Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 22:31 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Justo Lofeudo atya beszéde a Szentangyalok templomban
értelmét. Ezért is szoktuk mondani, hogy a szentség imádás az tulajdonképpen az Istennel való intimitásnak az iskolája. A szentség imádás az mindenkinek szól. Ha hívő ember vagy, akkor imádnod kell az Úrat. A szentmise az imádásnak egy aktusa. Azért jövünk misére, hogy imádjuk az Úrat.
Azért jövünk misére, hogy megköszönjük az Úrnak, hogy megköszönjük az Atyának fiát feláldozta, hogy megköszönjük a Fiúnak ő magát feláldozta, hiszen így hozta el az üdvösséget számunkra. Tehát az imádás a szentmise alatt történik különösen bizonyos liturgikus pillanatokban. Például az átváltoztatás, mert a hívő, az le térdel amikor átváltoztatják az Úrat, mert az Úr itt van ebben a pillanatban - az Úr felmutatáskor is, - amikor a pap azt mondja ,,Íme az Isten Báránya" és van egy egészen speciális pillanat, amikor szent áldozáshoz járulunk. - Ez egy egészen személyes találkozás. Találkozom az Isteni Jézus Krisztussal, az Isteni személlyel. Ez két személynek a találkozása, de ahhoz, hogy ez a két
maroka, 2018. január 19. péntek, 20:14
Probiotikumokról / Paleó és gyomorégés
paleolitot választottam. Ahogy átálltam, 3 nap múlva megszűnt a gyomorszájamnál (cardiac) az a tompa nyomás, amit a gyógyszer szedése mellett éreztem étkezések után a gyomorégés helyett. Ekkor abbahagytam a gyógyszer szedését. Ennek több mint 4 éve és azóta mindössze csak háromszor égett a gyomrom (kétszer az én hibámból, pl. amikor tömény homoktövis velőből csináltam magamnak limonádét, egyszer meg egy betegség mellékhatásaként) de ezek közül kettőt simán megszüntettem egyszerű Rennie-vel, azaz több mint 4 év alatt mindössze egyetlen álmatlan éjszakám volt. Úgyhogy áldom a napot amikor átálltam paleóra. Néha a "bűnözést" is megengedhetem magamnak (ritkán egy-egy pizza, vagy ropogós friss kenyér elfogyasztása) vagy ha vendégségbe megyek, azt eszem, amit kapok, de ez nem befolyásolja a dolgokat, azaz már nem ég a gyomrom. Kár, hogy az allergiám visszajött három év után, de már dolgozom a bélflóra újraindításon. Mint írtam, kissé bonyolult a téma. Azt már tudom, hogy ha egészen szigorúan tartanám a lowcarb
yaskane, 2018. január 17. szerda, 13:29
Australian Open - Babos kikapott a második fordulóban
magyar játékos először találkozott a WTA rangsorában 39. riválissal, s miután első adogatójátékát hozta, Suarez Navarro átvette az irányítást, és sorozatban három gémet nyerve 3:1-re elhúzott. Babos az elején leginkább fonákkal hibázott sokat, a pontosan szerváló 29 éves spanyol pedig élt a lehetőségekkel, és a hetedik játékban megduplázta a brékelőnyét. Kiszerválni ugyanakkor itt még nem tudta a játszmát, a magyar játékos felzárkózott, de a következő szervajátékát már hozta Suarez Navarro, így 42 perc alatt begyűjtötte az első játszmát.

A második szettben Babos magabiztosabban kezdett teniszezni, 2:1-es előnyénél három bréklabdához jutott, s már az elsőt kihasználva 3:1-re ellépett. Az ezt követő szervagémben aztán két bréklabdát is hárítania kellett, de megoldotta, így közel került az egyenlítéshez. A spanyol egyre többet hibázott, 5:2-nél Babos egy remek ütéssel ismét brékelt, ezzel 33 perc alatt kiegyenlített.

