Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:19 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagyon veszélyes rovar jelent meg Magyarországon!
Osszátok!Vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak.

Sajnálatos tény, hogy nekünk, magyaroknak is meg kell ismerkednünk a gyilkos poloskával (Triatominae). Angolul úgy nevezik ezt a bogarat, hogy “csókolózó bogár". Ártalmatlanul hangzik, azonban ezeknek a parazitáknak a terjedése halálos lehet az emberekre és állatokra egyaránt. Nem csoda, hogy ezt a poloskát gyilkos poloskának nevezik. És most jön az igazán ijesztő rész: ez a fajta poloska egykor még meglehetősen ritkán fordult elő, azonban napjainkban a számuk rohamosan növekedik. Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban emberek ezreit fertőzte meg. Több mint 300.000 ember már fertőzött csak az Egyesült Államokban, és Texasban eddig körülbelül 400 kutya halt bele a fertőzésbe.

Ezek a poloskák vérrel táplálkoznak. A
lilagondolatok, 2018. május 17. csütörtök, 07:42
Májusi energiák
szemed láttára.

Ne ijedj meg, mert az igazság felszabadít!

Nemcsak az emberi kapcsolataidban érnek majd sokkoló felismerések. Az életed különböző területein eszmélsz rá most az igazságra és nem érted mit keresel ezekben a helyzetekben. Hirtelen nem találod a helyed a munkádban, sőt talán az otthonodról is úgy érzed majd ideje lenne másikat keresned. Más helyek pedig nyugalommal és békével töltenek el. Szétválik egymástól mindaz, ami hozzád tartozik és mindaz, ami idegen tőled. Mindez ijesztő gyorsasággal történik, de semmi esetre sem kell megijedned attól, amit tapasztalsz!

Az Isteni Éned folyamatosan veled van most is és tisztában van vele mi történik körülötted. Ez a helyzet is, mint sok más az idei évben a kettőtök kapcsolatáról és a bizalomról szól. Minél erősebben hiszel önmagadban és az Isteni Éned bölcsességében, annál könnyebben veszed majd a hirtelen kialakuló új helyzetet. Ne feledd, hogy a bajban segítséget kérj. Nemcsak az Isteni Énedre számíthatsz, hanem azokra a
sz719eszter, 2018. május 15. kedd, 09:36
Asztalos Pál: Ora pro nobis . . .
guardián áldoz,
Reszketve könyörög az Istenanyához:
Ora pro nobis.

Fenn egyik czellának picziny ablakából,
Fiatal szerzetes néz az esthomályba,
Merőn, ábrándosan, vágyó tekintettel;
Mintha valamire, valakire várna.
Felrezzen, a mint az esti szellő szárnyán
Az orgona hangja elhat hozzá tompán:
Ora pro nobis.

Reszkető kezei összekulcsolódnak,
Ajkaira alig-alig jő imádság ;
Mintha a vén czyprus zizegő lombja is
Ne menj kisértésbe ijesztőn susognák
Hát, ha, a sziv szeret, az igazán vétek? .
Lenn a kápolnában lassan szól az ének :
Ora pro nobis.

És a: szemben lévő kastély erkélyéről,
Mint a párjavesztett fülemile hangja,
Felhangzik az ének. Egy törődött kebel
Vesztett boldogságát, szerelmét siratja.
Fülébe cseng a dal; szive összeszorul . . ,
Ave Máriára a harang megkondul: . . .
Ora pro nobis.

Megkondul a harang; hangja messze elszáll
Ámde ő csak azt a keserves
marcyt, 2018. május 03. csütörtök, 07:09
Hogy vagy Anyu, miért ilyen nehéz megkérdezni?
feladatot, még akkor is, ha azt neked később újra meg kell csinálnod. Az elfoglalt embernek nincs ideje morogni. Egy kupac friss újság, néhány új TV csatorna csodákra képes!


Természetesen ezek csak apróságok, amit az idős szüleidért tehetsz. Néha a betegségek úgy kimerítik őket, hogy azon már semmiféle időskori pszichológia sem segít. Rugalmasság, önbizalom és tisztelet az, amit fejlesztened kell, még a megváltozott állapot felismerésének a legelején.

A hosszú élet valóban ijesztő? Teher? Sajnálat, vagy alázat és könyörület? Egyáltalán nem. Nekem, például az a gondolat, hogy mellettem van az édesanyám, vagy a nagymamám, ez erőt ad az élethez.

Mutasd meg barátaidnak ezt a cikket, lehet, hogy ez segít az idős emberekkel való együttélésben.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»
AJÁNLOM FACEBOOKON
Hozzászólások, vélemények:


Még több hasonló cikk:
Minden lélek akivel találkozol, 3 kozmikus okból kerül a
tinka1951, 2018. április 02. hétfő, 00:15
Versek
Uram!

Hadd lehessek!


