Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 02:02 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ásványolaj szövetség: maradnak a benzinkutakon az üzemanyagok megszokott jelölései is
jelölések kihelyezését, a szövetséghez tartozó többi társaságnál, illetve töltőállomáson ez folyamatosan történik majd, és rövid időn belül mindenhol kint lesznek a címkék.

A benzint a kör, a gázolajat a négyzet, az üzemanyag gázokat pedig a rombusz formájú matrica jelöli.

A Magyarországon kapható benzinfajtáknál egységesen az E5 jelölést alkalmazzák. Az E az etanol rövidítése, az E5 pedig azt jelzi, hogy az üzemanyag legfeljebb 5 százalék etanolt tartalmaz, az országban jelenleg csak ilyen benzin típusú üzemanyagot forgalmaznak.

A dízelt a B7 matrica jelöli. A szakértő szerint Magyarországon ez eleinte okozhat félreértéseket, de a megszokott jelölések segíteni fognak a tájékozódásban. A B betűs jelölés a bio-komponens tartalomra utal.

Az egységes európai üzemanyag-jelölő címkék plusz információt jelentenek, amelyek minden európai uniós országban egyértelműek - emelte ki Grád Ottó.

Az EGT-országokban, Izlandon, Liechtensteinben és Norvégiában, valamint Macedóniában, Szerbiában,
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 15:32
Carboferr: a fordított áfa távol tartja az acélipari piactól az adócsalókat
A társaság közleményében felidézte: az acélipari termékek többségére alkalmazandó, eredetileg év végén lejáró, de szeptember közepén 2022. június 30-ig meghosszabbított fordított adózás egyebek mellett a hengerelt, különböző szélességű vas vagy ötvözetlen acélipari termékekre, továbbá a melegen hengerelt rúd vagy ötvözetlen acélból, illetve egyéb ötvözetlen acélból készült árucikkekre vonatkozik.

A 2015 elejétől hatályba lépett intézkedést főként az áfacsalás minimalizálására hozták, mivel a csaló cégek nemcsak a költségvetésnek okoznak kárt, hanem a piaci szereplőknek is. Például rendkívül alacsony szintre szorították le az árakat, ami súlyos károkat, sok esetben csődöt hozott az amúgy is többnyire alacsony árrésekkel dolgozó hazai acélkereskedőknek - hangsúlyozta a Carboferr.

A közlemény szerint a fordított áfa hatására elindult a piactisztulás, az intézkedés segíti a torz piaci árak megszűnését is, ami hosszú távon elengedhetetlen a törvényesen működő vállalkozások fennmaradásához.

Az
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 16:02
Hollik: Soros pénzéből cenzúrázzák a bevándorlásellenes véleményeket
Mint mondta, "fel kell hívni erre a jelenségre a figyelmet, hogy a Facebook nem először és minden valószínűség szerint nem is utoljára nyíltan politikai szerepet vállal, és mindezt úgy teszi, hogy egy olyan cég kezébe adta a törlést, a moderálását és a cenzúrát, amely egyébként Soros György által támogatott cég".

G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója elmondta, kollégája Facebook-oldalát egy mém miatt letiltotta a közösségi oldal. A kép egyik részén Emmanuel Macron francia államfő látható félmeztelen színesbőrű férfiak társaságában, a kép alsó részén az unokáját karjaiban tartó Orbán Viktor látható. A kép felé azt írta az újságíró: "Tessék választani".

A főszerkesztő szerint a képhez sem kommentárt, sem jelzőt nem fűztek. Ezt a tartalmat a közösségi oldal eltűntette és egy hétig letiltotta őt, az újságíró oldalát pedig eltüntették.

"Ez félelmetes és kiábrándító, és a jövőt illetően is elgondolkodtató" - mondta G. Fodor Gábor, hozzátéve, hogy baloldali véleménydiktatúra van.
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 18:21
Előkerült az ország luxuskoldusa: Juhász Péter megint kér
https://images.hvg.hu/image.aspx?id=b1a1d154-6c54-413d-b5d4-d1c21f 33953e&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118cELŐKERÜLT AZ ORSZÁG LUXUSKOLDUSA: JUHÁSZ PÉTER MEGINT KÉREGET
Bordács Bálint2018.09.30. 16:49

Hihetetlen, de pártjának taccsra vágása után Juhász Péter ismét nyilvánosan tarhál! Az ország koldusa ismét akcióban, október 23-án csöröghetnek az aprók a hírhedt fehér dobozban!

Nagyon úgy néz ki, hogy az egy főre eső szóbeli ellenállásban Magyarország felküzdötte magát a világélvonalba az áprilisi választás óta. A Magyar Ellenzéki Pártok közül ezúttal is a leggyorsabb a DK-s Gyurcsány Ferenc volt, aki mindenkit megelőzve hirdette meg nagy sikert aratott rendezvénysorozatát, ami olyan hosszantartóra sikeredett, hogy kedd délutáni indulása után csütörtök délelőttre már össze is omlott. A teljesen szétesett
menusgabor, 2018. szeptember 30. vasárnap, 18:00
A depresszió megelőzésében is segíthet a mediterrán étrend
A Molecular Psychiatry című szaklap aktuális számában közölt tanulmány szerzői az utóbbi nyolc év 41 tanulmányát elemezték.

