Regisztráció  Belépés
2017. október 20. péntek | 42. hét | 293. nap | 03:23 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rekordot döntött a légi utasforgalom tavaly az Európai Unióban
regisztrálták (249 millió), utána Németország (201 millió), Spanyolország (194 millió), Franciaország (145 millió), majd Olaszország (135 millió) következik.

Az utasok száma alapján Európa legforgalmasabb repülőtere változatlanul London/Heathrow, ahol 75,7 millió utas fordult meg tavaly, 1 százalékkal több, mint 2015-ben. Párizs Charles de Gaulle repülőterén 0,3 százalékkal 65,8 millióra, Amszterdamban pedig 9,3 százalékkal 63,6 millióra emelkedett az utasforgalom. Amszterdam ezzel letaszította a harmadik helyről Frankfurtot, ahol 60,7 millió utast regisztráltak tavaly.

A legtöbb EU-n kívüli utast, 44,8 milliót London/Heathrow-n kezelték, az unión belüli forgalmat tekintve Amsterdam vezetett 37,9 millió utassal, a legnagyobb belföldi forgalmat pedig 14,1 millióval Párizs Orly és Madrid Bajaras repülőtere bonyolította le.

Az Eurostat adatai szerint a magyarországi légi utasok száma 2016-ban 11,66 millió volt. Ezen belül az EU tagállamaira 9,48 millió, a harmadik országokra 2,18 millió utas
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 12:33
Malajziai Nagydíj - Verstappen nyert, Hamilton előnye nőtt az összetettben
A 20. születésnapját szombaton betöltő Verstappennek ez az idei első, és pályafutása második futamgyőzelme.

A háromszoros vb-győztes, 32 éves Hamilton az összetettben már 34 ponttal vezet a most negyedikként célba érő, négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája előtt.

A Malajziai Nagydíjon Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál versenyzője ért célba harmadikként.

A rajt előtt kiderült, hogy a második kockát elfoglaló Kimi Räikkönen a Ferrari műszaki hibája miatt nem tud elrajtolni a mezőnnyel.

Hamilton tökéletesen startolt, megtartotta a vezető pozíciót, miközben a két Red Bull-pilóta, Verstappen és Ricciardo egymással, valamint az ötödik helyről kiválóan rajtoló Valtteri Bottasszal (Mercedes) küzdött a második helyért.

Az első kör végén Hamilton, Verstappen, Bottas volt az első három helyen száguldók sorrendje, de Verstappen a negyedik körben megelőzte Hamiltont, és átvette a vezetést. A kilencedik körben Ricciardo egy remek manőverrel elvette a harmadik
velemenyezd, 2017. október 01. vasárnap, 10:51
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Liu Shaolin aranyérmes 500 méteren
A táv tavalyi világbajnoka a negyed- és az elődöntőben is futamgyőztes volt, a fináléban pedig rajt-cél győzelmet aratott.

Ez a volt a magyarok első érme a budapesti világkupán, az előző három számban, 1500 méteren mindkét nemnél és 500-on a nőknél dél-koreai siker született.

Liu Shaolin Sándor a harmadik negyeddöntőben másodikként fordult be az első kanyarba, s ezt a pozícióját tartotta, majd három körrel a vége előtt az egyik kanyar kijáratánál belülre került, az egyenesben pedig megelőzte a háromszoros olimpiai bajnok kanadai Charles Hamelint. A táv tavalyi világbajnoka könnyedén őrizte a pozícióját, mert a szám vancouveri bajnoka a mögötte korcsolyázó hollandokkal harcolt a második helyért, amelyet végül Dylan Hoogerwerf szerzett meg a hatszoros világbajnok, egyben vb-címvédő honfitársa, Sjinkie Knegt előtt. Az elődöntőben Liu Shaolin ugyanezt a taktikát követte: az első kanyart másodikként vette be, majd két körrel a vége előtt ugyanolyan manőverrel ment el az éllovas kanadai Samuel
velemenyezd, 2017. szeptember 30. szombat, 17:53
A Majthényi, Domokos páros nyerte a vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot
A Spartacus VSE versenyzői a kilenc futamból háromszor elsőként értek célba, négyszer másodikok lettek, de a szombati zárónapon is küzdeniük kellett az aranyéremért.

