Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:52 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában, egy kisgyermek belehalt a fertőzésbe
Uljana Szuprun egészségügyi miniszter újságíróknak azt mondta, hogy járványról egyelőre nem lehet beszélni, és az ország valamennyi régiójában van elegendő kanyaró elleni oltószer. Az UNIAN szerint noha az illetékes minisztérium egyelőre az eddigi megbetegedéseket számuk alapján még nem minősíti járványnak, orvosok szerint nem kizárt, hogy azzá válhat.

A fővárosban, Kijevben az év eleje óta már 66-an betegedtek meg, közülük 54-en olyan gyermekek, akik nem kapták meg korábban a védőoltást. Jeleztek megbetegedéseket Kárpátaljáról és Herszon megyéből is, ezekből a régiókból viszont adatokat a fertőzöttek számáról még nem közöltek.Odessza megyében az első halálos eset után egy héttel meghosszabbították a téli szünetet az oktatási intézményekben. A megyei vezetés által közölt adatok szerint a dél-ukrajnai régióban tavaly 122 kanyarós megbetegedést jegyeztek fel. Az elmúlt esztendőben a fertőzésbe öten haltak bele, köztük három gyermek.

A kanyaróvírus cseppfertőzéssel, vagyis légi úton
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 10:41
Szíria - Moszkva: házilagosan nem előállítható eszközöket vetettek be az orosz bázisok elleni dróntámadáskor
A hmejmími orosz légi támaszpontot és a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központot szombatra virradóra 13 pilóta nélküli szerkezettel támadták meg, ezek közül tízet Hmejmím, hármat pedig Tartusz ellen vetettek be. Az orosz védelmi tárca szerint a drónok közül hetet a Pancir-Sz légvédelmi rendszer segítségével lelőttek, hatot pedig leszállásra kényszerítettek. Az utóbbiak közül három a földet éréskor felrobbant.

Novikov tábornok csütörtökön kijelentette: a drónok vizsgálata nyomán az orosz szakértők megállapították, hogy ilyen minőségű repülőszerkezeteket létrehozni házi körülmények között nem lehet.

"Kidolgozásukhoz és alkalmazásukhoz olyan szakértőket vettek igénybe, akiket olyan országokban készítettek fel, amelyek pilóta nélküli repülőszerkezetek rendszereit állítják elő és alkalmazzák" - mondta.

"Ezenfelül a vezérlő programok koordinátáinak pontossága meghaladja az általánosan hozzáférhető, például az interneten keresztül megszerezhető adatokét" - tette hozzá.

A tábornok
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:14
Szabálytalanságokat állapított meg az OLAF a cseh kormányfőhöz fűződő Gólyafészek projekt ügyében
forint) európai uniós támogatáshoz. A Gólyafészek képviselői kérelmükben félrevezető információkat adtak meg, más fontos tényeket pedig elhallgattak. Nem volt átlátható a vállalkozás tulajdonosi struktúrája sem, holott ez egyik alapfeltétele az uniós támogatás megítélésének - tallóz a tekintélyes lap a mintegy félszáz oldalas jelentésből, hangsúlyozva azt, hogy a szövegben többször is előfordul a "csalás" kifejezés.

Az OLAF jelentését a hatóságok eddig nem hozták nyilvánosságra, de a cseh pénzügyminisztérium rá hivatkozva a múlt héten azt javasolta az illetékes állami szerveknek, hogy vegyék ki az Európai Unió által finanszírozott programokból mindazokat a projekteket, amelyek ellen európai uniós vagy cseh vizsgálatok folynak. A javaslat a Gólyafészek nevű beruházást is érinti, amelynek ügyében a cseh rendőrség vádemelést javasol Andrej Babis cseh kormányfő ellen, és már kérte is a képviselőháztól Babis mentelmi jogának felfüggesztését.

