Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 05:53 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gondolat szilánkok !
Az ember mindig többet szeretne ,
neki soha semmi sem elég .
Igazságtalannak érzi , ha nem ő a győztes !
És aztán elveszít mindent , egyszer
csak hopp ! még azt is elveszíti amit ,
már egyszer keservesen megszerzett . .
Elhagyja a tudás , tehetség ereje
összeomlik , és szépsége akár a lángok
elhamvad - elhagyja a reménysége !

Bédné Marika : 2018 . 10 . 21 . 10 :11- gondolataim !


bedmarika47, 2018. október 21. vasárnap, 10:14
Szép írások
Nem kívánhatom az emberektől, hogy igazságosak legyenek. De magamtól megkövetelhetem ezt, akkor is ha minden és mindenki igazságtalan körülöttem. Nincs módom engedményekre magammal szemben.

És mégis, mégis hiszek a csodában.
kirscha, 2018. október 11. csütörtök, 21:47
Gúnyolódás
"A hívők... sokszor gyöngék, és fölöttébb valószínű, hogy kiváltják azok gúnyolódását, akik erélyesnek képzelik magukat... a hívők nem tagadhatják, hogy tökéletlenek, és ki vannak téve olyan gyengeségeknek, amelyek miatt joggal marasztalhatók el. De a világ igazságtalanul felnagyítja ezeket, és gúnyolódik a szenteken olyan gyengeségek miatt, amelyek fölött mások esetében szemet huny. Ne lepődjünk meg, ha jelentéktelenségünk és tökéletlenségünk arra bátorítja a büszke és képmutató farizeusokat, hogy gúnyolódjanak rajtunk és az evangéliumon."

- C. H. Spurgeon -
kalmanpiroska, 2018. október 11. csütörtök, 14:25
Szelídségért való könyörgés
felebarátja ellen? Sőt inkább, nem a csendesség illik-e ahhoz, nem a szelídség-e annak igaz ékessége?
5.Az Isten iránti engedelmesség és szent igazgatásának tisztelése is szelídségre kötelez. Mert ha a dolgot meggondolod, nem látod-e át, hogy mikor valaki ellened támad, gyaláz, szidalmaz vagy üldöz, azt az Isten bocsátja és küldi rád, mint Dávidra Sémeit (2Sám 16:11), mégpedig bölcs okokért a te javadra? Például, hogy hitedet, tűrésedet próbálja, vagy eszedbe juttassa és megbánassa veled valami igazságtalan és szeretetlen cselekedetedet, mellyel te is hasonló módon ellened való sóhajtásra adtál okot valamely felebarátodnak. Vagy hogy mint vétkező fiát, megostorozzon, vagy más okból. Vajon hát nem az-e a kötelességed, hogy elfordítva szemedet ellenségedről Istenre fordítsd, és azt, amit rosszakaród ellened cselekszik úgy nézve, mint Istentől rád bocsátott keresztet, alázatos csendességgel és szelídséggel hordozd?
Ez az öt dolog, ha kellően fontolóra veszed azokat, megérteti veled azt, hogy a
kalmanpiroska, 2018. október 08. hétfő, 21:07
Horst Seehofer nem tervez lemondást a bajor választás után
Horst Seehofer a Welt am Sonntag című lapban közölt interjúban kiemelte: az a meggyőződése, hogy a CSU megőrizheti abszolút többségét a müncheni Landtagban.

Arra a kérdésre, nem igazságtalanság-e, hogy a pártban már most arra készülnek, hogy rá hárítsák a felelősséget az esetleges kudarcért, azt mondta, hogy nem foglalkozik ilyesmivel, és teljes erővel a CSU "összetartására" és a listavezető, Markus Söder tartományi miniszterelnök támogatására összpontosít.

"Elővigyázatosságból felhívom a figyelmet, hogy a menekültügyi politikában mindent együtt csináltunk" - jegyezte meg Horst Seehofer.

"Nagy művet kell alkotnom" - mondta arra a kérdésre, hogy a Landtag-választás után is folytatja-e munkáját. Olyan politikára van szükség amely ismét jobban odafigyel a lakosságot foglalkoztató ügyekre, amely gondoskodik a rendről, a jog érvényesítéséről, a közbiztonságról és a szociális biztonságról.

"Ezt a küldetést teljesíteni fogom" - jelentette ki Horst Seehofer.

Arra a kérdésre, hogy a
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 10:41
Emlékezzünk október 6.-ra
ennek a bűnnek a tudata az, amit a sírba magammal viszek. Istennek még örömet és kárpótlást kell adnia Neked, te Angyal, és ha akad férfi, aki méltó a te szívedre, ó! akkor az önfeláldozásnak Rád oly jellemző túlzásával ne taszítsd el öt magadtól.