A lendület azonban megtört, a döntő játszma legelején Babos rögtön hátrányba került
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:50
Márton Anita szerint elérhető az aranyérem a fedettpályás-vb-n
A békéscsabai színekben versenyző dobóatléta az M1 aktuális csatornán szerdán beszélt a felkészüléséről és idei terveiről. Mint jelezte - a szokásoknak megfelelően - két főversenye lesz, a márciusi birminghami fedett vb mellett az augusztusi szabadtéri Európa-bajnokság, és mindkettőn szeretne jól szerepelni.

"Két éve Portlandben második voltam a vb-n, s most igazából nem elérhetetlen az aranyérem sem, azt azonban tudni kell, hogy egy igen szűk, de erős élmezőnyünk van. Öt-hat versenyző van a világon, aki 19,50 feletti eredményt tud lökni, így bárki felférhet, de le is csúszhat a dobogóról. Biztos vagyok benne, hogy centik fognak dönteni" - mondta a 29 éves sportoló a birminghami esélyekről.

Márton Anita két hete kezdett el lökni, az azt megelőző alapozó két hónap során nem is fogott súlygolyót a kezébe. Jelenleg a technikai tréningeken van a hangsúly, s majd a vb közeledtével fokozatosan lesz egyre fontosabb az eredményre törekvés - tette hozzá.

A riói olimpián 19,87 méteres országos
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:47
Gallup: elnöksége első évében Trump elfogadottsága alacsony volt
közzététele után elemzők példátlannak mondták, hogy egy amerikai elnököt már a megválasztása utáni első évben ilyen sokan elutasítsanak. Igaz, rögtön az elnöki beiktatási ünnepség után a Gallup 45 százalékos népszerűséget mért, de ez gyorsan csökkent.

Az amerikai közszolgálati rádió viszont arra emlékeztetett, hogy Donald Trumpnál jóval alacsonyabb népszerűségnek "örvendhetett" három korábbi elnök, Harry Truman, Richard Nixon és Jimmy Carter is. Valamennyiük népszerűsége négy év átlagában 30 százalék alatt maradt.

Mivel a héten lesz Trump elnöki beiktatásának egyéves évfordulója, a Gallup egymás után adja ki a felméréseket. Egy hétfőn közzétett kutatási adatsor szerint a republikánusok 2007 óta nem voltak ilyen elégedettek elnökkel. A megkérdezettek közül minden hatodik válaszoló azt mondta: elégedett azzal, ahogyan a dolgok alakulnak, s elégedett azzal az irányvonallal, amelyet az Egyesült Államok Donald Trump vezetésével követ.

A közvéleménykutató vizsgálta a Trumpot támogatók és
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:30
Tallóztam
Tudta hogy igényelhető hétezer forintos havi rendszeres nyugdíj-kiegészítés? Itt olvashatja róla a legfontosabb részleteket!

Csak igénylésre kapható!
MINIMUM HAVI 2850 FT PLUSZ NYUGDÍJAT DE AKÁR TÖBB, MINT 7000 FORINTOT IS KAPHAT MINDEN HÓNAPBAN! IGÉNYELJE MINÉL ELŐBB! TÖBBEKNEK JÁR PLUSZ PÉNZ A NYUGDÍJUK MELLÉ! MINIMUM HAVI 2850 FT DE AKÁR TÖBB, MINT 7000 FORINT IS LEHET! IGÉNYELJE MINÉL ELŐBB HA A NYUGDÍJA 90 EZER FORINT ALATT VAN!

Új szabályok a méltányossági nyugdíjemelésnél!

Kivételes nyugellátás-emelés engedélyezésére az érintett személy, illetőleg meghatalmazottja vagy törvényes képviselője kérelme alapján kerülhet sor. A kérelemben meg kell jelölni azokat a különös méltánylást érdemlő körülményeket, amik jogossá tehetik a kérelem teljesíthetőségét. (pl.: egészségi állapotról, közeli hozzátartozó egészségi állapotáról, gyógyszerköltségről, közüzemi díj elmaradásról szóló igazolás stb.)

