Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 07:48 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
FruitVeB: rossz hatással volt az időjárás a hagymafélék termesztésére
Domján Erika elmondta, burgonyából kisebb termés lett, mert a klíma nem volt optimális a termesztésére, virágzáskor kellene a legtöbb nedvességet kapnia. Kiemelte, csak olyan fajtákat kell választani, amelyek bírják ezt a klímát.

A hagymafélékre nemcsak a vízhiány volt rossz hatással, bizonyos területeken a viharkárok is megtizedelték a termést - ismertette, hozzátéve, hogy Hollandiában és Németországban is kevesebb termés lett, az árak emelkedése viszont annyiból jó, hogy többen kezdenek majd bele a növény termesztésébe.

Fokhagymából évek óta behozatalra szorul az ország, vöröshagymából is jelentős az import, mert Magyarországon nem kellő hatékonysággal termelnek - tudatta.

Az ügyvezető igazgató kitért arra is, hogy a napraforgóra és a kukoricára jó hatással volt a vízhiány, mert a gombás betegségek kevesebb eséllyel élik túl a száraz időszakot.

Szerinte a napraforgó ára nem fog jelentősen emelkedni a termésmennyiség miatt.

A gyümölcsöknél szélsőséges eredmények születtek, a
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 11:11
Negyedik alkalommal szervezett jótékonysági félmaratont az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján
tanulói egyaránt részt vesznek a félmaratonon, így nagyon sok szülő is jelen van a rendezvényen, és ugyancsak képviseltetik magukat a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok szervezetének tagjai. Elmondta, a félmaraton minden résztvevője megkapja a segélyszervezet kék mezét az adományvonal 1353-as számával. Jelezte, fontos szerepe van a beregszászi félmaratonnak a jótékonykodásra történő figyelemfelhívás és az összefogás erősítése szempontjából egyaránt.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az MTI-nek elmondta, a hagyományosan kora ősszel rendezett közösségi sportesemény idén is kapcsolódik a Bereg Fest járási fesztiválhoz, amelynek a rendezvényeit ugyancsak a makkosjánosi stadionban tartják. A jótékonysági sportverseny része az Ökumenikus Segélyszervezet által szeptember 18-án indított 20 napos országos adománygyűjtési akciónak, amelynek keretében az 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forint adományozható a kárpátaljai segélyprogram támogatására. A befolyt összeget rászoruló
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 12:13
Halálos baleset történt Bakonycsernye és Súr között
Sipos Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy egy húsz év körüli nő hunyt el, ketten megsérültek.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a móri tűzoltók a járműben utazó három ember közül kettőt feszítővágó segítségével szabadítottak ki.
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 11:23
Kigyulladt egy raktérépület Kelenföldön
Az ezerötszáz négyzetméter alapterületű raktár teteje már beomlott, a tűz veszélyezteti a szomszédos épületet - olvasható a közleményben.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzoltók tizenkét járművel vonultak ki, jelenleg több mint negyven fővárosi tűzoltó dolgozik a helyszínen, ahol már két vízágyú is üzemel.

A raktár üres, lakóépületet nem fenyeget a tűz - tette hozzá.

A tető fából készült és több részből áll, ez nehezíti az oltást, mert a tűzoltóknak több pontról kell körülhatárolniuk a tüzet.

Közölte azt is, hogy nagy a füst, a város több pontjáról látni lehet.
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 18:59
Négy bemutatót tervez az új évadban a Kolozsvári Magyar Opera
kolozsvári dalszínház Ábrahám Pál operettjével, a Viktóriával nyitja az évadot vasárnap. Az előadást már júniusban bemutatták, a címszerepet első alkalommal Egyed Apollónia kolozsvári énekművész játssza.

Az évad első bemutatója november 15-én lesz, Giuseppe Verdi Otello című operáját Albu István állítja színpadra. December 27-én Maurice Ravel két egyfelvonásosát, a Pásztorórát, valamint A gyermek és a varázslatok című operát mutatja be a társulat Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója rendezésében.

Országos bemutató lesz Giacomo Puccini A fecske című operájának áprilisi premierje Anger Ferenc rendezésében. A Horváth József által vezényelt produkció a Magyar Állami Operaházzal kötött együttműködés keretében valósul meg.

Az évadot Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékának premierjével zárja a társulat, amelyet Szabó Emese rendez.

Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója elmondta: a rendkívüli események közé tartozik a 100 éves számvetés elnevezésű
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:48
A Széchenyiekről szóló kiállítás nyílt a Lipták Villában
bemutatása. "A Magyar Tudományos Akadémia, az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Lánchíd, lóversenyek, bálok. Csak néhány példa a rengeteg vívmány közül, amelyeket a Széchenyi család tagjainak köszönhet hazánk, és amelyeket a Lipták Villában nyílt kiállítás mutat be" - hangzott el a műsorban.

