Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:04 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Március elsejéig pótolhatják az év végén biztosítót váltó autósok a be nem fizetett kötelező díját
gépjárműszekciójának elnökét, aki jelezte: ha az ügyfél a fedezetlenség időszakában esetleg kárt okoz, akkor neki kell állnia a személyi sérülés esetén akár több tízmilliós kártérítést is.

Hozzátette: ha egy biztosító a türelmi idő lejártáig nem kapja meg az esedékes díjösszeget, a hatályos jogszabály komoly lépésre kötelezi a biztosítócéget, mert már másnap törölnie kell az adott szerződést.

A nem fizető autóst szigorúan büntetik a jogszabályok. Felmondják a szerződését, és visszamenőleg, a nem fizetett időszakra - idén naponta 340-760 forint - fedezetlenségi díjat kell fizetniük, továbbá a teljes éves díjat le kell róniuk azonnal egyösszegben, mindehhez hozzáadva a 30 százalékos baleseti adót is. Így kötnek vele új szerződést, másik biztosítóhoz nem mehet át.

A 60 napos türelmi idő szabálya vonatkozik minden kötelező biztosítást váltó autósra, függetlenül attól, hogy mikor van a biztosítási évfordulója.

Az FBAMSZ közleménye szerint, mivel március 1-je az összegnek a biztosítóhoz
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 08:21
Aba Béla életmű-kiállítása nyílt meg a Lakitelek Népfőiskolán
Orosz Istvánt és Pócs Pétert. Munkáik ma már nemcsak kordokumentumok, hanem meghatározzák a korszak szellemiségét is. Nélkülük nem lehetséges értelmezni, hogyan formálta az MDF nem egészen két esztendő alatt a magyar világot. Mozgósítottak, lelkesítettek, és gyökeresen átalakították a közvélekedést - tette hozzá W.-Nemessuri Zoltán.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke elmondta: a kiállítás egyben egy korábbi kampányra, az első szabadon választott Országgyűlést megelőző, az 1989 és 1990 közötti időszakra is emlékeztet.

Emlékeztetett arra, hogy 1987-ben a házuk udvarán "a tilalom és a tűrés határán" alakult meg a Magyar Demokrata Fórum. Ebből az időszakból villan fel most a kiállítás falain egy-egy kép plakát formájában, akár az MDF-fel kapcsolatosan, akár Aba Béla személyes életútjának egy-egy állomásaként - tette hozzá.

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke a kiállítás megnyitóján kiemelte: a falakon látható képek nem elfogultak, azok "a valóság képei voltak,
velemenyezd, 2018. február 24. szombat, 18:12
EU-csúcs - Uniós források: a tagállamok többsége ellenzi a csúcsjelölti rendszer automatikus alkalmazását
Tanács elnöki tisztségének összevonásáról szóló felvetést határozottan elutasították. Ezt állítólag Jean-Claude Juncker, a bizottság elnöke hozta fel a vitán, de komoly ellenállásba ütközött, támogatólag pedig senki nem lépett fel.

A résztvevők az uniós biztosok számának esetleges jövőbeli csökkentését is elutasították. Nem mindenki szólalt fel, de aki igen, az nem támogatta az ötletet.

Az egyeztetés az intézményi kérdésekről véget ért, jelenleg a következő téma, a 2021 és 2027 közötti hétéves időszakra vonatkozó keretköltségvetés vitája zajlik.

