Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:39 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az időskori gyengeség
- illetve a meglevő betegségeik mellett - élvezhető és boldog életet legyenek képesek élni. De mégis miért, milyen életfolyamatoknak köszönhetően alakul ki időskori gyengeség? Az csak természetes, hogy egy hetvenesztendős személy már képtelen olyan fizikai aktivitásra, mint egy húszéves fiatal. Mert hiszen a test fokozatosan, de mégiscsak kezd leépülni, egyre kevesebb izomzattal rendelkeznek, az idegrendszer is elfárad, időskorban egyre inkább egyensúlyvesztéssel, mozgáskoordinációs problémákkal és különféle betegségekkel kell megküzdeniük, ami a szervezetük legyengüléséhez vezethet.

Az idősebb korban jelentkező erőtlenséget egyes betegségek felerősíthetik. Ilyenek például a szív- és érrendszeri megbetegedések, az ízületi gyulladások vagy a tüdőbetegségek, amelyek jelentősen korlátozzák a mozgásában hajlott korú személyt. A fizikai inaktivitás miatt pedig egy idő után harmatgyengének és erőtlennek érezheti magát. Ez és még sok más egyéb tényező a lelkiállapotukra is kihat. Hiszen sokan
lovaszmarika, 2018. január 13. szombat, 16:15
Mészáros János: az EESZT bevezetése az egészségügyi ellátás új dimenzióját nyitotta meg
hozzá.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a születési, illetve halálozási ráta és a különbségükből adódó természetes fogyás vagy éppen gyarapodás egy nemzet jövőjét jelentheti. Éppen ezért ez a kérdés kiemelt jelentőségű az egészségügyi ágazat részéről is.

Mint mondta: a kérdés átgondolásakor, megvitatásakor azonban nem lehet kiszakítani Magyarországot az Európai Unió közösségéből vagy a világtrendekből, és nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy az elöregedő társadalmakra jellemző problémákkal nekünk, magyaroknak is szembe kell nézni.

Mészáros János elmondta: ahhoz, hogy a témára megfelelő válaszokat adhassunk, nélkülözhetetlen a pontos diagnózis felállítása. Ehhez pedig pontos adatokra, majd azok feldolgozására van szükség.

Az informatika szerepe az egészségpolitikai folyamatok alakításában című előadásában úgy fogalmazott: minden technika, digitalizáció, mindenféle adat és ezzel kapcsolatos intézkedés jobbító szándékú, de azt a tényt nem szabad elfelejteni, hogy "biológiai
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 17:54
A romantikus komédiákról
Sokan azt gondolják, hogy a karrierem későbbi szakaszában szándékosan hanyagoltam a műfajt, de ez nem így van. Egyszerűen arról van szó, hogy felnőttem. Továbbra is szeretem és élvezem csinálni az ilyen filmeket, viszont a műfajba tartozó mozik többsége olyan problémákkal foglalkozik, amik már nem feltétlenül igazak egy korombéli nőre.
bordat, 2018. január 07. vasárnap, 13:44
Advent időszaka: beszélgess a lelkeddel
Advent időszaka: beszélgess a lelkeddel

