Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:08 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Alvás közbeni fogcsikorgatás
feszültség. A gyerekek ugyanis sokszor nem tudnak mit kezdeni az ambivalens érzésekkel, tartanak a szeretett személy elvesztésétől, és inkább elfojtják indulataikat.

Ha úgy érzi, ez utóbbi állhat a tünet együttes hátterében és pár héten belül nem tapasztal javulást, nyugodtan kérjen külső segítséget és keresse fel a területileg illetékes nevelési tanácsadót.

Dr. Rozsits Andrea

Az éjszakai fogcsikorgatás

Az éjszakai fogcsikorgatás jelensége mindenekelőtt ideges típusú embereknél fordul elő. Különféléket fejezhet ki: önfejűséget, agressziót, autoagressziót is, a belső kitartás jelszavát ("össze kell szorítanom a fogaimat"), vagy hasonlókat. Ha valaki éber állapotban, tehát akaratlagosan csikorgatja a fogát, csak egy töredékét használja fel annak az erőnek, amivel éjszaka működik.

A szokásos rágás során a harapás ereje mintegy 5 kilopondot tesz ki (fogorvosi mértékegység), ez tudatos-akaratlagos erős harapás alatt 7 kilopondig mehet fel. Ezzel szemben a
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 19:26
Új helyesírás: lehull a lepel az MTA rejtegetett tudásáról
kész, de csak fél évvel később tették az MTA elnökének asztalára a teljes anyagot, aki 5 hét alatt engedélyezte annak megjelenését. Az MTA Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottság elfogadta az új szabályzatot, amiről idén május 26-án tettek bejelentést.

Mi ezek után szerettünk volna cikket írni belőle, idáig vártunk vele.

Csütörtökön az alábbi kérdéseinket visszük a bemutatóra:
1) Nagyon jó, hogy végre megszabadulunk az UEFA-bajnokok ligája és a férfivízilabda-világbajnokság típusú írásmódoktól a sportújságírásban bevett formulák (UEFA Bajnokok Ligája, férfi vízilabda-világbajnokság) javára, de nem érezték-e úgy a munka során, hogy a brutális szaknyelvi autonómia túlzó?

2) Nem tartják-e a közoktatásban folyó nyelvtantanítás csődjének, hogy ennyi változat és írásmód terjedt el egyes szavakból vagy például a keltezés írásmódjából?

3) Mi lesz a következménye annak, hogy ennyiféle helyes írásmód lesz? Nem jönnek létre ezerféle torzszülött szóalakok, amelyeket a
eposz, 2018. július 18. szerda, 01:33
Így ne legyen többé szúnyogmágnes!
szagot. Mindegyik embernek saját egyedi bakteriális keveréke van, ez alkotja a személyes illatot.

Kutatások szerint a szúnyogok jobban vonzódnak bizonyos baktériumokhoz, mint a többihez, így tehát ha ezekből több van bőrünkön, biztosan célpontjaikká válunk.

Bizonyos szúnyogok ráadásul jobban kedvelik a különböző testrészek illatait. Néhány szúnyog inkább fogja a végtagjait harapni, ameddig mások inkább az ágyékot vagy a hónaljat. A genetika is fontos szerepet játszik abban, hogy milyen típusú baktériumok élnek bőrünkön, ezt befolyásolhatja az étrendünk is. A legjobb megoldás így az, ha szúnyogriasztót használunk, illetve bőrünket gondosan befedjük ruhával.

Nem csak a kemikáliákon múlik a szúnyogok elleni védettség.

2. Vércsoport
Sajnos, rossz hírünk van a 0-ás vércsoportú embereknek: ők a legkedveltebbek a szúnyogok számára. Mielőtt megharapnának ugyanis, megkóstolják bőrünk váladékait, amellyel pontosan meg tudják határozni vércsoportunkat. A 0-ás után
katalinkohut, 2018. július 11. szerda, 06:21
Bizonyítottan karcinogén hatásúak a felfüggesztett valsartan
kockázata. Az orvostársaságok vezetői gondos mérlegelés után arra jutottak, hogy az elhagyás lényegesen nagyobb kockázattal jár, mint a szennyezéssel esetleg érintett készítmény tovább szedése. Arra bíztatják a betegeket, hogy lehetőség szerint legfeljebb egy hónapon belül keressék fel kezelőorvosukat egy másik, megfelelő gyógyszerre történő átállítás érdekében.

