Regisztráció  Belépés
2018. március 23. péntek | 12. hét | 82. nap | 06:26 | Emőke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Egyik magyar váltó sem döntős
A férfiaknál az ötkarikás aranyérmet megszerző négyes, azaz Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba szerepelt. A kvartett eleinte az élen haladt, majd a Phjongcshangban ezüstérmes kínaiak vették át a vezetést. Sokáig nem változott a sorrend, viszonylag nyugodtan köröztek a csapatok, mígnem a dél-koreai játékokon bronzérmes kanadaiaknál Charles Hamelin megelőzte Knoch Viktort, aki ráadásul a váltás előtt kicsúszott. Ettől kezdve esély sem volt a továbbjutásra, negyedik helyezettként maradt a kisdöntő a magyar négyesnek.

Az elődöntőt Kanada nyerte a jól taktikázó holland négyes előtt.

A nőknél egészségi problémák miatt Keszler Andrea maradt ki a csapatból, amelyet így Kónya Zsófia, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca alkotott. Az olimpiai negyedik magyar négyes eleinte a negyedik helyen haladt elődöntős futamában az olimpiai bajnok dél-koreai, a házigazda kanadai, valamint az orosz kvartett mögött, aztán utóbbit sikerült megelőznie.

Tizenöt körrel a
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 22:43
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - A negyeddöntőben búcsúztak a magyarok 500 méteren
A két éve a legrövidebb távon világbajnok Liu Shaolinnak a harmadik helyről kellett volna legalább egy pozíciót előrelépnie a továbbjutáshoz, de egy korai manőver során elesett, így negyedik lett. Öccse, Liu Shaoang szintén kicsúszott az egyik kanyarban, azaz ő is lemaradt az elődöntőről, míg a Liu-fivérekhez hasonlóan a váltóban olimpiai bajnok Burján ötfős futamában negyedik lett. Liu Shaolin 12., Burján 14., Liu Shaoang pedig 18. lett.

A győzelmet a dél-koreai Hvang Dae Hon szerezte meg, aki Phjongcshangban ezüstérmes volt ezen a távon. Mögötte a kínai Zsen Ce-vej végzett másodikként, míg az 1500-hoz hasonlóan az orosz Szemjon Jelisztratov lett a bronzérmes.

A nőknél mindkét magyar, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca már a pénteki selejtezőben búcsúzott. Előbbi a 34., utóbbi a 35. lett. Az aranyérem - ahogy nem sokkal korábban 1500 méteren is - a dél-koreai Csoj Min Dzsongé lett, miután a kanadai Kim Boutin az élen elcsúszott az egyik kanyarban. Nagy meglepetésre másodikként a lengyel
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 22:03
Kína hat hónapja legalacsonyabb szintre csökkentette amerikai állampapír-portfólióját
Az amerikai pénzügyminisztérium honlapján szereplő adatok szerint január végén 1168 milliárd dollár értékű amerikai állampapír volt kínai kézben, ami 16,7 milliárd dollárral kevesebb a december véginél.

A lista második helyén szereplő Japán 4,3 milliárd dollárral, 1066 milliárd dollárra növelte amerikai állampapírokban tartott befektetéseit januárban.

Az amerikai állampapírok harmadik legnagyobb tulajdonosa Írország 327,5 milliárd dollárral, amelyet Brazília követ 265,7 milliárd dollárral, majd Svájc következik 251,1 milliárd dollárral és a Kajmán-szigetek 241,9 milliárd dollárral.

Egy hónap alatt Brazília az ötödik helyről a negyedik helyre rukkolt előre, a Kajmán-szigetek viszont a harmadik helyről a hetedikre csúszott vissza.

A tíz legnagyobb tulajdonos között van továbbá Nagy-Britannia, Luxemburg, Hongkong és Tajvan.

