Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:08 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumplis-bere/
adni.

Hozzávalók:
burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)
Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv
tinka1951, 2018. február 13. kedd, 22:48
Hortobágyi húsos palacsinta batyu
púpos evőkanál Yungas manioka liszt
2 csipet foszfátmentes sütőpor
1 teáskanál só
2,5-3 dl szénsavas ásványvíz (szükség szerint)
4 evőkanál paleolaj vagy kacsazsír
a töltelék:
bármilyen maradék pörkölt lehet



ELKÉSZÍTÉS:

Ebből a diétás tésztájú finomságból degeszre eheted magad.
A palacsinta elkészítése: a hozzávalókat késes aprítóban krémes állagúra turmixoljuk, 20 -30 percig pihentetjük, majd kisütjük, mint a hagyományos palacsintákat (feldobálni is lehet, nem szakad).
A töltelékhez a húst ledaráljuk, a szaftját összeturmixoljuk és félretesszük. A húspépből a kisült palacsinták közepére kanállal halmokat rakunk, majd a palacsintát kézzel összefogjuk a töltelék fölött, és hagyma szállal bekötjük mint a batyuszáját. (1 szál póréhagyma levélből csináljuk a kötöző szálat a batyukh- oz késsel bevágjuk és végig szakítjuk.)

Egy jénai tálba beleöntjük a félretett pörkölt alaplét, belerakjuk a batyukat és
gabfe, 2018. február 08. csütörtök, 14:32
a palacsinta - kefirrel
Palacsinta kefírrel recept Legújabb receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű

Hozzávalók 3 főre
» 2 pohár kefir
» 2 pohár liszt
» 1/2 csomag sütőpor
» 1 késhegynyi szódabikarbóna
» 2 db tojás
» 1 evőkanál olvasztott vaj
» 1-1,5 pohár hideg víz
» olaj (a sütéshez)


A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mérjük ki) és apránként a hideg vizet. Csomómentesre keverjük.

Palacsintasütőt forrósítunk, kevés olajat cseppentünk bele, beleteszünk egy adag tésztát és megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát.
Megjegyzés / tipp:

Vastagabb mint a hagyományos palacsinta, finom, piskótaszerű lesz a tészta. Ízlés szerint bármivel tölthető.

A kefires pohár a mérce!
lovaszmarika, 2018. február 02. péntek, 16:53
Palacsinta kefírrel
2 pohár kefir
2 pohár liszt
1/2 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 db tojás
1 evőkanál olvasztott vaj
1-1,5 pohár hideg víz
olaj (a sütéshez)

A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mérjük ki) és apránként a hideg vizet. Csomómentesre keverjük.

Palacsintasütőt forrósítunk, kevés olajat cseppentünk bele, beleteszünk egy adag tésztát és megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát.

Vastagabb mint a hagyományos palacsinta, finom, piskótaszerű lesz a tészta. Ízlés szerint bármivel tölthető.

A kefires pohár a mérce!
taszat, 2018. január 24. szerda, 23:39
Egészséges palacsinta
hozzávalói

2 deciliter tej
10 dkg zabkorpa
1 tojás
édesítőszer - ízlés szerinti mennyiségben
vaníliaaroma


Így készítsd el az egészséges palacsintát

Az elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthetjük is azonnal, kenjünk ki egy serpenyőt kókuszolajjal és süssük ki a palacsintákat. A töltelék lehet ugyanúgy bármi, mint a hagyományos palacsinta esetében, de azért ne a túlcukrozott dolgokat válasszuk persze!
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 09:16
Reggeli a világ körül
espresso, de reggelente inkább a café au lait-t (tejeskávét) kedvelik.


Török reggeli
Törökországban sem hiányozhat a reggeliből a tea és a kávé. A reggelik általában a következőkből állnak: kenyérfélék, sajtok, olívabogyók, vaj és méz (amelyeket akár össze is kevernek és így kenik a kenyérre), lekvár, paradicsom, uborka, joghurt, tahini és tojás. Az érdekességek a helyi hagyományos reggeli ételekben rejlenek. A kaymak a tejfölhöz hasonló krém, ami zsíros és krémes állaga miatt kevelt.
Mézzel szolgálják és friss kenyérre kenik. A rántotta török változatát menemennek hívják.
Paradicsom és bors az alapja, amit magas hőfokon megsütnek, majd beleütik a tojást. A gözleme egy változatos töltött étel, sós tésztáját zöldségekkel, hússal, sajttal töltik meg.

Kínai reggeli
A kínai reggeli is nagyon gazdag. Egyik legnépszerűbb fogása a congee, ami rizskása
gabfe, 2017. október 01. vasárnap, 17:34
Reggeli a világ körül
a gyümölcsök. Talán mégis a legfontosabb a kávé, ez elengedhetetlen.
Az általánosan elterjedt kávéfajta az espresso, de reggelente inkább a café au lait-t (tejeskávét) kedvelik.

Török reggeli
Törökországban sem hiányozhat a reggeliből a tea és a kávé. A reggelik általában a következőkből állnak: kenyérfélék, sajtok, olívabogyók, vaj és méz (amelyeket akár össze is kevernek és így kenik a kenyérre), lekvár, paradicsom, uborka, joghurt, tahini és tojás. Az érdekességek a helyi hagyományos reggeli ételekben rejlenek. A kaymak a tejfölhöz hasonló krém, ami zsíros és krémes állaga miatt kevelt.
Mézzel szolgálják és friss kenyérre kenik. A rántotta török változatát menemennek hívják.
Paradicsom és bors az alapja, amit magas hőfokon megsütnek, majd beleütik a tojást. A gözleme egy változatos töltött étel, sós tésztáját zöldségekkel, hússal, sajttal töltik meg.

