lányok viszont új ötlettel állnak elő: Mindjárt besötétedik. Nem lehetne, hogy előbb mindnyájan kimenjünk még egy kicsit labdázni, és csak azután mosogatunk el?
2. sz. példa: Egy szórakozott fiú azt mondja a szüleinek, hogy most jutott eszébe, másnap beszámolót kell tartania. Feltétlen le kell rohannia a könyvtárba biciklivel (5 km az út), hogy még ki tudja kölcsönözni a szükséges könyvet. A szokásos esti menetet viszont teljesen fölborítja ezzel.
Nézzük csak, hogy reagálhatnak erre különböző típusú szülők:

Példa : 1. sz. Mosogatás vagy játék :
Hatalmaskodó szülő: A szabály az szabály. Ha siettek, még marad legalább 10 perc, hogy világosban játszhassatok.
Nemtörődöm szülő: Nem érdekel, mikor mosogattok el, de játszani nem tudok ma veletek. Túl sok a munkám, nem érek rá.
Engedékeny szülő: Persze, hogy kimehettek. Majd én elmosogatok. Ti csak játsszatok nyugodtan.
Istenfélő szülő: Jó, menjünk ki mindnyájan az udvarra. Ha besötétedik, együtt
kalmanpiroska, 2018. április 15. vasárnap, 18:59
Facéról tallóztam
Nem akarom részletezni, mind tudjuk. Ahogy azt is, hogy ahol 1 ember a góré, ott per definíció nincs demokrácia. Hogy az mi, arról lehet most újra 4 évig nyenyegni, de nem demokrácia, az biztos. És azért nem kell erről vitázni, mert minden oldalon minden ember úgy ment el szavazni, hogy ezt pontosan tudta, sőt ezért ment el szavazni. Egyik ezt akarta még sokáig, másik ezt akarta befejezni. Úgyhogy köszi, erről akkor nincs több vita
- Magyarország nem európai értékrendű ország, hanem egy ún keleti típusú autokrácia. Lásd újra a fentieket. 4 éve másról sem szól ez az ország, mint hogy állítsuk meg Brüsszelt. Megállítottátok. Akkor ne gyere nekem holnap azzal, hogy szerinted mi fejlett nyugati ország vagyunk, meg hogy büszke európai vagy. Küldd a gyerekedet Voronyezsbe nyaralni, Novoszibirszkbe egyetemre, és a NER-ből kilopott pénzből vegyél házat a Krímben. Ne Ibizán lazulgassál hunyorogva a migráns kurvák között, baszod. Hanem menjél oda, ahová szavaztál.
Fentiek legkésőbb hétfő óta száraz tények,
aranyag, 2018. április 12. csütörtök, 20:28
Észak Hollywood-i Lövöldözés: 1997
esélyük sem a menekülésre. Megadni meg ugye nem akarták magukat, több tíz éves börtönbüntetésre számíthattak. Inkább a halált választották. A 200-as számot kicsit túlzásnak találom, esetleg a vége felé és az utakat biztosítani, stb. lehetettek már annyian a helyszínen.

Csak érdekesség hogy az orosz AK-47-es hangjától és tűzerejéről rettegtek az amerikai katonák a vietnami háború idején. Több 10 centiméteres vasbetonfalat is képes átlőni! Persze csak bizonyos távolságból, nem mindegy milyen típusú lőszerrel, állítólag a házilag fűrészelt-reszelt az egyik legveszélyesebb és legbrutálisabb az emberi szövetre nézve. Olyankor a lövedékmag elejére egy X-et szoktak reszelni. Fokozottan illegálisnak számít, mert annyira pusztító hatású. Léteznek puhább, általában ólom (ólommag), és ennél jóval keményebb acélból készült magvak. Továbbá léteznek hegyes "ember barátabb", tompa és gömbölyített elejű lövedékek. Ha emberi kart vagy lábat éri pl. a tompított vagy akár reszelt lövedéke, akkor képes leszakítani,
eposz, 2018. április 12. csütörtök, 13:58
A vitamin
elősegítve a baktériumok, vírusok és élősködők okozta fertőzések leküzdését.

Természetes forrásai: belsőségek (máj, vese, szív, stb.), tej és tejtermékek, tengeri halak, tojássárgája

Provitaminját tartalmazza nagy mennyiségben:

sárgarépa

paraj

sütőtök

kajszi- és sárgabarack

sárgadinnye

paprika, általában az erősen sárga, piros, vagy zöld színű zöldségek, gyümölcsök. A paradicsom kivétel, mert a benne található karotinoid típusú vegyület, a likopin nem bomlik A-vitaminra.

Felszívódását segítő tényezők: kevés olaj vagy zsiradék.

