Regisztráció  Belépés
2018. július 23. hétfő | 30. hét | 204. nap | 15:58 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Enneagram - Kilences Archetípus Szintjei
magát (és tartósan összpontosítani). passzív-agresszív és közömbös. / Mások lecsillapítása érdekében kezdi elbagatellizálni a problémákat, "mindenáron békét" akar. Fatalistává és rezignálttá válik, ugyanakkor makacs is lesz és ellenáll a külső befolyásnak. Egyre többet ábrándozik, csodáktól várja a megoldást. Tagadásával és konokságával akarata ellenére konfliktusokba keveredik másokkal.

Egészségtelen:

Elfojtásos és kialakulatlan lehet, a gyengeség benyomását kelti. Nem akar problémákkal foglalkozni: levertté és fásulttá válik, minden konfliktust leválaszt a személyiségéről. Hanyag és veszedelmesen felelőtlen. / Mindent ki akar zárni a tudatából, ami hatással lehetne rá, ez végül olyan fokú disszociációt eredményez, amely működésképtelenséghez vezet: eltompul, deperszonalizálódik. / Súlyosan dezorientált és katatón lesz, feladja önmagát, visszahúzódik szétzúzott belső burkába. Lehetséges a többszörös személyiség kialakulása.
Fő indítékai: Szeretne derűsen, lelki békében élni, a
eposz, 2018. július 01. vasárnap, 00:39
Megbocsátás
"Ilyen apa akarok lenni én is. Aki meg tud bocsátani. Azt akarom, hogy a gyermekeim tudják, bevallhatják nekem, amit rosszul tettek, és én meg fogok nekik bocsátani. Legyenek biztosak benne, hogy akármi is történik, mindig újra tudjuk majd kezdeni.
Azért is szeretnék ilyen apa lenni, mert láttam már, milyen hatása van annak, ha egy apa nem tud megbocsátani. Láttam gyermekeket, akik apjuk neheztelése és keserűsége miatt alacsony önbecsüléssel rendelkező emberek lettek. Olyanokat is, akik megbocsátani nem tudó apjuk miatt maguk is türelmetlenné és haragtartóvá váltak, vagy éppen lázadtak a család, az otthon, a gyülekezet ellen, csalódottan a szüleik képmutatása miatt.
Másrészről viszont láttam, milyen áldások forrása lehet egy megbocsátó apa. Gyermekei nem küzdenek majd önértékelési problémákkal, magabiztossá válnak, képesek lesznek maguk is megbocsátani másoknak és maguknak is, könnyebben észreveszik a saját hibáikat, s beismerik, ha valami rosszat követtek el. Ezzel a magatartással az apa mind
kalmanpiroska, 2018. május 15. kedd, 21:21
Tallóztam
jelent különösebb veszélyt, de ha napi több csészével is megiszunk az erős feketéből, akkor a mellékvesék normális működése veszélybe kerülhet.

3. Sült ételek

Az ételek sütésével, pirításával az a gond, hogy úgynevezett ártalmas transzzsírok keletkeznek, amelyek egyáltalán nem tesznek jót a pajzsmirigyek működésének, így ezen zsíros finomságokat kerülni kell.

4. Glutén

A gluténban gazdag ételek is károsan hatnak, hiszen a gliadin nevű fehérjét a pajzsmirigy problémákkal küzdők szervezete sokszor idegen testként azonosítja, így az immunrendszer támadást indít ellene, ez pedig rosszullétet eredményez. Így akiknek nem működik megfelelően a pajzsmirigyük, ne fogyasszanak glutént tartalmazó termékeket.

5. Szója

A szójafogyasztás ugyan megengedett, de csak keveset szabad belőle fogyasztani, ugyanis megakadályozza a pajzsmirigyek által termelt hormon felszívódását. Az orvosok például azt ajánlják, hogy ha szóját ettünk, várjunk legalább 4 órát és
horvathnemagdi, 2018. május 14. hétfő, 09:38
Szép jó éjszakát!
A jelen kor sajátsága, hogy nincs idő semmire, akinek van munkahelye az jóformán állandóan dolgozik és örül, ha este hazaér, akinek pedig nincsen, súlyos megélhetési problémákkal küzd. De ebből álljon az egész életünk? Van-e kiút az ilyen mókuskerékből, és ha igen, mi zökkenthet ki ebből a kerékvágásból?Nincsen semmire se idejük, se családra, se baráti kapcsolatok ápolására, de legfőképpen magukra. Ők maguk minden fontossági sorrendnek a legvégén kullognak. Dolgoznak reggeltől estig, sőt még éjszaka is, hétvégén is. Sokan közülük a feléjük megnyilvánuló teljesítményelvárást, az őket körülvevő rengeteg akadályt és problémát látva úgy érzik, megfulladnak a nehézségekben. Fontos azonban tudni, hogy a jól-létnek a boldogság csak az egyik összetevője, azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, nekünk is tenni kell. Gyermekkorunkban arról ábrándoztunk, hogy felnőve boldogok leszünk, ők szabják meg a saját életük határait, azt csinálják majd, amit nagyon szeretnek, szabadon és vígan élnek.Fontos az úgynevezett
kirscha, 2018. április 10. kedd, 21:09
Opten: februárban négyéves csúcson az építőipari cégalapítások
csökkenőben vannak és a követelések meghajtására is jobbak az esélyek, mint a korábbi években - mondta Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója a közleményben. A szektor továbbra sem mentes a problémáktól, februárban 778 építőipari cég ellen indult végrehajtás, tehát a fizetési nehézségek az ágazat jelentős részét érintik. A likviditási problémák mellett azonban a legnagyobb probléma a szakemberhiány. A szakemberhiány megoldásán túl az ágazatnak majd meg kell küzdenie az elaprózódottsági problémákkal is, ha a korábbiaknál sikeresebben szeretné majd venni a gazdaság hullámzásait - véli a szakértő.

