Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 18. kedd | 38. hét | 261. nap | 23:28 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elkezdődött az infokommunikációs eszközök átadása az egyedül élő időseknek
Jeneiné Rubovszky Csilla a településen élő nyugdíjasok előtt tartott tájékoztatón ismertette: országszerte 480 hátrányos helyzetű községben indult programba ötezer, 65 évesnél idősebb embert vontak be. A részt vevő települések közül 89 helyszínen diszpécserközpontot hoztak létre, ahol 1050 alkalmazott segíti az időseknek elsajátítani a számítógépek használatát.

A miniszteri biztos ismertette: a program előtt végzett szükséglet-felmérés eredménye szerint az idősek számára a legfontosabb az egészség és a biztonság megőrzése, valamint a magány enyhítése.

Mint mondta, a rendszert a diszpécserszolgálatok működtetik, amelyek munkatársai naponta Skype-on tartják a kapcsolatot az idősekkel, így enyhítve magányérzetüket. A résztvevők az ingyenes interneteléréssel bekapcsolódhatnak az ORFK online bűnmegelőzési konferenciáiba. A program az idős korral járó szellemi leépülés megelőzésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve kifejlesztett számítógépes játékokkal járul hozzá a
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:26
5 házi praktika az időskori inkontinencia ellen -
A vizelet inkontinencia valódi népbetegség: olyan gyakori, mint a szénanátha. Idős korban az emberek harmadánál jelentkeznek vizelet-visszatartási problémák. Mindezek ellenére a többség mégis tabuként, kínos kérdésként kezeli - talán azért, mert sokan nem is tudják, hogy léteznek egyszerű házi praktikák is, melyekkel kezelhető az inkontinencia. Az alábbi cikkben 5 ilyen tippet osztunk meg, kifejezetten az idősebb korosztályra szabva!

1. Medencefenék gyakorlatok

Tanulmányok igazolják, hogy gyakorlatok segítségével a vizelet elfolyását gátló medencefenék és a hólyagzáró izmok erősíthetők. Ilyen módon az inkontinencia akár teljesen megszüntethető. A gyakorlatok lényege, hogy ezeket az egyébként ritkán használt izmokat, egy nap legalább 3-4 alkalommal akaratlagosan megtornáztassuk.
A medencefenék az az izomréteg, ami elölről a szeméremcsonttól hátrafelé a farokcsontig terjed kétoldalt körben. Feladata a kismedencei szervek védelme. A legismertebb és egyben legjobb módszer a
suzymama, 2017. november 28. kedd, 14:34
A Restart-Up szerint képzésekkel kellene segíteni a 45 év feletti álláskeresők foglalkoztatását
munkaadói oldallal készített felmérés arra mutatott rá, hogy valóban hajlamosak a nyugdíjhoz közeli, de már 45-50 éves jelentkezőket is kritikusan kezelni a vállalati felvételiztetők. Ugyanakkor több mint 90 százaléka a HR-es válaszadóknak úgy nyilatkozott, hogy örömmel venne egy olyan kezdeményezést, amely az idősebbek álláskeresési nehézségeinek leküzdésében segít.

A 45 év felettiek hátrányos megkülönböztetését a HR-esek a vállalat vezetésének elvárásaival, a generációs különbségekkel, illetve a korosztályra jellemző digitális lemaradással indokolták.

Pethő Anikó, a Restart-Up alapító tagja az MTI érdeklődésére közölte: a középkorú álláskeresők szerint munkaerőpiaci sikertelenségük az életkorukkal, a vélt magas fizetési elvárásaikkal, feltételezett szakmai lemaradásukkal magyarázható, valamint azzal, hogy nem tudják megértetni magukat a fiatalabb HR-sekkel.

Arról is beszámolt, hogy a felmérések tapasztalatai alapján alkották meg a megoldási javaslatcsomagjukat, amelyben egyebek mellett
velemenyezd, 2017. október 07. szombat, 07:04
Gyermekorvosok egyesülete: időben be kell oltani a kisgyerekeket rotavírus ellen
lehet.

