Regisztráció  Belépés
2018. március 19. hétfő | 12. hét | 78. nap | 00:30 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Asztalitenisz csapat-vb - A férfiak Szerbiával kezdenek
Az már korábban kiderült, hogy a legmagasabb osztályban, a bajnoki divízióban érdekelt női együttes a második helyen kiemelt japánokkal, valamint az osztrákokkal, az ukránokkal, az egyiptomiakkal és az amerikaiakkal szerepel majd egy csoportban.

Mindkét osztályban azonos lesz a lebonyolítás: a körmérkőzés után a csoportok első három helyezettje jut tovább a kieséses szakaszba, a csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe, a -másodikok és -harmadikok pedig az első fordulóba. A csoportok negyedik, ötödik és hatodik helyezettjei a 13-24. helyért játszanak a folytatásban.

A magyar csapatok programja (a magyar szövetség honlapja alapján):

nők: Magyarország-Egyiptom, április 29. 10.00 Magyarország-Ausztria, április 29. 20.00Magyarország-Japán, április 30. 13.00Magyarország-Egyesült Államok, május 1. 10.00Magyarország-Ukrajna, május 1. 19.00

férfiak:Magyarország-Szerbia, április 29. 13.00Magyarország-Görögország, április 30. 13.00Magyarország-Paraguay, május 1. 16.00Magyarország-Olaszország,
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 10:42
Asztalitenisz Eb-selejtező - A férfiak is kikaptak
Az első párban a világranglistán 227. Szudi Ádám megszorongatta ugyan Joao Monteirót (55.), de utóbbi játékos négy szettben nyert, s ezzel előnyhöz juttatta a hazaiakat. A folytatásban Majoros Bence (188.) közel volt a bravúrhoz Joao Geraldo (75.) ellen, a döntő szett azonban már a rivális fölényét hozta, így két meccs után 2-0 volt az állás "oda".

A harmadik párban Lakatos Tamás (98.) esélyesként léphetett asztalhoz Diogo Carvalho (245.) ellen, s ha nehezen is, de hozta a kötelezőt, így jöhetett a negyedik mérkőzés.

Ezen Monteiro és Majoros csapott össze egymással, s bár a magyar játékos a szetteket tekintve már 2-1-re, a negyedik játszmában pedig 9-8-ra vezetett, ezúttal sem jött össze neki a bravúr, mert a portugál fordítani tudott, s ezzel egyben az egész párharcot eldöntötte a házigazdák javára.

A portugálok tavaly döntősök voltak a csapat Eb-n, 2014-ben pedig megnyerték a tornát.

Eredmények:

férfiak, A osztály, 1. csoport:Portugália-Magyarország 3-1
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 07:04
Asztalitenisz Eb-selejtező - Kikapott az első fordulóban a magyar női válogatott
Az Ormai László Csarnokban rendezett mérkőzésen a legjobb összeállításban állt ki Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány csapata, de ez sem volt elég a sikerhez.

Az első meccsen Pergel Szandra három szettben alulmaradt a kínai származású Zhang Xuannal szemben, majd Póta Georgina hiába vezetett már 2-0-ra Galia Dvorak ellen, s volt két meccslabdája, végül ez a találkozó is a spanyoloké lett.

Madarász Dóra aztán 0-2-ről fordítva nagy csatában legyőzte Sara Ramírezt, így "életben tartotta" a magyar reményeket, de a negyedik meccsen Dvorak megszerezte második győzelmét, Pergel pedig elszenvedte második vereségét, így a vendégek örülhettek.

