Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 13:51 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ágai Ágnes
ÁGAI ÁGNES
menusgabor, 2018. október 13. szombat, 20:01
Metafizikai egyedüllét
Metafizikai egyedüllét - Idézetek egyedüllétről és magányról

,,Ha vannak barátaid nem kell egyedül lenned magányosan fojton..." - írta Charlie, a Virágot Algernonnak értelmi fogyatékos főszereplője, s ezzel megfogalmazta az ember egyik legfőbb igényét, a társaság iránti igényt.

Sokan társaságban élnek, mégis roppant magányosak, noha e társaságnak köszönhetően szunnyad benső rettegésük - a zsibongás kitölti a félelmetes űrt. Mások egyedül élnek, mégsem magányosak sohasem. Kijelenthetjük, hogy ha igazán tudatában lennénk egyedüllétünknek, akkor a kapcsolataink is sokkal sikeresebbek lennének. Mellőznék a kényszeres jelleget. A metafizikai egyedüllét érzésének, vagy inkább tudati vállalásának a jelenségét járják körül az alábbi idézetek, amelyek egymást kölcsönösen áthatva mélyebb megértéshez vezethetnek.

A szerelem álruhás Isten-élmény! Az egyedüllét a végső igazság! Egyszerűen nem tudsz másképp lenni, csak egyedül. Ha a szerelem
jupiter21, 2018. október 07. vasárnap, 06:09
Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben
Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás pedig nem mindig alapul a felelősségen. Magyarországon például évente több százezer "kedvenc" állat válik kóborrá.

Ha minden nap október negyedike lenne, sokkal többet foglalkoznának az állatokkal, sokkal több figyelmet fordítanának az ember legjobb barátjára, s talán nem kellene annyi ártatlan életet
koszegimarika, 2018. október 04. csütörtök, 07:54
Áder: nincs kormánypárti vagy ellenzéki klímaváltozás
A köztársasági elnök rámutatott: Magyarországnak ma az oka és a lehetősége is megvan arra, hogy egy bátor, nagyratörő, ambiciózus klímastratégiát valósítson meg.

Az államfő felhívta a figyelmet, hogy a magyar törvényhozás egy olyan indítvány vitáját kezdi meg, amely nemzedékeken átívelő kérdéseket érint, így arról közös nemzeti álláspontot kell kialakítani.

Áder János a veszélyeket nem csak az elmúlt nyár melegrekordjaival, erdőtüzeivel és súlyos aszályaival érzékeltette. Hangsúlyozta azt is, hogy az emberi tevékenység következtében hússzor olyan gyors a felmelegedés, mint a Föld történetében bármikor.

Ma már nem az a kérdés, hogyan mentsük meg a Földet, hanem az: hogyan mentsük meg az emberi civilizációt - mondta.

Kijelentette: ha nem változtatunk, az évszázad végén már nem lesz visszaút, a Föld jelentős része kietlen pusztasággá válik.

A párizsi klímamegállapodás is ezt a veszélyt látva született három éve - idézte fel Áder János, rámutatva: azonban azóta nemhogy nem
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 12:04
Flammerné Molnár Edit
nagyon szerette,
Nemrég őket ezért magához vette.

A mennyország kapuja tárva várta őket.
Gyönyörű világba kerültek el tőled.

Barátnőm! Ne sírj, hisz nem hagytak el téged!
Átkarolják vállad, s óvják minden lépted.

Nem láthatod őket, de tudd és érezd,
Angyalként is szeretnek nagyon téged.

Testvéri szeretet mi hozzájuk köt végleg,
Akiket szeretünk, örökké a szívünkben élnek.

/2008. szeptember 18. Barátnőmnek vigaszként testvérei halála miatt


BARÁTNÉMNEK

Boldog, s gyönyörű nap virradt ránk.
A nap is előbújt, s ragyog már.
Remény sugarait ontja feléd,
Áldását szórja neked az ég.

Több vagy nekem mint egy barát,
Nővéremként szeretlek téged ám!
Édes barátném Lys, drága nővérem!
Melletted leszek, míg dobog a szívem!

Nagyon boldoggá
menusgabor, 2018. szeptember 29. szombat, 18:00
Sylvia Plath: Az üvegbura
meggyógyultan folytatta életét, írni, koncentrálni is megtanult.

Sylvia Plath szép életet élhetett volna, de minden gondolata az élettel ellenkezett. Szép helyen, tengerpart mellett nőtt fel, szerető gondoskodással vették körül. Furcsa, megmagyarázhatatlan verseit az okkultizmusban vetett hite alapján a Pán ihlethette meg, akit egyszer megidéztek férjével szeánszon. Sylvia Plath a regénye szerint nem szereti a gyerekeket, ennek ellenére gondosan neveli két gyermekét akkor is, amikor a férje elhagyja. Halála túl tökéletesre sikerült, miután megetette gyermekeit reggel, kinyitotta az összes gázcsapot.

