Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 18:30 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Angyalszó - Ki ő valójában? - Megváltónk és Üdvözítőnk
Atya tesz tanúságot arról, hogy Jézus az ő Fia. Jézus nyilvános működése idején az embereket megszálló gonosz lelkek is felismerik, hogy ki űzi ki őket az emberekből.
Egy ilyen eset a kafarnaumi zsinagógában történt, amikor a gonosz kijelenti Jézusról: ,,Tudom ki vagy: az Isten Szentje!" (Mk 1,24).
Más alkalommal, amikor a tisztátalan lelkek meglátták Jézust, leborultak előtte és így kiáltoztak:
,,Te vagy az Isten Fia" (Mk 3,11-12).
Jézus tehát olyan erő birtokában van, amely felülmúlja az emberi hatalmat, isteni erejével képes megszabadítani a megszállottakat a gonosztól. Érdemes felidéznünk a tengeri vihar lecsendesítésének eseményét, amelyet követően a tanítványok csodálkozva kérdezik: ,,Ki ez, hogy a szél és tenger is engedelmeskedik neki?" (Mk 4,41).
A mai evangéliumban Jézus felteszi a kérdést: ,,Kinek tartanak engem az emberek?" Ez az egyetlen alkalom, amikor az Úr ilyet kérdez. A felelet bizonytalanságról árulkodik. A
maroka, 2018. szeptember 16. vasárnap, 13:31
Az Egység Törvénye
Imígyen a reklámozás általános és nem úgy tervezik, hogy egy bizonyos anyag felkutatására mutasson rá, hanem hogy csak sugallja az illúzió numenális* nézőpontját.

8.2 Kérdező: Volt egy rész a tegnapi anyagban - ezt most fel fogom olvasni -, ahol azt mondod, "Előfordul bizonyos számú földreszállás. Valamennyi a saját népetek részéről, valamennyi az általatok orioniként ismert csoport részéről." Első kérdésem, mit értesz azon, hogy "a saját népetek részéről"?

Ré: Ré vagyok. Népetek birtokában van, ez idő/tér jelenben, annak a műszaki vívmánynak - amennyiben így fogalmaznátok -, amely képessé tesz olyan alakú és típusú járművek létrehozására és röptetésére, ami előttetek úgy ismert, mint azonosítatlan repülő tárgyak. Sajnálatos, népetek társas memória komplexum vibrációs szintje számára, hogy ezek az eszközök nem az emberiség szolgálatában készülnek, hanem esetleges destruktív felhasználásra. Ez tovább rontja a társas memória komplexumotok vibrációs bekapcsolódását, egy olyan helyzetet
eposz, 2018. augusztus 06. hétfő, 13:45
Kovács Daniela
szívünk szállni nem mer,
hisz, hol van Szerelmünk kacagása ma?

Hányszor gázolunk éjbe, árnyba, gyászba?
Messze vagyunk életünktől, az idő-homok pereg.
Amíg létezésünk nem ringat bölcsőt másba,
lelkünk hánykolódik, mint egy züllött beteg.

Éhhalálra ítéljük vágyaink reményét,
amikor merész álmaink láztól remegnek,
ne csak csodáljuk az élet messze fényét,
e fénynek birtokában éljünk, emberek!


CSÖNDFÜGGÖNYÖM MÖGÜL...

Azt hiszed, a távolból nem érzem,
hogy minden reggel új fájásra kélsz,
s hogy gúzsba köt a gyáva szemérem,
ha szíveden át mégis látni vélsz?

Azt hiszed, a távolból nem látom,
hogy hited hideg kövén rostokolsz,
s hogy az újra két kezével átfon,
ha véletlenül nevembe
menusgabor, 2018. július 23. hétfő, 19:15
Az én hazám... (József Atilla után szabadon?)
világban.

Hazugságok halmazával,
Jövőt felélő ábrándokkal
Tombol hamis csillogásban.

2

Pusztít sok új népbetegség:
Depresszió és droghalál,
Allergia, cukorbetegség,
ebola, herpesz és a rák,

Narkománia és kishitűség,
Önpusztító hatalomvágy,
S nem tudhatjuk biztosan még,
Hogy felszabadultunk-e már.

Mert oly kevés az igaz szó.
új uraink a nép nevében
feszítenek a bársonyszékben.

A hatalom birtokában
A nyomor már nem látható,
Már nem fontos a választó.

3.

Nekünk a harc sosem lesz végső.
Létünk mindig a küzdés maga,
Harcunk célja a szebb jövő,
De sokunknak nem jön el soha.

A harc helyett talán végre
Összefogni és dolgozni kéne,
S visszaadni végre a szép,
Alkotó munka becsületét.