Oroszország az Egyesült Államok 16. legnagyobb hitelezője, amerikai állampapír-portfóliója januárban 5,3 milliárd dollárral102,2 milliárd dollárra csökkent,
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 14:32
Légfegyveres Eb - Komoly hiányérzet maradt a magyar kapitányban
A szakvezető nem titkoltan abban bízott, hogy az olimpiai számokban, puskában és pisztolyban az egyéni és a vegyescsapatok küzdelmében sikerül érmet szerezni, ám a pénteki és szombati napon elmaradtak a versenyzők a várakozásoktól. Két évvel ezelőtt, a szintén Győrben rendezett, olimpiai kvalifikációs Eb-n minden összejött a magyaroknak, akik három kvótát és rengeteg érmes és döntős helyezést értek el, most viszont épp az ellenkezője történt, s még az előzetesen biztosnak vélt eredmények sem jöttek.

"Le kell ülnünk egyenként minden edzővel, s át kell gondolnunk, hogy mik voltak a visszafogottabb szereplés okai. Ugyanis többen nem tudták azt nyújtani, amit vártunk" - jegyezte meg a kapitány, azt külön hangsúlyozva, hogy senkitől sem vártak csodát, csak annyit, amennyit az elmúlt időszakban a hazai és a nemzetközi versenyeken produkált.

A legnagyobb csalódást a férfi puskások egyéni száma hozta, melyben a tavalyi világkupadöntőben győztes Péni István és a 2016-os vk-fináléban első, olimpiai
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 12:22
Phjongcshang 2018 - Meglepetésre fehérorosz siker a női sílövő váltóban
A csütörtöki versenyben a Nagyezsda Skardino, Irina Krjuko, Dzinara Alimebkova, Darja Domracseva összeállítású csapat az utolsó váltásnál még csak a harmadik volt a lengyelek és a franciák mögött. A Szocsiban háromszoros bajnok Domracseva azonban egészen fantasztikus utolsó 6 kilométert produkált, hibátlan lövészete mellett kiváló tempóban síelt, s végül magabiztosan győzött.

Az utolsó szakaszon a svédek olimpiai bajnoka, az éppen egy hete 15 km-en győztes Hanna Öberg is fantasztikusan ment, s a kilencedik helyről a másodikra hozta célba csapatát. A bronzérmet a franciák szerezték meg.

Eredmények (az olimpia honlapjáról):

sílövészet, női 4x6 km váltó, olimpiai bajnok:

----------------------------------------------- Fehéroroszország (Nagyezsda Skardino, Irina Krjuko, Dzinara Alimebkova, Darja Domracseva) 1:12:03.4 óra (0 büntetőkör/9 póttöltény) 2. Svédország (Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson, Hanna Öberg) 1:12:14.1 (0/12) 3. Franciaország (Anais Chevalier, Marie Dorin
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 13:52
Téli olimpia 2018 - Műkorcsolya, nők, állás a rövid program
53,22

- Bátor akart lenni a magyar Tóth Ivett az olimpián, sikerült neki. Tóth Ivett 23. lett a női műkorcsolyázók szerdai rövid programjában a Phjongcshangi téli olimpián, így pénteken bemutathatja kűrjét.
A 30 tagú mezőnyben a legjobb 24-ben kellett végeznie, hogy két nappal később is jégre léphessen, írja az MTI. A legjobb produkciót az orosz Alina Zagitova mutatta be, őt honfitársa, Jevgenyija Medvegyeva és a kanadai Kaetlyn Osmond követi.
Az UTE 19 éves műkorcsolyázóját a harmadik hatos csoport második versenyzőjeként szólították jégre. Amint felcsendült az AC/DC zenekar Back in black slágere, a nézők ütemes tapssal reagáltak, később a Thunderstruckra még jobban beindult mindenki. A Svájcban készülő magyar sportoló nagyszerűen kezdett, tisztán megcsinálta a két tripla toeloopból álló kombinációját. A folytatás viszont nem alakult tökéletesen, a tripla Lutzot nem tudta kiforogni, így páros lábra érkezett. A hiba nem bizonytalanította el a zenéhez illő rockerszerelésben, fekete
maroka, 2018. február 22. csütörtök, 10:04
Sík Sándor
jóbarát.

XI.
Álmodtam. Széken ültem,
Elnök voltam a könyvek kongresszusán,
A könyvek ezre körülöttem ült,
Mint Niceában a szakállas atyák.

