Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 02:38 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Letette esküjét Milo Djukanovic új montenegrói államfő
Oroszországgal, valamint elindította az európai uniós és NATO-csatlakozási tárgyalásokat, amelyek eredményeként Podgorica már a 35 fejezetből 30-at megnyitott Brüsszellel a csatlakozási tárgyalások során, és várhatóan 2025-re az EU teljes jogú tagjává válik. A NATO-nak már tavaly tagjává vált a kis balkáni ország. A többi jelölt az EU-val fenntartott kapcsolat lazítását, és az Oroszországgal való viszony megerősítését ígérte.

A köztársasági elnök megbízatása öt évig tart, s legfeljebb még egy időszakra választható újra. Az államfő tisztsége protokolláris, képviseli az országot külföldön, jóváhagyja a törvényeket, kiírja a parlamenti választásokat, javaslatot tesz a miniszterelnök személyére, valamint az alkotmánybíróság elnökére és tagjaira. Emellett javaslatot tehet a parlamentnek népszavazás megtartására, amnesztiát hirdethet, valamint különböző állami kitüntetéseket adhat át.

Milo Djukanovic 27 éve, 29 éves kora óta éve vezeti az országot, hat mandátumban miniszterelnökként, egyszer pedig
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 13:01
Orbáni dilemmák
külpolitikai és nemzetközi gazdasági okokra visszavezethető kényszerek miatt, feltehetően az ország eddigi nemzetközi pozíciónak megtartására törekszik a kormány. Akkor meg minek lukra futni?

Nem tudjuk, mit tervez a kormány velünk
Viszont Magyarország belső viszonyaival kapcsolatban jóval több a bizonytalanság. A kormány honlapján olyan programot, amelyből áttekinthetően, egyetlen dokumentumból lehetne tájékozódni a stratégiai tervekről sem az elmúlt évekre visszamenően, sem a következő időszakra vonatkozóan nem találni. Az pedig határozottan szembetűnő, hogy a miniszterelnök mennyire ódzkodik attól, hogy számokkal, tényadatokkal írja le az ország, vagy egy-egy ágazat, alágazat állapotát. Pedig, ha vállalkozna erre, talán még maga is inkább szembesülne a problémákkal.

Ennek a számon kérhetőséget is lehetetlenné tevő gyakorlatnak része van abban, hoy a mostani parlamenti választáson úgy szavazott a Fideszre a választók 49,27 százaléka, hogy nem ismerhette meg sem az Orbán Viktoron
tinka1951, 2018. május 08. kedd, 06:12
Uniós költségvetés - Juncker: az Európai Bizottság eredményközpontú költségvetést javasol
forrásainak hét, a közvetlen kifizetések területén közel 7 százalékos csökkentést javasol - közölte.

A bizottság szerint ugyanakkor növelni kell a finanszírozás szintjét egyebek mellett a kutatás és az innováció, a digitális gazdaság, a határigazgatás, a biztonság és védelem területén.

A költségvetési biztos ismertetése szerint a bizottság 2018-as áron számítva 1135 milliárd euró (egy euró mintegy 310 forint) kötelezettségvállalást tartalmazó hosszú távú költségvetést javasol a következő hét éves időszakra, amely az EU tagországainak bruttó nemzeti jövedelme (GNI) 1,11 százaléka. A kötelezettségvállalások javasolt szintje 1105 milliárd euró - a GNI 1,08 százaléka - kifizetési előirányzatot jelent. Figyelembe véve az inflációt, ez lényegében megfelel a jelenlegi, 2014-2020 közötti költségvetésnek - mondta.

A bizottság tájékoztató anyaga szerint a kötelezettségvállalás tervezett folyóáras összege összesen 1279,4 milliárd euró lenne. Ebből regionális fejlesztésre és társadalmi kohézióra, valamint
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 17:35
El­ké­pesztő dolog de­rült ki Rh ne­ga­tív vér­cso­port­ról
Egy ku­ta­tás sze­rint össze­füg­gés lehet az Rh ne­ga­tív vér­cso­port és az ősi ide­ge­nek kö­zött. A nyo­mok egé­szen 35 ezer évvel ez­előttre nyúl­nak vissza..
A földönkívüliek köztünk járnak, közelebb mint gondolnánk. Egyes tanulmányok szerint ugyanis mindenkinek, aki Rh negatív vérrel rendelkezik, földönkívüli ősei vannak. Vagy legalábbis olyan, akinek belenyúltak a DNS-ébe.