Ismét elérkezett az Advent ideje. A várakozás időszaka sokaknak azonban csak a vásárlási lázat, a végeláthatatlan ajándékozási listák írását, a végkimerülésig tartó nagytakarítást és a stresszt jelenti. Szenteste aztán fáradtan rogyunk a fa alá, és alig várjuk, hogy vége legyen a napnak. Pedig ez a négy hét épp az ellenkezőjéről kellene, hogy szóljon. A megállásról, a befele figyelésről, a visszavonulásról, a pihenésről, a saját lelkünkről.
Van egy régi, ha jól tudom indián mondás, miszerint ha elfáradtál állj meg, és várd meg míg a lelked utolér. Bizony most, Advent idején a mi dolgunk is ez lenne. Megállni, megpihenni, megtalálni azt a biztos középpontot önmagunkban, amiből év közben kizökkentünk. Az is lehet, hogy még meg sem találtuk sohasem, mert csak szaladunk át az életen, elnyomva lelkünk egyre erősödő hangját. Mindannyiunkban létezik egy belső vezető, egy belső bölcsesség, ami vezetni szeretne minket az úton. Nevezhetjük ezt akár a lelkünknek
lenke1964, 2017. december 03. vasárnap, 16:48
Advent időszaka: beszélgess a lelkeddel
Advent időszaka: beszélgess a lelkeddel
Ismét elérkezett az Advent ideje. A várakozás időszaka sokaknak azonban csak a vásárlási lázat, a végeláthatatlan ajándékozási listák írását, a végkimerülésig tartó nagytakarítást és a stresszt jelenti. Szenteste aztán fáradtan rogyunk a fa alá, és alig várjuk, hogy vége legyen a napnak. Pedig ez a négy hét épp az ellenkezőjéről kellene, hogy szóljon. A megállásról, a befele figyelésről, a visszavonulásról, a pihenésről, a saját lelkünkről.
Van egy régi, ha jól tudom indián mondás, miszerint ha elfáradtál állj meg, és várd meg míg a lelked utolér. Bizony most, Advent idején a mi dolgunk is ez lenne. Megállni, megpihenni, megtalálni azt a biztos középpontot önmagunkban, amiből év közben kizökkentünk. Az is lehet, hogy még meg sem találtuk sohasem, mert csak szaladunk át az életen, elnyomva lelkünk egyre erősödő hangját. Mindannyiunkban létezik egy belső vezető, egy belső bölcsesség, ami vezetni szeretne minket az úton. Nevezhetjük ezt akár a lelkünknek is.
koszegimarika, 2017. december 02. szombat, 21:36
Moszkva visszautasítja a katalán válságba való beavatkozás vádját
külügy- és védelmi minisztérium Oroszországgal és az orosz állami televízióval szemben megfogalmazott beavatkozási vádjaira reagálva úgy vélekedett, hogy Moszkva amerikai és európai partnereinek "nincs más dolguk, mint a tömegtájékoztatási eszközeinket bírálni, és külföldi ügynököknek nyilvánítani őket". Hangot adott annak a feltételezésének is, hogy Madrid és London - megfogalmazása szerint -merőszenzációhisztériával igyekszik elterelni a választók figyelmét arról, hogy "képtelen megbirkózni a belső problémákkal".

Peszkov azt hangoztatta, hogy "Moszkva kezének" emlegetése a katalán függetlenség kinyilvánításával kapcsolatban az Egyesült Államokban és más országokban megnyilvánuló "oroszellenes hisztériára" emlékeztet. Hozzátette, hogy sem a spanyol kormány, sem a NATO, sem a sajtó nem szolgáltatott bizonyítékokat a vádaskodás alátámasztására.

Szergej Lavrov, aki az Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszterrel folytatott szerdai tárgyalásai után állt a sajtó elé, kijelentette: Moszkvát és
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 15:42
A Soros-terv magyar fordítása
megfelel. A szíriai menedékkérők ügyének részletekbe menő elbírálását mintegy 500 konzuli és katonai tisztviselő hajtotta végre. A párizsi és brüsszeli terrorcselekmények ellenére is a közvélemény és a kanadai média is pozitívan fogadta ezeket az intézkedéseket.

19

A siker meghatározó eleme volt az eltökélt politikai vezetés, a menekülteket befogadó helyi közösségekkel való szoros együttműködés, az alapos átvilágítási és letelepedési eljárások, valamint az elkerülhetetlen problémákkal való szembenézés. Hasonlítsuk össze a kanadai helyzetet az európaival, és képet kaphatunk arról, hogy az EU-nak milyen hosszú utat kell még megtennie.- Hatodsorban

az EU-nak a nemzetközi közösséggel együtt nagyvonalúbban kellene támogatnia a menekülteket befogadó, unión kívüli országokat, mint ahogy azt most teszi. A szükséges támogatás egyrészt pénzügyi jellegű, amivel az olyan országok, mint Jordánia megfelelő iskoláztatást, lakhatást, képzést és
furaila, 2017. november 11. szombat, 09:38
A világ legfurcsább emberei
bicepsz.

