Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:27 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nyári jégverés sújtotta Megyaszón segít a Magyar Vöröskereszt
Tájékoztatásuk szerint az elmúlt hetekben minden olyan ingatlant felmértek, amelyre új tetőt kell húzni.

A mostani, 12 millió forint értékű adományt szeptember utolsó hetében újabb követi, akkor 183 család kap majd élelmiszer- és tisztítószercsomagot, több mint egymillió forint értékben.

A zivatarral érkező jégeső június közepén fél óra alatt hatalmas rombolást végzett a településen: letarolta a tetőkről a régi palákat, leszaggatta a cserepeket. A falu 767 ingatlanából 545 sérült meg. Bár többen saját erőből nekifogtak a helyreállításnak, és félig vagy egészen be is fejezték, még sokan vannak olyanok, akiknek erre segítség nélkül nincs lehetőségük.

Korábban az Ökumenikus Segélyszervezet is segítette tetőfedőanyaggal a vihar- és jégkárokat szenvedett községet.
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 17:03
Taskenti tenisztorna - Babosék a negyeddöntőben
Az első helyen kiemelt kettős - amely bő egy hete Quebecben diadalmaskodott - a nyolcaddöntőben 1 óra 11 perc alatt verte az orosz Anna Blinkovát és Alla Kudrjavcevát.

Egyesben a másodikként rangsorolt Babos, aki 52. a világranglistán, a svéd Johanna Larsson (89.) ellen kezd az üzbég fővárosban.

Eredmények (a torna honlapjáról):

páros, 1. forduló (a nyolc közé jutásért):

---------------------------------------Babos, Hlavackova (magyar, cseh, 1.)-Blinkova, Kudrjavceva (orosz) 6:1, 7:5
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 13:42
Agyunk tornáztatása
valami újat tanulhatsz. Így nem csak edzed, hanem táplálod is elmédet. Mert az agy is olyan, mint egy motor - üzemanyagra van szüksége.
5.Mozogj
Az agytorna korántsem zárja ki az izmok edzését. Nem titok, hogy a testmozgás nem csak a testnek, hanem az agynak is jót tesz. A Georgia Egyetem Mozgástudományi Intézete arra a következtetésre jutott, hogy már egy 20 perces testmozgás is segíti az agy működését. Mozgás, magasabb szívfrekvencia, több vér (így oxigén) az agyban - ilyen egyszerű ez. Mozgás alatt ugyanakkor hormonok is szabadulnak fel a testben, ami a relaxációt, a tanulást, és az idegi jelátvitelt is javítja.
6.Hidratáld magad bőségesen
Az agy 90%-a víz, úgyhogy ajánlatos minél többet fogyasztani. Az optimális napi folyadékmennyiség a testtömeg minimum 5%-a. Amikor a szomjúságérzet jelentkezik, az agy már 10-20 perce nem működik optimálisan. Ez azért van, mert a szomjúságérzet sokkal később tudatosul, mint ahogy azt az agy sejtszinten érzékeli. Tehát törekedjünk még azelőtt inni,
aranyag, 2017. szeptember 20. szerda, 11:58
Gyógynövények
merevvé válik, és kialakulnak a meszes plakkok. Az erek eltömődése magas vérnyomáshoz, súlyos szív- és érrendszeri betegségekhez vezet, ezért fontos, hogy a krónikus panaszokat megelőzzük.

Az érelmeszesedés a magas koleszterinszint velejárója, ezért fontos, hogy a vérzsírszint normalizálása mellett a szívet és az ereket is erősítsük.
A koleszterinszint csökkentésére a népgyógyászat az ösztörűs és az orvosi veronika, valamint a tyúkhúr teáját ajánlja. Napi egy csésze tyúkhúrtea néhány hét alatt jelentősen csökkenti a koleszterinszintet. Reggel éhgyomorra fogyasszuk. A teát a szokásos módon forrázással készítsük.

Gyógynövényből készült teák fogyasztásával sokat tehetünk érrendszerünk védelmében.

Az érrendszer karbantartásáról is gondoskodjunk, erre az egyik leghatásosabb gyógynövény a galagonya virágos ágvég, amely rugalmasan tartja az erek falait, hogy a vér nyomásának megfelelően tágulhassanak-szűkülhessenek. Emellett szívritmust szabályoz, szívideget nyugtat. Teát a
horvathnemagdi, 2017. szeptember 17. vasárnap, 08:22
Katonára támadt egy késsel felfegyverzett férfi Párizsban
A katona - aki az Őrszem (Sentinelle) nevű terrorellenes művelet keretében járőrözött a Chatelet metrómegállónál - gyorsan lefegyverezte támadóját, így senki nem sebesült meg - tették hozzá.

A nyomozás első szakaszában kiderült, hogy a késsel felfegyverzett férfi Allahhal kapcsolatban mondott valamit, amikor a katonára vetette magát.

Hivatalos források szerint a férfinak korábban nem volt dolga a rendőrséggel, nem állt megfigyelés alatt.

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított eljárást, az ügyészség terrorelhárítási részlege egyelőre nem foglalkozik vele.