Mert hol is a pénz mostanában?
Csak a hamis csillogásban,
Semmiből jött, csinált sztárok

Ripacskodnak
vorosrozsa66, 2018. július 09. hétfő, 19:24
Pozitív idézetek 7
képessé az ember arra, hogy megismerő funkcióit, kapcsolatait és tetteit alsóbbrendű szükségletei ne ,,torzítsák el". Az önmegvalósító ember jellemzői, hogy tárgyilagosan, szubjektív értékeléstől mentesen tudja az embereket és eseményeket észlelni, hogy sok tekintetben független a környezetétől: kevésbé ambivalens, kevésbé szorongó, kevésbé ellenséges, olyan, aki kevésbé igényli az elismerést, a státust és a felé irányuló érzelmeket. A függetlensége ugyanakkor nem közöny, hiszen éppen autonómiája birtokában tud elfogulatlanul és mélyen szeretni és felelősséggel vállalt tiszta kapcsolatokat fenntartani.

ERIKSON, Maslow és mint korábban láttuk, Rogers - fejlődésmodellje egyaránt azt sugallja, hogy a személyiségfejlődésnek van egy szükségszerűen erőteljes ,,én-szolgáló" vonulata. Csak az én kimunkálása (optimális mértékű stabilizálása) és az identitásérzésben való integrálása nyithat utat egy olyan állomás felé, ahol az én meghaladható.

Ha elölről kezdeném a
irmus, 2018. május 28. hétfő, 16:17
Tallóztam
kerültek oda Magyarországról, és ma is magyarnak tartják magukat. Úgy véltem, hogy felkeresése választ adhat a kérdésre, amely bennünket, romániai kisebbségi magyarokat foglalkoztat. Választ adhat a megmaradás módjára egy olyan térségben, ahol immár száz éve folyik az intézményesített beolvasztás. Azzal az eltökélt szándékkal indultam el, hogy gyalog teszek meg minden kilométert, míg végül eljutok Macaröybe (Magyarfalu). Egyrészt a nagy elődök példája sarkalt erre, másfelől a megfelelő tapasztalati anyag birtokában akartam megfejteni a titkot.
- Milyen titokról beszél?
- Arról, hogy mi a titka a megmaradásnak, és mi köt össze bennünket, magyarokat és törököket. Miért örülünk egymásnak, mi fűz össze bennünket, amikor még egymás nyelvét sem beszéljük? Ehhez megfelelő kiindulási pontot kerestem. A legmegfelelőbb hely több okból is Zágon és Csomakőrös volt. Mikes Kelemen hűségére és Kőrösi Sándor kitartó magatartására volt szükségem, hogy hitben megerősödve elinduljak utamon.
- Mikor tette az első
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 07:42
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a terrorváddal őrizetbe vett Szavcsenkót
épületében. Ezzel egy időben közvetlenül a parlament üléstermében gránátokkal és kézi lőfegyverekkel végeztek volna a bent maradt túlélőkkel.

Az ügyészség képviselőjének szavai szerint Szavcsenkóra az ellene felhozott vádak alapján 10-15 év, de akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható.

Szavcsenko azzal védekezett, hogy csak "politikai provokációt" akart végrehajtani. Leszögezte, hogy nem áll szándékában elhagyni az országot.

Ügyvédei kétségbe vonták, hogy a vád képviselőinek birtokában lévő bizonyítékok alátámasztanák az állítást, miszerint Szavcsenko a hatalom megdöntésére készült politikai vezetők meggyilkolásával és terrortámadások végrehajtásával. Védői szerint nem vádolható terrortámadás előkészítésével azért sem, mert az önkényesen kikiáltott szakadár donyecki és luhanszki népköztársaságok hivatalosan nincsenek terrorszervezeteknek minősítve.

