Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 06:19 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
HOGYAN ÁLLÍTSUK ÁT A BIOLÓGIAI ÓRÁNKAT: 2. RÉSZ
károsodás mielőbbi felismerése hatásosabb kezelést tesz lehetővé.

FOGAK:
Az állandó FOGAK általában a tizenharmadik évre nőnek ki.

VÁLTOZÁSOK:
Az elszíneződés a húszas-harmincas éveinknek jelennek meg, különösen a kávé ivóknál és a dohányosoknál.
A harmincöt év fölött kifejlődő szájüregi betegségek hatása pusztíthatja a csontot, az idegeket és az ínyt. Ez idő tájt alakul ki az ínysorvadás. A visszahúzódó íny egyre kevésbé fedi be a fogak gyökereit.
A negyvenes években a fogak lassan a száj elülső része felé vándorolnak.
Ötven fölött az idegek és a szövetek összezsugorodnak az álkapocsban és a fogak törékennyé válnak.

SÚLYOSBÍTÓ ESETEK:
A terhes nők kétharmadánál jelentkezhet a fogínygyulladás, de ez a fogamzásgátló tabletta következménye is lehet.

MEGELŐZÉS:
Naponta legalább kétszer mossunk fogat. Évente ellenőriztessük a fogainkat.
Megfelelő fogkrémmel már otthon is eltüntethetjük a kisebb elszíneződéseket.
lizawolf, 2018. július 03. kedd, 18:44
Fiatal alkotók színházi fesztiválja kezdődik Szegeden
A fesztivált 2011-ben azzal a szándékkal hívták életre, hogy a nehéz feltételek ellenére kitartó és termékeny, figyelemre méltó alkotásokat létrehozó fiatal színházcsináló nemzedék számára biztosítson bemutatkozási lehetőséget.

A Mengele törpéi című nyitó előadás az 1869-ben Máramarosban született törpe testalkatú Ovics Eizik Simon és hét liliputi gyermeke történetét dolgozza fel. A gyerekek a húszas-harmincas években szórakoztató zenés előadásaikkal rendkívüli sikereket arattak, majd 1944-ben a zsidó közösséggel együtt őket is Auschwitz-Birkenauba deportálták, ahol ők lettek Josef Mengele kedvenc foglyai. A produkció a Kaposvári Egyetem másodéves hallgatóinak vizsgaelőadása, melyet Réczei Tamás rendezett.

Másnap a negyedéves kaposvári diákok Caligula helytartója című előadását láthatja a közönség, amely tavaly tavasszal elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia díját a Színművészeti Egyetemek Találkozóján. Székely János drámáját a k2 Színház két művésze, Benkó Bence és Fábián Péter állította
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 10:11
Devolúció
Észak-Írország tette meg, ahol viszont a devolúció sokkal bonyolultabbnak és törékenyebbnek bizonyult, mint máshol, ugyanis az ír kérdésnek a húszas évek eleji formális rendezését követően (1921 és 1972 között Írországban törvényhozói devolúció valósult meg) a hetvenes évek közepéig a politikai devolúció expressis verbis eltűnt a brit belpolitikai életből.

Ezekben az időkben történtek meg a pártok azon “helyfoglalásai" a brit belpolitikai életben, amelyek nagyban meghatározták az utóbbi években elfoglalt helyeiket is. Így a konzervatívok Közép- és Délkelet Angliában, Nagy-Londonban, míg a Munkáspárt Skóciában, Walesben és Anglia észak-északnyugati régióiban tett szert máig ható befolyásra.

