Regisztráció  Belépés
2018. február 18. vasárnap | 7. hét | 49. nap | 02:36 | Bernadett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szűz Mária keresztútja
1. Jézust halálra ítélik

Péntek kora reggel láttam a fiamat. Most pillantottam meg először, mióta elvitték. Kékre vert, vérző testének láttán fájdalom hasított szívembe és könnyek szöktek szemembe.
Aztán Pilátus, ítélkező székében ülve megkérdezte a tömeget, miért akarják fiamat kivégeztetni. Körülöttem mind azt ordította: ,,Feszítsd meg őt!"
Könyörögni akartam nekik, hogy hagyják abba, de tudtam, hogy ennek így kell lennie, s így csak álltam ott, némán, sírva.

Uram Jézus, nehéz elképzelnem a kínt, amit anyád érzett, mikor halálra ítéltek.
De hát hogy állunk ma, amikor haragot tartok? ,,Feszítsd meg!"
Amikor ítélkezek valaki fölött? ,,Feszítsd meg!"
Nem könnyeztet-e meg ez Téged és anyádat?
Bocsáss meg, Jézus!

2. Jézus vállára veszi keresztjét

Egy kicsit erőre kaptam, s a tömeggel odamentem a térre. Kivágódott egy ajtó, s kibotladozott a fiam, mögötte a röhögő őrök. Ketten odacipeltek egy nehéz
majamaria, 2018. február 16. péntek, 15:14
Tallóztam
"A gyermektelenség igazi szenvedés azoknak, akik nagyon vágynak gyerekekre. Ha a Golgota fényében nézzük, és Krisztus nevében fogadjuk el, lehetőség lesz belőle arra, hogy részesei legyünk az Ő szenvedésének. Jézust az Atya akaratának elfogadása juttatta a keresztre. Akkor találjuk meg a békességet, amikor eggyé leszünk Urunkkal halálában és feltámadásában.
Nézzünk körül a gyülekezetünkben! Ha szülők vagyunk, azokat keressük, akiknek nincsenek gyerekeik. Nem lennének készek az apa vagy anya szerepét vállalni mellettünk vagy gyerekeink mellett, hogy például fogadott nagyszülők, nagynénik vagy nagybácsik legyenek? Az én életemet gazdagabbá tették azok az egyedülálló nagynénik és barátok, akik figyeltek ránk, gyerekekre, megünnepelték születésnapunkat, sőt időnként még a házi feladat megoldásában is segítettek. Azt a szeretetet, amelyet gyerekeikre árasztották volna, ha Isten házassággal ajándékozza meg őket, ránk árasztották, és mi olyan áldást kaptunk belőle, amit nem kaptunk volna meg, ha
horvathnemagdi, 2018. február 13. kedd, 14:28
Magyar gimis lány nyerte a kutatók világversenyét
“Lényegében egy olyan érszerű struktúra megalkotása volt a célom, amin a gyógyszerek kardiovaszkuláris mellékhatásait lehetne személyre szabottan vizsgálni."

Szilvia mindezt őssejtekből tenyészett szövetek segítségével tanulmányozta. Ráadásul nem az első verseny volt, amelyen igen komoly sikert aratott: polcán csak eddig hat további, rangos diák kutatóverseny trófeája is megtalálható.

Eleinte ő is űrkutatói vagy csillagászi pályára készült - egy tragédia, az édesapja halála végül megváltoztatta pályaválasztási elképzeléseit. “Igazából ezt követően, 2007-ben döntöttem úgy, hogy kutatóként mindenképp valamilyen, az emberiség számára fontos, hasznos területtel fogok a jövőben foglalkozni."