A 24 éves berlini Michele Kobke dereka körülbelül 40 centiméteres, példaképének az amerikai Cathie Jungot tartja, akinek mindössze 38 cm volt a derékbősége. A 24 éves lány három éven át minden nap hordta fűzőjét (még alvás közben is), hogy elérhesse álmai alakját. Az eredmény sokkoló, hiszen derékbősége mára mindössze 38 centiméteres. "A derék jelenti számomra a szépséget" - mondja a fiatal lány, aki vékony dereka miatt mára komoly egészségügyi problémákkal is küzd. Fűzője nélkül például képtelen megállni, mivel a hát- és hasizmai mára teljesen elsorvadtak, a gyomra pedig olyannyira szűk lett, hogy naponta tízszer eszik apró adagokat.

Kim Peek volt a Rain Man c. filmhez az inspiráció. Míg az IQ tesztben csak 84 pontot ért el, figyelemreméltó képességeket mutatott
schuro, 2017. november 04. szombat, 22:34
Az eredeti Soros-terv
előírásainak is megfelel. A szíriai menedékkérők ügyének részletekbe menő elbírálását mintegy 500 konzuli és katonai tisztviselő hajtotta végre. A párizsi és brüsszeli terrorcselekmények ellenére is a közvélemény és a kanadai média is pozitívan fogadta ezeket az intézkedéseket.

A siker meghatározó eleme volt az eltökélt politikai vezetés, a menekülteket befogadó helyi közösségekkel való szoros együttműködés, az alapos átvilágítási és letelepedési eljárások, valamint az elkerülhetetlen problémákkal való szembenézés. Hasonlítsuk össze a kanadai helyzetet az európaival, és képet kaphatunk arról, hogy az EU-nak milyen hosszú utat kell még megtennie.

- Hatodsorban

az EU-nak a nemzetközi közösséggel együtt nagyvonalúbban kellene támogatnia a
menekülteket befogadó, unión kívüli országokat, mint ahogy azt most teszi. A szükséges támogatás egyrészt pénzügyi jellegű, amivel az olyan országok, mint Jordánia megfelelő
iskoláztatást, lakhatást, képzést és
menusgabor, 2017. október 26. csütörtök, 20:00
Nem a rendkívüli időjárás vetett véget a tatárjárásnak
Magyarországra, valamint arra, hogy a magyarországi termésátlagokat nem a csapadékos időszakok, hanem épp az aszályesemények veszélyeztetik, amelyek más pusztító hatásokkal társulva komoly éhínségekhez vezethettek hazánkban.

A bemutatott történeti források (régészeti leletek, éremkincsek, korabeli írásos emlékek stb.) és ökológiai megfigyelések együttesen azt bizonyítják, hogy az országnak éppen azt a részét sújtották leginkább a tatár hadak pusztításai, ahol a környezeti hipotézis szerint súlyos problémákkal kellett volna a hódító seregeknek szembenézniük.

Mindezek alapján a tatárok hirtelen kivonulásának okát csak több tényező együttes elemzésével magyarázhatjuk, és ebben a környezeti elemek mellett más tényezők legalább olyan fontosak, mint a rendkívüli időjárási események. Ilyen ok lehetett például a nagykán utódlási viszályokkal fenyegető halála, a mongol hadak rendkívül hosszúra nyúlt utánpótlási útvonala, illetve az, hogy a könnyű lovas harcmodorhoz szokott tatárok nem voltak felkészülve a
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 16:52
13 jel, hogy a lelked kimerült
kiválasztotta a nyelvet, képzelje el, hogy a következőt hallja: ,,Ha kérése van, nyomja meg az egyest, ha hálát akar adni, nyomja meg a kettest, ha panasza van, nyomja meg a hármast, minden egyébhez nyomja meg a négyest. Elnézést kérünk, de valamennyi angyalunk és szentünk el van foglalva más bűnösökkel. Az ön imája azonban fontos a számunkra, és a beérkező hívások sorrendjében választ fogunk adni. Kérem, tartsa a vonalat". Nagyon fontos, hogy minden nap nevessünk valamin, főleg napjaink problémákkal terhes világában, amikor nagyon könnyű megfeledkezni a nevetésről. Ha nem találunk olyan mulatságos dolgot, amin nevetni tudnánk, önmagunkon mindig nevethetünk: saját fontoskodásunkon, nagyképűségünkön.

