Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 00:57 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Flammerné Molnár Edit
tovább!


ÁGI NAGY BÁNATA

Áztatja könny az orcádat,
Gondolatod ég felé szárnyal.

Isten testvéreidet nagyon szerette,
Nemrég őket ezért magához vette.

A mennyország kapuja tárva várta őket.
Gyönyörű világba kerültek el tőled.

Barátnőm! Ne sírj, hisz nem hagytak el téged!
Átkarolják vállad, s óvják minden lépted.

Nem láthatod őket, de tudd és érezd,
Angyalként is szeretnek nagyon téged.

Testvéri szeretet mi hozzájuk köt végleg,
Akiket szeretünk, örökké a szívünkben élnek.

/2008. szeptember 18. Barátnőmnek vigaszként testvérei halála miatt


BARÁTNÉMNEK

Boldog, s gyönyörű nap virradt ránk.
A nap is előbújt, s
menusgabor, 2018. szeptember 29. szombat, 18:00
H.Kohut Katalin: Férfi becsület (Vilma-Béla párbeszéd)
legtehetségesebb volt minden művészeti ágból, időmértékesen beszélt, s neki volt a legszebb énekhangja a világon.
- Nem restelltek ennek ellenére a fényevésen tartott áldozatok példájából tanulni, nemesedni, emberré válni, ahogyan Weöresék előre készültek Jékelyékkel arra, hogy egyetlen nagy közös áldozásukkal megváltják egész Keletet és a cigányságot.
- Egész India benne van akkor, végtelen a tisztulásuk....
- Így van, drága Vilmám, már 1956. óta tart a Hunnia börtön elme ember áldozása, a hozzájuk tartozó országok és népek semmit sem tudtak arról, mi az a vasfüggöny, hogy itt vannak az elme kommunisták, s hogy egymás után valamennyi kommunista korát a történelemnek végrehajtották a gyerekeken 1989-ig, a Táncdalfesztivállal már másodszor zárva le az országot, s hogy Szovjetúnióban Putyin miskolci berendezésű nemi csapásokból álló felszabadító hadserege várakozik. A régebbi orosz kommunistáknak 1956-ban még a szívüket is kivájták a Rákóczi térrel, mert a börtönbe zárták a Hunnia elme bűnözőit
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 13:07
H.Kohut Katalin: Ikebana
mindenkit. Mikor eljött meglátogatni engem ide, megérkezés után mindig pukedlizett egyet, majd eldalolta a nekem írott köszöntőjét. Különösen nyáron szerette a hegyet, minden fának, bokornak, virágnak szerzett külön dalocskát, ezeket előadva élt boldogan a természet között. Különösen a Nap-himnusza volt megható. Nyáron a gesztenyeszín haját mindig a Nap elé ülve szárította, hogy kiszívja még világosabbra szép fürtjeinek színét. Fenyőzöld szemeivel szívesen fotózkodott a fenyvesek előtt, olyan volt, mintha hozzájuk tartozott volna, belőlük született volna.
- De hát mi történt vele? - faggattam óvatosan az öreget, akinek szemei homályossá váltak az emlékek súlya alatt.
- Meghalt tavaly júliusban, pontosan ezen a napon, hetedikén. Ott találtam rá az óriás margaréták között a hegyi tisztáson, egyik kedvenc helyén. Olyan volt, mintha csak aludna, el sem hittem, hogy már nem él. Megszakadt a szíve. Kezeiben találtam egy táviratot, melyet Londonból küldtek neki címezve, hogy a vőlegénye erőszakos támadás
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:42
Kulturális örökség napjai - Vaskori kalandozások Keszthelyen
"leletmustrával" egybekötött előadásokra várják a látogatókat. Eke István, a Göcseji Múzeum régésze és Havasi Bálint a Keszthely és környékének vaskoráról szóló prezentáción a legújabb ásatási eredményeket is ismerteti.

A Keszthely és Fenékpuszta mellett - a tervezett M76-os gyorsforgalmi út zalai nyomvonalán - végzett ásatásokon számos kora vaskori emlék került elő. A lelőhely nyugati részén megtalálták egy kora vaskori, a hallstatti kultúra időszakából származó település nyomait: házakat és a hozzájuk tartozó élelmiszertároló vermeket. A múzeumban a látogatók a legújabb restaurált leleteket is megtekinthetik.

Simmer Lívia, a Göcseji Múzeum régésze a 2016-ban közösségi támogatással megvalósult Zala megyei pálos kolostorok régészeti kutatásairól tart előadást és bemutatja az ásatáson előkerült régészeti leleteket.

A programokról részletes információk olvashatók a www.balatonimuzeum.hu oldalon.

