Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:17 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Szárazföldünk északnyugati, északi területei fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra arrafelé, valamint a hozzájuk tartozó frontok mentén - Német- és Lengyelországon át egészen az Alpokig - erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor Kelet- és Dél-Európa időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk keleti és déli vidékein többnyire 28 és 35 fok között alakul. Nyugaton és északon már hűvösebb van, ott 18 és 24 fok között változik a csúcshőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medencét is eléri a fent említett hidegfront, majd vonul kelet felé, de közben fokozatosan gyengül, feloszlik.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------

Pénteken eleinte gomolyfelhős, napos idő lesz, majd a Dunántúlon, illetve az
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:07
Időmetszetek - archív fotóválogatás
Az M3 csatornán éjjelente/hajnalonta láthatók az MTVA/MTI fotóarchívumából készült tematikus fotóválogatások, a hozzájuk tartozó szöveges információkkal és zenei aláfestéssel.

Láttam néhányat. Érdekesek. Kár, hogy olvasni kell hozzá az infokat, ráadásul fehér betűkkel, a kép élvezhetőségének romlása mellett. Nagyon elfáradtam benne én is, a szemem is.
azenujsagom, 2018. július 22. vasárnap, 06:11
Bajban a világ egyik legelszigeteltebb népcsoportja
mezőgazdaságot sem ismerték. Rendkívül ellenségesen viszonyultak az idegenekhez, többször előfordult, hogy nyilaikkal támadtak a szomszédos településekre.

Az elmúlt időszakban azonban jelentősen fellendült a turizmus a dzsaravák lakóhelye közelében, és évezredek változatlansága után nagymértékben megváltozott az őslakosok életformája. A párszáz fős népcsoport már nem ellenséges az idegenekkel, többen megtanultak hindiül, és már inkább turistalátványosságnak számítanak, évente több ezren látogatnak el hozzájuk.

Az évezredeken keresztül magát halászatból és vadászatból fenntartó törzs tagjai már gyakran a turistáktól kéregetnek élelmet, dohányt, és az egyik helyi emberjogi aktivista szerint már alkoholt is hoznak nekik ajándékba. A dzsaravák lakóhelyénél építettek egy kétsávos főutat, amelynek nagy szerepe van a korábbi életmódjuk feladásában. A nyitásuk negatív következményekkel is járt, például a törzs több tagja is kanyarós vagy maláriás lett, amelyek addig teljesen ismeretlenek voltak
schuro, 2018. július 13. péntek, 21:04
Érdekesség
található állomásokon lehet felvenni a kerékpárokat.

Abu Dhabi a művészetek és a kultúra elkötelezett híve. Szeretne minél több látogatót vonzani múzeumaiba és kiállítótermeibe. Éppen ezért épül Louvre és a Guggenheim múzeum is egy művészeti komplexum részeként. Azt remélik, hogy legalább annyi látogató keresi majd fel az ő Louvre-jukat, mint az eredetit Párizsban, ezzel rengeteg turistát a városba csalogatva.

Bár Abu Dhabiban a világ összes luxushotel lánca képviselteti magát, a hozzájuk tartozó étterem különlegességekkel, egyre jobban terjed az utcai ételárusítás és a gyorsétterem láncok is jelen vannak a városban. Ételfesztivált is tartanak, ahol a különleges éttermektől a streetfoodig minden kipróbálható.

Ha olyan luxusautókat szeretnénk látni, amelyek még nyilvánosan nem is vásárolhatók meg, Abu Dhabi utcáin biztosan felfedezhetünk belőlük néhányat. A Ferrarik, Maseratik, Lamborghinik látványa pedig mindennapos bármerre is járunk a városban.

Dubai, Abu Dhabi
kirscha, 2018. június 26. kedd, 22:06
Az Urantia könyv - 54. írás
könyörületes segédkezéssel.

54:1.9 Hogy merészeli a saját akarattal rendelkező teremtmény társainak jogait csorbítani a személyes szabadság nevében, amikor a világegyetem Legfőbb Urai is irgalmas tiszteletet tanúsítanak az akarat ezen előjogai és a személyiség kibontakozási lehetőségei iránt! A feltételezett személyes szabadságának gyakorlása során egyetlen lénynek sincs joga a létezés azon előjogától bármely másik lényt megfosztani, mely előjogokat a Teremtők adományoztak és amelyeket a hozzájuk hű társak, beosztottak és alárendeltek is kellő tiszteletben tartanak.

54:1.10 Az evolúciós embernek tán zsarnokokkal és elnyomókkal kell megküzdenie az anyagi szabadságáért a bűn és a gonoszság világán vagy a kezdetleges, fejlődő szférákon az első időkben, de nem így van ez a morontia világokon vagy a szellemszférákon. A háborúskodás a korai evolúciós ember öröksége, viszont a rendesen fejlődő polgárosodott társadalmak világain a testi küzdelem, mint a faji félreértések kiküszöbölésének módja,
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:47
Hatezer éves leletekre bukkantak az M76-os zalai nyomvonalán
terület teljes feltárása év végén kezdődött el.