Elnézéssel és szerelmünk első éveire gondolva emlékezzél rám. A gyermekeket áldd meg és csókold meg az én nevemben, ne szégyelljék, nem kell szégyellniük atyjukat, az én halálomnak a gyalázata előbb vagy utóbb azokra hull vissza, akik engem igazságtalanul és hálátlanul meggyilkoltak. Ebben az ünnepélyes órában megesküszöm, hogy a király és a monarchia elleni árulásnak soha egyetlen gondolata nem férkőzött lelkemhez, és hogy a hazához nem kevésbé hű voltam; ugyan ki hiszi el ezt most! És ezért halok meg; a törvény, a király esküje volt vezérfonalam, és sem jobbról, sem balról nem hagytam, hogy visszaéljenek velem. Viam meam persecutus sum (A magam útját jártam), ezért ölnek meg engem.

Ennyit a gyalázatos politikáról a Te vigasztalásodra,
lilagondolatok, 2018. október 06. szombat, 13:37
Naphimnusz - Csongrádi Kata
legalábbis szándékosan nem. De ma már tudom: akik bántanak, azok más hullámhosszon vannak, és az a dolguk, hogy megtanítsanak valamire, amire szükségem van.

Ellenség nincsen, legfeljebb valakit nem ismersz elég jól. Ha összezárnak az úgynevezett ,,ellenségeddel", és elkezdesz vele beszélgetni, megismered a szempontjait és ő is a tieidet, lassan megértitek egymást, harmóniába kerültök, kiegyenlítődik a polaritás, és megszűnik ellenségnek lenni. Minden nehézség és látszólagos igazságtalanság a tanítómesterünk. Azért mondom, hogy látszólagos, mert bár az igazság egy, de azt mindenki a maga szemszögéből ítéli meg. Királyhegyi Pál író tanított meg arra, hogy az élet alapvető törvénye az igazságtalanság: hol mással igazságtalanok a te javadra, hol pedig veled a mások javára. Ő mindent humorral fogott fel: azt mondta, tiszta szerencse, hogy a munkaszolgálaton kenyéren és vízen tartották, mert a ,,speciális diéta" kigyógyította őt a cukorbetegségéből. A döntés a mi kezünkben van: a
lilagondolatok, 2018. október 05. péntek, 10:00
Jobbik: szégyen, hogy a kormányoldal nem szavazta meg a Trianon-emlékév javaslatot
Hangsúlyozta: az "igazságtalan, gyalázatos és az egész világtörténelemben páratlan diktátummal" a magyar nemzet közel egyharmadát hajtotta idegen uralom alá, ellen a magyar történelem egyik legnagyobb, máig fájó tragédiájává vált, amelynek következményei meghatározzák nemzetünk jelenét, jövőjét.

Minden negyedik magyar gyermek az ország határain túl születik, és az elszakított területeken élő magyar közösségek a mai napig sem kapták meg azokat az egyéni és kollektív jogaikat, amelyek őket megilletnék - fogalmazott, hangsúlyozva: nem ünnepelni vagy gyászolni, hanem emlékezni akarnak a századik évforduló alkalmából.

Szávay István szerint azért is volna erre szükség, mert a centenáriumra óriási ünnepségsorozatokat szerveznek egyes szomszéd államok, ráadásul elvárják az ottani magyar közösségektől, hogy ünnepeljék ezt az évfordulót, ebben a helyzetben pedig "Magyarországnak, a magyar kormánynak és a parlamentnek valamilyen választ adnia kell".

A képviselő szerint a kormányzatnak fel kellene
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 15:04
Krónika 1. rész (napirend előtt: devizahitelek, önkormányzatok, gazdaság)
szerint 2010-re gyakorlatilag a csőd szélére jutottak az önkormányzatok, ezért a kormány átvállalta az adósságukat. Ismertetése szerint az új feladatfinanszírozással 2012-ben 40-60 milliárd forinttal maradt több a költségvetésben az adott feladatra, mint a korábbi években.

Felhívta arra a figyelmet, hogy a szociális segélyek elbírálása az önkormányzatoknál maradt, a szükséges forrásokra pedig pályázhatnak. Az előző hulladékgazdálkodási rendszerben a profit a nagytelepüléseknek jutott, ez az igazságtalanság megszűnt - közölte.Párbeszéd: a Fidesz az erőszak kultúráját képviseliTordai Bence (Párbeszéd) az erőszakmentesség világnapján arról beszélt, hogy míg a Fidesz az erőszak kultúráját, addig a Párbeszéd az erőszakmentesség világát képviseli.

