Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 11:23 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fantasztikus nyár!
minden dalba egy kicsit ott vagyok, amiket én énekelek, még ha akkor először is. Amilyen nehezen indult az évem, és baljós árnyakkal :-D Most szárnyalok!
Az első hetem, hogy van itthon időm kiülni a kis terasz irodámba. Napernyő felettem, hideg kóla előttem, a gépem,a telefonom és tolom az infót, a munkám....közben csodás látvány terül elém a mi és az én drága gyönyörű kertünkben, kertemben. Imádom!
Promotálom a dolgainkat, dolgaimat, közben már írom az újabb dalt, és készülődöm a következő időszakra. Szeretem , ezt nagyon szeretem csinálni. Dorothyék Balatonoznak,már csak hétvégén megyünk koncertezni. Hogy mi mikor nyaralunk? Nekem a másik munkám még javában folyik, így majd talán ősszel, de a szülinapomra egy hatalmas ajándék érkezik Kaliforniából, így a nyaralás már nem is számít,csak az, hogy megölelhetem az én egyetlen, drága Mónikámat <3 A testvérem, a barátom, a lelki-társam, a másik felem.....szeretem!
Szóval boldogság van!
Persze emellett figyelek az egészségemre is, bár a
dundulino, 2018. augusztus 08. szerda, 13:15
Manafort-per - A volt kampánymenedzser helyettese elismerte a csalásokat
Rick Gates a vád egyik kulcsfontosságú tanúja a Paul Manafort ellen a virginiai Alexandria bíróságán folyó perben. Az amerikai sajtóban sztártanúnak is nevezett volt üzlettárs és helyettes már februárban bűnösnek mondta magát és azóta együttműködött a szövetségi nyomozókkal.

Bírósági tanúvallomásában a 46 éves Gates "zseniális politikai stratégának" nevezte volt üzlettársát, majd az ügyész kérdésére, hogy elkövetett-e bűncselekményeket Manafort-ral együtt, azt válaszolta: igen. Vallomása alatt egyetlen egyszer sem nézett Paul Manafortra.

Gates egyértelműen leszögezte: ő és Manafort 15 különböző külföldi bankszámlát tartott fenn, és tisztában volt vele, hogy ez törvényellenes. Részletesen beszámolt arról, hogy milyen jellegű üzleti kapcsolatokat tartottak fenn ukrán üzletemberekkel, hogyan történtek a kifizetések az ukránok igényei szerint fantomcégek alkalmazásával. Az ügyészek és maga Gates is dokumentumokat mutatott be a bíróságon azokról az ukrán fantomcégekről, amelyek Manafort egyik
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:18
Mindenki készüljön fel: az év eddigi legmelegebb hete jön,
meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, hogy mikor és milyen értékekkel tetőzik, illetve meddig tart a hőség.

Kifejtették: az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30 fokhoz. Országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ugyanakkor megjegyezték: ez egyáltalán nem ritka augusztus első felében. Mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól 39-40 fok körül vannak.

Kitértek arra is, hogy a jelenlegi számítások szerint péntek délután/este, szombatra virradóra egy nyugatról érkező, az ország felett lassuló, majd gyengülő, feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi (akár 5-8 fokos) bár átmenetinek tűnő enyhülést, felfrissülést hoz, de a keleti harmadban ennek hatása már alig lesz
eva6, 2018. augusztus 06. hétfő, 09:16
Gyuri bácsi gyógyteái...
fogyaszthatnak belőlük. Az általunk ajánlott mennyiség: egy csapott teáskanálnyi füvet 2 dl vízhez arányú hígítás. 12 éves kor felett lehet felnőtt adagban inniuk a gyerekeknek a teákat.

10. Állapotos vagyok. Fogyaszthatok bármilyen gyógyteát?

Várandósság ideje alatt csak nagyon kevés és gyenge gyógynövényt szoktunk ajánlani, olyat semmiképp sem, ami alhasi vérbőséget okoz.

11. Szoptatós kismama ihat teákat?

Ugyanazok a szabályok vonatkoznak a szoptatási időszakra, mint a várandósság idejére.

