Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:33 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Forma-1-es pilóta már rég meghalt! - Schumacher
Forrás: bumm.sk
A kép valójában a 2010-ben meggyilkolt Ernes Valko szlovák sztárügyvéd búcsúztatásán készült. Valaki, tehát csak levágta az igazi elhunyt képét a fotóról, és a helyére beszúrt egy Schumacher portrét. A fényképen egyébként látszik, hogy egy alapszintű paint tudással készült
..............
Michael Schumacher állapotáról nem érkeztek új hírek, ami nem meglepő, hiszen a menedzsere legutóbb kijelentette, hogy a család nem ad információt a volt autóversenyző állapotáról.
Ám ez nem állítja meg azokat az internetes oldalakat, amelyek azzal akarnak minél több lájkot gyűjteni, hogy kitalálnak egy álhírt, szerkesztenek egy hamis képet, és elterjesztik igaziként a hírt, amire Schumacher milliónyi rajongója azonnal rákattint.
,,Kiderült... Lelepleződött. A család azért titkolta, hogy nyugodtan el tudjanak tőle búcsúzni családi és szűk baráti körben. A nyilvánosság még
maroka, 2018. január 13. szombat, 12:27
A mi karácsonyunk Kora délután már áll a fenyő a nappaliban
A mi karácsonyunk

Kora délután már áll a fenyő a nappaliban,
a fenyő ezüstfehér és fehér ruhában.
Itt-ott angyalhajak jelzik - hit van a családban,
végül betlehemi csillag kerül fel a csúcságra.

Meleg szeretet járja át a szobákat,
mindenütt egy-egy jel várja az est varázsát.
Karácsonyi ének zendül - kántálók érkeznek,
,,Fel nagy örömmel, ma született"-hangzik fel.

A szeretet a szívekben egyre csak fokozódik,
egymás után jönnek és az éneklés folytatódik.
Csoda, hála, szeretet és béke- erről szól az ünnep,
családi összetartozás hagyománytisztelés- ez az igazi ünnep!

Színes csomagok kerülnek a karácsonyfa alá.
csomagot bontani - csak vacsora és gyertya gyújtás után!
A karácsonyi asztal finoman díszített.
az étek: halászlé és hal körettel.
Jöhet a bejgli - diós is mákos is,
szereti
koszegimarika, 2017. december 25. hétfő, 08:44
Iohannis: Romániának kötelessége megvédeni I. Mihály király hagyatékát
A köztársasági elnök szerint az ország utolsó királya a román nép emlékezetében igazi államférfiként marad meg, aki 1944-ben szembeszállt a zsarnoksággal, több éven keresztül bátran ellenállt az ország kommunisták általi kisajátításának, száműzetése idején a szabad Románia újjászületésének reményét jelképezte egykori alattvalói számára, a kommunista diktatúra bukása után pedig Románia európai és euroatlanti integrációjának szolgálatába állt.

A megemlékezésen a kétkamarás parlament házelnökei, a miniszterelnök és a román ortodox egyház pátriárkája méltatta a volt uralkodó történelmi szerepét. A megemlékezésen a volt király legidősebb lánya, Margit trónörökös hercegnő is felszólalt, akit I. Mihály tavaly a Korona Őrének nevezett ki. Köszönetet mondva az ünnepélyes megemlékezésért a Korona Őre azt ígérte, hogy a királyi ház továbbra is minden tőle telhetőt megtesz Románia fejlődéséért az Európai Unió és a NATO tagállamaként.

Mihály királyt 1947-ben űzték el a kommunisták a Szovjetunió Vörös
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 16:12
Róma különböző arcait mutatja be az Uránia új sorozata
Felliniként" is emlegetett Nanni Moretti Kedves naplóm című, 1993-as önéletrajzi alkotásában egy Vespa robogóval vezeti végig a nézőt kedvenc római városrészein. A film a Római anzix sorozatban március 26-án kerül a vászonra.

