Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 00:50 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Urantia könyv - 53. írás
rendelkeznek a lázadók vezetőinek sorsáról. A csillagrendszeri köröket addig nem állítják helyre, amíg Lucifer él. Egyébként ő jelenleg teljesen cselekvésképtelen.

53:9.7 A lázadás a Jerusemen véget ért. A bukott világokon akkor ér véget, amint az isteni Fiak megérkeznek. Úgy hisszük, hogy mindazok a lázadók, akik egyáltalán elfogadják a megbocsátást, már így is tettek. Várjuk azt a villanásszerű híradást, mely mindezen árulókat megfosztja a személyes létezéstől. Arra számítunk, hogy az uverszai ítéletet a végrehajtói híradásban jelentik be, mely ítélet ezen őrizetben tartott lázadók megsemmisítését foganatosítja. És akkor majd keresitek a helyüket, de nem fogjátok megtalálni. ,,És akik ismertek a világok közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!" És így mindezen hitvány áruló ,,olyan lesz, mintha nem lett volna". Mindegyikük az uverszai ítéletre vár.

53:9.8 De a szellemi sötétség hét börtönvilága a Sataniában már hosszú ideje komoly
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:46
Június 10.
Hatvanegy évvel ezelőtt, 1957. június 10-én hoztak első fokú ítéletet a győri Földes Gábor és társai elleni koncepciós perben.

A megtorló per ítélete hat halálos, egy életfogytigtartó börtön volt.

1957. június 10-én halálra ítélték: Földes Gábort, Tihanyi Árpádot, Gulyás Lajost, Weintrager Lászlót, Czifrik Lajost, Zsigmond Imrét

Életfogytigtartó börtönre ítélték még akkor Kiss Antalt.

A per többi vádlottját hónapokra, évekre, súlyos évekre ítélték.

Kiss Antal ítéletét később halálra változtatták.

A per végén hét halálos ítéletet hajtottak végre.

Az 1956-os Mártírok Emléknapján a vidéki mártírokra is emlékezni kell, nem csak Nagy Imre és társai 1989. június 16-ai újratemetésére, kivégzése (1958. június 16.) évfordulójára. A győri per elítéltjeit már 1957. december 31-én illetve 1958. január 15-én kivégzik. Nem volt irgalom senkinek,
azenujsagom, 2018. június 10. vasárnap, 06:50
Nincs Cím
porkoláb kopogása hallatszott a folyosón.
- Talán már visznek is a vesztőhelyre, - morogta Lehoczky, sötéten maga elé bámulva.
- De megmondjuk neki, hogy adja elő utolsó kívánságunkat, - jegyezte meg Tóth Ferenc.
A porkoláb csakugyan megállott a zárkájuk előtt s kinyitotta az ajtajukat.
A foglyok felállottak padkájukról s nagy lelki nyugalommal kérdezték:
- Mikor akarnak kivégezni bennünket?
- Holnap, ha a császár is helyben hagyja az ítéletet.
- Lehet-e még valamit kérnünk, - mondá most Lehoczky.
- Kérni lehet, de hogy megadják-e, az más kérdés.
- Csak arra akarjuk kérni őfelségét, hogy ha már meg kell halnunk, hát saját hazánkban végezzenek ki.
- S kegyelmet nem kérnek?
- Nem; ha ennyi szenvedés, nyomor és sanyargatás után az a jutalmunk, hogy elveszik az életünket, hát vegyék el, mi nem könyörgünk érte.
A porkoláb elvitette az egyenruhákat s egy szót se szólt
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
NMHH: tizenöt új dokumentumfilm készülhet mecenatúra-támogatással
rendezhet filmet egy asszony tragédiájáról, akitől ÁVH-s férje elvette közös gyermeküket, majd a nőt elmegyógyintézetbe záratta.

Rozgonyi Ádám a Hazatérők című alkotásában a trianoni döntés után Magyarországhoz visszacsatolt Somoskő és Somoskőújfalu századfordulós történetét mutatja be.