Szerinte a Fidesz gazdasági erőszakot tett a magyar embereken a többi között akkor, amikor fenyegetéssel kicsalta a nyugdíjmegtakarításokat, amikor bevezette a "világ legigazságtalanabb" adórendszerét, az egykulcsos személyi
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 11:11
S mondd mit érdemel?..Dáma Lovag Erdős Anna verse.
Dáma Lovag Erdős Anna verse:

S mondd, mit érdemel?

S mondd mit érdemel,
Ki nemzetét tagadja?
Ki csak a javait élvezi, akarja
Ki hazájának ellent mond
Cserbenhagyja, ha tornyosul a gond?

Mond mit érdemel?
Ki pénzért hazát eladó
Ki elfelejti honnan jött
Ki küldte,ki volt benne a megbízó?
S bajban elfelejti felemelni kezét
Hazát tagadó, rossz gombot nyomó ellenség!

S elfelejti azokat, aki bíztak benne
Csak űzi saját érdeke
Mondd mit érdemel a hazug szó?
Hazáját bajban feledő, eláruló?

S mondd mit érez a sok szomorú ember
Aki már szólni sem mer?
Mert megtagadják, s elárulják
Hátukon cipelik az igazságtalanság jármát
Házából, lakásából kilakoltatják!
S hajléktalanná válik az ország!

2018.09.28.Mosonmagyaróvár.
Dáma Lovag Erdős
lovagdamaerdosanna, 2018. október 01. hétfő, 21:10
2. A JOBBIK és a nehéz-sorsúvá váltak
olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző tanulmányában, melyek azt bizonyítják, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban.
A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat ,,kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, az egzisztenciálisan halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az ,,alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek).
Nagyon igazságtalannak tartottam, hogy pontosan az ehhez a népcsoporthoz tartozók maradtak 1990 után is mindenféle KÉPVISELET nélkül!
*
Megírtam Vonának a személyes tragédiámat is,ami miatt én nem tudom megvalósítani ezeket az elképzeléseimet a körülményeim miatt.
És, akkor váratlanul meglátogatott, de letagadta, hogy ő lenne a jobbikos VONA GÁBOR. Ez kétszeresen is fájt, hiszen, a honlapjukon - ahova küldözgettem az ötleteimet, az oktatási programjaimat - ott virított az arcképe! Mit gondolhatott rólam, ha
furaila, 2018. október 01. hétfő, 13:38
Illegális bevándorlás - Német történész: szükség van a határok védelmére
perc múlva muszlimok támadtak rájuk. A történész szerint a politikusok felháborodása az eset kapcsán színház, szépen kifejezett szimbólumpolitika.

Hozzátette: természetesen fontos a humanitás, az emberiesség, hogy a szükséget szenvedőt be kell fogadni, de azok, akik azt gondolják, hogy Németországban folytathatják a "magukkal hozott" közel-keleti konfliktust, az elfogadhatatlan. Kiemelte: nem elég, ha a törvényeket szigorítják, meg kell nézni, kit engedünk be országainkba. Michael Wolffsohn igazságtalannak és elfogadhatatlannak nevezte, hogy amikor a magyar miniszterelnök Szabadkán zsinagógát avatott, ezzel egy időben egy német lap a magyar kormányt antiszemitának nevezte. Mint mondta, sokszor van Magyarországon, főleg Budapesten, legutóbb a zsinagógánál volt és nem volt a környéken egyetlen rendőr sem, nem kellett támadástól tartani, szabadon jött-ment.

Ha viszont Németországban áll egy zsinagóga előtt, mindenhol biztonsági intézkedések lát és ezeket nem a szélsőjobboldali támadásokkal
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 22:24
1/395
Képek, videók
SZKT-Tóth Marika.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:01
Szigetfű Marika
irmus
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:02
Marika Sz.-tól
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika S.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika L.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:07
Marika kisu...
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:07
Marika N.töl
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:09
Marika Sza..-ól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:54
Marika Sip.-nétöl
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:53
Marika Öszné
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:51
Marika Czin...
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:50
Az emberek azt mindíg ész
irmus
2015. december 21. hétfő, 18:40
Az%20ember%20mindig%20 t%F
bedmarika47
2015. március 30. hétfő, 01:05
Mindig tanul az ember
bedmarika47
2014. július 05. szombat, 08:57
Az ember nem mindig....jp
pacsakute
2014. június 22. vasárnap, 16:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.