Április 23-án a Rómában élő török rendező, Ferzan Özpetek Tudatlan tündérek című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők. A rendező a tőle megszokott módon a homoszexuálisok közösségébe kalauzolja a nézőket egy megözvegyült, jólszituált polgárasszony történetén keresztül, aki elhunyt férje titkos kapcsolata után kezd kutatni. A film amellett, hogy képet ad az ezredforduló egyik római szubkultúrájáról, az elfogadás és az önmegismerés határait is tágítja.

Május 7-én Francesco Bruni Amit csak akarsz című idei filmjét láthatja a közönség. A húszéves, nyughatatlan Alessandro elvállalja, hogy délutáni sétáin kísérője lesz Giorgiónak, az Alzheimer-kórban szenvedő, elfeledett költőnek.

A válogatást 2018. május 21-én Paolo Sorrentino Oscar-, BAFTA-, Golden Globe- és Európai
velemenyezd, 2017. december 03. vasárnap, 07:10
Harry herceg: "az első pillanatban tudtam, hogy ő az igazi"
majdani közös otthona - elé, és a fotósok előtt pózolva válaszolt néhány kérdésre is. "Mikortól tudta, hogy Meghan lesz az igazi?" - hangzott az egyik kérdés, Harry pedig habozás nélkül úgy felelt, hogy "a legelső találkozásunk pillanatában".

Meghan Markle megmutatta a kameráknak eljegyzési gyűrűjét is. A Kensington-palota hivatalos tájékoztatása szerint a három gyémánttal ékesített aranygyűrűt Harry személyesen tervezte, és a gyémántok közül kettő a herceg néhai édesanyjáé, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnőé volt. A harmadik, legnagyobb gyémánt Botswanából származik, ahol Harry sokszor megfordult jótékonysági tevékenysége során, és ahová a pár együtt is ellátogatott.

A gyűrűt a patinás Cleave and Company ékszerészet készítette el. A cég régóta ügyfelei között tudhatja a brit királyi családot.

A sajtónak valószínűleg jó ideig be kell érnie Harry és menyasszonya hétfői rövid nyilvános megjelenésével, a herceg ugyanis nem csinál titkot abból, hogy nem viseli jól a szerettei
velemenyezd, 2017. november 27. hétfő, 18:03
A világ legfurcsább emberei
fűrészt.

Ben Underwood 3 évesen rák miatt veszítette el a szemeit, de ez nem ölte meg azt a képességét, hogy lásson. Amikor 5 éves volt, megtanította saját magát, hogy visszhang alapján tájékozódjon, csettintés, vagy kattintás hangot utánozva a szájával. Ezáltal látta, hogy hol helyezkednek el a tárgyak, és megmondta milyen alacsonyak, ill. magasak, hol kezdődnek és hol végződnek. Képes volt bármit megcsinálni, melyre egy látó gyermek képes, beleértve a kosárlabdázást is. Sajnos 2009 januárjában elhunyt, 16 évesen, a szervezetében kialakult rák miatt.

A világ legtöbb tetoválásával rendelkező embere az ausztráliai születésű Lucky Diamond Rich. Elsőként ő is a hagyományos módon kezdte: egy-két színes tetkóval indított, majd egyszer gyűjteni kezdte a különböző tetoválásokat
schuro, 2017. november 04. szombat, 22:34
Kézenfogva minden szenttel
"Ne nézzetek rám borzalommal, ha meghalok: az a halott a koporsóban nem én vagyok. Csak hamu az, elomló televény. A láng eltűnt. A láng, - az voltam én...." (Gárdonyi Géza: Ha meghalok). A Fiumei Úti Sírkertben sétáltam.

Nem sűrűn járok temetőbe, pedig lenne kihez. Úgy tartom, emlékezni bárhol lehet: itthon sokszor gyújtunk gyertyát esténként, s lángját elnézve mindig eszembe jut 14 éve elhunyt édesapám. Nincs olyan nap, hogy ne lenne picit velem: ő ott van az őszi napsütésben, a harkály kopogásában, a fáról lehulló levélben, a heves szélviharban, a gyerekeim mosolyában, ha belenézek a tükörbe. Nem is tudom, hol van. Egy valami biztos: hiányzik.