A modern tudósok legtöbbje nem fogadja el ezt az elméletet. Miért is tennék? Ha bebizonyosodna, hogy igaz, akkor alapjaiban rendülne meg a világról alkotott képünk, történelmünk, sőt evolúciónk is. Így a hivatalos álláspont szerint mindez marhaság! Azonban néhány érdekes kérdés nem hagyja nyugodni az emberek nagy részét:miért van az Rh negatív vérrel élőknek extra csigolyája,miért magasabb az intelligencia-hányadosuk és alacsonyabb a testhőmérsékletük? Ezek a kérdések az emberiség mintegy 15%-át érintik, vagyis nagyjából 1 milliárd
bordat, 2018. április 11. szerda, 19:48
Kövessük nyomon a népi megfigyeléseket. Vajon beválik??
Tibor napján, ha zöld, üde a vetés, jó időre van kilátás. A kakukk is ezen a napon hallatja hangját először.


Április 24. Sárkányölő Szent György napja. Az ősszel vetett gabonákból, ha a varjú nem látszik ki, a termés bőséges lesz. A békák időjóslása meghatározó volt, mert ha április 24-e előtt megszólaltak, úgy tartották, hogy a nyár száraznak ígérkezik. Amennyiben a békák kuruttyulása Szent György napja utáni időszakra tolódik a tavasz kedvező időjárást hoz, a nyár korán beköszönt, szép idővel. Népi megfigyelés szerint a Szent György nap előtti dörgés gazdag termést jelent.

Szent Márk napja - április 25.
A kenyeret a magyar lakosság mindig nagy becsben tartotta, a Szent Márk napját követő vasárnap volt a búzaszentelés. A szentmise után körmenettel, templomi zászlókkal, kereszttel a templom épületét megkerülve a katolikus pappal az élen, a hívők a templomhoz legközelebbi búzatáblákhoz vonultak, ahol a
anna4459, 2018. március 27. kedd, 11:32
Még választások előt negyedéves jutalom a NAV dolgozóinak
Arról nem találtunk nyilvános adatot, hogy a negyedéves összegzés idén egyáltalán elkészült-e. A hivatal honlapja szerint a személyi állomány 2017-ben 21 320 fő volt.

Az mfor.hu írta meg, hogy idén összesen akár 20 milliárd forint plusz is ütheti a NAV-osok markát, ha a nemzetgazdasági miniszter által megállapított terv szerint szállítják a költségvetésnek az adóbevételeket. A miniszter a költségvetési törvényjavaslatban negyedéves időszakokra írt elő bevételi tervet, és minden teljesített időszakra 5 milliárd forint jutalom jár a NAV állományának. A portál szerint a bevételi tervek teljesítése valószínűleg nem jelent nagy kihívást: az adóbevételi előirányzatok a gazdasági növekedés és a gazdaság kifehéredése miatt a megszokottnál könnyebben elérhetők.

A negyedéves eredményekkel és az állomány jutalmazásával kapcsolatban megkerestük a NAV-ot, válaszukkal bővítjük cikkünket.

Kiemelt képünkön Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős
tinka1951, 2018. március 24. szombat, 07:22
Választás 2018 - Szijjártó: tíz ideiglenes átkelőhely tart nyitva a választás napján a román határon
diverzifikálását. Erre eddig nem nyílt lehetőség, mert Horvátország nem építette meg az ehhez szükséges LNG- terminált, Románia pedig nem kétirányúsította a terminált. Hozzátette: a romániai fekete-tengeri lelőhely kitermelésének a jogát birtokló osztrák-amerikai konzorcium döntése nyomán a román és a magyar gázvezetéket üzemeltető cégek, a román Transgaz és a magyar FGS kiírták a magyar-román interkonnektor román-magyar irányú szállításának a kapacitáspályázatát. Ezen a pályázaton, amelyen a 2022 és 2037 közötti időszakra lehetett lekötni a román-magyar gázinterkonnektor kapacitását, két magyar társaság végzett az első két helyen, és ezek az interkonnektor teljes, 4,4 milliárd köbméteres kapacitását lekötötték. Ez azt jelenti, hogy ha a fekete-tengeri gázkitermelés 2022-ben megkezdődik, és ha Magyarország felé kezdenek gázt szállítani, a teljes szállítási kapacitást magyar vállalatok kötötték le - magyarázta.

