Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 16:00 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyolc és fél év börtönre ítéltek egy ittasan halálos balesetet okozó tolnai sofőrt
A táblabíróság tájékoztatása szerint ezzel helybenhagyták a Szekszárdi Törvényszék márciusi elsőfokú ítéletét, amely a vádlottat halált okozó testi sértés, rablás és halált okozó ittas járművezetés bűntettében mondta ki bűnösnek, és a börtönbüntetés kiszabása mellett hat évre eltiltotta a járművezetéstől.

A tényállás szerint a 22 éves, büntetett előéletű férfi 2015. október 5-én vezetői engedély nélkül ittasan és kábítószer hatása alatt, engedély nélkül elvitte édesapja autóját. Két utasával Szekszárdon és környékén több mint 60 kilométert tettek meg. Másnap reggel az autóval a megengedett sebességet túllépve, óránkénti 95-100 kilométeres sebességgel egy kanyarban kisodródtak és egy fának csapódtak.

Az egyik utas a kórházba szállítása közben meghalt, a másik nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a vádlott is súlyosan megsérült. A férfi vezetési képességét a vérében kimutatott alkoholszint és az általa elfogyasztott kábítószer is befolyásolta.

A közleményben kitértek arra: a
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:05
Hamis békesség
"Úgy gyógyítgatják népem sebeit, hogy könnyelműen azt mondogatják: 'Békesség, békesség', pedig nincs békesség!" (Jer 6,14)

Nagy baj származna abból, ha az orvos úgy próbálná meggyógyítani a beteget, hogy elhiteti vele, hogy nincs is semmi baja. A betegség időközben csak elhatalmasodna, és végül már gyógyíthatatlanná válna.
Ilyen veszélyes önáltatás ellen szól Jeremiás próféta is. A magát biztonságban érző nép vezetőivel együtt belemerült bűneibe, s nem vette észre Isten haragjának fenyegető ítéletét. Ha a bekövetkező veszedelmekre próbálta emlékeztetni a népet, gondtalanul és felelőtlenül a békességre hivatkoztak. Pedig ahol bűn van, ott már nincs békesség! Ahol bűn van, ott a hívő embereknek feltétlenül harcba kell szállniuk a bűn minden gonoszságával szemben.
A mi népünk életében sem lehet békesség addig, amíg cégéres bűnök terhelik a lelkiismeretét. De a te egyéni életedben sem lehet békesség addig, amíg meg nem harcoltad a hit harcát a bűneiddel szemben. Enélkül csak álbékesség lehet
kalmanpiroska, 2018. szeptember 08. szombat, 08:42
Teréz körúti robbantás - a vádlott felmentését kérte a védő
Jován László a tárgyaláson úgy fogalmazott, hogy nem állnak rendelkezésre olyan kétséget kizáró tények, amelyek bizonyítanák a fiatalember bűnösségét, ezért a vádlott nem ítélhető el.

Ugyanakkor kétségbe vonta az ügyészség minősítését is, miszerint a cselekmény több ember ellen elkövetett, előre kitervelt emberülési kísérlet. Szerinte a cselekmény csupán életveszélyt okozó testi sértés szándékaként értékelhető.

Az ügyvéd úgy vélekedett, hogy a nyomozás során a "gombhoz keresték a kabátot", vagyis nem vizsgáltak különböző verziókat, csak egy irányba folyt a nyomozás.

Nem volt szabályos a helyszín biztosítása, a bűnjelkezelés és a vádlotthoz köthető ingatlanban végzett házkutatás sem, a DNS-vizsgálat pedig nem alkalmas a bűnösség megállapítására.

