Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:28 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ukrajna is érdeklődik a Hyperloop szupervonat iránt
hangsúlyozta: mindenképpen az a cél, hogy a projekt kereskedelmi szempontból sikeres legyen.

Omeljan már februárban közölte, hogy a tervek szerint jövőre elkezdődhet egy Hyperloop tesztpálya építése Dnyipróban magánbefektetői finanszírozásból.

A Hyperloop acélcsövekből álló közlekedési rendszer, vákuumos belsejében légnyomással hajtott lebegő, úgynevezett kapszulavonatokkal. Becslések alapján a közlekedési eszköz képes meghaladni az óránkénti 600 kilométeres sebességet. Az infrastrukturális minisztérium egy illetékese az UNIAN hírügynökségnek kifejtette, hogy egy kilométer földfelszíni csővezeték megépítése a HTT előzetes becslése szerint Ukrajnában mintegy 10 millió dollárba kerülne, ez olcsóbb, mint hagyományos vasutat építeni. A föld alatti Hyperloop azonban nyolcszor ennyibe kerülne.

A miniszter a várható Hyperloop jegyárakkal kapcsolatban előrebocsátotta, hogy amíg nem bizonyosodnak meg a rendszer biztonságosságáról, csak teherszállításban gondolkodnak. Ha viszont megindulhat majd a
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 14:31
Módosítják a kisebbségi nemzeti tanácsokról szóló törvényt Szerbiában
ha a kérdéses pontokat átfogalmazzák, és ez most megtörtént. Ez elsősorban azokat a hatásköröket érinti, amelyek a kiemelt jelentőségű oktatási és művelődési intézményekhez kapcsolódnak - magyarázta.

A frakcióvezető hozzátette: hosszú egyeztetési folyamat ért véget azzal, hogy a törvényjavaslat a parlament elé került. Nemcsak a szerbiai magyarság kisebbségi önkormányzatának - a Magyar Nemzeti Tanácsnak (MNT) - képviselői, hanem a VMSZ tagjai is többször tárgyalóasztalhoz ültek az illetékes minisztérium szakembereivel és a tárcavezetővel, hogy végül olyan jogszabályjavaslat szülessen, amely mindenki számára elfogadható.

"Sikerült elérni azt, hogy a parlament elé került szövegek magyar szempontból nem jelentenek visszalépést a jogok területén, sőt néhány új hatáskör és jog is bekerül a szerbiai jogrendbe" - magyarázta Pásztor Bálint, majd kijelentette, ez azért fontos, mert a néhány hónappal ezelőtt napvilágot látott szövegek bizonyos elemei kifejezetten kisebbségellenesek voltak.

Amit az
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 16:22
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
Jobbik: mit tesz a kormány az alacsonyabb albérletárakért?

Farkas Gergely, a Jobbik képviselője az azonnali kérdések sorában elsőként azt kérdezte az illetékes minisztérium államtitkárától, hogy mit tesznek azért, hogy csökkenjenek az albérletárak. Mint kifejtette: árrobbanás történt az elmúlt években, egyes városokban másfélszeresére, Budapesten a duplájára nőttek az árak, jelenleg átlagosan 130-140 ezer forintot kell fizetni havonta egy albérletért. Szerinte ez a fiatalokat is nagyon súlyosan érinti, mivel sok fiatal kénytelen albérletbe menni, mert kollégiumba nem veszik fel őket.

A fiatalok közül sokan a hitelfelvételbe nem mernek belevágni egy új lakás vásárlásához, ezért ők is albérletbe mennének, ha a fizetésük megengedhetné ezt.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára erre válaszul közölte: a lakáspiacot a kereslet és a kínálat befolyásolja, a kormánynak közvetlen ráhatása erre nincs, de intézkedéseket tehet a hatás csökkentése érdekében. Ezért törölték el az
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 17:22
Cseh kormányalakítás - Andrej Babis újra miniszterelnöki és kormányalakítási megbízatást kapott
hatályos szabályozás szerint a parlamenti választások után három kormányalakítási kísérletre van lehetőség. Az első két esetben az államfő, a harmadikban pedig a képviselőház elnöke nevezi ki a miniszterelnököt, és ad neki kormányalakítási megbízatást.

