Regisztráció  Belépés
2018. március 23. péntek | 12. hét | 82. nap | 06:25 | Emőke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ketten részesültek a Rákóczi Szövetség Esterházy-díjában az idén
A Parlamentben kedden tartott ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: van, amikor jelképesen egyetlen sorsban sűrűsödik a milliókat ért igazságtalanság, amikor milliók sorsa egyetlen életútban, egyetlen személyben, egyetlen névben testesül meg.

A magyarok számára ilyen név Esterházy Jánosé. A gróf mélyen keresztény, tudatosan magyar és rendíthetetlen demokrata volt, olyan történelmi időkben, amelyekben ezen erények mindegyike halálos bűnnek számított - mondta Kövér László.

Hozzátette: sorsa nemcsak magyar, hanem lengyel és közép-európai sors is.

Mint cseppben a tenger, Esterházy sorsában mindazok értékei és áldozatai tükröződnek, akiknek egy keresztényellenes, nemzetellenes és demokráciaellenes, vagy másként fogalmazva: egy istentelen és embertelen hatalom a 20. században a testét ugyan megtörte, de lelkét legyőzni nem tudta - mondta a házelnök.

Úgy fogalmazott: "Számunkra, a 21. század veszélyei és esélyei közepette élő utókor számára Esterházy János mindazon
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:36
Ünnep..
Márc..15

Piros, fehér, zöld
Piros, fehér, zöld,
erő, hűség, remény,
három szín egysége
1848 örök emléke.

Szívem felett viszem
nemzetünk ünnepén.
Alázat és tisztelet
Hőseink emlékére!

Tegyük fel hódolattal,
e nemes kis kokárda.
Emlékük reményt ont,
hitünk pajzsán ragyog.

Legyen ma a szó igaz,
a tett őszinte és nemes.
Nyíljon a száj buzdításra,
töretlen Magyar Öntudatra.

Ma nem sírni jöttünk,
forradalomra emlékezünk.
Nincs helye a bánatnak,
de a jövő fényének van.

Példát adtak Őseink,
170 éve a mi elődeink.
Lángja bennünk él,
Béke - szeretet a cél.

Legyünk támaszok,
s ne csak vándorok.
Minden magyarnak,
bárhol élnek a világban.
Békés ünnepet kívánok!

Szebenyi Judit
bozsanyinemanyi, 2018. március 15. csütörtök, 22:45
A kegyelem megismerése
A kegyelem megismerése

Szomorú, de igaz, hogy ma sokkal nehezebb rácsodálkozni Isten kegyelmére, mint néhány évtizeddel ezelőtt, mert úgy tűnik, senki nem vétkes többé semmiben. Az embereknek van ugyan bűntudatuk, de bűnük már nincs. Mindenki áldozat, de nincsenek vétkesek, és ha vannak is, maguk is áldozatok. Nagyon ritkán fordul csak elő, hogy valaki beismerné: amit tett, az helytelen volt.
Katherine Powers esete fényes bizonyítéka ennek. Powers, aki az 1960-as években mint radikális érzületű diák a Brandeis Egyetem hallgatója volt, 1969-ben számos bűncselekményt követett el. Többek között segített kirabolni egy bankot; a bankrablás célja az Amerikai Egyesült Államok kormányának megdöntésére irányuló forradalom kirobbantása volt. A lopott pénzen vásárolt robbanóanyaggal kívánták kisiklatni a Hadügyminisztérium fegyverszállító vonatát, hogy a fegyvereket eljuttassák a Fekete Párducok nevű szervezethez, akik a fegyveres lázadást kezdeményezték volna.
A bankrabláskor egy rendőr,
kalmanpiroska, 2018. március 13. kedd, 13:11
Isten Szent Angyalai!
A SZENT ANGYALOK SEGÍTSÉGÜLHÍVÁSA

A KERESZTÉNY MAGYARORSZÁGÉRT - AZ ANYGALI VÉDELEM MEGKÉRÉSE

ISTEN SZENT ANGYALAI!

