Regisztráció  Belépés
2018. július 23. hétfő | 30. hét | 204. nap | 15:45 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kórházi történet
szemét és maga elé képzelte a látványt.
Egy meleg délutánon az ablak melletti ember egy, a parkon
átvonuló karneváli menetről beszélt.
Bár a folyton fekvő ember nem hallotta a zenészeket, maga elé
képzelte őket a másik érzékletes leírása alapján.
A napok és hetek teltek.
Egy reggel a betegeket fürdetni készülőnővér az ablak
melletti embert élettelenül találta az ágyában, mert az éjjel csendben
elaludt örökre.
Elszomorodva hívta a személyzetet, hogy kivigyék az elhunytat.
Amint alkalom kínálkozott rá, a korábban a belső ágyon fekvő
beteg kérte, hogy a másik ágyban fekhessen. A nővér
szívesen segített, kényelembe helyezve ott azon az ágyon, majd
magára hagyta.
Lassan, fájdalmaktól gyötörve az ablak felé fordult az ember, és
megdöbbenve látta: az ablak egy tűzfalra néz.
Megkérdezte a nővért, mi történhetett az eltávozott
szobatárssal, hogy olyan szépnek festette le az ablakon túli világot.
A nővér elárulta, hogy az az
vorosrozsa66, 2018. június 27. szerda, 13:42
Elhunyt Kányádi Sándor költő, író, műfordító
"Elment a legnagyobb. Isten Veled, Sándor Bátyám!" - búcsúzott az elhunyt szerzőtől Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közleményben emlékezett Kányádi Sándorra, aki a köztestület rendes tagja volt. Mint fogalmaztak, organikusan alakuló költészetének legfontosabb üzenete a szülőföld szeretetének a parancsa.

"Az ív, amelyet költői pályájával megrajzolt, talán példa nélküli: a 19. században gyökerező líra szinte észrevétlenül válik huszadik századivá, a falusi, paraszti világ európai horizontúvá, egyetemessé; az egyszerű élménylíra bölcseleti, létfilozófiai költészetté" - hangsúlyozta az MMA, amely saját halottjának tekinti Kányádi Sándort.

Kányádi Sándor igazi klasszikus volt, olyan egyetemes nagy költő, aki a saját értékein túl egyfajta összefoglalója, megújítója és továbbépítője volt a költészetnek - hangsúlyozta Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke, aki megkerülhetetlennek nevezte Kányádi Sándort az
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 17:41
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
vele. Ezen tűnődve
arra a következtetésre jutott, hogy talán nem is akart neki semmit sem adni,
hanem azután, hogy túljutnak a veszélyes szakaszon, egy tarkólövéssel elintézte
volna, bedobta volna egy aknába, és nem is gondolt volna vele soha többé. Ha
meg valaki megkérdezte volna tőle, hová tűnt Artyom, mentséget talált volna
115
rengeteget: annyi minden megeshet a metróban, s különben is, úgymond, a fiú
maga vállalkozott a dologra.
Néhány kacaton, egy csak az elhunyt tulajdonosa számára érthető
megjegyzésekkel telefirkált metrótérképen és úgy száz gramm kábszeren kívül a
hátizsák alján néhány darab füstölt kolbászt talált műanyag zacskóban, meg egy
jegyzetfüzetet. Artyom nem kezdett bele az olvasásába, a hátizsák tartalmának
többi része pedig csalódást okozott neki. A lelke mélyén azt remélte, hogy
valami titkos, netán értékes dolgot talál, ami miatt Bourbon el akart jutni az
alagúton keresztül a Szuharjovszkajára. Arra jutott magában,
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Földi búcsú egy gazdag alkotói élettől
2018. június 1. péntek 22:04
Hertay Mária nyolcvanöt éves korában adta vissza lelkét Teremtőjének.
.....
A hosszú szenvedések után, május 5-én elhunyt Hertay Mária Munkácsy-díjas, Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével, valamint Szent Adalbert-nagy éremmel kitüntetett grafikusművész lelki üdvéért mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás a budapesti Szent István-bazilikában június 1-jén. A szertartáson részt vett Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyéspüspök is. A gyászmisére eljöttek rokonok, barátok, ismerősök, hogy együtt imádkozzanak az elhunytért, miközben a bíboros beszentelte a felravatalozott hamvakat a szentmise után.
........
Szentbeszédében a főpásztor többek közt utalt a felolvasott evangéliumi részletre is. Mint mondta, mikor megrendülten búcsút veszünk a mai szentmisében Hertay
maroka, 2018. június 05. kedd, 20:28
38 évesen elhunyt Bakonyi János plébános
2018. május 17. csütörtök 1
Hrabóczki József Sándor megemlékezését adjuk közre Bakonyi János váci egyházmegyés papról, aki május 15-én közlekedési balesetben vesztette életét.
Tragikus hirtelenséggel 38 éves korában közlekedési balesetben halt meg Bakonyi János, Kóka és Tápiószecső plébánosa, korábbi veresegyházi káplán. Szerény emberként a tárgyak, eszközök csak annyira érdekelték, amennyiben munkáját segítették. A focit és a filmeket szerette. Jézust követve önmagát adta az embereknek. Egyik szolgálatából a másikba sietett, amikor a tragédia megtörtént. Néhány személyes élménnyel emlékezünk meg róla, búcsúzunk el tőle.
Odafigyelt a másik emberre. Engedte, amit püspöke mindig kér papjaitól: ,,Engedjétek, hogy az emberek belétek kapaszkodjanak." János atya biztos kapaszkodó volt. A ,,nem érek rá", a ,,nincs időm" ismeretlen fogalmak voltak számára.
Három évig volt gyóntató papom. Bár sokkal fiatalabb volt nálam, mégis igazi atyaként tudtam felnézni rá. Egy
maroka, 2018. május 17. csütörtök, 12:47
Cannes - Dzsafár Panahi reméli, hogy egyszer Iránban is láthatják a filmjeit
határhoz, ahol a jelenetek egy jelentős része Panahi gépkocsijában játszódik, hiszen a szabadságától megfosztott rendező egyedül ott van biztonságban, s így számos, az iráni társadalmat érintő kérdést; a szabadság hiányát, a nők sorsát és öntudatosságát, a hagyományok jelentőségét tudja virtuóz módon megmutatni, másrészt a tévésorozatokból ismert sztárszínésznőért rajongó falu lakóival az olasz neorealizmusra jellemző humorral teli anekdotákat él át. Ezek a jelenetek egyértelmű utalások a két évvel ezelőtt elhunyt, A cseresznye íze című alkotásáért 1997-ben Arany Pálmát elnyerő Abbasz Kiarosztami filmjeire, aki Panahi mestere volt.