Nagy Viktor Oszkár egy székelyföldi gyermekotthon három lakójának egy évét fogja végigkövetni a Tündérországban című alkotásában.

Szentgyörgyi Bálint A vádlott vádló című filmjében a Nagy Imrére halálos ítéletet kimondó bíró, Vida Ferenc ellentmondásos szakmai életútját viszi képernyőre.

Pap Ferenc a Fehér Ház című alkotásban a Képviselői Irodaház múltját, a kommunista diktatúrában betöltött szerepét eleveníti fel, Király Levente Piedone nyomában! címmel Bud Spencerről fog forgatni, Kriskó László pedig, Példát mutatva Európának című filmjében a 450 évvel ezelőtti tordai Országgyűlésen a világon elsőként törvénybe iktatott vallásszabadság kapcsán járja majd körbe Erdély örökségét.

Dudás Viktor a
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:45
Halálbüntetés - kontra
megérthető az áldozat családjának elkeseredett dühe, nem szabad elfelejteni, hogy végső soron az elkövető, a gyilkos is ember. Ő is valakinek a fia, valakinek az apja, valakinek a szerelme. Egy esetleges kivégzéssel nem csak őt, de minden hozzátartozóját is büntetnénk, akik pedig épp annyira nem érdemlik ezt meg, mint az áldozat hozzátartozói. Ebből fakadóan süllyedne a halálbüntetéssel az igazságszolgáltatás a bosszúszomjas gyilkos szintjére.
Érdemes az egyéni tényezőkre is kitérni. A halálos ítéletet egyetlen személy, a bíró mondja ki. Egyszerűen nem lehet senki kezébe ekkora hatalmat adni, mert aki közvetlenül dönt élet és halál fölött, az ,,Kotyvaszt, s magát Istennek képzeli". Ugyanezt el lehet mondani a hóhérról is, aki bármennyire is kész ítéletet kap, mégiscsak ő húzza meg a kart, ő öl. Olyan erkölcsi teher ez, amit senkire nem lehet kiróni.


Egy modern demokráciának egész egyszerűen túl kell tennie magát a halálbüntetésen. Meg kell értenie, hogy az emberi társadalom
szatucsek, 2018. június 05. kedd, 09:24
Szent Quirinus Püspök és vértanú
2018. június 4. hétfő 13:35
Június 4. Pannónia egyik legismertebb szentjének, Szent Quirinusnak ünnepe. Sziszek városának első püspöke 309-ben szenvedett vértanúhalált, a hagyomány szerint Savariában, a mai Szombathely területén.
......
Siscia városában a 284-ben megalakult püspökség központja lett. Első püspöke Pannónia egyik legismertebb szentje, a később mártírhalált halt Quirinus volt.
A szent püspök üldöztetéséről és vértanúhaláláról a VI. századi Martyrologium Hieronymianumban részletes leírás maradt fenn. A szenvedéstörténetből tudjuk, hogy Quirinus püspök is a Diocletianus császár idejében zajló keresztényüldözés áldozata lett. Miután tudomására jutott, hogy elfogatóparancs van érvényben ellene, elmenekült Sisciából. Menekülés közben azonban elfogták, és próbálták rávenni, hogy tagadja meg hitét, és áldozzon a pogány isteneknek. A püspök ezekkel a szavakkal válaszolt: ,,Én nem hallgatok a te
maroka, 2018. június 05. kedd, 08:59
Keresztény történet- Szétszaggatott bilincsek
bizonyítja, hogy
vannak, akik így énekelnek: ,,Lelkünk megmenekült,
mint a madár a madarász tő­réből. A tőr összetört, és
mi megmenekültünk"
(Zsolt 124,7). Igen - Istennek
legyen hála -, csakis Ő az, aki egy csodálatos utat készített
számunkra, amelyen teljes szabaduláshoz juthat
mindenki, mert Ő tudja a lelkeket megmenteni.
Ezért küldte el szeretett Fiát, az Úr Jézust,
hogy a bűnök láncait magára vegye, és a bűnösre
kimondott halálos ítéletet elszenvedje.
Azt olvassuk Márk evangéliumában, hogy
miután a főpapok és a nép vénei Jézus ellen tanácsot
tartottak, hogy Őt megöljék, megkötözve
adták át Pilátusnak, a helytartónak (15,1). Pedig
megkötözésre
nem volt semmi szükség, hiszen az
Úr Jézus meg sem kísérelte, hogy a kezük közül elmeneküljön.
De az a tény, hogy megkötözték,
biztos jele volt annak, hogy Jézusnak magára kellett
vennie a bűn rabláncait.
Az Ószövetség tanulságos
katalin_53, 2018. május 01. kedd, 10:31
A megbocsátás ereje abban áll,hogy a kapcsolat új életre kel
A megbocsátás ereje abban áll, hogy a kapcsolat új életre kel.
Amikor úgy döntünk, hogy nem bocsátunk meg, a kapcsolatra
kimondjuk a halálos ítéletet. Ha nem jön létre a megbocsátás,
akkor a kapcsolat elhal. A megbocsátás segítségével a kapcsolatok
újra élettelivé, sőt gazdagabbá válhatnak.