MEDITÁCIÓ és IMÁDKOZÁS

Természetesen a meditáció és az imádkozás a két legelfogadottabb módja annak, hogy befelé forduljunk a lelket táplálni. A ,,Kitakarítani a rendetlenséget" című tanulmányában Sydney Banks azt mondja, hogy a lelkünk három dologtól fejlődik, ezek a
horvathnemagdi, 2017. szeptember 22. péntek, 20:40
Juncker: tíz évvel a gazdasági válság kezdete után ismét szél dagasztja az EU vitorláit
mondta.

Az első elemzések szerint az angol, francia és német nyelven előadott, 70 perces beszéd volt Jean-Claude Juncker eddigi legmegfontoltabb, ugyanakkor legkimértebb évértékelője, amelyet az ülésen az EP frakcióinak és képviselőinek többsége is üdvözölt.

Elsőként Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője szólalt fel, és támogatásáról biztosította az integráció szorosabbra fűzését célzó víziót, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy érdemben foglalkozni kell az uniós állampolgárokat aggasztó problémákkal.

"Sokakat félelemmel töltenek el a képek a külső határainknál lévő illegális bevándorlók tömegeiről" - közölte a német politikus, hangsúlyozva, hogy Európának segítséget kell nyújtania az üldözötteknek, de ezzel párhuzamosan szigorúan kell védenie a határait és fel kell gyorsítania a visszatérítéseket.

A szociáldemokrata képviselőcsoportot vezető Gianni Pittella úgy vélekedett, meg kell ragadni a lehetőséget az EU radikális átalakítására, hogy "közelebb hozzuk azt az állampolgárok
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 18:34
1/80
Képek, videók
?A gyengeséget nem lehet
katalin_53
2017. július 14. péntek, 14:10
bűnös gyengeség.jpg
klara50
2013. október 04. péntek, 23:14
gyengeség.jpg
udypy
2012. október 19. péntek, 15:25
gyengeség (?)
hunyorka
2007. április 04. szerda, 21:29
az elme betegségei
jakabgasparne
2009. március 03. kedd, 08:19
az elme betegségei.jpg
agica2004
2008. január 20. vasárnap, 17:41
csak természetes anyagból
zsofo11
2010. augusztus 12. csütörtök, 21:42
díszek csak természetesen
katalin3
2007. február 02. péntek, 23:41
Csak természetesen.JPG
jimbeam
2006. június 19. hétfő, 15:06
13.án.EGY SZEMÉLYNEK.jpg
hegyesne
2016. szeptember 26. hétfő, 05:14
Szemelyes.....
borigit
2016. június 21. kedd, 11:05
ildykotol szemelyre szolo
charlotteani
2016. március 10. csütörtök, 22:39
személyes emlékek
orban47
2016. január 05. kedd, 20:29
személyiig.png
astropapa58
2015. november 17. kedd, 08:06
vers személyről.jpg
kicsoda57
2014. november 05. szerda, 15:08
Címkék
várakozás időszaka, vásárlási lázat, műfajba tartozó, csak természetes, uniós állampolgárokat, belső bölcsesség, egészségügyi ellátás, befele figyelésről, szíriai menedékkérők, orosz állami, beérkező hívások, vádaskodás alátámasztására, elöregedő társadalmakra, gazdasági válság, Mészáros János, Európai Néppárt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.