Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:49 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs kontroll: az Európa Kiadó négyszámos anyagot jelentet meg
A világ dolgait és életünk legszemélyesebb ügyeit egyszerre felvillantó dalokban jéghegyek, csokor vörös rózsák, Budapest és New York váltogatja egymást. A Nincs kontroll című EP az Európa Kiadó első megjelenése a 2016 végén megjelent ...Valahol lenni... című stúdióalbum óta - közölték a szervezők az MTI-vel.

A zenekar 2017 elején teljesen átalakult, a régi tagok közül Menyhárt Jenő énekes-gitáros mellett csak Gyenge Lajos dobos maradt, hozzájuk csatlakozott Bujdosó János gitáros, Tóth Zoltán Spenót basszusgitáros és Kálmán András billentyűs. A lemezen három vadonatúj dal - a Mindenki egyenlő, a Nincs kontroll és a Még egyszer újra - szerepel, valamint a zenekar történetének első stúdióban rögzített feldolgozása, a Balaton-féle Levert vagy.

"Vannak olyan mágikus pillanatok, amelyekben egyszerre történik a múlt, a jelen és a jövő. A Nincs kontroll EP néhány ilyen pillanat megragadására es megörökítésére tett kísérlet" - mondta a lemezről Menyhárt Jenő. A lemez péntektől hallható valamennyi
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 15:41
Sándor, József, Benedek
tizennégy évesen elhagyta a fővárost és Subjaco közelében egy barlangban lakott, ahol remeteként Istennek szentelte életét. Hamarosan sok követőre talált. Pár év alatt már közel száz szerzetes élt a városka környékén, akik több kolostort is felépítettek. Ezek közül a "vikovaroi rendház" (Vicus Varronis) tagjai Benedeket választották apátjukká. Kr.u. 528-ban Monte Cassino hegyén, az Apollón templom romjain építette fel híres kolostorát, amelynek szelleme a nyugati szerzetes élet alapjává vált. A Kr.u. 543-ban elhunyt fő apát hamvait a "monte cassinói" kolostorban temették el.

A nép hagyomány szerint Sándor napja már biztosan elviszi a telet. Erre utal az ismert köszöntő is - "Sándor napja ma vagyon, átbillegtem a fagyon." A bukovinai magyarok szerint e napon kell vetni a tavaszi gabonát, a zabot, árpát, hogy jó legyen a termés.

A három jeles nap közül szokásokban és hiedelmekben leggazdagabb József napja, amely számos vidéken igazi ünnep volt, a tavasz első napjának ünnepe. A hagyomány
taltos1, 2018. március 18. vasárnap, 23:51
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk.
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk - hívek zarándoklata a Könnyező Szűzanyánál.
Szentmisével kezdődött meg a hívek zarándoklata Győrben Könnyező Szűzanya búcsúnapján, március 17-én. Böjte Csaba adta útravalóval indult, zenés áhítattal, elhunyt zarándokokért és a zarándokok elhunyt hozzátartozóiért felajánlott szentmisével, szentségimádással, virrasztással folytatódott a búcsú.
Öt órától teával, pihenővel, beszélgetéssel várták a zarándokokat a szemináriumban a papnövendékek. A téliesre fordult esős idő ellenére sokan érkeztek gyalog az egyházmegye számos településéről, Soprontól Vénekig. A székesegyház zsúfolásig megtelt, ismét nagy számban gyűltek össze szeretett, a történelem viharait túlélt búcsúnapjukra a hívek. Veres András megyéspüspök mutatta be a szentmisét, Böjte Csaba volt a szónok.
........
A megyés főpásztor köszöntötte az ünneplőket: Isten ajándékait kérve, Szűz Mária közbenjárásáért
maroka, 2018. március 18. vasárnap, 14:16
Máté Péter
71 éves lenne a fájdalmasan korán elhunyt énekes Máté Péter. Vele is megtörtént, mint a legnagyobbakkal általában, hogy igazán csak a halála után kezdték el értékelni. Pedig vágyott a sikerre, az elismerésre, ennek ellenére megesett, hogy azzal utasították el a lemezötletét, hogy Máté Péter nem érdekel senkit... Imádta a zenét, hat éves korától zongorázott, majd a gimnázium befejezése után megalakította a Máté nevű együttesét, amely később Főnixre változott. Húsz évesen készítette vele az első felvételt a Magyar Rádió, jól indult a karrierje, hiszen az Illés zenekar kísérte. Máté Pétert a nagy átlag nehezen fogadta be. Nem volt sármőr vagy cukifiú, akinek könnyedén elnézik a hamis hangokat is, mert olyan aranyos. Nem az akkor megszokott éneklési stílust hozta, a hajlításai, hangfekvése sokszor furcsának tűnt, ma ő lenne vele a legnagyobb hazai sztár. Mikor egyszer Svédországban lépett fel, az ottani újság azt írta, ha ez a magyar énekes Amerikában születik, mindenki ismerné a világon. Az Elmegyek így is
lenke1964, 2018. március 06. kedd, 15:37
Utolsó útjára kísérték Tőkéczki László történészt
publicistaként és történészként is vitázott, hiszen "tudta, az írástudók kötelessége a méltányos, megalapozott és részrehajlás nélküli állásfoglalás". Ugyanakkor nem húzódozott, nem gyakorolta az elit értelmiségiek "finnyás kívülmaradását", hiszen szellemi harcos volt, aki "nemcsak állást foglalt, hanem hadállást is: ha kellett, támadott, ha kellett, megvédte a védtelent".