Az ásatáson talált legkorábbi, 6000 éves leletek a középső rézkorból, régészeti korszak szerint a Balaton-Lasinja kultúra időszakából származnak. A feltárási területen edénytöredékeket, pattintott és csiszolt kőből készült szerszámokat, állatcsontból készült eszközöket, valamint nagy mennyiségű állatcsontot találtak.

A lelőhely nyugati részén megtalálták egy kora vaskori, a hallstatti kultúra időszakából származó település nyomait: házakat és a hozzájuk tartozó élelmiszer-tároló vermeket.

A 2500 éves edények töredékei mellett bronzból készült tárgyakra, ékszerekre, fegyverekre, használati eszközökre bukkantak. Két áldozati gödörből nagy mennyiségű edénytöredék és szarvasagancs került elő.

A leletekből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg egy rítus vagy vallási szertartás része volt, hogy az ünnepség után a teljes lakomakészletet gödrökben helyezik el és nem használják fel újra - magyarázta Eke István.

Hozzáfűzte: a feltárás
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 07:51
Érettségi - OH: véget értek az írásbeli vizsgák, június 7-től kezdődnek a szóbelik
Az írásbeli vizsgák előkészítéséhez az Oktatási Hivatal (OH) munkatársai 902 530 feladatlapot és 16 071 CD-t csomagoltak be 38 769 biztonsági fóliatasakba, és juttattak el az 1 183 helyszínre - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, a folyamat a hivatali munkatársak, a szállítmányozók, a járási hivatalok dolgozói és az intézményvezetők pontos munkájának, illetve a többlépcsős ellenőrzési rendszernek köszönhetően zökkenőmentes volt.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjai és a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára, ahol május 29-én reggel 8 órától már mind az 596 vizsgaanyag elérhető.

Az érettségizők a kijavított emelt szintű vizsgadolgozatokat június 5-én, a középszintűeket pedig a középiskola által megjelölt időpontban tekinthetik meg.

Az érettségi június 7-14. között 94 tárgyból, 176 helyszínen, 2 815 tantárgyi bizottság előtt több mint 41 700 emelt szintű szóbeli vizsgával
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 10:11
Dr. Papp Lajos : Nyílt levél a Magyar Nemzethez
védekezhetek azzal, hogy több mint ezer állat életét áldoztam fel, hogy emberek ne haljanak meg.

Tudom, hogy minden esetben hibáztunk:

nem volt meg a kellő tudásunk,

nem jól ítéltük meg a lehetőségeinket, a betegek teherbíró képességét,

fáradtak voltunk, és idő előtt föladtuk a betegért folytatott küzdelmet.

Röviden, gyarló emberi gyengeség okán emberéleteket veszítettünk el.

De: soha sem én, sem az általam irányított orvosok nem tagadták meg a hozzájuk fordulóknak a segítségnyújtást.

Betegnek a betegségről, az elhunytak haláláról mindig mindenkinek igazat mondtam.

Nem tettem különbséget ember és ember között semmilyen okból.

Nem árultam a gyógyítás lehetőségét. A legszegényebb is megkapta azt, amit a leggazdagabb.

Hálapénzt sokan nem adtak, sokaktól nem fogadtam el.

A betegektől kapott hálapénz egy részét munkatársaimnak adtam, döntő részét a betegeknek visszaadtam, mert több mint ezer
jupiter21, 2018. május 27. vasárnap, 08:23
Teremtés kezdete utolsó német-magyar emberi családdal
kirándulásokkal már, a medve figurájukat felvásárolták tőlem,mert nem volt pénzem, Jehova aranylabdája volt a kezében. Piroska volt még szőke hajjal, Oszwald Marika berendezésével, kék nadrágos nyúl, pingvin, Oroszország előtti emberek lakta világ egyik állati maradványaként, akinek a történelmét pingvines blúzban ismételték 1990-ben ismételt lemészárlásommal Földünnepével már, mert már készült a vas világ-Magyarország a Hunnia börtönnel, ahogyan itt össze vannak téve Föld óvása mellett világ-testvériségre a hozzájuk tartozó országokkal.
A jégvilág az emberek lakta Kelet népe után maradt jegesmedvével együtt feltételezés szerint.
A zeneszerzői a Bertalan utcai állandó szimfónikusoknak, karmestereknek, mint a Rákóczi téri Kocsisnak, ahogyan sokat kiabáltak neki sztársága alatt Mülleri baráti körével, pingvin zakót viselnek frakként, vagyis hordják magukon a bűnjelet.