A kezelőorvosok számára az ajánlás azt határozza meg, hogy amennyiben nincs mérhető érzékenység az ACE-gátlókkal szemben, elsősorban ilyen típusú legyen a helyettesítő vérnyomáscsökkentő készítmény, tekintettel e gyógyszercsoport terápiás értékeire és a két gyógyszercsoport hatásmechanizmusának nagyfokú hasonlóságára. Amennyiben allergia vagy egyéb intolerancia észlelhető ACE-gátlókkal szemben, akkor támaszkodjanak a más gyártótól érkező valsartan-tartalmú gyógyszerekre. A helyettesíthetőségről táblázatos formában megfelelő tájékoztató is készült, mely ide kattintva érhető el. Prof. Dr. Merkely Béla, a Szakmai Kollégium Kardiológiai
yaskane, 2018. július 05. csütörtök, 13:07
Krónika 9. rész (épített környezet, napirend után)
sérelmével jár - vélekedett az ellenzéki képviselő.

Kormány: jelenleg 120 méteres épületet is fel lehetne húzni

A vita lezárását követően Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára azt mondta, hogy a jelenlegi szabályozás alapján akár 120 méteres épületet is fel lehetne húzni. Most viszont a módosítással egy új fogalmat vezetnek be, amelyik az építmény teljes magasságát szabályozza, a "földcsatlakozástól" annak tetejéig - tette hozzá, kiemelve: eddig nem létezett ilyen típusú korlátozás. A törvény most csak egy keretszabályt alkot, az önkormányzatok ennek alapján alkotják meg saját rendeleteiket - mutatott rá.

Az államtitkár úgy összegzett, hogy a jogszabály elfogadása lehetőséget ad arra, hogy ezentúl a lépcsőzetesség elvének figyelembe vételével, szakmai alapon lehessen döntést hozni az épületekről. A módosítás visszavonása viszont megengedné, hogy bármilyen magas épületet lehessen építeni - közölte.

Napirend után

A napirend utáni felszólalás
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:06
MK-Ultra - Delta - Black Operations
Duncan O'Finionan:
- Ne lepődj meg, ha a tengerészgyalogos barátaid között is van közülünk való.
Jesse Ventura:
- Akkor hadd kérdezzem meg ezt, azt mondtad, nyíltan beszélhetünk bármiről.
Robert Duncan O'Finionan:
- Teljesen.
Jesse Ventura:
- Öltél embert?
Robert Duncan O'Finionan:
- Öltem.
Jesse Ventura:
- Ezekben a küldetésekben tetted.
Robert Duncan O'Finionan:
- Úgy van.
Jesse Ventura:
- Akkor hadd kérdezzem meg azt, milyen típusú célpontokat kaptál?
Robert Duncan O'Finionan:
- Általában, nem mondták miért. Csak annyit, ez a célpont. Megsemmisíteni.
Jesse Ventura:
- Nem volt felette irányításod, amikor elvégezted?
Robert Duncan O'Finionan:
- Nem.
Jesse Ventura:
- Ahogy jönnek vissza az emlékeid, jönnek olyanok, amikre jobban örülnél, ha nem emlékeznél?
Robert Duncan O'Finionan:
- Nap mint nap.
Jesse Ventura:
- Napjainkban is dolgozol valakinek?
Robert Duncan
eposz, 2018. június 30. szombat, 21:30
PM: a munkáltatók 81 százalékánál találtak munkaügyi szabálytalanságot
Elsősorban azt vizsgálták, hogy megvalósult-e a 2018. január 1-jén életbe lépett minimálbér és garantált bérminimum emelése, illetve áttekintették a foglalkoztatási jogviszonyok rendezettségét és a munkaidőre, pihenőidőre vonatkozó jogszabályok megtartását.