A másik fontos személy, aki szintén kihagyhatatlan eddig elért sikereiből, a biológiatanára. “Abban, hogy a terület felé fordultam, Dr. Jánossyné Dr. Solti Annának is komoly szerepe van. Ő tényleg egy nagyon karizmatikus személyiségű és kisugárzású
tinka1951, 2018. február 13. kedd, 07:55
Gyermektelenség
"A gyermektelenség igazi szenvedés azoknak, akik nagyon vágynak gyerekekre. Ha a Golgota fényében nézzük, és Krisztus nevében fogadjuk el, lehetőség lesz belőle arra, hogy részesei legyünk az Ő szenvedésének. Jézust az Atya akaratának elfogadása juttatta a keresztre. Akkor találjuk meg a békességet, amikor eggyé leszünk Urunkkal halálában és feltámadásában.
Nézzünk körül a gyülekezetünkben! Ha szülők vagyunk, azokat keressük, akiknek nincsenek gyerekeik. Nem lennének készek az apa vagy anya szerepét vállalni mellettünk vagy gyerekeink mellett, hogy például fogadott nagyszülők, nagynénik vagy nagybácsik legyenek? Az én életemet gazdagabbá tették azok az egyedülálló nagynénik és barátok, akik figyeltek ránk, gyerekekre, megünnepelték születésnapunkat, sőt időnként még a házi feladat megoldásában is segítettek. Azt a szeretetet, amelyet gyerekeikre árasztották volna, ha Isten házassággal ajándékozza meg őket, ránk árasztották, és mi olyan áldást kaptunk belőle, amit nem kaptunk volna meg, ha gyerekeik
kalmanpiroska, 2018. február 10. szombat, 14:18
Az éberségről
Amikor Szókratész a méregpoharat kiitta, tagjai kihűltek, és a dermesztő halál szíve felé közeledett, még annyit mondott: Ne felejtsetek el kakast áldozni Aszklépiosznak.

E hely értelmére vonatkozólag régebbi kommentár fölött nem rendelkezünk; az újabbak pedig nem nagyon értik. Megpróbálkoznak azzal a magyarázattal, hogy Aszklépiosznak a meggyógyult betegek szoktak áldozni, és Szókratész halála pillanatában arra céloz: az élet nagy betegségéből gyógyult meg. Ez a megfejtés persze nem egyéb, mint Schopenhauerrel megfoltozott Szókratész.

A kakas, amit Aszklépiosznak fel kell áldozni: az éberség. Ez a kakas az, amely a templomok tornyán forog. Ez a szélkakas a házak tetején és a nemesi címerekben. Még mielőtt a kakas megszólal, szól az Evangélium, háromszor fogsz elárulni engem. Értelme: mielőtt a lét teljességére felébredsz és egész valóságában megérted, hogy mi az, ami veled történik, nem teszel mást, mint permanens árulást követsz el Isten és önmagad ellen.

Az Olajfák hegyén,
anyu65, 2018. február 09. péntek, 09:35
Mennyiség kontra minőség és az egoizmus
Mennyiség kontra minőség és az egoizmus

(Hallgasd a 32. tanítást)

(Megvilágosodás -3 hét)

Ahogy korábbi írásokban le lett írva, Te amit most éppen ebben a világban, Te valóságosnak képzelten megélsz alacsony energiaszinten adott időben a Te lelkirészeden keresztül, amit kizárólagosan magadnak hiszel, az valójában a Te Lelked (gondolati, érzelmi egységed) az Atyaúristennél, azaz sokkal magasabb gondolati, érzelmi energiájú közegben a többi Lélekkel egy egységben megélt gondolataid. Tehát Te fennt vagy Lélekként az Istenben és Te lent vagy ugyanígy ezen az energiasztinten, egyszerre két energiaszinten és az ennek megfelelő gondolati, érzelmi képességeidhez tartozó időben vagy jelen, de nem csak nagyon magas energiaszinten és itt nagyon alacsonyenergia szinten, hanem ezzel együtt még nagyon-nagyon sok az ittenitől kissé eltérő energia szinten vagy még jelen, tehát eltérő energiaszinteken és időben, egy kisebb energiájú közegben, amit az előző írásokban egy téglatestnek
hogyaneljunk, 2018. február 05. hétfő, 14:04
Ma lenne 71 éves Máté Péter énekes,zeneszerző, zongorista
Ma lenne 71 éves a huszadik század egyik legkiemelkedőbb magyar zenei tehetsége, Máté Péter (Budapest, 1947. február 4. - Budapest, 1984. szeptember 9.) magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója.

Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Változatos pályája során Szocsiban és Athénban ért el fesztiválhelyezést, előadói díjat nyert a párizsi sanzonversenyen, fellépett többek között Kubában és Kanadában is. Az 1970-es évek elején rendszeresen fellépett a Műegyetem Ezres klubjában volt feleségével, Dékány Saroltával. 1973-ban a ,,Hull az elsárgult levél" című dala első lett a Made In Hungary rádiós vetélkedőn. 1973-74-ben az Express együttessel lépett fel (többek között a Drezdai Dalfesztiválon). 1976-ban harmadik helyezést ért el az írországi Castlebarban, 1977-ben másodikat az ,,Együttlét" című dallal a Metronóm 77 televíziós fesztiválon. 1979-ben megkapta a Magyar Rádió nívódíját,
ronix, 2018. február 04. vasárnap, 19:42
Sík Sándor: Levél Balanyi Györgyhöz
Sík Sándor:

Levél Balanyi Györgyhöz

Baráti kézzel,
Aggó, féltő, szelíd böstörködéssel
Írott levél, testvérszívből szakadt:
"Öreg legény, tessék pihenni,
Gondot, könyveket félretenni,
És verset írni sem szabad."

Édes barátom,
Ahogy olvasom, szinte látom
A hamiskás mosolygást ajkadon.
Csupa szeretet, mit a szíved gondol,
Csupa okosság, amit mondol
(Félszázad éve hallgatom),

És mégis, mégis, amit írtál...
Kérdezd meg a fáradt pacsirtát,
Miért énekel, amikor repül?
Kérdezd a szeptemberi tücsköt,
Miért nem hagyja már a füttyöt,
Mikor az éjszaka hűl.

Kérdd a világtalan Homéroszt
Vagy Beethovent, a siket héroszt:
Miért nem szűnnek dallani.
Vagy a Kemence három ifját,
Mért hogy még ott is egyre hívják
Ég-földet Istent vallani.

Hogy tested-lelked kór-e, ép-e,
Előtted még az élet szépe,
Vagy haldokolsz, nem érdekes,
marcyt, 2018. február 03. szombat, 08:58
Megbocsátás
"A Tim halála utáni első hetekben teljesen elborított a gyász és a fájdalom. Tudtam, hogy Isten szeretete, együttérzése és ereje nélkül nem fogom és nem is akarom ezt túlélni. Abban is biztos voltam, hogy engedelmesnek kell lennem, ám megbocsátani a fiam gyilkosának mérhetetlenül igazságtalan és abszurd elvárásnak tűnt számomra."

- Dianne B. Collard -
kalmanpiroska, 2018. január 26. péntek, 21:33
Utolsó kívánság
George Cosbuc

Utolsó kívánság

Roncs vagy már csak! És koldusként
Térsz vissza otthonodba,
S micsoda fess legény voltál!
De mit törődsz most azzal!
Megláthatod a faludat,
Házatokat a völgyben,
Zokogva rohan majd szegény
Anyád elébed.

S én meghalni maradok itt
Az istentelenekkel!
Ah, úgy érzem, nem érem meg
Élve a holnap reggelt.
Úgy visznek majd a gödörig -
Más hússzal egy szekéren,
S jó az Isten, ha egy kereszt
Jut a végéhez.

Szerettük egymást gyermekként -
Mint testvérek - sőt, jobban.
Utolsó pénzem felét is
Mindig neked adtam.
Te tűzzel - vassal rohantál
Segíteni engem,
A Jóisten fizesse meg,
Mert nagy és kegyes!