A 2014-ben először kipróbált csúcsjelölti rendszer keretében az európai pártok megnevezik a saját listavezetőiket, akiket az Európai Bizottság elnöki tisztségére jelölnek, és az Európai Parlament a legtöbb mandátumot szerző párt jelöltjének megválasztásáról szavaz elsőként. Az ellenzők szerint az EP ezzel jogköröket bitorol el a tagállamoktól, mivel az uniós alapszerződés az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácsra ruházza a jelöltállítás
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 18:42
Tavaszi tisztítókúra
Érzékeny búcsú: ,,Hús, ég veled!"
Nagyböjt = tavaszi tisztítókúra, mely egészségünkre nézve áldásos hatására.
Mint megannyi vallási előírásnak, a böjtnek is gyakorlatias, egészségmegőrző haszna (is) van. A téli hideg napok alatt elfogyasztott zsíros, füstölt húsok, a karácsonyi, újévi és farsangi mulatozások idején lecsúszott alkohol mennyiség bizony a legedzettebb gyomrot is próbára teszik. Ráadásul ahogy lassan kibújunk a vastag pulóverekből, hirtelen zavarni kezd az ünnepek alatt felszedett néhány plusz kiló. Így aztán nem csoda, hogy se szeri, se száma a tisztítókúra-recepteknek. Van, aki a háromhetes léböjt-kúrára esküszik, van, aki erre az időszakra minden állati fehérjét kiiktat, és olyan is, aki színek szerint csoportosítja az elfogyasztandó zöldségeket. Akármelyik tisztítókúrát is választjuk, figyeljünk testünk jelzésire, és ha észrevehetően gyengülünk vagy rossz a közérzetünk, azt jelenti, hogy más módszert kell keresni a diétázásra.
............
maroka, 2018. február 14. szerda, 10:17
Kiharcolta a 28 órás munkahetet a legnagyobb német szakszervezet
heti 35 óráról 28 órára csökkenthetik munkaidejüket két évi időtartamra.

A 2020 áprilisáig érvényes új bérmegállapodás alapján a dolgozók az idén áprilistól 4,3 százalékos fizetésemelést kapnak, és egy évente járó külön juttatást, amely a havi fizetés 27,5 százalékának felel meg. A gyermeket nevelő, hozzátartozót ápoló vagy váltott műszakban dolgozó munkavállalók szabadnapokra is beválthatják a juttatást.

Egyszeri juttatásként havi 100 euró (31 ezer forint) is jár még a 2018 január-márciusi időszakra, és további 400 euró, amit legkésőbb 2019 júliusában utal át a munkaadó.

A megállapodás egyelőre Baden-Württemberg tartományra vonatkozik, de mintaként szolgál az IG Metall többi körzetében, és várhatóan mindenütt át is veszik a munkaadói érdekképviseletek.

Az IG Metall közleménye szerint a megállapodás révén a munkavállalók méltányos részesedéshez jutnak a kiváló helyzetben lévő ágazat sikereiből, reáljövedelmük így jelentősen emelkedik. A munkaidő beosztásában pedig sikerült fordulatot
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 17:42
Brexit - Kiadja a brit kormány a képviselőknek a Brexit hatásairól szóló kiszivárgott tanulmányt
belül az egész brit média átvette.

A tanulmány megismert részletei meglehetősen borús képet festenek a brit EU-tagság megszűnése utáni gazdasági kilátásokról. A jelentéshez használt modellszámítások szerint a brit hazai össztermék (GDP) halmozott növekedési vesztesége a következő 15 évben akkor is elérné az 5 százalékpontot a folytatódó EU-tagság esetén elérhető kumulatív növekedéshez képest, ha Londonnak sikerül az Európai Unióval átfogó szabadkereskedelmi megállapodásra jutnia a Brexit utáni időszakra.

A tanulmány szerint abban az esetben, ha semmiféle megállapodás nem születik, és az Európai Unióval folytatott brit kereskedelemre a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályrendszere lép életbe - amely vámok megjelenésével járna -, az a másfél évtizedes előrejelzési távlatban összesen 8 százalékpontnyi GDP-növekedési veszteséget okozna a brit gazdaságban.

