Regisztráció  Belépés
2018. július 20. péntek | 29. hét | 201. nap | 16:36 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Teréz körúti robbantás - Életfogytiglant kért az ügyész a vádlottra
Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, robbanóanyaggal visszaéléssel és terrorcselekmény előkészületével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt.

Az ügyész perbeszédében kijelentette: az ügy összes körülménye egyetlen büntetés kiszabására ad lehetőséget, életfogytig tartó szabadságvesztésre.

A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elkövető nem sokkal később e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált e-mailben pedig - újabb
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:11
Teréz körúti robbantás - A büntetőügy a vádlott távollétében folytatódik
visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

A tárgyalás délutáni szakaszában az ismételten előállított vádlott jelezte, hogy élni szeretne a büntetőeljárási törvény által biztosított lehetőséggel, és nem kíván részt venni a tárgyalásokon. A bíróság erre tekintettel a továbbiakban a vádlott távollétében folytatja az eljárást, de tájékoztatta arról, ha bármikor úgy dönt, hogy szeretne megjelenni, erre van lehetősége.

A következő tárgyalási nap március 26-án lesz.

A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A két rendőr életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elkövető nem sokkal később e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, amelyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései.
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 16:41
Történet
tanácsokkal lássuk el idősebb szeretteinket, ismerőseinket.

Íme, a történet:

Elképesztő dolog történt: idős, beteg anyámat felhívta a vonalas telefonon egy hang a huszonéves unokája nevében. Miszerint bajba keveredett, fogva tartják, kínozzák, és ha nem fizet néhány milliót, megölik.

Zokogva kérte, hogy a Nagyi adjon pénzt, mert már nem bírja, kiugrik inkább a harmadik emeletről, ha nem segít.

Nagyi gyanakodott:" Más a hangod...." mire azt mondta a fiatalember, szétverték az álkapcsát..

Mama persze kétségbe esett, de okosan mondta az igazat: neki a kis nyugdíján kívül nincs egy vasa sem, de a család többi tagját felhívja segítségért, kölcsönért. Eszébe se jusson, mondta az "áldozat" mert akkor neki vége.


Győzködte a Mamát: "van neked pénzed": ez lett igazán gyanús, mert az igazi unoka tudja, hogy Mamának nincsenek milliói. Miután ezt kifejtette, a zsaroló elunta a dolgot, és lerakta.

Felhívta az unokát, és hallva, hogy
kirscha, 2018. február 13. kedd, 10:51
Teréz körúti robbantás - Meghallgatták az életveszélyesen megsérült rendőröket
keletkezett a rajta lévő gázspray felrobbanása miatt. Heteket töltöttek kórházban és hónapokat lábadoztak.

A két életveszélyesen megsérült rendőr 20, illetve 30 millió forintos kártérítési igényt jelentett be az előző tárgyaláson.

Mindkét rendőr elmondta, hogy a járőrözés során egyik fontos feladatuk a migránsellenőrzés volt.

A tárgyaláson meghallgattak egy harmadik, civil sértettet, aki a lábán sérült meg könnyebben a robbanás miatt.

A vád szerint az elkövető, egy huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten a VI. kerület, Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A két rendőr életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás menthette meg.

Az elkövető nem sokkal később emailt küldött a Belügyminisztériumnak, amelyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 13:12
Teréz körúti robbantás - Megkezdődött a büntetőper, a vádlott mindent visszavont
A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten a VI. kerület, Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A két rendőr életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás menthette meg.

Az elkövető nem sokkal később emailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált emailben pedig már újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve egymillió eurót követelt volna.

A fiatalembert a cselekmény után néhány héttel, 2016 októberében elfogták, azóta előzetes letartóztatásban van. A nyomozás során néhány hónapig nem tett érdemi vallomást, 2017 februárjától azonban több ízben hosszan, részletesen beszélt az ügyészek előtt saját magáról és vádbeli cselekményéről is. A nyomozás során a
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 13:11
Novák: a fiatalok annyi gyermeket terveznek, amennyi megállíthatná a népességfogyást
biztosítja is a támogatásokat és kedvezményeket, ahogy az anyáknak.

Novák Katalin szerint a magyar társadalomban egyre inkább kezd "trendivé" válni az apaság, így például az a "ciki", ha egy óvodai vagy iskolai szülői értekezleten nem vesz részt az apa is.

Ismertetése szerint a kormányzati ifjúságkutatás és a Három királyfi mozgalom egy másik kutatása is azt igazolta vissza, hogy a magyar fiatalok családban, házasságban képzelik el az életüket és gyermekeket szeretnének nevelni. A megkérdezett fiatalemberek pedig a családban "jelen lévő" apák szeretnének lenni - mondta, hozzátéve: sokszor éppen azért halasztják el a gyerekvállalást a fiatalok, hogy a maguk által magasra tett mércének, vállalásoknak megfeleljenek.