A Három arc a neurotikus sztárszínésznő, a konzervatív férfiak által irányított faluban megvetett szabad és tehetséges, művésznek készülő lány és egy, az iráni forradalom óta a faluban visszavonultan élő híres festőnő portréján keresztül egy igazi feminista és társadalomkritikus alkotás. A film egyben három művészgenerációról is szól: a múlt, a jelen és a jövő női
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 15:33
Anya síratò
"Anya síratò" mert Ez mindenkinek szol aki elvesztette az édesannyàt Igazi szép búcsúztato minden elhunyt aranyos Anyukànak...Küldjétek el mindazoknak akiket érint ez a szomorú esemény hogy egyszerűbb legyen a búcsú attól, aki pótolhatatlan marad örökké
ISTEN VELED ANYÀM Videó

Dalszöveg
1. Versszak (Őzi)
Sírva engedlek el magamtól, és emléked, mit átéltem
A szíved nem lehetett enyém, hát Isten Veled Szerelmem
Azt mondtad döntöttél, és ezzel szavad adtad egy tettre
Amit soha nem követsz el, de mégis ez következett be

Kinél van az igazság? Remélem látod milyen érdekes
Hogy nem csak én lehetek hibás, hanem velem együtt Te is
Barátba én döftem bele kést? De ez fordítva hogy hangzik?
A kérdés túl nehéz számodra, a válasz Benned elveszik

Úgy tenném mit nem merek, ami a szívemen a számon
De mégis néma vagyok, amikor csak ráhagyom hogy fájjon
Engem boldogít a remény,
maroka, 2018. május 05. szombat, 17:58
Id. Timaffy Endre ( 1860-1919) emlékezete
után, ők is ide járnak.
Tornaterem 1992-ben épült, melyhez nagy segítségül szolgált a falu lakosságának adománya. A pedagógusok házról házra járva győzték meg az embereket a tornaterem szükségességéről. Azóta sok érem és oklevél bizonyítja a benne folyó munka eredményességét. Az új iskola kezdetben Dunaszigeti Általános Iskola néven működött, majd 1989-ben ünnepélyes keretek között felvette - a falu első tanítójának emléket állítva - a Timaffy Endre nevet. Az ünnepségen részt vett a névadó azóta elhunyt unokája, Dr. Timaffy László néprajzkutató is.

Id. Timaffy Endre, a falu első tanítójának életútja

Szatmárnémetiben született 1860-ban. Középrétegből származó, jóeszű, tehetséges fiatalember volt. A tanítóképzőt szülővárosában végezte, 1879-ben. Tanulmányai befejezése után világot akart látni. Így került Pozsonypüspökibe egy itt élő grófi családhoz házitanítónak, majd rövid idő után gazdája kérésére a község iskolájának tanítója lesz 1883-ig.
Itt ismerkedett meg feleségével,
zoldkaszino, 2018. április 28. szombat, 18:10
Nincs kontroll: az Európa Kiadó négyszámos anyagot jelentet meg
A világ dolgait és életünk legszemélyesebb ügyeit egyszerre felvillantó dalokban jéghegyek, csokor vörös rózsák, Budapest és New York váltogatja egymást. A Nincs kontroll című EP az Európa Kiadó első megjelenése a 2016 végén megjelent ...Valahol lenni... című stúdióalbum óta - közölték a szervezők az MTI-vel.

