Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:17 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A megbocsátás ereje abban áll,hogy a kapcsolat új életre kel
A megbocsátás ereje abban áll, hogy a kapcsolat új életre kel.
Amikor úgy döntünk, hogy nem bocsátunk meg, a kapcsolatra
kimondjuk a halálos ítéletet. Ha nem jön létre a megbocsátás,
akkor a kapcsolat elhal. A megbocsátás segítségével a kapcsolatok
újra élettelivé, sőt gazdagabbá válhatnak.

(Gary Chapman)
skorpiolilike, 2018. április 16. hétfő, 16:33
03. Urantia - 53. írás
rendelkeznek a lázadók vezetőinek sorsáról. A csillagrendszeri köröket addig nem állítják helyre, amíg Lucifer él. Egyébként ő jelenleg teljesen cselekvésképtelen.
(611.6) 53:9.7 A lázadás a Jerusemen véget ért. A bukott világokon akkor ér véget, amint az isteni Fiak megérkeznek. Úgy hisszük, hogy mindazok a lázadók, akik egyáltalán elfogadják a megbocsátást, már így is tettek. Várjuk azt a villanásszerű híradást, mely mindezen árulókat megfosztja a személyes létezéstől. Arra számítunk, hogy az uverszai ítéletet a végrehajtói híradásban jelentik be, mely ítélet ezen őrizetben tartott lázadók megsemmisítését foganatosítja. És akkor majd keresitek a helyüket, de nem fogjátok megtalálni. ,,És akik ismertek a világok közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!" És így mindezen hitvány áruló ,,olyan lesz, mintha nem lett volna". Mindegyikük az uverszai ítéletre vár.
(611.7) 53:9.8 De a szellemi sötétség hét börtönvilága a Sataniában már hosszú ideje
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:25
Spurgeon: Üdítő álom
Spurgeon: Isten ígéreteinek tárháza

Üdítő álom

"Ha lefekszel, nem rettensz fel, hanem fekszel, és édesen alszol."
(Péld 3,24.)

Talán betegágyhoz vagy kötve hosszabb, vagy rövidebb időre, kedves olvasó? Ne szomorkodj ezen! Vedd szívedre az ígéretet: "Ha lefekszel, nem rettensz fel".

De akkor is, amikor este aludni térünk, ez az Ige simítsa el párnánkat. Mi nem tudunk vigyázni magunkra,amikor alszunk, de az Úr vigyáz ránk. Akik abban a tudatban alszanak el, hogy az Úr őrzi őket, nagyobb biztonságban érezhetik magukat, mint a királyok palotáikban. Ha este, mikor aludni térünk minden gondunkat meg becsvágyunkat is letesszük, akkor reggel felüdülve
ronix, 2018. március 28. szerda, 19:43
Angyalszó - Királyod érkezik
felismerik a Messiást..
Ma, a nagyhét kezdetén mi is elindulunk az Úrral Jeruzsálembe. Mostantól kezdve felgyorsulnak az
események. Néhány nap múlva már az utolsó vacsora termében találjuk magunkat, majd pedig kimegyünk az Olajfák-hegyére, ahol a vérrel verítékezéssel megkezdődik Jézus szenvedése..
Még ezen az éjszakán elfogják és kihallgatja őt a főtanács. Ítéletük szerint Jézusnak meg kell halni, ezért a római helytartó, Pilátus elé viszik és tőle várják, tőle kényszerítik ki a halálos ítéletet. Péntekre már egészen megváltozik a hangulat. A korábban Jézust éltető és messiásként köszöntő nép a halálát követeli, amit a Golgotán végre is hajtanak, keresztre feszítik Jézust. Halálával azonban nem érnek véget az események..
Feltámadása fordulatot hoz és egyúttal új megvilágításba helyezi a kereszthalált.
Ami eddig szégyennek tűnt, abban a keresztény közösség tagjai felismerik a megváltás rendkívüli
cselekedetét. Az Úr halála nem hiábavaló tett volt, hanem üdvösségünket kiérdemlő
maroka, 2018. március 25. vasárnap, 14:12
Ketten részesültek a Rákóczi Szövetség Esterházy-díjában az idén
A Parlamentben kedden tartott ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: van, amikor jelképesen egyetlen sorsban sűrűsödik a milliókat ért igazságtalanság, amikor milliók sorsa egyetlen életútban, egyetlen személyben, egyetlen névben testesül meg.

A magyarok számára ilyen név Esterházy Jánosé. A gróf mélyen keresztény, tudatosan magyar és rendíthetetlen demokrata volt, olyan történelmi időkben, amelyekben ezen erények mindegyike halálos bűnnek számított - mondta Kövér László.

Hozzátette: sorsa nemcsak magyar, hanem lengyel és közép-európai sors is.

Mint cseppben a tenger, Esterházy sorsában mindazok értékei és áldozatai tükröződnek, akiknek egy keresztényellenes, nemzetellenes és demokráciaellenes, vagy másként fogalmazva: egy istentelen és embertelen hatalom a 20. században a testét ugyan megtörte, de lelkét legyőzni nem tudta - mondta a házelnök.