Furcsa ihletésű verseinek egyike a mellékelt Utójáték, mely borzalomról, tragédiák vérnyomait ismétlő ismeretlen gonosz lényekről vall. A főszereplő, a riadt háziasszony, akit nem kímélnek a horror létrehozói. Medeiát feldolgozta a Pszichografológiájához mellékelve Szepes Máriának Weöres Sándor is. A Pszichografológia Pán okkultista népeinek szimbólumtárát tartalmazza.
A regény és a
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:02
H.Kohut Katalin: Kalács
minden időben, támogatva másokat lelkiekben, segítve a szomorúaknak, felvidítva őket, utolsó leheletéig úgy támogatva mindenkit, hogy ne vegye észre a segítséget, abban a tudatban hagyva, hogy Veronikának van szüksége arra, hogy jót tegyen, ú tesz szívességet, nem az, aki elfogadja azokat.

Kapcsolatba került egy ferences rendi római pappal, azzal a szándékkal, hogy volt férje utáni református általa mélyen elítélt vallást, melynek felvételére kötelezték visszavett katolikus tagként képviselje halálakor. Hamar összekülönbözött a római pappal, mégpedig azon, hogy miért önzetlen az ember. Ferenc testvér azzal a váddal élt, hogy Veronika azért segít,mert önző, mert ha magának akar jóleső érzést, az csak érdekből teheti. Nem értette a vádat a haldokló, utolsó intézkedéseit megtevő, végrendeletét megíró, sírját lefoglaló, halálbiztosítást kötő Veronika, miért baj az, hogy ő örül annak, amikor másoknak segíthet, hiszen az örömérzés egyet jelent a mindenkor Krisztus egyházának örömével, ilyennek kell
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:50
H.Kohut Katalin: Nyelvi játék
H.Kohut Katalin: Nyelvi játék

Erzsébet naponta megfejtette a régi szimbólumokat, melyek egykori letűnt világ maradványaiként maradtak fenn, mint a holt tengeri tekercsek, atlantiszi üzenetek. Kedvenc kora volt az egykori tökéletes világok nyelvezete, így találta ki saját hangutánzásait és énekeit.
Régészként dolgozott, így közelebbről is szemlélhette az egyiptomi nagypiramis csúcsának jelüzeneteit, melyek egykor az Idő-folyó örök életű énekes titánjainak és azok földönkívüli kíséreteinek küldtek leszállási engedélyt.

Erzsébetnek már elmúlt az ifjúsága, de szíve még mindig az igazi szépséget vetítette ki az arcára, hangja kislányosan szólt, időmértékesen ejtette a szavakat csodás akusztikájával, a hosszú szótagoknál megvillanó csengésével a kihívásnak, mely elé állította ilyenkor az őt hallgatókat. Mintha valamilyen távoli világból üzenne csalogatóan, íncselkedtek a hangzói. Aki egyszer meghallotta, soha többé nem felejtette el, mert a szívet szólította meg
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:48
50 éve hunyt el Pio atya
pápát. Pio atya egyetlen helyen sem ír vagy emlékezik meg erről. Csupán egyetlen egyszer mondott annyit egy falujából származó laikus testvérnek, hogy ,,a legtöbbet akkor szenved, amikor az ingét kell levennie".

Modestino testvér akkor nem is értette meg pontosan az atya szavainak jelentését, ő maga erről így ír: ,,Én akkor arra gondoltam, a tiszteletreméltó atya bizonyára az oldalán lévő sebhely miatt érez nagy fájdalmat." Az igazságra Modesto testvér csupán Pio atya halála után három évvel döbbent rá. 1971. február 4-én ugyanis a kolostor gvárdiánja azzal bízta meg, hogy pecsételje le azokat a ládákat, melyekben Pio atya gondosan őrzött és egyenként celofánba csomagolt ruhadarabjait, és minden megmaradt holmiját tartották. Azon a februári napon tehát egy különleges ruhadarab került Modestino testvér kezei közé: ez nem volt más, mint egy gyapjúing, amelyet a stigmákat viselő Pio atya viselt. Ezen az ingen egy körülbelül tíz centiméter átmérőjű, kör alakú vérfolt volt
menusgabor, 2018. szeptember 23. vasárnap, 19:30
Ősszel
Szendrey Júlia

Ősszel

Beteg, hervadt az őszi táj,
Minden nyomon enyészet,
Szemlátomást jön a halál
És távozik az élet.

Szerelmi dal nem hangzik már
Párját hivó madártól,
És zengicsélő kis tücsök
Nem lármáz a bokorból.