Az esetleges román-magyar közös kormányülésekre vonatkozó kérdésre Szijjártó Péter
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 16:01
Felpörgött a Fidesz–Simicska-háború
vállalta a sztorit, és több cikket is közölt a témában - itt tehát kevésbé valószínű, hogy szimpla "Simicska-machináció" lenne.)

Fideszesek a Kósa-ügy közlése után, nekünk legalábbis egyikük azt mondta, úgy értékelik: Simicska machinációja áll az egész mögött.

ÉS BIZTOSAK ABBAN, HOGY NEM ÁLL MEG A SOROZAT KÓSÁNÁL, ÉS ÚJABB TÁMADÁSOKAT KAPNAK FIDESZES POLITIKUSOK SIMICSKA LAJOSTÓL.

A Semjén-ügyről és a Kósa-ügyről is elmondható, hogy nem új sztorik, hanem még arra az időszakra nyúlnak vissza, amikor Simicska Lajos még bőven a Fidesz mellett volt. Semjén a közölt adatok szerint 2012 óta járt a svédekhez vadászni, Kósa Lajost pedig még 2013 előtt kereste meg állítólag a rejtélyes megbízója.

KAPCSOLÓDÓ
Ha nem lesz semmi, akkor is minden a feje tetejére állt
Ha nem lesz semmi, akkor is minden a feje tetejére állt
Hároméves a G-nap, amiben kicsúcsosodott a magyar belpolitika egyik legperverzebb konfliktusa, az Orbán-Simicska-háború.

Mivel
tinka1951, 2018. március 14. szerda, 17:45
Brexit - Theresa May: a City nem működhet máshol hozott szabályok alapján
százalékkal zuhanna, és ez a tovagyűrűző másodlagos hatásokkal együtt 38 milliárd font (több mint 13 ezer milliárd forint) bevételkieséssel és 75 ezer munkahely megszűnésével is járhat a Cityben.

A Cityben működő pénzügyi szolgáltatók közül több is kilátásba helyezte, hogy munkahelyeket telepít át Londonból más pénzügyi központokba.

Jamie Dimon, a legnagyobb amerikai bankcsoport, a JP Morgan vezérigazgatója a BBC-nek nyilatkozva a minap kijelentette: ha Londonnak a brit EU-tagság megszűnése utáni időszakra nem sikerül a jelenlegi pénzügyi szabályozás viszonos fenntartásáról megállapodásra jutnia az Európai Unióval, a JP Morgan négyezernél is több munkahelyet telepíthet külföldre a Cityből.

A legnagyobb tőkeértékű amerikai banki konglomerátum 16 ezer alkalmazottat foglalkoztat londoni részlegében.

Theresa May azonban a vasárnapi BBC-interjúban kijelentette: a brit kormány olyan viszonyrendszerre törekszik az EU-val, amely lehetővé teszi, hogy a pénzügyi szolgáltatási cégek a londoni
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 07:07
Mabisz: csak minden tizedik autós váltott kötelező biztosítást
1-jével felmondott felelősségbiztosítási szerződésekből 2300 nemfizetés miatt szűnt meg.

A magánszemélyek közül mintegy ezren február utolsó napjáig valamilyen ok miatt nem kötöttek új szerződést.

Nekik és mindazoknak, akiknek a kötelező biztosítása január 1-jei évfordulós, március 1-én éjfélig kell eljuttatniuk az esedékes díjrészletet régi vagy új biztosítójukhoz - hívta fel a figyelmet a Mabisz. Ha ez elmarad, az ügyfél szerződése díjnemfizetés miatt megszűnik, és a díjjal nem fedezett időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni.