A gyermekorvos hangsúlyozta, nem szabad félvállról venni ezt a betegséget, hiszen évente mintegy kétezer gyerek szorul sürgősségi vagy kórházi ápolásra rotavírus-fertőzés miatt, több mint 60 százalékuk két éven aluli kisgyermek. Az Országos Epidemiológia Központ idén már több mint ötezer igazolt rotafertőzést regisztrált, szakemberek szerint a be nem jelentett megbetegedések száma ennél jóval magasabb.

A betegség legsúlyosabb szövődménye a kiszáradás, ez pedig különösen a 2 év alatti korosztályra veszélyes, hiszen ők néhány óra alatt súlyos, akár életveszélyes állapotba kerülhetnek.

A kétadagos vakcinával akár már a 12. hétre kialakítható a csecsemők rotavírus elleni védettsége, míg a háromadagossal 4 héttel később. A legtöbb védőoltással ellentétben a rotavírus elleni vakcina beadásának nemcsak alsó, hanem felső életkori határa is van, amit be kell tartani. A kétadagos oltóanyag beadását mindössze 24 hetes életkorig be kell fejezni, idősebb életkorban már nem alkalmazható.

A
velemenyezd, 2016. december 06. kedd, 13:52
Folytatódnak a rendőrség vagyonvédelmi bűnmegelőző programjai Budapesten
kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A BikeSafe adatbázis pedig tartalmazza a kerékpárok jellemző adatait, fényképeit, amivel elősegíthetik lopás esetén az azonosításukat, illetve megtalálásukkor a tulajdonosokhoz történő visszajuttatást.

Nagy Renáta elmondta: a bűncselekmények megelőzése elengedhetetlen a prevenció és a tájékoztatás nélkül, ezért tartják fontosnak a Házhoz megyünk programot, amelyben egyébként kiemelt figyelmet fordítanak az idősebb korosztályra, hogy erősítsék szubjektív biztonságérzetüket.

Mint mondta, a program alkalmas az állampolgárok szemléletének formálására, arra, hogy kialakítsák bennük a védekezési mechanizmust.

A fővárosban a jövő héten a IV., két hét múlva a XI., három hét múlva pedig a XIV. kerületben lesznek kitelepült Házhoz megyünk információs pultok és BikeSafe regisztrációs pontok.

A IV. kerületben jövő kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton az újpesti piacon és az Állami Áruházban találkozhatnak
velemenyezd, 2016. szeptember 07. szerda, 15:12
Az OEP nyilvántartásában
megfelelő ellátást kaptak vissza a rendszertől.

Az egy főre jutó átlagos kiadások az életkorral jellemzően változnak, csecsemőkorban magasak, majd jelentősen csökkennek. A magyar kiadási görbe jellegzetessége, hogy viszonylag korán, 50 éves kor körül a magyarok elkezdik fokozottan igénybe venni az egészségügyi szolgáltatásokat. A magasabb életkorban jellemző költés az átlagos igénybevételnek körülbelül a háromszorosa, amely egyébként nem mondható túlságosan extrémnek, más országokban az idős korosztályra az összes egészségügyi kiadásból jóval nagyobb arányban költenek.

Ha területi alapon nézzük a kiadásokat, akkor a déli és keleti határok mentén, illetve az egyetemi városok környéken fordulnak a magyarok a legtöbbször orvoshoz (vagy foglalkoznak drágábban gyógyítható betegségekkel), ugyanis ezeken a helyeken a legmagasabbak a kiadások.

Sokkal beszédesebb azonban a kiadások koncentrációja, magyarul az, hogy az egészségügyre költött milliárdokból kik azok a betegek, akik a
horvathnemagdi, 2016. augusztus 27. szombat, 00:25
Felére csökkent az új HIV-fertőzések száma a gyerekeknél
Az eredmény annak köszönhető, hogy HIV-fertőzött várandós nők milliói jutnak olyan ellátáshoz, amellyel megelőzhető a fertőzés anyáról gyermekre terjedése. Ez magában foglalja a nők életen át tartó HIV-kezelését, amellyel jelentősen csökkenthető a vírus csecsemőkre történő átterjedésének kockázata, valamint biztosítható az anyák életben maradása és jó egészségi állapota - közölte a UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány pénteken az MTI-vel. A legnagyobb csökkenés 2009. és 2013. között nyolc afrikai országban - Malawi, Etiópia, Zimbabwe, Botswana, Namíbia, Mozambik, Dél-afrikai Köztársaság, Ghána - történt.