Minden jelmez és baba be volt rendezve, mint Ica baba, amelyik Sütz Ila volt, Sári babája Kádár Sára Hajnalka elölről
kohlinka, 2018. április 26. csütörtök, 16:04
04. Urantia - 54. írás
könyörületes segédkezéssel.
(614.4) 54:1.9 Hogy merészeli a saját akarattal rendelkező teremtmény társainak jogait csorbítani a személyes szabadság nevében, amikor a világegyetem Legfőbb Urai is irgalmas tiszteletet tanúsítanak az akarat ezen előjogai és a személyiség kibontakozási lehetőségei iránt! A feltételezett személyes szabadságának gyakorlása során egyetlen lénynek sincs joga a létezés azon előjogától bármely másik lényt megfosztani, mely előjogokat a Teremtők adományoztak és amelyeket a hozzájuk hű társak, beosztottak és alárendeltek is kellő tiszteletben tartanak.
(614.5) 54:1.10 Az evolúciós embernek tán zsarnokokkal és elnyomókkal kell megküzdenie az anyagi szabadságáért a bűn és a gonoszság világán vagy a kezdetleges, fejlődő szférákon az első időkben, de nem így van ez a morontia világokon vagy a szellemszférákon. A háborúskodás a korai evolúciós ember öröksége, viszont a rendesen fejlődő polgárosodott társadalmak világain a testi küzdelem, mint a faji félreértések kiküszöbölésének
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:26
Mai evangélium – 2018. április 4.
Képen: Duccio: Út Emmauszba
..........
Amikor Jézus a kenyeret megtörte, felismerték őt a tanítványok
Húsvétvasárnap ketten a tanítványok közül egy Emmausz nevű faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan stádiumra (két-három óra járásnyira) fekszik. Útközben megbeszélték egymás között mindazt, ami történt. Míg beszélgettek és vitatkoztak, egyszerre maga Jézus közeledett feléjük, és hozzájuk szegődött. Ők azonban nem ismerték meg őt, mert látásukban akadályozva voltak. Jézus megkérdezte őket: ,,Milyen dolgokról beszélgettetek egymással útközben?" Erre szomorúan megálltak, és egyikük, akit Kleofásnak hívtak, ezt válaszolta neki: ,,Te vagy talán az egyetlen idegen Jeruzsálemben, aki nem tudja, mi történt ott ezekben a napokban?"
Ő megkérdezte: ,,Miért, mi történt?" Azok ezt felelték: ,,A názáreti Jézus esete, aki szóban és tettben nagy hatású próféta volt Isten és az egész
maroka, 2018. április 04. szerda, 09:55
Húsvétvasárnap 04.01
Addig ugyanis még nem értették meg, hogy Jézusnak fel kellett támadnia a halálból.
Ezek az evangélium igéi.

Vagy más evangélium, este mondott szentmisére:

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Húsvétvasárnap ketten a tanítványok közül egy Emmausz nevű faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan stádiumra (két-három óra járásnyira) fekszik. Útközben megbeszélték egymás között mindazt, ami történt. Míg beszélgettek és vitatkoztak, egyszerre maga Jézus közeledett feléjük, és hozzájuk szegődött. Ők azonban nem ismerték meg őt, mert látásukban akadályozva voltak. Jézus megkérdezte őket: ,,Milyen dolgokról beszélgettetek egymással útközben?" Erre szomorúan megálltak, és egyikük, akit Kleofásnak hívtak, ezt válaszolta neki: ,,Te vagy talán az egyetlen idegen Jeruzsálemben, aki nem tudja, mi történt ott ezekben a napokban?"
Ő megkérdezte: ,,Miért, mi történt?" Azok ezt felelték: ,,A názáreti Jézus esete, aki szóban és tettben nagyhatású próféta
maroka, 2018. április 01. vasárnap, 01:57
1/105
Képek, videók
Rövid időjárás jelentés!.
donmolnarmeister
2017. augusztus 05. szombat, 17:32
Időjárás jelentés
sanci81
2015. március 06. péntek, 17:45
1.Időjárás jelentés....jp
anci-ani
2012. június 26. kedd, 20:18
Időjárás jelentés!.jpg
anci-ani
2012. április 29. vasárnap, 09:06
időjárás jelentés
tomkomi
2006. szeptember 30. szombat, 15:38
ugyanott, ugyanakkor
majek
2009. augusztus 09. vasárnap, 20:02
Én ugyanakkor
tvsz
2007. április 08. vasárnap, 12:15
Jézus így szólt hozzájuk.
katalin_53
2017. augusztus 13. vasárnap, 20:28
Hozzájuk menni 01.jpg
chillik
2016. október 16. vasárnap, 03:06
Hozzájuk menni 02.jpg
chillik
2016. október 16. vasárnap, 03:05
Hozzájuk menni 03.jpg
chillik
2016. október 16. vasárnap, 03:05
Hozzájuk menni 04.jpg
chillik
2016. október 16. vasárnap, 03:04
Visszaút hozzájuk 01.jpg
chillik
2016. október 11. kedd, 05:26
Visszaút hozzájuk 02.jpg
chillik
2016. október 11. kedd, 05:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.