Figyelj most rám: a faluban
Ha kérdeznék jöttömet,
Igazság helyett annyit mondj,
Nem voltam ott veled...
Más regimentnél harcoltam.
Vagy mondd, mi tetszik neked,
Hisz' nekik élve, holtan is,
Egyet
evavicus, 2018. január 24. szerda, 16:20
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
Jó dolog. :))

A külföldi stadionok építése! :))

,,A váci SZTK felújításából meg ebben az évtizedben nem lesz semmi! Talán majd 2022-ben! És addig tovább fog rohad a váci rendelő?

Egy döbbenetesebb kormány tanulmány szerint az összes hazai haláleset 26 százaléka (több mint 32 ezer ember halála) lett volna elkerülhető megfelelő egészségügyi beavatkozásokkal
.
Ugye mindenki számára világos, hogy most van szükség a felújításra, a gépek beszerzésére, nem pedig évek múlva?

>>Tudja Ön, hogy Szlovákiában háromszor annyi CT van, mint itthon? Ennek ellenére Rimaszombat focicsapatának 1,5 milliárdot adott a kormány. Dunaszerdahely csapata 1,1 milliárdot, és a lendvai focicsapat 1,3 forintot kapott stadionépítésre. Szlovákiai ismerőseim mondják, hogy jobban élnek, mint mi, és hogy jót röhögnek a magyar kormányon, hogy tolják oda a pénzt. De miért ne fogadnák el, ha már ilyen hülyék vagyunk.<<

>>>Miért nem fontosabb a váci és a környékbeli
meki77, 2018. január 23. kedd, 08:50
Tallóztam
miközben csalják egymást, és a másik szemébe hazudnak. Családtagok, akik egymást nyírják pénz, örökség vagy más közös ügy miatt, aztán mosolyogva összeülnek az ünnepi asztal köré, hogy bájosan elcsevegjenek, majd másnap ugyanúgy folytatják az aknamunkát egymás ellen. Munkatársak, akik fals mosollyal üdvözlik egymást nap mint nap, miközben azon ügyködnek, hogyan túrhatnák ki a másikat.
Emberek, akik viselkedésükkel hányingert keltenek - mégsem ezért olyan veszélyesek.
Az idegrendszered lassú halála
Jó érzésű emberként teljesen természetes, ha nem veszi be a gyomrod mások egy-egy gusztustalan megnyilvánulását. De míg látszólag a hányinger és a belőled időnként előtörő bosszúság jelentik a legnagyobb gondot, amit ezek az emberek okoznak számodra, valójában sokkal súlyosabb a kár, amit elszenvedsz - csak azért nem tűnik fel, mert ezt rövidtávon nem érzékeled, később pedig lehet, hogy már nem tudod összekapcsolni szenvedésedet annak valódi okával.
Tudod, mi a legveszélyesebb abban,
horvathnemagdi, 2018. január 20. szombat, 19:55
1/334
Képek, videók
szüz mária.png
chillik
2017. november 15. szerda, 14:04
szüz mária 003.png
chillik
2017. november 15. szerda, 14:04
szüz mária a kisdeddel.pn
chillik
2017. november 01. szerda, 11:07
szüz mária a kisdeddel 00
chillik
2017. november 01. szerda, 11:06
Szűz Mária templom
sacimama
2017. szeptember 19. kedd, 21:15
szuz-maria-szobor-a-hu rri
lilagondolatok
2017. szeptember 18. hétfő, 09:10
SZŰZ MÁRIA-NEVE.jpg
katolikusokoldala
2017. szeptember 12. kedd, 16:09
szüz mária. 005.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:00
Jézus keresztútja14.jpg
maroka
2017. január 19. csütörtök, 21:36
Jézus keresztútja13.jpg
maroka
2017. január 19. csütörtök, 21:35
Jézus keresztútja12.jpg
maroka
2017. január 19. csütörtök, 21:33
Jézus keresztútja11.jpg
maroka
2017. január 19. csütörtök, 21:32
Jézus keresztútja10.jpg
maroka
2017. január 19. csütörtök, 21:26
Jézus keresztútja8.jpg
maroka
2017. január 19. csütörtök, 21:20
Jézus keresztútja7.jpg
maroka
2017. január 19. csütörtök, 21:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.