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház dunamelléki egyházkerületének püspöke - megemlékezve arról is, hogy az elhunyt az egyházkerület főgondnoka volt - azt emelte ki: amikor barátokat szerzünk, mindent a megbízhatóság, a hűség dönt el, Tőkéczki László pedig hűséges ember volt. A világ végére is elment azokhoz, akiket taníthatott, hiszen "ez a hagyományaiból kiforgatott, értékeiben megcsúfolt, legjobbjaiban megalázott ország, ez volt a világ vége; mégis, Tőkéczki László tudta, ahol a hűségesek megnyitják a szívüket, ott a periféria lesz a centrum, ott a provincia lesz a fősodor, ott a mély lesz az első lépcső fölfelé"
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 12:42
Forma-1-es pilóta már rég meghalt! - Schumacher
Forrás: bumm.sk
A kép valójában a 2010-ben meggyilkolt Ernes Valko szlovák sztárügyvéd búcsúztatásán készült. Valaki, tehát csak levágta az igazi elhunyt képét a fotóról, és a helyére beszúrt egy Schumacher portrét. A fényképen egyébként látszik, hogy egy alapszintű paint tudással készült
..............
Michael Schumacher állapotáról nem érkeztek új hírek, ami nem meglepő, hiszen a menedzsere legutóbb kijelentette, hogy a család nem ad információt a volt autóversenyző állapotáról.
Ám ez nem állítja meg azokat az internetes oldalakat, amelyek azzal akarnak minél több lájkot gyűjteni, hogy kitalálnak egy álhírt, szerkesztenek egy hamis képet, és elterjesztik igaziként a hírt, amire Schumacher milliónyi rajongója azonnal rákattint.
,,Kiderült... Lelepleződött. A család azért titkolta, hogy nyugodtan el tudjanak tőle búcsúzni családi és szűk baráti körben. A nyilvánosság még
maroka, 2018. január 13. szombat, 12:27
A mi karácsonyunk Kora délután már áll a fenyő a nappaliban
A mi karácsonyunk

Kora délután már áll a fenyő a nappaliban,
a fenyő ezüstfehér és fehér ruhában.
Itt-ott angyalhajak jelzik - hit van a családban,
végül betlehemi csillag kerül fel a csúcságra.

Meleg szeretet járja át a szobákat,
mindenütt egy-egy jel várja az est varázsát.
Karácsonyi ének zendül - kántálók érkeznek,
,,Fel nagy örömmel, ma született"-hangzik fel.