Halottak napja. Szép szimbóluma az emlékezésnek ez a keresztény ünnep, amit az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért ülünk. Ezidőtájt talán többet gondolunk az elmúlásra, minket is megérint az idő vészes rohanása. Meleg sállal a nyakunk körül, összehúzott kabátban jól esik szorongatni egy
anna4459, 2017. november 02. csütörtök, 08:15
Jonh Lennon eddig ismeretlen fotói kerültek elő egy limlomos fiókból
A 26 negatív 1970-ben készült John Lennonról, a Beatles hajdani sztárjáról.

A neve elhallgatását kérő tulajdonos elhunyt édesapja hagyatékában találta őket. Valószínű, hogy akkor kerültek hozzá, amikor a hetvenes években művészeti tanulmányokat folytatott. Azért tartotta a fiókjában, mert úgy vélte, értéktelenek.

A Darren Julien aukciósház tulajdonosa szerint a "bensőséges portrék igazi ritkaságnak" számítanak, 10 ezer fontot (3,5 millió forint) is érhetnek.

A múzeum marketingese, Dane Glover elmondta, a képek 1970 februárjában készültek, amikor Lennon karrierje egyik fordulópontjához érkezett: a legendás négyes feloszlott, és ekkor jelent meg az Instant Karma című kislemeze, a harmadik, amelyen az együttes nélkül énekelt.

A negatívokat és a róluk készült fényképeket novemberben kiállítják a múzeumban, majd jövőre elárverezik őket.http://www.bbc.com/news/uk-england-merseyside-41761334
velemenyezd, 2017. október 27. péntek, 12:42
Fábri Zoltánra emlékeztek születésének 100. évfordulója alkalmából
pontossággal készült fel a forgatásaira, hihetetlen invencióval tudta instruálni a színészeit, akik szinte csüggtek a szavain - idézte fel Marton László.

Mint hozzátette, az elsősorban rendezőként ismert mester díszlettervezőként is zseniálisat alkotott, és rendkívüli szcenikai érzékkel rendelkezett. "Olyan volt, mint egy igazi mester" - emlékezett rá Marton László.

Radnainé Fogarasi Katalin, a megemlékezést szervező Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) főigazgatója emlékeztetett arra, hogy az 1994-ben elhunyt rendező sírja 2002 óta védelmet élvez.

Fábri Zoltánról mindenkinek elsősorban legendás filmje, az 1956-ban Cannes-ban Arany Pálmára jelölt Körhinta jut eszébe, de a rendező nevéhez fűződik többek között az Isten hozta, őrnagy úr! vagy az Ötödik pecsét is; filmjeiben pedig olyan színészóriások játszottak, mint Garas Dezső, Márkus László, Sinkovits Imre vagy Őze Lajos - jegyezte meg.

A köztelevízió ezen a héten ismét műsorára tűzi Fábri Zoltán Körhinta című filmjét - hívta fel a
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 17:12
Így búcsúztatják barátai az elhunyt Aradszky Lászlót
Mint megírtuk, vasárnap este meghalt Aradszky László. A 82 éves művész otthonában, minden komolyabb előjel nélkül távozott az élők közül.

A legendás énekes halálhíre mindenkit megrendített, számos barátja és pályatársa is az interneten üzent neki.

Lacikám, ez egy nagyon kemény gyomros nekünk! Ez nem volt benne pakliban! Neked még megsaccolni sem lehetett soha a korodat, mert pont azzal a vitalitással, energiával, lendülettel léteztél a színpadon manapság is mint az 1967-es fesztivál döntőjében. Egy igazi, édes srác voltál, akinek mindig volt egy jó szava, vicces beszólása mindenkinek, és akit a tenyerén hordott a publikum, mert érezte, a lelkedet adod nekik. Na és persze gigaslágereidet, amik örökre összefortak a neveddel. Köszönöm, hogy ismerhettelek és tisztelhettelek!
Isten Véled, édes Lacikám!
- posztolta Csonka András a Facebookon egy Aradszkyval közös fotó
tinka1951, 2017. október 09. hétfő, 21:04
Tornai József: mindig profi akartam lenni a lírában
hangsúlyozta Tornai József, aki szerint ma nincs szükség ilyen forradalomra, mert egyetlen politikusnak sem jut eszébe, tartozzon bármely csoporthoz vagy párthoz, hogy beleszóljon abba, milyen legyen egy vers. Akkor ez nem így volt, a legjobb, 1945 előtt is ismert költőket, mint Pilinszky Jánost vagy Nemes Nagy Ágnest kizárták az irodalomból, és olyan dilettánsokat állítottak a helyükre, mint Kónya Lajos vagy Kuczka Péter.