Franciaországban idén hetedik alkalommal támadtak rá a terrofenyegettség miatt az utcán szolgálatot teljesítő katonákra, akik a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége elleni 2015 januárban végrehajtott terrortámadás óta segítik a rendőri erőket a terrorkészültség biztosításában. Legutóbb augusztus 9-én gépkocsival hajtott egy férfi hat járőröző katona közé a Párizshoz közeli Levallois-Perret városban.

Florence Parly
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 10:01
Két hét múlva kezdődik az OFF-Biennále Budapest
Mint két éve, az OFF idén sem pályázik magyar állami forrásokra, és kívül marad a magyar állam művészeti intézményein. Az első biennálétól azonban több ponton is különbözik az idei kiadás: kevesebb programmal, de több új, az OFF-Biennáléra létrejött magyar és nemzetközi produkciót mutat majd be, Gaudiopolis 2017 - Az öröm városa címmel - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.

Mint felidézték, Gaudiopolis a 2. világháború végétől 1950-ig létezett gyerekköztársaság, a nevelődés, a játék és a közösségépítés modellértékű kísérlete volt: Sztehlo Gábor evangélikus lelkész árvaházából demokráciamodell lett, ahol a gyerekek alkották meg saját köztársaságuk szabályait.

Az OFF-Biennále Budapest szinte összes projektje valamiképp a Gaudiopolis által felvetett kérdésekre reflektál. Közösség, felelősség, demokrácia, a romokon való építkezés témáit járja körül, válaszokat keresve a ma krízishelyzeteire, és azt kutatva, ebben mi lehet a művészet, a játék és az öröm szerepe - számoltak be a szervezők.

A
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 18:14
Ha avokádót veszel, pokolra jutsz
ismeri, sétányok, nagyrét, Palatinus strand, Hajós Alfréd uszoda, Nagyszálló, Zenélő szökőkút, miegyebek. Évente kétszáz margitszigetnyi erdőről beszélünk, csak az avokdó miatt, csak egy tartományban. Egyszerűbb példa is van: két darab Eger város, vagy kétharmad Kecskemét. A kis barnászöld golyó miatt. Nálunk lekerült az étlapról.

Az erdők 30-40 százalékát kifejezetten az avokádótermesztés miatt irtják ki.“ 2001 és 2010 között a mexikói avokádótermelés megháromszorozódott, ugyanis ez idő alatt például az amerikai exportigény tízszeresére duzzadt, Kínába pedig minden egyes évben 200 százalékkal több gyümölcsöt szállítanak.

Szóval ezeknek a fényében kell eldöntenünk, hogy mennyit eszünk ebből az egyébként szuper, de sajnos az évek során valóban hírhedtté vált gyümölcsből.

Én azt javaslom, hogy csak akkor vegyél avokádót, amikor itthon szó szerint a fű sem nő, vagyis télen, amikor csak import zöldségek és gyümölcsök közül lehet választani. Egyébként is a legjobb a
anna4459, 2017. szeptember 12. kedd, 16:37
Te tudtad?
Levélben kaptam....

TUDTAD?A barna szem valójában a felszín alatt kék színű, ennek eredményeképpen léteznek olyan
lézeres műtéti beavatkozások, amikkel a barna szemszínt véglegesen kékre lehet változtatni.

1990 óta áll a CIA főhadiszállása előtt egy szobor, amely egy olyan kódolást ábrázol,
melyet máig nem sikerült teljesen megfejteni.

A világ legmagasabb épületének versenyében, a Chrysler Building építésze titokban az épület belsejébe építette a 39 méteres csúcsot, majd amikor akkori versenytársa befejezte épületét, a csúcsot kitolva az épület tetejére, 36 méterrel legyőzte ellenfelét.

Amikor John Lennon látott egy képet Yoko Ono dédapjáról, azt mondta:
"Ez én vagyok egy előző életemben." Erre Ono azt válaszolta: "Ne mondd ezt.
Őt meggyilkolták."

A mesterséges málna íz alapanyagát a
gabfe, 2017. szeptember 12. kedd, 15:23
Szeged-Repülőnapokkal jön idén az őszi bormustra........
Rekord mennyiségű borászattal várja vendégeit az idén már hetedik alkalommal a Bor tér. Az őszi bormustrához szeptember közepén immár második alkalommal csatlakozik a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé.


A szeptember 13. és 17. között immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Bor tér minden eddiginél több, összesen 114 borászatot vonultat fel, amelyek közel 1500 féle nedűt kínálnak majd a téren. Az ötnapos rendezvényen a Tokaj-Hegyaljától Villányig az összes hazai borvidék képviselteti magát.