NAGYASSZONYUNK, ÉDESANYÁNK, ANGYALOKNAK KIRÁLYNŐJE
KEZÉT FOGVA HÍVUNK, SZÓLÍTUNK, KÉRÜNK BENNETEKET: SEGÍTSETEK!
MAGYARORSZÁG SZENT ŐRANGYALA! Te Királynőnk, Szűzanyánk oldalán állsz Isten Trónja
előtt, továbbítója vagy felénk Isten Igazságának és Irgalmának, és hűségesen tolmácsolod
nemzetünk óhaját a Teremtő Atyának. Téged kérünk Szent Nemzeti Őrangyal, esd ki a Magyar
Nép számára az Úr Irgalmát, hogy Isten Tervét, - az elkövetkező, embert próbáló időkben veletek,
Szent Angyalokkal összefogva, - részleteiben is felismerjük, felvállaljuk, és Isten dicsőségére
megvalósítsuk!
SZENT MIHÁLY FŐANGYAL, Isten hűséges harcosa, az Égi Seregek Vezére! Kérünk téged, hogy
erős angyali seregeddel védelmezd Hazánk, és a Kárpát-medence egész területét valamint
keresztény hitünket és kultúránkat is minden, Isten ellen támadó
sz719eszter, 2018. március 09. péntek, 10:27
2018. március 7., szerdai Napiszöveg
milyenek vagytok. Vagy nem értitek, hogy Jézus Krisztus egységben van veletek? Értenetek kellene, kivéve, ha Isten már nem fogad el titeket.).

Ahogy közeledünk az új világhoz,
a mi hitünk is próbára van téve.
Jó, ha felmérjük, hogy mennyire
erős a hitünk. Például átgondol-
hatjuk, hogy mit jelentenek ne-
künk Jézusnak a Máté 6:33-ban
feljegyzett szavai. Kérdezzük meg
magunktól:,,A fontossági sorren-
dem és a döntéseim azt tükrözik,
hogy igazán hiszek Jézus szavaiban?
Megtenném-e, hogy elmulasztok
néhány összejövetelt, vagy keve-
sebbet megyek a szolgálatba, csak
hogy több legyen a fizetésem? Mit
teszek majd, ha a munkám egyre
nagyobb terheket ró rám? Ha-
gyom, hogy a világ a saját öntőfor-
májába préseljen, és kiszorítsa az
életemből az igazságot?"Vegyünk
egy másik példát. Tegyük fel, hogy
Jehova egyik szolgájának nehezére
esik megszívlelni a Biblia útmutatását,
charlotteani, 2018. március 07. szerda, 21:12
Emléknap - Varga: akkor is emlékeznünk kell, ha az fáj
A kommunista minta soha többé nem találhat magának sem időt, sem helyet arra, hogy mérgezze az emberek gondolatait - jelentette ki Varga Mihály.

A politikus azt is hangsúlyozta, noha lényegét tekintve minden diktatúra egyforma, a magyarok számára a kommunizmus volt az egyik legártalmasabb ezek közül.

Mint mondta, tűrhetetlen mohóságában a kommunista rendszer el akarta venni az emberektől önazonosságukat, hitüket, múltjukat, célja a nemzetek tönkretétele, önállóságuk elvétele, idegen világrendszerbe kényszerítése volt. Az ezt körülvevő csendet a polgári kormány törte meg, amikor 2000-ben úgy döntött, a hallgatás és hamisítás évtizedei után szembe kell néznünk a múltunkkal - hangoztatta.

Varga Mihály az áldozatok emléknapja mellett ennek elemeként említette azt is, hogy 2011-ben az alaptörvénybe foglalták a kommunista bűnök elévülhetetlenségét, két évvel később pedig rendelet született az áldozatok juttatásainak emeléséről.

