Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 17:32 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Poloskák ellen
Hatalmas büdös bogár invázió várható! Mutatjuk hogyan védekezzetek ellene!

Bemennek a lakásba, megbújnak a szekrényben. Borzasztó sok kellemetlenséget tudnak okozni a vándorpoloskák.

Szerencsére van rá mód, hogy egy egyszerű házilag elkészített keverékkel távol tartsuk őket az otthonunktól.

A poloskák távol tartásához készítsd el a következő keveréket:

Végy elő egy kézi permetezőt, amibe legalább fél liter folyadék belefér. Tekerd le a tetejét, majd engedd fel félig langyos csapvízzel.

Ezután tedd bele a következőket:
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél kávéskanál ecet

Ezután egyszerűen várj pár percet míg elolvad a szódabikarbóna és tekerd fel a szórófejet.

Az ajtókat, ablakokat spricceld be vele, de mehet a teraszokra, erkélyekre, virágtartókra.

Meg fogod látni, hogy egyszerűen el fogják kerülni az otthonodat a poloskák. Egy ilyen permetezés hetekig távol tartja nem csak poloskákat, de a molylepkéket és más
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 17:42
Átmeneti mentességet kapnak egyes fertőzött másodvetések a növényvédőszer-használati tilalom alól
A tájékoztatás szerint ha egyes károsítók olyan mértékben felszaporodnak, hogy az már a szomszédos termelők növényvédelmi biztonságát veszélyeztetik, és védekezni szükséges ellenük, egy uniós iránymutatás szerint a tagállamok ezeket vis maior eseményként ismerhetik el.

A hazai zöldítési szabályokat leíró rendelet megteremti a lehetőségét annak, hogy a meghatározott valamely esemény bekövetkezésekor a növényvédőszer-használati tilalom vagy fenntartási kötelezettség alól mentesüljenek a mezőgazdasági termelők. Ilyen esetben, ha a mezőgazdasági termelő vis maior körülmény miatt nem képes eleget tenni jogszabályban előírt kötelezettségeinek, a támogatásra való jogosultsága megmarad. A követelmények nem teljesítése miatt sem büntetéssel, sem szankcióval nem sújtható és úgy kell tekinteni, hogy a bejelentett ökológiai jelentőségű területre előírt kötelezettsége teljesült.

A károsítók vis maior esetként értékelhető felszaporodásakor a hatósági bejelentést az illetékes növény- és talajvédelmi
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 10:21
Görcsbe rándulva pusztultak el méhek ezrei Somogyban
jeleket.Ahogy írja, 2016-ban is volt hasonló méhpusztulás, az akkori mérgezésnek is ugyanazok voltak a tünetei, mint a mostaninak: rengeteg kijáró méh a kaptárak tetején, oldalán és a környező bokrokon fákon mászkált, lábaival kaparta és tisztogatta magát, majd 3-4 nap alatt görcsbe rándulva, szipókájukat kinyújtva elpusztult a kaptár előtt. A visszatérő méheket a család nem nagyon akarta beengedni a kaptárba, feltételezhetően érezték rajtuk a permetező szert. Dömötörfi szerint a saját méheit a napraforgók permetezése pusztította el. Ugyanakkor ahogy 2016-ban, úgy most is lehetetlen volt a mintavétel, mivel az eső elmosta a méhhullákat. A méhész szerint a napraforgómézről teljesen lemondhatnak.
Országos probléma?
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) már június végén beszámolt róla, hogy több méhész is jelezte nekik, a napraforgó virágzásának megindulásával egy időben, a méhek egy része eltűnt a kaptárból.
bordat, 2018. július 06. péntek, 16:56
Miért látunk egyre kevesebb fecskét?
Hazánkban három fecskefaj él, úgymint a molnár-, füsti-, és a partifecske. A negyedik fecskének nevezett madár a sarlósfecske csak alakjában hasonlít a fecskére, igazából a kolibrik rokona.
A három fecskefajból az utóbbi években a molnárfecskék hattizede, a füstifecskéknek a fele pusztult el.
Ennek több oka is van, és nem csak a klímaváltozás, hanem az emberek a felelősek a fecskék számának drasztikus csökkenése miatt.
A szeszélyes időjárás tizedeli meg a fecskék számát. A napokig tartó hideg miatt sok fecske elpusztul, mielőtt elindulhatnának a téli szálláshelyükre. Ilyenkor nem megfáznak, hanem annyira legyengülnek az éhezés miatt, hogy kihűlnek, majd elpusztulnak.
A fecskék legyekkel, szúnyogokkal és egyéb repülő ízeltlábúakkal táplálkoznak. Az országban egyre csökken az állatállomány, a falvakban is egyre kevesebben tartanak teheneket, birkákat, baromfit ezért sokkal kevesebb a légy is.
A szúnyogokat egyre több városban, településen évente többször is permetezéssel irtják.
lizawolf, 2018. május 18. péntek, 13:35
A lusta férfi kertje
is. Igazság szerint ezeket ki kéne vágni, és inkább málnasövényt, ribizlit, egrest kéne ültetni a helyükre, jobban illenének a falusi miliőbe. De ugye, élőlényt lehetőleg nem ölünk. Mondjuk a selyemfényű puszpángmolyok nem ezt vallják, mert tarra rágták és kinyírták idény nyáron a szép puszpángbokromat. (Tudom, permetezni kellett volna, de olyan nálam nem történik.)