A kulturális örökség napjai országos programsorozathoz a Zala megyei Páka is csatlakozott:
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 08:31
A Javasnaptár a mai hagyományokról:
sértetlen szűzföld.
Ahogy a királylány elraboltatik és az alvilágba jut, hasonlóképpen kerül Kisasszony minden évben ősszel az alvilágba, ahogy az ilyenkor zajló vetés során a mag a föld alá. Földanya, az élet anyja és táplálója pedig méhében kihordja és minden évben újraszüli leányát, meghozza termését, hasonlóan ahhoz, ahogy ő a halottak befogadója is, hogy azután újraszülje őket. A kozmikus és természeti erők működésére, törvényszerűségeire vonatkozó meglátások, összefüggések nyomán hajdan hozzájuk kapcsolt mágikus értelmű szokások és szertartások a növényi, az állati és az emberi világ megújulását, felpezsdítését, az élet tovább folytatódását szolgálták. A magyar ,,földművelési hagyományban" szinte szétválaszthatatlanul sok az általános európai elem, talán azért, mert az első földműves, a folyamközi (mezopotámiai) kultúra eredményei, szimbólumai eljutottak Eurázsia számos népéhez, avagy még valószínűbben azért, mert a föld művelése, a szántás, a vetés, az aratás és a hozzájuk
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:03
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Szárazföldünk északnyugati, északi területei fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra arrafelé, valamint a hozzájuk tartozó frontok mentén - Német- és Lengyelországon át egészen az Alpokig - erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor Kelet- és Dél-Európa időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk keleti és déli vidékein többnyire 28 és 35 fok között alakul. Nyugaton és északon már hűvösebb van, ott 18 és 24 fok között változik a csúcshőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medencét is eléri a fent említett hidegfront, majd vonul kelet felé, de közben fokozatosan gyengül, feloszlik.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------

Pénteken eleinte gomolyfelhős, napos idő lesz, majd a Dunántúlon, illetve az
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:07
Időmetszetek - archív fotóválogatás
Az M3 csatornán éjjelente/hajnalonta láthatók az MTVA/MTI fotóarchívumából készült tematikus fotóválogatások, a hozzájuk tartozó szöveges információkkal és zenei aláfestéssel.

Láttam néhányat. Érdekesek. Kár, hogy olvasni kell hozzá az infokat, ráadásul fehér betűkkel, a kép élvezhetőségének romlása mellett. Nagyon elfáradtam benne én is, a szemem is.
azenujsagom, 2018. július 22. vasárnap, 06:11
Bajban a világ egyik legelszigeteltebb népcsoportja
mezőgazdaságot sem ismerték. Rendkívül ellenségesen viszonyultak az idegenekhez, többször előfordult, hogy nyilaikkal támadtak a szomszédos településekre.

Az elmúlt időszakban azonban jelentősen fellendült a turizmus a dzsaravák lakóhelye közelében, és évezredek változatlansága után nagymértékben megváltozott az őslakosok életformája. A párszáz fős népcsoport már nem ellenséges az idegenekkel, többen megtanultak hindiül, és már inkább turistalátványosságnak számítanak, évente több ezren látogatnak el hozzájuk.

Az évezredeken keresztül magát halászatból és vadászatból fenntartó törzs tagjai már gyakran a turistáktól kéregetnek élelmet, dohányt, és az egyik helyi emberjogi aktivista szerint már alkoholt is hoznak nekik ajándékba. A dzsaravák lakóhelyénél építettek egy kétsávos főutat, amelynek nagy szerepe van a korábbi életmódjuk feladásában. A nyitásuk negatív következményekkel is járt, például a törzs több tagja is kanyarós vagy maláriás lett, amelyek addig teljesen ismeretlenek voltak
schuro, 2018. július 13. péntek, 21:04
Kerner Mariann
saját félelmeikkel, démonaikkal.
...akik elfogadják a csata veszteségét, és mennek bátran tovább.
... akik hisznek az álmaikban, és, mert hisznek benne valóra váltják azokat.
... akik bátran átölelik az árnyékot, mert tudják, a fény-kedvest ölelik így.
A jövő azoké, akik tudják honnan jöttek, és tudják merre tartanak.
A jövő azoké, akik simogatnak, ahol más üt.
A jövő azoké, akiknek tenyeréből minden kieshet, kicsúszhat, mert ők tudják, csak azt veszíthetik el, ami nem hozzájuk tartozik.
... akik nyitott szívvel élnek az ökölbe szorított világban.
A jövő azoké, akik tudják, hogy mindig minden értünk történik. Tudják ezt az esős, örömtelen napokon, és tudják ezt a rivalda fényben.
A jövő azoké, akik a zsibongó, lázadó tömegben meglelik belső békéjüket.


KARÁCSONYI ÉNEK (Dickens nyomán)

Hó lepte el a várost,
menusgabor, 2018. július 06. péntek, 20:00
Érdekesség
található állomásokon lehet felvenni a kerékpárokat.