A tárca szerint Brüsszel az uniós programokból 44 projekt
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 12:01
HM: hazai és nemzetközi szabályok miatt kell honvédelmi intézkedési terv
A szaktárca közleménye szerint a NATO válságreagálási rendszere előírja, hogy a tagállamoknak minden olyan lehetőséget meg kell teremteniük, amely a lakosság felkészítését segíti egy esetleges krízishelyzet esetén. A honvédelmi törvény pedig kimondja, hogy a NATO-tagállamoknak jogszabályi kötelezettségük eleget tenni a válságreagálási rendszer követelményeinek.

Ezeknek megfelelően Magyarország minden állami intézménye rendelkezik honvédelmi intézkedési tervvel, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által fenntartott intézmények többsége már elkészített, az oktatási intézményekben pedig a következő hónapokban fogják elvégezni ezt a feladatot. Ehhez az illetékes szakminisztériumok minden segítséget megadnak - írták.
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 11:41
Újból emberre támadt medve Hargita megyében
medvék nem alszanak téli álmot, ilyenkor is rendszeresen látják a nyomaikat. A gazda egész életét az állattartásra rendezte be, jelenleg 400 juhot tart, így a nehézségek és veszélyek ellenére is folytatnia kell a munkáját.

A büdösfürdői gazda volt a 18. áldozata a medvéknek 2017-ben Hargita megyében.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az esettel kapcsolatban kijelentette, Hargita megyében úgy tűnik, hogy nem a medvék alszanak téli álmot, hanem a bukaresti környezetvédelmi minisztérium illetékesei. Hozzátette, továbbra is késik a fenntartható vadgazdálkodást szabályozó menedzsmentterv elfogadása.

"Ismételten kérjük Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztert, hogy korábbi vállalásainak eleget téve hozza meg a szükséges intézkedéseket" - mondta Borboly Csaba. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa nagy hiányosságnak tartotta, hogy az érvényes jogszabályok csak a medvék kilövése esetén fizetendő kártérítést szabályozzák, de nem térnek ki az emberi
velemenyezd, 2018. január 02. kedd, 18:54
Évértékelő - Merényletek, kibertámadások és egy vihart kavaró oktatási törvény határozta meg Ukrajna 2017-es év
fejlemény is történt viszont 2017-ben: megkapták az ukrán állampolgárok júniusban a vízummentes beutazási engedélyt az európai uniós országokba, amelyre a 2013 végén kezdődött kijevi Majdan-tüntetések óta vártak.

Komoly sajtóvisszhang követte belföldön és külföldön egyaránt azt az incidenst, amelyben Gyenyisz Voronyenkovot, az orosz Állami Duma volt képviselőjét március 23-án lelőtték Kijevben. Június 27-én autóba rejtett pokolgép végzett szintén a fővárosban Makszim Sapovallal, az ukrán védelmi minisztérium alá tartozó katonai hírszerzés ezredesével. Egy nappal később a kelet-ukrajnai harcok övezetében úgyszintén pokolgépes merényletben életét vesztette Jurij Voznij, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ezredese.

Október 25-én Kijevben Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője sérült meg egy motorbiciklire szerelt robbanószerkezet felrobbanásakor Kijevben, testőre és egy rendőrtiszt életét vesztette.

Október 30-án ismeretlenek tüzet nyitottak Kijev közelében Adam
velemenyezd, 2018. január 01. hétfő, 07:06
Ukrán válság - Újabb tűzszünetet hirdetett a minszki összekötő csoport
ukrán parlamenti alelnök, aki a minszki csoport fogolycserével foglalkozó tagja ugyanakkor kétségesnek nevezte, hogy sikerül végrehajtani még idén a tervezett fogolycserét. Néhány napja arról számolt be, hogy az orosz fél újabb neveket kért felvenni a listára. A korábban ukrán részről javasolt fogolycsere keretében Kijev hajlandó lenne 306 embert szabadon bocsátani a délkelet-ukrajnai szakadár milíciák által fogva tartott 74 fogoly elengedése fejében.

Olekszandr Motuzjanik, a kijevi védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője szerda délután arról számolt be, hogy az eltelt egy napban két ukrán katona vesztette életét - egy a szakadárok tüzérségi támadásában, egy pedig robbanószerkezettől -, és további hat katona is megsebesült.