"Mi tudjuk és hisszük, hogy csak múltunk teljes megismerésére
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 17:52
20 éve hunyt el Wass Albert
20 ÉVE HUNYT EL WASS ALBERT

20 éve 1998. február 17-én, 90 éves korában hunyt el Wass Albert, a két világháború közötti erdélyi magyar irodalom jelentős alakja, az egyik legolvasottabb magyar író.

Az egyik legnagyobb írónk és költőnk származása az Árpád-korig vezethető vissza és egyike Erdély legrégibb nemesi családjainak. Származásához, szülőföldjéhez élete végéig méltón hű maradt. Szívet facsaró írásai minden igaz hitű magyarhoz szólnak. Kilátástalan, reménytelen nemzeti ügy számára nem létezik. Aki érzelmekkel telt műveit olvassa, a valós, hiteles felismerések mellett erősíti nemzeti öntudatát és közben észrevétlenül magába szívja Erdély, Székelyföld kultúráját, hagyományait.

A Kolozsvár és Marosvásárhely között elterülő Mezőségben,
menusgabor, 2018. február 17. szombat, 15:00
Tallóztam
rémül meg, nem pánikol, és nem adja át magát a kétségbeesésnek. Aszerint a rutin szerint viselkedik, amit a PCIT-oktatáson megtanítottak neki a szakemberek. A viselkedészavart két alapvető érték kombinálásával kezeli: szeretet és következetesség.
A dacosan, kihívóan ellenkező gyerek agressszív reakciói nem kapnak figyelmet. Nincs cipelés, vonszolás, könyörgés, és persze nincs pofon. Érvénybe lép az "Amíg hisztizel, nem figyelek rád"-alapelv. A viselkedészavar antiszociális tünetei nem kapnak visszaigazolást a szülőtől. Ehelyett egy olyan büntetésforma kerül elő, amelyik hosszú távon működik: a gyereknek külön kell vonulnia néhány percre: vagyy át kell mennie egy külön erre a célra kijelölt másik helyiségbe, vagy bele kell ülnie egy büntetőfotelbe. A lényeg az, hogy világosan érzékelje: ezzel a viselkedéssel nemhogy figyelmet nem kap, hanem kifejezetten elszigeteli magát.
Szeretet és következetesség

Először persze megpróbál a megszokott módon ellenkezni: kijön a csöndesszobából, fölugrik
horvathnemagdi, 2018. február 11. vasárnap, 15:17
Lelki fegyverzet nélkül a harc esélytelen
"Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek!" (1Kor 16,13)

A bibliai keresztyén hit férfias hit. Erő, keménység, helytállni tudás kell hozzá. Mit vetnek sokszor ellene a mi élő hitünknek a gúnyolódók? Azt, hogy asszonyoknak és gyermekeknek való csak a hívő élet. A gyermek imádkozik, a férfi cselekszik - mondják. Az igazság azonban az, hogy a valósággal szembenézni, az előttünk álló veszedelemmel számolni, gondolni a jövőre saját magunk és gyermekeink tekintetében - mindez nagyon is bölcs, okos, férfias dolog.
Kell-e férfiasság ahhoz, hogy valaki szakítani merjen a közvéleménnyel, és Krisztus útjára lépjen? Kell-e bátorság a hit nemes harcához? Kell-e férfiasság, hogy végig megálljunk, és megnyerjük a nagy tusát a pokollal szemben? Igen! Kemény helytállásról van itt szó. Csak aki mindvégig megáll, az nyer koronát. Szép, harcos, élet a keresztyén élet. Bátorság, hűség, erő, keménység kell hozzá. A gyávák, a puhák, a hitetlenek vége a kénkővel égő tóban lesz, amely az
kalmanpiroska, 2018. február 09. péntek, 11:10
Szép írások
Az élet nehéz.
Nagy igazság ez, a legnagyobb igazságok egyike.* Mégpedig azért, mert ha valóban beláttuk, akkor már felül is emelkedtünk rajta. Amikor valóban értjük - fölfogjuk és elfogadjuk -, hogy az élet nehéz, megszűnik nehéznek lenni. Mert amint elfogadjuk, az a tény, hogy nehéz, nem számít többé.
Az élet nehéz voltának igazságát a legtöbb ember nem látja át teljes mértékben. Többé-kevésbé állandó jelleggel sopánkodnak az emberek, halkan vagy fennhangon panaszolják föl terheiket és gondjaikat, mintha kirínának az élet egyébként könnyű hátteréből, vagy abból az életből, amely ha nem könnyű is, mindenesetre méltányos volna, ha az lenne. Halkan vagy fennhangon hirdetik hitüket, mely szerint nehézségeik egy megkülönböztetett nyavalya, amely csak őket sújtja vagy családjukat, törzsüket, osztályukat, fajtájukat vagy akár fajukat, de senki mást." (M. Scott Peck: A járatlan
kirscha, 2018. február 01. csütörtök, 20:13
Márai Sándor: Az igazi
Márai Sándor: AZ IGAZI (részletek)