Kínai reggeli
A kínai reggeli is nagyon gazdag. Egyik legnépszerűbb fogása a congee, ami rizskása
lovaszmarika, 2017. szeptember 20. szerda, 09:51
Ezt a receptet
burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv kukoricával, apróra
horvathnemagdi, 2017. június 02. péntek, 04:37
Jövő hétvégén rendezik meg a Székely Fesztivált Budapesten
Domokos István, a fesztivál szervezője a műsorban elmondta, hogy a rendezvény díszvendége a Gyergyószék tizennégy, egységes képpel megjelenő települése lesz.

A szervező közlése szerint a fesztivál három napja alatt mintegy 30-50 ezer vendégre számítanak a Millenáris parkban, ahol a kulturális programok mellett a látogatók megismerkedhetnek a székely gasztronómia teljes vertikumával. Domokos István példaként említette, hogy meg lehet majd kóstolni például a székely töltelékes káposztát, az ordás palacsintát, sajtokat, kolbászokat és a kürtős kalácsot is.

Emellett elhozzák Budapestre azokat a pálinkákat is, amelyek ezer méter feletti magasságban termő vadgyümölcsökből - például áfonyából, galagonyából, csipkebogyóból - készültek.

Domokos István kiemelte, hogy legalább száz olyan termelő lesz jelen, aki hagyományos módszerekkel készíti kézműves termékeit és a rendezvény sajátossága, hogy maguk a termelők állnak a pultok mögött.

A szervező szerint 1200-1400 olyan termék lesz jelen a
velemenyezd, 2017. május 03. szerda, 10:31
Pitypang
Nehogy kiirtsd a kertedből a pitypangot, más néven gyermekláncfüvet. A legjobb méregtelenítő és májvédő növény, aminek minden része hasznosítható!
A virág szára igen keserű! Ha naponta elrágsz belőle 3-4 szálat, csodát művel a májaddal, epéddel! Segíti az emésztést azáltal, hogy az epe termelését és kiválasztását serkenti, az epekő kialakulását megakadályozza. A friss szárak fájdalommentesen oldják az epekövet, szabályozzák a máj és epe működését.
Az ásványi sók mellett a pongyola pitypang fontos gyógy- és építőanyagokat tartalmaz, amelyek az anyagcsere-betegségek gyógyításában igen fontosak.
A pongyola pitypang levele vízhajtó hatású. Ezt magas káliumtartalmának tulajdonítják. Vértisztító hatása folytán köszvény és reuma esetén is segít, elmulasztja a nyirokcsomó duzzanatokat, ha az ember a friss szárral 3-4 hetes kúrát végez.
Lépbántalom ellen szintén eredményesen
irmus, 2017. április 28. péntek, 17:41
Palacsinta tepsiben
Tésztához:
2 tojás
30 dkg liszt
3-4 dl tej
víz,vagy szénsavas ásványvíz

1/2 dl olaj
Szükségünk lesz még:
fél kg burgonya
zsír a tepsi kenéséhez

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,karikára vágjuk,sózzuk.Egy kisebb méretű kizsírozott tepsibe rakjuk,
elő sütjük. kb. 10-15 perc.
Addig a hozzávalókból palacsintatésztát keverünk.Ahhoz,hogy sima tésztánk legyen,először mindig sűrű galuskaszerűre keverjük,úgy hígítsuk tovább a tejjel,vízzel.
Az elősütött burgonyára öntünk,annyit,hogy ellepje,majd visszatoljuk a sütőbe,és bő fél óra alatt szép pirosra sütjük. Félidőtől mérsékeljük a hőt,nehogy leégjen.
Kívül ropogós,belül lágy,csodás végeredmény.A férjem savanyúsággal,én kristálycukorral megszórva fogyasztom.
A maradék tésztát süssük ki hagyományos módon,és töltsük kedvünk szerint.
suzymama, 2017. március 05. vasárnap, 16:05
1/26
Képek, videók
krumplis órület.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:46
krumplis muffin.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:45
krumplis muffin.jpg
snbela44
2016. december 06. kedd, 21:14
krumplis órület.jpg
snbela44
2016. december 05. hétfő, 02:56
Krumplis pogácsa
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 15:14
virslis-krumplis golyók.j
yvett789
2015. január 21. szerda, 19:39
Egyszerű-krumplis-pogá csa
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
majonezes_krumplisali. jpg
szelidszeder
2014. december 25. csütörtök, 15:38
Sült krumplis tészta
cipello
2014. november 13. csütörtök, 18:05
Töltött krumplis fánk!.jp
gaby73
2014. október 10. péntek, 19:56
krumplis pogácsa recepthe
erzsikepuskas
2014. január 27. hétfő, 11:30
vicces-mennyisegu-penz es-
menusgabor
2016. november 21. hétfő, 21:26
hó mennyiség 1
taltos1
2016. november 11. péntek, 21:22
humor_minden_mennyiseg ben
menusgabor
2015. január 12. hétfő, 21:05
Ajánlott mennyiség.jpg
pacsakute
2013. augusztus 23. péntek, 19:59
Címkék
kötöző szálat, pongyola pitypang, kefires pohár, adag tésztát, szervező közlése, általánosan elterjedt, következőkből állnak, változatos töltött, hozzávalókból palacsintatésztát, mennyiség mindig, virág szára, egészséges palacsintát, hagyományos palacsinta, pultok mögött, kisült palacsinták, húst ledaráljuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.