Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 05:53 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
kísérletet?
- 1982. augusztus 11-én indultam el Zágonból gyalogszerrel, az út Felső-Háromszék, Moldova, Dobrudzsa, Bulgária, Trákia és Kis-Ázsia tájain vezetett volna át Macarköybe, amelyet magyar falu néven tartanak számon. A török határon nem engedtek át, mivel nem volt román vízumom. Kisebb szakaszokra lebontva, évről évre közelebb jutottam a célhoz. Amíg készültem a következő útra, száz kilométereket gyalogolva, lassan belém ivódott: míg él az ember, ne hagyja magát! A bolgár határig (566 km) 3 év alatt jutottam el. 1985-ben gyalogoltam át Bulgáriát (402 km). 1986-ban ismét Zágonban voltam, s mivel törökországi utam ekkor sem engedélyezték, elindultam gyalog Nagyváradra Erdővidéken a Küküllők dombvidékén, az Erdélyi Mezőségen, Szamoshátságon, Szilágyságon át. 1989-ben a Nagykároly melletti Bályokból indulva legyalogoltam a Tasnád-Szatmárnémeti útvonalat is. Közben 1987-ben a kommunista hatalom áthelyezett a Csíkszeredától 7 kilométerre lévő csíkszentkirályi általános iskolába. A hatalom
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 07:42
Szobanövények táplálása
nevelése.

Mikor kell feltétlen trágyázni őket?
A beltéri növények táplálásának szükségessége elsősorban arra a tényre vezethető vissza, hogy az a terület, ahonnan tápanyagot tudnak felszívni, meglehetősen kicsi. Még akkor is igaz ez, ha egy virágot nemrég ültettünk át egy nagyobb cserépbe. Pár hónapnyi idő elég ahhoz, hogy felélje az adott földben lévő tápanyagokat, így igényelve a trágyázást. A tápanyaggal való ellátás alól egy kivétel van, ez pedig a növények nyugalmi időszaka. Ezen idő alatt semmi szükség a kiegészítő trágyázásukra.

Ezek azok a jelek, melyekkel a növény jelzi, azonnali tápanyagellátásra van szüksége: lassú növekedés, gyenge, vékony szár, lehulló levelek, teljes virágtalanság. Jobb, természetesen, nem megvárni, amíg a növény ebbe az állapotba kerül. De melyek azok a természetes módok, amivel otthoni körülmények között trágyázhatjuk meg szobanövényünket?

Beltéri növények trágyázása
1. Többszörösen felhígított tea és kávé
Amikor legközelebb
irmus, 2018. április 19. csütörtök, 17:23
Propolisz - Isten ajándéka
pattanás, kéz-, láb-, köröm-, gombafertőzésénél, viszketés esetén, tyúkszem fájdalom esetén stb.

A tinktúra minden olyan problémánál kipróbálható, ahol egyéb természetes gyógyszerek nem értek el hatást, vagy nem kielégítően.

Propolisz tinktúra fogyasztása:

A gyógyulás ill. az állandó egészséges állapot fenntartása érdekében rövidebb hosszabb kúrát kell végezni. Általában egy felnőttnek egy kondicionáló kúrához elegendő 2 dl tinktúra elfogyasztása kb. 7-8 hét alatt. Kisebb betegségeknél, egyensúlyzavaroknál, fertőzéseknél 3-4 dl tinktúrát kell elfogyasztani .

