Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:03 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mobiltelefonon keresztül újra elérhető Ukrajnában a Yandex orosz keresőoldal
A hír szerint a két programmal a Yandex megkerülte a tiltást, így a legújabb frissítésekkel elérhetőek az információk azoknál, akik a két, legtöbb ügyféllel rendelkező ukrajnai mobiltelefonos cég, a Kijevsztar és a Vodafone, illetve a Lifecell előfizetői. Internetes böngészőkben továbbra is elérhetetlen megkerülés nélkül Ukrajnában a Yandex az említett két szolgáltatásával együtt.

Május közepén lépett életbe Petro Porosenko ukrán elnök rendelete, amelyben Kijev kiterjesztette az orosz magán- és jogi személyekkel szembeni büntetőintézkedéseket. A szankciós listára felkerültek a VKontaktye (VK) és az Odnoklassznyiki (OK) orosz közösségi portálok, valamint a Yandex orosz keresőoldal, a Mail.ru levelező és több más orosz internetes oldal, amelyeknél elrendelték az ukrajnai hozzáférés letiltását.

A Yandex nemrég bejelentette, hogy bezárja ukrajnai irodáit, ugyanis az oldalhoz való hozzáférés blokkolása után számláikat is befagyasztották, így nem tudják alkalmazottaikat kifizetni. A cég vezetősége
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 12:32
Vu Cseng-en: Nyugati utazás avagy a Majomkirály története
végén jártam
s ott hagytam a látogatás jelét! -
Buddha ránézett, hosszan, szánakozva,
és felemelte lassan a kezét,

és megszólalt: - Te nyomorult majom,
te, te barbár ész- és erő-szörnyeteg,
azt hiszed, hogy míg féktelen hatalmad
harc s önzés fűti, lebírsz engemet?

Azt hiszed, ki tudtál szökni kezemből?
Nézz ide, nézd középső ujjamat:
,,Itt járt Szun Vu Kung..." - itt van, ezt te írtad,
s nézd piszkod, itt a hüvelykem alatt! -

És Szun Vu Kung, a Tökéletes Állat,
kitől a Legfőbb Trón is reszketett,
látta, hogy minden erőnél erősebb
a türelem s a jóság, s megijedt

és szökni próbált. De Buddha lefogta
s egy hegyet tett rá, kíméletesen:
- Most itt maradsz. Gondolkozz ezer évig,
s ha új szíved lesz, befogad a Menny.

1935


A hetedik fejezet
amelyben
menny szörnyű kemencéjéből a Nagy Szent megmenekül,
ám utána örökre a
eposz, 2017. június 22. csütörtök, 00:17
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2017-06-21)

Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Tájékozottság hatja át.

7 - Hét - Titok, varázslat, intuíció, tudatalatti

A mágia és a misztika, a hermetikusok és a táltosok szent száma egyaránt ez. A mozgás dinamikáját hordozza, most, ebben az életszakaszban nem lehet megállni! A legteljesebb boldogság jelképe. A hetes jelezhet misztikus tudást. Spirituális felismerés lehetőségét hordozza. A lelkünkből fakadó dolgokat hozza felszínre - a vágyak megvalósításáról szól. Ha hetedikén kapod meg, akkor ma alkoss valami különlegeset, jósoltass magadnak, vagy végezz valamilyen rituálét. Ha hetedikén kapod ezt a kártyát, hatása fewww.harmonet.hu/josdalerősödik.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A Bibliában a hetedik
agica2004, 2017. június 21. szerda, 17:41
Londoni tűzvész - Lakásokat vásárolt a brit kormány a károsultaknak
Sajid Javid, az önkormányzatokért és helyi közösségekért felelős miniszter szerdai bejelentése szerint a kormány 68 lakást vett egy újonnan felépített, részben még építés alatt álló lakónegyedben, nem messze a múlt szerdai tűzvészben teljesen kiégett 24 emeletes, 127 lakásos nyugat-londoni toronyháztól.