Az ANO és a CSSD koalíciós megállapodása szerint a szociáldemokraták öt miniszteri bársonyszéket kapnának a 15 tagúra tervezett kormányban. A CSSD jelöltje vezethetné a belügyi, külügyi és a munkaügyi tárcát, valamint az oktatási és a mezőgazdasági minisztériumot.

Bár a CSSD elnöksége rábólintott a kormánykoalícióra, a végső döntés a párt tagságának kezében van. A mintegy 19 ezer szociáldemokrata párttag május 21-e és június 14-e között belső szavazáson foglal állást. Többségi vélemény szerint a tagság jóváhagyja a kormánykoalícióba való belépést, de szoros eredmény várható.

Sem az ANO, sem a CSSD vezetői nem nyilatkoztak arról, mit tennének, ha a belső szavazás a koalíció elutasításával végződne.

Az új koalíciós kormány személyi
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 15:00
Brexit - Brit lapértesülés: apokaliptikus forgatókönyvek is készülnek a kereskedelmi megállapodás elmaradására
A The Sunday Times konzervatív vasárnapi brit lapnak név nélkül nyilatkozó minisztériumi illetékesek elmondták: készenléti tervezés folyik például arra, hogy a délkelet-angliai Dover évente 2,5 millió kamiont fogadó kikötőjének működése "a Brexit utáni első napon" összeomlik.

A lap egyik minisztériumi forrása szerint e forgatókönyv alapján Délnyugat-Angliától az északi Skóciáig a szupermarketekben két napon belül elfogyna az élelmiszer, a kórházak két héten belül gyógyszer nélkül maradnának, és a második hét végére elfogyna az üzemanyag is. A tervek alapján a hatóságok repülőgépek bérlésével vagy a brit királyi légierő (RAF) szállítógépeivel igyekeznének eljuttatni a legfontosabb árucikkeket és gyógyszereket az ország minden zugába.

A Brexit-tárgyalásokért felelős minisztérium szóvivője a lapnak megerősítette, hogy "folytak megbeszélések" ilyen jellegű forgatókönyvekről, az illetékes azonban "teljesen hamisnak" nevezte azt a beállítást, hogy ezeknek a forgatókönyveknek esélyük lenne a
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 20:52
Donald Trump vizsgálatot kér arra, beépített-e ügynököt választási kampánycsapatába az FBI
"Itt és most kérem, és ezt holnap hivatalosan is előterjesztem, hogy az igazságügyi minisztérium vizsgálja ki, vajon a tárca, vagy az FBI politikai megfontolásokból beépült-e, vagy megfigyelte-e a Trump-kampányt, és erre vonatkozó kérés vagy utasítás érkezett-e az Obama-kormányzat embereitől" - írta Twitter-bejegyzésében Donald Trump.

Az elnök azokra a sajtójelentésekre reagált, amelyek szerint az FBI egyik informátora beépült volna Trump kampánycsapatába és rendszeresen kapcsolatot tartott azokkal a tanácsadóikkal, akik a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság gyanúja szerint orosz tisztségviselőkkel álltak kapcsolatban. Erről először a The New York Times című lap írt szombatra virradóra az internetes kiadásában, és szombaton Trump Twitter-bejegyzésében azzal válaszolt, hogy ha ez igaz, akkor "nagy dolog" robban ki, a republikánusokhoz közeli sajtóban és a Fox televízióban pedig "új Watergate-botrányt" emlegettek.

(A Watergate-botrány 1972 nyarán robbant ki, amikor kiderült, a
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 07:04
Szkripal-ügy - Cseh védelmi minisztérium: csak mikroszkopikus mennyiségben állítottal elő Novicsokot az országb
A cseh külügyminisztérium szerint azt az idegmérget, amelyet Szergej Szkripal kettős orosz-brit ügynök elleni támadásban használtak fel március elején Nagy-Britanniában, Csehországban konkrétan nem tesztelték.

A két cseh minisztérium ezzel reagált Milos Zeman államfő csütörtök esti közlésére, miszerint Csehországban jelentéktelen mennyiségben állítottak elő a Novicsok idegbénító hatású méregből. Zeman állítása pénteken a cseh belpolitikai élet középpontjába került.