Hosszantartó betegségeknél, elváltozásoknál vagy olyan esetben, amikor a betegség nem gyógyítható csak nagy mértékben csökkenthető a káros folyamat, akkor hosszabb kúra folytatható. Ilyen betegségek pl. érelmeszesedés, csontmeszesedés, érszûkület, régóta meglévő izületi és reumatikus bántalmak, nehezen gyógyítható daganatos és gyulladásos megbetegedések, a szervezet
yaskane, 2018. április 16. hétfő, 08:56
A szövetség törvénye bevésve
szövetség jelképe volt. Az asztal megerősítette az Úr és Izrael összetartozását.
Mózes azután azt a parancsot kapta az Úrtól, hogy menjen még magasabbra a hegyen. Hét napig kellett ott várnia Mózesnek, aztán a hetedik napon megszólította őt az Úr a felhő közepéből. Ez volt az a pillanat, melyről énekelünk: ,,Emeld fel szíved, füled nyisd meg / Te kemény nyakú Izrael! / Isten parancsolatát értsd meg, / Törvényeire figyelmezzél" (Református Énekeskönyv 473:1).
A nép ott reszketett a Hóreb alatt, amikor a Sinait villámlások vették körül.
Mózes megkapja a törvényt két kőtáblán. Igaz, a törvény már benne van a szövetség könyvében, Izrael az egész szövetség könyvének összefoglalását kapja most kőbe vésve. Az írás a szövetség könyvében elhalványulhatott, a kimondott szavak elfelejthetők, a kőbe vésett szavak azonban maradandóak.
Ezek a szavak egykor be voltak írva Ádám és Éva szívébe, de a bűneset folytán kitöröltettek onnan, most viszont előkerültek, kőbe vésettek, irányelvként a
kalmanpiroska, 2018. április 12. csütörtök, 07:19
03. Urantia - 53. írás
Megígérte a Bolygóhercegeknek, hogy világukat legfőbb megbízottakként irányíthatják. Nem ismerte el a jogalkotó tevékenységek székhelyének a csillagvilági központot és érvénytelennek tekintette az igazságszolgáltatási eljárásoknak a világegyetemi fővárosban való lefolytatását. Amellett érvelt, hogy mindeme kormányzati feladatköröket a csillagrendszeri fővárosokba kell összpontosítani, továbbá fel kell állítani azok saját törvényhozói testületét, és meg kell szervezni azok saját bíróságait Sátán felügyelete alatt. Úgy rendelkezett, hogy a lázadó világok hercegei hasonlóképpen cselekedjenek.
(604.5) 53:4.3 Lucifer egész igazgatási testülete egységesen átállt és nyilvánosan esküt tettek, mint a ,,felszabadított világok és rendszerek" új vezetője kormányának tagjai.
(605.1) 53:4.4 Noha korábban két lázadás is volt a Nebadonban, azok távoli csillagvilágokban törtek ki. Lucifer szerint e felkelések azért voltak sikertelenek, mert az értelmek többsége nem követte a vezetőit. Amellett érvelt,
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:25
József Attila: A hetedik
A hetedik

E világon ha ütsz tanyát,
hétszer szűljön meg az anyád!
Egyszer szűljön égő házban,
egyszer jeges áradásban,
egyszer bolondok házában,
egyszer hajló, szép búzában,
egyszer kongó kolostorban,
egyszer disznók közt az ólban.
Fölsír a hat, de mire mégy?
A hetedik te magad légy!
Ellenség ha elődbe áll,
hét legyen, kit előtalál.
Egy, ki kezdi szabad napját,
egy, ki végzi szolgálatját,
egy, ki népet ingyen oktat,
egy, kit úszni vízbe dobtak,
egy, ki magva erdőségnek,
egy, kit őse bőgve védett,
csellel, gánccsal mind nem elég, -
a hetedik te magad légy!
Szerető után ha járnál,
hét legyen, ki lány után jár.
Egy, ki
erzsikepuskas, 2018. április 10. kedd, 14:09
Zöldségeket termesztenek az Antarktiszon
keringető hálózatot, egy speciális tápanyagellátó rendszert, illetve LED-eket használnak a zöldségek gondozásához. Emellett a laboratóriumban folyamatosan ellenőrzik a szén-dioxid szintjét.

Paul Zabel, a projektben dolgozó mérnök szerint a zöldségek magjait februárban ültették el. Később adódtak problémák, a rendszer például kisebb leállásokat produkált, ráadásul a termesztés időszaka alatt óriási vihar sújtotta az állomás környékét. Végül azonban sikerült megfelelően gondozniuk a növényeket.