A skót és a walesi kerületek választási eredményei világosan jelzik, hogy nagyfokú regionális polarizáció ment végbe a brit belpolitikában. A konzervatívok lassan, de biztosan kezdték elveszíteni uralmukat az olyan területek felett, amelyek addig egyértelműen őket támogatták, a Munkáspárt
eposz, 2018. május 06. vasárnap, 11:07
Tudtátok hogy ma van a költészet napja ?
Nyílt titok, hogy a lírai karám tagjai, mint bibliai apokalipszis állandó lovasai feketemágusokként állandó áldozást hajtanak végre többezer éve történelmi korok és kommunista, vallási korok végrehajtásával az egész világon, a teremtői hatalommal bíró tagok rendezik be a szereplőit a könyveknek az egész Földön elmebetegekkel és bábokkal. József Attila már a huszas években már arcában mosta a sajátját, így nemesednek, tökéletesednek. Weöresék iszonyatot hajtottak végre az antiszemita Radnótiékkal előkészítve az eddigi 130 éve tartó apokalipsziseikhez a távol-keleti pusztítókat, nagy közös áldozására egész Kelet és a cigányság emberré nemesítése céljából. Egyedül Illyés Gyula írta le, hogy ő nem akart írással foglalkozni, kiválasztották, állandóan írnia kellett elektromos felülről jövő nógatójával. Ezek állandó világapokalipszist hajtanak végre minden egykori történelmével a világnak, amit könyörtelenül általában kislányok áldozásával végre is hajtanak a Hunnia börtönnel és vasnépével a Rákóczi térnek.
katalinkohut, 2018. április 16. hétfő, 22:55
Német kormányalakítás - Merkel: sok dolga lesz az új német kormánynak
házasság" eredménye, de a szociáldemokraták készen állnak a konstruktív együttműködésre. Számukra a kormányzás nem öncél, hanem lehetőség arra, hogy minden egyes napon egy kicsit jobbá tegyék a Németországban élő emberek életét.

A legfontosabb feladatnak az EU, a demokrácia és a németországi jólétet biztosító szociális piacgazdaság megőrzését nevezte. Kiemelte, hogy a jobboldali populista pártok erősödése és a digitalizáció közepette olyan elképzeléseket kell kidolgozni, amelyek a húszas és a harmincas években is biztosítják e célok teljesítését.

A pénzügyminiszteri tisztség várományosa hitet tett az államháztartási egyensúly megőrzését célzó, fegyelmezett pénzügypolitika mellett, kitartva a tárca előző vezetője, Wolfgang Schäuble irányvonala mellett.

A menekültüggyel és migrációval kapcsolatban aláhúzta, hogy az SPD mindig is a "pragmatikus humanitás irányvonalát" követte, és ebben nem terveznek változást. Nem jelez irányváltást Manuela Schwesig mecklenburg-elő-pomerániai SPD-s
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 14:47
A blues története magyar szerzőtől, csaknem hatszáz oldalon
kérdés-felelet felépítésű. Ritmikailag lehet nyolc, tizenkét vagy tizenhat ütemes, de ma már a blues sok más műfajjal keveredik, legújabban a rappel, a hiphoppal is" - fejtette ki Kovács József.

A szerző a könyvben több száz bluesdalt ajánl meghallgatásra az olvasónak. Arra a felvetésre, hogy melyiket tekinti a blues három legfontosabb felvételének, az említett Crazy Blues mellett Muddy Waters 1948-as lemezét, az I Can't Be Satisfied-ot említette másodikként. "Waters zenéje óriási hatást gyakorolt a hatvanas években a brit zenei életre, annak stílusára, a fehér blues kialakulására, ez a dal ihlette a Rolling Stones Satisfactionét. Amikor az ötvenes évek végén Waters fellépett Angliában, a nézők között ott voltak a fiatal rock- és blueszenészek, akikből később világsztárok lettek".

Kovács József a harmadik mérföldkőnek az 1965-ös newporti fesztivált említette, ekkor váltott akusztikusról elektromos gitárra Bob Dylan, akit a feketékből és fehérekből vegyesen álló Paul Butterfield Blues Band kísért.
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 10:31
135 éve született Kálmán Imre operett zeneszerző, karmester
Ferenc József nagydíjat egy dalsorozatáért.

Első operettjét, a Tatárjárást 1908-ban mutatták be nagy sikerrel a Vígszínházban. Ezután Bécsbe költözött és 1938-ig ott is maradt. 1915-ben mutatták be legsikeresebb művét, a Csárdáskirálynőt, amely szerzőjének nemzetközi hírnevet szerzett.

Nagy sikerű művei továbbá A cigányprímás, A bajadér, a Marica grófnő és a Cirkuszhercegnő.