Mint elhangzott, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának jóvoltából a tárlaton Széchenyi Ödön teljes életművét is megismerhetik az érdeklődők. Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma igazgatója elmondta: Széchenyi Ödön a londoni világkiállításon volt a birodalmi pavilonnak a vezetője, ahol az angol tűzoltóktól tanulta meg a szakmát. Hazaérve megalapította Magyarországon az önkéntes, majd a hivatásos tűzoltóságot.

Széchenyi Ödön tűzoltókocsikat is fejlesztett, megmentette a tűztől a Nemzeti Színház díszletraktárját, és az ő nevéhez fűződik a Budavári Sikló vagy a Budapesti Fogaskerekű Vasút is. A Széchenyi család épített hagyatékát a Magyar Emlékekért a Világban Közhasznú
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 19:43
A 49. Sió Kupán hangolódik az új szezonra a szekszárdi kosárcsapat
A Zeljko Djokic által irányított Atomerőmű KSC Szekszárd szezonnyitó csütörtöki sajtótájékoztatóján a szakember elárulta, hogy szerinte az elmúlt 15 év legerősebb magyar bajnoksága lesz a mostani, épp ezért nehéz lesz tartani a szekszárdi egyesület célját, hogy az első négyben maradjon. Csapata keretében voltak játékosmozgások, de szerinte minőségi változás nem történt.

A szlovén Teja Oblak és a szerb Sara Krnjic távozott, míg a svéd válogatott Frida Elderbrink, a szerb válogatott Nevena Jovanovic és a WNBA-t is nyert ausztrál center, Abby Bishop érkezett. Djokic szerint az új kosarasok egyike sem sztár, hanem igazi csapatember.

Az együttes jövő pénteken a PINKK-Pécsi 424 ellen kezdi a bajnokságot, míg az első számú európai kupasorozat, az Euroliga selejtezőjében október 10-én hazai pályán játssza a francia ESBVA-LM elleni párharc első meccsét, egy héttel később pedig idegenben a visszavágót.

A vezetőedző hangsúlyozta, hogy csapatának a franciák elleni párharcra kell elérnie a
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:42
Pénteken indul az M5 új magazinműsora, a Kult'30
A dinamikus, sok helyszínes, élő, tartalmas és jókedvet sugárzó műsor hétköznaponként 17.30 és 18 óra között a magyarság szellemi-, kulturális, tudományos és egyéb értékeit mutatja be - mondta el Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója az MTI-nek.

Kiemelte: minden területről az értéket szeretnék bemutatni, azt érzékeltetni, hogy a magyar kultúra a színháztól a fotóművészeten át a táncig és a könyvekig rendkívül sokszínű.

A Kult'30 mindenkinek szól, aki szereti a kultúrát és tájékozódni akar az országban zajló kulturális eseményekről, de a határon túlra is kitekintenek majd - hangsúlyozta Siklósi Betarix, hozzáfűzve: a műsor legjobb riportjaiból és a legérdekesebb történésekből szombat és vasárnap délelőtt összefoglalót is megtekinthetnek majd a nézők.

Siklósi Beatrix hozzátette, hogy az országos bejelentkezésű interaktív műsor készítői a kult30@mtva.hu címre várják a nézők észrevételeit, véleményét, ajánlataikat kulturális eseményekről, történésekről, bármilyen értékesnek
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:02
Gaál József és a Morph csoport kiállítása a Műcsarnokban
Nem véletlenül rendezi egyszerre ezt a két kiállítást a Műcsarnok. Két hét múlva nyílik az épület középső teremsorában Rejtett történetek címmel a 19-20. század fordulóján kibontakozó életmódreform-mozgalmak és a művészetek kapcsolatát vizsgáló nagykiállítás, a két szélső teremsorban most nyíló tárlatok ehhez kapcsolódnak majd - árulta el a csütörtöki sajtóbejáráson Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója.

A Morph csoportot eredetileg hat szobrász már kiforrott művészként alapította meg 2005-ben, közülük hárman - Kalmár János, Mata Attila és Szabó Tamás - ma is rendszeresen állítanak ki együtt - idézte fel Reischl Szilvia kurátor.

Mint hozzátette: a három alkotó nem kapott külön szekciókat, munkáikat mindhárom teremben együtt mutatják be.

Közös vonás ugyanis, hogy szobrászként is mindannyian szorosan kapcsolódnak a festészethez. Ez a legszembetűnőbben Szabó Tamás sík képein figyelhető meg, de az anyagban helyet kaptak Mata Attila vázlatai, míg Kalmár János szobrait a rajzos vonalak
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:42
Magyar-szlovák együttműködési programokat valósítanak meg 1,7 milliárd forintból
amelyek a mindennapi kapcsolatokat erősítik.

Katarína Mihal'ová, a szlovák Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium határon átnyúló együttműködési programok főosztályának vezetője is az együttműködést méltatta. Úgy fogalmazott, ez az első eset, amikor nemzeti szintről régiókhoz kerül a döntés, és reményét fejezte ki, hogy így valóban azokon a szinteken valósulnak meg az együttműködések, ahol ezekre szükség van.

