Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:50 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem a rendkívüli időjárás vetett véget a tatárjárásnak
Magyarországra, valamint arra, hogy a magyarországi termésátlagokat nem a csapadékos időszakok, hanem épp az aszályesemények veszélyeztetik, amelyek más pusztító hatásokkal társulva komoly éhínségekhez vezethettek hazánkban.

A bemutatott történeti források (régészeti leletek, éremkincsek, korabeli írásos emlékek stb.) és ökológiai megfigyelések együttesen azt bizonyítják, hogy az országnak éppen azt a részét sújtották leginkább a tatár hadak pusztításai, ahol a környezeti hipotézis szerint súlyos problémákkal kellett volna a hódító seregeknek szembenézniük.

Mindezek alapján a tatárok hirtelen kivonulásának okát csak több tényező együttes elemzésével magyarázhatjuk, és ebben a környezeti elemek mellett más tényezők legalább olyan fontosak, mint a rendkívüli időjárási események. Ilyen ok lehetett például a nagykán utódlási viszályokkal fenyegető halála, a mongol hadak rendkívül hosszúra nyúlt utánpótlási útvonala, illetve az, hogy a könnyű lovas harcmodorhoz szokott tatárok nem voltak felkészülve a
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 16:52
13 jel, hogy a lelked kimerült
kiválasztotta a nyelvet, képzelje el, hogy a következőt hallja: ,,Ha kérése van, nyomja meg az egyest, ha hálát akar adni, nyomja meg a kettest, ha panasza van, nyomja meg a hármast, minden egyébhez nyomja meg a négyest. Elnézést kérünk, de valamennyi angyalunk és szentünk el van foglalva más bűnösökkel. Az ön imája azonban fontos a számunkra, és a beérkező hívások sorrendjében választ fogunk adni. Kérem, tartsa a vonalat". Nagyon fontos, hogy minden nap nevessünk valamin, főleg napjaink problémákkal terhes világában, amikor nagyon könnyű megfeledkezni a nevetésről. Ha nem találunk olyan mulatságos dolgot, amin nevetni tudnánk, önmagunkon mindig nevethetünk: saját fontoskodásunkon, nagyképűségünkön.

MEDITÁCIÓ és IMÁDKOZÁS

Természetesen a meditáció és az imádkozás a két legelfogadottabb módja annak, hogy befelé forduljunk a lelket táplálni. A ,,Kitakarítani a rendetlenséget" című tanulmányában Sydney Banks azt mondja, hogy a lelkünk három dologtól fejlődik, ezek a
horvathnemagdi, 2017. szeptember 22. péntek, 20:40
Juncker: tíz évvel a gazdasági válság kezdete után ismét szél dagasztja az EU vitorláit
mondta.

Az első elemzések szerint az angol, francia és német nyelven előadott, 70 perces beszéd volt Jean-Claude Juncker eddigi legmegfontoltabb, ugyanakkor legkimértebb évértékelője, amelyet az ülésen az EP frakcióinak és képviselőinek többsége is üdvözölt.

Elsőként Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője szólalt fel, és támogatásáról biztosította az integráció szorosabbra fűzését célzó víziót, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy érdemben foglalkozni kell az uniós állampolgárokat aggasztó problémákkal.

"Sokakat félelemmel töltenek el a képek a külső határainknál lévő illegális bevándorlók tömegeiről" - közölte a német politikus, hangsúlyozva, hogy Európának segítséget kell nyújtania az üldözötteknek, de ezzel párhuzamosan szigorúan kell védenie a határait és fel kell gyorsítania a visszatérítéseket.

A szociáldemokrata képviselőcsoportot vezető Gianni Pittella úgy vélekedett, meg kell ragadni a lehetőséget az EU radikális átalakítására, hogy "közelebb hozzuk azt az állampolgárok
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 18:34
Az emberi élet 7 éves ciklusai!
Az emberi élet 7 éves ciklusai!


Hétévente egy új életszakaszba lépünk. Tulajdonképpen ezek a ciklusok alakítják az életünket, ezek határozzák meg, hogy milyen mértékű sikereket fogunk elérni, vagy hogy épp mennyire leszünk boldogak, ezért nem árt tisztában lenni ezekkel a 7 éves szakaszokkal.