Az Opten adatai szerint közel 50 ezer építőipari cég és 35 ezer egyéni vállalkozás működik, melyek közül mindössze 5100 cég árbevétele haladja meg a 100 millió forintot. Az 1 milliárd forint éves árbevételt pedig 410 cég éri el. A bevallási időszak még csak most kezdődik, de vélhetően a jó tavalyi évnek köszönhetően azért a 2017-es számok ennél szebb árbevételi eloszlást mutatnak majd - közölte az
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 09:21
Grezsa István: a Kárpátaljának nyújtott egészségügyi támogatások elősegítik a magyarok szülőföldön maradását
összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa azon a konferencián tartott előadást, amelyen a Kárpátalján ötödik alkalommal - ezúttal a magyar kormány támogatásával - szűrést végző magyarországi orvostanhallgatók összegezték a térségben szerzett tapasztalataikat.

A kormánybiztos hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy az anyaországi orvostanhallgatók bekapcsolódtak a kárpátaljai magyarság egészségügyi támogatásába, mert jelentős hiányt pótolnak a nagyon komoly problémákkal küszködő ukrán egészségügyben. A Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztossága ezért is karolta fel a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Külhoni Programja keretében a Semmelweis Egyetem (SE) Hallgatói Önkormányzata által 2016-ban Kárpátalján indított szűrővizsgálatokat - tette hozzá.

A mostani szűrés ráadásul egybeesik a kisebbségbarát nyelvtörvény ukrán alkotmánybíróság általi eltörlésével, ami azt jelenti, hogy ha az ukrán parlament kisebbségellenes nyelvtörvényt
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 07:23
Szebb és jobb korrupt mentes Magyarországot!
céljából -, egy sajnálatos tapasztalatomról tájékoztatni Önt, mivel megítélésem szerint több ezer vagy több tízezer embert is érint (érinthet) ez a kérdés.

Sokak előtt ismert, hogy Ön a szívén viseli a beteg emberek sorsát, így a megboldogult Horn Gyula is éveken át tartó, különleges ellátásban (VIP-es) részesült a Honvéd Kórházban.

Feleségem, aki 53(!) évig szolgált az egészségügyben, mint szakorvos tette a dolgát és most a Honvéd Kórházban van neurológiai-pszichiátriai problémákkal, és ,,kijutott neki", hogy egy fiatal (kezdő) egészségügyi dolgozó minősíthetetlen sértő hangot használjon vele szemben, hogy az orvosok elnézzék, hogy meztelenül tologassák kerekes ágyon a betegszállítók, hogy össze-vissza szurkálják a kezét, mert nem lettek megtanítva egy vénás injekció beadására. És amikor ezt a kórház igazgatójának elmondtam (a nővér nevének említése nélkül), akkor a ,,mundért védve", látatlanban azt magyarázgatta, hogy biztosan rossz a vénája vagy gyenge a
kirscha, 2018. március 01. csütörtök, 18:41
A hivatalos agymosás...
A hivatalos agymosás 10 pontban!
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét.Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást. Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás
simocsi, 2018. február 15. csütörtök, 00:45
Olyan katasztrófa felé sodródunk, amilyet még nem láttunk
inflációról, úgy a klímaváltozásról is beszéljenek az emberek. Vagy akár mondjuk egy választási kampányban is legyen szó róla. Ugyanakkor azt látni kell, hogy ettől még elképesztően messze vagyunk globális tekintetben is, és egyelőre nem látni a fordulatot. Ez egyfajta 22-es csapdája" - mondta a cégvezető.

Sok minden múlhat az ázsiai óriásokon

Az elmúlt év másik fontos eseménye az volt, hogy Kína is elindult a globális gondolkodás útján, így elkezdett foglalkozni azokkal a globális problémákkal, amelyeket egyébként hatalmas populációja révén részben ő okozott - véli ifj. Chikán.