Eredmény:

Európa-bajnoki selejtező, nők, A osztály, 4. csoport:Magyarország-Spanyolország 1-3-------------------------------Pergel Szandra-Zhang Xuan 0-3 (-7, -9, -12)Póta Georgina-Galia Dvorak 2-3 (8, 8, -9, -13, -11)Madarász Dóra-Sara Ramírez 3-2 (-6, -2, 3, 8, 2)Pergel-Dvorak 2-3 (-7, 7, 4, -5, -10)

A csoport harmadik tagja Csehország, a magyarok
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 19:15
Nemzetek Ligája - Háromcsapatos csoportba is kerülhet a magyar válogatott
A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai összefoglalója emlékeztet rá, hogy a nemzeti csapat a besorolás alapján a C osztály első helyére került a kontinentális sorozatban. Ebben a divízióban egy három- és három négycsapatos csoportot alakítanak ki.

Amennyiben a magyar válogatott a háromcsapatos csoportba kerül, akkor két játéknapra barátságos mérkőzést kell szerveznie az MLSZ-nek. Az A és a B osztályban kizárólag hármas csoportok lesznek, így az ellenfelek a kontinens legjobbjai közül is kikerülhetnek, de akár Európán kívüli válogatottal is megállapodhatnak a nemzeti szövetségek.

A barátságos mérkőzések párosításait és kezdési időpontjait március 2-ig be kell jelenteni.

A Nemzetek Ligájában a harmadik vonal programjának kialakításakor fontos szempont lesz, hogy Finnország és Norvégia az éghajlati viszonyok miatt novemberben már nem játszhat mérkőzést hazai pályán, továbbá Észtország, valamint Litvánia hazai mérkőzéseinek időpontjait is befolyásolhatja a téli időjárás. Emiatt a négy
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 14:43
Ünnepek - ORFK: országszerte hétszáz helyen lehet szilveszteri pirotechnikai eszközt vásárolni
Cselényi János közölte, a szilveszterkor felhasználható - úgynevezett hármas kategóriájú - pirotechnikai eszközöket árusítani december 28-tól december 31-ig, felhasználni pedig december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet.

Kifejtette, hogy a pirotechnikai termékek hanghatás, veszélyesség és hatóanyag alapján négy kategóriába sorolhatók: az első két osztályba tartozókat egész évben lehet forgalmazni, míg a negyedik kategóriások csak képzett szakemberek vásárolhatják.

Az év utolsó napjaiban rendőrhatósági engedéllyel a harmadik osztályba tartozókat lehet eladni magánszemélyeknek korlátozott mennyiségben, három kilogramm hatóanyag-tartalomig. Ezek tárolása és felhasználása veszélyes üzem, mivel jelentős mennyiségű hatóanyagot tartalmaznak, zajszintjük magas és jelentős látványhatást okoznak - tette hozzá.

Ismertette, hogy a szabályosan működő árusítók forgalmazási engedélyt kapnak, amit jól láthatóan helyeznek ki, termékeik pedig rendelkeznek tanúsítvánnyal és az F3 jelölést
velemenyezd, 2017. december 27. szerda, 15:12
Magyar vitorlásezüst az évzárón
A hazai sportági szövetség szombati beszámolója szerint az ifjúsági világ- és Európa-bajnok a női Laser Radial osztályban indulva a harmadik helyen ért célba az éremfutamon, ezzel megőrizte második helyét összetettben.

"Most jöhet egy kis pihenés, otthon karácsonyozom, a következő versenyem pedig a Miamiban megrendezendő világkupa lesz január közepén" - nyilatkozta a sajtóközleményben Érdi Mária.

A 470-es hajóosztályban Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor párosa a 4. helyet szerezte meg.

A spanyolországi évzáró viadalon öt kontinensről 600 versenyző indult 12 hajóosztályban.
velemenyezd, 2017. december 23. szombat, 11:52
Ezt nem árt tudni a teáról
igyon meg egy csésze teát. A tea nyugtat, frissít vagy épen gyógyít. Ázsiában már több mint háromezer éve tudják, hogy a tea egészséges.

A világon több mint ezer teafajtát forgalmaznak.
A legnemesebb fajta a darjeeling. A Himalája oldalán terem, 2000 méter magasságban. A világpiacon száz grammja akár 4 000 forintba is kerülhet.
A másik teakülönlegesség a Jade-Oolong, amelyből száz gramm ára a világpiacon akár 60 ezer forintba is kerülhet.