MI AZ ÁLOM

...az álom egy lenyűgöző film.
Tied a főszerep,
de sosem tudod meg,
mi a vége.

Az álom titokzatos zene ,
az utolsó akkordok sosem
érnek el a füledig...
csak csörög a vekker.


NOCSAK

Nocsak! A krumplit a kánya vinné,
távolban az a három madár? És itt?
Sehol egy lélek, a határ üres.
Tán bogár-ijesztő ez a rém kedves bábu?
Rongyos kis életét röghöz kötötte
a kereszt - ő maga. Piszkoszöld egén
a felhő esendő remény csupán.
Mosolya zsákarcára fagyott,
mint akit elhagyott a Teremtő.

Jaj, dehogy! Hisz ragyog két gombszeme!
Nézd! Nem kereszt, árboc az!
Vászna a rongy szélbe feszül,
s mint hajó, repül a végtelen
viharos krumplitengeren!
Így őrködik, vigyáz, figyel
halandón s
menusgabor, 2018. január 26. péntek, 21:00
Márai Sándor: Az igazi
regényekben?...
Nem tudok erre a kérdésre felelni. Csak behunyom szemem, és emlékezem. Hát igen, valami történt ekkor. Áram?... Sugárzás?... Titkos érintés?... Szavak ezek. De bizonyos, hogy az emberek nemcsak szavakkal közlik érzéseiket és gondolataikat. Van másféle érintkezés is emberek között, másféle híradás is. Ma így mondanánk, rövidhullám. Állítólag az ösztön sem egyéb, mint egyfajta rövidhullámos érintkezés. Nem tudom...

Van egy folyamat az emberek körül, mely olyan félelmes, ijesztő, mindennél rosszabb... a magányosodás folyamata ez. Mikor olyanok lesznek, mint a gépek. Szigorú házirend van körülöttük, még szigorúbb munkarend, aztán egészen szigorú társadalmi rend van körülöttük, de rendje van szórakozásaiknak, hajlamaiknak, szerelmi életüknek is, előre tudják, melyik órában öltözködnek, reggeliznek, dolgoznak, szeretnek, szórakoznak, művelődnek... Rend van körülöttük, eszelős rend. S ebben a nagy rendben lassan megfagy körülöttük az élet, mint ahogy egy expedíció körül, mely
menusgabor, 2018. január 22. hétfő, 17:00
Miért kell meghalnunk?
"Milliók vágynak a halhatatlanságra, akik nem tudnak mihez kezdeni magukkal egy esős vasárnap délután." Valóban, az emberiség számára örök kérdés, miképpen akadályozhatná meg a kaszás eljöttét. Pedig természetes folyamatról van szó, ami elkerülhetetlen.
Miért halunk meg?
Suzanne Sadedin, a Monash University munkatársa 2016-ban megpróbálta megválaszolni a kérdést, miért is kell meghalnunk.

A halál elkerülhetetlen
Először is akadnak olyan téveszmék, amiket sokan igaznak vélnek. Például, hogy azért kell meghalnunk, hogy helyet biztosítsunk a minket követő generációknak. Ez azonban nem így van, sőt ha genetikai szempontból vizsgáljuk a dolgot, sokkal hatékonyabb lenne, ha az erős génekkel rendelkezők nem halnának meg, mint hogy azon utódaik kövessék őket, akikben a génjük csak 50 százalékban található meg.
Mi az akadálya az igazán hosszú életnek?
Az sem igaz, hogy a
anna4459, 2018. január 05. péntek, 22:38
re/láció
tudtam és most sem tudom mennyi van még az én mutatómon, de azt tudtam már akkor is, hogy nem pazarolhatom tovább a legértékesebb tulajdonomat, mert ez az egyetlen, ami mindenkinek a sajátja.
Jött az ultimátum, próbáljuk meg, utoljára. Összeköltöztünk és tudtam, hogy jó lesz, de nem tett boldoggá minket.
Iszonyatosan féltem. Ma is emlékszem arra az érzésre és az arcára. Bármit megadtam volna azért, hogy boldog legyen. S azért, hogy boldogok legyünk el kellett válnunk. Nem ment tovább.
Ijesztő volt egyedülállóvá válni. Nem tudtam, hogyan, merre tovább. Kellett valami, ami megerősít abban, hogy értékes ember vagyok - ehelyett sikerült elérnem, hogy egy mély szakadékba kerüljek. Érzelmileg instabillá váltam. Meg kellett tapasztalnom a mélységet, hogy elinduljak felfelé. Megszereztem a cukrász szakmámat, Két hétre rá diplomámat is megszereztem. Utána barátnőmmel elmentünk Olaszországba, egy hirtelen ötlettől vezérelve. Egyszerűen fantasztikus volt! Utána V O L T /ON. Robbie Williems koncert,
evermine, 2017. december 29. péntek, 13:56
Tallóztam
karácsonykor, úgyhogy idén apánál lesznek, én pedig úgy döntöttem, egyedül töltöm inkább ezt a három napot.
Beszervezhettem volna magamnak programokat, de tudatosan nem tettem.

