Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 15. szerda | 33. hét | 227. nap | 23:18 | Mária
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A halál megtapasztalása gazdagította Szűz Mária személyét
a szenvedésben és a halálban az emberiség megváltásának érdekében. Rá is érvényes az, amit Antiochiai Szevérosz Krisztussal kapcsolatban mond: ,,Ha előbb nincs halál, miként lenne lehetséges a feltámadás?" (Antiochiai Szevérosz, Antijulianistica, Beyruth, 1931, 194s). Hogy részesüljön Krisztus feltámadásában, Máriának előbb osztoznia kellett a halálban.

4. Az Újszövetség semmilyen tájékoztatást nem ad Mária halálának körülményeiről. Ebből a hallgatásból arra következtetünk, hogy halála a megszokott módon történt, minden említésre méltó részlet nélkül. Ha nem így lett volna, akkor hogyan maradhatott volna a hír rejtve az akkor élő emberek számára, és hogyan lett volna lehetséges, hogy az valamiképpen nem ér el hozzánk?
Ami Mária halálának okait illeti, nem tűnnek megalapozottnak azok a vélemények, amelyek az ő esetében ki akarnák zárni a természetes okokat. Fontosabb annak kutatása, hogy milyen volt a Szűz lelki magatartása akkor, amikor eltávozott ebből a világból. Ezzel
maroka, 2018. augusztus 15. szerda, 16:11
Pillangóhatás
"... ha még egy pillangó röptének vagy egy guruló labdának a hatását is nehéz kiszámítani, mennyivel inkább képtelen az ember egy gyermek tragikus, látszólag 'értelmetlen' halálát látva megállapítani, hogy az milyen hatást gyakorol majd a történelemre. Ha egy mindenható, végtelenül bölcs Isten irányítaná a történelmet egy jó cél felé, annak végtelen számú, egymással kölcsönhatásban lévő eseményével együtt, ostobaság lenne azt gondolni, hogy egyetlen konkrét esemény hatásának akár a milliomod részét is megérthetjük. A pillangóhatás a történelemben azt jelenti, hogy 'egyedül egy mindentudó elme lehet képes átlátni egy szabad lényekből álló világ irányításának komplex feladatát... az általa elképzelt célok felé... Természetesen a szörnyűségek sokszor értelmetlennek és szükségtelennek tűnnek számunkra - de egyszerűen nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt meg tudjuk ítélni."

- Timothy Keller -
kalmanpiroska, 2018. augusztus 14. kedd, 16:20
Ókovács: a kereszténység lesz a fő témája az Operaház 2019/2020-as évadának
Hozzáfűzte: a tematikus évadban olyan darabokat fognak bemutatni, amelyek mélységében foglalkoznak a kereszténységgel. Nem csupán bibliai történetek ihlette primér művek tartoznak ebbe a körbe, hanem a kereszténységet éltető vagy vele egyúttal vitázó darabok is, mint pl. Wagner Tannhäusere. Az évadot 2020 májusában egy szintén keresztény tematikájú fesztivál zárja majd, "megágyazva" az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amelyet Budapesten rendeznek 2020 szeptemberében.

Egy éve kezdődött az Operaház felújítása és korszerűsítése. A tervek szerint az Andrássy úti épület hivatalosan 2019 őszén nyílhat meg ismét, ám már májusban szeretnék ott rendezni a mostani évadot záró májusi Puccini-operafesztivált - mondta el Ókovács Szilveszter.

