Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 18. kedd | 38. hét | 261. nap | 23:34 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Izrael Szíriát okolja az orosz harci gép lelövése miatt
Az izraeli hadsereg elismerte, hogy támadást hajtott végre Latakiában, Szíria területén hétfő éjjel. Hangsúlyozta azonban, hogy az izraeli repülők már hazai légtérben voltak, amikor a szíriai légvédelem lelőtte az orosz repülőt. Izrael ezért Szíriát és Iránt tekinti felelősnek az incidensért.

Az izraeli repülők célpontja egy szíriai katonai létesítmény volt. Egy gyár raktárát lőtték, amelyben olyan gépek voltak, amelyeket Libanonba, a Hezbollah libanoni síita milíciának akartak vinni. A berendezések a precíziósfegyver-gyártó programhoz kellettek a Hezbollahnak az izraeli közlés szerint. A szállítmányt Izrael megsemmisítette.

Az izraeli hadsereg szóvivője elmondta, hogy Jeruzsálem és az orosz hadsereg között az efféle incidensek megelőzésére jól működő mechanizmust dolgoztak ki a két ország vezetői az elmúlt években.

Az elvégzett vizsgálatok szerint a szíriai hadsereg számos irányba, nem pontos célpontokra lőtt, és ez vezetett az orosz gép lelövéséhez. Amikor a szíriai hadsereg légvédelme
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:22
Illegális bevándorlás - Vezető cseh politikusok újra elutasították a migrációs kvótákat
A cseh parlament, a kormány és az illetékes minisztériumok vezetői, akik Milos Zeman államfő meghívására szerdán a Hradzsinban tárgyaltak az ország külpolitikájáról, egyetértettek abban, hogy a kötelező menekültkvóták elutasítása helyes. Ugyanakkor szükségesnek tartják, hogy nagyobb és hatékonyabb segítséget nyújtsanak azoknak a régióknak, ahol konfliktusok vannak, amelyek illegális migrációhoz vezettek.

Csehország továbbra is szorgalmazni fogja, hogy a közös európai menekültbefogadási rendszer olyan értelemben módosuljon, hogy a jövőben meggátolja a visszaéléseket - olvasható abban a közös nyilatkozatban, amelyet a mintegy kétórás találkozó után az elnöki sajtiroda hozott nyilvánosságra. A korábban jelzett sajtóértekezletre végül egyetlen politikus sem érkezett meg.

A cseh politikai vezetők továbbá egyetértettek abban, hogy nem szűntek meg az okok, amelyek miatt az Európai Unió Oroszország ellen büntetőintézkedéseket vezetett be, és egybehangzóan támogatták, hogy Csehország izraeli
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 17:23
A Trump-vállalatbirodalom pénzügyi vezetője büntetőeljárás alóli mentességet kapott a Cohen-vizsgálatban
Weisselberg az elnök mintegy 500 céget összefogó vállalatbirodalmának, a Trump Organizationnek nem csak egyszerű pénzügyi vezetője: évtizedek óta dolgozik a Trump-családnak, még Donald Trump édesapja hívta a céghez, és azóta minden pénzügyi tranzakciót, beruházást ő felügyel. Ráadásul nem csupán a vállalatbirodalom, hanem Donald Trump személyes pénzügyeit is ő tartja kézben.

Elemzők szerint a hét egyik legfontosabb híre, hogy a Michael Cohen ügyében folyó nyomozásban Weisselberg büntetőeljárás alóli mentességet kapott. A nyomozás ugyanis nem csupán Trump volt ügyvédjének banki és adócsalásaira terjed ki, hanem arra is, hogy Donald Trump megsértette-e a kampányfinanszírozási törvényt azzal, hogy Cohen 2016-ban megvásárolta két olyan nő hallgatását, aki azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt az akkor még csak üzletember Trumppal.

Michael Cohen 130 ezer dollárt fizetett a Stormy Daniels néven ismert Stephanie Clifford pornószínésznőnek, aki ezért cserében hallgatott egyéjszakás
velemenyezd, 2018. augusztus 25. szombat, 07:05
Törvénytelennek nyilvánította a Croatia Airlines dolgozóinak sztrájkját a horvát bíróság
A bíróság szerint amennyiben a szakszervezetnek valóban szándékában állt volna megújítani a 20 hónappal ezelőtt lejárt kollektív szerződéseket, akkor folytatta volna a tárgyalásokat a vállalat vezetésével. Ezt azonban elutasította, miután a Croatia Airlines nem tett eleget minden követelésének.