"Egy viszonylag új szabály szerint az Arany-csoportban rendezett három futam eredménye közül is ki kell ejteni egyet, így fordulhatott elő, hogy bár az élről vártuk a kilencedik részversenyt, arra kellett figyelnünk, hogy a hatodik helyen álló német páros ne előzzön meg minket, amely a korábbi 45. helyét kiejthette" - nyilatkozott az MTI-nek Majthényi Szabolcs.

A verseny azonban csak az első bójáig volt szoros, amit Majthényiék elsőként vettek, a németek pedig a mezőny hátsó felében.

"Sikerült a rajtnál felidegesítenünk őket, köröztünk kicsit velük, hogy ne tudjanak jó helyről indulni. Ez aztán bejött. Végül másodikként értünk célba, ők pedig ezüstérmet szereztek" - mondta Majthényi Szabolcs. Hozzátette: egy új hajóval indultak a vb-n, s arra számítottak, hogy legnagyobb riválisuk az a német páros lesz, amelynek eladták
velemenyezd, 2017. szeptember 30. szombat, 17:43
Rövidpályás gyorskorcsolya-vk - Liu Shaolin és Jászapáti hibátlan maradt
Liu Shaolin Sándor negyedikként fordult be az első kanyarba, de aztán játszi könnyedséggel előzte meg vetélytársait. Burján Csaba 1500 méteres váratlan búcsúja után nem bízta a véletlenre továbbjutását, és rajt-cél-győzelmet aratott. Liu Shaoang nagyon nehéz ötösben szerepelt, sokáig a szám amerikai világcsúcstartója, J.R. Celski és a dél-koreai Szeo Ji Ra mögött korcsolyázott, de utóbbit megelőzte egy körrel a vége előtt.

A következő kör nyolc futamából az első két hely mellett a négy legjobb harmadik ért negyeddöntőt. A 21 éves Liu Shaolin hiába volt azonos ötösben a háromszoros vb-ezüstérmes kanadai Samuel Girarddal, a háromszoros világbajnok Celskivel és az olimpia, világ- és Európa-bajnok orosz Szemjon Jelisztratovval, mégis könnyedén aratott rajt-cél-győzelmet. A tavaly ezen a távon vb-bronzérmes öccsének viszont hamar elszállt a továbbjutási reménye, mivel az egyik kanyarban a harmadik helyről kicsúszott. Burján futamában óriási csatát vívott egy fehérorosz versenyzővel a harmadik pozícióért,
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 18:23
Kettesfogathajtó-vb - Hölle Martin és a magyar csapat növelte az előnyét
Az esemény honlapja szerint a díjhajtásban első pónivilágbajnok a szombati számban harmadik lett, de közvetlen riválisai mind mögötte végeztek, így közel hét hibapontról több mint 11-re növelte előnyét. Teljesítményéről mindent elárul, hogy a nyolc akadályból háromban az ő fogata volt a leggyorsabb. A 11-szeres világbajnok, egyéniben és csapatban is címvédő Lázár Vilmos 15. lett maratonhajtásban, amivel összetettben megtartotta hatodik helyét.

A két magyar csapattag teljesítménye azért különösen bravúros, mert egyikük sem hibázhatott, hogy a válogatott élen maradjon a németekkel szemben. Ugyanis a csapatversenyben a háromtagú együttesek legrosszabb teljesítménye minden számban kiesik, s a magyarok elvesztették harmadik társukat, mivel a nyolcszoros vb-aranyérmes Lázár Zoltánt a negyedik helyről kizárták a pénteki díjhajtást követően. A 20 éves Hölle azonban nagyobb különbséggel verte a legjobb német maratonhajtót, mint amennyivel a második legjobb német a Magyar Lovassport Szövetség elnökeként is
velemenyezd, 2017. szeptember 24. vasárnap, 17:42
Dark Souls II - Pár Hiba A Halálig
pajzzsal. Sokszor farmoltam XP-ért egy-egy helyszínt, ami sokszor unalmas is volt. Mivel én többnyire FPS játékokkal játszottam szinte mindig is, ez action RPG ami ennél a játéknál TPS nézet, és az irányítása is olyan, ehhez nem igazán vagyok hozzászokva. Az első részben rengeteget gyakoroltam a karakternek az irányítását, hiszen én nem használtam conroller-t, hanem billentyűzet és egérrel játszottam végig. Ám maga a játék mégsem mondható Shooter (TPS) játéknak, ebből csak a TP igaz, ami Third Person (Harmadik Személy nézet) csak íjjal lehet benne lőni és esetleg távolsági varázslatokkal. Az átlagosabb játékosoknál nagyjából még így is harmad annyiszor halt benne a karim.