A tealevelek alapján négy osztályba sorolják a teákat. A
Az első az egész tealevelek. Ez nagyon ritka, csupán a darjeeling fajtáknál létezik.
A második osztályt a ,,tört" tealevelek tartoznak. Az összetört tea levelek tartoznak ide.
A harmadik osztályba a ,,finom szemcsés" tealevelek tartoznak. Ezek a levelek az úgynevezett zacskós tea minősége.
A negyedikbe pedig csoportba az úgynevezett ,,tealevél por" tartozik, ez a legsilányabb minőség.

A tea két-három évig tárolható, de
lizawolf, 2017. december 13. szerda, 10:58
Ukrán oktatási törvény - Az ukrán tárca három modellt kínál a nemzetiségi nyelvoktatásra
Klimkin ukrán külügyminiszter a Twitter közösségi oldalon közzétett bejegyzésében úgy vélekedett, hogy az Ukrajnában élő orosz nemzetiségűeknek elegendő anyanyelvük megőrzéséhez, ha orosz nyelvet és irodalmat tanulnak az iskolában.

A szeptember végén hatályba léptetett törvénynek az oktatás nyelvéről szóló 7. cikkelye - amely egyébként 2020 szeptemberétől lép életbe - kimondja: Ukrajnában az oktatás nyelve az ukrán. Ennek megfelelően a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatása csak az első négy osztályban lesz engedélyezett - ezekben az osztályokban az ukrán nyelvet továbbra is mint külön tantárgyat tanítják majd -, az ötödik osztálytól felfelé viszont a tantárgyak többségét ukránul oktatnák majd. Engedélyezi viszont a törvény két vagy több tantárgy oktatását bármely európai uniós tagállam nyelvén ötödik osztálytól is.

Kijev jelenlegi álláspontja az, hogy a Velencei Bizottság ajánlásainak végrehajtásához nem szükséges a 7. cikkely módosítása, mivel a testület elismerte, hogy az pusztán egy
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 11:20
Asztalitenisz csapat Eb - A férfiak nem is kaphattak volna nehezebb sorsolást
A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a férfiak és a nők is az A-osztályban szerepelnek, az első szakaszban a férfiak nehezebb ellenfeleket aligha kaphattak volna, hiszen Portugália és Ausztria került melléjük. Az elmúlt tíz évben a németeken kívül csak ez a két ország nyert a férfiaknál csapat Eb-t, a portugálok 2014-ben, az osztrákok 2015-ben. A női válogatottra kiemelési helyének köszönhetően könnyebb összecsapások várnak, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitánynak a csehek és a spanyolok ellen kell felkészítenie játékosait.

Az A-osztályból nemenként a hat csoport első és második helyezettjei egyből bekerülnek a 24 csapatos nantes-i viadalra - a házigazda franciák, valamint a 2017-es csapat Eb győztesei, a férfiaknál a németek, a nőknél a románok automatikusan ott lesznek a kontinensviadalon - a harmadik helyezettek a második szakaszban küzdhetnek meg a fennmaradó tíz helyért, mégpedig a B-osztály csoportjainak első és második helyezettjeivel.

Az első és második szakaszt 18 hónap
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 21:54
Az első három helyen magyar futballista található.
Az élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken szerzett gólokat tekintve Puskás Ferenc a világ legeredményesebb labdarúgója a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) összesítése szerint.