A lakások egy luxuskivitelű, több száz lakásból álló ingatlankomplexumban vannak, de a kormány a megvásárolt egy, két és három hálószobás lakásokat szociális lakásként utalja majd ki a leégett Grenfell Tower egykori lakóinak.

Sajid Javid szerint nem átmeneti elhelyezésről van szó, a kormány végleges megoldásként kínálja a lakásokat a károsultaknak, akik júliustól költözhetnek be.

A lakónegyedben 1,5 millió fontról (530 millió forint) indulnak a lakásárak, de hirdetnek a komplexumban lakásokat tízmillió font feletti árakon is.

Az ingatlankomplexum építője azonban egybehangzó szerdai médiaértesülések szerint önköltségi áron kínálta fel a lakásokat a kormánynak.

Sajid Javid szerint
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 17:18
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2017-06-21)

Kedves eva6 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Meditáció hatja át.
7 - Hét - Titok, varázslat, intuíció, tudatalatti

A mágia és a misztika, a hermetikusok és a táltosok szent száma egyaránt ez. A mozgás dinamikáját hordozza, most, ebben az életszakaszban nem lehet megállni! A legteljesebb boldogság jelképe. A hetes jelezhet misztikus tudást. Spirituális felismerés lehetőségét hordozza. A lelkünkből fakadó dolgokat hozza felszínre - a vágyak megvalósításáról szól. Ha hetedikén kapod meg, akkor ma alkoss valami különlegeset, jósoltass magadnak, vagy végezz valamilyen rituálét. Ha hetedikén kapod ezt a kártyát, hatása fewww.harmonet.hu/josdalerősödik.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold
eva6, 2017. június 21. szerda, 05:42
Júniusi zöldségfélék
Élelmezési célok mellett gyógyhatása is jelentős.

Snidling vagy metélőhagyma
snidling
A metélőhagymát ételek fűszerezésére használjuk. A metélőhagyma illóolajai - főként a mustárolaj - jótékony hatást gyakorolnak a légutak és az emésztőrendszer nyálkahártyájára. A benne lévő ásványi anyagok, mint például a szívbarát kálium, a csonterősítő kalcium, a vas, a magnézium, valamint az A-, B- és C-vitamin, fontos tápanyagforrássá teszik. Lehetőleg minél frissebben fogyasszuk, mert hosszabb tárolás alatt elveszti hatóanyagai erejét. Nagyon jó szolgálatot tesz a kora tavaszi, vitaminszegény időszakban. Igazán csak frissen, nyersen élvezetes, használhatjuk minden olyan ételbe, amelybe hagymát tennénk, például salátába, egyszerűen vajas kenyérre szórva.

Újhagyma
újhagyma
Az újhagyma a vöröshagyma fiatal példánya, melynek gyökér része nem fejlődött kis teljesen. Hozzájárul az egészség megőrzéséhez, mert segít megelőzni az érelmeszesedést, serkenti az emésztést, légúti
lovaszmarika, 2017. június 20. kedd, 16:40
Javítana a szlovák rádió magyar adásának lefedettségén a szlovák közmédia most megválasztott új vezetője
Irány által jelölt kulturális miniszter, Marek Madaric is, aki bár korábban a párt főideológusának számított, az utóbbi hónapokban mind gyakrabban fogalmaz meg a kormánypárt politikai fősodrával szembemenő véleményeket.

Az RTVS vezérigazgatói posztja körüli küzdelembe tevékenyen bekapcsolódott a szinte kizárólag liberális kötődésű szlovákiai sajtó is, amely egyöntetűen a szlovák közszolgálati tévét és rádiót magába foglaló RTVS jelenlegi vezetőjét, Václav Mikát támogatta, akinek vezérigazgatósága alatt a közmédia híradásának kiegyensúlyozottságát kormánypolitikusok többször is megkérdőjelezték. Rezníket, aki tíz éve áll a szakma szerint legkiegyensúlyozottabbnak számító szlovákiai média, a TASR élén, s korábban évekig a szlovák közszolgálati rádió vezetője volt, a pozsonyi sajtó politikailag részrehajlónak mutatta, s azt is a szemére vetették, hogy hírügynökségi vezetőként szerződést kötött a Szputnyik orosz hírügynökséggel, amit később politikai és mediális nyomásgyakorlás miatt felbontani
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 15:53
Origo - Tízszer többet fizetett az LMP a plakátjaiért, mint a Jobbik
plakátot helyezett ki a közelmúltban a nyárra, ezekért listaáron 12 millió forintot fizetett saját költségvetéséből, hitel felvétele nélkül.