A 2014 tavasza óta tartó fegyveres konfliktus során a felek már számtalan tűszüneti megállapodást hirdettek meg, de egyik sem volt hosszú életű. Utoljára az iskolakezdésre tekintettel augusztus 25-től kezdődő tűzszünetben állapodtak meg, de azt néhány
velemenyezd, 2017. december 20. szerda, 19:53
Lengyelország 810 millió euró támogatást kap a Norvég Alaptól
illetve a lengyel fejlesztési tárca miniszterhelyettese, Jerzy Kwiecinski, valamint Izland varsói nagykövete látta el kézjegyével.

A támogatás odaítéléséről folyó, október közepén lezárult tárgyalások nem voltak zökkenőmentesek. Akkoriban hozták létre ugyanis az új állami intézményt, a Szabadság Nemzeti Intézetét (NIW). A lengyel miniszterelnöki hivatal mellett működő intézmény a nem kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt támogatások elosztását végzi a munka-, családügyi és szociálpolitikai minisztérium helyett.

A Norvég Alapból a Lengyelországban tevékenykedő NGO-knak odaítélt rész (mintegy 53 millió euró) elosztását a lengyel fél éppen a NIW-re akarta bízni, mivel többen, köztük Piotr Glinski kormányfőhelyettes és kulturális miniszter úgy ítélte meg, hogy a norvég támogatásnak ezt a részét az előző időszakban kezelő, Báthory István erdélyi fejedelemről és lengyel királyról elnevezett, Soros György által 1988-ban alapított varsói székhelyű alapítvány (Fundacja Batorego) egyértelmű ideológiai
velemenyezd, 2017. december 20. szerda, 12:52
Megújul a százharminc éves Kiskörei Tisza-híd
sajtótájékoztatón elmondta: aKál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon a vasúti, valamint Heves és Pusztataskony között a közúti forgalmat bonyolító, regionális jelentőségű vasúti és közúti híd műszaki állapota miatt a felújítás már elkerülhetetlen.

A felújítási munkálatok várhatóan 2018 júniusában teljes vágány- és útzár mellett kezdődnek meg és a tervek szerint 5 hónapon át tartanak.A közösségi közlekedés biztosításáról a terelőút kijelöléséről folynak az egyeztetések az érintett társaságok és az illetékes minisztérium bevonásával - mondta.A felújítás költségét a MÁV Zrt. és a a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját forrásból biztosítja - mondta Dávid Ilona. A beruházás összegét a közbeszerzési eljárás nyertesének kihirdetésekor közlik.

A korszerűsítés eredményeként megszűnik a vasúti forgalomban bevezetett 20 kilométer per órás sebességkorlátozás, a megengedett sebesség óránként 40 kikométerre változik - fűzte hozzá.

A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kitért arra is, hogy a Tisza
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 13:13
Kovács Árpád lett újabb hat évre a Költségvetési Tanács elnöke
elmondta: a Költségvetési Tanács az elmúlt évek során igyekezett tárgyszerűen bemutatni az államháztartás folyamatait érintő kockázatokat, korrekten, kellő távolságot tartva bemutatni a költségvetés egyensúlyának, stabilitásának alakulását befolyásoló tendenciákat, a pozitív és negatív hatásokkal együtt. Ennek során a jó irányba ható tényezőket éppúgy számba vette a tanács, mint az esetleges pénzügyi bizonytalanságokat. A testület mindvégig korrekt szakmai kapcsolatot alakított ki a Nemzetgazdasági Minisztériummal, Varga Mihály miniszterrel, a tárca szakembereivel - emlékeztetett.

Kovács Árpád jelezte: a Költésvetési Tanács az Országgyűlés illetékes bizottságaival is segítő, hasznos együttműködést alakított ki, a testület a véleményével mindig is támogatta az Országgyűlésnek a költségvetéssel kapcsolatos, az alaptörvényben foglaltak betartására irányuló törvénykezési munkáját.