A minimálbérre és garantált bérminimumra vonatkozó szabályok megszegése 42 munkavállalót érintett, azaz a jelentés szerint ez a típusú szabálytalanság továbbra sem jellemző. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a legtöbb probléma a határidőben történő bérfizetés elmaradásából adódott, ami 409 munkavállalóra terjedt ki. Az ágazatokat tekintve ezek a problémák főként a feldolgozóipar területén fordultak elő.

A fekete foglalkoztatás a vizsgált dolgozók 16 százalékát érintette, az építőiparban ellenőrzött munkavállalóknak azonban az 53 százalékát, a mezőgazdaságban dolgozóknak pedig a 42 százalékát.

Az elmúlt évek tapasztalatainak megfelelően kiemelkedő volt a nyilvántartási kötelezettség megszegése (hiányos, hamis nyilvántartás, illetve
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 13:01
ooOoo
Eposz megjegyzés: Másik "típusú" Merkúr

Még nem tudom a "meghibásodás" részleteit, de kiderítem valahogyan. Legalább én tapasztaltabb leszek.

Ikrek: a szópárbajok bajnoka

Az érzékeny idegrendszerű, csupa ideg Ikreket hamar ki lehet hozni a béketűréséből, de amint kipörlekedte magát, el is felejti az ügyet. Ha ellenfele vevő szellemességére, a legkellemetlenebb perpatvar is nevetésbe fulladhat. Ha nem, csalafintán, talpraesetten érvel, kegyetlen - mert annyira találó - kis tüskéi még akkor is bőrünk alatt sajognak, amikor ő már heted hét országon túl jár.

Bár szívesen köszörüli a nyelvét az emocionálisan túlfűtött típusokon, valójában retteg az érzelmi viharoktól. Ha ilyet tapasztal, egyszerűen köddé válik - még dühödtebb rohamot váltva ki egy pl. Bika vagy Skorpió típusú partnerből, vagy az érzelmek, intuíciók agyonracionalizálásával igyekszik összezavarni a másikat, hogy aztán diadalmasan lesújthasson.

Akár szakmai közegben akár magánéletében keveredik
eposz, 2018. június 21. csütörtök, 23:13
A férfi gazdagsága
9. A férfi gazdagsága

A dollár értéke lassan, de folyamatosan lefelé tart. Az észak-amerikaiak mégsem lankadnak, és újra meg újra felteszik a kérdést: mire lennél képes egymillió dollárért? Kedvenc válaszaim egy közvélemény-kutatás során születtek, amely az USA Today c. újság egy régebbi számában látott napvilágot. A megkérdezettek negyvenkét százaléka az alábbiak közül legalább az egyikre hajlandó lenne: két évet börtönben tölteni, végleg átköltözni egy másik országba, soha többé nem találkozni a legjobb barátjukkal, vagy ledobni kedvenc háziállatukat egy szikláról (akkoriban arapapagájunk volt!). Te mire lennél képes egymillió dollárért? Lehet, hogy a kérdést méltóságon alulinak tartod? Vagy arra gondolsz, hogy túlontúl elégedett és fegyelmezett vagy ahhoz, hogy egy ilyen típusú kísértés maga alá gyűrjön? Jézus viszont nem így vélekedett erről. (folyt. köv.)

Dan Doriani
kalmanpiroska, 2018. június 21. csütörtök, 16:32
Krónika 3. rész (nemzetközi szerződések)
szerinte szorosabbra fűzi a két ország közötti kapcsolatot az által, hogy lehetőséget nyújt a fiataloknak a másik ország kultúrájának megismerésére.

A megállapodás által 18 és 30 év közöttiek utazhatnak a másik országba, elsősorban turisztikai céllal - tette hozzá. Közölte: frakciója támogatja a Hongkong által 2015-ben kezdeményezett, és 2016-ban megkötött megállapodás kihirdetését.

Molnár Gyula (MSZP) kiválónak nevezte a javaslatot és fontosnak nevezte, hogy Magyarország részt vegyen ilyen típusú együttműködésekben.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint minden olyan együttműködés üdvözlendő, amely két ország kölcsönös előnyét szolgálva járul hozzá a gazdaság növekedéséhez, és erősíti Magyarország nemzetközi megítélését. Kifogásolta ugyanakkor, hogy a javaslat ilyen későn került a Ház elé.

