Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:55 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép jó éjszakát!
A jelen kor sajátsága, hogy nincs idő semmire, akinek van munkahelye az jóformán állandóan dolgozik és örül, ha este hazaér, akinek pedig nincsen, súlyos megélhetési problémákkal küzd. De ebből álljon az egész életünk? Van-e kiút az ilyen mókuskerékből, és ha igen, mi zökkenthet ki ebből a kerékvágásból?Nincsen semmire se idejük, se családra, se baráti kapcsolatok ápolására, de legfőképpen magukra. Ők maguk minden fontossági sorrendnek a legvégén kullognak. Dolgoznak reggeltől estig, sőt még éjszaka is, hétvégén is. Sokan közülük a feléjük megnyilvánuló teljesítményelvárást, az őket körülvevő rengeteg akadályt és problémát látva úgy érzik, megfulladnak a nehézségekben. Fontos azonban tudni, hogy a jól-létnek a boldogság csak az egyik összetevője, azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, nekünk is tenni kell. Gyermekkorunkban arról ábrándoztunk, hogy felnőve boldogok leszünk, ők szabják meg a saját életük határait, azt csinálják majd, amit nagyon szeretnek, szabadon és vígan élnek.Fontos az úgynevezett
kirscha, 2018. április 10. kedd, 21:09
Opten: februárban négyéves csúcson az építőipari cégalapítások
csökkenőben vannak és a követelések meghajtására is jobbak az esélyek, mint a korábbi években - mondta Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója a közleményben. A szektor továbbra sem mentes a problémáktól, februárban 778 építőipari cég ellen indult végrehajtás, tehát a fizetési nehézségek az ágazat jelentős részét érintik. A likviditási problémák mellett azonban a legnagyobb probléma a szakemberhiány. A szakemberhiány megoldásán túl az ágazatnak majd meg kell küzdenie az elaprózódottsági problémákkal is, ha a korábbiaknál sikeresebben szeretné majd venni a gazdaság hullámzásait - véli a szakértő.

Az Opten adatai szerint közel 50 ezer építőipari cég és 35 ezer egyéni vállalkozás működik, melyek közül mindössze 5100 cég árbevétele haladja meg a 100 millió forintot. Az 1 milliárd forint éves árbevételt pedig 410 cég éri el. A bevallási időszak még csak most kezdődik, de vélhetően a jó tavalyi évnek köszönhetően azért a 2017-es számok ennél szebb árbevételi eloszlást mutatnak majd - közölte az
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 09:21
Grezsa István: a Kárpátaljának nyújtott egészségügyi támogatások elősegítik a magyarok szülőföldön maradását
összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa azon a konferencián tartott előadást, amelyen a Kárpátalján ötödik alkalommal - ezúttal a magyar kormány támogatásával - szűrést végző magyarországi orvostanhallgatók összegezték a térségben szerzett tapasztalataikat.

A kormánybiztos hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy az anyaországi orvostanhallgatók bekapcsolódtak a kárpátaljai magyarság egészségügyi támogatásába, mert jelentős hiányt pótolnak a nagyon komoly problémákkal küszködő ukrán egészségügyben. A Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztossága ezért is karolta fel a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Külhoni Programja keretében a Semmelweis Egyetem (SE) Hallgatói Önkormányzata által 2016-ban Kárpátalján indított szűrővizsgálatokat - tette hozzá.

A mostani szűrés ráadásul egybeesik a kisebbségbarát nyelvtörvény ukrán alkotmánybíróság általi eltörlésével, ami azt jelenti, hogy ha az ukrán parlament kisebbségellenes nyelvtörvényt
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 07:23
Szebb és jobb korrupt mentes Magyarországot!
céljából -, egy sajnálatos tapasztalatomról tájékoztatni Önt, mivel megítélésem szerint több ezer vagy több tízezer embert is érint (érinthet) ez a kérdés.

Sokak előtt ismert, hogy Ön a szívén viseli a beteg emberek sorsát, így a megboldogult Horn Gyula is éveken át tartó, különleges ellátásban (VIP-es) részesült a Honvéd Kórházban.

Feleségem, aki 53(!) évig szolgált az egészségügyben, mint szakorvos tette a dolgát és most a Honvéd Kórházban van neurológiai-pszichiátriai problémákkal, és ,,kijutott neki", hogy egy fiatal (kezdő) egészségügyi dolgozó minősíthetetlen sértő hangot használjon vele szemben, hogy az orvosok elnézzék, hogy meztelenül tologassák kerekes ágyon a betegszállítók, hogy össze-vissza szurkálják a kezét, mert nem lettek megtanítva egy vénás injekció beadására. És amikor ezt a kórház igazgatójának elmondtam (a nővér nevének említése nélkül), akkor a ,,mundért védve", látatlanban azt magyarázgatta, hogy biztosan rossz a vénája vagy gyenge a
kirscha, 2018. március 01. csütörtök, 18:41
A hivatalos agymosás...
A hivatalos agymosás 10 pontban!
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét.Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást. Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás
simocsi, 2018. február 15. csütörtök, 00:45
Olyan katasztrófa felé sodródunk, amilyet még nem láttunk
inflációról, úgy a klímaváltozásról is beszéljenek az emberek. Vagy akár mondjuk egy választási kampányban is legyen szó róla. Ugyanakkor azt látni kell, hogy ettől még elképesztően messze vagyunk globális tekintetben is, és egyelőre nem látni a fordulatot. Ez egyfajta 22-es csapdája" - mondta a cégvezető.