Úgy fogalmazott: "Számunkra, a 21. század veszélyei és esélyei közepette élő utókor számára Esterházy János mindazon
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:36
A magyarokba akarják törölni a lábukat
A magyarokba akarják törölni a lábukat
Czyla

Minél nagyobb a káosz, annál jobb, andalodott el a páratlan lehetőségen Fiala rádióműsorában a DK-MSZP-P aspiránsa. Az már mindegy is, hogy a káosz egy megismételt választás után megszűnik-e vagy sem.

Karácsony Gergely pedig, mint Szamuely Tibor népbiztos egyik kemény és kérlelhetetlen szellemi követője, nyilvánosan megígérte a Lurdy házban tartott kampánynyitó rendezvényén, hogy legelőször is a jelenleg érvényes magyar alkotmányba fogja beletörölni a lábát, és visszahozza az 1989-est. Utána a vagyonelkobzás következik. A magyaroktól elkobozott pénzt az uniós állampolgároknak adja vissza, a migránsoknak pedig laktanyákat foglal.

Nem nyilvánosan pedig arról beszélt, hogy a nagy győzelem után már májusban elkülönít harmincmilliárd
menusgabor, 2018. március 13. kedd, 20:30
Áldjad az Urat!
"De nagy irgalmasságodból nem semmisítetted meg őket, és el sem hagytad őket, mert könyörülő és irgalmas Isten vagy." (Neh 9,31)

Ha felismerjük bűneinket, és vallást teszünk azokról Isten színe előtt, akkor megismerjük az Úr irgalmasságát is. Jézus arca ragyog felénk a múltban és a jelenben egyaránt. Az ő gyermekei az élet világosságában járnak. Isten irgalmára vall, hogy eddig nem semmisített meg bennünket, pedig bűneink méltán hívták ki ellenünk igazságos ítéletét. "Hosszútűrő irántunk", mondja az apostol. Ó, milyen hosszútűrő! Nem akarta, hogy elvesszünk a kárhozat tüzében, hanem azt akarja, hogy mindenki megtérésre jusson. Miért jött Jézus? Ő maga mondja: "hogy életük legyen, és bővölködjenek". Neked is életet akar adni, csak az a feltétele, hogy egészen átadd magad neki. Akkor nem hagy el. Aki őt egyszer megtalálta, örömmel tesz bizonyságot az ének szavaival:
Azóta véle járok, szívem csak néki él.
Legyen a te életedben is ilyen fordulópont, és találj mindenkor segítséget nála. Halld
kalmanpiroska, 2018. február 28. szerda, 17:03
Nem találtak megfelelő vénát,
leállítottak egy kivégzést Alabamában.
Texasban több mint tíz éve történt meg utoljára az, hogy leállították egy halálraítélt kivégzését, és büntetését életfogytiglanra változtatták. Alabamában nem volt elég idő felkészíteni a méreginjekciós kivégzésre egy rabot, akinek betegsége miatt az erei rossz állapotban vannak.
Greg Abbott texasi kormányzó helyi idő szerint csütörtökön leállította egy gyilkosság miatt elítélt férfi halálbüntetésének végrehajtását, miután a rab családja kegyelmet kért.
A 38 éves Thomas Whitakert azért ítélték el, mert 2003-ban meggyilkolta 51 éves anyját és 19 éves öccsét. Apját mellbe lőtte. A mélyen vallásos apa azt mondta: megbocsátott fiának, és nem akarja, hogy kivégezzék. Mint mondta: a halálbüntetés végrehajtása csak növelné fájdalmát. Az illetékes texasi testület az elítélt apjának szívhez szóló érvelése után egyhangúlag azt javasolta
bordat, 2018. február 24. szombat, 17:47
Hunyadi László kivégzése...
múlva bosszút álltak. 1457 márciusában törökellenes hadjárat címén tanácskozásra kérték a főurakat, köztük Hunyadi Lászlót is, aki öccsét is Budára hívta. Március 14-én párthíveikkel — Vitéz János váradi püspök, Rozgonyi Sebestyén, Kanizsai László és mások — együtt letartóztatták őket. Minden bizonnyal Garai László nádor vezette azt az országnagyokból alakult alkalmi ítélőszéket, amely Hunyadi Lászlót — mert a király életére tört — felségsértés vádjával halálra ítélte. A halálos ítéletet rövid eljárás során, tanúmeghallgatások nélkül szóban hozhatták meg, és két nap múlva már végre is hajtották. A kivégzés utáni napokban és hatásának ismeretében döbbenhetett rá az udvari csoport, hogy a gyorsan meghozott és végrehajtott ítélet következményekkel járhat. Így keletkezett 1457. március 21-i keltezéssel az az utólagos királyi oltalomlevél — a király saját kezű aláírásával —, amely nem szabályos ítéletlevél, hanem az ítéletet meghozók számára nyújtott védelmet. Valószínűleg
szatucsek, 2018. február 09. péntek, 15:04
2018. évi történelmi évfordulók 02. 04.
pápa megerősíti Tomori Pál kalocsai érseki kinevezését.
1849 - A vízaknai ütközetben Bem József vezérőrnagy erdélyi hadserege vereséget szenved Puchner Antal altábornagy császári csapataitól.
1919 - A magyar hadseregen belül megalakul az első önálló térképészeti szervezet, a Magyar Katonai Térképészeti Csoport.
1939 - Milan Stojadinović jugoszláv kormányfő bukása.
1946 - Nagy Ferenc miniszterelnök kormányt alakít.
1989 - A Khomeini ajatollah által vezetett papi tanács halálos ítéletet (,,fatvát") mond ki Salman Rushdie indiai íróra, a ,,Sátáni versek" szerzőjére, az iszlám vallás megsértése miatt.
Tudományos és gazdasági események[szerkesztés]
1465 - Mátyás király Sopronnak két országos vásár tartására ad jogot.
2008 - Határozatlan idejű sztrájkot hirdet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete
(végetért: 2011. november 30-án.