Kontrát Károly megköszönte a javaslat támogatását. Egy későbbi felszólalásában a késlekedést azzal indokolta, hogy a hongongi fél részéről hiba csúszott az egyezmény angol szövegébe, egy ilyen hiba
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 12:42
K-vitamin szerepe cukorbetegségben
Az elmúlt évtizedekben rohamosan nőtt az újonnan diagnosztizált cukorbetegek száma világszerte, a betegség gyermekeket és felnőtteket egyaránt érint. A keringési rendszerben felhalmozódó glükóz lassan, de biztosan pusztítja a szervezet sejtjeit, a létfontosságú fehérjéket, enzimeket és zsírokat.
Mindezek következtében jelentősen megnő az artériák falán kialakuló plakkok előfordulási esélye, ami különböző szív-, és érrendszeri betegségek előtt nyit utat (stroke, infarktus, stb.).

Szerencsére a természetben számos olyan értékes és hatásos vegyületet találunk, amik képesek csökkenteni a vércukorszintet, valamint a kóros szövődmények kialakulását. Ilyen értékes vegyület a K-vitamin is, mely egyes kutatások szerint akár 50%-kal képes csökkenteni a diabétesz rizikóját (American Journal of Clinical Nutrition).

A kutatók szerint a K-vitamin jótékony hatása annak köszönhető, hogy segíti a kalcium kiürülését az erekből, ezáltal képes megelőzni a cukorbetegség és a szívbetegségek
pacsakute, 2018. június 18. hétfő, 11:30
Tallóztam
válthat ki, továbbá a termékek tápértéke is csökkent. Fontos, hogy tisztában legyünk vele, nem csak a gyümölcsöket és a zöldségeket módosítják genetikailag, hanem az állati eredetű termékeket is.

5. Sütőporos kenyér

Hallottál már valaha a kálium-bromátról? Sütőporként szolgál, aminek segítségével a kenyér olyan puha és szép marad hosszú-hosszú ideig, mintha most vettük volna ki a sütőből. A kálium-bromát azonban fejfájást, bőrkiütést és emésztési problémákat okozhat. Sajnos a legtöbb típusú kenyérben megtalálható. Kanadában, Kínában és az Európai Unióban már betiltották.

6. Farmon tenyésztett lazac

A farmokon tenyésztett lazacokat Ausztárliában és Új-Zélandon is betiltották. A probléma az, hogy a farmokon tenyésztett halak speciális, igen szigorú étrendje antibiotikumot és különféle egyéb anyagokat is tartalmaznak annak érdekében, hogy megnöveljék a kalóriatartalmukat. Egyszerűen nincsenek egészséges anyagok az ilyen lazacokban.

7. Zsírpótlókkal ellátott
horvathnemagdi, 2018. június 17. vasárnap, 06:10
1/389
Képek, videók
1.Rózsitól - Szép Napot.j
anci-ani
2013. július 28. vasárnap, 11:30
1.Húsvétra Rózsitól.jpg
anci-ani
2013. március 30. szombat, 13:10
1.Csodás napot Rózsitól.j
anci-ani
2013. február 25. hétfő, 10:04
Gyertyákkal Rózsitól
csalogany13
2012. december 17. hétfő, 09:48
Naplementben Rózsitól
csalogany13
2012. december 17. hétfő, 09:40
Rózsitól kaptam-
csalogany13
2012. december 02. vasárnap, 09:19
RÓZSITÓL AZ ÚJ hétre
csalogany13
2012. december 02. vasárnap, 09:18
Szép estét - Rózsitól
anci-ani
2012. szeptember 21. péntek, 16:47
Szép napot - Rózsitól
anci-ani
2012. szeptember 19. szerda, 20:21
Rózsitól napszemüveggel
csalogany13
2012. május 31. csütörtök, 20:52
Rózsitól orgona
csalogany13
2012. május 31. csütörtök, 20:52
Rózsitól galambbal
csalogany13
2012. május 31. csütörtök, 20:51
A gyerekek olyanok
sanci81
2018. július 16. hétfő, 17:50
fehér_szinesbőrű gyerekek
maroka
2018. július 09. hétfő, 11:16
Gyerekekkel a napok
anna4459
2018. július 02. hétfő, 20:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.