Minden oly csöndes, hallgatag,
Mint haldokló körében,
Csak egy-egy hosszú sóhaj száll
S terül el a vidéken.

Melytől kórókká válnak át
A még virágzó ágak,
S mint omló könnyek, hullanak
Levelei a fáknak.

Máskor ily tájban elborult
Lelkem egész világa,
Ugy tetszett, részt kell vennem a
Természet halálába!

Minden levél fájt, mely lehullt,
S oly busán néztem rája,
Mintha egy öröm hagyna el,
Vagy szivem volna fája.

Midőn a boldog szerelem
Koszorut tett fejemre,
Az őszi köd fátyol gyanánt
Lengedezett körüle.

Még akkor is! - mi ez hát most
Először életemben,
Hogy a természet gyásza
evavicus, 2018. szeptember 23. vasárnap, 11:38
Jézus szolgálata
,,Én pedig olyan vagyok közöttetek, mint aki szolgál." (Lk 22,27)

,,Én olyan vagyok" - mondja Jézus. Te milyen vagy? Hogyan mutatkozol be másoknak, a világnak?
Mit mondasz magadról? Mit bizonyít az életed?
Amikor megismerkedünk valakivel, különösen, ha gyermek, mindjárt azt nézzük, kire hasonlít. Te mennyire szeretnéd, ha egy szegény koldushoz, valamilyen szegény szolgához vagy szolgálólányhoz hasonlítanál?
Jézus azt mondja magáról, hogy olyan, mint egy szolga. Egy szolgához hasonlít. Ha Jézus követőjének mered magad nevezni, akkor vállalnod kell a vele való hasonlóságot. Akkor neked is olyannak kell lenned ebben a világban, mint aki szolgál.
Jézus mindennel szolgált, amije csak volt. Szolgált az életével és a halálával. Szolgált a szavaival, cselekedeteivel, gyógyításaival és csodatételeivel. Szolgált a vérével, és szolgált feltámadásával és mennybemenetelével.
Jézus nem volt személyválogató a szolgálatban. Mindenkinek szeretettel szolgált, akit az
kalmanpiroska, 2018. szeptember 22. szombat, 20:10
Szent Pio atya jubileuma
Szeptember 23-án, vasárnap, Szent Pio atya halálának 50. évfordulóján délután rózsafüzért és áhítatot tartunk Pio atya tiszteletére, és elhelyezzük ereklyéjét a Szent Pio-kápolnában.
.....................
Szent Pio atya ereklye
A szoboravatás 30-án lesz a Pio atya téren.
- Pio atya szobra és ereklyéje a templomunkban
- Kilenced Szent Pió Atyához
Ő nemcsak életében segített a rászorulókon, de most is nagy szószólónk az égben, amint ezt sokak tapasztalata bizonyítja. Forduljunk hozzá bizalommal és meg fogjuk tapasztalni segítségét!

1. Nap 09.15.
Pió Atya, te a testeden hordtad Jézus Krisztus kínszenvedésének jeleit. Magadra vetted a keresztet, és annyi éven keresztül elviseltél minden
maroka, 2018. szeptember 18. kedd, 16:57
1/334
Képek, videók
Ágai Ágnes 1.JPG
erzsikepuskas
2016. április 18. hétfő, 18:23
ágai ágnes1.jpg
erzsikepuskas
2014. szeptember 24. szerda, 11:18
ágai ágnes emlékezlek.gif
erzsikepuskas
2014. augusztus 19. kedd, 17:04
ágai ágnes-Útrakelve.jpg
erzsikepuskas
2014. augusztus 19. kedd, 15:01
ágai ágnes a végtelen.jpg
erzsikepuskas
2014. június 23. hétfő, 21:07
Ágai Ágnes idézet.jpg
pacsakute
2012. szeptember 21. péntek, 19:35
Ágai Ágnes Van aki fél.jp
mester126mari
2012. július 17. kedd, 15:19
Ágai Ágnes Télvíz.jpg
mester126mari
2012. április 12. csütörtök, 17:18
Ágai Ágnes Lelkiismeret.j
mester126mari
2012. április 12. csütörtök, 17:17
Ágai Ágnes A meglesett él
mester126mari
2012. április 12. csütörtök, 17:13
Az én juhaim hallgatnak.j
katalin_53
2017. augusztus 08. kedd, 20:24
a tanúk hallgatnak rácz b
hollyka
2014. március 22. szombat, 22:22
a bárányok hallgatnak.jpg
agica2004
2009. november 12. csütörtök, 12:38
A bárányok hallgatnak..
durcimarcika
2009. január 28. szerda, 21:46
A bárányok hallgatnak.jpg
katyladybird
2008. október 09. csütörtök, 18:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.