Sok minden múlhat az ázsiai óriásokon

Az elmúlt év másik fontos eseménye az volt, hogy Kína is elindult a globális gondolkodás útján, így elkezdett foglalkozni azokkal a globális problémákkal, amelyeket egyébként hatalmas populációja révén részben ő okozott - véli ifj. Chikán.

Kína például amellett, hogy a legnagyobb széndioxid-kibocsátó, a legnagyobb megújuló energia-befektető is. "Az igazság persze nem ennyire egyszerű: nem azért vannak ilyen kiemelkedő számaik a megújulóknál, mert hatalmas zöld fordulat zajlik az országban, hanem azért, mert Kína minden energiafajtába elképesztő összegeket ölt az elmúlt időszakban, hogy csillapítsa energiaéhségét" - magyarázta ifj.
anna4459, 2018. január 25. csütörtök, 09:51
Mi az oka az ellenzék folytatólagosan elkövetett bukásainak?
Van ennek a kérdésnek egy érdekes oldal:Ha valakikhez csak egy bizonyos információ jut el akkor nagyon egyszerű dönteni mert nincs másik vagyis ha média 90% ban kormány párti akkor csak hurrá optimizmus van.Ha valamelyik csoportot meg zsarolják akkor is nevezhetjük az ellenzék bukásának.Ha bizonyos csoportot pénzel rá veszel egy olyan szavazásra hogy a számára érdektelen országban ki elnököl ebben az estben is az ellenzék szív.Ezért a magán pénztári vagyont megfelelően elosztva Székelyföld, Ukrajna, Románia között.Ha mindent csak az uralkodó hatalom ellenőriz akkor valóban csak a polgári forradalom győzheti le a csalást, mert nagy valószínűség szerint ez volt és ez lesz..Ilyen már volt a történelmünkben akkor is az oroszokkal barátkoztunk.Nem csodálkoznék ha csapat összevonások kezdődnének De ha kormány már gyereket is le tartoztat és nem foglalkozik a lakossági problémákkal akkor előbb utóbb nagy baj lesz!
pikasso, 2018. január 20. szombat, 23:00
Az időskori gyengeség
- illetve a meglevő betegségeik mellett - élvezhető és boldog életet legyenek képesek élni. De mégis miért, milyen életfolyamatoknak köszönhetően alakul ki időskori gyengeség? Az csak természetes, hogy egy hetvenesztendős személy már képtelen olyan fizikai aktivitásra, mint egy húszéves fiatal. Mert hiszen a test fokozatosan, de mégiscsak kezd leépülni, egyre kevesebb izomzattal rendelkeznek, az idegrendszer is elfárad, időskorban egyre inkább egyensúlyvesztéssel, mozgáskoordinációs problémákkal és különféle betegségekkel kell megküzdeniük, ami a szervezetük legyengüléséhez vezethet.

Az idősebb korban jelentkező erőtlenséget egyes betegségek felerősíthetik. Ilyenek például a szív- és érrendszeri megbetegedések, az ízületi gyulladások vagy a tüdőbetegségek, amelyek jelentősen korlátozzák a mozgásában hajlott korú személyt. A fizikai inaktivitás miatt pedig egy idő után harmatgyengének és erőtlennek érezheti magát. Ez és még sok más egyéb tényező a lelkiállapotukra is kihat. Hiszen sokan
lovaszmarika, 2018. január 13. szombat, 16:15
Mészáros János: az EESZT bevezetése az egészségügyi ellátás új dimenzióját nyitotta meg
hozzá.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a születési, illetve halálozási ráta és a különbségükből adódó természetes fogyás vagy éppen gyarapodás egy nemzet jövőjét jelentheti. Éppen ezért ez a kérdés kiemelt jelentőségű az egészségügyi ágazat részéről is.

Mint mondta: a kérdés átgondolásakor, megvitatásakor azonban nem lehet kiszakítani Magyarországot az Európai Unió közösségéből vagy a világtrendekből, és nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy az elöregedő társadalmakra jellemző problémákkal nekünk, magyaroknak is szembe kell nézni.

Mészáros János elmondta: ahhoz, hogy a témára megfelelő válaszokat adhassunk, nélkülözhetetlen a pontos diagnózis felállítása. Ehhez pedig pontos adatokra, majd azok feldolgozására van szükség.