Felidézte azt is: versengve írták első verseiket Juhász Ferenccel, ám a 2015-ben elhunyt költő elképesztően és követhetetlenül hamar alkotta meg korszakos költeményeit. Vele ellentétben Tornai József önmagát inkább lassan érő típusnak, "hosszútávfutónak" tartja.

A 90 éves költőt a Hitel folyóirat egy új, A virágos föld titkai címet viselő válogatáskötettel köszönti október 11-én, szerdán a budapesti Barabás Villában. A 300 oldalas, kilenc ciklusba rendezett kötet anyagát Jánosi Zoltán irodalomtörténész állította össze.

"Nem vállaltam a feladatot, mert egy ilyen hosszú
velemenyezd, 2017. október 08. vasárnap, 10:11
Vad Ninetta örökös bajnok lett, jó évet zárt a kajak-kenu sportág
teljesítette a feladatot, bár később aztán nem ő indulhatott.

"Kívánom, hogy egyszer majd az olimpiai ötkarika is kerüljön a neved mellé a márványtáblán, s érd el, amire a legjobban vágysz" - fogalmazott Hüttner Csaba.

A két, egyformán 18 esztendős kenus, Slikoczky (Dunaferr) és Szőke (Lágymányos) idén minden versenyt megnyert, amelyen elindult. Számukra az elismeréseket Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány elnöke adta át. A Kolonics-díjat hagyományosan azok a fiatalok kapják, akik a 2008-ban elhunyt olimpiai bajnok kenus méltó követőivé válhatnak.

Az MKKSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján a sportág szakmai vezetői értékelték a 2017-es esztendőt, s Doma Gergő szakmai igazgató, Hüttner Csaba felnőtt, valamint Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány is egyetértett abban, hogy a sportág jó évet zárt, és jó úton halad. Mindhármuknak ez volt az első éve a tisztségében.

"A magyar kajak-kenu a világ tetején van, ennek megfelelően nagyok az elvárások, de remélem, ezeknek idén meg tudtunk felelni.
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 13:02
1/89
Képek, videók
schumacher.jpg
maroka
2018. január 13. szombat, 12:21
schumacher-ross-brawn. jpg
agica2004
2017. augusztus 27. vasárnap, 19:42
f1-michael-schumacher- fer
agica2004
2017. április 22. szombat, 15:23
Michael Schumacher 1.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:45
Michael Schumacher 2.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:45
Michael Schumacher 3.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:44
Michael Schumacher 4.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:43
Michael Schumacher 5.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:42
Michael Schumacher 6.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:41
Michael Schumacher 7.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:41
Michael Schumacher 8.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:40
Michael Schumacher 9.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:39
ernest-hemingway-olvas sa_
menusgabor
2016. szeptember 10. szombat, 18:38
ernest-hemingway-miért _va
menusgabor
2016. szeptember 10. szombat, 18:38
ernest-hemingway-nem_s zab
menusgabor
2016. szeptember 10. szombat, 18:38
Címkék
világ legtöbb, John Lennonról, elismeréseket Csabai, Doma Gergő, szabad Románia, Fábri Zoltánról, Barabás Villában, ausztráliai születésű, ezredforduló egyik, ünnepélyes megemlékezésért, rendező nevéhez, Marton László, őszi napsütésben, Kuczka Péter, együttes nélkül, Diana hercegnőé,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.