A biztosítók szövetsége felidézte, a fedezetlenségi díj felszámítását 2010. január 1-je óta törvény írja elő, annak kiszámítása napi díjszámítással történik, amely személygépkocsik esetében teljesítménytől függően 300-800 forint naponta, nagyobb tehergépjárművek, vontatók esetében a napi 2100-2600 forintot is elérheti.

Ha a kgfb-szerződés díjnemfizetés miatt szűnik meg, azt kizárólag a korábbi biztosítónál lehet újrakötni ugyanazon biztosítási
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 15:54
Phjongcshang 2018 - Véget ért a téli olimpia
szervezőbizottság elnöke búcsúzott saját nyelvén. "Amellett, hogy megküzdöttetek a versenyekben, megértettétek, mit is jelentenek az olyan olimpiai értékek, mint a kiválóság, barátság, tisztelet. Bajnokok vagytok" - mondta a sportvezető, aki külön kiemelte a dél- és észak-koreai sportolókat, akik "együtt építettek barátságokat, megmutatták, hogy az olimpiának a sporton túlmutató ereje van." "Őszintén remélem, és kívánom a gyermekeinknek, unokáinknak, ükunokáinknak, hogy egy napon úgy tekintsünk vissza erre a rövid időszakra, mint ami sorsdöntő volt a koreai béke megteremtésében" - fogalmazott Li Hi Pom.

Ezután Thomas Bach lépett a mikrofon elé. "Kedves sportolók, ti a bizakodás nagykövetei vagytok. Köszönöm, hogy ezt megosztjátok velünk. Köszönöm, hogy felveszitek a versenyt, és hogy a fair play szabályai szerint játszotok" - mondta a NOB elnöke.

Bach végül minden kontinens, valamint a soron következő játékok házigazdáinak egy-egy sportolójával: a dél-koreai szkeletonos Jun Szung Binnel, az
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 23:33
Március elsejéig pótolhatják az év végén biztosítót váltó autósok a be nem fizetett kötelező díját
gépjárműszekciójának elnökét, aki jelezte: ha az ügyfél a fedezetlenség időszakában esetleg kárt okoz, akkor neki kell állnia a személyi sérülés esetén akár több tízmilliós kártérítést is.

Hozzátette: ha egy biztosító a türelmi idő lejártáig nem kapja meg az esedékes díjösszeget, a hatályos jogszabály komoly lépésre kötelezi a biztosítócéget, mert már másnap törölnie kell az adott szerződést.

A nem fizető autóst szigorúan büntetik a jogszabályok. Felmondják a szerződését, és visszamenőleg, a nem fizetett időszakra - idén naponta 340-760 forint - fedezetlenségi díjat kell fizetniük, továbbá a teljes éves díjat le kell róniuk azonnal egyösszegben, mindehhez hozzáadva a 30 százalékos baleseti adót is. Így kötnek vele új szerződést, másik biztosítóhoz nem mehet át.

A 60 napos türelmi idő szabálya vonatkozik minden kötelező biztosítást váltó autósra, függetlenül attól, hogy mikor van a biztosítási évfordulója.

Az FBAMSZ közleménye szerint, mivel március 1-je az összegnek a biztosítóhoz
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 08:21
1/128
Képek, videók
milonka1227.jpg
maroka
2014. december 29. hétfő, 21:06
milonka0316.jpg
maroka
2014. március 17. hétfő, 21:53
milonka1019.jpg
maroka
2013. október 19. szombat, 17:06
milonka0403.jpg
maroka
2013. április 03. szerda, 18:54
milonka0401.jpg
maroka
2013. április 01. hétfő, 19:29
milonka0331.jpg
maroka
2013. március 31. vasárnap, 21:40
milonka20331.jpg
maroka
2013. március 31. vasárnap, 21:40
milonka0330.jpg
maroka
2013. március 30. szombat, 21:08
milonka0328.jpg
maroka
2013. március 29. péntek, 22:24
milonka0310.jpg
maroka
2013. március 10. vasárnap, 19:58
milonka0224.gif
maroka
2013. február 24. vasárnap, 10:30
milonka2.jpg
maroka
2013. február 24. vasárnap, 10:29
Montenegrói táj
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:48
Montenegrói specialitások
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.