Nos, nézzük a második részt, amit régen elég sokáig elvittem talán a játék DLC-kkel együtt, nagyjából az 1/5 részéig, de ez csak becslés részemről hiszen sok pályarészt mai napig sem ismerek benne. Régebben a gyenge teljesítményű gépem miatt hagytam abba, ami a múlté, immáron az új gépen pötyögtem vele mostanság. Ennél a játéknál
eposz, 2017. szeptember 17. vasárnap, 20:05
Lévay József
bizony,
Bármily messze haladtak,
A szegény ős magyar talaj :
A nép, melyből fakadtak.

Nevét a csillagok közé
Jegyezte mind a három ;
Kettőjökét, ápolva hűn,
Most is szivembe zárom.

Öt, a ki pályabéreül
Csak a nyugalmat kérte,
>Egy kis független nyugalmat!<
De míg élt, el nem érte.

És őt, kinek barátja volt
Lant, biblia, természet;
De belsején mind a sírig
Titkos féreg emésztett.

Csudálatom, ámulatom
Szállott a harmadikra,
Kiben hódító lángra gyúlt
Korán az égi szikra.

Dicsősége magaslatán
Nem akart mást keresni,
Mint harczmezőn, dúló csatán
A hazáért elesni.

És a hadak zord istene
Hallgatott is szavára;
Eltiporta, hogy előtte
Az eget így kitárja.

De, hajh! nem óhajtásaként
Omolt ki ifjú vére;
Véréből nem röppent felénk
A szabadság tündére.

Összetiport teste fölött
Győztes ellenség rivalt
S
menusgabor, 2017. szeptember 16. szombat, 15:00
A hónap meséje-szeptember Hamupipőke
tudott rájönni, hogy hová tűnt a táncosnője. Megvárta, hogy az apa hazatérjen, akkor így szólt hozzá:
- Az idegen lány elszökött előlem, azt hiszem, a körtefára mászott föl.
Az ember azt gondolta:"csak nem Hamupipőke az?" fejszét hozatott , és kidöntötte a fát, ám senki sem volt rajta. S, hogy a konyhába léptek, Hamupipőke ott feküdt a hamuban, mint máskor, mert azonnal leugrott a fa másik oldalán, visszavitte a szép ruhát a mogyorófához és visszavette a szürke köténykéjét..
Harmadik nap, amikor a mostohatestvérek elmentek a szüleikkel, Hamupipőke megint odament anyja sírjához, és szólította a fát:
Rezegj, rázkódj kicsi fácska, hulljon rólad szép ruhácska!
Akkor a madár olyan pompás, ragyogó ruhát dobott le, még senki nem látott a világon. S hozzá színaranyból cipellőt is. S hogy ebben a ruhában ment el a mulatságba, mindenkinek elakadt a szava az ámulattól. A királyfi csak vele táncolt, és ha valaki fel akarta kérni őt, a királyfi azt mondta:
- Ö az én párom a
suzymama, 2017. szeptember 06. szerda, 15:09
Olasz Nagydíj - Hamilton győzött és átvette a vezetést az összetettben
A 32 éves Hamiltonnak ez volt az idei hatodik, pályafutása 59. futamgyőzelme, Monzában pedig már negyedszer diadalmaskodott. Hamilton mögött csapattársa, a finn Valtteri Bottas végzett a második helyen.