A születéstől 7 éves korig

Édesanyánkkal szoros a kapcsolat, ekkor fedezzük fel a környezetünket, alakulnak ki az érzékeink. A kezdetben szoros kötelék az év múlásával lazulni fog, hiszen elindulunk felfedezni a közvetlen környezetünket.
7 és 14 éves kor között

Szoros kapcsolat alakul ki édesapánkkal, kezdetét veszi a személyiségünk fejlődése, amelyben nagy szerep jut édesapánknak is, aki a legjobb szövetségesünk lesz. Szeretjük édesanyánkat, de édesapánkat már imádni fogjuk.

14 és 21 éves kor között

A lázadás időszaka ez, amikor
irmus, 2017. szeptember 12. kedd, 07:53
Óbudai Egyetem tanévnyitója - Varga: egyre több jól képzett szakemberre lesz szüksége a megújuló iparnak
innovációs környezetben is jelentős előrelépés következett be, s olyan új célokat lehet kitűzni, amelyekre korábban nem volt lehetőség. Ennek lehetősége megjelenik a kis- és középvállalkozásoknál, a nálunk működő nagyvállalatok beruházásainál, és megjelenhet a vállalatok és a felsőoktatási intézmények bővülő innovációs, tudományos és oktatási együttműködéseiben - mutatott rá.

Elmondta, nem csupán a pénzügyi, gazdasági válsággal kellett megküzdeni az elmúlt években, hanem olyan fenyegető társadalmi problémákkal is, mint a tömeges munkanélküliség. Varga Mihály közölte: mostanra a gazdaság stabil környezetbe került, jóval gyorsabb ütemű a növekedés mint az unió átlaga, a magyar államadósság a hetedik éve folyamatosan csökken, a magyar gazdaság növekedését nem hitelfelvétel táplálja.

Ugyanakkor a jó makrogazdasági mutatók nem önmagukért vannak, ezeknek hozzá kell járulniuk az emberek mindennapi életének javulásához - rögzítette a miniszter, aki szerint a rendszerváltozás óta nem volt ilyen magas
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 15:12
CBS: a Kubában megbetegedett amerikai diplomaták az először észlelteknél komolyabb egészségkárosodást szenvedte
munkatársai betekintettek a Kubából visszatért amerikai és kanadai diplomatákat vizsgáló orvosok jelentéseibe, s ezek nyomán készített riportjukban jelentették, hogy a diplomaták nemcsak halláskárosodást szenvedtek, hanem jó részüknél enyhe vagy komoly agysérülést, vagy a központi idegrendszer károsodását is diagnosztizálták.

Az Egyesült Államok havannai nagykövetségén dolgozó diplomaták közül többen megbetegedtek: először halláscsökkenésre és nehézlégzésre panaszkodtak, esetleg egyensúlyi problémákkal küszködtek. A gondokról a washingtoni külügyminisztérium először 2016 végén kapott jelzéseket, akkor néhány diplomata vissza is tért az amerikai fővárosba. A State Department (külügyminisztérium) "incidenseknek" nevezte a történteket, és vizsgálatot indított. Ez arra irányul, hogy megállapítsa: nem szándékos egészségkárosítás húzódik-e meg a háttérben, emberi füllel nem érzékelhető hangkibocsátás révén. Egy amerikai orvos tavasszal Havannába is elutazott, hogy a helyszínen vizsgálódjék.

Közben több
velemenyezd, 2017. augusztus 23. szerda, 20:20
Francia belügyminiszter: a radikálisok harmada pszichológiai problémákkal küzd
Egy tavasszal nyilvánosságra hozott szenátori jelentés szerint Franciaországban eddig 17 400 radikálist regisztráltak a 2015-ben létrehozott nyilvántartásban. A miniszter szerint közülük 12 ezren állnak "nagyon aktív" megfigyelés alatt.

