Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 13:01 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
Van egy varázslatos zöldség melyről talán sokan nem is tudják mi mindenre használják már régóta a természetes orvoslásban. Ez a zöldség nem más, mint a retek, mely jelentősen képes javítani egészségi állapotunkon. Olyan problémák kezelésében hatékony, mint a pajzsmirigy működésének szabályozása, emésztési zavarok megszüntetése, kiváló hashajtó és szabályozza a bélflórát, ezáltal javítja a máj működését, segíti a szervezetben zajló méregtelenítési folyamatokat és oldja az epekövet. Ezen kívül gazdag C-vitamin tartalommal rendelkezik, jó antioxidáns tulajdonságai vannak, valamint segíti az orrdugulás, a homlok és arcüreg gyulladás megszüntetését. Tehát a retek önmagában számos problémán segíthet, de mi most egy természetes orvosság receptjét mutatjuk be, melynek fogyasztásával szert tehetünk minden hasznos előnyére.
Hozzávalók:

4 retek
1 darab gyömbér
4 evőkanál méz
4 citrom leve
1,5 pohár víz

Elkészítése:

A hozzávalókat adagoljuk
horvathnemagdi, 2018. június 06. szerda, 09:59
GYÜMÖLCSKENYÉR / PÜSPÖKKENYÉR - gluténmentes
vegyesen
4 g szódabikarbóna
2 g sütőpor
2 g őrölt fahéj
“gondolatnyi" szerecsendió
( 2 húzás a reszelőn )
125 ml tej
10 ml rumaroma+ 2 dl víz összemelegítve

Az aszalt barackot negyedekre vágjuk, hozzáadjuk az áfonyát, majd a rumaromás vizet ráöntjük és hagyjuk kihűlni.
A diót megpirítjuk, majd vágódeszkán durvára aprítjuk.
A tojást, a cukrot és a szoba hőmérsékletű vajat kb. 5 perc alatt habverő segítségével kikeverjük. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk és a tejjel felváltva a cukros-vajas-tojásos masszához adagoljuk úgy, hogy közben a mixerrel keverjük.
Az összes gyümölcsöt ( aszalt és kandírozott is ) lisztben meghempergetjük és a dióval együtt a tésztához forgatjuk.
A sütőformánkat kivajazzuk ( szilikonos formát nem szükséges ), a masszával félig megtöltjük és a 150 fokra előmelegített sütőben
1 óra 20-30 perc alatt, alsó-felső sütéssel készre sütjük.( tűpróba )
Miután kivettük a sütőből, még melegen
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:18
tökéletes linzer
Hozzávalók
75 dkg liszt
30 dkg zsír
25 dkg porcukor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 narancs és citrom reszelt héja
2 dl tejföl
lekvár

Elkészítés
Összekeverjük a hozzávalókat, a tejet kis részletekben adagoljuk hozza amíg elérjük a kellő állagú tésztát. Lehet kevesebb tej is elég de lehet hogy több kel. Nyújtjuk szaggatjuk 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt arany barnára sütjük. Lekvárral össze ragasztjuk a linzereket megszórjuk porcukorral.
faciendum, 2017. december 12. kedd, 23:48
Ropogós zabpelyhes zsemle
nanoka72, 2017. szeptember 17. vasárnap, 16:32
Van egy varázslatos zöldség
retek önmagában számos problémán segíthet, de mi most egy természetes orvosság receptjét mutatjuk be, melynek fogyasztásával szert tehetünk minden hasznos előnyére.

Hozzávalók:

4 retek
1 darab gyömbér
4 kanál méz
4 citrom leve
1,5 pohár víz

Elkészítése:

A hozzávalókat adagoljuk közvetlenül egy turmixgépbe és alaposan dolgozzuk össze, majd az így kapott sűrű keveréket tegyük zárható üvegedénybe.
Ebből a természetes orvosságból együnk 3×1 kanállal és közben a nap folyamán folyamatosan igyunk meg hozzá 2 liter vizet, hogy elérjük az összes jótékony tulajdonságát. Nagyon hamar érezhető lesz a hatása, javítja az általános egészségi állapotot és megtölt energiával.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és
horvathnemagdi, 2017. április 03. hétfő, 20:36
Fánk receptek (édes és sós)
A tuti jó recept

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, csipet só

Fánksütés lépésről lépésre

1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.
2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.
3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük.
4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és mégegyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!
6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.
7. A fánkokat egy tiszta
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:32
Túrós kuglof
Hozzávalók

Tésztához

3 dbtojás
150 g kristálycukor
60 mlolaj
100 mltej
300 gbúzafinomliszt
2 ev. kanálkakaópor
1 csomagsütőpor

Túrós töltelékhez

500 gkrémesre kevert túró vagy ricotta
4 ev. kanálcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvanília puding
100 mltej

Elkészítés menete

Először elkészítjük a túrós tölteléket, ehhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat.


