Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 06:19 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ha otthon szeretnék csapolt sört inni, akkor miket kellene beszereznem?
Az ötvenes, hatvanas években az emberek nem jártak kocsmákba, csak az ivósok. Apa otthon készítette a sört, árpát, komlót, talán élesztőt is tett bele. Nagyon finom volt, ha megtalálom a receptjét, bemásolom Neked. Mindig nagyobb ünnepek előtt készítette, ami el is fogyott. A maláta alap elkészítése le van írva az interneten, elég babrás, talán megéri a tescoban venni frissen csapolt sört, vagy hordósat egy italárudában.

Vannak tanksörök és hordós sörök, de mindössze három hétig állanak el, s jobb hűtőben tárolni őket, ellentétben a dobozosokkal, üvegesekkel, melyek egy évig nem romlanak meg.

http://bevezetem.eu/2016/05/25/a-leggyakrabban-felmerulo-kerdesek- a-tanksorrel-kapcsolatban

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018663

http://olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&products_id= 35
katalinkohut, 2018. július 14. szombat, 11:40
Csegei emlékek
Csegei emlékeim tárháza,
szülőföldem, álmaim varázsa.
Éjszakánként visszahív a régre,
az ötvenes - hatvanas évekre.

Visszahívott a szőke Tiszára,
ami ma is tartást ad a tájra.
A Csege névre: a kecsegére,
a tiszavirágra és kérészre.

Visszahív a régi iskolámba,
emlékeztet a sok jó tanárra.
A gombozásra, a bigézésre,
és sok felejthetetlen élményre.

Álmaimban hív a kis Tiszára,
az édenkert paradicsomába.
Ahol a sok horgászkaland rendre,
cimborákkal hozott persze össze.

Hív a házunkba, a templom zugba,
életem álomszép kastélyába.
Ahová, még ha kis időre is,
de varázslatos betekinteni.

Visszahív az igaz gyökerekhez,
a dolgos csegei emberekhez.
Akiktől becsületet tanultam,
ezért hív vissza álmom a múltba.

Debrecen, 2018. július 4.

mimja, 2018. július 04. szerda, 14:48
Washington zaklatással gyanúsított nyugalmazott bíborosa nem teljesíthet papi szolgálatot
A 87 esztendős bíboros elmozdítását Ferenc pápa rendelte el, és egyházi bejelentés szerint további büntetésre, akár papi hivatásától való megfosztására is számíthat.

Hivatalos közlés szerint McCarrick bíborost azzal vádolják, hogy "hitelt érdemlő" állítások szerint negyven évvel ezelőtt, amikor még New Yorkban teljesített szolgálatot, szexuálisan zaklatott egy tinédzser fiút.

Egy egyházi vizsgáló bizottság kiderítette, hogy "hihetőek és megalapozottak" egy hatvanas éveiben járó New York-i üzletember vádjai, amelyek szerint McCarrick 1971-ben és 1972-ben a manhattani St. Patrick-katedrálisban karácsonyi éjféli misére készülődve simogatta és más módokon is zaklatta őt, aki akkoriban ministráns volt.

Theodore McCarrick, aki 2000-2006 között volt Washington érseke, egyike a legmagasabb rangú amerikai katolikus főpapoknak, akiket szexuális visszaéléssel vádoltak meg. Az Egyesült Államokban az elmúlt években több ezer katolikus pap volt érintett zaklatási botrányokban, és McCarrick neve is
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 07:04
Elhunyt Kányádi Sándor költő, író, műfordító 90 éves korában
Tudományegyetemen szerzett magyar szakos tanári diplomát 1954-ben. Tanárként soha nem dolgozott, 1950-ben Páskándi Géza fedezte fel, első versét az Ifjúmunkás című lap közölte. Munkatárs volt az Irodalmi Almanach, az Utunk, a Dolgozó Nő című lapoknál és a Napsugár című gyereklap szerkesztőségében, első verseskötete Virágzik a cseresznyefa címmel 1955-ben jelent meg.