Kína például amellett, hogy a legnagyobb széndioxid-kibocsátó, a legnagyobb megújuló energia-befektető is. "Az igazság persze nem ennyire egyszerű: nem azért vannak ilyen kiemelkedő számaik a megújulóknál, mert hatalmas zöld fordulat zajlik az országban, hanem azért, mert Kína minden energiafajtába elképesztő összegeket ölt az elmúlt időszakban, hogy csillapítsa energiaéhségét" - magyarázta ifj.
anna4459, 2018. január 25. csütörtök, 09:51
Mi az oka az ellenzék folytatólagosan elkövetett bukásainak?
Van ennek a kérdésnek egy érdekes oldal:Ha valakikhez csak egy bizonyos információ jut el akkor nagyon egyszerű dönteni mert nincs másik vagyis ha média 90% ban kormány párti akkor csak hurrá optimizmus van.Ha valamelyik csoportot meg zsarolják akkor is nevezhetjük az ellenzék bukásának.Ha bizonyos csoportot pénzel rá veszel egy olyan szavazásra hogy a számára érdektelen országban ki elnököl ebben az estben is az ellenzék szív.Ezért a magán pénztári vagyont megfelelően elosztva Székelyföld, Ukrajna, Románia között.Ha mindent csak az uralkodó hatalom ellenőriz akkor valóban csak a polgári forradalom győzheti le a csalást, mert nagy valószínűség szerint ez volt és ez lesz..Ilyen már volt a történelmünkben akkor is az oroszokkal barátkoztunk.Nem csodálkoznék ha csapat összevonások kezdődnének De ha kormány már gyereket is le tartoztat és nem foglalkozik a lakossági problémákkal akkor előbb utóbb nagy baj lesz!
pikasso, 2018. január 20. szombat, 23:00
Az időskori gyengeség
- illetve a meglevő betegségeik mellett - élvezhető és boldog életet legyenek képesek élni. De mégis miért, milyen életfolyamatoknak köszönhetően alakul ki időskori gyengeség? Az csak természetes, hogy egy hetvenesztendős személy már képtelen olyan fizikai aktivitásra, mint egy húszéves fiatal. Mert hiszen a test fokozatosan, de mégiscsak kezd leépülni, egyre kevesebb izomzattal rendelkeznek, az idegrendszer is elfárad, időskorban egyre inkább egyensúlyvesztéssel, mozgáskoordinációs problémákkal és különféle betegségekkel kell megküzdeniük, ami a szervezetük legyengüléséhez vezethet.

Az idősebb korban jelentkező erőtlenséget egyes betegségek felerősíthetik. Ilyenek például a szív- és érrendszeri megbetegedések, az ízületi gyulladások vagy a tüdőbetegségek, amelyek jelentősen korlátozzák a mozgásában hajlott korú személyt. A fizikai inaktivitás miatt pedig egy idő után harmatgyengének és erőtlennek érezheti magát. Ez és még sok más egyéb tényező a lelkiállapotukra is kihat. Hiszen sokan
lovaszmarika, 2018. január 13. szombat, 16:15
1/81
Képek, videók
Modern kilences blok
foltoskata
2014. szeptember 07. vasárnap, 21:48
Kilences blokk darabolva
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:20
kilences_blokk
agili
2012. november 10. szombat, 12:00
mozgó kilences.gif
rochlitzne
2010. szeptember 03. péntek, 09:03
forgó kilences.gif
rochlitzne
2010. szeptember 03. péntek, 09:00
a külső világot.jpg
sz719eszter
2018. június 30. szombat, 17:03
170x150kulso2.png
zskadi
2016. október 07. péntek, 16:44
A-kulso-mester-csak-eg y-h
menusgabor
2016. október 04. kedd, 19:05
Borostyán - csak külsőleg
pacsakute
2016. szeptember 27. kedd, 22:08
Vadgesztenye-külsőleg. jpg
pacsakute
2016. augusztus 26. péntek, 21:31
Levendula -külsőleg.jpg
pacsakute
2016. április 22. péntek, 10:17
Didi és Hans külső fészke
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 13:36
külső munkálatok
orban47
2015. november 12. csütörtök, 19:10
Dió tinktúra: külsőleg
pacsakute
2015. augusztus 07. péntek, 17:19
Nem csak a külső fontos
sanci81
2015. április 18. szombat, 10:41
Címkék
megboldogult Horn, időskori gyengeség, jóformán állandóan, ukrán parlament, oroszokkal barátkoztunk, test fokozatosan, gyermekeim tudják, globális problémákkal, idősebb korban, Semmelweis Egyetem, ételek sütésével, vénája vagy, gyengeség benyomását, olyan szavazásra, Grezsa István, meglevő betegségeik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.