12. Allergiás vagyok a csalánra, ihatom a teáját?

Ismert növényallergiáknál nem ajánljuk azoknak a teáit fogyasztani, mert a virág és pollen ugyanúgy allergiás tüneteket válthatnak ki.

13. Van a kertemben gyógynövény, használhatom? (málna, dió)

Természetesen. Ügyelni kell arra, hogy tiszta helyről legyen a növény szedve, semmiképp sem út mellől vagy úthoz közeli kertből. A növények szedési idejét és feldolgozási módját
kszilona, 2018. július 31. kedd, 12:04
Tusványos - Megkezdődött a koncertprogram
harminc rendezvénysátor várja a különböző korosztályokhoz tartozó törzsközönségét és újabb generációit.

Kedden a megszokottnál több leszálló utas miatt többet vesztegeltek a tusnádfürdői állomásra befutó személyvonatok, a város parkolói a Kárpát-medence minden tájáról érkezett autókkal teltek meg, az Olt-parti kemping felé vezető utat hátizsákos fiatalok lepték el.

A kemping faházikóit, illetve Tusnádfürdő valamennyi szállodaszobáját és panzióját már hónapokkal ezelőtt lefoglalták erre az időszakra, de a bátrabb fiatalok még kedden is találtak maguknak sátorhelyet a táborban.

A rövid záporok és napsütéses időszakok rapszodikus váltakozása közepette a táborban a rövidnadrág és térdig érő esőköpeny számít a legdivatosabb viseletnek, de az ernyőket is jól lehet használni a tűző napsütés, vagy a néha eleredő eső ellen.

A koncertszínpad előtti sportpálya kedden egymást lelkesen üdvözlő régi ismerősök, a Tusványos alapítóinak, illetve az azon nevelkedett nemzedékek találkozóhelyévé vált. A
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 19:22
Júliusban ismét csúcsot döntött a GKI konjunktúraindexe
alapján a konjunktúraindex az idei csúcsról, a júniusi 9,8 pontról 10,5 pontra nőtt. Az üzleti bizalmi index 17,3 pontra nőtt a júniusi 15,3 pontról, a fogyasztói bizalmi index pedig mínusz 5,7 pontról mínusz 9 pontra romlott.

A GKI közleménye szerint az üzleti szférán belül júliusban az ipari és az építőipari bizalmi index egyaránt új történelmi csúcsára jutott, a szolgáltatói is kedvezőbb lett, egyedül a kereskedelmi várakozások romlottak kissé.

Az iparban javult az elmúlt és a következő időszakra várt termelés, valamint a rendelésállományok - különösen az exportrendelések - megítélése, a készleteket viszont a júniusinál kissé magasabbnak érezték a válaszolók - írták.

Az építőiparon belül a mélyépítő cégek kilátásai kissé romlottak, a magasépítőké javultak, júniusban fordított volt a helyzet. Az előző háromhavi termeléssel kapcsolatos elégedettség enyhén csökkent, a rendelésállomány értékelése nem változott.

A kereskedelmi bizalmi index - a júniusi jelentős emelkedés után -
velemenyezd, 2018. július 23. hétfő, 07:03
Brexit - Major: nem létezik olyan megállapodás, amely pótolhatná az EU-tagság előnyeit
Az egykori konzervatív párti brit miniszterelnök a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: bármilyen megállapodásra jut London az Európai Bizottsággal, "az kevésbé lesz jó", mint az a kapcsolatrendszer, amelyet Nagy-Britannia az Európai Unió tagjaként jelenleg fenntart az EU-val.

Major - egyenes utalással arra a többször hangoztatott kormányzati álláspontra, amely szerint egy rossz megállapodásnál az is jobb, ha nincs megállapodás az EU-val - kijelentette: a megállapodás nélküli kilépés a lehetséges legrosszabb forgatókönyv.

A volt kormányfő szerint ebben az esetben például az északkeleti országrészt, amely "most sem virágzó jólétéről közismert", a helyben megtermelt hazai össztermék (GDP) 16 százalékának megfelelő gazdasági veszteség érné.