Hangsúlyozta azt is: az Eiffel Műhelyházat várhatóan 2019 januárjától szakaszosan adják át. A Kőbányai úti egykori vasúti szerelőcsarnokban 401 fős színházterem, próbatermek, raktárak, műhelyek és relaxációs helyiségek is épülnek. Az épület jelenleg a
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 10:01
Szent Klára szűz 08.11
Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Törekszem a cél felé, annak a hivatásnak jutalmáért, amelyet Isten onnan felülről adott Jézus Krisztusban.
Testvéreim!
Krisztus Jézusnak fönséges ismeretéhez mérten mindent hátránynak tartok. Érte mindent elvetettem, sőt szemétnek tekintek, csakhogy Krisztust elnyerhessem és hozzá tartozzam. Hiszen nem a törvény útján váltam igazzá, hanem a Jézus Krisztusba vetett hit révén. Isten ugyanis a hit által tett igazzá, hogy megismerjem őt és feltámadásának erejét, de a szenvedésben is vállaljam vele a közösséget. Így hasonló akarok lenni hozzá halálában, hogy ezáltal eljussak a halálból a feltámadásra is.
Nem mintha már elértem volna, vagy már a célban lennék, de futok utána, hogy magamhoz ragadjam, ahogy Krisztus is megragadott engem.
Testvéreim, nem gondolom, hogy máris magamhoz ragadtam, de azt igen, hogy elfelejtem, ami mögöttem van, és nekilendülök annak, ami előttem van. Futok a kitűzött cél felé,
maroka, 2018. augusztus 11. szombat, 09:43
Világszerte évente 820 ezer gyermek halálában játszik szerepet a szoptatás hiánya
Felmérések szerint a világon évente több mint 820 ezer öt év alatti gyermek és 20 ezer kismama halálában játszik szerepet a szoptatás hiánya - áll a közleményben, amelyben felhívják a figyelmet arra, hogy a változáshoz szakszerű edukációs rendszer kialakítása szükséges, amely világszerte segíti a kismamákat a szoptatási nehézségek legyőzésében.

Mint írják, augusztus elsején indul az anyatejes táplálás világhete, amelyet 1992-ben azért jelöltek ki, hogy világszerte hirdessék a szoptatás fontosságát és előnyeit, valamint felhívják a figyelmet a megoldandó problémákra, amelyekkel a kismamáknak táplálás közben kell szembenézniük. Az anyatejes táplálás jelentőségét olyan nemzetközi szervezetek is hangsúlyozzák, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vagy az UNICEF.

A kisbabák és kisgyermekek egészségét már közvetlenül születésük után meg lehet alapozni megfelelő szoptatással: a WHO javaslata szerint az az ideális, ha az újszülött életének első órájában találkozik az úgynevezett kolosztrummal,
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 14:51
A középkori börtönök brutális világa
a természetnek, és mivel a mindennapi életük része volt a halál látványa, ezért másként viszonyultak például a kivégzésekhez. Számukra ezek látványosságnak számítottak, a hatóságok pedig tudatosan alkalmazták a nyilvános kivégzést mint az elrettentés eszközét. A kivégzéseket jó előre meghirdetett időpontban, általában ünnepnapokon hajtották végre, hogy minél többen nézhessék végig a bűnös halálát. A halálraítéltek gyakran úgy készültek erre mint életük nagyjelenetére. Volt olyan, aki halála előtt megrendítő beszédet intézett az egybegyűltekhez, és megbocsátott az őt halálba segítő hóhérnak (ez utóbbi egyébként a kivégzések kötelező eleme volt). A kivégzés tehát színház volt, tanulsággal, szórakoztatással, neveléssel.
Ha a büntetéseket vizsgáljuk, szintén más volt a helyzet mint napjainkban. A büntetés lényege minden korban az, hogy a bűnöző a korábbi életéhez képest hátrányos helyzetbe kerüljön. Mivel azonban a középkorban az életkörülmények amúgy is kemények voltak, nem volt
moonshadows, 2018. július 31. kedd, 11:20
Egy imádság
Uram, nyisd meg szemeinket, hogy lássuk meg, hogy Te saját magad, és nem ember volt az, aki eltervezte Jézus Krisztus szenvedését! És add, hogy ebből a megindító helyzetből kitekinthessünk a Te könyörületes, reményteli szándékod végtelen panorámájára Jézus Krisztus kínszenvedésében!
Milyen bámulatos igazságot fedtél fel előttünk: ,,Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse" (1Timóteus 1,15). S ezt nem főként tanításai, hanem halála által tette meg. ,,Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint" (1Korintus 15,3). Létezik-e ennél csodálatosabb üzenet az olyan embereknek, mint amilyenek mi is vagyunk, akik tudjuk, hogy nem tudunk megfelelni a saját lelkiismeretünk követeléseinek, nem beszélve a Te szentséged követeléseiről?
Kérünk azért, könyörületes Atyánk, ajándékozz meg azzal, hogy mindazok, akik olvassák ezt a könyvet, meglássák szükségeiket, és meglássák a Te tökéletes gondoskodásodat Jézus Krisztusban,
kalmanpiroska, 2018. július 31. kedd, 09:12
Szép napot mindenkinek!
kívánok!