Abu Dhabi a művészetek és a kultúra elkötelezett híve. Szeretne minél több látogatót vonzani múzeumaiba és kiállítótermeibe. Éppen ezért épül Louvre és a Guggenheim múzeum is egy művészeti komplexum részeként. Azt remélik, hogy legalább annyi látogató keresi majd fel az ő Louvre-jukat, mint az eredetit Párizsban, ezzel rengeteg turistát a városba csalogatva.

Bár Abu Dhabiban a világ összes luxushotel lánca képviselteti magát, a hozzájuk tartozó étterem különlegességekkel, egyre jobban terjed az utcai ételárusítás és a gyorsétterem láncok is jelen vannak a városban. Ételfesztivált is tartanak, ahol a különleges éttermektől a streetfoodig minden kipróbálható.

Ha olyan luxusautókat szeretnénk látni, amelyek még nyilvánosan nem is vásárolhatók meg, Abu Dhabi utcáin biztosan felfedezhetünk belőlük néhányat. A Ferrarik, Maseratik, Lamborghinik látványa pedig mindennapos bármerre is járunk a városban.

Dubai, Abu Dhabi
kirscha, 2018. június 26. kedd, 22:06
Az Urantia könyv - 54. írás
könyörületes segédkezéssel.

54:1.9 Hogy merészeli a saját akarattal rendelkező teremtmény társainak jogait csorbítani a személyes szabadság nevében, amikor a világegyetem Legfőbb Urai is irgalmas tiszteletet tanúsítanak az akarat ezen előjogai és a személyiség kibontakozási lehetőségei iránt! A feltételezett személyes szabadságának gyakorlása során egyetlen lénynek sincs joga a létezés azon előjogától bármely másik lényt megfosztani, mely előjogokat a Teremtők adományoztak és amelyeket a hozzájuk hű társak, beosztottak és alárendeltek is kellő tiszteletben tartanak.

54:1.10 Az evolúciós embernek tán zsarnokokkal és elnyomókkal kell megküzdenie az anyagi szabadságáért a bűn és a gonoszság világán vagy a kezdetleges, fejlődő szférákon az első időkben, de nem így van ez a morontia világokon vagy a szellemszférákon. A háborúskodás a korai evolúciós ember öröksége, viszont a rendesen fejlődő polgárosodott társadalmak világain a testi küzdelem, mint a faji félreértések kiküszöbölésének módja,
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:47
Hatezer éves leletekre bukkantak az M76-os zalai nyomvonalán
terület teljes feltárása év végén kezdődött el.

Az ásatáson talált legkorábbi, 6000 éves leletek a középső rézkorból, régészeti korszak szerint a Balaton-Lasinja kultúra időszakából származnak. A feltárási területen edénytöredékeket, pattintott és csiszolt kőből készült szerszámokat, állatcsontból készült eszközöket, valamint nagy mennyiségű állatcsontot találtak.

A lelőhely nyugati részén megtalálták egy kora vaskori, a hallstatti kultúra időszakából származó település nyomait: házakat és a hozzájuk tartozó élelmiszer-tároló vermeket.

A 2500 éves edények töredékei mellett bronzból készült tárgyakra, ékszerekre, fegyverekre, használati eszközökre bukkantak. Két áldozati gödörből nagy mennyiségű edénytöredék és szarvasagancs került elő.

A leletekből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg egy rítus vagy vallási szertartás része volt, hogy az ünnepség után a teljes lakomakészletet gödrökben helyezik el és nem használják fel újra - magyarázta Eke István.

Hozzáfűzte: a feltárás
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 07:51
1/104
Képek, videók
flammerné molnár edit 201
astropapa58
2010. március 05. péntek, 09:13
flammerné molnár edit1224
astropapa58
2009. december 25. péntek, 11:15
Mennyország kapuja.JPG
angyalcsillag
2012. május 14. hétfő, 19:39
mennyország kapuja
tanzen
2007. március 04. vasárnap, 18:11
Emléked szívünkben ég
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:52
Isten a szívünkben
sacimama
2016. augusztus 06. szombat, 22:24
Hazaszeretet szívünkben.p
anci-ani
2014. március 26. szerda, 10:34
Hazaszeretet szívünkben -
anci-ani
2014. március 25. kedd, 16:05
EMLÉKED SZÍVÜNKBEN ÉL.gif
marika6668
2014. január 02. csütörtök, 00:08
Emléked szívünkben.jpg
zsofi0413
2013. október 16. szerda, 13:56
emléked szívünkben őrizzü
katarina024
2012. március 21. szerda, 08:30
Szívünkben mindig él...
anci-ani
2011. október 24. hétfő, 23:25
Amit a szívünkben érzünk
anitahajdu
2011. augusztus 28. vasárnap, 10:38
Emléked szívünkben.jpg
mester126mari
2011. május 25. szerda, 14:43
Szívünkben Emléked élni f
kiskirro
2011. május 15. vasárnap, 13:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.