Költői pályájának korai időszakában bizakodó verseket írt az élet és a természet szépségéről, a romániai magyarság jövőjéről. A hatvanas évektől kezdve költészetének fő erkölcsi kérdése a közösséghez való hűség és a társadalom drámai konfliktusainak feltárása lett, műveiben mind tudatosabban kötődött az erdélyi magyarsághoz. Költészete tartalmilag és formailag is megújult, az archaikus, hagyományos és a modern lírai elemek sajátos szintézisét valósította meg. Nagyszabású költeményekben keresett választ a magyarság sorskérdéseire (Fától fáig, Halottak napja Bécsben), elítélte a román kormányzat elnyomó nemzetiségi politikáját (Krónikás
maroka, 2018. június 20. szerda, 16:21
Gyász: Meghalt Kányádi Sándor
Nagygalambfalván. Költői tehetségét Páskándi Géza fedezte fel. Ő közölte 1950-ben első versét a bukaresti Ifjúmunkás című lapban. Írói álneve Kónya Gábor volt. A mai magyar költészet egyik legnagyobb alakja távozott az élők sorából.

Kányádi Sándor 90. életévében hunyt el / Fotó: MTI Czimbal Gyula
Költői pályájának korai időszakában "a szocialista lelkesedéstől megszállottan" bizakodó verseket írt az élet és a természet szépségéről, a romániai magyarság jövőjéről. A kijózanodás a hatvanas években következett be, ettől kezdve költészetének fő erkölcsi kérdése a közösséghez való hűség és a társadalom drámai konfliktusainak feltárása lett, műveiben mind tudatosabban kötődött az erdélyi magyarsághoz. Költészete tartalmilag és formailag is megújult, az archaikus, hagyományos és a modern lírai elemek sajátos szintézisét valósította meg. Nagyszabású költeményekben keresett választ a magyarság sorskérdéseire (Fától fáig, Halottak napja Bécsben), elítélte a román kormányzat elnyomó nemzetiségi
lovaszmarika, 2018. június 20. szerda, 15:33
Meghalt Kányádi Sándor
1954-ben. Tanárként soha nem dolgozott, 1950-ben Páskándi Géza fedezte fel, első versét az Ifjúmunkás című lap közölte. Munkatárs volt az Irodalmi Almanach, az Utunk, a Dolgozó Nő című lapoknál és a Napsugár című gyereklap szerkesztőségében, első verseskötete Virágzik a cseresznyefa címmel 1955-ben jelent meg.

Költői pályájának korai időszakában "a szocialista lelkesedéstől megszállottan" bizakodó verseket írt az élet és a természet szépségéről, a romániai magyarság jövőjéről. A kijózanodás a hatvanas években következett be, ettől kezdve költészetének fő erkölcsi kérdése a közösséghez való hűség és a társadalom drámai konfliktusainak feltárása lett, műveiben mind tudatosabban kötődött az erdélyi magyarsághoz. Költészete tartalmilag és formailag is megújult, az archaikus, hagyományos és a modern lírai elemek sajátos szintézisét valósította meg. Nagyszabású költeményekben keresett választ a magyarság sorskérdéseire (Fától fáig, Halottak napja Bécsben), elítélte a román kormányzat elnyomó
evavicus, 2018. június 20. szerda, 15:22
Elhunyt Kányádi Sándor költő, író, műfordító
diplomát 1954-ben. Tanárként soha nem dolgozott, 1950-ben Páskándi Géza fedezte fel, első versét az Ifjúmunkás című lap közölte. Munkatárs volt az Irodalmi Almanach, az Utunk, a Dolgozó Nő című lapoknál és a Napsugár című gyereklap szerkesztőségében, első verseskötete Virágzik a cseresznyefa címmel 1955-ben jelent meg.

Költői pályájának korai időszakában "a szocialista lelkesedéstől megszállottan" bizakodó verseket írt az élet és a természet szépségéről, a romániai magyarság jövőjéről. A kijózanodás a hatvanas években következett be, ettől kezdve költészetének fő erkölcsi kérdése a közösséghez való hűség és a társadalom drámai konfliktusainak feltárása lett, műveiben mind tudatosabban kötődött az erdélyi magyarsághoz. Költészete tartalmilag és formailag is megújult, az archaikus, hagyományos és a modern lírai elemek sajátos szintézisét valósította meg. Nagyszabású költeményekben keresett választ a magyarság sorskérdéseire (Fától fáig, Halottak napja Bécsben), elítélte a román kormányzat elnyomó
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 12:21
Charles Lloyd & The Marvels Lukács Miklóssal a RAM Colosseumban
technikai okokból került át a RAM Colosseumba - közölte a szervező Get Closer pénteken az MTI-vel.