MIKOR SZÜLETHETETT JÉZUS?
Időszámításunk a keresztény hagyomány szerint Jézus születésével kezdődött.
De ki lehet-e számolni, bibliai és Biblián kívüli adatok alapján, hogy pontosan mikor született Jézus?
Először is az evangélisták elbeszélése alapján Jézus nem akarta, hogy róla évet nevezzenek el, vagy megemlékezzenek születéséről, mert akkor később háttérbe szorult volna az élete, munkássága, és legfőképpen a halála és feltámadása.
A másik biztos pont, hogy Jézusnak, a gyűlölt edomita származású Nagy Heródes uralkodása alatt kellett születnie. Ezt az időpontot is meg lehet határozni valamelyest, és az evangéliumok is írják: Ő volt az, aki elrendelte a gyermekgyilkosságot, ami szerint Betlehemben, minden 2 évnél fiatalabb fiúgyermeket megöletett abban a reményben, hogy Jézus közöttük lesz. Ezért menekültek Jézus szülei Egyiptomba. Nagy Heródes i.e. 4. Niszán hónap 1-én, meghalt.
kirscha, 2018. július 28. szombat, 08:38
Megigazítás
"Amikor a Szentlélek kezelésbe vett és bűneimről meggyőzött, tisztán és élesen érzékeltem Isten igazságát. Bármit is jelent mások számára a bűn, nekem elviselhetetlen teherré vált... Tudtam magamról, hogy olyan borzalmasan bűnös vagyok, hogy úgy éreztem, Isten egyszerűen kénytelen megbüntetni engem. Éreztem, hogy az egész föld Bírája kénytelen elítélni az enyémhez fogható bűnt... Mélységesen átéreztem Isten nevének tisztességét és erkölcsös kormányzásának igazságos mivoltát. Úgy éreztem, hogy a lelkiismeretem nem lenne nyugodt, ha igazságtalanul bocsánatot nyernék. A bűn, amelyet elkövettem, büntetésért kiált. Viszont égetett a kérdés, hogyan lehet Isten egyszerre igazságos, és hogyan igazíthat meg engem, aki olyan bűnös vagyok. Aggasztott és nyomasztott ez a kérdés, és nem láttam megoldást. Való igaz, hogy nem lettem volna képes olyan választ találni, mely megnyugtatta volna lelkiismeretemet....
Jézus elviselte helyettünk a halálbüntetést... Miért szenvedett, ha nem azért, hogy a büntetést elfordítsa
kalmanpiroska, 2018. július 15. vasárnap, 21:01
Hogy meghaljunk a törvénynek...
Jézus Krisztus szenvedett és meghalt...

31. Hogy meghaljunk a törvénynek, és gyümölcsöt teremjünk Istennek

"Ti is... meghaltatok a törvény számára a Krisztus teste által, s ezért másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek." Róma 7,4