"Előállítottunk és tároltunk is a Novicsokból, igaz nem nagy mennyiségben. Tudjuk, mikor és hol. Nem leszünk képmutatók. Nem kell erről hazudni" - mondta a cseh elnök a katonai hírszerzés jelentésére hivatkozva a Barrandov kereskedelmi televízióban sugárzott beszélgetésben.

Milos Zeman néhány hete utasította a cseh katonai és a civil hírszerzést, derítsék fel gyártottak-e Csehország területén korábban Novicsok típusú idegmérget. Míg civil szolgálat arra a következtetésre jutott, hogy nem Novicsokról van szó, a katonai
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 21:03
Illegális bevándorlás - Heteken belül elkészül Horst Seehofer menekültügyi "mesterterve"
sávot, mert az utóbbi évtizedek tapasztalatai alapján a német társadalom egy legfeljebb ekkora nagyságú csoport integrációjára képes - fejtette ki a miniszter.

A korlátozást szolgálja a többi között az oltalmazott státuszt szerző menedékkérőkre vonatkozó családegyesítési szabályok átalakítása. Az új rendszer már augusztusban életbe lép, lényege, hogy havonta legfeljebb 1000 ember költözhet Németországba oltalmazott által kérelmezett családegyesítés révén. A vízumokat az SPD-s vezetésű külügyminisztérium állítja ki. Az első öt hónapban a kontingens létszáma még változhat, és az átlag nem haladhatja meg a havi ezer főt, 2019-től viszont már szigorúan betartják az ezer fős szabályt, és nem lehet átvinni a következő hónapra férőhelyeket, ha nem sikerül betölteni a keretet - ismertette Horst Seehofer.

A "mesterterv" legfontosabbként számon tartott eleme, az új típusú menekültügyi befogadó központok is augusztusban, vagy szeptemberben állhatnak fel. A megérkezés, a döntés és a visszatérítés jelentésű
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 17:12
A Közép-Amerikából indult migránsok közül többen átlépték az amerikai-mexikói határt
A mexikói Tijuana városa közelében egy csoport nő és gyermek lépett be illegálisan az Egyesült Államok területére, az amerikai hatóságok azonban nem intézkedtek velük szemben. A szövetségi igazságügyi minisztérium ugyanakkor még hétfőn későn este bejelentette, hogy a karavánból San Ysidro közelében korábban amerikai földre lépett 11 migráns ellen tiltott határátlépés miatt vádat emel és megindítja az eljárást.

"Az Egyesült Államok nem nézi tétlenül, hogy figyelmen kívül hagyják bevándorlási törvényeinket és kockára tegyék nemzetünk biztonságát" - fogalmazott Jeff Sessions, az igazságügyi tárca vezetője a vádemeléskor közzétett közleményben.

Arról sem Sessions közleménye, sem a határőrizeti szervek nem tettek közzé jelentést, hogy Tijuanánál lehetővé teszik-e további migránsok belépését. Egyelőre az sem derült ki, hogy azok, akiket beengedtek, folyamodhatnak-e bevándorlási engedélyért. E tekintetben az amerikai törvények szigorúak: a bevándorlási kérelmet benyújtóknak igazolniuk kell, hogy a
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 18:12
Az amerikai elnök erősen korlátozta a transzneműek katonai szolgálatát
A Fehér Ház tájékoztatása szerint az elnök pénteken a kora esti órákban írta alá az erről szóló memorandumot, amely bár megtiltja, hogy transzneműek bármelyik haderőnemnél szolgálatot teljesítsenek, ám egyúttal mozgásteret ad az illetékes katonai vezetőknek e politika érvényesítésére.

A dokumentum szövege szerint azok a "nemi hangulatzavar" kórtörténettel rendelkező transzneműek vannak kizárva a katonai szolgálat lehetőségéből, akik "lényeges orvosi kezelésre szorulhatnak, beleértve a sebészeti műtétet vagy a gyógyszeres kezelést". A memorandum ugyanakkor a kivétel lehetőségét is felveti, amikor így fogalmaz: a tiltás "bizonyos korlátozott körülmények között" nem érvényes. A dokumentum ugyanakkor konkrétan nem fejti ki a "korlátozott körülmények" mibenlétét, de leszögezi, hogy a védelmi miniszternek és a belbiztonsági tárca vezetőjének felhatalmazása lesz a mérlegelésre.