A szakszervezet ügyvédje bejelentette, hogy a legfelsőbb bírósághoz fordul jogorvoslatért.

Az állami tulajdonban lévő vállalat alkalmazottai múlt héten pénteken jelentették be, hogy augusztus 8-án reggel hat órától beszüntetik a munkát. Magasabb béreket, jobb munkakörülményeket, valamint új kollektív szerződést követelnek. A bíróság ezt megelőzően ítélethozatalig ideiglenesen betiltotta a sztrájkot.

A Croatia Airlines igazgatósága arra figyelmeztette a szakszervezeteket és minden dolgozót, hogy jól gondolják át, milyen következményekkel járhat a munkabeszüntetés ebben a pillanatban a vállalat számára.

A társaság közlése szerint a turistaszezon közepén, csak a sztrájk első napja mintegy
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 13:51
Négy tusnádfürdői anyamedve és kilenc bocs áttelepítéséhez, valamint két hím medve kilövéséhez járult hozzá a m
A sajtosztály közölte: augusztus folyamán medvékre vonatkozóan 11 kérést regisztráltak Hargita megyéből, valamennyi Tusnádfürdőről érkezett szerdán. A helyi Szent Anna vadásztársaság és a helyi hatóságok hat hím medve, valamint öt anyamedve és 11 bocs kilövését vagy áthelyezését kérték.

A minisztérium négy anyamedve és kilenc bocs áthelyezését, valamint két hím kilövését hagyta jóvá. A tárca sajtóosztályának illetékese elmondta: a hiányos dokumentációjú vagy nem kellőképpen megalapozott kérelmeket visszaküldték a feladónak. Ha a helyi hatóságok kiegészítik ezeket a dossziékat, a minisztérium újra megvizsgálja a kéréseket.

A medvék miatt kialakult tusnádfürdői veszélyre Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter is kitért egy szerdai gyulafehérvári sajtótájékoztatón. A tárcavezető elmondta: a bocsos anyamedvéknek csak az áthelyezését hagyhatja jóvá a minisztérium.

Gratiela Gavrilescu megjegyezte: ha jól állítják össze egy-egy veszélyes medve kiemelési kérelmének a dokumentációját, a
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:01
Hat tusnádfürdői medve kiemelését hagyta jóvá a román Környezetvédelmi Minisztérium
amelyet azt követően hívtak össze, hogy vasárnap két embert sebesített meg a medve Tusnádfürdőn. Az ülés után a tanácselnök azt közölte, hogy 12 veszélyes tusnádfürdői medve kilövésére, illetve áttelepítésére állították össze a kért dokumentációt Tusnádfürdőn.

A medvék miatt kialakult tusnádfürdői veszélyre Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter is kitért egy szerdai gyulafehérvári sajtótájékoztatón. A tárcavezető elmondta: a bocsos anyamedvéknek csak az áthelyezését hagyhatja jóvá a minisztérium. Hozzátette: négy ilyen kérésből hármat hagyott jóvá a tárca.

Gratiela Gavrilescu megjegyezte: ha jól állítják össze egy-egy veszélyes medve kiemelési kérelmének a dokumentációját, a minisztérium az intervenciós kvóta terhére jóváhagyja az állatok kiemelését. Azt is megjegyezte azonban, hogy az illetékes helyi szervek lassan állítják össze a dokumentációt. Hozzátette: nem a minisztérium miatt késik egy-egy veszélyes medve kiemelése.

A miniszter arra is kitért, hogy Romániában körülbelül 7000
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 14:39
Eltemették Moszkvában a Közép-Afrikában meggyilkolt orosz újságírókat
helyszínen vettek búcsút az orosz fővárosban, Dzsemaltól a muszlim rítus szerint.