Amikor Jézus Krisztus meghalt értünk, mi is meghaltunk vele együtt. Isten úgy tekint reánk, akik hiszünk, mint akik egyesültek Krisztussal. Az Ő halála a mi bűnünkért a mi halálunk volt Ő benne. (Lásd az előző fejezetet.) De a bűn nem az egyedüli realitás volt, ami megölte Jézust és bennünket. Ezt tette Isten törvénye is. Amikor a bűn által megszegjük a törvényt, a törvény halálra ítél bennünket. Ha nem lenne törvény, nem lenne büntetés. ,,Mivel ... ahol nincs törvény, ott nincs törvényszegés" (Róma 4,15). De ,,amit a törvény mond, a törvény alatt élőknek mondja, hogy elnémuljon minden száj, és az egész világot Isten ítélje meg" (Róma 3,19).
Nem volt menekülés a törvény átka
kalmanpiroska, 2018. július 11. szerda, 15:22
1111 éve volt a pozsonyi csata
1111 ÉVE VOLT A POZSONYI CSATA

1111 éve Pozsony melletti csatában a magyarok legyőzték a bajor sereget.

A magyar történelem talán egyik legfontosabb ünnepéhez, évfordulójához érkeztünk, a Pozsonyi csata 1111. évfordulójához. Ha nem is piros betűs, mégis arany betűkkel ég bennünk (kellene, hogy égjen), amikor Árpád vezér hatalmas túlerő ellen védte meg nemzetünket a végső pusztulástól, és elérte, hogy mind a mai napig megmaradhattunk itt, a Kárpát-medencében.

A pozsonyi csata 907. július 4. és 7. között zajlott, a mai Pozsony alatt. A kora középkor egyik legjelentősebb ütközetéről van szó, ugyanis a korhoz mérten hatalmas hadseregek csaptak össze.

1111 éve, azaz 907.
menusgabor, 2018. július 05. csütörtök, 20:45
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
szellemtudományt, vagyis az antropozófiát,
hanem titokban arra is vágyódunk, hogy ezt a szellemtudományt, vagyis antropozófiát társaságokban
terjesszük, mert értéke van annak, ha a szellemtudománnyal foglalkozó emberek személyesen,
fizikailag, közösségben, társaságban vannak együtt. Mondottam, hogy a halott csakis azokból a
lelkekből merítheti táplálékát, akikkel együtt volt az életben. Össze akarjuk hozni a lelkeket, hogy a
halottak termőföldje egyre nagyobb legyen. Sok olyan ember, aki a halála után nem találna
termőföldet, mert családja csupa materialistából áll, megtalálja a maga termőföldjét az antropozófusok
lelkében, mert összehozták őt a szellemtudománnyal. Ez a mélyebb oka annak, hogy társaságban
dolgozunk, és törődünk azzal, hogy aki meghal, mielőtt meghal, megismerkedjék olyan emberekkel,
akik még itt a Földön spirituális dolgokkal foglalkoznak, mert akkor a halott táplálékot meríthet
belőlük alvó állapotukban.

Az emberiség régi
eposz, 2018. július 05. csütörtök, 20:13
1/339
Képek, videók
Szűz Mária-templom
irmus
2018. augusztus 01. szerda, 15:35
szűz mária szíve verses.j
maroka
2018. június 08. péntek, 22:46
Szűz Mária
sanci81
2018. május 19. szombat, 16:27
Szűz Mária
borigit
2018. március 23. péntek, 13:32
szüz mária.png
chillik
2017. november 15. szerda, 14:04
szüz mária 003.png
chillik
2017. november 15. szerda, 14:04
szüz mária a kisdeddel.pn
chillik
2017. november 01. szerda, 11:07
szüz mária a kisdeddel 00
chillik
2017. november 01. szerda, 11:06
új megtapasztalása félele
faciendum
2012. november 11. vasárnap, 21:05
Névtelen 7az emberiségnek
liliana01
2018. július 12. csütörtök, 18:21
az emberiséget.jpg
sz719eszter
2018. április 07. szombat, 12:08
Az emberiség ma egy könny
katalin_53
2017. szeptember 16. szombat, 22:08
Emberiség.jpg
chillik
2017. június 02. péntek, 04:53
Az egész emberiség
sanci81
2015. november 16. hétfő, 15:50
Emberiség
sanci81
2015. november 03. kedd, 15:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.