Van még két szőlőtőkém is, illetve egy. Talán olaszrizling, lugasnak megformázva, benne lakik a kisautóm. Formára vágás van, permetezés nincs, és ő csak terem és terem és terem, szintén legalább ötven éve, és a gyümölcse kitart karácsonyig, úgy, hogy kábé a felét rajta hagyom a madaraknak. A másik tőke a szomszéd kertjében van, onnan kapaszkodik fel a kerítésre. Ki akarták vágni, de kértem, hogy hagyják ott, mert olyan különleges ízű fürtök nőnek rajta, hogy csuda. Közönséges noa fajta egyébként, bort nem szabad belőle csinálni, mert az vagy megöl, vagy megerősít, de inkább megöl. Persze, az a húsz-harminc fürt el is fogy, ahogy
anna4459, 2017. november 18. szombat, 09:14
Büdös bogár...
Inkább tavalyi évben volt invázió szerűen,de idén se hagytak békén sokunkat!

A poloskák távol tartásához készítsd el a következő keveréket:

Végy elő egy kézi permetezőt, amibe legalább fél liter folyadék belefér. Tekerd le a tetejét, majd engedd fel félig langyos csapvízzel.

Ezután tedd bele a következőket:

• 1 kávéskanál szódabikarbóna• fél kávéskanál ecet

Ezután egyszerűen várj pár percet míg elolvad a szódabikarbóna és tekerd fel a szórófejet.

Az ajtókat, ablakokat spricceld be vele, de mehet a teraszokra, erkélyekre, virágtartókra.

Meg fogod látni, hogy egyszerűen el fogják kerülni az otthonodat a poloskák. Egy ilyen permetezés hetekig távol tartja nem csak poloskákat, de a molylepkéket és más olyan rovarokat is akik melegedni jönnek a lakásokba.

Próbáld ki, és oszd meg ismerőseiddel is.

biharijudit, 2017. október 25. szerda, 15:18
Így szabaduljunk meg a levéltetvektől természetes úton!
sem. A levéltetű elleni ilyen "bio" szerek teljesen ártalmatlanok a környezetre.

Tartsuk azonban szem előtt, hogy ezek a permetlevek nem ugyanúgy hatnak, mint a kémiai alapú permetszerek, ezért rendszeresen és gyakrabban kell alkalmaznunk.
1. Fokhagyma

A fokhagyma igen hatásos kártevőriasztó. A fokhagymás levéltetűirtó elkészítéséhez tegyünk 3,5-4 liter vízbe 100 gramm összezúzott fokhagymagerezdet. Hagyjuk állni 24 órát. Következő nap hevítsük fel, majd 20 percig főzzük. A permetezéshez a kihűlt főzetet töltsük szőrófejes flakonba.
2. Vöröshagyma

100 g felszeletelt vöröshagymát keverjünk bele 7-8 liter vízbe. Forráspontig hevítsük, majd főzzük 30 percig. Hígítás nélkül használjuk. Gombás betegségek ellen is alkalmazható. A permetlevet 1 napon belül használjuk fel.
3. Gyermekláncfű

A gyermekláncfű, más néven pitypang nem csupán gyomnövény: jó hasznát vehetjük a levéltetvek elleni küzdelemben. Gyűjtsünk kb. 400 gramm gyermekláncfűlevelet, és öntsük
nanoka72, 2017. május 13. szombat, 06:15
1/17
Képek, videók
Vizi poloskák.JPG
apahome
2011. június 12. vasárnap, 19:57
poloskák.png
grimilda
2009. április 15. szerda, 15:25
Egyszerű-tálaló-szekré nye
kathyvp
2018. július 07. szombat, 12:49
az élet egyszerű.png
sz719eszter
2018. június 13. szerda, 14:28
Egyszerű de életmentő táp
pacsakute
2018. február 09. péntek, 21:27
Az élet lehet egyszerü is
csalogany13
2018. február 04. vasárnap, 00:08
Az élet egyszerű....jpg
kkm
2017. július 13. csütörtök, 16:26
Egyszerű kép.jpg
kisgizus
2017. július 01. szombat, 12:11
Egyszerü ez 01.jpg
chillik
2017. március 13. hétfő, 07:16
Egyszerü ez 02.jpg
chillik
2017. március 13. hétfő, 07:16
Egyszerü vers.jpg
chillik
2017. február 07. kedd, 05:27
Egyszerübb rakott...
simocsi
2017. január 28. szombat, 06:54
solet-egyszeruen.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:40
Egyszerű talptérkép.jpg
pacsakute
2016. november 23. szerda, 23:58
Címkék
lehetőségét annak, következő keveréket, szúnyogokat egyre, szomszédos termelők, téli szálláshelyükre, mezőgazdasági termelők, mezőgazdasági termelő, kézi permetezőt, napraforgómézről teljesen, napokig tartó, negyedik fecskének, kihűlt főzetet, országban egyre, fecskék számát, egyszerű házilag, felét rajta,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.