Az egyik mondta: ,,Messze az Isten, a hetedik égben,
Az angyalok és démiurgoszok között."
- ,,Helyes, mondottam, de kevés!"
A másik mondta: ,,Közel az Isten, az emberi szívben,
Csak ott találod."
- ,,Helyes, mondottam, de kevés!"
A harmadik: ,,A természet az Isten,
A lények végtelen során
Bontja ki végtelen magát."
- ,,Szép, szép! feleltem, de kevés!"
A negyedik: ,,A nép az Isten
A történelemben fejtőzik ki egyre."
- ,,Kevés, kevés!"
Az ötödik: ,,A minden az Isten,
Én vagyok ő, és te vagy ő, és ő is ő, és minden ő."
- ,,Nem elég, nem elég!"
A hatodik a semmiről beszélt,
A hetedik számokat
horvathzsoka, 2018. február 17. szombat, 09:19
Vitaminhiány kontra betegségek
szervekről, az agyról, a szívről, a májról, a veséről.

Alacsony vércukorszint-cukorbetegség.
Biztosan láttak már hiperaktív gyerekeket, akik rávetik magukat cukorra. A króm és a vanádium hiánya alacsony vércukorszinthez vezet. Általában, ha nagyon hódolunk csokoládénak és más édességnek, az azt jelenti, hogy a szervezetünkben króm- és vanádiumhiány van. És ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor fejlődik ki a mindenki által ismert betegség, a cukorbetegség. Ezt a problémát mindenki ismeri, a harmadik leghalálosabb betegség. Olyan szövődményekkel, mellékhatásokkal jár együtt, mint a vakság, veseelégtelenség, különböző fokú szív- és érproblémák. Ha cukorbetegsége van, akkor átlagosan kevesebbet fog élni, mint az, akinek nincs.

1957-ben az állatorvosok megtudták, hogy a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható ásványok segítségével. Ez hivatalosan megjelent abban a szaklapban, amely a nemzeti orvostudományi intézményeket képviselte: ,,a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható króm
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 11:14
Téli olimpia 2018 36 másodperces hátrányt dolgozott le
36 másodperces hátrányt dolgozott le, olimpiai arany lett a jutalma.
A címvédő német Eric Frenzel sikerét hozta a férfi északi összetett szerdai normálsáncos versenye a phjongcshangi téli olimpián.
A 29 éves versenyző a síugrás után az ötödik helyről várta a 10 kilométeres sífutó távot, hátránya 36 másodperc volt az ugrásban első osztrák Franz-Josef Rehrllel szemben.
1. Frenzel a kezdetektől fogva nagy tempóban futott, négy kilométernél már az élbollyal együtt haladt, és végül nagyot hajrázva, összességében simán védte meg olimpiai elsőségét.

A második helyen - csakúgy, mint négy éve Szocsiban - a japán Vatabe Akito végzett,
míg a dobogó harmadik fokára az osztrák Lukas Klapfer állhatott fel. A síugrásban első Rehrl végül több mint másfél perces hátránnyal a 13. helyen ért célba

Északi összetett, egyéni, normál sánc és 10 km szabad stílus,eredmények:
1. Eric Frenzel (Németország) 24:51.4 perc (síugrás: 121,7 pont/sífutás: 24:51.4 perc)
2. Vatabe
maroka, 2018. február 14. szerda, 16:58
Phjongcshang 2018 férfi sí biatron
Sí lövő ebben a számban eddig nem védett címet. Eddig
A címvédő francia Martin Fourcade nyerte a sílövők férfi 12,5 kilométeres üldözéses versenyét a Phjongcshangi téli olimpia hétfői napján, begyűjtve ezzel pályafutása harmadik ötkarikás aranyérmét.