A fiatalok akkor mernek életre szóló döntéseket hozni és elköteleződni, családot alapítani, gyerekeket vállalni, ha biztonságban érzik magukat, ennek az egyik legfontosabb alapja - az anyagiak mellette - a stabil párkapcsolat, amire lehet építeni - mondta.

Novák Katalin a
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 13:32
Merre tart az ország vonata?
haverok mindjárt jönnek, csak elmentek kajáért - válaszolt a hely iránt érdeklődő háromtagú családnak a húsz év körüli fiatal. Zoknis lábát a szemben lévő ülésen pihentette, a mellette lévő ülésen pedig a táskája terpeszkedett.
- Na, a haverok már nem jönnek - mondta a velem szemben ülő kopasz kigyúrt 40 körüli férfi, miután a vonat elindult. Róla később kiderült, hogy a MÁV alkalmazásában álló biztonsági ember.
Zoknis hősünk megpróbáltatásai azonban még nem értek véget. Hiába szállt le az a fiatalember hamar a vonatról, aki végül mégis leült a négyes ülés egyikére, vele srégen - jött a következő csapás. Egy ötvenes melós (az a sűrű fajta) kérdezés nélkül huppant le a vele szemben lévő ülésre.
- Foglalt - jött a biztosnak tűnő szöveg.
- Nem hiszem, hogy ide is jegyet váltottál volna!
A bajszos bajtárs ezután sztoikus egykedvűséggel bámult ki az ablakon, de én láttam rajta, hogy ha még egyet szól ez a pofátlan tacskó, akkor pofont kap. De mástól is:
- Ezt megszívtad kisapám -
naplopoleon, 2017. október 07. szombat, 21:01
Migráns erőszakolt meg egy finn turistanőt Olaszországban
A nemi erőszak a Termini pályaudvar közelében történt szombatra virradóra.

A huszonéves finn nő egy közeli szórakozóhelyről távozva barátnőivel az utcán taxit keresett, amikor a bangladesi fiatalember felajánlotta, hogy hazakíséri.

A barátnők a taxit választották, a finn lány gyalog indult el. Amikor egyedül maradt, a férfi az utcán molesztálni kezdte, majd a lány kiabálására egy kővel ütlegelte. Azzal fenyegette, hogy megöli, majd egy sötétebb helyre hurcolta, és ott megerőszakolta, végül elszedte a nőnél levő pénzt is. A lány kiáltásaira a közelben lakók értesítették a rendőrséget.

A férfit a lány leírása alapján Róma egyik terén fogták el.

Szeptember 5-én a dél-olaszországi Potenza városában egy afrikai férfi rátámadt egy 50 éves olasz nőre, és egy lakóház bejárati terében meg akarta erőszakolni. Két arra járó férfi tartóztatta fel, és adta át a rendőrségnek.

Korábban, az augusztus 26-ra virradó éjszakán Rimini tengerpartján egy fiatal lengyel párt bántalmazott három
velemenyezd, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:43
Verekedés tört ki egy olasz menekülttáborban, egy ember meghalt
A nyugat-afrikai Maliból származó 25 éves férfit egy társa keddre virradó éjszaka nekilökte egy üvegajtónak, miközben egymással vitáztak. A fiatalember mély vágási sérüléseket szerzett a hasfalán, kórházba vitték, de már nem tudtak segíteni rajta. A másik, szintén huszonéves és szintén Maliból érkezett férfit az olasz hatóságok őrizetbe vették.

Az eset a dél-olaszországi Brognatauro kistelepülés menedékkérőket befogadó központjában történt Calabria tartományban. Valójában egy szállodaépületről van szó, amelyben 130 embert helyeztek el. A két afrikai férfi menedékkérelmet nyújtott be Olaszországban, és ennek elbírálására várva két hónapja tartózkodtak a központban.