A Költségvetési Tanácsnak a költségvetési folyamatok kedvező alakulásában is tükröződő munkája egy jól működő,
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 17:53
Ausztriához fordult a kürtőskalács európai védelme érdekében a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület
A szaktestület mellékelte közleményéhez a magyar minisztérium november 21-én hozott elutasító határozatát, az osztrák kormány illetékes hivatalába benyújtott folyamodványát, és azt a keresetet is, amellyel magyarországi bíróságon kívánja megtámadni a magyar agrártárca határozatát.

A Földművelésügyi Minisztérium határozatából kiderül, hogy a tárca öt magyarországi kürtőskalácssütő kft. kérésének eleget téve utasította el a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület beadványát. A szaktestület ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy a hagyományos különleges termékként való regisztráció a kürtőskalács hagyományos receptjét tartalmazza.

A kezdeményező szaktestület és a kifogást emelő magyarországi cégek álláspontja a kürtőskalács összetevőinek a leírásánál tér el. A kezdeményezők termékleírása két receptet tartalmaz: a "hagyományos" kürtőskalács receptjét, mely csak vajjal készíthető, valamint a "vásári" kürtőskalácsét, amelyben a vaj margarinnal és olajjal helyettesíthető, és a sütemény különféle ízesítésű
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 12:02
Sztrájkkal tiltakoznak a spanyol taxisok az Uber ellen
taxis szakszervezetek felhívására.

Madrid belvárosában délelőtt több ezer taxis vonult a parlament alsóházának épülete elé, követelve működésüket védő intézkedések meghozatalát, a VTC-engedéllyel rendelkező sofőrökkel szemben.

A VTC-engedély az előre megrendelhető, úgynevezett sofőrrel ellátott személyszállító járművek (Uber, Cabify) közlekedésének alapfeltétele Spanyolországban, a jelenlegi jogszabályok szerint 30 taxisonként 1 VTC-engedélyt lehetne kiadni.

A spanyol fejlesztési minisztérium 2017 november 2-i adatai szerint a dél-európai országban mintegy 64 500 érvényes engedéllyel rendelkező taxis és 6421 VTC-sofőr dolgozik.

A szakszervezetek kifogásolják, hogy a törvényi előírást jóval meghaladja a kiadott VTC-engedélyek száma. Továbbá nehezményezik azt is, hogy a spanyol legfelsőbb bíróság újabb 10 ezer ilyen engedély kiadásáról szóló ítéletet hozott a közelmúltban.

Az érdekképviseletek szerint mindez hátrányosan érinti a taxisokat, mert nem egyenlő feltételek mellett
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 14:23
1/102
Képek, videók
Szupra
takisolider
2008. január 19. szombat, 20:18
hősi melékmű ukrajnában
petersenna
2006. december 27. szerda, 13:37
Ukrajnában
nicolca
2006. június 24. szombat, 10:13
Egy kisgyermek kacagása
sanci81
2017. július 20. csütörtök, 17:20
Téli programok kisgyermek
zskadi
2016. február 07. vasárnap, 05:23
Kisgyermek.png
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 19:27
Kisgyermek ajándékokkal.j
margoboszi
2013. december 17. kedd, 19:50
Nagycica és a kisgyermek.
pacsakute
2013. január 17. csütörtök, 15:45
Kisgyermek.jpg
sznejuci
2012. május 24. csütörtök, 19:02
Amir 1 kisgyermek megszül
anitahajdu
2011. augusztus 28. vasárnap, 13:03
kisgyermek
lovaszmarika
2011. június 04. szombat, 15:15
kisgyermek, néz
lovaszmarika
2011. május 11. szerda, 15:50
Kalapos kisgyermek rozsav
margoboszi
2010. augusztus 07. szombat, 16:54
Síró kisgyermek
martimarti
2010. május 19. szerda, 17:19
Címkék
következő hónapokban, eddigi megbetegedéseket, büdösfürdői gazda, törvényi előírást, régiókból viszont, Piotr Glinski, kezdeményező szaktestület, testület mindvégig, beruházás összegét, spanyol taxisok, lengyel miniszterelnöki, motorbiciklire szerelt, dél-ukrajnai régióban, orosz bázisok, jelenlegi jogszabályok, magyar agrártárca,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.