Németh István, a fesztivált szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényekről tartott közös pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a különös atmoszférájú programsorozat idén is szüreti felvonulással kezdődik, a néptáncosokkal, fogatokkal és hagyományőrző elemekkel tarkított ünnepi menet ezúttal is a Széchenyi tér - Klauzál tér - Dugonics tér - Árpád tér - Apáthy utca
agica2004, 2017. szeptember 11. hétfő, 18:55
Miért tesztek olyant, ami szombaton tilos?
Amikor Jézus Galileában tanított, az egyik szombaton vetések között járt. Tanítványai tépdesni kezdték a kalászokat, és kezükkel morzsolgatva eszegették. Néhány farizeus rájuk szólt: ,,Miért tesztek olyant, ami szombaton tilos?"
Jézus válaszolt nekik: ,,Nem olvastátok, mit tett Dávid, amikor társaival együtt éhezett? Bement az Isten házába, fogta a szent kenyereket, evett, és adott belőlük a többieknek is; pedig azokat csak a papoknak lett volna szabad megenniük." Majd hozzátette: ,,Az Emberfia ura a szombatnak is."
Lk 6,1-5

Elmélkedés
A bibliai teremtéstörténet szerint művének befejeztével Isten a hetedik napon megpihent. A Teremtő pihenését, nyugalmát utánozza az ember, amikor a szombati napon nem dolgozik, azaz Istennek szenteli idejének ezt a részét a munka után. A szombati napot szentnek tartották és szigorú törvényekkel szabályozták annak megtartását. Jézus maga is megtartja a szombatot, részt vesz az istentiszteleten, és felhasználja
maroka, 2017. szeptember 09. szombat, 08:29
Film készül a magyarok tervezett elpusztításáról
hada
megsemmisítő csapást mért a kor Európájának legnagyobb létszámú és legjobban felszerelt hadseregére.

Pedig a németek elég magabiztosak voltak, IV. Lajos keleti frank királya hadjárat előtt kiadta: “decretum... Ugros eliminandos esse", azaz “elrendeljük... hogy a magyarok kiirtassanak".

Mohácsi csata pozitív kimenetellel

Magát a csatát is mozaikokból rakják össze a történészek, valamikor 907 júliusának első hetében zajlott le két nap alatt, általában július 4. és 7. között van a szórás. Árpádék tönkreverték Lajos seregét, vezérei elestek, ő maga is csak hajszál híján menekült.

Egyes történészek szerint ez volt történelmünk legnagyobb honvédő háborúja,
az 1526-os mohácsi csata ellenkező előjellel.

Míg ott a középkori Magyar királyság megszűnt létezni, Pozsonynál a Magyar Nagyfejedelemség egyszer és mindenkorra kivívta helyét Európa hatalmai között.

Láthatjuk Árpádot harcolni

Épp ezért
tinka1951, 2017. szeptember 08. péntek, 22:31
Férfi kosárlabda Eb - Vereség a címvédő spanyoloktól a csoportzárón
16 pontos is volt, a Hanga nélkül játszó magyarok legjobbjává előlépő Ferencz Csaba négy triplájával a nagyszünetben 41-29 volt az állás.

A félidei statisztika hű képet adott a mérkőzésről: a rivális 13-mal több lepattanót szedett (30-17), s az Ivkovics-gárda 17-jével szemben ötvenszázalékosan dobta a duplákat. A nagyszünet végén a műsorközlő külön felkonferálta Pau Gasolt, a publikum pedig álló ovációval fogadta a 215 centis centert.

Térfélcsere után visszaesett a színvonal, két és fél perc alatt csak két pont született, aztán beindult az ellenfél, és a 28. percben már 20 ponttal vezetett (55-35). A 60-46-ról induló zárószakaszban Ruják András, Eilingsfeld János és Ferencz hármasával öt pontra csökkent a hátrány (60-55), a nézőtérről pedig zúgott a "mindent bele!". Rákapcsolt a címvédő, ismét 14, majd 20 pont lett az előnye, így a hajrára már nem maradtak izgalmak. A spanyolok legjobbja, Pau Gasol végül 20 ponttal zárt.

A magyarok már korábban bejutottak a C jelű hatos negyedik
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 18:13
1/735
Képek, videók
magyar vöröskereszt.jpg
sarkadykati
2014. június 09. hétfő, 17:15
magyar vöröskereszt.jpg
snbela44
2014. június 01. vasárnap, 17:54
62_magyar_voroskereszt .jp
mezixy
2009. február 10. kedd, 19:42
Vöröskeresztes rajzpályáz
bekefiiskola
2012. július 14. szombat, 22:24
jégverés után
nacsa66
2012. február 02. csütörtök, 06:53
jégverés8.jpg
csanadi1
2009. június 13. szombat, 23:25
jégverés.jpg
csanadi1
2009. június 13. szombat, 23:22
ket jegveres utan
gyjozsi
2007. október 25. csütörtök, 18:48
2 jegveres utan
gyjozsi
2007. október 25. csütörtök, 18:44
Kláritól az öszi hetekre
csalogany13
2012. november 15. csütörtök, 22:39
hetek közéleti magazin
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:46
Derüs,őszi heteket
zsoka1953
2011. február 16. szerda, 06:37
napok, hetek, hónapok, Új
parkovi
2011. február 12. szombat, 20:33
Mézes hetek.jpg
margoboszi
2010. május 07. péntek, 11:16
Első közös hetek a koliba
atter9
2009. július 28. kedd, 23:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.