Az autodidaktaként indult Charles Lloydot gyerekkorában Memphisben Phineas Newborn, Irvin Reason, George Coleman, Bobby "Blue" Bland, Howlin' Wolf, B.B. King zenéjét hallgatta. Ezt a műfaji sokszínűséget vitte magával a Los Angeles-i Egyetemre, ahol zenei diplomát szerzett. Éjszakánként Ornette Colemannel, Billy Higginsszel, Don Cherryvel játszott együtt, és tagja lett Gerald Wilson zenekarának.

A hatvanas évek már New Yorkban találták Lloydot, ahol művészeti vezetőként csatlakozott Chico Hamilton zenekarához, majd Cannonball Adderley Sextetjébe került. Közben 1965-ben megalakította a Charles Lloyd Quartettet, amelyben megfordult Szabó Gábor, Ron Carter, Tony Williams, Don Friedman, Richard Davis vagy Roy Haynes is. 1966-ban alakult ki a formáció legendás felállása Charles Lloyddal, Keith Jarrettel, Jack DeJohnettel és Cecil McBee-vel. Két év alatt öt nagyszerű albumot rögzítettek: Dream Weaver, In
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 11:51
Ütősfesztivál lesz a hétvégén Sopronban
marimbaművész, Chris Deviney, a Philadelphiai Szimfonikus Zenekar ütőhangszerese, Rolando-Morales Matos Puerto Ricóban született karmester és zeneszerző, a Horváth Kornél és Dörnyei Gábor alkotta tHUNder Duo, valamint a Sopron Balett.

Az est első részében a tHUNder Duo két zenei kompozíciójára Demcsák Ottó által készített koreográfiával lép színpadra a Sopron Balett, a második részben pedig She-e Wu, Chris Deviney és Rolando-Morales Matos együtt lép majd fel.

A barlangszínházban vasárnap este a hatvanas-hetvenes évek fúziós-dzsesszének úttörője, Billy Cobham és zenekara lép fel. A dobolást forradalmasító zenész képes egyszerre négy verővel is játszani. Fertőrákosi koncertje Horváth Kornél szerint hazai dzsessztörténeti pillanat lesz.

Sopron Fő terén pénteken este az 1984-ben alapított, de tíz év szünet után idén újjáalakult fővárosi Jazz Consort ad koncertet, szombaton a kilencedik Országos Maros Gábor Ütőhangszeres Szóló- és Duó Verseny győztesei, a Bartók Konzi Beat, a Strokes együttes, a
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 13:02
Grüner György gyűjteményéből nyílt kiállítás a Vasarely Múzeumban
iránt, más szemszöget, újfajta 'előállítási technikákat' dolgoztak ki, vagy puszta erejükkel törték át a konvenciókat. Az innováció az, amely a tudomány és technika fejlődését, és amely, mintegy célként, a gyűjtő életét is meghatározta" - idézi a közlemény az amerikai-magyar műgyűjtőt.

A kollekció legkorábban készült alkotásait az Európai Iskola, illetve a Galéria a 4 Világtájhoz művészcsoport egyes tagjainak 1946-1948 között készült művei alkotják.

A gyűjtemény törzsanyagát a pályájukat a hatvanas években kibontakoztató művészek - Bak Imre, Deim Pál, Fajó János, Gáyor Tibor, Haraszty István, Hencze Tamás, Hetey Katalin, Keserü Ilona, Konok Tamás, Maurer Dóra és Nádler István - munkái jelentik, akik közül többen az Iparterv-csoport tagjaiként mutatkoztak be. A kilencvenes évek utáni magyarországi képzőművészet újabb törekvéseit Bolygó Bálint, Benedek Barna, Haász Katalin, Kelemen Zénó és Wolsky András alkotásai képviselik.