Szerinte a robbanótesttel kapcsolatban több olyan szakértői vélemény született, amely ellentmond a természet törvényeinek, továbbá a vádlott szociopata és Asperger-szindrómában szenved, amelyek együttese büntetőjogi jelentőséggel
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 13:13
Hőség - Tömegével pusztulnak a halak a Rajna svájci szakaszán
tonna pért fogtak ki a Rajnából. A leginkább érintett terület a Rajna-vízesés és a Boden-tó közötti szakasz - írja a Swissinfo svájci hírportál.

A partvidéki kantonok hatóságai csak remélik, hogy a hőmérséklet nem éri el a 2003-as rekordot, amikor a pénzespér-populáció közel 90 százaléka elpusztult.

A 20 Celsius-fok feletti vízhőmérséklet stresszt jelent a pérek számára. 23 Celsius-fok felett egyenesen kritikussá válik a helyzet, a 25 Celsius-fok feletti víz pedig, főként tartósan, a halálos ítéletet jelenti a halak számára.

A Rajna vize néhány szakaszon 27,6 Celsius-fokos. Hogy elkerüljék a folyó élővilágának felesleges megzavarását, a Rajna-vízesés felé kiemelkedő fapallókat, amelyek alatt a halak védelemre lelhetnek, ideiglenesen lezárták a látogatók elől.

A svájci halászati szervezetek azzal vádolják a német halászokat, hogy gyakran fogásként tekintenek a bajban lévő halakra ahelyett, hogy a megmentésükben segédkeznének. A svájci fennsík számos kantonjában mentőmissziókat szerveznek.
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:16
Az Urantia könyv - 53. írás
rendelkeznek a lázadók vezetőinek sorsáról. A csillagrendszeri köröket addig nem állítják helyre, amíg Lucifer él. Egyébként ő jelenleg teljesen cselekvésképtelen.

53:9.7 A lázadás a Jerusemen véget ért. A bukott világokon akkor ér véget, amint az isteni Fiak megérkeznek. Úgy hisszük, hogy mindazok a lázadók, akik egyáltalán elfogadják a megbocsátást, már így is tettek. Várjuk azt a villanásszerű híradást, mely mindezen árulókat megfosztja a személyes létezéstől. Arra számítunk, hogy az uverszai ítéletet a végrehajtói híradásban jelentik be, mely ítélet ezen őrizetben tartott lázadók megsemmisítését foganatosítja. És akkor majd keresitek a helyüket, de nem fogjátok megtalálni. ,,És akik ismertek a világok közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!" És így mindezen hitvány áruló ,,olyan lesz, mintha nem lett volna". Mindegyikük az uverszai ítéletre vár.

53:9.8 De a szellemi sötétség hét börtönvilága a Sataniában már hosszú ideje komoly
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:46
Aháb Nábót szőlője
házastársa, Jezábelfőníciai (1Kir 16,31)
lévén nem tisztelte a törvényeket, és férje kívánságának jogszerűségével a legkevésbé sem
törődött. Kezébe vette az ügyet. Áháb nem hivatkozik a törvényre, hanem fontosabbá válik
számára a saját kívánsága, mint az ország törvényei, amelyeknek ő volna a leginkább a hivatalos
képviselője. Jezábel olyan tervet eszel ki, amely a Tízparancsolat több pontja ellen is vét. El
akarta venni Nábót életét, és hamis tanúzással szándékozta a halálos ítéletet meghozatni.
Ráadásul nem csak egy egyszerű hamis tanúzásról volt szó, hanem egy színjátékkal egybekötött
eseményről. Istent is belekeverték. Hamisan kellett böjtöt tartani. Megvádolták a 2. parancsolat
megszegésével. Ennek a büntetési tétele: a halálos ítélet. És Jezábel révén elvették Nábót életét,
hogy megszerezzék Nábót szőlőjét. A földterület iránti vágy egy ember életébe került. A Nábót
szőlőjéről szóló történet megmutatja, hogy mekkora lavinát tud elindítani maga után, ha
maroka, 2018. június 19. kedd, 09:29
Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő
jutalmat érdemeltek? Hisz ezt a bűnösök is megteszik. Ha csak a visszafizetés reményében adtok kölcsönt, milyen hálára számíthattok? A bűnösök is kölcsönöznek a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.
Szeressétek inkább ellenségeiteket: tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok. Így nagy jutalomban részesültök, és fiai lesztek a Magasságbelinek, hisz ő is jóságos a hálátlanok és a gonoszok iránt. Legyetek tehát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.
Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor titeket sem ítélnek el. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is."
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,27-38