Vasi Emma, a Duna-Rába-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás igazgatója elmondta, hogy 20 és 50 ezer euró közötti összegekre lehet pályázni, az önrész 15 százalék. A pályázatokat első körben november 2-ig lehet benyújtani, a jövő évtől pedig folyamatosan. A program két fő területe a természet és kultúra, valamint a közintézmények és a határtérségben élő emberek határon átnyúló együttműködésének javítása.

A programról szeptember 21. és október 1. között tájékoztató napot tartanak Párkányban, Komáromban, Pozsonyban, Budapesten, Dunaszerdahelyen és Győrben.

Németh
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:12
MNB: rövid távon enyhén 3 százalék felett lesz az infláció, 2019 közepétől várható az inflációs cél fenntarthat
százalékponttal emeli a GDP-t. Az új autóipari kapacitás, ha megvalósul a teljes beruházás, összességében 0,5 százalékponttal emeli majd meg a bruttó hazai terméket.

Jelezte: a bejelentett nhp fix konstrukció keretösszege 1000 milliárd forint, a konstrukció az MNB szakértői szerint nagyobb részben a vállalati hitelek egészségesebb összetételére hat majd. Az nhp fix és a banki tervek együttes hatása alapján a jegybank elemzői középtávon élénkebb vállalati hitelezésre számítanak - mondta a jegybank igazgatója.

Rámutatott: idén az export hozzájárulása szerényebb lett a növekedéshez a korábban vártnál gyengébb külső kereslet miatt, a külső környezet a teljes előrejelzési horizonton, 2020-ig kevésbé támogathatja a növekedést, mint ahogy a korábbi inflációs jelentés alapján prognosztizálták.

A szeptemberi előrejelzés szerint az export idén 6,9 százalékkal, jövőre 7,2 százalékkal, 2020-ban 6,5 százalékkal nő majd, miközben az import 2018-ban 9,2 százalékkal, 2019-ben 7,9 százalékkal, 2020-ban 5,7
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:52
Medve támadt egy férfira a székelyföldi Csíkkarcfalván
közzétett filmen a kórházi ágyban fekve mesélte el a történteket. Mint közölte: kerékpárral haladt el egy olyan kukoricatábla mellett, amelyben - mint kiderült - nyolc medve tartózkodott. Ezek közül négy kirohant az útra, de három azonnal vissza is fordult. A férfi megijedt, elesett, és - állítása szerint - egy legalább 400 kilós barnamedve rontott rá. Az áldozat a kerékpárral próbált védekezni, ezt szembedobta az állattal, de nem tudta elkerülni a karmolásokat.

Konrád Judit, a Hargita megyei kórház igazgatója az MTI-nek elmondta: mentővel hozták be a sérültet Csíkszeredába, a kórház sürgősségi ügyeletére. Az áldozat felszíni karmolásokat szenvedett a combján, derekán és a fartáján, ezeket kezelték, és átszállították a férfit a fertőző osztályra. Az igazgató hozzátette, a páciensnek több napig a kórházban kell maradnia az ilyen esetekre előírt kezelésre.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke közölte: felvette a kapcsolatot az illetékes vadásztársasággal, és remélhetőleg már
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 20:56
1/1020
Képek, videók
Gyömbér termesztése ottho
cipello
2016. november 16. szerda, 18:00
tok-termesztese.jpg
ametiszt54
2012. november 02. péntek, 12:38
Zöldségek termesztése a k
hollyka
2012. március 22. csütörtök, 19:30
hagymafélék.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:40
Domján Edit
furaila
2016. december 06. kedd, 20:54
Domján - Szécsi
furaila
2016. december 06. kedd, 20:53
Dr Domján.jpg
sz719eszter
2016. május 24. kedd, 08:38
Domján Edith.JPG
kati53
2013. május 14. kedd, 18:49
domján edit huszti péter
lacipecsenye
2013. február 11. hétfő, 13:43
Domján Edit
sarkadykati
2013. január 27. vasárnap, 06:15
Domján Edit
snbela44
2013. január 27. vasárnap, 01:32
Domján Edit
lacipecsenye
2012. november 19. hétfő, 09:16
domján Edit.jpg
margherita
2012. november 04. vasárnap, 20:25
Domján Roland 1328.jpg
gyorkosjozsef
2012. augusztus 15. szerda, 12:34
Dr.Domján László.jpg
jupiter21
2011. május 02. hétfő, 05:31
Címkék
Budavári Sikló, legszembetűnőbben Szabó, összefogás erősítése, teljes beruházás, korábbi inflációs, szlovák Mezőgazdasági, raktár üres, svéd válogatott, korábban vártnál, Széchenyi Ödön, Siklósi Betarix, jótékonykodásra történő, Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok, fertőző osztályra, szerb válogatott, értéket szeretnék,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.