Korábban ebben a számban még soha nem volt címvédés a játékokon, és az sem fordult még elő, hogy az aktuális világbajnok nyerje az olimpiát is.
A vasárnapi sprintversenyben meglepetésre csupán nyolcadik Fourcade 22 másodperces hátránnyal vágott neki a távnak az elsőként induló német Arnd Peifferhez képest, aki a második lövészet után még vezetett. A harmadik lövészethez aztán heten szinte egyszerre érkeztek, s a helyzetből a legjobban a 29 éves Fourcade jött ki, miután ő volt az egyetlen, aki nem hibázott, a többiekre pedig büntetőkör várt.
A francia sztár a folytatásban nagy tempót diktált, egyedül kezdte meg az utolsó lövészetet, ismét ötből öt
maroka, 2018. február 12. hétfő, 23:13
A három fa legendája
,,Szeretnék kincsesláda lenni!" kiáltott fel. ,,Beborítva arannyal és telve gyönyörű drágakövekkel. Én leszek a legcsodálatosabb kincsesláda az egész világon!"

A második tekintetével követte a kis patakot, ami szokott útján csörgedezett a tenger felé. ,,Jó volna büszke hajónak lenni" - sóhajtotta - ,,átszelni a viharos tengert, hatalmas királyokat vinni egyik parttól a másikig! Belőlem lesz a legerősebb tengerjáró az óceánokon!"

A harmadik kicsi fa lenézett a völgybe. Férfiak és nők sietősen tették a dolgukat a forgalmas kisvárosban. ,,Én egyáltalán nem akarok elmozdulni erről a helyről" - mondta. ,,Szeretnék olyan magasra nőni, hogy amikor az emberek megállnak, hogy megnézzenek, felemeljék tekintetüket az ég felé és Istenre gondoljanak. Én leszek a legmagasabb fa a Földön!"

Múltak az évek. Eső jött és sütött a nap s a három kis fa nagyra és magasra nőtt.

Egy szép napon három favágó
evavicus, 2018. január 26. péntek, 21:46
Műkorcsolya Eb - Maszljanko 33. lett a férfiaknál
A kétszeres világbajnok spanyol versenyző óriási fölénnyel, több mint 12 ponttal előzi meg az orosz Dmitrij Alijevet. A harmadik helyről a lett Deniss Vasiljevs várja a pénteki kűrt.

Legutóbb a csehszlovák Ondrej Nepelának sikerült 1969 és 1973 között sorozatban ötször győznie, de Fernandez az egymást követő hatodik diadalával sem lenne rekorder, ugyanis az osztrák Karl Schäfer 1929 és 1936 között nyolc évig volt egyeduralkodó a férfiaknál.

Maszljanko, aki Magyarországon született és él orosz szülők gyermekeként, másodszor indult a kontinensviadalon, két éve szintén 33. helyen zárt, így ezúttal sem mutathatja be kűrjét, amelyben a legjobb 24 korcsolyázó szerepelhet.

Szerdán 17 órától a párosok rövidprogramjával folytatódik az Eb.

Eredmények:

férfiak, állás a rövidprogram után:1. Javier Fernandez (spanyol) 103,82 pont2. Dmitrij Alijev (orosz) 91,333. Deniss Vasiljevs (lett) 85,11...33. Maszljanko Alexander 52,01
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 16:14
1/67
Képek, videók
gyorskorcsolya-valto-8 00x
menusgabor
2018. február 26. hétfő, 17:17
gyorskorcsolya.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:14
Gyorskorcsolya.gif
pacsakute
2013. szeptember 23. hétfő, 21:02
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
Shaolin templom
pacsakute
2016. június 08. szerda, 23:09
Shaolin
sanci81
2016. február 14. vasárnap, 12:00
Shaolin macska.jpg
gigi55
2011. október 19. szerda, 20:10
mortal-kombat-shaolin- mon
ladingmark
2010. október 21. csütörtök, 16:15
Shaolin falu
farkastanc
2008. november 10. hétfő, 13:50
shaolin.jpg
konoksag
2008. október 23. csütörtök, 07:23
Címkék
negyeddöntőben búcsúztak, viharos tengert, második helyen, hetedik számokat, Anna Magnusson, házigazda kanadai, Műkorcsolya Eb, kvartett eleinte, Marie Dorin, folytatás viszont, japán Vatabe, Bácskai Sára Luca, lett Deniss, Arnd Peifferhez, harmadik kicsi, problémát mindenki,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.