Zaharova múlt heti közlése szerint jelenleg 5 orosz katonai és 170 civil tanácsadó tartózkodik az országban törvényes alapon, a köztársaság elnökének felkérésére, az ENSZ Biztonsági Tanácsa illetékes bizottságának jóváhagyásával, akik nem vesznek részt a harcokban. Feladatuk a közép-afrikai kormányerők kiképzése, valamint azon fegyverek és műszaki eszközök kezelésének elsajátíttatása, amelyeket az orosz védelmi minisztérium januárban térítésmentesen szállíttatott a Közép-afrikai Köztársaságba.

Független orosz sajtóforrások és orosz nyelvű nyugati médiumok szerint az országban orosz magánfegyveresek aranybányákat és -szállítmányokat biztosítanak. Egyes hírforrások azt állították, hogy a tanácsadók és a zsoldosok között személyi átfedések vannak, és azt sejtették, hogy a bányák és a fegyveresek Jevgenyij Prigozsin oligarchához köthetők, akit a sajtóban "Putyin szakácsaként" szoktak emlegetni. Ezzel kapcsolatban
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:09
Tizenkét medve kiemelésének a dokumentációját állították össze a tusnádfürdői illetékesek
hatóságok késlekednek azoknak a döntéseknek a meghozatalával, amelyek rendezhetnék a Tusnádfürdőn és az egész megyében kialakult veszélyhelyzetet.

A Hargita Megyei Csendőrség vezetője, Dan-Paul Iamandi közölte: amíg a helyzet stabilizálódik, a csendőrség folyamatos járőrszolgálatot biztosít Tusnádfürdőn. Hozzátette: csak vasárnap éjjel öt helyszínről hajtottak el medvét, de a jelenlegi jogi keretek között más beavatkozási lehetőségük nincs.

A román Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási Minisztérium képviseletében megjelent Szép Róbert, a Környezetvédelmi Őrség főfelügyelő-helyettese kijelentette: a medvék fokozott veszélyt jelentenek Tusnádfürdőn, ezért a hatóságoknak fel kell lépniük. A főfelügyelő-helyettes szerint szabályozni kell az erdei gyümölcsök betakarítását és az erdő használatát, és lépéseket kell tenni az erdei kvadozás és terepmotorozás megszüntetésére, hisz ezek a tevékenységek a vadak életterébe való beavatkozásnak minősülnek. Úgy vélte: ennek az egyik következménye, hogy a medvék a
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 17:31
Véget ért a taxissztrájk Spanyolországban
Barcelonában, Madridban, Valenciában, az utcákon tiltakozó taxisok kitörő örömmel fogadták az akció végének bejelentését.

Sokan közülük éjszakákat töltöttek az autójukban vagy a mellette felállított sátorban a sztrájk idejére elfoglalt belvárosi utakon.

"Ez egy tűzszünet, ha ismét ki kell vonulnunk szeptemberben vagy októberben, megtesszük" - jelentette ki Julio Sanz, az Antaxi nevű cég vezetője Madridban.

A taxisok a sztrájk beszüntetésével bizalmat szavaztak a spanyol fejlesztési minisztériumnak, amely lényegében ígéretet fő követelésük teljesítésére.

José Luis Ábalos tárcavezető szerda este jelentette be: engedélyezik, hogy az önkormányzatok helyben is szabályozzák az olyan alternatív, közösségi személyszállító cégek működését, mint az Uber és a Cabify.

Ez nem jelenti a kompetenciák átruházását, ugyanis nem kötelező élni vele, maradhatnak csak az állami szabályozásnál is - tette hozzá.

A vonatkozó jogszabály módosítását, és így a részletek kidolgozását szeptemberre ígérte a
velemenyezd, 2018. augusztus 02. csütörtök, 11:41
Pogányi repülőbaleset - Elkészült az előzetes hatósági jelentés
A balesetet szenvedett gépet fejlesztő cég eljuttatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Közlekedésbiztonsági Szervezete (KBSZ) által végzett vizsgálat előzetes eredményét tartalmazó dokumentumot is az MTI-nek.

A KBSZ megállapításai szerint az igazságügyi-orvosszakértői vizsgálat alapján "nincs bizonyíték" arra, hogy fiziológiai tényezők, vagy egyéb akadályoztatás befolyásolta volna a pilóták cselekvőképességét.