Az informatika szerepe az egészségpolitikai folyamatok alakításában című előadásában úgy fogalmazott: minden technika, digitalizáció, mindenféle adat és ezzel kapcsolatos intézkedés jobbító szándékú, de azt a tényt nem szabad elfelejteni, hogy "biológiai
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 17:54
A romantikus komédiákról
Sokan azt gondolják, hogy a karrierem későbbi szakaszában szándékosan hanyagoltam a műfajt, de ez nem így van. Egyszerűen arról van szó, hogy felnőttem. Továbbra is szeretem és élvezem csinálni az ilyen filmeket, viszont a műfajba tartozó mozik többsége olyan problémákkal foglalkozik, amik már nem feltétlenül igazak egy korombéli nőre.
bordat, 2018. január 07. vasárnap, 13:44
Advent időszaka: beszélgess a lelkeddel
Advent időszaka: beszélgess a lelkeddel

Ismét elérkezett az Advent ideje. A várakozás időszaka sokaknak azonban csak a vásárlási lázat, a végeláthatatlan ajándékozási listák írását, a végkimerülésig tartó nagytakarítást és a stresszt jelenti. Szenteste aztán fáradtan rogyunk a fa alá, és alig várjuk, hogy vége legyen a napnak. Pedig ez a négy hét épp az ellenkezőjéről kellene, hogy szóljon. A megállásról, a befele figyelésről, a visszavonulásról, a pihenésről, a saját lelkünkről.
Van egy régi, ha jól tudom indián mondás, miszerint ha elfáradtál állj meg, és várd meg míg a lelked utolér. Bizony most, Advent idején a mi dolgunk is ez lenne. Megállni, megpihenni, megtalálni azt a biztos középpontot önmagunkban, amiből év közben kizökkentünk. Az is lehet, hogy még meg sem találtuk sohasem, mert csak szaladunk át az életen, elnyomva lelkünk egyre erősödő hangját. Mindannyiunkban létezik egy belső vezető, egy belső bölcsesség, ami vezetni szeretne minket az úton. Nevezhetjük ezt akár a lelkünknek
lenke1964, 2017. december 03. vasárnap, 16:48
Advent időszaka: beszélgess a lelkeddel
Advent időszaka: beszélgess a lelkeddel
Ismét elérkezett az Advent ideje. A várakozás időszaka sokaknak azonban csak a vásárlási lázat, a végeláthatatlan ajándékozási listák írását, a végkimerülésig tartó nagytakarítást és a stresszt jelenti. Szenteste aztán fáradtan rogyunk a fa alá, és alig várjuk, hogy vége legyen a napnak. Pedig ez a négy hét épp az ellenkezőjéről kellene, hogy szóljon. A megállásról, a befele figyelésről, a visszavonulásról, a pihenésről, a saját lelkünkről.
Van egy régi, ha jól tudom indián mondás, miszerint ha elfáradtál állj meg, és várd meg míg a lelked utolér. Bizony most, Advent idején a mi dolgunk is ez lenne. Megállni, megpihenni, megtalálni azt a biztos középpontot önmagunkban, amiből év közben kizökkentünk. Az is lehet, hogy még meg sem találtuk sohasem, mert csak szaladunk át az életen, elnyomva lelkünk egyre erősödő hangját. Mindannyiunkban létezik egy belső vezető, egy belső bölcsesség, ami vezetni szeretne minket az úton. Nevezhetjük ezt akár a lelkünknek is.
koszegimarika, 2017. december 02. szombat, 21:36
1/81
Képek, videók
Jó éjszakát szép álmokat
irmus
2018. február 17. szombat, 10:41
szép estét,jó éjszakát
cuppika59
2018. február 04. vasárnap, 10:14
Szép estét, jó éjszakát!
irmus
2018. január 15. hétfő, 07:37
szép estét jó éjszakát
cuppika59
2018. január 14. vasárnap, 13:29
jo_ejszakat_szep_almok at_
zsebibaba54
2018. január 13. szombat, 23:19
szep_estet_jo_ejszakat .jp
lilagondolatok
2017. december 10. vasárnap, 18:33
0 Jó éjszakát szép álmok
lovaszmarika
2017. december 10. vasárnap, 18:23
jo_ejszakat_szep_almok at_
eva6
2017. november 13. hétfő, 16:36
jó éjszakát,szép álmokat.
cuppika59
2017. október 04. szerda, 14:10
Tekintetünket állandóan.j
katalin_53
2018. február 21. szerda, 18:35
állandóan locsolunk
babaci72
2009. május 27. szerda, 09:22
Állandóan hallani kell
jakabgasparne
2009. február 23. hétfő, 06:16
rohanás az egész életünk.
nagyiful
2010. november 14. vasárnap, 15:32
rohanás az egész életünk.
groszmadel
2009. szeptember 08. kedd, 09:27
Hazugsag az egesz eletunk
charlotteani
2009. január 22. csütörtök, 10:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.