A projektet koordináló Német Űrrepülési Központ (DLR) szerint májusig hetente 4-5 kilogramm zöldséget takaríthatnak majd be a szakértők. A különböző kutatócsapatoknak már korábban is sikerült meglepő körülmények közt zöldségeket termeszteniük - 2015 óta például a Nemzetközi
schuro, 2018. április 09. hétfő, 21:22
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2018-04-06)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Gyöngédség hatja át.

7 - Hét - Titok, varázslat, intuíció, tudatalatti

A mágia és a misztika, a hermetikusok és a táltosok szent száma egyaránt ez. A mozgás dinamikáját hordozza, most, ebben az életszakaszban nem lehet megállni! A legteljesebb boldogság jelképe. A hetes jelezhet misztikus tudást. Spirituális felismerés lehetőségét hordozza. A lelkünkből fakadó dolgokat hozza felszínre - a vágyak megvalósításáról szól. Ha hetedikén kapod meg, akkor ma alkoss valami különlegeset, jósoltass magadnak, vagy végezz valamilyen rituálét. Ha hetedikén kapod ezt a kártyát, hatása fewww.harmonet.hu/josdalerősödik.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A Bibliában a hetedik
agica2004, 2018. április 07. szombat, 13:12
Miért írnak ilyen gané módon újságcikkeket az újságírók?
kor¬rum¬pá¬lá¬sára ha¬tal¬mas össze-get ka¬pott a Job¬bik. A párt¬igaz¬gató és a gaz¬da¬sági igaz¬gató tás¬ká¬ban hord¬ják el a pénzt Si¬micska iro¬dá¬já¬ból.
Simicska-pénzben fürdik a Jobbik. A párt törvénytelen, fekete kasszájának kezelői, Szabó Gábor pártigazgató és Schön Péter gazdasági igazgató, hetente kétszer mennek Simicskához az újabb meg újabb milliókért. Budapesti irodájában, a XI. kerületben, a Radóc utca 8. szám alatt személyesen keresik fel a milliárdost, aki bankkártyákat és tisztára mosott készpénzt ad át nekik.
Bizonyítékok állnak rendelkezésre, jobbikos informátorok és fotók tanúsítják, hogy Vona Gábor megbízottai tömött táskákban, hetente több alkalommal viszik el a pénzt Simicskától a Radóc utcai irodából. A milliárdos hatalmas összeget, vagyonának 10 százalékát, 4 milliárd forintot bocsátott Vona Gábor rendelkezésére.
Az Origóhoz fotókat juttattak el a pénzszállítás
brumteso, 2018. április 04. szerda, 13:01
A FÉLELEM MÁSIK OLDALÁN - A bátorság tanulható
Másképp csak nyaktörő mutatvány lenne, amit csinál, ami nem túl jövedelmező.

Vannak félelmek, amelyek irreálisnak vagy túlzottnak bizonyulnak, ha alaposabban megvizsgáljuk őket. Gyakran ezek
a múltban gyökereznek, és még a szüleink adták át őket nekünk. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy egy félelem megalapozott-e, vitassuk meg egy jó baráttal, egy coachcsal vagy egy terapeutával, és tisztázzunk néhány kérdést: Minek kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy az elkövetkezendő két éven belül a híd alatt kössünk ki? Milyen hiedelem áll a félelem mögött, és hol tanultuk ezt? Vannak olyan emberek, akik megtettek hasonló lépést? Néha a választ magunkban is megtaláljuk, általában egy hosszú séta vagy meditáció alkalmával.