A Fehér Ház pénteken bejelentette, hogy James Mattis védelmi miniszter szerint a "nemi hangulatzavarral" jellemezhető
velemenyezd, 2018. március 24. szombat, 07:04
Szkripal-ügy - Vérmintát kaphatnak Szkripaltól és lányától a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet szakértői, hazaenge
hatóanyagot.

Az azonosítási eljárás a brit kormány szerint legalább két hétig eltart, és célja a brit szakértők által elvégzett eddigi vizsgálatok eredményeinek független ellenőrzése.

A londoni felsőbíróság csütörtöki végzésében azonban az eljáró bíró felfedi, hogy Szkripaléktól a brit szakértők már vettek vérmintát, és ennek vizsgálata Novicsok osztályú idegméreg vagy ahhoz nagyon közeli összetételű hatóanyag jelenlétét mutatta ki.

A végzés szerint ezt a vizsgálati eredményt a brit védelmi minisztérium Porton Downban működő vegyi és biológiai kutatóintézetének egy szakértője tárta a bíróság elé.

Theresa May brit miniszterelnök már a múlt héten, a londoni alsóház képviselőinek adott tájékoztatásában bejelentette, hogy a Porton Down-i kutatóintézet szakértőinek megállapítása szerint a Novicsok nevű, oroszországi fejlesztésű, fegyverekben is használható minőségű idegméreg-hatóanyaggal mérgezték meg Szkripalt, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredesét, a brit külső hírszerzés (MI6) volt
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 19:43
Scotland Yard: a terrorelhárítás vizsgálja a mérgezéses incidenst
nyilatkozathoz fűzött kommentárjában mindazonáltal közölte: a vizsgálat korai szakaszban jár, és "a találgatások nem segítik" az előrelépést.

Rowley szerint a nyomozás középpontjában jelenleg annak kiderítése áll, hogy milyen szer okozta a két ember megbetegedését.

A terrorellenes ügyosztály vezetője hozzátette: a Scotland Yard megítélése szerint a lakosságot nem fenyegeti semmiféle kockázat az incidensből eredően.

A mérgezést okozó anyag mibenlétének felderítésébe a brit védelmi minisztérium Porton Downban működő titkos vegyi és biológiai kutatóintézetének szakértői is bekapcsolódtak.

Boris Johnson brit külügyminiszter kedden a londoni alsóházban egyenes utalást tett arra, hogy London valamilyen formában bojkottálhatja a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokságot, ha bebizonyosodik Oroszország felelőssége a mérgezési ügyben, de a tárca illetékesei kedd délután közölték, hogy Johnson nem az angol labdarúgó-válogatott távol maradására gondolt.

A miniszter szerint ha kiderül, hogy
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 17:24
1/104
Képek, videók
szupervolt.gif
veronika74
2010. július 24. szombat, 13:28
Kereskedelmi Iskola
agica2004
2014. március 24. hétfő, 17:58
Mauritius ; Kereskedelmi-
farkas1945
2013. november 21. csütörtök, 14:17
orosz kereskedelmi levele
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 11:27
Kereskedelmi Dómok Buhara
pacsakute
2012. január 13. péntek, 20:57
Kereskedelmi-központ,H ong
farkas1945
2011. február 13. vasárnap, 16:05
Kereskedelmi-bank.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 16:22
Nagyvarad-Kereskedelmi -cs
kmmmarika
2010. február 23. kedd, 08:47
new york kereskedelmi tor
veronika74
2009. június 27. szombat, 00:00
kereskedelmi szakközép.jp
hoglattila
2006. július 31. hétfő, 15:33
Angyal szerint áldás
sanci81
2018. április 28. szombat, 18:15
Fb szerint.jpg
pacsakute
2018. március 03. szombat, 17:17
Kovács István - Szerintem
sanci81
2018. február 27. kedd, 18:19
Fb. szerint .jpg
pacsakute
2018. január 30. kedd, 15:43
Szívtörténetem Fb szerint
pacsakute
2018. január 28. vasárnap, 21:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.