Ismertették ugyanakkor, hogy a Jobbik honlapján közzétett adatok szerint az ellenzéki pártnak az áprilisban kihelyezett 3375 plakát 27 millió 360 ezer forintba, míg a májusban bérelt 3331 hely 26 millió 797 ezer forintba került. A Jobbiknak hat-hétezer forintot kellett fizetnie plakátonként a kampányért - emelte ki az Origo, hozzátéve: a párt jóval a piaci ár alatt kapott hirdetési felületet a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégektől. Számításaik szerint átlagosan 230 forintot fizettek naponta egy óriásplakátért.

A portál azt is megjegyezte: valódi piaci viszonyok alapján viszont - a Jobbik által eredetileg közölt 2000-2500 plakáttal számolva - a pártnak már legalább 2 milliárd forintjába kellett volna, hogy kerüljön az akció.

Sajtóhírekre hivatkozva kitértek arra is, hogy a Jobbikon belül felmerült Vona Gábor pártelnök személyes felelőssége és
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 14:03
A magyarok kevesebb kenyeret esznek, mint általában az európaiak
Az elmúlt 15 évben jelentősen megváltoztak a magyar kenyérfogyasztási szokások: míg 2000 környékén főként fehér kenyereket fogyasztott a lakosság, addig mostanában egyre inkább a barna, illetve a teljes kiőrlésű termékeket keresik a boltokban a vásárlók.

A GfK Hungária Piackutató Intézet tavalyi kutatása szerint a fehér kenyeret naponta vagy hetente többször fogyasztók aránya a 2007. évi 76 százalékról tíz év alatt 61 százalékra csökkent, miközben a barna kenyeret előnyben részesítők köre 34 százalékról 50 százalékra bővült.

A Központi Statisztikai Hivatal idei jelentése szerint mindez azzal is járt, hogy ma már jelentősen kevesebb kenyeret vásárol a magyar lakosság: 2002-ben mintegy 63 kilogramm volt az egy főre jutó éves mennyiség, ma ez már csak 37 kilogramm.

Európai Uniós felmérések szerint a németek és az osztrákok évi 80 kilogramm, a spanyolok és az olaszok pedig 60 kilogramm kenyeret fogyasztanak fejenként.
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 13:53
Izraeliek összegyűjtötték a kártérítést a kormányfő által beperelt újságírónak
A kértnél magasabb összeg gyűlt össze 36 óra alatt Igal Sarna, a Jediót Ahronót publicistája számára, aki internetes közadakozást indított bírságának és a perköltségeknek a fedezésére.

Egy izraeli bíróság egy hete első fokon kiemelkedően magas, 100 ezer sékel (mintegy 8 millió forint) kártérítés, valamint 15 ezer sékel (mintegy 1,2 millió forint) perköltség megfizetésére kötelezte Sarnát, mert bizonyítottnak látta, hogy megrágalmazta a Netanjahu házaspárt.

Sarna hétfőn kezdte meg húsznaposra tervezett pénzgyűjtő kampányát a Giveback nevű izraeli adománygyűjtő honlapon. Felhívásában azt is bejelentette, hogy harcot kezd annak érdekében, hogy a parlamenti mentelmi jog előnyeit élvező politikusok más nyugati országokhoz hasonlóan Izraelben se indíthassanak ezentúl rágalmazási pereket.

Kedd délelőttig ezerhatvanegy izraeli a kért 115 ezer helyett már több mint 126 ezer sékelt adakozott, akik közül negyvennégyen a maximális, 500 sékeles (mintegy 40 ezer forintos) összeget utalták át.