ÍGY GYŐZZÜK LE A STRESSZT! 8 STRESSZŰZŐ HOBBI
HA A FÉLELEM KICSÚSZIK A KEZÜNK KÖZÜL
Időnként elveszítjük a kontrollt a félelmeink felett. Gyorsan növekszik a pánikrohamokkal és szorongással küzdő emberek száma. Ez ma a leggyakrabban diagnosztizált mentális
tinka1951, 2018. április 04. szerda, 06:19
Húsvéti vigília, Urunk feltámadásának ünnepe 0331
fölött.
Isten szólt: ,,Legyen világosság", és meglett a világosság. Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől. A világosságot nappalnak nevezte Isten, a sötétséget pedig éjszakának. Aztán este lett és reggel: az első nap.
Isten újra szólt: ,,A vizek közepén keletkezzék szilárd boltozat és alkosson válaszfalat a vizek között." Úgy is lett. Isten megalkotta a szilárd boltozatot, és elválasztotta vele a boltozat fölötti és a boltozat alatti vizeket. Isten a boltozatot égnek nevezte. És este lett és reggel: második nap.
Isten ismét szólt: ,,Gyűljenek össze az ég alatti vizek egy helyre és emelkedjék ki a száraz." Úgy is történt. Isten a szárazat földnek nevezte, az összefolyt vizeket pedig elnevezte tengernek. És Isten látta, hogy ez jó.
Akkor megint szólt Isten: ,,Teremjen a föld zöldellő növényeket, amelyek termést hoznak, fákat, amelyek magot rejtő gyümölcsöt teremnek a földön." Úgy is lett. A föld
maroka, 2018. március 31. szombat, 00:44
Kacsó Sándor: Kívül a kerítésen
Kacsó Sándor:

Kívül a kerítésen

Nem, doktor úr, ezt kopogtatással,
Sem hallgatással nem észlelheti;
A két tüdőszárny s mind a többi szerv
Dolgát ma még csak rendben megteszi.
A szív is marsol ma még rendesen . . .
Más baj van itt a mélyben, ideben.

Most pénteken csak múlt el egy hete,
Hogy séta közben láttam valamit.
Semmiség volt? Tán az mindenkinek,
Kit tűrő sorsa már-már megvakít,
De nem nekem, kit vágy űz untalan
E kába térben keresni magam.

Csak egy virág volt? Oh nem, doktor úr,
Hallgassa meg csak mennyi volt nekem !
Amint élőmbe dobta, rossz napom,
Úgy húzta földre bús tekintetem,
Mint rabot lánca, ha vesztve ideget,
Láncos lábbal tesz hiú kísérletet.

Lehulltam én is. Nincs miért tovább
Szaladni balgán. Amit láttam ott,
Az példa vont s a dermesztő hogyan,
Hogy néma kínban néztem a gyomot
S a gyom között, jaj, mint a szélütött
Néztem, mi van a
marcyt, 2018. március 29. csütörtök, 07:58
1/748
Képek, videók
0 c soportkép Nagyváradró
lovaszmarika
2014. május 22. csütörtök, 16:57
Erdélyi mezőség
adakaleh
2007. január 25. csütörtök, 11:27
Játék a határon.jpg
chillik
2016. november 18. péntek, 04:36
határon túliak.jpg
meki77
2016. augusztus 28. vasárnap, 15:07
határon20922.jpg
maroka
2015. szeptember 22. kedd, 18:47
O.V.Ukrán határon.jpg
agica2004
2014. február 24. hétfő, 18:51
Örház az Ezeréves-határon
farkas1945
2014. január 06. hétfő, 13:06
Sötétedik a határon....jp
farkas1945
2013. január 28. hétfő, 12:05
Az 1000 éves határon- Rák
deaktibor
2008. november 28. péntek, 20:02
Olasz-Osztrák határon
csenerezi
2008. augusztus 30. szombat, 12:47
Az ezereves hataron
deaktibor
2008. július 27. vasárnap, 15:55
a határon túl
paniko
2007. július 01. vasárnap, 20:20
Vigasság a határon
lenzo
2006. december 31. vasárnap, 17:30
Lett-észt határon
pecsioszi
2006. augusztus 20. vasárnap, 16:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.