A gyümölcsök, zöldségek, gabonaételek - köztük teljes kiőrlésű kenyér- és tésztafélék, barna rizs -, olajos magvak, olívaolaj és kevés hal, hús, valamint tejtermék fogyasztásán alapuló étrend a kedélyállapotra is hatással van az analízis eredményei alapján.

A University College London kutatócsoportját Camille Lasalle vezette, aki elmondta, hogy az eddigi bizonyítékok azt mutatják, lehetnek ételek, amelyek csökkentik a depresszió kockázatát, noha egyelőre nincsen elegendő klinikai teszteredmény, amely ezt igazolná.

Az étel és a kedélyállapot közötti összefüggést nehéz megmagyarázni, mert sok egyéb tényező is szerepet játszhat ebben. A depresszió - többek között - étvágyvesztést okozhat, és aki nagyon rossz kedvű, nem is törődik magával megfelelően.

A boldog ember nagyobb eséllyel él egészségesen, többek között kevesebb alkoholt fogyaszt, amely köztudottan
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 13:07
H.Kohut Katalin: Szerepjátékok
Ült órák óta a rendelőjében, nem jött ki senki. Érkezett egy hegyközi parasztasszony, kérdezte, van-e bent valaki. Magdika felelte, hogy nem tudja, még nem jött ki senki. Az asszony bement, elmondta kiforgatva, amit Magdika mondott. Kijött a hentes csúfnevű, gátlástalan orvos, kiabálni kezdett, hogy ki az, aki azt hazudja, hogy órák óta vár, mert ő most nézett ki öt perce, nem volt kinn senki. Ekkora embertelenség láttán Magdika megszeppent és soha többé nem ment orvoshoz.
- Ismét beigazolja a vaj típusú nővér hozzá nem látását. Neki kellett volna öt percenként kinéznie, valamint kiállni Magdika mellett, hogy de doktor úr, valóban nem néztünk ki órák óta.
- Amikor egyszer a barátnőm reggel 8 órától délután 5-ig várt a diabétesz lábrendelésen, s már rosszul volt az éhségtől és várakozástól, még őt tolta le a sárkány típusú nővér. Hatalmas szája volt Marikának, s még azt volt a furcsa, hogy befolyásolni tudta a főorvost, mindenki ideges volt, amikor az asszisztensnő kiabált a betegre.
-
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 12:52
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: a lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra kell törekedni
gazdaságú ország, gazdasági növekedését nagymértékben meghatározzák a külső tényezők, ezért az az érdeke, hogy legfontosabb partnereivel mindenképpen szabadon tudjon kereskedni. Amennyiben nem megállapodással zárulnak le a Brexit-tárgyalások, az EU-tagországok és Nagy-Britannia közötti befektetési és kereskedelmi együttműködés rendkívül nehézkessé fog válni, a töredékére fog visszaesni. Ekkor ugyanis a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályai vonatkoznának az együttműködésre, és vámjellegű, illetve más típusú akadályok nehezítenék a kapcsolatokat.

Hangoztatta Szijjártó Péter azt is, hogy a magyar álláspont szerint a kontinens jelenlegi helyzetében a biztonság terén sem engedhető meg, hogy nélkülözzék a britek együttműködését, Európának ugyanis ilyen terrorfenyegetettséggel még soha nem kellett szembenéznie, a biztonsági helyzet soha nem volt ennyire törékeny - szögezte le. A britek Európában és globális összevetésben is egyedülálló titkosszolgálati, hírszerzési és védelmi rendszerrel rendelkeznek,
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:42
1/390
Képek, videók
benzinkutak anno.jpg
jpiros
2012. június 11. hétfő, 14:09
Benzinkutak
dnemethk
2009. október 18. vasárnap, 18:59
http://uzemanyag.hupon t.h
tuningegesjavito
2015. január 13. kedd, 21:20
üzemanyag feltöltés.jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 13:33
üzemanyag ár.jpg
basikele
2012. szeptember 13. csütörtök, 23:39
üzemanyag árak 1990.
bodajne
2012. február 10. péntek, 07:00
uzemanyag(1).jpg
gigi55
2011. október 05. szerda, 21:36
üzemanyag szint
ujlakimisi
2011. augusztus 24. szerda, 16:46
üzemanyag töltés.jpg
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:14
üzemanyag feltöltés
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:14
elfogyott az üzemanyag
macoka65
2010. március 15. hétfő, 05:20
tesco_uzemanyag.jpg
felbersandor
2010. január 20. szerda, 00:06
Üzemanyag kódolás
ujlakimisi
2010. január 19. kedd, 19:46
tesco_uzemanyag.jpg
agica2004
2008. november 25. kedd, 14:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.