Ki részesülhet kivételes nyugellátás-emelésben?Kivételes
horvathnemagdi, 2018. január 15. hétfő, 20:14
Kiktől is kell félnünk? II.
még egy kemény állast a a fenyegetőző "fiatalnak"A "fiatalok" megesküdtek rá "anyám haljon meg",hogyha kijönnek MEGÖLIK őket.Na én ekkor már hívtam a rendőrséget.Vasgyári rendőrkapitányságon 18:30 perckor már nincs senki.Nem veszi fel senki a telefont.Így kell ezt csinálni.Hívtam azonnal a 112-őt.Itt felvette egy idősödő úriember.Elmondtam neki a problémát.Mondtam hogy sürgősen küldjön egy szakajtónyi rendőrt mert itt vér fog folyni.Mindeközben megérkeztek a "fiatalok" "testvérei" is.Kb másfél két perc alatt 10-12 fő.Először engem akartak elintézni.Így köszöntöttek "Te verted meg a testvíremet???" Mondom nem én voltam,de takarodjatok innen mert jönnek a rendőrök.A fülemen a telefon,épp a rendőrséggel beszéltem.Az egyik "fiatal" megtudta hogy a Spárban van a galád "támadó."Riasztotta a többi "testvért" és beálltak a Spár bejáratához és kánonba ordították,hogy megölünk téged és a kurvádat is te Magyar geci.
Eközben megérkezett a helyszínre két "rendőr".Egy fiatal srác és egy magas hölgy.Ki is mentem
yaskane, 2018. január 15. hétfő, 09:27
Mesterséges intelligenciát vezet be az ügyfélkiszolgálásban a KLM
pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a DigitalGenius céggel közösen hoztak létre automatizált válaszokat, amelyek általános, visszatérő ügyfélszolgálati kérdésekre képesek válaszolni emberi beavatkozás nélkül. Ennek köszönhetően az ügyfélszolgálati munkatársaknak több idejük jut a bonyolultabb ügyek kivizsgálására, és az ügyfelekkel való kapcsolattartásra.

Jelenleg egy 250 fős ügyfélszolgálati csapat átlagban heti 30 000 beszélgetést folytat le. Jellemzően öt-hat kérdés merül fel a beszélgetés alatt, amelyeknek egy része a tapasztalatok alapján mesterséges intelligenciával is megválaszolható. Ezért vezették be a DigitalGenius-szal közösen a mesterséges intelligencia alapú szolgáltatást, amely a megkeresések felét tudja lefedni.

A rendszer tanul az ügyfélszolgálati munkatárs reakcióiból. A tesztidőszak alatt még egy ember döntötte el, hogy megfelelő-e a válasz, most viszont már önmaga is képes ezt eldönteni, ahogy azt is, hogy meg tudja-e válaszolni a feltett kérdést.

A Koninklijke
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 15:13
Stigmatizált Galgóczy Erzsébet
Stigmatizált Galgóczy Erzsébet rövid életrajza (1905-1962) A XX. század nagy magyar hitvallójának, engesztelőjének rövid életrajza
Részletek a cikkből:
1919-ben az országot érő román támadás során a román csapatok a Tisza folyó felől Szolnok városát lőtték. A Zagyva folyó mellett álló szolnoki Vártemplomból - mely akkor kétfrontos ágyútűz alatt volt - kimentette a monstranciát és az Oltáriszentséget a cibóriumban. A megáradt Zagyvát átúszva, a fejére és vállára kötve mentette meg a DRÁGA TERHET. Már ekkor vértanúságra vágyott, szerette volna életét áldozni Krisztusért. Ekkor még csak tizennégy éves volt. Megtette, amit az akkori helyzetben egyetlen felnőtt sem mert megtenni. Ezért a hőstettéért nagy árat fizetett.
1920. március 12-én kerül betegen ágyba és ettől kezdve - ritka kivételtől eltekintve - élete végéig fel sem kel betegágyából. Az 1929-es év július elején
maroka, 2018. január 11. csütörtök, 18:38
A vártnál nagyobb mértékben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokb
A január 6-án zárult héten, a szezonálisan kiigazított adatok szerint, a segélykérelmek száma 11 ezerrel, 261 ezerre, négyhavi csúcsra nőtt. Elemzők enyhe csökkenésre, 245 ezer kérelemre számítottak.

Már a 148. egymást követő héten maradt 300 ezer alatt ez a szám. Ilyen hosszú egybefüggő időszakra 1970 óta nem volt példa, ám akkoriban jóval kisebb volt az amerikai munkaerő létszáma.