Arra a riporteri felvetésre, hogy a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-párti tábora szerint Nagy-Britanniára megállapodás nélkül megszűnő EU-tagság esetén is várhat "jó jövő", és a brit kormány más országokkal is
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 12:35
Szijjártó: nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai
kárpátaljai magyarság vezetőinek részvételével megbeszélést folytatott Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel és Lilija Hrinevics oktatási tárcavezetővel az új ukrán oktatási törvény kisebbségeket hátrányosan érintő nyelvi cikkelyével kapcsolatos kérdésekről.

A tárgyalást követő nagy ukrán médiaérdeklődés mellett megtartott sajtótájékoztatón Szijjártó Péter leszögezte: Magyarország kormánya jó kétoldalú magyar-ukrán kapcsolatokban érdekelt, és már-már nosztalgiával tekint a tavaly szeptember előtti időszakra, amikor a kétoldalú kapcsolatok még infrastrukturális beruházásokról, új határátkelőhelyek létesítéséről szóltak. "Sajnálattal kell azonban megállapítanunk, hogy tavaly szeptember óta az akkor elfogadott új ukrán oktatási törvény jelenti a kizárólagos témát a kétoldalú kapcsolatokban, s ez így nincsen jól, hiszen országaink érdekeinek döntő többsége egybeesik" - tette hozzá, megjegyezve: ezeket az érdekeket nagymértékben tudnánk érvényesíteni, ha azt a bizonyos szekeret egy irányba húznánk.

A
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 16:22
Ukrán oktatási törvény - Moszkva konzultációt akar a jogszabály végrehajtásáról
szeptemberétől lépne hatályba - kimondja: Ukrajnában az oktatás nyelve az ukrán. Ennek megvalósítása mellett a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatása csak az első négy osztályban lesz engedélyezett, és csupán az önkormányzati fenntartású tanintézetek külön osztályaiban vagy csoportjaiban. Az 5. osztálytól kezdve minden tantárgyat ukránul oktatnak majd, viszont engedélyezi a törvény egy, két vagy több tantárgy oktatását bármely európai uniós tagország nyelvén.

A 2018. február 16. és május 15. közötti időszakra vonatkozó ENSZ-jelentéssel kapcsolatos állásfoglalásában az orosz külügyminisztérium hangot adott aggodalmának a polgári áldozatok számának növekedése miatt a Donyec-medencében, aminek fő oka a rakéta-sorozatvetők alkalmazása. A tárca elfogadhatatlannak nevezte a terület elaknásítását és a polgári infrastruktúra objektumainak lövetését.

A Fiona Frazer misszióvezető által ismertetett jelentés szerint a kelet-ukrajnai konfliktus 2014. április 14-i kezdete óta legkevesebb 3023 polgári lakos
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 14:21
Megválasztották az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt új, nem állandó tagját
A 2019. január elsejével kezdődő következő kétéves időszakra Belgium, a Dél-afrikai Köztársaság, a Dominikai Köztársaság, Indonézia és Németország került be a 15 tagú testületbe.

Az ENSZ Közgyűlése elé került ajánlások között csak egy esetben volt versengés: a Maldív-szigetek és Indonézia versengett a megbízatásért, és az utóbbi kapott több szavazatot.

A testületből ugyanezzel a dátummal kikerül Bolívia, Etiópia, Hollandia, Kazahsztán és Svédország, mert lejár a kétéves mandátumuk. Továbbra is nem állandó tag marad Egyenlítői-Guinea, Elefántcsontpart, Kuvait, Peru és Lengyelország.

Az állandó tagok: az Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia és Oroszország.

A Biztonsági Tanács az Egyesült nemzetek egyetlen olyan testülete, amely kötelező erejű határozatot hozhat szankciók bevezetéséről, és felhatalmazást adhat erő alkalmazására.