A tudomány és a művészet közötti lehetséges kapcsolódási pontokat
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:04
Nincs Cím
HONVÉDHUSZÁROK SZIBÉRIÁBAN.
ÍRTA: FARKAS EMŐD

BARNA JÓNÁS: RÁKÓCZI ÁRVÁI CÍMŰ KÖNYVBŐL (106. oldal):
(1906)
(A szöveg javítva)

A hatvanas évek közepén vakmerő módon szökött meg Szibériából egy lengyel gróf, aki tevékeny részt vett az 1863-iki lengyel fölkelésben.
Száműzött társaival összebeszélt, aztán adott jelre őreiket megrohanták, leölték őket s Mandzsúrián keresztül a Csendes-óceánig jutottak, ahol egy angol hajó fölvette és Európába hozta őket.
A lengyel gróf Pestre jött, ahol azt beszélte, hogy Petőfi Sándor Szibériában él.
A lapok terjedelmes cikkekben foglalkoztak ezzel a megdöbbentő hírrel, Jókai pedig lapjában egyenesen azt követelte, hogy diplomáciai úton kell meggyőződést szerezni a szomorú hír valóságáról.
Gróf Andrássy Gyula, akkori magyar miniszterelnök, a bécsi orosz nagykövetség útján csakugyan tett is lépéseket, hogy puhatolózzanak Szibériában Petőfi után.
Sándor cár a szibériai kormányzóságoknak szigorú rendeletben
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
Art Capital - Yoko Ono, Mohau Modisakeng és Zarko Baseski munkái Szentendrén
Szentendre néhány évvel ezelőtt még Csipkerózsika-álmát aludta, az Art Capital azonban segít abban, hogy az évszázados művészeti hagyományokra építve újra képzőművészeti fővárossá váljon - mondta a fesztivál pénteki sajtótájékoztatóján Gyürk Dorottya, Szentendre kulturális alpolgármestere.

Gulyás Gábor, az Art Capitalt szervező Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) igazgatója az idei programból kiemelte Mohau Modisakeng kiállítását. A dél-afrikai művész 2017-ben a Velencei Biennálén mutatta be Passage (Átkelő) című videoinstallációját, amely most a Szentendrei Képtárban lesz látható.

Az Art Capitalra számos új mű készül; köztéri munkák, önálló művészeti projektek, kurátori kiállítások ugyanúgy szerepelnek a programban, mint az ezekhez kapcsolódó irodalmi és zenei programok, filmvetítések, múzeumpedagógiai foglalkozások - hangsúlyozta az FMC vezetője.

A másik idei sztárművész Gulyás Gábor elmondása szerint Yoko Ono lesz, akinek Yes, You! (Igen, te!) címmel a Kmetty Múzeumban látható kiállítása,
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 16:06
1/170
Képek, videók
Beszereztem a napi adagot
tornyoszoe
2007. június 28. csütörtök, 00:17
Szeretnék könny lenni az
sanci81
2018. július 12. csütörtök, 16:31
Szeretnék kívánni Neked j
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 14:14
Pont ezért nem szeretnek.
alvaro-hopihe
2018. február 18. vasárnap, 14:15
Szeretnék örökké így ülni
chillik
2017. november 25. szombat, 04:52
Valóban nem szeretnék.
alvaro-hopihe
2017. november 05. vasárnap, 16:14
ugy szeretnék.gif
nagyika67
2017. október 07. szombat, 18:59
Ugy szeretnékk.gif
nagyika67
2017. október 07. szombat, 18:54
Szeretnék.gif
nagyika67
2017. október 07. szombat, 18:54
Szeretnék átölelni.jpg
chillik
2017. szeptember 28. csütörtök, 05:05
maláta siló
luca04
2010. február 12. péntek, 10:26
maláta
gyujtemenyek
2008. február 18. hétfő, 18:50
a TESCOban 2kuka van
picirenibaba
2007. július 22. vasárnap, 14:53
tescoban idiótán a pénztá
sunto
2007. március 18. vasárnap, 16:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.