Az
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 12:02
Hoppál: 2,5-szeresére nőtt a kultúra költségvetési forrása 2010 óta
jelenlegi mintegy kétmilliárdos büdzséhez képest.

A kiemelt beruházások között a Liget Budapest kapja a legtöbb forrást, a megvalósításra szánt több mint 200 milliárd forintból a 2018-ra jutó rész 39,9 milliárd.

"Vannak projektek a Liget Budapesten belül, amelyek kivitelezői többletköltséget jeleztek, de a kormány legfeljebb 30 százalékos emelésig hajlandó elmenni és minden többletigényt igazságügyi szakértő vizsgál meg. A Magyar Zene Háza esetében úgy tűnik, végül sikerül a többletigényt 30 százalék alatt tartani" - fogalmazott Hoppál Péter.

Az államtitkár elmondta, hogy egy év csúszással beindulhat a Magyar Állami Operaház műhelyeit és raktárait befogadó Eiffel Bázis építése, valamint az Iparművészeti Múzeum felújítása, utóbbira 25 milliárd forint van elkülönítve. Ami a Magyar Nemzeti Múzeumot illeti, ott az intézmény új stratégiájának meghatározása a legfontosabb.

Hoppál Péter a sajtótájékoztatón szólt a Múzeumok éjszakája szombati országos programsorozatáról. Idén 320 intézmény vesz
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 11:33
Kohl halála - Kiss J. László: Kohl felismerte, hogy a német és az európai egyesülés ugyanannak a folyamatnak a
nyugat-európai recesszió az új keletnémet piacokon megnehezítette az expanziót, keleti üzemek sora jutott csődbe. Kohl "virágzó tájakat" ígért az egykori NDK lakosságának, ám a valóságban a keleti iparnak csak a romjai maradtak meg. Az 1990-es évekre Németország nem volt irigyelésre méltó helyzetben: az állami költségvetés állapota rosszabbodott, a versenyképesség csökkent.

A szakértő emlékeztetett arra, hogy az 1989-es magyarországi határnyitással a német egyesülésben játszott magyar szerep Kohl kancellársága alatt a kétoldalú kapcsolatok kiemelkedő időszaka volt. A határnyitás és a rendszerváltozás, valamint a német egyesülés folyamata több ágon összefüggött egymással.

Helmut Kohl Magyarország euroatlanti integrációjának egyik legfőbb támogatója volt. Soha nem feledkezett meg arról, hogy kifejezze köszönetét a határnyitásért, s ez a magyar politikai spektrum minden meghatározó szereplője irányában megnyilvánult. Horn Gyula ehhez éppen úgy hozzátartozott, mint a világnézetileg hozzá közel álló
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 17:03
1/727
Képek, videók
Mobiltelefonok
sanci81
2017. május 27. szombat, 15:12
Mobiltelefonok.JPG
kiralyudvar
2007. június 17. vasárnap, 10:44
Politika Obama Porosenko.
megyerimihaly
2015. március 22. vasárnap, 23:09
politika porosenko a krím
megyerimihaly
2015. március 22. vasárnap, 20:39
Porosenko 14.09.10. orosz
megyerimihaly
2015. február 07. szombat, 07:10
Ukrajna Porosenko a tábo
megyerimihaly
2014. július 01. kedd, 13:55
Ukrajna Porosenko.jpg
megyerimihaly
2014. június 22. vasárnap, 09:12
Ukrajna Porosenko peace
megyerimihaly
2014. június 22. vasárnap, 09:02
porosenko.jpg
megyerimihaly
2014. június 08. vasárnap, 17:33
A legújabb ország a földö
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:43
legújabb terítőm
katusom
2016. március 03. csütörtök, 20:39
A legújabb ország
sanci81
2015. december 09. szerda, 16:28
460-102341-a-legujabb- mac
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:03
A csini nő legújabb 6.png
rochlitzne
2014. november 09. vasárnap, 20:39
A csini nő legújabb 5.png
rochlitzne
2014. november 09. vasárnap, 20:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.