Az előzetes jelentés megállapításai szerint "a baleset nem volt túlélhető": a repülőn tartózkodók a becsapódáskor "az élettel összeegyeztethetetlen", halálos sérüléseket szenvedtek, életüket az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

Az előzetes jelentés kiadásáig elvégzett szakmai vizsgálat során nem merült fel arra vonatkozó bizonyíték, hogy a gép szerkezete vagy valamely rendszere az eset előtt meghibásodott volna - derült ki a dokumentumból.

A légi jármű rendelkezett érvényes, az illetékes hatóság által kiadott repülési engedéllyel - írták,
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 10:11
Szakértő: elérheti a százezret a drónhasználók száma Magyarországon
nehézséget, akik ezeket munkához használnák, mivel a fotós, videós megbízásokra gyakran csak pár nappal korábban kapnak felkérést, de ennyi idő alatt esélyük sincs engedélyhez jutni - tette hozzá a szervezet vezetője.

A közleményben kifejtették: ahhoz, hogy valaki pilóta nélküli légi járművet - azaz drónt, repülőgépmodelleket - reptessen Magyarországon, eseti légtérhasználati engedélyt kell igényelnie, ehhez legalább 30 nappal a tervezett igénybevétel előtt be kell nyújtani a kérelmet a Honvédelmi Minisztériumhoz.

Ha közterületen szeretne valaki forgatni, képeket készíteni, akkor az illetékes önkormányzattól, míg magánterület esetén a tulajdonostól is szükség lehet hozzájárulásra. A vállalkozásoknak a tevékenységet emellett be kell jelentenük az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is - írták.

Kádár Péter, a Groupama Biztosító termékmenedzsment igazgatója kiemelte: a drón okozta kárt a felelősségbiztosítás csak akkor fedezi, ha azt szabályosan, minden engedélyt beszerezve használta a
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 11:41
Szakértő: az életkor nem feltétlenül határozza meg a járművezetői képességet
A szakértő M1 aktuális csatorna keddi műsorában hozzátette: látott már 80 év feletti nagyon biztonságosan vezető és 30 év körüli teljesen alkalmatlan sofőrt is.

Elmondta: az időskori vezetésnek számos feltétele van, s ha például egy idősebb sofőr balesetet okoz, akkor nagy eséllyel pályaalkalmassági vizsgát kell tennie, egyes megyékben ez már 60 év feletti autósokra is vonatkozik.

A vezetői alkalmasságot elsősorban az illetékes minisztérium pályaalkalmassági vizsgálati hatósági főosztálya állapítja meg, a vizsgálat reflextesztből és pszichológiai részből áll, esetenként közlekedéspszichológus és igazságügyi szakértő segítségével hozzák meg a döntést - fűzte hozzá.

A szakjogász arra is kitért, hogy ha egy sofőrt bűncselekmény miatt nem kategóriakorlátozás szintjén tiltják el a vezetéstől, akkor kötelező az utánképzés.

Magyarországon tízévente, 40 év felett ötévente, majd a kor előrehaladtával kétévente kell meghosszabbítani a vezetői engedélyeket - emlékeztetett Borbély Zoltán.
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 10:31
1/105
Képek, videók
Vadász- orosz- szíria.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 21:59
Bosra Szíríában.jpg
pacsakute
2016. szeptember 02. péntek, 21:30
Sziria választott.jpg
megyerimihaly
2016. január 20. szerda, 01:31
sziria_homs_romokban (1).
megyerimihaly
2015. december 01. kedd, 00:53
Sziriában
sanci81
2015. április 05. vasárnap, 12:28
Aleppo citadella Szíriába
pacsakute
2015. március 31. kedd, 10:33
Aleppó Szíriában.jpg
pacsakute
2015. március 29. vasárnap, 08:01
Szíria Kobane.jpg
megyerimihaly
2015. február 07. szombat, 13:46
Szíria 2.jpg
06mohild
2014. december 11. csütörtök, 08:22
Szíria.jpg
06mohild
2014. december 11. csütörtök, 08:17
Szíriai barnamedve.jpg
pacsakute
2014. február 09. vasárnap, 17:39
Szíria - Aleppo ; Parabol
farkas1945
2013. október 14. hétfő, 13:17
orosz lopakodóT-50.jpg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:27
OROSZLÁN, CUKI,PNG.png
rochlitzne
2018. augusztus 14. kedd, 12:51
egy oroszlán.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.