"Úgy tekintjük, hogy körülbelül egyharmaduk pszichológiai problémákkal küzd" - mondta kedden a belügyminiszter a BFM hírtelevíziónak adott interjúban.

Gérard Collomb arra kérte a pszichiátriai intézményeket augusztus 14-én, miután egy ámokfutó belehajtott egy útszéli pizzéria épületébe Párizs közelében - egy kislány halálát és 12 ember sérülését okozva -, hogy azonosítsa be azokat az embereket, akik képesek akcióba lépni.

"Egyértelmű, hogy az orvosi titok szent. Ugyanakkor meg kell találni az eszközt ahhoz, hogy egyesek, akik súlyos zavarokkal küzdenek, ne tudjanak merényleteket végrehajtani" - hangsúlyozta a tárcavezető, utalva annak a férfinak az esetére, aki hétfőn a dél-franciaországi Marseille-ben két buszmegállóba hajtott bele egy kisteherautóval,
velemenyezd, 2017. augusztus 22. kedd, 15:53
Magyar kutatók új térképe a betegségek kapcsolatairól
egy kivételesen erős, közvetlen kapcsolatot mutatott a depresszióval, és szemben az eddigi véleményekkel, a kóros elhízás közvetítette a kapcsolatot a depresszió és több metabolikus, valamint szív- és érrendszeri betegség között, mint például a magas koleszterinszint, cukorbetegség és magas vérnyomás. További fontos eredmény, hogy a migrén közvetlen kapcsolatot mutatott az irritábilis bél szindrómával (utóbbiban a betegek görcsös hasi fájdalommal, hasmenéssel vagy székrekedéssel és egyéb emésztési problémákkal küzdenek).

A vizsgálatok számos betegség esetén igazolták a korábban már kimutatott közvetlen kapcsolatot - így például a gyomorégés - más néven refluxbetegség - szoros közvetlen kapcsolatban van az elhízással és a depresszióval is, továbbá hasonlóan erős és közvetlen kapcsolata van számos más betegséggel, például a magas koleszterinszinttel, vagy a helicobacter - egy gyakori gyomor-bélrendszeri kórokozó okozta - fertőzéssel is.

Korábbi kutatások eredményeinek felhasználásával azt is sikerült
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 12:11
Brexit - Csökkent a Nagy-Britanniában engedélyt kapó EU-s orvosok száma
Kedden ismertetett hivatalos nyilvántartások szerint utóbbiak körében 17 százalékkal többen kaptak engedélyt a brit európai uniós tagságról szóló népszavazás, vagyis 2016 júniusa óta.

Jelentősen csökkent az Európai Unió más országaiból jelentkező nővérek száma, a tavaly júliusi 1304-hez képest idén áprilisban már csak 46-an voltak - ismertette keddi számában a The Daily Telegraph című lap, hozzátéve, hogy ez részben a nyelvtudással kapcsolatos szigorúbb szabályok életbe lépésének tudható be.

A brit orvosi regisztert vezető szervezet, a General Medical Council (GMC) igazgatója szerint az Európai Uniót, valamint Izlandot, Liechtensteint és Norvégiát magában foglaló Európai Gazdasági Térségből jelentkező orvosok száma "viszonylag stabil", de az ellátással kapcsolatos aggodalmak miatt figyelemmel kísérik az elvándorlás mértékét. Charlie Massey hozzátette, az EU-s társállamokból Nagy-Britanniában dolgozó orvosok közül egyelőre nem sokan távoztak.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS)
velemenyezd, 2017. augusztus 01. kedd, 13:13
Érdekesség
kapacitást. A Mensa-tagokon látom, hogy minden érdekli őket, mindent meg akarnak ismerni, ezáltal idővel műveltebbekké válnak. Persze vasszorgalommal is lehet műveltté válni, de attól még senkinek nem fog megnőni az IQ-ja.

Vannak olyan szakmák, amiket jellemzően a nagyon magas IQ-val rendelkező emberek választanak? A Mensában elég sok informatikussal találkoztam...

Az IQ-tesztek egy ,,informatikus-agynak" jobban fekszenek, ők többször találkoznak hasonló jellegű problémákkal a mindennapjaik során. Nem tudok róla, hogy lenne olyan szakma, amihez kifejezetten kell a magas IQ, de talán például egy kutató atomfizikusnak nem árt...