Az olasz belügyminisztérium legfrissebb migrációs adatait a keddi La Stampa napilap közölte. Január 1. és február 13. között 9447 migráns érkezett Olaszországba, majdnem kivétel nélkül a dél-itáliai partokra. Tavaly ugyanezen időszakban 6123, két évvel ezelőtt pedig 3851-en érkeztek. Domenico Manzione belügyi államtitkár
velemenyezd, 2017. február 14. kedd, 16:32
Az Úr áldása, a házasság
átölellek. Téged. Magamba. "Mióta a bűn jelen van a világban, azt mondhatjuk, hogy az erkölcsi lazaság is jelen van. Csak a mérték kérdéses. Manapság egyre jellemzőbb dolog, hogy az emberek szeretnének minél nagyobb szabadságban élni, megvetik a kötöttségeket, a szabályokat. A párkapcsolatok terén is elképesztő mértékű ,,lazaság" látható. Egyre kevesebb a házasság, azon belül pedig egyre kevesebb a példamutató, a mások által is boldognak látható házastársi kapcsolat. Néhány napja egy huszonéves fiatalember fogalmazta meg azt, hogy élete ballépése volt megházasodni, és bár azóta van egy élettársa, de többet soha nem lép a házasság területére! Tehát sokan már házastársi szövetséget sem akarnak kötni egymással sem Isten, sem mások előtt. Ide jutottunk. Ez a lelkileg, erkölcsileg ,,balkáninak" nevezhető állapot az Istentől való elidegenedésre vezethető vissza. Ahol jelen van az Isten egy házasságban, ott nem akarják elhagyni egymást a házastársak az első konfliktus alkalmával, hanem elszenvedik egymást
leyla68, 2016. november 11. péntek, 10:47
Külön autóbuszt indítanak diákoknak és migránsoknak egy olasz kisvárosban
a migránsok jegyet sem szoktak vásárolni, ingyen utaznak, ezért sem kell őket a buszokra felengedni.

A polgármester felszólította a távolsági buszokat üzemeltető szövetkezetet, hogy a migránsokat ne engedje fel a reggeli járatokra, csak a későbbi időpontokban közlekedő buszokra, és vetessen velük menetjegyet.

A közlekedési vállalat vezetője lehetetlennek nevezte az utasok megkülönböztetését faji alapon.

Calizzanóban negyven menedékkérő tartózkodik: többségében huszonéves afrikai fiatalemberek, akiket az önkormányzat a helyi szállodában helyezett el. A szállót napközben elhagyják, és Calizzano környékén végeznek munkát. A szállodában lakó nigériai és elefántcsontparti menedékkérők már többször összeverekedtek, a legutolsó alkalommal hárman megsebesültek, és a rendőrségnek kellett beavatkoznia.

A polgármester hangsúlyozta, hogy döntését nem a rasszizmus vagy az intolerancia motiválja, de a szállodában lezajlott vita és a helyi lányok beszámolói megváltoztatták a menedékkérőkkel szembeni
velemenyezd, 2016. október 11. kedd, 12:22
A hülyeséget csak jól kell csomagolni
elegánsabb ugye a Victor Vasarely) munkásságából, most többet megismertem, pedig nem is akartam. A fejem megfájdult az alkotások bámulásától, tudom, bennem a hiba. Tagadhatatlan, hogy van néhány zseniális alkotása, de hogy kiállítsanak egy 5 éves gyerek firkálmányát elérő "műalkotást", nem is időznek előtte két másodpercnél többet. A teremőr azonban tudatlan, annál inkább szakértők a látogatók.
Nyugdíjas korú hölgy: "Én ki nem akasztanám otthon, de hatalmas az elvi értéke."
Szláv anyanyelvű fiatalember az egyik alkotástól a teremőr felé fordul és szép, akcentus nélküli angol mondatot ereszt meg, amiből a jólképzett teremőr (én) csak minden harmadik szót ért meg, vagyis semmit.
- I dont speak English, sorry.
- No problem.
- Problem me.
Ezen a huszonéves srác jót nevet. Vele nevetek, de közben arra gondolok, hogy most már igazán le kellene porolnom a mikroszkóp alatt mérhető nyelvtudásomról a port.
Az igazi szakértők azonban csak 17:35-kor futnak be - hatkor zár a
naplopoleon, 2016. október 01. szombat, 20:50
1/6
Képek, videók
Robbantás mafla módra.gif
pacsakute
2012. szeptember 21. péntek, 20:35
A robbantás után
dnemethk
2008. augusztus 14. csütörtök, 10:32
A robbantás után
szaszo
2006. május 09. kedd, 16:59
A robbantás előtt
szaszo
2006. május 09. kedd, 16:57
Ügyészség.JPG
cs-gyurka
2009. augusztus 24. hétfő, 21:36
Ügyészség
driszkili
2006. október 31. kedd, 19:38
Letartoztatas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:26
Letartoztatas (J.JPG
donmolnarmeister
2008. január 31. csütörtök, 08:40
Balogh Béla letartóztatás
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:11
Letartóztatás 5.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:10
Letartóztatás 4.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:09
Letartóztatás 3.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatás 2
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatásunk...
crevy
2006. május 17. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.