Sportesemények
1979 - Brazília Forma-1-es Brazil nagydíj, Interlagos - Győztes: Jacques Laffite (Ligier Ford)
2001 -
ametiszt54, 2018. február 04. vasárnap, 15:25
2018. évi történelmi évfordulók 02. 04.
kalocsai érseki kinevezését.
1849 - A vízaknai ütközetben Bem József vezérőrnagy erdélyi hadserege vereséget szenved Puchner Antal altábornagy császári csapataitól.
1919 - A magyar hadseregen belül megalakul az első önálló térképészeti szervezet, a Magyar Katonai Térképészeti Csoport.
1939 - Milan Stojadinović jugoszláv kormányfő bukása.
1946 - Nagy Ferenc miniszterelnök kormányt alakít.
1989 - A Khomeini ajatollah által vezetett papi tanács halálos ítéletet (,,fatvát") mond ki Salman Rushdie indiai íróra, a ,,Sátáni versek" szerzőjére, az iszlám vallás megsértése miatt.
Tudományos és gazdasági események[szerkesztés]
1465 - Mátyás király Sopronnak két országos vásár tartására ad jogot.
2008 - Határozatlan idejű sztrájkot hirdet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete
(végetért: 2011. november 30-án.

Sportesemények
1979 - Brazília Forma-1-es Brazil nagydíj, Interlagos - Győztes:
skorpiolilike, 2018. február 04. vasárnap, 15:24
Több mint hétmilliárd forintból fejleszthetik a Szent Rókus Kórházat az elkövetkezendő években
Az EBP keretében az idén 406 millió forint áll rendelkezésre az intézet fejlesztésére. Ebből 200 millió forintot orvosi műszerekre fordíthatnak - mondta Bajkai István hozzátéve, hogy az intézet lehetőséget kap arra, hogy 206 millió forintos keretből megtervezze a következő években a mintegy hétmilliárdos költségvetésből megvalósuló fejlesztését.

Közölte, a 200 millió forintos műszerbeszerzéssel elsősorban az egynapos sebészeti ellátást fejlesztik. A hétmilliárd forintos hosszútávú fejlesztés során a kórházban járóbeteg ellátási részleg, és tíz kezelőhelyes dialízis centrum kialakítása, illetve fejlesztése valósulhat meg. A fejlesztés során a kórházban korszerű 2-4 ágyas komfortos kórtermeket, ezen belül 150 ágyas kardiológiai rehabilitációs centrumot és 50 ágyas gasztroenterológiai rehabilitációs profilú, illetve 90 ágyas krónikus belgyógyászati osztályt alakíthatnak ki.

Továbbá központi műtőblokkot, az egynapos sebészeti centrum számára négy sebészeti és 2 szemészeti műtőt, valamint a hozzá tartozó
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 15:32
1/85
Képek, videók
51a megbocsatas.jpg
relisisi
2018. február 27. kedd, 18:04
a megbocsátás.jpg
sz719eszter
2018. február 07. szerda, 16:13
A MEGBOCSÁTÁS.jpg
katalin_53
2017. szeptember 13. szerda, 10:39
Megbocsatasz
borigit
2017. június 24. szombat, 15:09
A megbocsatas...
borigit
2017. január 15. vasárnap, 09:18
A megbocsátásról.jpg
katalin_53
2016. június 10. péntek, 09:47
Megbocsátás-MACSKA
1vargaildyko
2016. május 26. csütörtök, 07:21
Megbocsátás-ÖT
1vargaildyko
2016. május 07. szombat, 05:41
Megbocsátás 70 x7 x
sacimama
2016. március 17. csütörtök, 21:09
megbocsatas-275x300.jp g
paka68
2016. január 30. szombat, 17:02
Úk-ÚJ-MEGBOCSÁTÁS.JPG
keresztenyhivek
2015. november 12. csütörtök, 20:04
Megbocsátás imái
sacimama
2015. október 27. kedd, 09:53
Gary Chapman idézet...
cuppika59
2017. szeptember 11. hétfő, 16:55
Gary Chapman - A szeretet
sanci81
2015. november 28. szombat, 20:17
Gary Chapman.jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.