Még a legkedvezőbb Brexit-forgatókönyv is, amelynek alapján Nagy-Britannia az Európai Gazdasági Térség (EEA) tagja marad, és így továbbra
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 18:43
Az Atya 2018. január 1. üzenete
reppen előre, hogy a végső változásnak kaput nyisson. Ő lesz az, aki maga köré gyűjtheti azokat a Gyermekeimet, kik közösen teremtik meg azt a jövendőt, melyről jóslatok születtek, s mely a teljes földi rendszerbe végérvényes átalakulást hoz. Elérkezett az idő, hogy Földanyán minden szem a Kárpát-medencére szegeződjön. Elérkezett az idő, hogy kimozduljatok a megszokott kényelemből. Elérkezett az idő, hogy bátran tegyétek meg lépéseiteket. Azokat a lépéseket, melyeket ÖnMAGotok vállaltatok erre a csodás időszakra Drága Gyermekeim.
A kódjaitokat aktiváltuk. Minden képességgel rendelkeztek. Minden tudás a birtokotokban van. Minden lehetőség adott, hogy igazán teremtőkké váljatok.
Emelkedjetek hát a magasba. Kövessétek a Turult, ki vezet benneteket. Fényével, tisztaságával és szeretetével kijelöli az útirányt számotokra.
Felejtsétek el végre a múltat és a titokzatos jövendőt. Felejtsétek el a múltat. Azt a múltat, mely azt rögzítette az elmétekbe, hogy van mitől félni. Felejtsétek el, hogy
sz719eszter, 2018. január 28. vasárnap, 12:56
Az ördögök
akkor válnak érzékelhetővé, ha megjelenik a fény. Félhomályban kis fénynél árnyak jelennek meg, a fény növelésével csökken a sötétség, azaz az ördögök száma vagy nevezhetjük démonoknak ugyanaz. Engem Jézus kb. 2-3 éve kikért az ördögtől, aki kissé megkönnyebülve lemondott rólam, mondván, hogy igazából sosem voltam az övé és ezt nem csak erre az életemre értette, hanem általánosságban. De ez nem azt jelenti, ha stratégialag fontos döntések elé nézünk, nem engedik majd meg, hogy visszajöjjön egy-egy időszakra. Tavaly visszajött 2 napra rám lelki páromra 3 napra és úgy szívta le az energiánkat, hogy nagyon imádkozni kellett és persze ehetnéked van és olyan durva erős gondolatokat keltett bennünk, amitől már el voltunk szokva korábbról, de a feljövő gondolatok tudtam, hogy tőle vannak és így gyorsan tucatnyi csomó büntudatot megoldottam, tudatosítottam, így megszünt az ok, amiért ide jött és elment. Tehát minden ember tele van ördögökkel az én ördög szintem 40-50%-os nagyátlagban, a lelki párom ördög szintje kb.
hogyaneljunk, 2018. január 24. szerda, 17:34
Naposabban indul a hét
Naposabban indul a hét


A hét első napjain sokfelé kisüt majd a nap, már legfeljebb csak jelentéktelen mennyiségű havazásra van esély.

Az elmúlt napokhoz képest jövő héten mindenütt csökken hazánkban a csapadékhajlam, szárazabb, naposabb időszakra van kilátás.

Hétfőn szelesen indul a nap, így sokfelé szakadozott lesz a felhőzet, és egyúttal országos fagyra is készülhetünk. Az északi, hóval borított tájakon akár -12, -8 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Napközben mérséklődik a légmozgás, -1, +4 fokos maximumok várhatók. A nap második felében nyugat felől egy melegfront felhőzete éri el térségünket, kedd délelőttig a front felhőzetéből főként a Dunántúlon és a középső országrészben jelentéktelen hószállingózásra, kis mennyiségben ónos esőre, később havas esőre, kisebb havazásra is van
taltos1, 2018. január 20. szombat, 23:09
9. Amit nem mondhatok el senkinek ...
Eljött hozzánk, amikor a sérvműtétem volt és míg kórházban voltam gondoskodott a gyerekekről, ellátta a háztartást... és ami a legfontosabb teljes szívével-lelkével figyelt rájuk és ránk!!! .
*
*
1.) Visszatérve arra, hogy miért nem volt pénzem...
Mint, ahogy írtam az előzőekben, anya 1997-ről 1998-ra történő évfordulóján már nagyon rossz állapotban volt. Ma már tudom, hogy ezt végstádiumnak nevezik.