Bartókhoz és Kodályhoz hasonlóan a népművészeti hagyományokhoz fordult forrásért, de a húszas években Amerikában is terjedő népszerű bécsi stílust is elsajátította, és sikerrel használta. Darabjai német, angol és francia változatban is megjelentek.
A német nemzetiszocialista mozgalom terjedése miatt Kálmán darabjait betiltották. 1938-ban Párizsba, majd 1940-ben Amerikába menekült, ahol folytatta a zeneszerzést, és a Marinka 1945-ben ott jelent meg.
1951-ben tért vissza Európába, először Bécsbe, de végül Párizsban telepedett le.
Ott is halt meg 1953. október 30-án.
Utolsó operettjét,
ronix, 2017. október 24. kedd, 20:31
Az Apponyi-hintó...
gyászhintóját, azt, amivel a Horthy-korban Apponyi, Gömbös, Teleki holttestét vitték a temetésre.

A leginkább Apponyi-hintónak nevezett óriási halottaskocsi majdnem négy méter magas öt és fél méter hosszú, a világon csak egy csehországi gyászhintó van, ami néhány centivel még ennél is nagyobb. Célja, mint manapság a limuzinoknak, egyértelműen a reprezentáció volt, gazdag, barokkos díszítésével lényegében műtárgynak tekinthető.

A Fővárosi Temetkezési Intézet rendelte meg a húszas években az állami dísztemetésekhez, azzal a megkötéssel, hogy méreteiben és megjelenésében is uralkodói pompát tükrözzön. Időközben újabb és újabb igények fogalmazódtak meg, ennek is köszönhető, hogy csak négy év után, 1932-re készült el Jordán Károly kocsi tervező mérnök irányításával a végleges verzió. Kézműves, ipartörténetileg is fontos darab, barokkos faragványokkal, bonyolult szerkezeti és díszítő megoldásokkal, melyet elkészülte után egy évvel, Apponyi Albert temetésén használtak először.

A
szatucsek, 2017. július 20. csütörtök, 16:26
Szenzációs aranykincset talált valaki Szeged mellett
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Vagyont érő aranyat talált új tankja tankjában a tankmániás férfi
Vaskori aranyékszereket talált két amatőr régész
Jön Trump, rohanhat aranyat venni

A bronzkori arany lábvértre gombászás közben bukkant egy állampolgár. A lábvértet a késő bronzkor folyamán, körülbelül 3000 éve rejthették el a földbe. A késő bronzkori lábvért formája és díszítése alapján a legnagyobb valószínűséggel a Kr.e. 12. és 9. század közötti periódusra keltezhető - ami nagyjából megfeleltethető a Trójai háború időszakának.

Hasonló formájú bronzból készült lábvérteket az Égei-tengertől egészen Franciaországig használtak a késő bronzkor időszakában. A Szeged határában előkerült darab egyik különlegessége, hogy a Dunától keletre eső vidékről eddig egyetlen hasonló tárgy sem ismert.

Ez egy rendkívüli lelet; a páratlan értékű vértet a korszak egyik nagybefolyással bíró, erős embere, - szimbolikusan úgy is fogalmazhatunk - a Kárpát-medence Akhilleusza
tinka1951, 2017. június 21. szerda, 00:04
MÁJUS 1.
Sárkeresztesen az első világháború előtt éjszaka, sötétben két patakon át hozták a fát, de a két világháború között már vették az erdőből a fekete- vagy lucfenyőt.

{7-170.} Az alábbiakban a lányoknak állított májusfa néhány táji változatát mutatjuk be. Ezek a leírások egyúttal utalnak a szokás változására is.

Csépán a májusfa virágos ecetfa vagy fűzfa lehetett. Színes papírszalagokkal díszítették. Kapura vagy kútgémre tették. Titokban csinálták, hogy ne vegyék észre, a negyvenes években csokoládét, narancsot is kötöttek rá. A májusfát vagy májusi gallyat világosig őrizni kellett. A két háború között divatba jött a szerenád, az éjjelizene május elsején. Nagykőrösön amelyik lánynak már volt udvarlója, az május l-jén kapott májusfát. Leggyakrabban nyárfa volt, de állítottak vadkörtét, orgonát, vadpiszkét is. A fákra színes papírszalagokat akasztottak. Ezután szerenádot adtak, amit a lánynak fogadni illett egy szál gyufa meggyújtásával. A szerenádot követően a lány kiment és borral kínálta
lenke1964, 2017. május 01. hétfő, 16:52
Ferenc pápa: a mártír keresztények előreviszik az egyházat
vértanúknak szentelte, ahol a modern kor mártírhalált halt keresztényeinek ereklyéit őrzik, közöttük a nácizmus és a kommunizmus áldozataiét.