- Network
maroka, 2018. június 15. péntek, 16:46
Június 10.
Hatvanegy évvel ezelőtt, 1957. június 10-én hoztak első fokú ítéletet a győri Földes Gábor és társai elleni koncepciós perben.

A megtorló per ítélete hat halálos, egy életfogytigtartó börtön volt.

1957. június 10-én halálra ítélték: Földes Gábort, Tihanyi Árpádot, Gulyás Lajost, Weintrager Lászlót, Czifrik Lajost, Zsigmond Imrét

Életfogytigtartó börtönre ítélték még akkor Kiss Antalt.

A per többi vádlottját hónapokra, évekre, súlyos évekre ítélték.

Kiss Antal ítéletét később halálra változtatták.

A per végén hét halálos ítéletet hajtottak végre.

Az 1956-os Mártírok Emléknapján a vidéki mártírokra is emlékezni kell, nem csak Nagy Imre és társai 1989. június 16-ai újratemetésére, kivégzése (1958. június 16.) évfordulójára. A győri per elítéltjeit 1957. december 31-én illetve 1958. január 15-én végezték ki.
azenujsagom, 2018. június 10. vasárnap, 06:50
Nincs Cím
porkoláb kopogása hallatszott a folyosón.
- Talán már visznek is a vesztőhelyre, - morogta Lehoczky, sötéten maga elé bámulva.
- De megmondjuk neki, hogy adja elő utolsó kívánságunkat, - jegyezte meg Tóth Ferenc.
A porkoláb csakugyan megállott a zárkájuk előtt s kinyitotta az ajtajukat.
A foglyok felállottak padkájukról s nagy lelki nyugalommal kérdezték:
- Mikor akarnak kivégezni bennünket?
- Holnap, ha a császár is helyben hagyja az ítéletet.
- Lehet-e még valamit kérnünk, - mondá most Lehoczky.
- Kérni lehet, de hogy megadják-e, az más kérdés.
- Csak arra akarjuk kérni őfelségét, hogy ha már meg kell halnunk, hát saját hazánkban végezzenek ki.
- S kegyelmet nem kérnek?
- Nem; ha ennyi szenvedés, nyomor és sanyargatás után az a jutalmunk, hogy elveszik az életünket, hát vegyék el, mi nem könyörgünk érte.
A porkoláb elvitette az egyenruhákat s egy szót se szólt
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
NMHH: tizenöt új dokumentumfilm készülhet mecenatúra-támogatással
rendezhet filmet egy asszony tragédiájáról, akitől ÁVH-s férje elvette közös gyermeküket, majd a nőt elmegyógyintézetbe záratta.

Rozgonyi Ádám a Hazatérők című alkotásában a trianoni döntés után Magyarországhoz visszacsatolt Somoskő és Somoskőújfalu századfordulós történetét mutatja be.

Nagy Viktor Oszkár egy székelyföldi gyermekotthon három lakójának egy évét fogja végigkövetni a Tündérországban című alkotásában.

Szentgyörgyi Bálint A vádlott vádló című filmjében a Nagy Imrére halálos ítéletet kimondó bíró, Vida Ferenc ellentmondásos szakmai életútját viszi képernyőre.