Felszívódását gátló tényezők:

magas koleszterinszint kezelésére felírt kolesztiramin tartós szedése

savlekötők csökkentik az A- vitamin készletet

cinkszegény étrend

Optimális mennyiség:

felnőtt férfiak: 9000 μg/nap

felnőtt nők: 7500 μg/nap /

A pontos igénymeghatározás és ajánlott mennyiségek
klarika47, 2018. április 10. kedd, 08:12
C. G. Jung személyiség típusai
Carl Gustav Jung a Lélektani típusok című, 1921-ben elkészült könyvében ír a személyiségtípusokról. Jung beszél az általános beállítódásról és a funkciótípusról a személyiség jellemzésekor. Az általános beállítódás az extra- ill. introverzió. E két típus leginkább a tárgyhoz való viszonyában tér el egymástól.

Az extravertált típus számára a külső tények jelentik a tájékozódási pontot. ,,Egész tudata kifelé néz, mert a számára fontos és mérvadó determináció mindig kívülről jön. ... Érdeklődése és figyelme a tárgyi eseményeket követ, elsősorban legszűkebb környezetét. Nem csak az események, hanem a dolgok is lebilincselően hatnak rá. Ennek megfelelően cselekvése is személyek és dolgok befolyásának ened;" (Jung 2006: 14)

A másik estben az általános beállítódásra jellemző lehet az introverzió. Az introvertált a világot nem objektívan látja, hanem észlelését átszövik szubjektív elemek
eposz, 2018. április 10. kedd, 05:13
Az Instagram új sztárja a dühösnek látszó macska
A szfinx avagy kanadai szőrtelen macska egyre több lakásban előfordul. A különleges kinézetű háziállat egyik legegyedibb példánya a Svájcban élő Xherdan, akit ráncos bőre miatt a netezők a legdühösebb macskaként jellemeztek. Gazdája, a 45 éves Sandra Filippi elmondta, hogy rögtön beleszeretett, amint meglátta. A házi kedvenc másik két szfinx cicával és egy kutyával él együtt. Kinézete ellenére nagyon jámbor és barátságos, viszont ellentétben az ilyen típusú macskákkal, őt nem lehet nádszálnak
schuro, 2018. április 09. hétfő, 21:29
Tallóztam
rendelkező emberekre!

1. Szeretnek egyedül lenni

Szeretnek egyedül lenni, mert így érzik azt, hogy önmaguk lehetnek, és azt érezhetnek, amit csak szeretnének. Számukra az egyedüllét olyan, mint más számára a meditáció. Nem élnek nagy társas életet, mert inkább a gondolataikkal, a megérzéseikkel állnak szoros kapcsolatban.

2. Olyan embereket vonzanak magukhoz, mint amilyenek ők

Mivel általában csendes, visszafogott, nyugodt életet élnek, ezért szinte mindig ilyen típusú embereket vonzanak be az életükben. Nagyon empatikusak, így rendszerint mindent megtesznek, hogy a hozzájuk közel állókon segítsenek.

3. Nehéz a bizalmukba férkőzni

Mivel rengeteg tapasztalat gyűlt fel bennük az évtizedek, évszázadok során, ezért nehezen engednek közel embereket magukhoz. Rendszerint a baráti körük kisméretű, mert csak azok előtt nyílnak meg, akikben tényleg megbíznak.

4. Nem haragtartók

Könnyen megbocsátanak másoknak, mert nem képesek
horvathnemagdi, 2018. április 02. hétfő, 20:21
1/386
Képek, videók
Gyöngyviràgok kos
eva6
2018. április 25. szerda, 06:39
Cicák kosàrban
eva6
2018. április 10. kedd, 11:26
Png rózsàk kosà
eva6
2018. április 03. kedd, 07:48
Tojások kosàrban
eva6
2018. március 31. szombat, 19:45
koszyk-wielkanocny (1).gi
koszegimarika
2018. március 30. péntek, 09:23
Nyuszi kosàrban
eva6
2018. március 29. csütörtök, 14:34
élet-feladatok.jpg
lilagondolatok
2015. december 01. kedd, 22:17
feladatok és megoldások10
hollygergo
2009. január 08. csütörtök, 15:31
Biológiai feladatok közép
hollygergo
2008. december 06. szombat, 15:00
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:10
A legfontosabb parancsola
katalin_53
2018. február 17. szombat, 10:35
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
A legfontosabb dolog az é
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:35
Címkék
házilag fűrészelt-reszelt, fájdalom minden, szokásos esti, tompított vagy, megérzéseikkel állnak, emberi szövetre, könyvtárba biciklivel, ilyen típusú, amerikai katonák, külső tények, általános beállítódásról, másik estben, fájdalmat okozó, szükséges könyvet, gyerekedet Voronyezsbe, baráti körük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.