Az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakán 190 ország képviselői voksoltak. Németország 184, Belgium 181, Dél-Afrika 183, Indonézia 144, s Dominika
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 18:27
Szijjártó Berlinben: folyamatosan javítani kell az együttműködést Németországgal
projektekről szól olyan afrikai és közel-keleti országokban, amelyek sok menekültnek adnak lehetőséget arra, hogy visszatérjenek a hazájukba és emberhez méltó életet élhessenek - mondta a miniszter.

Magyarország Németország nemzetközi aspirációit is támogatja, ezért Németországra szavaz pénteken, amikor a 2019-2020-as ciklusra megválasztják az ENSZ Biztonsági Tanács nem állandó tagjait, és Németországot támogatja akkor is, amikor az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tagjait választják meg a 2021-2023-as időszakra.

Szijjártó Péter és Heiko Maas egyaránt hangsúlyozta a kétoldalú gazdasági kapcsolatok jelentőségét. A német diplomácia vezetője kiemelte, hogy Németország Magyarország legfontosabb gazdasági partnere, és már 6000 német cég tevékenykedik Magyarországon. Szijjártó Péter hozzátette, hogy ezek a vállalatok 300 ezer embernek adnak munkát, és Németország a legnagyobb befektető is Magyarországon, a beruházások értéke meghaladta a 20 milliárd eurót.

Rámutatott, hogy a Német-Magyar Ipari és
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 12:31
Letette esküjét Milo Djukanovic új montenegrói államfő
Oroszországgal, valamint elindította az európai uniós és NATO-csatlakozási tárgyalásokat, amelyek eredményeként Podgorica már a 35 fejezetből 30-at megnyitott Brüsszellel a csatlakozási tárgyalások során, és várhatóan 2025-re az EU teljes jogú tagjává válik. A NATO-nak már tavaly tagjává vált a kis balkáni ország. A többi jelölt az EU-val fenntartott kapcsolat lazítását, és az Oroszországgal való viszony megerősítését ígérte.

A köztársasági elnök megbízatása öt évig tart, s legfeljebb még egy időszakra választható újra. Az államfő tisztsége protokolláris, képviseli az országot külföldön, jóváhagyja a törvényeket, kiírja a parlamenti választásokat, javaslatot tesz a miniszterelnök személyére, valamint az alkotmánybíróság elnökére és tagjaira. Emellett javaslatot tehet a parlamentnek népszavazás megtartására, amnesztiát hirdethet, valamint különböző állami kitüntetéseket adhat át.

Milo Djukanovic 27 éve, 29 éves kora óta éve vezeti az országot, hat mandátumban miniszterelnökként, egyszer pedig
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 13:01
1/129
Képek, videók
Fantasztikus fa.jpg
pacsakute
2018. április 16. hétfő, 20:57
FANTASZTIKUS.png
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 16:46
FANTASZTIKUS-SZÍNEK.gi f
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:44
EZ--FANTASZTIKUS-LETT. gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:42
Fantasztikus ötletek
sanci81
2017. június 10. szombat, 17:27
Fantasztikus kép.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:31
Fantasztikus napot kíváno
ildikocsorbane2
2015. szeptember 29. kedd, 17:05
Fantasztikus hely.jpg
pacsakute
2015. július 01. szerda, 14:42
Maja tuto Dorothy.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 19:59
Dorothy
zsoka1953
2011. február 14. hétfő, 08:20
royal_cornwall_dorothy s_d
szabokatalin64
2010. október 30. szombat, 09:42
dorothy.jpg
szabokatalin64
2010. október 21. csütörtök, 08:16
dorothy-meets-the-scar ecr
szabokatalin64
2010. október 21. csütörtök, 08:16
dorothy.gif
szidnifox
2010. augusztus 23. hétfő, 00:54
Hugom és Dorothy
ligi04
2009. május 27. szerda, 09:39
Címkék
nyugatról érkező, különböző korosztályokhoz, kormányzó Konzervatív, kétéves mandátumuk, üzleti szférán, rendelésállomány értékelése, utóbbi kapott, alkotmánybíróság elnökére, volt kormányfő, iparban javult, európai uniós, bíróságon azokról, testületből ugyanezzel, másik munkám, megállapodás nélküli, előző háromhavi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.