A zenekar 2017 elején teljesen átalakult, a régi tagok közül Menyhárt Jenő énekes-gitáros mellett csak Gyenge Lajos dobos maradt, hozzájuk csatlakozott Bujdosó János gitáros, Tóth Zoltán Spenót basszusgitáros és Kálmán András billentyűs. A lemezen három vadonatúj dal - a Mindenki egyenlő, a Nincs kontroll és a Még egyszer újra - szerepel, valamint a zenekar történetének első stúdióban rögzített feldolgozása, a Balaton-féle Levert vagy.

"Vannak olyan mágikus pillanatok, amelyekben egyszerre történik a múlt, a jelen és a jövő. A Nincs kontroll EP néhány ilyen pillanat megragadására es megörökítésére tett kísérlet" - mondta a lemezről Menyhárt Jenő. A lemez péntektől hallható valamennyi
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 15:41
Sándor, József, Benedek
tizennégy évesen elhagyta a fővárost és Subjaco közelében egy barlangban lakott, ahol remeteként Istennek szentelte életét. Hamarosan sok követőre talált. Pár év alatt már közel száz szerzetes élt a városka környékén, akik több kolostort is felépítettek. Ezek közül a "vikovaroi rendház" (Vicus Varronis) tagjai Benedeket választották apátjukká. Kr.u. 528-ban Monte Cassino hegyén, az Apollón templom romjain építette fel híres kolostorát, amelynek szelleme a nyugati szerzetes élet alapjává vált. A Kr.u. 543-ban elhunyt fő apát hamvait a "monte cassinói" kolostorban temették el.

A nép hagyomány szerint Sándor napja már biztosan elviszi a telet. Erre utal az ismert köszöntő is - "Sándor napja ma vagyon, átbillegtem a fagyon." A bukovinai magyarok szerint e napon kell vetni a tavaszi gabonát, a zabot, árpát, hogy jó legyen a termés.

A három jeles nap közül szokásokban és hiedelmekben leggazdagabb József napja, amely számos vidéken igazi ünnep volt, a tavasz első napjának ünnepe. A hagyomány
taltos1, 2018. március 18. vasárnap, 23:51
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk.
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk - hívek zarándoklata a Könnyező Szűzanyánál.
Szentmisével kezdődött meg a hívek zarándoklata Győrben Könnyező Szűzanya búcsúnapján, március 17-én. Böjte Csaba adta útravalóval indult, zenés áhítattal, elhunyt zarándokokért és a zarándokok elhunyt hozzátartozóiért felajánlott szentmisével, szentségimádással, virrasztással folytatódott a búcsú.
Öt órától teával, pihenővel, beszélgetéssel várták a zarándokokat a szemináriumban a papnövendékek. A téliesre fordult esős idő ellenére sokan érkeztek gyalog az egyházmegye számos településéről, Soprontól Vénekig. A székesegyház zsúfolásig megtelt, ismét nagy számban gyűltek össze szeretett, a történelem viharait túlélt búcsúnapjukra a hívek. Veres András megyéspüspök mutatta be a szentmisét, Böjte Csaba volt a szónok.
........
A megyés főpásztor köszöntötte az ünneplőket: Isten ajándékait kérve, Szűz Mária közbenjárásáért
maroka, 2018. március 18. vasárnap, 14:16
Máté Péter
71 éves lenne a fájdalmasan korán elhunyt énekes Máté Péter. Vele is megtörtént, mint a legnagyobbakkal általában, hogy igazán csak a halála után kezdték el értékelni. Pedig vágyott a sikerre, az elismerésre, ennek ellenére megesett, hogy azzal utasították el a lemezötletét, hogy Máté Péter nem érdekel senkit... Imádta a zenét, hat éves korától zongorázott, majd a gimnázium befejezése után megalakította a Máté nevű együttesét, amely később Főnixre változott. Húsz évesen készítette vele az első felvételt a Magyar Rádió, jól indult a karrierje, hiszen az Illés zenekar kísérte. Máté Pétert a nagy átlag nehezen fogadta be. Nem volt sármőr vagy cukifiú, akinek könnyedén elnézik a hamis hangokat is, mert olyan aranyos. Nem az akkor megszokott éneklési stílust hozta, a hajlításai, hangfekvése sokszor furcsának tűnt, ma ő lenne vele a legnagyobb hazai sztár. Mikor egyszer Svédországban lépett fel, az ottani újság azt írta, ha ez a magyar énekes Amerikában születik, mindenki ismerné a világon. Az Elmegyek így is
lenke1964, 2018. március 06. kedd, 15:37
1/90
Képek, videók
annyi történet.jpg
sz719eszter
2018. március 23. péntek, 16:09
Pali története 01.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:21
Pali története 02.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:20
Pali története 03.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:20
Pali története 04.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:19
Pali története 05.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:19
Pali története 06.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:18
Pali története 07.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:17
Pali története 08.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:17
Pali története 09.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:16
Pali története 10.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:15
Pali története 11.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:14
Az áprilisi délutánon 01.
chillik
2018. május 04. péntek, 02:23
Az áprilisi délutánon 02.
chillik
2018. május 04. péntek, 02:23
Erdöben, esös délutánon 0
chillik
2016. augusztus 25. csütörtök, 07:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.