...ami viszonylag ritka. Mi a helyzet az iskolai eredményekkel, a matekórákkal?

A matematikából elért eredmények inkább összefüggésben állnak az intelligenciával, mint például az ének-zenéből nyújtott teljesítmények, de nem túl erős ez a kapcsolat.

Az életben könnyebben boldogulnak a magas
kirscha, 2017. július 25. kedd, 22:28
Előző Életek - Jövendő Életek - I.
ki, hogy az előző életbe vivő regressziós terápia él és virul a XXII. században. A napjainkban általam gyakorolt elveket Howard némi idősűrítéssel hasznosította. Barbara és Howard nagyon jól dolgoztak együtt. Tökéletesítették ezt a technikát és alanyaiktól sok sikeres választ kaptak.
Dr. G.: Most mi fog történni?
Kim: Az eredményeket a felszínre küldjük és azokat speciális kezelési központokban fogják alkalmazni. A kezelési központok úgy működtek, mint pszichológiai klinikák. Az érzelmi problémákkal küzdő pácienseket Howard előző életbe vi­vő terápiás lemezeinek felhasználásával kezelték. Ezt nagyon hatá­sosnak bizonyult.
Dr. G.: Még mindig Howarddal dolgozol?
Kim: Igen, nagyon izgulok a sikere miatt. Most még jobban örülök.
Dr. G.: Miért? Valami más is történt?
Kim: Igen. Howard hozzájárult, hogy a módszert rajtam is alkal­mazza. Nem tudom elhinni. Képzeld el, rövidesen újra fo­gom élni előző életeimet és ez érzelmi tisztulást fog ered­ményezni.
Dr. G.: Nem fog nehézséget
eposz, 2017. július 07. péntek, 22:43
Kozákok: Waffen-SS
hosszabb tanácskozások után birtek és az amerikaiak kozákokat átadták a követelőző szovjet hadseregneknek, tudván, hogy ezzel a tettükkel a foglyokra nézve a biztos halál vár. A legtöbb kozákot, így von Pannwitz altábornagy atamánt kivégezték, az életben maradtak börtönbe és Gulag munkatáborokba kerültek, ahol legttöbjüket halálra éheztették és dolgoztatták.

(Valamelyik Enciklopédiából)

Hűség és halál: Veszteségek és pótlások

Az SS, miután harcoló alakulattá vált, új problémákkal kényszerült szembenézni. Bár 1934 és 1939 a halálfejes gárdalakulat létszáma a sokszorosára emelkedett, az emberanyag minősége pedig valóban magas volt, a frontkatonai szolgálatra rendelt Védosztag nem rendelkezett igazán jelentős személyi állománnyal. A lengyel offenzíva során alig három halálfejes ezred harcolt, a francia hadjárat kezdetén pedig hozzávetőlegesen 3 és fél hadosztálynyi erő állt Heinrich Himmler rendelkezésére, amely a Wehrmacht 150-nél is több hadosztályával szemben roppant szerény
eposz, 2017. július 05. szerda, 15:29
1/79
Képek, videók
Tatárjárás 01.jpg
chillik
2016. április 14. csütörtök, 05:16
Tatárjárás 02.jpg
chillik
2016. április 14. csütörtök, 05:15
Tatárjárás..
pocorka
2007. január 22. hétfő, 16:49
Rendkivüli dolog az.....j
pacsakute
2014. június 30. hétfő, 11:03
népszabadság rendkivüli k
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:46
Rendkívüli december
taltos1
2012. december 11. kedd, 16:25
Rendkívüli szépségek.jpg
mailona
2012. szeptember 06. csütörtök, 22:35
rendkivüli játszma800ft.j
hollyka
2011. november 24. csütörtök, 17:21
Rendkívüli
erzsebet1969
2009. április 01. szerda, 23:32
rendkivuli0129%20(15). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(1).j pg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(25). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:52
rendkivuli0129%20(17). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(16). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(14). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.