(Gary Chapman)
skorpiolilike, 2018. április 16. hétfő, 16:33
03. Urantia - 53. írás
rendelkeznek a lázadók vezetőinek sorsáról. A csillagrendszeri köröket addig nem állítják helyre, amíg Lucifer él. Egyébként ő jelenleg teljesen cselekvésképtelen.
(611.6) 53:9.7 A lázadás a Jerusemen véget ért. A bukott világokon akkor ér véget, amint az isteni Fiak megérkeznek. Úgy hisszük, hogy mindazok a lázadók, akik egyáltalán elfogadják a megbocsátást, már így is tettek. Várjuk azt a villanásszerű híradást, mely mindezen árulókat megfosztja a személyes létezéstől. Arra számítunk, hogy az uverszai ítéletet a végrehajtói híradásban jelentik be, mely ítélet ezen őrizetben tartott lázadók megsemmisítését foganatosítja. És akkor majd keresitek a helyüket, de nem fogjátok megtalálni. ,,És akik ismertek a világok közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!" És így mindezen hitvány áruló ,,olyan lesz, mintha nem lett volna". Mindegyikük az uverszai ítéletre vár.
(611.7) 53:9.8 De a szellemi sötétség hét börtönvilága a Sataniában már hosszú ideje
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:25
Spurgeon: Üdítő álom
Spurgeon: Isten ígéreteinek tárháza

Üdítő álom

"Ha lefekszel, nem rettensz fel, hanem fekszel, és édesen alszol."
(Péld 3,24.)

Talán betegágyhoz vagy kötve hosszabb, vagy rövidebb időre, kedves olvasó? Ne szomorkodj ezen! Vedd szívedre az ígéretet: "Ha lefekszel, nem rettensz fel".