Ekkor voltam végzős- harmadéves főiskolás.
Erre az időszakra esett a szakdolgozat témaválasztás:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=463102&aid=248314 ;
konzulens-választás és a szakdolgozat megírásához szükséges adatgyűjtés. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=370006&aid=248314
*
Eleve azért szántam rá magamat 1995-1996-os tanévben (49 évesen) a felvételire, mert érvényt akartam annak az elképzelésemnek szerezni, hogy a FELNŐTTKÉPZÉST - a közoktatás részeként - INGYENESSÉ kell tenni. Meggyőződésem volt, hogy a rendszerváltozás - önhibáján
furaila, 2018. január 13. szombat, 05:48
Juncker: növelni kell a tagállami hozzájárulásokat az EU következő költségvetési ciklusában
"Egyértelmű, hogy többre van szükségünk az európai bruttó hazai termék (GDP) 1 százalékánál, ha folytatni kívánjuk a közös intézkedéseket, és ezeket megfelelően akarjuk finanszírozni" - mondta Juncker a rendezvényen, amelynek középpontjában a 2020 és 2027 közötti hétéves időszakra vonatkozó keretköltségvetés áll.

Rámutatott, az Európai Unió fenntartása most naponta körülbelül egy csésze kávé árába kerül az európai adófizetőknek, és leszögezte: "Európa ennél többet ér".

Hozzátette, az EU-nak és a tagországoknak "megoldást kell találniuk a több milliárd eurós lyuk betömésére", mivel a jövőben a jelenlegiek mellett új feladatokat is finanszírozni kell, például a védelem, a klíma- és a migrációs politika területén.

A befizetésék növelését sürgette Günther Oettinger uniós költségvetési biztos is, hozzátéve, hogy nem 2-3 százalékról beszél, csak a jelenlegi 1 helyett mondjuk 1,1 százalékról. Aláhúzta: emellett ugyanakkor a költségcsökkentés és a hatékonyság növelése is
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 20:23
ÁSZ: a Jobbiknak 15 napja van befizetni a tiltott vagyoni hozzájárulás összegét
számvevőszék jelentéstervezetéhez küldött - észrevételében nem cáfolta hiteles ellenőrzési bizonyítékokkal, illetve egyéb alátámasztott érvekkel az ÁSZ bizonyítékokon alapuló megállapításait, így a törvényi előírás alapján az ÁSZ 2018. január 8-i dátummal felhívással fordult a Jobbik elnökéhez, hogy a párt a tiltott vagyoni hozzájárulás értékét tizenöt napon belül fizesse be a központi költségvetésnek.

A közlemény szerint az ÁSZ befejezte a Jobbik 2015-2016-ra, valamint a vizsgálat megkezdéséig tartó időszakra vonatkozó ellenőrzését, és megállapította, hogy a párt nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását, valamint akadályozta a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, emellett az ÁSZ hatósági kockázatjelzés alapján feltárta, hogy a Jobbik 2017 első félévében működéséhez a jogszabályt megsértve, tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el.

Ezzel kapcsolatban az ÁSZ közölte: hatósági jelzést kaptak 2017-ben a Jobbik által két gazdasági társasággal,
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 13:41
1/127
Képek, videók
Biztosítótű.jpg
1vargaildyko
2010. január 03. vasárnap, 14:44
Advent időszaka.jpg
sznejuci
2012. december 02. vasárnap, 09:53
Férfiasság időszakai
anci-ani
2012. június 09. szombat, 23:48
személyiig.png
astropapa58
2015. november 17. kedd, 08:06
Személyiség és viselkedés
aksira
2015. augusztus 21. péntek, 13:53
személyiség, viselkedés.j
bbbarbara
2015. február 04. szerda, 20:52
Személyi edző.gif
pacsakute
2013. április 06. szombat, 18:50
személyi edző
vojtiera
2012. augusztus 14. kedd, 21:09
Rubint Réka 2 - Személyi
rambobby
2007. május 22. kedd, 03:24
szemelyi.jpg
nohab
2007. május 12. szombat, 05:43
sors és személyiség.bmp
agica2004
2007. január 21. vasárnap, 18:07
Személyi kép.JPG
kati54
2006. szeptember 03. vasárnap, 20:10
2012 ben esedékes hitel.j
megyerimihaly
2011. december 31. szombat, 01:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.