A szeretet a szívekben egyre csak fokozódik,
egymás után jönnek és az éneklés folytatódik.
Csoda, hála, szeretet és béke- erről szól az ünnep,
családi összetartozás hagyománytisztelés- ez az igazi ünnep!

Színes csomagok kerülnek a karácsonyfa alá.
csomagot bontani - csak vacsora és gyertya gyújtás után!
A karácsonyi asztal finoman díszített.
az étek: halászlé és hal körettel.
Jöhet a bejgli - diós is mákos is,
szereti
koszegimarika, 2017. december 25. hétfő, 08:44
Iohannis: Romániának kötelessége megvédeni I. Mihály király hagyatékát
A köztársasági elnök szerint az ország utolsó királya a román nép emlékezetében igazi államférfiként marad meg, aki 1944-ben szembeszállt a zsarnoksággal, több éven keresztül bátran ellenállt az ország kommunisták általi kisajátításának, száműzetése idején a szabad Románia újjászületésének reményét jelképezte egykori alattvalói számára, a kommunista diktatúra bukása után pedig Románia európai és euroatlanti integrációjának szolgálatába állt.

A megemlékezésen a kétkamarás parlament házelnökei, a miniszterelnök és a román ortodox egyház pátriárkája méltatta a volt uralkodó történelmi szerepét. A megemlékezésen a volt király legidősebb lánya, Margit trónörökös hercegnő is felszólalt, akit I. Mihály tavaly a Korona Őrének nevezett ki. Köszönetet mondva az ünnepélyes megemlékezésért a Korona Őre azt ígérte, hogy a királyi ház továbbra is minden tőle telhetőt megtesz Románia fejlődéséért az Európai Unió és a NATO tagállamaként.

Mihály királyt 1947-ben űzték el a kommunisták a Szovjetunió Vörös
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 16:12
Róma különböző arcait mutatja be az Uránia új sorozata
Felliniként" is emlegetett Nanni Moretti Kedves naplóm című, 1993-as önéletrajzi alkotásában egy Vespa robogóval vezeti végig a nézőt kedvenc római városrészein. A film a Római anzix sorozatban március 26-án kerül a vászonra.

Április 23-án a Rómában élő török rendező, Ferzan Özpetek Tudatlan tündérek című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők. A rendező a tőle megszokott módon a homoszexuálisok közösségébe kalauzolja a nézőket egy megözvegyült, jólszituált polgárasszony történetén keresztül, aki elhunyt férje titkos kapcsolata után kezd kutatni. A film amellett, hogy képet ad az ezredforduló egyik római szubkultúrájáról, az elfogadás és az önmegismerés határait is tágítja.

Május 7-én Francesco Bruni Amit csak akarsz című idei filmjét láthatja a közönség. A húszéves, nyughatatlan Alessandro elvállalja, hogy délutáni sétáin kísérője lesz Giorgiónak, az Alzheimer-kórban szenvedő, elfeledett költőnek.

A válogatást 2018. május 21-én Paolo Sorrentino Oscar-, BAFTA-, Golden Globe- és Európai
velemenyezd, 2017. december 03. vasárnap, 07:10
Harry herceg: "az első pillanatban tudtam, hogy ő az igazi"
majdani közös otthona - elé, és a fotósok előtt pózolva válaszolt néhány kérdésre is. "Mikortól tudta, hogy Meghan lesz az igazi?" - hangzott az egyik kérdés, Harry pedig habozás nélkül úgy felelt, hogy "a legelső találkozásunk pillanatában".

Meghan Markle megmutatta a kameráknak eljegyzési gyűrűjét is. A Kensington-palota hivatalos tájékoztatása szerint a három gyémánttal ékesített aranygyűrűt Harry személyesen tervezte, és a gyémántok közül kettő a herceg néhai édesanyjáé, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnőé volt. A harmadik, legnagyobb gyémánt Botswanából származik, ahol Harry sokszor megfordult jótékonysági tevékenysége során, és ahová a pár együtt is ellátogatott.