De akkor is, amikor este aludni térünk, ez az Ige simítsa el párnánkat. Mi nem tudunk vigyázni magunkra,amikor alszunk, de az Úr vigyáz ránk. Akik abban a tudatban alszanak el, hogy az Úr őrzi őket, nagyobb biztonságban érezhetik magukat, mint a királyok palotáikban. Ha este, mikor aludni térünk minden gondunkat meg becsvágyunkat is letesszük, akkor reggel felüdülve
ronix, 2018. március 28. szerda, 19:43
Angyalszó - Királyod érkezik
felismerik a Messiást..
Ma, a nagyhét kezdetén mi is elindulunk az Úrral Jeruzsálembe. Mostantól kezdve felgyorsulnak az
események. Néhány nap múlva már az utolsó vacsora termében találjuk magunkat, majd pedig kimegyünk az Olajfák-hegyére, ahol a vérrel verítékezéssel megkezdődik Jézus szenvedése..
Még ezen az éjszakán elfogják és kihallgatja őt a főtanács. Ítéletük szerint Jézusnak meg kell halni, ezért a római helytartó, Pilátus elé viszik és tőle várják, tőle kényszerítik ki a halálos ítéletet. Péntekre már egészen megváltozik a hangulat. A korábban Jézust éltető és messiásként köszöntő nép a halálát követeli, amit a Golgotán végre is hajtanak, keresztre feszítik Jézust. Halálával azonban nem érnek véget az események..
Feltámadása fordulatot hoz és egyúttal új megvilágításba helyezi a kereszthalált.
Ami eddig szégyennek tűnt, abban a keresztény közösség tagjai felismerik a megváltás rendkívüli
cselekedetét. Az Úr halála nem hiábavaló tett volt, hanem üdvösségünket kiérdemlő
maroka, 2018. március 25. vasárnap, 14:12
Ketten részesültek a Rákóczi Szövetség Esterházy-díjában az idén
A Parlamentben kedden tartott ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: van, amikor jelképesen egyetlen sorsban sűrűsödik a milliókat ért igazságtalanság, amikor milliók sorsa egyetlen életútban, egyetlen személyben, egyetlen névben testesül meg.

A magyarok számára ilyen név Esterházy Jánosé. A gróf mélyen keresztény, tudatosan magyar és rendíthetetlen demokrata volt, olyan történelmi időkben, amelyekben ezen erények mindegyike halálos bűnnek számított - mondta Kövér László.

Hozzátette: sorsa nemcsak magyar, hanem lengyel és közép-európai sors is.

Mint cseppben a tenger, Esterházy sorsában mindazok értékei és áldozatai tükröződnek, akiknek egy keresztényellenes, nemzetellenes és demokráciaellenes, vagy másként fogalmazva: egy istentelen és embertelen hatalom a 20. században a testét ugyan megtörte, de lelkét legyőzni nem tudta - mondta a házelnök.

Úgy fogalmazott: "Számunkra, a 21. század veszélyei és esélyei közepette élő utókor számára Esterházy János mindazon
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:36
1/85
Képek, videók
Kielo urának árnya 01.jpg
chillik
2016. október 18. kedd, 04:00
Kielo urának árnya 02.jpg
chillik
2016. október 18. kedd, 04:00
Kielo urának árnya 03.jpg
chillik
2016. október 18. kedd, 04:00
uran4.jpg
charlotteani
2016. április 21. csütörtök, 19:46
Urania sorozat: Rovarok
vidocq_
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:53
uranus.png
tvnati
2013. március 30. szombat, 00:19
Az Uránusz Miranda nevű h
vargaspace
2012. november 07. szerda, 19:55
urania.preview.jpg
margherita
2012. szeptember 14. péntek, 23:18
Az Uránusz a Voyager-2 ké
vargaspace
2012. május 03. csütörtök, 17:54
Az Uránusz és Ariel nevű
vargaspace
2012. május 01. kedd, 16:00
Uranusz.jpg
zafir28
2011. május 04. szerda, 05:46
a múlt vezetőinek egy rés
orban47
2017. április 07. péntek, 16:52
Csillagrendszer a Tejúton
pacsakute
2012. június 28. csütörtök, 10:43
négyes_csillagrendszer .jp
agica2004
2011. február 04. péntek, 14:17
csillagrendszerek.bmp
zafir28
2010. november 23. kedd, 10:19
Címkék
Gary Chapman, csillagrendszeri köröket, bíró mondja, évét fogja, bukott világokon, Nagy Viktor Oszkár, bosszúszomjas gyilkos, 1956-os Mártírok, Dudás Viktor, Szentgyörgyi Bálint, Földes Gábort, végrehajtói híradásban, Úrral Jeruzsálembe, megbocsátás segítségével, világon elsőként, Kriskó László,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.