A végső célt - miszerint a gyermekek esetében 90 százalékkal csökkentsék az új HIV fertőzések számát 2009 és 2015 között - még nem sikerült elérni. A múlt évben az alacsony és közepes jövedelmű országokat tekintve a HIV- fertőzött és várandós nők mindössze 67 százaléka jutott hozzá az anya-gyermek transzmisszió terén leghatékonyabb antiretrovirális gyógyszerekhez.

A megfelelő eredményeknek
velemenyezd, 2014. november 28. péntek, 19:29
Üzenj hadat a bőrszárazságnak!
Üzenj hadat a bőrszárazságnak!

Az őszi fűtési szezon beköszöntével bőrünk leggyakoribb problémája a szárazság. Egyénenként változó, hogy milyen mértékű ez a probléma, nagyban befolyásolja környezetünk, étrendünk és az egyéni hajlam. Gyermekkorban igen gyakori az erősen viszkető, kiszáradásra, ekcémára hajlamos bőr, de ne felejtsük, hogy a kor előrehaladtával csökken bőrünk lipidtartalma, így az idősebb korosztályra is jellemző a kínzó bőrszárazság.

Az egészséges bőr forrása

A francia Laboratoires d'Uriage a jótékony hatású, izotóniás, hidratáló termálvizének köszönhetően forradalmi áttörést hozott a bőrszárazság kezelésében. Az Uriage termálvíz a bőrgyógyászatban alkalmazott termálvizek közül a legmagasabb arányban tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ezek különleges kombinációja és izotóniás tulajdonsága miatt a bőr vizeként is emlegetik (l'eau de la peau). Egyedülálló tulajdonsága, hogy a bőr védelmi (barrier) funkcióját erősíti, ami azért fontos, hogy
horvathnemagdi, 2014. október 05. vasárnap, 16:48
A legjobb ízületkímélő mozgásformák
otthon is végezhető erősítő gyakorlatok közül az ízületi bántalmakban érintett idősebbek számára a gyógytornászok, reumatológusok és a sportorvosok is előszeretettel ajánlják - az ellenálláson alapuló - különböző erősségű gumiszalagok/gumikötelek használatát (ezeket a gyógyászati segédeszköz boltokban lehet beszerezni).

Azoknak, akik nehezen szánják rá magukat a rendszeres otthoni tornázásra, a tagjaik megmozgatására, tanácsos valamilyen szervezett formát keresniük. Az idős korosztályra ,,szakosodott" senior mozgásstúdiókban a teljes test kíméletes megmozgatására, az erősítő, valamint az izmokat, ínszalagokat fokozatosan nyújtó, az egyensúlyt fejlesztő gyakorlatok végezhetők, igény szerinti rendszerességgel. Ennek nemcsak a fittség megőrzése lehet a hozadéka, hanem a rendszeres találkozás, együttlét is az azonos korúakkal.

Az ízületek és izmok rugalmasan tartásához ideális a jóga is. A gyakorlatok fejlesztik az egyensúlyérzéket, gyengéden erősítik a szívet és a
anna4459, 2014. szeptember 15. hétfő, 08:56
GfK: változnak az ötvenen túliak fogyasztási mutatói
Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a megtakarítások összege összefügg a kor emelkedésével, az 50-59 éves korcsoportba tartozók átlagos megtakarítása 1-5 millió forint között szóródik. Banki kapcsolataikat tekintve is ez a legaktívabb korosztály és biztosítási termékekkel is ők rendelkeznek a legmagasabb arányban.

A fogyasztásukat tekintve is kifizetődő lehet az 50-59 éves korosztályra koncentrálnia a vállalatoknak, mert míg a napi fogyasztási cikkekre fordított kiadások folyamatosan csökkentek a 18-49 éves korosztályban, addig az 50-59 éves csoport költései dinamikusan növekedtek az elmúlt években - közölte a Gfk.

A két korcsoport vásárlási szokásaiban több eltérés van, az 50-59 évesek kisebb értékben vásárolnak egy-egy alkalommal, de jóval többször keresik fel az üzleteket. A gyakoribb látogatások miatt tudott magasabb költést produkálni a csoport.