A rajtot Hamilton jól kapta el, elsőnek fordult el a célegyenes végén, miközben a harmadik kockából startoló Esteban Ocon (Force India) feljött másodiknak. A Hamilton mellől induló újonc, Lance Stroll (Williams) a harmadik helyre sorolt be, de ezt a pozíciót elvette tőle a második kör végén Bottas. A finn egy körrel később elment Ocon mellett is, ezzel már második volt.

A hatodik helyről startoló Vettel is megkezdte a felzárkózást, az ötödik kör végén már a negyedik helyen száguldott.

A 10. körben Hamilton, Bottas, Vettel volt az első három helyen haladók sorrendje, mögöttük a negyedik pozícióért nagy csata zajlott Ocon és Stroll között.

A kerékcserék után Ocont és Strollt Kimi Räikkönen (Ferrari), valamint Daniel Ricciardo (Red Bull) is megelőzte, így a fiatal pilótáknak a hatodik és
velemenyezd, 2017. szeptember 03. vasárnap, 15:43
Olasz Nagydíj - Hamiltoné a pole, ezzel rekorder
A 32 éves versenyzőnek ez volt az idei nyolcadik időmérős elsősége, mögötte a Red Bull két pilótája, a holland Max Verstappen és az ausztrál Daniel Ricciardo végzett a második és a harmadik helyen, de ők motorcsere miatt mindketten rajtbüntetést kaptak.

A második helyről így az újonc kanadai Lance Stroll (Williams), a harmadikról pedig a francia Esteban Ocon (Force India) startolhat, miközben Hamilton legnagyobb riválisa, az összetettben vezető, négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) csak nyolcadik lett a szakadó esőben rendezett kvalifikáción.

Hamilton a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher csúcsát döntötte meg Monzában, eddig ugyanis 68 pole pozícióval a Ferrari legendás pilótája állt az örökranglista élén.

Az időmérőt először a heves esőzés és a vizes aszfalt miatt piros zászlóval félbeszakították, majd nagyjából 2,5 órás csúszással folytatták.

A pole pozícióról döntő harmadik szakasz kezdetére újra hevessé vált az eső, így a versenyzőknek egyre nehezebb
velemenyezd, 2017. szeptember 02. szombat, 18:22
Öttusa-vb - Győzött a női csapat, Földházi ezüstérmes
noha neki általában ez a gyengébb száma. Most 20 győzelemmel és 15 vereséggel a kilencedik helyen zárta az első szakaszt, ezzel biztos alapot teremtett magának a jó eredmény eléréséhez.

Alekszejev 18/17-tel 14. lett a nyitányon, a címvédő Kovácsnak viszont nem sikerült a vívás, 16/19-cel a 21. helyről várta a folytatást. Nekik ez az eredmény márcsak azért sem volt kedvező, mert egyébként egyik erősségük ez a szám.

A 200 méteres úszásban Kovács volt a leggyorsabb 2:08.56 perccel, Földházi a harmadik 2:10.98-cal, Alekszejev viszont a papírformának megfelelően ebben a részversenyben a mezőny második felében végzett.

Ezután következett a bónuszvívás, amelyben először a 36. helyezett lépett pástra a 35. ellen és a győztes vívhatott a 34.-kel, majd így tovább az elsőig. Ebben Kovács és Alekszejev egy győzelmet aratott, Földházi viszont nem szerzett újabb pontot a körvívásos vívóeredményéhez.

Két szám után Földházi a negyedik, Kovács a 12., Alekszejev pedig a 17. helyen állt.

A lovas pályán
velemenyezd, 2017. augusztus 27. vasárnap, 21:43
1/64
Képek, videók
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
Az európai Rosetta-üstökö
vargaspace
2012. május 03. csütörtök, 17:59
varkerulet_legi_3-e146 563
menusgabor
2017. április 27. csütörtök, 21:52
varkerulet_legi_0489.j pg
menusgabor
2017. április 27. csütörtök, 21:37
Várpark légi.jpg
dnemethk
2016. augusztus 05. péntek, 19:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.