A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag 9 ezerrel, 250 ezer 750-re, október eleje óta a legmagasabb szintre, emelkedett.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 35 ezerrel, 1 millió 867 ezerre süllyedt a december 30-án zárult héten. Már a 38. egymást követő héten állt kétmillió alatt ez a szám, tükrözve a munkaerőpiac feszítettségét.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 5500-zal, 1 millió 913 ezer 250-ra esett. Ez a szám a 36. hete állt kétmillió
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:30
Rétvári: még több természetes alapanyagot használjanak a közétkeztetésben!
között van abban is, hogy "a legtöbb gyermek kapja meg a legtöbb féle védőoltást", és elsők között vagyunk a dohányzás elleni küzdelemben is - mondta, hozzátéve: 2014 óta 200 ezerrel csökkent a dohányzók száma.

A csipszadó kedvező hatásairól is beszélt, és arról, változás, "fokozatos átállás" figyelhető meg a közétkeztetésben, a menzákon, az iskolai büfékben. Az államtitkár szerint a cél az, hogy az iskolai ételek ne különböző porokból, mesterséges anyagokból készüljenek. Arra is kitért, hogy évek alatt 29-ről 79 milliárd forintra emelték a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, ez pedig fedezetet is biztosít arra, hogy minőségibb alapanyagokból tudjanak a konyhákon dolgozni.

Rétvári Bence méltatta a csütörtöki szakácsversenyt és a hasonló kezdeményezéseket, melyeken egyebek mellett új receptek alapján még egészségesebb ételeket tudnak készíteni a fiataloknak.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen tartott sajtótájékoztatón két szakácsveresenyt isbemutattak. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:18
Szombaton újévet köszöntő tánckoncert lesz Szolnokon
Hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen. Az idei tánckoncert visszakanyarodik a legelső produkcióhoz, a magyarság és a népdalok világához - mondta el a műsorban Tibenszky Móni Lisa sajtófőnök.

Mint hozzátette: hét év alatt mindig más tartalmakat, más zenéket láthatott a közönség, idén Kodály és Bartók művészetének állítanak emléket a Szolnoki Városi Sportcsarnokban.

A műsorban, melynek koreográfusa Mihályi Gábor és zenei rendezője, karmestere Izaki Maszahiro, csaknem 330-an szerepelnek, és csaknem 2 ezer néző előtt adják elő.

Kádár Edit, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kommunikációs munkatársa elmondta: a művészetek szintéziséből született meg az új műfaj, amelyben a tánc és a zene egyenrangú szerepet játszik.

A koncerten felhangzik többek között Kodály Kállai Kettőse, az Esti dal, Bartók Román népi táncai, de újra láthatja a szolnoki közönség az első tánckoncerten óriási sikert aratott
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:06
1/741
Képek, videók
lófejű
agica2004
2011. augusztus 12. péntek, 13:42
lófelhő
biharijudit
2006. november 13. hétfő, 12:31
Lófejű csillagköd
butababa
2006. szeptember 18. hétfő, 10:15
szentangyalok0301.jpg
maroka
2014. március 01. szombat, 13:47
szentangyalok03012.jpg
maroka
2014. március 01. szombat, 13:47
Olt--szentség.jpg
katolikusokoldala
2017. augusztus 27. vasárnap, 14:48
Olt-SZENTSÉG.jpg
katolikusokoldala
2017. július 20. csütörtök, 13:19
SZENTSÉGES-SZŰZ.jpg
katolikusokoldala
2017. június 08. csütörtök, 12:53
Bűnbánat szentsége
sacimama
2016. június 25. szombat, 22:51
Szentségi házasság
sacimama
2014. október 27. hétfő, 13:28
Jézus Szentséges Szíve
keresztenyhivek
2014. július 29. kedd, 13:44
Házasság szentsége
sacimama
2014. július 12. szombat, 21:57
Szentség-SZÉLMALOM
1vargaildyko
2014. július 02. szerda, 11:49
Aztakurva7szentségit!
nor-bee
2011. november 22. kedd, 13:28
aztakurva7szentségit!
nor-bee
2011. április 12. kedd, 16:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.