Az 50 felettiek digitalizálódása terén szintén dinamikus a fejlődés. A GfK adatai szerint az 50-59 éves magyar lakosság mintegy
velemenyezd, 2014. május 28. szerda, 12:43
Hölgytől tallóztam
A köznyelvben tyúkszemnek nevezzük a lábon képződő, tömött, fokozottan elszarusodott kinövéseket.

A vírusok által okozott tyúkszemek inkább fiatal korosztályra jellemzők. Az ortopédiai esetekben fokozott nyomásnak kitett területeken megjelenő, megvastagodott bőrkinövések viszont az idősebbeket érintik. A tyúkszem mindkét típusa fokozottan elszarusodó, talpon lévő, fájdalmas bőrkinövés formájában jelenik meg. A kinövések mérete néhány millimétertől egy centiig terjedhet, de előfordulhat az is, hogy egy nagyobb területen több vírusos szemölcs is egybe nő.

Vírusos tyúkszem
A kezelés szempontjából nagyon fontos annak megállapítása, hogy pontosan mi okozta a tyúkszemet. Ha a panaszok hátterében komoly ortopédia probléma áll, esetleg lúdtalp vagy harántsüllyedés okozza, akkor egy tyúkszemtapasz biztosan nem lesz hosszú távon hatásásos.
A tyúkszemtapaszok változatai alapvetően csak szalicilsavat tartalmaznak, ami felpuhítja a bőrt, viszont vírusfertőzés esetén nem
horvathnemagdi, 2014. április 23. szerda, 19:31
A talpbetegségek
A köznyelvben tyúkszemnek nevezzük a lábon képződő, tömött, fokozottan elszarusodott kinövéseket.

A vírusok által okozott tyúkszemek inkább fiatal korosztályra jellemzők. Az ortopédiai esetekben fokozott nyomásnak kitett területeken megjelenő, megvastagodott bőrkinövések viszont az idősebbeket érintik. A tyúkszem mindkét típusa fokozottan elszarusodó, talpon lévő, fájdalmas bőrkinövés formájában jelenik meg. A kinövések mérete néhány millimétertől egy centiig terjedhet, de előfordulhat az is, hogy egy nagyobb területen több vírusos szemölcs is egybe nő.

Vírusos tyúkszem
A kezelés szempontjából nagyon fontos annak megállapítása, hogy pontosan mi okozta a tyúkszemet. Ha a panaszok hátterében komoly ortopédia probléma áll, esetleg lúdtalp vagy harántsüllyedés okozza, akkor egy tyúkszemtapasz biztosan nem lesz hosszú távon hatásásos.
A tyúkszemtapaszok változatai alapvetően csak szalicilsavat tartalmaznak, ami felpuhítja a bőrt, viszont vírusfertőzés esetén nem hatásosak. Ráadásul
suzymama, 2014. április 22. kedd, 12:46
1/3
Képek, videók
Elkezdődött? :))
meki77
2015. február 23. hétfő, 11:58
Elkezdődött dem.jpg
snbela44
2012. november 22. csütörtök, 20:03
Nagyhét elkezdődött!.jpg
hegyesne
2011. április 17. vasárnap, 02:02
Valóban elkezdődött...
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:05
elkezdődött!.jpg
uvegsziv
2008. június 29. vasárnap, 09:46
elkezdődött a prédikáció
credo77
2008. június 23. hétfő, 00:21
Elkezdődött?
mandmtse
2008. január 22. kedd, 22:38
A munka elkezdődött
ujotthonom
2007. február 13. kedd, 20:10
Jenei Imre festménye Vilá
mohini
2011. július 02. szombat, 16:54
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
budapesti szanatórium.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:38
Budapesti-reggel-2016- 12-
lilagondolatok
2016. december 13. kedd, 10:38
Címkék
lábon képződő, fittség megőrzése, tyúkszem mindkét, szeméremcsonttól hátrafelé, idősebbek álláskeresési, állampolgárok szemléletének, egyetemi városok, magyar kiadási, rendszeres találkozás, elmúlt években, őszi fűtési, köznyelvben tyúkszemnek, csecsemők rotavírus, Dél-afrikai Köztársaság, Pethő Anikó, időskori inkontinencia,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.