Az IFFHS honlapjának beszámolója szerint a 11 évvel ezelőtt elhunyt Puskás a magyar és a spanyol élvonalban 1943 és 1966 között 511 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.
A rangsor második és harmadik helyén szintén magyar futballista van Schlosser Imre és Zsengellér Gyula személyében. Előbbi a magyar és az osztrák pontvadászatban 1905 és 1928 között 417 gólt szerzett, míg utóbbi a magyar mellett az olasz és a kolumbiai élvonalban 1935 és 1952 között 416-ot.
A honlap kiemelte: Pelé és Josef Bican még Puskásnál is többször volt
proakela, 2017. november 17. péntek, 14:02
IFFHS - Puskás Ferenc a legeredményesebb az élvonalbeli bajnokságokban
Az IFFHS honlapjának beszámolója szerint a 11 évvel ezelőtt elhunyt Puskás a magyar és a spanyol élvonalban 1943 és 1966 között 511 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

A rangsor második és harmadik helyén szintén magyar futballista van Schlosser Imre és Zsengellér Gyula személyében. Előbbi a magyar és az osztrák pontvadászatban 1905 és 1928 között 417 gólt szerzett, míg utóbbi a magyar mellett az olasz és a kolumbiai élvonalban 1935 és 1952 között 416-ot.

A honlap kiemelte: Pelé és Josef Bican még Puskásnál is többször volt eredményes, ugyanakkor a rangsor legjobbak közé mégsem tudtak bekerülni, mert góljaik többségét nem élvonalbeli összecsapásokon szerezték. A háromszoros világbajnok brazil támadó 541 gólt szerzett, a prágai születésű, cseh és osztrák válogatott csatár pedig 518-at.

A listán az aktív labdarúgók közül Cristiano Ronaldo a 12., Lionel Messi holtversenyben a 15. helyen áll. A portugál sztár 2002 óta tartó karrierje során a portugál, az angol és a spanyol első
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 13:33
Labdarúgó NB I - A szlovák Michal Hipp a Haladás új vezetőedzője
"Nagyon sok edzőt ajánlottak figyelmükbe, néhányukkal tárgyaltunk is, referenciákat kértünk tóluk, végül Michal Hipp volt az, akivel megállapodtunk" - idézte Tóth Miklóst, a Haladás ügyvezető igazgatóját a klub honlapja hétfőn.

Az 54 éves szlovák tréner a bajnokság végéig, 2018. június 30-ig írt alá szerződést. A klub egyetlen elvárást fogalmazott meg vele szemben: bent kell tartania a csapatot az első osztályban.

A beszámoló arra is kitér, hogy a téli szünetben lesznek változások a játékoskeretben, több futballistától elköszönnek és lesznek érkezők is.

A játékospályafutása során középpályásként, illetve védőként számításba vett Hipp ötször szerepelt a csehszlovák, majd ötször a szlovák nemzeti csapatban, utóbbit társ szövetségi kapitányként irányította a 2012-2013-as időszakban bő egy évig. Emellett szlovák, cseh és orosz kluboknál állt alkalmazásban.

A Haladásnál Pinte Attila és Desits Szilárd lesz a segítője. Elődjét, az augusztusban távozott Mészöly Géza helyett ideiglenesen
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 10:31
1/40
Képek, videók
asztalitenisz.jpg
agica2004
2011. október 19. szerda, 11:59
időkép-2016-06-20_szer bia
astropapa58
2016. június 21. kedd, 08:14
Prskalo vízesés Szerbia.j
erzsikepuskas
2013. december 08. vasárnap, 21:40
Drina-1 Szerbia.jpg
06mohild
2013. november 17. vasárnap, 05:26
Siidari-Korfu-Szerbia 084
tinka1951
2013. november 15. péntek, 15:57
Siidari-Korfu-Szerbia 083
tinka1951
2013. november 15. péntek, 15:57
Siidari-Korfu-Szerbia 082
tinka1951
2013. november 15. péntek, 15:56
Siidari-Korfu-Szerbia 081
tinka1951
2013. november 15. péntek, 15:56
Siidari-Korfu-Szerbia 080
tinka1951
2013. november 15. péntek, 15:56
47-SZERBIA.png
1951anna
2013. október 24. csütörtök, 11:32
Pilics Szerbia
erzsikepuskas
2013. szeptember 14. szombat, 10:32
Pilicsi tó Szerbia
erzsikepuskas
2013. szeptember 14. szombat, 10:31
995679Szerbia.jpg
ircsike36
2013. augusztus 19. hétfő, 21:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.