Szavcsenko egyebek mellett azt is állította, hogy a vele együttműködő Volodimir Ruban autójában talált fegyverek nem elegendőek
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 19:52
Így szól a Seregek Ura, Izrael Istene:
ember beszéljen, megértesse magát másokkal. Ezért a csoda eredményét az evangélista így foglalja össze: ,,a néma megszólalt." A megszólalás tehát annak a jele, annak a bizonyítéka, hogy a gonosz távozott az emberből, aki immár érthetően tud beszélni. Némasága korábban bezárta őt saját világába, korlátozta kapcsolattartási lehetőségeit, de ezeket az akadályokat az Úr csodája megszüntette.
A sikeres gyógyítás elgondolkodtatja az embereket, akikben felmerül a kérdés, hogy milyen hatalom birtokában képes Jézus ilyen tettekre? Egyesek azt gondolják, azzal vádolják meg őt, hogy a gonosz lelkek fejedelmével szövetkezve cselekszik. A vád ellentmondásos, hiszen miért segítené a gonosz Jézust abban, hogy az ő hatalmát megtörje, befolyását csökkentse? A gonosz uralkodni akar az emberen, ártani akar neki, meg akarja őt téveszteni. Ezzel szemben Isten az ember javát, boldogságát és üdvösségét akarja.
A bűn és a gonosz elleni küzdelmünk nem hiábavaló. Isten a segítségünkre siet és kegyelmével
maroka, 2018. március 08. csütörtök, 09:56
A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki az ......
ma azonban közbeékelődik még a farizeusok fellépése, akik azt a vádat fogalmazzák meg, miszerint Jézus az ördögök fejedelmének segítségével, azaz magával a gonosszal szövetkezve képes bizonyos rendkívüli cselekedetekre. Az ,,őrültség" és az ,,ördöggel való együttműködés" vádja nem feltétlenül az időbeni egyezés, hanem a hasonlóság miatt kerülhetett egymás mellé az események folyamatában. A háttérben nyilvánvalóan az húzódik meg, hogy az emberek tudni szeretnék, milyen hatalom birtokában képes Jézus gyógyítani, illetve olyan cselekedeteket véghezvinni, amelyekre ember nem képes. Miközben elcsodálkoztunk Jézus rokonainak értetlenségből fakadó fellépésén, addig a farizeusok megjelenése és negatív ítélete nem okoz számunkra meglepetést, hiszen vádaskodásukkal már korábban is találkoztunk. Az általuk megfogalmazott vád és rágalom gyökeres ellentéte mindannak, amiről korábban meggyőződhettünk. Jézus azt tanítja és azt igazolja csodáival, hogy eljött az Isten országa, ezzel szemben a
maroka, 2018. január 22. hétfő, 10:02
Százszor tíz alkalommal szálltam alá a sötét úton
a Délieknek
nehogy átkom utolérjen titeket.
Emlékezzetek és vigyázzátok
szavam, mert bizton visszatérek
és számonkérem, azt aminek
őrzését rátok bíztam
Igen, az idő és a halál mögül is
visszatérek jutalmazva vagy büntetve
attól függően, hogy bizalmammal
hogyan éltetek.
Nagy volt népem egykor
a mai kicsiny ember képzeletén
felülálló, ismerte a régi tudást;
a távolit a szív végtelenségében
kutatta.
Ez a tudás a föld ifjainak birtokában volt
Bölcsek voltunk a Fény Gyermekeinek
bölcsessége által, kik köztünk lakoztak.
Erősek voltunk az örök tűztől származó
hatalom által.
És ezek között, az emberek legnagyobb
gyermekei között élt apám Thotmész
a Nagy Templom őrzője,
ki közvetített a templomban lakozó
Fény Gyermekei és a tíz szigeten élő atlantiszi nép között.
Ő volt a szócső, a Három utáni,
Unal lakója, aki a Királyokhoz
alázatosságot ébresztő hangon szólt.

I.
sz719eszter, 2017. október 07. szombat, 03:12
Aradi vértanúk emlékére!
legendás Klapka tábornok így emlékezett vissza erre a csatára: "...Damjanics is támadást intéz a balszárnyon Wysocki osztályával. A Leiningen és Kiss Pál dandárok, hasonlókép rohamoszlopokba sorakozva, támogatják Kazinczyt s rövid ellenállás után a város belsejébe nyomják vissza az ellenséget. Itt azonban egy dühös utcai harc fejlődék ki. (...) De a vitéz honvédek még vitézebb parancsnokaiktól vezényelve, rendíthetetlenek, lépésről lépésre tolakodnak előre a gyilkos harcban. Wysocki és Kazinczy osztályai birtokában vannak a lángoktól s holtaktól és sebesektől elborított városnak." A sikeres tavaszi hadjárat után Kossuth Lajos megszavaztatja a Habsburg-ház trónfosztását, és elfogadtatja a Függetlenségi nyilatkozatot 1849 áprilisában.

Kazinczy Lajos, a tizenötödik aradi vértanú


Elítélte a trónfosztást

Kazinczy Lajos, aki életét sem féltve harcolt a
lilagondolatok, 2017. október 06. péntek, 07:30
1/36
Képek, videók
Üdvözitő született ma nek
irmus
2017. december 20. szerda, 06:47
Üdvözítő Istenem
sacimama
2014. január 15. szerda, 08:53
Üdvözítő született,ki az
dandej
2012. december 26. szerda, 12:44
Üdvözítő született
chatlady
2008. december 18. csütörtök, 22:14
Mindenszentek szentjei
sacimama
2016. október 30. vasárnap, 01:34
A Sikátor Szentje.hu.c.jp
finike
2007. augusztus 06. hétfő, 11:39
Isten fia,Jézus él!
dandej
2017. december 23. szombat, 17:39
isten hatalmas fia.jpg
maroka
2017. augusztus 27. vasárnap, 17:27
?? akik hisztek Isten Fia
katalin_53
2017. július 21. péntek, 20:41
Jézus az Isten Fia
sacimama
2015. december 24. csütörtök, 07:35
Jézus-Isten Fia.JPG
keresztenyhivek
2015. augusztus 16. vasárnap, 20:05
ISTEN FIA MEGSZÜLETETT.gi
klara50
2010. december 21. kedd, 23:53
EZ EMBER ISTEN FIA VOLT!.
nagyika67
2010. március 31. szerda, 20:35
Isten Fia Jézus
dandej
2008. március 28. péntek, 12:12
isten fia
hendo
2007. április 18. szerda, 17:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.