A szertartáson többek között megemlékeztek Paul Schneiderről, az 1939-ben a buchenwaldi táborban megölt református lelkészről, Jacques Hamel atyáról, akit tavaly nyáron a franciaországi Rouenben szélsőséges muzulmánok terrorista támadásban lefejeztek. Megemlékeztek az első világháborúban meggyilkolt örmény és szíriai keresztényekről, a Mexikóban a húszas években megölt keresztényekről, a spanyol polgárháború, a kommunizmus és nácizmus áldozatairól, a korrupció, a szervezett bűnözés, a járványok miatt vagy a szegények szolgálata közben életüket veszítő keresztényekről, valamint az 1996-ban Algériában lefejezett trappista szerzetesekről, a Szíriában túszul ejtett papokról, az Egyiptomban virágvasárnap elkövetett terrorista merénylet kopt keresztény halottjairól.

A Szent Egyed közösség szervezte megemlékezésen Ferenc pápa a humanitárius folyosókon
velemenyezd, 2017. április 22. szombat, 19:47
Áruba bocsátják IV. Károly hálószobájának bútorait
A hirdető tájékoztatása szerint az eladásra kínált áru az alsó-ausztriai Reichenau an der Rax településen lévő Wartholz-kastélyban egykori bútorgarnitúrájának része.

Az hajdani császári villában nagyjából 1918-ig lakott IV. Károly és Zita magyar királyné, osztrák császárné, a pár a mézesheteit is itt töltötte. A kastélyban született Habsburg Ottó, az utolsó Habsburg trónörökös. A villa az utóbbi időkben az osztrák közszolgálati televízió (ORF) egyik tévéfilmsorozatának forgatási színhelye volt.

A bútorokon, vagyis egy nagy franciaágyon, két szekrényen és két éjjeliszekrényen ausztriai várak és kastélyok rajzai találhatók. A hirdetésben olvasható, hogy a bútorok eredetiségét dokumentum is igazolja. A hirdető tájékoztatása szerint a bútorok a húszas években kerültek magántulajdonba, IV. Károly orvosának ajándékozta őket szolgálataiért cserébe.
velemenyezd, 2017. március 14. kedd, 18:12
1/25
Képek, videók
Biológiai szempontból
sanci81
2018. június 21. csütörtök, 18:23
biológiai óra.jpg
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 18:39
Biológiai óránk
pacsakute
2014. augusztus 04. hétfő, 17:10
1968 épül a Biológiai K.k
agica2004
2011. június 21. kedd, 12:27
Biológiai Kutatóközpont.j
agica2004
2011. június 21. kedd, 12:17
4 minősítés biológiai kom
peterimajoridozsahe
2010. március 16. kedd, 17:36
Biológiai gyakorlatok kéz
hollyka
2010. február 10. szerda, 15:54
Biológiai gyakorlatok kéz
hollygergo
2009. március 16. hétfő, 20:08
Biológiai összefüggések,
hollygergo
2008. december 06. szombat, 15:00
Biológiai feladatok közép
hollygergo
2008. december 06. szombat, 15:00
Ujszeged Biológiai Közpon
agica2004
2008. október 03. péntek, 11:05
Biológiai Központ.jpg
agica2004
2007. augusztus 01. szerda, 15:31
Tekintetünket állandóan.j
katalin_53
2018. február 21. szerda, 18:35
Állandóság-ÚT
1vargaildyko
2016. szeptember 11. vasárnap, 14:22
6József_Attila_állandó _ki
charlotteani
2016. július 11. hétfő, 17:00
Címkék
pártok azon, állami dísztemetésekhez, húszas-harmincas években, lánynak fogadni, antiszemita Radnótiékkal, leginkább Apponyi-hintónak, népművészeti hagyományokhoz, időkben történtek, jobboldali populista, szándékkal hívták, késő bronzkori, buchenwaldi táborban, 1965-ös newporti, utóbbi években, kisebb elszíneződéseket, Habsburg Ottó,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.