Pap Ferenc a Fehér Ház című alkotásban a Képviselői Irodaház múltját, a kommunista diktatúrában betöltött szerepét eleveníti fel, Király Levente Piedone nyomában! címmel Bud Spencerről fog forgatni, Kriskó László pedig, Példát mutatva Európának című filmjében a 450 évvel ezelőtti tordai Országgyűlésen a világon elsőként törvénybe iktatott vallásszabadság kapcsán járja majd körbe Erdély örökségét.

Dudás Viktor a
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:45
Szent Quirinus Püspök és vértanú
2018. június 4. hétfő 13:35
Június 4. Pannónia egyik legismertebb szentjének, Szent Quirinusnak ünnepe. Sziszek városának első püspöke 309-ben szenvedett vértanúhalált, a hagyomány szerint Savariában, a mai Szombathely területén.
......
Siscia városában a 284-ben megalakult püspökség központja lett. Első püspöke Pannónia egyik legismertebb szentje, a később mártírhalált halt Quirinus volt.
A szent püspök üldöztetéséről és vértanúhaláláról a VI. századi Martyrologium Hieronymianumban részletes leírás maradt fenn. A szenvedéstörténetből tudjuk, hogy Quirinus püspök is a Diocletianus császár idejében zajló keresztényüldözés áldozata lett. Miután tudomására jutott, hogy elfogatóparancs van érvényben ellene, elmenekült Sisciából. Menekülés közben azonban elfogták, és próbálták rávenni, hogy tagadja meg hitét, és áldozzon a pogány isteneknek. A püspök ezekkel a szavakkal válaszolt: ,,Én nem hallgatok a te
maroka, 2018. június 05. kedd, 08:59
Szent V. Piusz pápa
tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit.
Testvéreim!
Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit. Az intézőktől csak azt kívánják, hogy hűségesek legyenek.
A magam részéről nem törődöm azzal, hogy ti vagy más emberi bíróság hogyan ítélkezik fölöttem, hiszen én még önmagam felett sem ítélkezem. Nem érzem ugyan magam semmiben sem bűnösnek, de ez még nem jelenti azt, hogy igaz vagyok: az Úr mond fölöttem ítéletet.
Ne ítélkezzetek hát időnap előtt, amíg el nem jön az Úr. Ő majd megvilágítja a sötétség titkait, és feltárja a szívek szándékait. Akkor mindenki megkapja az elismerést Istentől.
Ez az Isten igéje.
1Kor 4,1-5

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Legeltesd bárányaimat! Legeltesd juhaimat!
Amikor (feltámadása után egy alkalommal) Jézus megjelent tanítványainak és velük étkezett, megkérdezte Simon Pétertől: ,,Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint
maroka, 2018. április 29. vasárnap, 07:07
1/81
Képek, videók
a Királyi Törvényszéki Pa
farkas1945
2013. december 25. szerda, 10:50
Csíkszereda,a Törvényszék
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:29
Törvényszék.jpg
agica2004
2013. október 06. vasárnap, 15:38
Legfelsö Törvényszék.jpg
farkas1945
2011. február 16. szerda, 16:07
Törvényszék-Alberta.pn g
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 14:22
Torvenyszek
kempes55
2009. június 01. hétfő, 16:36
A Törvényszék a 1O-es éve
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:26
A kir.Törvényszék
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:24
19O6, Törvényszék - ma Me
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:23
Törvényszéki látkép_2.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:58
Törvényszéki látkép_1.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:56
Szeged-Törvényszék.jpg
agica2004
2008. október 03. péntek, 11:08
ittasan1960.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:49
álom ittasan
szoszkebaba
2010. március 19. péntek, 19:55
Csak kicsit ittasan:)
sisters
2006. december 13. szerda, 10:59
Címkék
ittasan halálos, halak számára, Kriskó László, evangélium igéi, elismerést Istentől, bajban lévő, életfogytigtartó börtön, győri Földes, asszony tragédiájáról, vádlotthoz köthető, svájci fennsík, isteni Fiak, vidéki mártírokra, évét fogja, büntetési tétele, intézőktől csak,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.