A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az olajat és a tejet. A lisztet, kakaót és sütőport összekeverjük, és állandó kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához, úgy, hogy csomómentes legyen.


A kuglófformát zsírral kikenjük
nanoka72, 2016. október 22. szombat, 18:51
Sajtos-túrós muffin
Sajtos-túrós muffin

Sajtos-túrós és még bónuszként szárított paradicsomos is. Kiskorúak is bátran ehetik és cserébe hallgathatják, hogy “nahát, mi még azt sem tudtuk, mi az a szárított paradicsom, te meg még 2 éves sem vagy és jóízűen eszegeted". Naná, hogy nem tudtuk, ők meg azt nem tudják majd, hogy milyen élmény volt banán-címkéket gyűjtögetni és ragasztgatni a kis matricás füzetkénkbe. Na ugye. Szóval Brúnó például imádja. Mármint a szárított paradicsomot. Meg az olívát. Meg a csicseriborsót. Meg a kuszkuszt. Hallod?Még a kuszkuszt is. Félek, hogy még a pacalt is megenné:) Már ha kapna.


Hozzávalók 12-14 db-hoz:
3 db tojás
12 dkg puha vaj
20 dkg túró
1,5 dl tej
30 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt (Gouda)
1 mokkáskanálnyi só
1,5 evőkanál sütőpor

5 dkg szárított paradicsom (elhagyható)

1. A szárított paradicsomot
nanoka72, 2016. október 01. szombat, 21:25
tartósítószer nélkül savanyúság
babérlevél mérettől függően
- 5-8 gerezd fokhagyma

A felöntőléhez:
- 3.5 liter csapvíz
- 3 dl 20%-os ecet
- 7 evőkanál kristálycukor
- 4.5 evőkanál konyhasó

Vegyes ,,dobálós" savanyúság elkészítése:
Az első lépés, hogy a felhasználni kívánt üvegeket alaposan mossuk ki mosogatószerrel, majd többször öblítsük át hideg vízzel. Fordítsuk őket szájukkal lefelé egy tiszta konyharuhára, és hagyjuk magától megszáradni (nem törölgetjük el!). Azokat a hozzávalókat, amiket nem fogunk meghámozni, alaposan sikáljuk meg folyó víz alatt körömkefével. A többi zöldséget tisztítsuk meg, vágjuk ki az esetleges nem tökéletes részeket, mert csak akkor lehetünk biztosak abban, hogy nem fog elromlani a savanyúságunk, ha odafigyelünk a tisztaságra. Daraboljunk fel mindent. A darabolásnál tartsuk szem előtt, hogy mi mennyire kemény. A sárgarépát például érdemes vékony karikákra vágni, hogy könnyebben átjárhassa majd az ecetes lé, míg az uborka maradhat nagyobb darabokban
drciccancs, 2016. augusztus 14. vasárnap, 13:24
Receptek tortadíszítéshez
ALAN DUNN HÁZI VIRÁGMASSZÁJA

2 KÁVÉSKANÁL ZSELATINT BEÁZTATUNK 5 KÁVÉSKANÁL VÍZBE.

HAGYJUK MEGDAGADNI.

500G FINOM PORCUKROT(FAMILY SWEET A LEGJOBB)ÁTSZITÁLUNK 3 KÁVÉSKANÁL TRAGANT PORRAL VAGY CMC-PORRAL.

A ZSELATINOS TÁLAT GŐZ FÖLÉ HELYEZZÜK.2 KÁVÉSKANÁL FOLYÉKONY GLUKÓZT ÉS 2 -3 KÁVÉSKANÁL FEHÉR ZSIRADÉKOT (KÓKUSZZSÍR)TESZÜNK BELE ÉS EGYÜTT ADDIG MELEGÍTJÜK AMÍG SZÉPEN FEL NEM OLVAD.

ÍGY MELEGEN A PORCUKOR KÖZEPÉBE ÖNTJÜK,MAJD MIXERREL VAGY AKINEK VAN ROBOTGÉPBE IS TEHETI,LASSÚ FOKOZATON KEZDJÜK VERNI,MIKÖZBEN EGY TOJÁS FEHÉRJÉT IS HOZZÁADUNK.SAJNOS KÉZI HABVERŐVEL NEM LEHET SOKÁIG VERNI,MERT LEÉGNE A MIXER.AMIKOR MÁR KEZD SZÉPEN ÖSSZEÁLLNI ÉS NYÚLÓSSÁ VÁLNI AKKOR KÉZZEL LEHET A MARADÉK PORCUKROT HOZZÁGYÚRNI,ADDIG AMÍG RUGALMAS SELYMES MASSZÁT NEM KAPUNK.LÉGMENTESEN LEZÁRVA 2 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ.NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.

HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.



SK TRAGANT

1 kg porcukorra megadva.

15 gr
bkisseva, 2016. június 30. csütörtök, 17:35
Vegyes „dobálós” savanyúság tartósítószer nélkü
Vegyes ,,dobálós" savanyúság tartósítószer nélkül

Szeretjük a vegyes savanyúságot, vagy ahogy mondani szokták, a dobálós savanyúságot, méghozzá nagyon. De előre leszögezem, hogy ez nem a klasszikus értelembe vett "dobálós" savanyúság lesz, ezért is a címben az idézőjel. Azt a fajta savanyúságot ugyanis egy teljes szezon alatt készítik el. Már nyár elején elkezdik bele dobálni a hozzávalókat, és egész szezon alatt töltik az éppen aktuális zöldségfélékkel(uborka, sárgarépa, karfiol, káposzta, zöld paradicsom, kicsi zöld dinnye, paprika, stb.). Ez a savanyúság viszont kicsit másabb lesz, mert bár mindenfélét dobálunk bele, de eltevése mégis más egy kicsit, hiszen minden, ami éppen elérhető, egyszerre kerül bele, majd lezárjuk, és kamrába tesszük. Tavaly sajnos ezt a fajta savanyúságot nem volt lehetőségünk eltenni, pedig nagyon szeretjük mindketten a feleségemmel. Idén kárpótoltuk magunkat ezért...


Az a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor
aranyag, 2016. május 30. hétfő, 15:28
Teljes kiőrlésű kenyér kezdőknek, kenyérsütőgéppel
gazdag), a teljes kiőrlésű, igazán fekete rozskenyér. Úgy gondoltam, hogy megérdemli a Párom, ha meglepem reggelre egy ilyen fincsi kenyérrel. Mivel a bolt már be volt zárva - minden hozzávalót megtaláltam a szekrény polcain -, és ráadásul reggel még korábban is el kellett mennie dolgozni, így arra a döntésre jutottam, hogy elkészítem a világ legjobb teljes kiőrlésű rozskenyerét, kipróbálva az időzítőkapcsoló működését is. Ha másnak sikerül, akkor nekem is! Szóval szépen sorrendben belepakoltam a hozzávalókat a gép utasításai alapján. Na ez az, amit most már tudok, hogy nem kellett volna. Túl sok dolog jött össze, amelyben még nem szereztem tapasztalatot. Ááááááááh!

A végeredmény? Reggelre nagyon jó, friss kenyérillatra ébredtünk. A meglepetés csak ezután következett.

A kenyér még meleg volt, így a férjem nem tudta elvinni a munkába, ergo nem számoltam bele a kihűlési időt.
A kenyér nehezen jött ki, mivel rozskenyérről volt szó.
Olyan kicsi lett, hogy alig vettem észre az
tinka1951, 2015. október 31. szombat, 18:46
1/10
Képek, videók
akinek rendben van.jpg
sz719eszter
2018. október 05. péntek, 19:56
Vannak olyanok
otodik
2018. október 02. kedd, 08:13
Gecse Balázs -Vándor
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:07
Van ez Igy ! Megtörténik
alvaro-hopihe
2018. szeptember 19. szerda, 08:01
Enyém már fogytán van.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 03. hétfő, 07:11
meg_van__8.png
etuska68
2018. augusztus 25. szombat, 10:47
meg_van__6_1_2_3.jpg
etuska68
2018. augusztus 25. szombat, 10:47
meg_van__38.png
etuska68
2018. augusztus 25. szombat, 10:47
meg_van__2_1_2_3_4_5_6 _7_
etuska68
2018. augusztus 25. szombat, 10:47
meg_van__2_1_2_3_4_5.p ng
etuska68
2018. augusztus 25. szombat, 10:47
meg_van__21.png
etuska68
2018. augusztus 25. szombat, 10:47
ősz varázslatos szine1010
maroka
2018. október 12. péntek, 15:24
Varázslatos zene
anna4459
2017. november 23. csütörtök, 20:30
Varázslatos hétfőt...
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 11:18
0 A barátság varázslatos
lovaszmarika
2017. január 02. hétfő, 12:59
Címkék
olvasztott vajat, dióval együtt, Szóval Brúnó, kihűlési időt, kenyér nehezen, tejjel felváltva, finom péksüteményt, szervezetben zajló, természetes orvosságból, retek önmagában, időzítőkapcsoló működését, Kardos Éva, teljes kiőrlésű, tálba szitáljuk, tésztához forgatjuk, tészta különösen,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.