Meghívtak anyámék, hogy töltsem velük otthon a szentestét és a 25-ét, és a barátnőim is örömmel látnának a családi ünnepi asztal mellett. Valamiért mind halálra rémültek attól, hogy egyedül leszek, mintha az, ha karácsonykor egyedül vagy, egyenlő lenne azzal, hogy a kádban vagdosod az ereidet. Pedig nekem kicsit sem ijesztő és egyáltalán nem gondolok úgy rá, mint magányra vagy szomorú eseményre. Inkább szabadságnak érzem, nem pedig katasztrófának.

Ha belegondolsz, milyen az életem egyedülálló anyaként, akkor megérted, hogy miért ajándék nekem ez a három szabadnap. Van egy hároméves és egy ötéves kisfiam, mellettük dolgozom teljes állásban természetesen és hétvégén van egy másodállásom is, amit bár otthonról végezhetek, attól még ugyanolyan kimerítő. Tulajdonképpen sosincs szabadnapom, nincs olyan, hogy egy
horvathnemagdi, 2017. december 21. csütörtök, 22:11
Pár tanács amely segít, hogy jobban szeresd önmagad:
önmagad:
Hagyj fel minden bíráskodással.
A bírálat sosem változtat a dolgokon. Ne kritizáld magad. Úgy fogadd el önmagad, ahogy vagy. Minden ember változik. Ha bírálod magad, negatív irányú változáson mész át. Mikor pedig elfogadod magad, pozitív változások következnek be.
Bocsáss meg magadnak.
Engedd el a múltat. Minden tőled telhetőt megtettél a legjobb képességed és tudásod szerint. Most pedig fejlődsz és változol, életedet pedig másként éled majd.
Ne félemlítsd meg magad.
Hagyj fel az ijesztő gondolataiddal, így rettenetes élni. Találj olyan gondolati képeket, amelyek örömet szereznek és megnyugtatnak, amelyek segítenek kikapcsolni a vészjósló gondolatokat.
Légy gyengéd, kedves és türelmes.
Legyél gyengéd magaddal. Legyél kedves. Legyen magadhoz türelmed, amíg megtanulod az új gondolkodásmódot. Bánj úgy magaddal, mint azzal, akit nagyon szeretsz.
Légy kegyes elmédhez.
Az öngyűlölet nem más, mint saját gondolataidnak gyűlölése. Ne gyűlöld magad a
lenke1964, 2017. november 27. hétfő, 21:16
Vers
fiatalság, nem más.
Csupán csalfa vízió, árnyalatnyi hazugság,
De számomra jelentős valóság.

Szívem zakatol, arcom pirospozsgás,
Mint kábszeres kábító drogját,
Kémlelem a veszélyt magát,
Meglelem lételemem magját.

Mit megélek, minden jelenetet fejembe vések,
Keresem, kutatom az élményeket,
Majd meglelem, tükrözöm őket.
Örökkön küzdök s túlélek, mert még menni nem lehet.

Magasságokat érintek, történeteket mesélek,
Melyek veszélyesek, ijesztően, félelmetesek.
S ekkor érzem, igazán élek!
Valóságos vagyok, létezek!

Lenézve a mélységbe nem félek, nem émelygek,
De gondolatban messze elrévedek, visszatérek:
Hegyek, tetőszerkezetek, omladozó építmények,
Szívemet rabul ejtettétek, oltalmat nyújtó fenséges létesítmények!

Bevallom, megszállott vagyok,
Számomra ti lételemek vagytok!
Elhagyatott helyek, érthetetlen élvezetek,
Szenvedélyes képzetek, valósággá
kirscha, 2017. november 24. péntek, 10:23
Wass AÍbert - Idézetek
virágzik


Nem fontos, milyen hibát követ el valaki életében. Az a fontos, hogy vállalja értük a felelősséget.

Wass Albert: Nem nyugaton kel fel a NapSírt, sírt. És lassan minden könnyebb lett. Szelídebb, szomorúbb. Mint amikor a vihar villámai elpihennek, tovanyargal a dörgés, és csak az eső esik. Esik és esik, csöndesen és szomorúan, és már nem ijesztő és nem rettenetes, csak bánatosan szelíd, és a szelídsége mögött, valahol messze, már derengeni kezd a vigasztalás.

Wass Albert: A funtineli boszorkány


Soha az ember meg ne alázza magát, még akkor se, ha azt hiszi, hogy ezzel
menusgabor, 2017. november 13. hétfő, 14:05
1/52
Képek, videók
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
Ételosztás Magyarországon
megyerimihaly
2012. december 31. hétfő, 11:21
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Gyilkos poloska a kezemen
noebarkaja
2010. október 01. péntek, 12:20
indián ló terjedése
orsi1
2007. június 10. vasárnap, 06:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.