Mert nem lehet csak a valóságnak, a célszerűnek élni... Valami fölösleges is kell az élethez, valami rikító és csillogó, valami szépség, ha még olyan olcsó szépség is. Az emberek legtöbbje nem bír a szépség káprázata nélkül élni. Valami kell, ha más nem, egy hatosos képeslap, mely - vörös és arany színekben - a naplementét ábrázolja vagy a hajnalt az erdőben. Ilyenek vagyunk.

Nem, ennek a nőnek nem kellett semmiféle olcsó mütyürke, ami kárpótolhatja, megvesztegetheti. Ennek az egész kellett, az egész élet, a sors, minden veszélyével. Ez tudott várni.

... vannak pillanatok az életben, mikor megértjük, hogy a képtelen, a lehetetlen, a felfoghatatlan igazában a legközönségesebb és legegyszerűbb. Egyszerre látjuk az élet szerkezetét: a süllyesztőben alakok tűnnek elő, akikről azt hittük,
menusgabor, 2018. január 22. hétfő, 17:00
Isten szeretet
Isten szeretet

,,Az Isten szeretet." 1János 4,16

Isten szeretet. Igaz és nagyszerű szavak ezek, mégis oly gyakran visszaélnek vele, mintha azt jelentené: ó, ne vedd a bűnt olyan tragikusan, Isten sem veszi azt olyan rossz néven. Ő szeretet. Anzelmus régi szavai azonban igazak maradnak: fogalmad sincs arról, milyen súlyos a bűn. Isten nem nézi el a bűnt. Ő ugyanis nemcsak a legirgalmasabb, hanem a legigazságosabb is. Olyan komolyan veszi a bűnt, hogy maradéktalanul megbünteti. De Isten egyháza vallhatja: ,,Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért" (10. v.). Mi is elmondhatjuk ezt? Két dolog szükséges ehhez az életünkben: bűnünk és büntetésre méltó voltunk megvallása, és Krisztusban való hitünk megvallása. Nincs igazi hitvallás őszinte bűnvallás nélkül, ezért a mélységekben kell kezdenünk. Csak így tapasztalhatjuk meg Isten szeretetét. Krisztus nélkül Ő a bűnös
kalmanpiroska, 2018. január 22. hétfő, 07:54
1/144
Képek, videók
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
90. A kettőnk szövetsége.
marcyt
2017. szeptember 21. csütörtök, 07:51
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Ez a jele a szövetségnek.
katalin_53
2016. május 07. szombat, 14:56
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
Örök szövetség
sacimama
2014. április 02. szerda, 13:19
Tata - Esterházy-várkasté
dnemethk
2013. szeptember 30. hétfő, 22:58
Fertőd, Esterházy-kastély
jpiros
2011. november 24. csütörtök, 06:11
Esterhazy%20Janos.jpg
cserhat3
2011. augusztus 18. csütörtök, 19:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.