A gyűrűt a patinás Cleave and Company ékszerészet készítette el. A cég régóta ügyfelei között tudhatja a brit királyi családot.

A sajtónak valószínűleg jó ideig be kell érnie Harry és menyasszonya hétfői rövid nyilvános megjelenésével, a herceg ugyanis nem csinál titkot abból, hogy nem viseli jól a szerettei
velemenyezd, 2017. november 27. hétfő, 18:03
A világ legfurcsább emberei
fűrészt.

Ben Underwood 3 évesen rák miatt veszítette el a szemeit, de ez nem ölte meg azt a képességét, hogy lásson. Amikor 5 éves volt, megtanította saját magát, hogy visszhang alapján tájékozódjon, csettintés, vagy kattintás hangot utánozva a szájával. Ezáltal látta, hogy hol helyezkednek el a tárgyak, és megmondta milyen alacsonyak, ill. magasak, hol kezdődnek és hol végződnek. Képes volt bármit megcsinálni, melyre egy látó gyermek képes, beleértve a kosárlabdázást is. Sajnos 2009 januárjában elhunyt, 16 évesen, a szervezetében kialakult rák miatt.

A világ legtöbb tetoválásával rendelkező embere az ausztráliai születésű Lucky Diamond Rich. Elsőként ő is a hagyományos módon kezdte: egy-két színes tetkóval indított, majd egyszer gyűjteni kezdte a különböző tetoválásokat
schuro, 2017. november 04. szombat, 22:34
Kézenfogva minden szenttel
"Ne nézzetek rám borzalommal, ha meghalok: az a halott a koporsóban nem én vagyok. Csak hamu az, elomló televény. A láng eltűnt. A láng, - az voltam én...." (Gárdonyi Géza: Ha meghalok). A Fiumei Úti Sírkertben sétáltam.

Nem sűrűn járok temetőbe, pedig lenne kihez. Úgy tartom, emlékezni bárhol lehet: itthon sokszor gyújtunk gyertyát esténként, s lángját elnézve mindig eszembe jut 14 éve elhunyt édesapám. Nincs olyan nap, hogy ne lenne picit velem: ő ott van az őszi napsütésben, a harkály kopogásában, a fáról lehulló levélben, a heves szélviharban, a gyerekeim mosolyában, ha belenézek a tükörbe. Nem is tudom, hol van. Egy valami biztos: hiányzik.

Halottak napja. Szép szimbóluma az emlékezésnek ez a keresztény ünnep, amit az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért ülünk. Ezidőtájt talán többet gondolunk az elmúlásra, minket is megérint az idő vészes rohanása. Meleg sállal a nyakunk körül, összehúzott kabátban jól esik szorongatni egy
anna4459, 2017. november 02. csütörtök, 08:15
1/89
Képek, videók
planet-Föld-Európa.jpg
agica2004
2018. március 05. hétfő, 23:41
Kallós Zoltán Europa Nost
irmus
2018. február 18. vasárnap, 09:44
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
Ó Európa hány redö 01.jpg
chillik
2017. április 05. szerda, 09:48
Ó Európa hány redö 02.jpg
chillik
2017. április 05. szerda, 09:47
Európa éjjel.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:53
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európa
sanci81
2017. január 29. vasárnap, 17:33
Európa vallási térképe
furaila
2016. november 08. kedd, 14:08
uzenet_europanak.jpg
menusgabor
2016. október 01. szombat, 17:47
Európa legészakibb pontjá
sanci81
2016. augusztus 08. hétfő, 17:48
Bizd az Urra dolgaidat...
katalin_53
2018. április 12. csütörtök, 19:31
?Bízd az Úrra dolgaidat,.
katalin_53
2017. november 17. péntek, 12:20
Ha dolgaimat elbeszélem,.
katalin_53
2017. szeptember 12. kedd, 17:19
Tudom a te dolgaidat, sze
katalin_53
2016. szeptember 20. kedd, 13:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.